#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2013 00:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπακωνσταντίνου: «Δεν αλλοίωσα εγώ τη λίστα, έχω υποψίες ποιος το έκανε»Δεν ήξερα για τους λογαριασμούς των συγγενών μου, έκανα λάθη στο χειρισμό του CD πήρα από τη Γαλλία, δε θα πληρώσω εγώ τα 30 χρόνια της Μεταπολίτευσης και δε θα πάω φυλακή για να διατηρηθεί η κυβέρνηση». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στη ΝΕΤ και την Ελλη Στάη ο πρώην υπουργός, Γ. Παπακωνσταντίνου. Συγεκριμένα τόνισε ότι δεν έχει αλλοιώσει ο ίδιος τη λίστα ενώ είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για όλους τους συνεργάτες του.

«Δεν είδα τα ονόματα που υπήρχαν στη λίστ Λαγκάρντ». «Δεν γνώριζα ότι οι εξαδέλφες μου είχαν λογαριασμούς στην HSBC». «Εχω υποψίες για το ποιος έκανε την αλλοίωση στη λίστα».

«Παρέλαβα το CD στις αρχές Οκτωβρίου 2010» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «και δεν το πρωτοκόλησα γιατί τότε θα καταργούσα την έννοια του απορρήτου όπως το είχαν χαρακτηρίσει οι Γάλλοι». Ο πρώην υπουργός τόνισε πως υπήρχε φόβος διαρροών για να δικαιολογήσει το γεγονός πως η παραλαβή του ηλεκτρονικού αρχείου δεν πρωτοκολλήθηκε. Επίσης, υποστήριξε ότι δε μπορούσε να το πρωτοκολλήσει διότι ήταν υλικό παράνομο αφού ήταν προϊόν κλοπής και υποκλοπής.

Τόνισε ότι έδωσε σε συνεργάτη του το CD για να έχει μια αρχική εικόνα για τα 20 ονόματα με τους υψηλότερους λογαριασμούς. Ο συνεργάτης του, το όνομα του οποίου θα αποκαλύψει στη Βουλή, του έδωσε τα ονόματα για λογαριασμούς ύψους 1 δις από τα συνολικά 2 δις καταθέσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα. Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τα 550 εκατ. ανήκαν στην κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας ενεπλάκη με αυτό της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Έκανα συσκέψεις για το πώς μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα αρχεία συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Έστειλα στο ΣΔΟΕ τα πρώτα είκοσι ονόματα χωρίς να εξετάσω τη λίστα ως αυτοπροστασία», συνέχισε.

«Δεν έδωσα όλη τη λίστα στον ΣΔΟΕ γιατί ήξερα ότι θα διαρρεύσουν επειδή το ΣΔΟΕ έχει καλούς υπαλλήλους αλλά έχει και πολλά προβλήματα. Έδωσα μόνο είκοσι ονόματα στον κ. Καπελέρη για να ελέγξω τη διαρροή».Πρόσθεσε μάλιστα ότι δικαιώθηκε γι' αυτή του την επιλογή γιατί τελικά η λίστα διέρρευσε.

«Όχι, δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ονόματα συγγενών μου μέσα στη λίστα» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου.Η αντιγραφή σε USB έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης επανέλαβε ο πρώην υπουργός.

Ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σε ότι αφορά το CD τόνισε ότι το έδωσε στο γραφείο του για να το κρατήσουν κι αυτό χάθηκε. Δεν αποκάλυψε σε ποιον το έδωσε ενώ κάλυψε πλήρως όλους τους συνεργάτες τους.

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε ότι έφθασε η λίστα και όχι για ονόματα πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν είχα συζητήσει με τις ξαδέλφες μου για λογαριασμό στην Ελβετία. Έχουμε πολύ καλή οικογενειακή σχέση και τίποτε άλλο» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ανέφερε ότι η πρώτη συζήτηση έγινε στις 28 Δεκεμβρίου.

«Ως υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου είχα και άλλες δουλειές να κάνω από το να ασχολούμαι με τη λίστα» επισήμανε. «Έδωσα τα αρχεία στον κ. Διώτη για να κάνει έλεγχο» τόνισε. «Η πρώτη πληροφόρηση που είχα από τον κ. Καπελέρη για τα πρώτα είκοσι ονόματα ήταν πως υπήρχαν ενδείξεις φοροδιαφυγής και του είπα "προχώρησε"».

