Παπαμιμίκος: Θα είναι λάθος ο αποκλεισμός της ΧΑ από τις ευρωεκλογές
05/05/2014 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπαμιμίκος: Θα είναι λάθος ο αποκλεισμός της ΧΑ από τις ευρωεκλογές

Την άποψη ότι θα είναι πολιτικό λάθος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκο

Την άποψη ότι θα είναι πολιτικό λάθος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, το πρωί της Δευτέρας στο Mega, εν όψει της απόφασης που πρόκειται να λάβει ο Αρειος Πάγος.

Ο Αρειος Πάγος πρόκειται να αποφασίσει στις 11 Μαΐου για την εγκυρότητα των συνδυασμών που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Μεταξύ των 46 συνδυασμών που έχουν υποβάλει σχετική δήλωση συμμετοχής είναι η Χρυσή Αυγή καθώς και η Εθνική Αυγή.

Ο Αρειος Πάγος πρόκειται να αποφανθεί επί του κομματικού καταστατικού που έχουν καταθέσει η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή και θα εκδώσει απόφαση για το εάν επιτρέπει τη συμμετοχή των κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Εν όψει της απόφασης αυτής, η ΝΔ φαίνεται να θεωρεί ότι θα ήταν πολιτικό λάθος ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές.

Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή δεν αφορά την ουσία της απόφασης που καλείται να λάβει ο Αρειος Πάγος, δηλαδή επί του καταστατικού της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Artisan avatar
  Artisan 05/05/2014 10:08:50

  Μαζέψτε τον τώρα! Αν δεν το κάνει επίτηδες είναι άσχετος! Και επίτηδες να το κάνει για μικροπολιτικούς λόγους θεωρώντας ο ανίδεος ότι θα γίνει συμπαθής στους ψηφοφόρους της ΧΑ, μιλώντας για πολιτικό λάθος, πέφτει μέσα στο λάκκο που ο ίδιος σκάβει, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της ΧΑ! Φυσικά και δεν θα σχολιάσω ότι πρόκειται για δικαστική απόφαση την διαδικασία της οποίας φαίνεται να αγνοεί...Βλακοδέστατο "πολιτικό" λάθος. Αν επρόκειτο για ένα άσχετο πολιτικάντη,κομματοθρεμμένο της ΟΝΝΕΔ (που είναι..) δεν θα ασχολούμουν καθόλου. Τυγχάνει όμως να είναι Γραμματέας της ΝΔ. Τρανό παράδειγμα του γιατί αυτό το κόμμα πρέπει να αλλάξει άμεσα!!!!

 2. Γκόγκας Δράκος avatar
  Γκόγκας Δράκος 05/05/2014 11:06:53

  Θυμίζει τις δηλώσεις διάφορων μιχοκαραπιάληδων την εποχή παντοδυναμίας της 1ης παράγκας μετά από αρκουδοσφυρίγματα διαιτητών, ότι "ο θρύλος δεν χρειαζόταν την εύνοια της διαιτησίας για να κερδίσει". Παρ' όλα αυτά την εξασφάλιζε με κάθε μέσο.

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 05/05/2014 11:25:50

  Και ο Παπαμιμίκος εδώ που τα λέμε, δεν εκλέχθηκε όπως ο Σαμαράς, αλλά βαλτός μπήκε εκεί. Τώρα, το "γιατί", ακόμα περιμένουμε να δούμε πως θα δικαιωθεί.

 4. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 05/05/2014 12:00:05

  Ναι, έτσι φαίνεται....

 5. Marcelos avatar
  Marcelos 05/05/2014 15:08:19

  Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει επί του καταστατικού όχι επί του Ρουπακιά ή του Λαγού... Δεν νομίζω το καταστατικό της Χ.Α να είναι αντίθετο από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Εδώ παίρνει 40 χρόνια άδεια το ΚΚΕ που στο καταστατικό του πρεσβεύει την κατάλυση του πολιτεύματος και προτρέπει την εργατική τάξη "να πάρει το νόμο στα χέρια" της...!

  • Nikos. avatar
   Nikos. @ Marcelos 05/05/2014 15:21:12

   Αλλο φόνος εκ προμελέτης μετά απο "σύσταση και συμμορία" ενόπλου ομάδας για την οποία κατηγορείται η επικεφαλής ομάδα της Χ.Α. και άλλο η αντισυνταγματικότητα ή όχι του καταστατικού οιουδήπατε κόμματος. Οι ηγέτες της Χ.Α. δεν κρατούνται επειδή το καταστατικό της είναι αντισυνταγματικό, αλλά επειδή με απο κοινού ενέργειες δολοφόνησαν εν ψυχρώ ανθρώπους. Αν οι ηγέτες πχ. του ΚΚΕ οργανώσουν όπως οι ηγέτες της ΧΑ δολοφονία κάποιου δεξιού αντιπάλου τους θα έχουν και αυτοί την ίδια μεταχείρηση. Αν το καταστατικό του ΚΚΕ ήταν αντισυνταγματικό, δεν θα είχε εγκριθεί, αλλά αυτό δεν θα απέτρεπε την προμελετημένη δολοφονία, επειδή τους δόθηκε η εντύπωση οτι δεν θα διωχθούν...

