#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2012 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπαδήμος και Βενιζέλος τα έχουν κάνει απλώς ... μπάχαλο(Ανανεωμένο). Τη μία το Reuters βγάζει ρεπορτάζ ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για να κλείσει η συμφωνία μέσα στην ημέρα, αλλά το πολύ μέχρι την Τετάρτη που έχουμε Γιουργκρούπ.

Λίγο μετά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλταφάζ με απαξιωτικό ύφος μας λέει ότι ο χρόνος της Ελλάδας τέλειωσε κι έπρεπε να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Τη μια η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το απόγευμα θα είναι η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το τελικό κείμενο της συμφωνίας και λίγο μετά μαθαίνουμε ότι δε θα γίνει σήμερα αλλά αύριο.

Όπως γράφαμε πριν από λίγο «όλα τα κρατικά και ιδιωτικά  ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν ότι μετατίθεται για αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, “κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση“.

Στην πραγματικότητα, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει ειδοποιηθεί σχετικά. Περιμένουν όλοι να τους πει ο Παπαδήμος τι ώρα θα γίνει σήμερα η σύσκεψη. Στη ΝΔ δεν ξέρουν τίποτα για αναβολή για αύριο!.

Επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί περιμένουν από τις 12 το μεσημέρι το υπόμνημα Παπαδήμου με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που έχει κάνει.

Μιλάμε δηλαδή για κανονικό …παπαδήμιο μπάχαλο.

Το μπάχαλο είναι εμφανές σε όλες τις διαρροές, επίσημες κι ανεπίσημες του Μαξίμου. Από τη μια προσπαθούν να μειώσουν τις διαπραγματεύσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά από την άλλη τολμούν να πανηγυρίσουν για ... την διάσωση του 13ους και 14ου μισθού. Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου «Με ποιόν ακριβώς διαπραγματεύθηκε ο κ. Σαμαράς; Ποιος καθόταν απέναντί του, η τρόικα ή οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός;». Κι αυτό θέλοντας να δείξει ότι η ΝΔ δεν έκανε καμιά διαπραγμάτευση, ότι επιτεύχθηκε το έκανε ο ίδιος ο Βενιζέλος. Κωμικά πράγματα. Λες κι ο κόσμος δεν ξέρει ότι απέναντί του ο Σαμαράς είχε τη δοτή κυβέρνησης, τους συνεργάτες της τρόικας, τους σύγχρονους δωσίλογους που τα ξεπούλησαν όλα, ούτε καν για 30 αργύρια. Δείτε  τα ψέματα του κ. Βενιζέλου για τον 13ο και 14ο μισθό

Από την άλλη, επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση θυμήθηκαν ότι πρέπει να κάνουν διαπραγμάτευση (κάπως αργά το θυμήθηκαν), γιατί δε μας λένε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την περικοπή του 20% του κατώτατου μισθού. Και γιατί δε διαπραγματεύονται η περικοπή να αφορά τον νεοπροσλαμβανόμενο κι όχι τους παλιούς, τα επιδόματα και τις ωριμάνσεις;

Μπάχαλο κι εκεί λοιπόν από μια κυβέρνηση που πήγε χωρίς κανένας σχέδιο να συζητήσει με τα βαμπίρ της τρόικα και έγραψε τις κόκκινες γραμμές των πολιτικών αρχηγών στα παλιά της τα παπούτσια

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί έγινε σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο καθώς η τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα 1,3 δισ ευρώ. Η μαύρη τρύπα θα προκύψει από τις μειώσεις στους μισθούς, κι επομένως στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Η κυβέρνηση έχει πάθει πανικό αφού ακόμη και η τρόικα υπολογίζει ότι θα υπάρξει μαύρη τρύπα αλλά παρ' όλα αυτά ζητά κι άλλα μέτρα.

Μια άλλη διαρροή που δείχνει ότι ο Παπαδήμος είναι σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι η νέα απαίτηση της τρόικας για επιπλέον περικοπή 20% στις κύριες συντάξεις.

Επίσης, κανείς δεν είναι σε θέση να ενημερώσει από που θα γίνουν οι απολύσεις στο δημόσιο, θα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς; Ακούει κανείς εκεί στην κυβέρνηση ή σκόπιμα τα κάνουν όλα μπάχαλο διότι σε τέτοιες καταστάσεις οι λύκοι χαίρονται;

Μέχρι το βράδυ, πάντως, όταν θα τελειώσει η συνάντηση τρόικας – Παπαδήμου – Βενιζέλου ίσως ακούσουμε κι άλλες αξιώσεις, κι άλλους εκβιασμούς.

