#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2010 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπακωνσταντίνου: Ο γκαουλάϊτερ της ΤρόικαςOι αντιδράσεις των υπουργών αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η παρακολούθηση του μνημονίου, έκρυψαν ένα μεγαλύτερο ζήτημα από το αν θα τριγυρνούν οι «φον φούφουτοι» παρέα με τον κ. Γ. Παπακωνσταντί- νου στα υπουργεία. Το αίτημα της τρόικας, που ανέλαβε να διατυπώσει ο υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνει τη δυσάρεστη αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία για τη μείωση των δαπανών και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που τους παρουσιάζουν οι υπουργοί. Αυτό κατ΄ επέκταση σημαίνει ότι τα μέτρα υλοποίησης του μνημονίου δεν πάνε τόσο πρίμα όσο επιμένει η κυβέρνηση.

Τη δυσπιστία της τρόικας επιβεβαιώνουν και κορυφαίοι υπουργοί, ενώ ορισμένοι την αποδίδουν στα μπρος-πίσω του Ασφαλιστικού μέχρις ότου καταλήξει το υπουργείο Εργασίας σε μια συμπαγή πρόταση. Οπότε δεν είναι περίεργο που επιθυμούν να έχουν μαζί τους τον κ. Παπακωνσταντίνου με τα κιτάπια του προκειμένου να συγκρίνουν επιτόπου τα στοιχεία, αλλά αυτό τελικώς συνθέτει ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Η πορεία υλοποίησης του μνημονίου δεν επιτρέπει λάθος στροφές. Από αυτήν εξαρτάται η δεύτερη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης, η οποία θεωρείται προεξοφλημένο ότι θα καταβληθεί κανονικά, αλλά τυχόν καθυστερήσεις θα έχουν επίδραση στην εκταμίευση της τρίτης δόσης. Ο κ. Πάγκαλος μίλησε χθες στον Real FΜ για όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση της ΟΚΕ. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την επιθυμία της τρόικας να επισκέπτεται τα επιμέρους υπουργεία και να συνεννοείται με τους υπουργούς. Εκείδεν υπήρξε καμία αντίρρηση. Κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση, ήταν παρόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά εξεφράσθη το επιπρόσθετο αίτημα, σε ορισμένες από αυτές τις επισκέψεις, που θα κρίνουν κάθε φορά αυτοί, να τους συνοδεύει και ο υπουργός Οικονομικών. Εκεί εγώ είπαότι αυτό δεν είναι δυνατό, γιατί αυτοίαρχίζουν πλέον να συγκαλούν υπό την ηγεσία τους και με την έμπνευσή τουςκυβερνητικά όργανα- διότι δύο υπουργοίσυγκροτούν κυβερνητικό όργανο, δεν είναι ένας υπουργός μόνος» είπε ο κ. Πάγκαλος. Επιβεβαίωσε επίσης ότι όταν η τρόικα θέλει και τη γνώμη του υπουργού Οικονομικών θα συγκαλείται σύσκεψη στο υπουργείο του. «Σε αυτή την άποψη καταλήξαμε όλοι μαζί και ομοφώνως. Δεν πρέπει δηλαδή να δοθούν δικαιώματα πέραν των όσων είναι λογικάστην επιτροπή αυτή, η οποία φιλικά προς την Ελλάδα λειτουργεί, εγώ δεν τους βλέπω ως ξένουςούτε ως εχθρούςούτε ως υπονομευτές της προόδου (...)

Οταν θα πας στον γιατρό δεν είναι συμπαθής ο γιατρός, αλλά πρέπει να πας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος.

Οι υπουργοί συναντήθηκαν ξανά χθες στη διυπουργική επιτροπή για τα μεγάλα έργα. Η κυρία Λούκα Κατσέλη όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση απάντησε ότι υπάρχει « μόνο σύνθεση απόψεων». Ο κ. Δ. Ρέππας όμως έκανε μια πολιτική τοποθέτηση. «Ο υπουργός Οικονομικώνείναι κεντρικός υπουργός, ο play maker μιας κυβέρνησης. Αντιλαμβάνεστε ότι πολλές φορές χειρίζεται τα θέματα με έναν τρόποο οποίος δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής σε όλους τους άλλους υπουργούς. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Από εκεί και πέρα όμωςδεν θα στερήσουμε το δικαίωμα στους άλλους υπουργούς να διατυπώνουν την άποψή τουςμε τέτοιον τρόπο ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ορθός ως προς τη μέριμνα που αισθάνονται ότι πρέπει να δοθεί για κάποια προβλήματα» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=344520&dt=22/07/2010#ixzz0uOqgnz00

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/07/2010 12:13:17

  Κατά τη γνώμη μου, συνεχίζεται εδώ το φθηνό παιχνιδάκι του ΓΑΠ "τι να κάνουμε, έτσι θέλει η τρόικα" και σε ένα ακόμη επίπεδο, αυτό του ευνουχισμού και του απόλυτου ελέγχου των υπουργών του.