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Nikos. 05/05/2014 16:13:52

    "Οι ηγέτες της Χ.Α. δεν κρατούνται επειδή το καταστατικό της είναι αντισυνταγματικό, αλλά επειδή με απο κοινού ενέργειες δολοφόνησαν εν ψυχρώ ανθρώπους".
    Κατηγορούνται ότι ... Δεν δικάστηκαν ακόμη και κρατούνται στις φυλακές σχεδόν πέντε μήνες, ενώ η κράτησή τους παρατάθηκε για άλλους έξη.
    Αυτό που πρέπει να αλλάξει ο Σαμαράς, δεν είναι ο Παπαμιμίκος, αλλά οι σύμβουλοί του!

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Nikos. 05/05/2014 18:36:46

    Για να κατηγορηθούν ότι δολοφόνησαν από κοινού ή έδωσαν εντολή να δολοφονηθεί κόσμος πρέπει να βρεθούνε τα ανάλογα στοιχεία. Πρέπει να βρεθεί τηλεφώνημα πριν το φόνο που να δίδεται ξεκάθαρη εντολή να σκοτωθεί ο Φύσσας και κατόπιν να βρεθεί τηλεφώνημα μετά το φόνο όπου ο δολοφόνος λέει "τον φάγαμε όπως διέταξες αρχηγέ". Τα μόνα τηλεφωνήματα που έχουνε βρεθεί μέχρι τώρα είναι μετά το φόνο που λένε: "ρε τι πήγε κι έκανε το βλήμα", "μας κατέστρεψε με αυτό που έκανε ο μακάκας"... Αυτά τα τηλεφωνήματα εσένα σου φαίνονται στοιχεία ότι δόθηκε εντολή να σκοτωθεί ο Φύσσας (δεν ξέρω και για ποιους "άλλους" φόνους μιλάς) και μάλιστα από την ηγεσία του κόμματος και από τους 20 βουλευτές που θέλουν να τους κλείσουν όλους μέσα;;;;;;;;; Γιατί νομίζεις δεν έχει αρχίσει καμία δίκη μέχρι τώρα;;;; Μα φυσικά γιατί δεν έχουν στοιχεία για να τους πάνε ή να τους κρατήσουν φυλακή. Μιλάμε πάντα νομικά και όχι ηθικά.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Marcelos 05/05/2014 15:39:21

   Συμφωνώ. Έχει αποκηρύξει το ΚΚΕ την δικτατορία του προλεταριάτου; Νομίζω όχι. Άρα πώς μετέχει βουλευτικών εκλογών; Αν, όμως, τα πράγματα είναι όπως τα γράφει ο σύνδεσμος που έδωσα παραπάνω, τότε δημιουργείται εύλογο ερώτημα, αν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

   Αποφασίζει δηλαδή ο Άρειος Πάγος ανεξάρτητα, ή σύμφωνα με το τι συμφέρει την κυβέρνηση;

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Επισκέπτης 05/05/2014 21:08:18

    Επισκέπτη, το ΚΚΕ με το καταστατικό που έχει δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε καμία εκλογική αναμέτρηση σε πολιτισμένη χώρα. Υπάρχουν και σε άλλες χώρες αριστερά κόμματα αλλά στο καταστατικό τους δεν προβλέπεται η κατάλυση του πολιτεύματος ούτε προτρέπουν έμμεσα σε αξιόποινες πράξεις. Πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, στις πολιτισμένες χώρες όχι μόνο θα ήταν εκτός νόμου αλλά θα διώκονταν ως τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν μπορεί να μοιράζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φυλλάδια που να αναγράφεται "βάλτε βόμβες παντού" με ζωγραφισμένη χειροβομβίδα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά σε χώρα άνωθεν της Σαχάρας...

 6. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 05/05/2014 20:05:09

  Το μεγαλύτερο λάθος είναι ο Τζιτζικωστας ο φίλος σου !!!!!

 7. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 05/05/2014 20:33:07

  Γιατί θάναι λάθος; Θα πάρουν τα όπλα οι δυνητικά ψηφοφόροι της;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ βαγγέλας 05/05/2014 21:02:40

   Σιγά μην αφήσουν τα όπλα το ΠΑΜΕ, τα παρακλάδια της 17Ν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να τα πάρουν οι Χρυσαυγίτες...

 8. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 05/05/2014 23:53:48

  Ουσιαστικά η δήλωση έχει ως εξής: "θα είναι πολιτικό λάθος του Άρειου Πάγου αν αποκλειστεί η χρυσή αυγή απο τις εκλογές". (Αδι)ανόητη τοποθέτηση, από όπου και να το πιάσει κανείς. Ηθικά, στρατηγικά, επικοινωνιακά, πέρα από την ουσία του θέματος η δήλωση αυτή ως ατάκα είναι εξαιρετικά δύσοσμη. Μεγάλο φάουλ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.