Κι αύριο, άγνωστο πότε θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Φαντάζεστε να γίνει στο Μαξίμου κι απ' έξω χιλιάδες κόσμου να επιχειρούν να μπουκάρουν μέσα;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alakran avatar
  alakran 06/02/2012 15:57:28

  Τελεσίγραφα σε δόσεις!
  Το είδαμε και αυτό...

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ alakran 06/02/2012 19:17:33

   alakran

   Αφού μας θεωρούν όχι απλά μαλάκες αλλά κάτι χειρότερο, μακάκες, σαν εκείνους που έδειχνε πάνω στα δέντρα να ξύνουν τα "τέτοια" τους ο Λαζόπουλος όταν το ΕΣΡ του είχε απαγορεύσει να αναφέρει την λέξη μαλάκες.

  • Γ. ΣΠΥΡΟΥ avatar
   Γ. ΣΠΥΡΟΥ @ alakran 06/02/2012 23:23:28

   Ολοι επιχειρηματολογούν λες και δεν υπάρχει πρόβλημα χρέους στη χώρα. Για να υπάρχει βάση συζήτησης πρέπει να δεχτουμε την ύπαρξη ή όχι του δημόσιου χρέους.
   Αν δεν υπάρχει πρόβλημα χρέους τι διαπραγματεύονται οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας; Ας τους πει κάποιος ότι δεν έχουμε αναγκη δανείων και ας σταματήσει η ταλαιπωρία του λαου και των πολιτικών μας. Κια ας διώξουν τους δανειστές και ας συνεχίσουμε αμέριμνοι το ταξίδι μας στην ακμάζουσα οικονομία μας, που όλοι οι κακοί, και ο κοσμος είναι γεμάτος, υποβλέπουν!!!
   Τόσο σημαντικό είναι η περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 20%; Σιωπησαμε και αποδεχτήκαμε περικοπή των μισθών των ΔΥ κατά 30% και τώρα είμαστε έτοιμοι να γκρεμίσουμε τα πάντα για υπερασπιστούμε τις επικουρικές.
   Τα επικουρικά ταμεία χρεοκόπησαν γιατί δίνουν και εδιναν συντάξεις πανω από τις δυνατότητες τους. Και σήμερα λαικιστικά και δημαγωγικά καλούμε τους εργαζόμενους με τους φόρους τους να συνεχίσουν να πληρώνουν μη ανταποδοτικές επικουρικές συντάξεις. Η χώρα καταρρέει και η ιερή οντότητα ο συνταξιούχος δεν πρέπει να θιγεί στο ελάχιστο. Οι σημερινοί συνταξιούχοι είναι οι χθεσινοί διαχειριστές της οικονομίας και της κοινωνίας και άφησαν πίσω τους ερείπια, δίνοντας στον ευαυτό τους υψηλές συντάξεις αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές. Το δημόσιο χρέος δεν το δημιουργησε η νέα γενια, που με τις εισφορές της πληρώνονται οι συντάξεις, αλλα οι συνταξιούχοι.
   Οι συντάξιοδοτικές δαπανες, mutatis mutandis, είναι δυσαναλογα υψηλές στη χώρα μας. Η παραδοχή της προηγούμενης πρότασης είναι και η λύση του δημοσιονομικού μας προβλήματος.
   Οσοι διαφωνούν με τα γραφόμενα για το ύψος των συντάξεων, γνωρίζουν και πιστεύω συμφωνούν με τις χαριστικές διατάξεις που ενσωματώνουν στη συνταξη επιδόματα θέσης 2000 και 3000 € σε ΔΥ που υπηρέτησαν στη θεση (με το επίδομα) έστω και μια ημέρα. Όπως επισης και στο δικαιωμα στη χήρα να λαμβάνει το παραπάνω επιδομα. Το ίδιο θα συμφωνούν με το δικαίωμα να κληροδοτείται η σύνταξη στη 30χρονη, αλλοδαπή κυρίως, χήρα. (δεν σημαίνει ότι συμφωνω να έχει το δικαίωμα η ημεδαπή)
   Ας Υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, αυτά είναι η Ελλάδα, και να μη τα φορτώνουμε χρέη για να διατηρήσουμε προνόμια και παραλογες παροχές.