«Θα ζητήσω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ελέγξει αν πείραξε κανείς το USB» δήλωσε. «Έχω κάποιες υποψίες για το ποιος μπορεί να έκανε την αλλοίωση της λίστας» πρόσθεσε με νόημα. Είπε ότι ια περιμένει ο ίδιος τις τεχνικές έρευνες και πραγματογνωμοσύνες για το πότε έγινε η αλλοίωση και από ποιον.

Τόνισε επίσης ότι θα μπορούσε να κάνει την υποτιθέμενη λαθροχειρία στην αρχή ή θα μπορούσε να αποκαλύψει τα ονόματα, μαζί με αυτά των εξαδέλφων του και να γίνει έτσι ήρωας.

Αναρωτήθηκε ότι αν ήξερε τα ονόματα π.χ. δημοσιογράφων που των  σταύρωναν κάθε μέρα, δε θα έκανε κάτι με τη λίστα ώστε να σταματήσουν να τον σταυρώνουν;

Είναι πάρα πολύ βολικό να χρεωθούν όλα πάνω μου. Όχι όμως να πάω εγώ φυλακή για να διατηρηθεί η κυβέρνηση. Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος είμαι εγώ; Εγώ θα πληρώσω τα 30 χρόνια της μεταπολίτευσης; αναρωτήθηκε.

Είπε επίσης ότι δε θα μπορούσε να βγει και να πει ότι δεν είναι αυτή η λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη αφού δεν υπήρχαν τα ονόματα των εξαδέλφων του; «Αν τα είχα δει και τα είχα βγάλει τα ονόματα δε θα είχα βγει να ουρλιάξω;», τόνισε.

Πρέπει να υπάρξει φως και θα κάνω ότι είναι δυνατό σ΄αυτή την υπόθεση είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2013 00:50:15

  Σαφῶς καὶ δὲν θὰ ἐξαντληθεῖ ἠ κάθαρση τῆς Μεταπολίτευσης στὸ πρόσωπο τοῦ κ. Παπακωνσταντίνου καὶ τοῦ Βενιζέλου- ἔεεε ἤθελα νὰ πῶ τοῦ κ. Παπακωνσταντίνου. Ἀλλὰ γιὰ ὅλα ὑπάρχει μιὰ ἀρχή.

 2. FALCON avatar
  FALCON 08/01/2013 01:51:38

  Ο κ. Παπακωνσταντίνου ψεύδεται διότι. Το υποβλητικό που απεστάλη στην Πρεσβεία στο Παρίσι είχε αποστολέα το Γαλλικό Υπ. ΟΙΚ. Η πρεσβεία το πρωτοκόλλησε και το απέστειλε με υποβλητικό προς το Υπ. Οικ. δεν αποστέλλει η πρεσβεία επίσημα έγγραφα στον ίδιο τον υπουργό ,αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ευθύνες έχει και ο Πρέσβης ο οποίος θα πρέπει να ήταν μιλημένος. Αν ελεγχθούν τα υποβλητικά της Πρεσβείας στο Παρίσι θα φανεί και η αλήθεια των αναφερομένων για τα οποία τα ΜΜΕ δεν ανέφεραν τίποτα. ούτε και ο ΠΑΠ. Το σημαντικότερο που δεν είπε ο ΠΑΠ είναι αν τα 20 ονόματα που έδωσε στο ΣΔΟΕ αλλά και στο Διώτη κατόπιν, ήταν από το CD η΄απο το USB . Ο τύπος είναι κατευθείαν για φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ FALCON 08/01/2013 11:44:53

   Εδώ υπάρχει το λαβράκι. Έγγραφα της πρεσβείας φτάνουν με τον διπλωματικό σάκο στο ΥΠΕΞ, πρωτοκολλούνται κτλ. Όπως λέει και ο ίδιος η διαδικασία παρακάμφτηκε. Μένει να δούμε ποιος έδωσε την εντολή, ποιος πήγε στη Γαλλία να παραλάβει τη λίστα κτλ. Ο ρόλος του πρέσβη είναι σημαντικός.

 3. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 08/01/2013 02:34:11

  Εγω την αλλοιωσα ρε μακακα για να σβησω τα ονοματα των συγγενων μου.Τωρα γιατι κατηγορουν εσενα ενας θεος μονο ξερει.