  Είναι γνωστό ότι το Μνημόνιο το συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα απλώς το ενέκρινε. Καμία "μάχη" δεν δόθηκε. Η πολιτική ΓΑΠ υπό το Μνημόνιο είναι η πολιτική που ο ίδιος ήθελε να ασκήσει (ξεχνούμε τους Μάνο και Ανδριανόπουλο ως πρόσωπα - σύμβολα με το "καλημέρα" του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;). Επειδή όμως η σοσιαλιστική ψυχή του ΠΑΣΟΚ δεν σήκωνε τέτοια πολιτική, έβαλε μπροστά το ΔΝΤ ("πρώτη και μόνη επιλογή του μετά τις 5 Οκτωβρίου", κατά Σαχινίδη), φώναξε μέχρι που βράχνιασε για την "καταστροφική πενταετία Καραμανλή", κατέστρεψε με χίλιους δυο μεθοδευμένους τρόπους την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και μας φόρτωσε τελικά το Μνημόνιο της υποτέλειας και το ΔΝΤ. Ένα Μνημόνιο δικής του εμπνεύσεως, ένα ΔΝΤ που εφαρμόζει τη δική του πολιτική.

  Όμως, δική του έμπνευση είναι και ο πλήρης έλεγχος των Υπουργών. Δεν θέλει να κυβερνούν οι Υπουργοί (όπως από το Σύνταγμα έχουν το καθήκον και την εξουσία, με τον πρωθυπουργό να συντονίζει) στα Υπουργεία τους, αλλά να κυβερνά η ομάδα συμβούλων περί τον Παμπούκη.

  Σε αυτό το πλαίσιο έχει συγκροτήσει το οβάλ γραφείο που πρώτο το antinews αποκάλυψε/κατήγγειλε (http://www.antinews.gr/?p=26456).

  Αλλά επειδή, θέλει δε θέλει, την υπογραφή τελικά οι Υπουργοί τη βάζουν, και οι Υπουργοί με το έτσι θέλω δεν γίνεται να υπογράψουν αν δεν συμφωνήσουν, πώς θα τους περιορίσει κι άλλο την εξουσία;

  Μα με το φόβητρο του Μνημονίου; Τι άλλο; Το δοκιμασμένο, αγαπημένο, και τόσο αποτελεσματικό μνημόνιο! Που κρατάει "στα γόνατα" έναν ολόκληρο λαό! Μια ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα! Ένα ολόκλκηρο κόμμα! Σιγά μην δεν κρατούσε και τους Υπουργούς!

  Η "υποταγή" των Υπουργών, λοιπόν, στον Παπακωνσταντίνου, δήθεν λόγω της τρόικας και του Μνημονίου, είναι εξ ολοκλήρου φτιαχτή και εντάσσεται στο πρόγραμμα ΓΑΠ για πλήρη έλεγχο επί των Υπουργών.

  Στοιχειώδες, Watson!

  • aengus avatar
   aengus @ Επώνυμος 22/07/2010 15:54:02

   Σωστός!

  • aengus avatar
   aengus @ Επώνυμος 22/07/2010 16:17:33

   Ο Βουλίμιος Βλήμας, ο Τίλιος Ξεφτίλιος και ο Σαυρίλιος σε νέες περιπέτειες, που θα ήταν ξεκαρδιστικές αν δεν προκαλούσαν αναγούλα…

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 22/07/2010 13:34:06

  Χεχεχεχε! γκαουλαϊτερ. ξερετε γιατι γελαω. γιατι ερχεστε στα λογια μου.
  Και ποιος ξεχνα τα ειρωνικα μειδιαματα του Παπατζη υπουργου οταν ηταν εκπροσωπος τυπου του ΠΑΣΟΚισταν; Παντως εγω ως αισιοδοξος ακομα ψαχνω για αναπτυξιακα σχεδια στην διαρροϊκη πολτικοτιποτολογια τους. Ακομα...

 3. ataktos avatar
  ataktos 22/07/2010 15:04:29

  ο παπους έστειλε επικεφαλης ...τον θείο στην Κορέα ..εεε δεν ήρθε η ώρα και για αυτόν ..