 2. ΚΥΨΕΛΗ avatar
  ΚΥΨΕΛΗ 06/02/2012 15:58:40

  Το βρήκαμε πάλι το πρόβλημα.
  Είναι η διαπραγμάτευση του Βενιζέλου με την τρόϊκα και όχι η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο χρεοκοπίας των Ελλήνων.
  Εκλογές τώρα

  • factorx avatar
   factorx @ ΚΥΨΕΛΗ 06/02/2012 16:07:17

   Μπορείς να διαβάσεις μια είδηση, χωρίς να την ερμηνεύεις όπως θες; Εδώ ολόκληρο eyrogroup βγήκε χθες και είπε ότι ο Βενιζέλος τα έκανε μπάχαλο, εσύ διαφωνείς;

 3. Ο Μεγάλος avatar
  Ο Μεγάλος 06/02/2012 16:07:54

  Έχουν χάσει τη μπάλα...

 4. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 06/02/2012 16:15:54

  Λίγο μαύρο χιούμορ:
  "Σε αυτή τη χώρα είμαστε τόσο μπάχαλο που και να χρεοκοπήσουμε δεν μπορούμε...¨ :P:P:P

  • Y. avatar
   Y. @ H pena tis orghs 06/02/2012 16:20:16

   !!!

   • smash avatar
    smash @ Y. 06/02/2012 16:28:23

    :)

  • noldor avatar
   noldor @ H pena tis orghs 06/02/2012 16:47:21

   Για αυτό θα μας χρεοκοπήσουν οι άλλοι.

 5. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 06/02/2012 16:28:16

  τελικά είναι αποφασισμένοι...

 6. Orestios avatar
  Orestios 06/02/2012 16:40:01

  Tomorrow and tomorrow and tomorrow.....

  • factorx avatar
   factorx @ Orestios 06/02/2012 17:18:06

   Tomorrow is another day

 7. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/02/2012 16:57:04

  "Government sources told the BBC's Athens correspondent, Mark Lowen, that there was the outline of an agreement on cutting the minimum wage, currently about 750 euros a month, by 20%. Holiday bonuses that had been under threat, would be kept, the sources suggested."

  Δηλαδή, αν πιστέψουμε το bbc συμφώνησαν ο καυώτατος μισθός να γίνει 600 ευρώ και να διατηρηθούν ο 13ος και 14ος. Δηλαδή στην ουσία χάνουν οι του ιδιωτικού περισσότερα απ όσο αν διατηρούνταν ο κατώτατος ως έχει και κοβόταν ο 13ος & 14ος.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Professor Moriarty 06/02/2012 17:27:06

   "Οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ὧδε λίθος ἐπὶ λίθον ὃς οὐ καταλυθήσεται."
   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 24:2

   • madprof avatar
    madprof @ Απορία 06/02/2012 22:29:25

    Αυτό, είναι μετά το κατά Λουκά!

 8. Nick avatar
  Nick 06/02/2012 16:57:29

  Τι έγινε παίδες, πάλι εμπλοκή με το PSI και την ΕΚΤ;

 9. exartatai avatar
  exartatai 06/02/2012 17:23:03

  εδω ολοκληρος ΓΑΠ δεν μπορεσε να μας χρεωκοπησει ,θα το κανει ενας υπαλληλος τραπεζων?

  • abcd avatar
   abcd @ exartatai 06/02/2012 17:32:15

   Ε έχει τον τρόπο τους , είναι πιο sic !!

 10. drider avatar
  drider 06/02/2012 17:56:40

  Μπα τίποτα περίεργο δεν συμβαίνει... Χτες βγήκε η ανακοίνωση του Παπαδήμου ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία, κάτι που διαψευδόταν από τους Financial Times. Σήμερα βγήκαν τα κανάλια να πούνε ότι η συνάντηση ακυρώθηκε αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν ενημερωθεί.

  Μην ανησυχείτε για τίποτα, ούτως η άλλως είμαι σίγουρος ό,τι γίνεται και ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τη σωτηρία της χώρας...