 4. viva avatar
  viva 08/01/2013 09:05:57

  ............αγαπη μου δεν ειναι αυτο που νομιζεις ....

 5. Αννίβας avatar
  Αννίβας 08/01/2013 09:20:43

  Φαίνεται οτι η παραάραξη για τον Παπακ ήταν επάγγελμα. Τώρα θα μας πει πάλι ότι ψευδώς τον κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά για την αλλοίωση του ελλείματος προκειμένου να μας χώσει στο μνημόνιο και να σώσουν αυτός και ο ΓΑΠ το τομάρι τους...Οπως λέει και ο viva ………αγαπη μου δεν ειναι αυτο που νομιζεις ….

 6. Άργουεν avatar
  Άργουεν 08/01/2013 10:21:04

  Καλά θα μας τρελάνει ; Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ,είχε παραδεχτεί πως έκανε ο ίδιος την επεξεργασία, αφήνοντας κάγκελο τους βουλευτές.Χτες βραχυκύκλωσε, έπεσε σε αντιφάσεις και έδωσε στεγνά συνεργάτες του ; Άσε μας κούκλε μου...

 7. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 08/01/2013 11:40:14

  Αντιπαθέστατος, με παθητική φωνή, εξωτερική νηφαλιότητα και αλλαζονικό-σπινθηροβόλο βλέμμα.
  Βεζούβιος που κοχλάζει από μέσα, ανήσυχος, φοβισμένος, έτοιμος να ξεσπάσει μπινελίκια και αφού εκτονωθεί να κλάψει σαν μωρό παιδί.
  Ψεματούρης ολκής ο ατιμούλης, έτοιμος να υπερασπιστεί το τομάρι του με κάθε κόστος, βγάζοντας όλους τους έλληνες τρελούς.

  Αυτός είναι ο "αδικημένος" Παπακωνσταντίνου, το μπουμπούκι που κλήθηκε να διαχειριστεί την μεγαλύτερη οικονομικη ύφεση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

 8. alex23 avatar
  alex23 08/01/2013 12:13:43

  «δεν το πρωτοκόλησα γιατί τότε θα καταργούσα την έννοια του απορρήτου .....ήταν υλικό παράνομο αφού ήταν προϊόν κλοπής και υποκλοπής»

  το υλικο παραδιδεται επισημως απο την γαλλια,ο ιδιος δεν ειναι νομικος να κρινει αν το υλικο ειναι νομιμο ή παρανομο και σε τελικη αναλυση αν φοβοταν κατι, στο πρωτοκολο δεν χρειαζοταν να γραψει μεσα τι περιεχει το cd

  «Όχι, δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ονόματα συγγενών μου μέσα στη λίστα»

  ..αλλα επελεξε τυχαια τα 10 ονοματα και τα εδωσε για ελεγχο..

  «'Η αντιγραφή σε USB έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης»

  ..και οχι επειδη το cd δεν μπορει να αλλοιωθει τεχνικα οπως μπορει ενα usb...


  η υπερασπιστικη γραμμη ειναι απλη,
  α. παταει πανω στην μεταγενεστερη δηλωση βενιζελου οτι δεν εκανε χρηση γιατι ειναι παρανομο υλικο

  β. συνομοσιολογια και επικληση του μικρου ποσου που θα ηταν το προστιμο αν τα λεφτα δεν ηταν δηλωμενα

  γ. για τις ερωτησεις που τον καινε οπως πχ, γιατι εξαφανισε το cd και γιατι δεν ηθελε να γινει γενικευμενος ελεγχος στις δοσοληψιες των συγγενων του(γιατι αυτο φαινεται οτι τελικα φοβοταν) θα το παιξει τρελα..

 9. ulysses avatar
  ulysses 08/01/2013 23:49:28

  Dear ΠΑΚ,
  Someting isn't right (κατι τρεχει)
  when you make a defense or apology
  before you are legally accused.

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 09/01/2013 00:37:32

  "Η αντιγραφή σε USB έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης επανέλαβε ο πρώην υπουργός."
  Δηλαδή, οι Γάλλοι επέλεξαν ένα λιγότερο ασφαλές μέσο αποθήκευσης (CD) για να στείλουν τη λίστα στην Ελλάδα ; Και αν ναι, γιατί ;
  Και μάλιστα ενόψει και της μεταφοράς του CD από τη μια χώρα στην άλλη ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.