 4. aengus avatar
  aengus 22/07/2010 15:50:57

  “Πόσο δίκιο έχει ο Πάγκαλος! Πράγματι, δεν κυβερνάει η τρόικα. Αυτοί κυβερνούν! Κι αυτοί είναι που θα εισπράξουν το «λογαριασμό», ό,τι κι αν κάνουν για να κρυφτούν πίσω από την τρόικα, που αυτοί την έφεραν, αυτοί την εγκατέστησαν και μαζί της θα ξεκουμπιστούν”

  … Ο Λοβέρδος δήλωσε προχτές στη Βουλή, όταν προανήγγειλε ακόμα και την επιβολή νομοθετικού «γύψου» (!) στις κλαδικές συμβάσεις:
  «Από τη στιγμή που ψηφίσαμε το νόμο που μετέφερε το μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη (...) όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να στοιχηθούν (...)»!
  Αυτός ο κύριος - σας υπενθυμίζουμε - είναι ο ίδιος που έχει μετατρέψει σε πασαρέλα τα κανάλια για να καμώνεται ότι όπου τον συναντούν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ...τον τρέμουν!
  Χτες, όμως, και παρά τα επισήμως λεχθέντα από τον Λοβέρδο περί «στοίχησης» πίσω από τη «νομιμότητα» του μνημονίου, εκείνο που δέσποζε στις φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες ήταν μια «κολοκοτρωνέικη» φράση που φέρεται να είπε ο Πάγκαλος σε κλειστή σύσκεψη υπουργών. Σύμφωνα με τη φράση του αντιπροέδρου:«Δεν μας κυβερνάει η τρόικα»...
  Μάλιστα, οι προπαγανδιστές της κυβερνητικής «λεβεντιάς» φρόντισαν να μεταφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό μια ακόμα φράση του Πάγκαλου, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε τους εκπροσώπους της τρόικα «φον φούφουτους»..., προς τους οποίους (σ.σ.: στους «φον φούφουτους») οι υπουργοί δεν οφείλουν να δίνουν αναφορά, καθότι, όπως είπε ο Πάγκαλος, κυβερνάει η κυβέρνηση και ουδείς τρίτος...
  …Tα λεγόμενα του Λοβέρδου στη Βουλή και του Πάγκαλου στην έξω από τα φώτα της δημοσιότητας σύσκεψη, παράγει ενδιαφέροντα συμπεράσματα:
  Πρώτο συμπέρασμα: Οταν οι κυβερνώντες ομιλούν πίσω από κλειστές πόρτες και αναφέρονται στην τρόικα, ξεχειλίζουν από «μαγκιά». Η «μαγκιά» τους, δε, είναι τόσο «βαριά και ασήκωτη», που βάζουν τους φίλους τους στον Τύπο να την διακινούν, αφού οι ίδιοι καλό είναι να κρατούν και καμιά «πισινή»...
  Δεύτερο συμπέρασμα: Οταν οι ίδιοι ομιλούν δημοσίως, τουτέστιν η φωνούλα τους είναι αναγνωρίσιμη στα αυτιά της τρόικας, αποδεικνύονται τόσο μελίρρυτοι προς τους «φον φούφουτους» που αναρωτιέσαι αν πρόκειται για υπουργούς ή για κατοικίδια της αυλής του ΔΝΤ...
  Τρίτο συμπέρασμα: Πράγματι, δεν μας κυβερνάει η τρόικα και, πράγματι, για όλα τα άθλια που έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό τους 9 τελευταίους μήνες, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν αυτοί, στο ακέραιο, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
  Τέταρτο συμπέρασμα: Οταν ως κυβερνώντες εμφανίζονται από βήματος Βουλής να κουνούν το δάκτυλο προς τον ελληνικό λαό και να κραδαίνουν εναντίον του τη «νομιμότητα», μια «νομιμότητα» που παρήχθη από τη δική τους συνεργασία, τη δική τους συμφωνία και το δικό τους συνεταιρισμό με τους «φον φούφουτους», τότε - μην τους παρεξηγείτε - δεν πάσχουν από το σύνδρομο κάποιας «αριστοκρατικής καταγωγής», δεν ενεργούν ως «φον κάτι». Ως «φούφουτοι», σκέτοι, ενεργούν... (N. Μπογιόπουλος)

 5. anonymos avatar
  anonymos 22/07/2010 16:17:10

  Ολοι οι σκύλοι μια γενιά

 6. aengus avatar
  aengus 22/07/2010 18:26:51

  Άκουσα τον γκαουλάϊτερ να λέει, «Ζητήσαμε θυσίες από τον Ελληνικό λαό….»
  Και τι απάντηση πήρατε στο αίτημά σας ωρέ θεομπαίχτες;;;;;

 7. δημητρης avatar
  δημητρης 23/07/2010 09:27:40

  ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΝΙΣΤΡΑ ΛΑΝΤΖΕΡΙΣΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΑΣΟΚΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.