 11. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 18:07:26

  Χαρακτηριστική για όσα γίνονται είναι και η προ ολίγου δήλωση του εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης:

  «Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, ακόμη και τώρα, να δικαιολογήσει την καιροσκοπική εξαγγελία δημοψηφίσματος.
  Αποδεικνύει πως το θράσος τους δεν έχει όρια.
  Προσποιούνται ότι ξέχασαν πως με τις τυχοδιωκτικές εκείνες μεθοδεύσεις τους έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ. Έφτασαν, όμως, ακόμη και στο εξωφρενικό σημείο να ισχυρίζονται ότι είναι λάθος η επιμονή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη διαπραγμάτευση για τις επικουρικές συντάξεις.
  Επιβεβαιώνουν ουσιαστικά όσα ήδη ομολογούν κορυφαίοι υπουργοί τους ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και ουδέποτε αντιπρότειναν εναλλακτικές λύσεις. Δείχνουν, ταυτόχρονα, να ενοχλούνται, γιατί με την επιμονή Σαμαρά γίνεται, για πρώτη φορά, ουσιαστική διαπραγμάτευση και προσπαθούν με ασύστολα ψεύδη να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Τη μια ισχυρίζονται ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού είχε κλείσει από μέρες και την άλλη δηλώνουν πως εναρμονίζονται με τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας.
  Είναι πραγματικά αδιόρθωτοι».

 12. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 18:07:48

  “..μετατίθεται για αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών…”, γιατί σήμερα στις 8, κόβεται η πίττα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
  Πρόεδρε, έπρεπε να ε΄χεις παρευρεθεί. Θα τους κούφανες όλους

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Y. 06/02/2012 19:21:02

   Βρε θα είναι αν' αυτού ο Λυκουρέντζος

 13. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/02/2012 18:20:33

  Factor,

  One day at a time!

  • factorx avatar
   factorx @ Φωτεινή 06/02/2012 18:40:07

   !!!

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/02/2012 18:26:33

  Αφιερωμένο εξαιρετικά στους (είρωνες, τελευταία) θιασώτες της "σωφροσύνης" και της Realpolitik:

  Μείωση και στις... κύριες συντάξεις κατά 20% ζητάνε τώρα οι τροϊκανοί!!!

  Η "ανάγκη" των αρχηγών να πείσουν εαυτούς και κοινό πως διαπραγματεύονται με την τρόικα έχει προκαλέσει τους δανειστές μας οι οποίοι ανοίγουν συνεχώς νέα θέματα.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιδέα του Αντώνη Σαμαρά να θεσπιστεί κοινωνικός πόρος από τον τζόγο για τις επικουρικές οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είπαν στον Λουκά Παπαδήμο ότι κανονικά θα έπρεπε να κόψει τις βασικές συντάξεις 20% τώρα. "Αν είναι να βάλετε κοινωνικό πόρο βάλτε τον για να σώσετε τις κανονικές συντάξεις" επισήμαναν και προέβλεψαν ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα θα χρειαστεί να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό.

  Λοιπόν, κύριοι; Τι λέτε; Να παραδώσουμε την "κοινότητα" που δεν παρέδωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 06/02/2012 18:46:48

   Λησμόνησα να αναφέρω την πηγή της παραπομπής (με τα πλάγια γράμματα). Είναι το Πρώτο Θέμα.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 06/02/2012 19:23:48

    Είχα ένα όνειρο...
    Φαντάσου λέει να γίνει ένα Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης (ενοποίηση και ανταποδοτικότητα) με μια Εθνική Σύνταξη και να κάψουμε όλα τα ομόλογα των ταμείων σε ένα βαρέλι παραχωρώντας την κυριότητα του ΟΠΑΠ
    Αλλά τότε τι θα είχε να πουλήσει το Ταμείο; Τι θα προμήθευε ο Πρόεδρος; και πόσο χρέος θα δια γράφαμε;...άσε που θα έπρεπε να ρωτάγαμε και τον Τόμσεν...


    Μετά ξύπνησα και έπεσα στη ...διαπραγμάτευση.

 15. k avatar
  k 06/02/2012 18:34:15

  ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΓΕΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ . ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ,ΑΛΛΑ.....

 16. Λογικα σκεπτόμενος avatar
  Λογικα σκεπτόμενος 06/02/2012 18:43:41

  Απορία, Αφού η κυβέρνηση Παπαδήμου τα έχει κάνει μπάχαλο, η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν αποχωρεί απο την κυβέρνηση αλλά συνεχίζει να την στηρίζει; Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να σας πω οτι βρωμάει μπαρούτι σήμερα και ο κόσμος τα έχει βάλει με την Νέα Δημοκρατία μια που απο τους υπολοίπους δεν περίμενε κάτι διαφορετικό.

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/02/2012 19:16:27

  μα τότε απλά μπορούμε να αποσύρουμε την στήριξη από την Κυβέρνηση
  Σωστά;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 06/02/2012 19:22:23

   Βιαστικέ! Άσε να προλάβει επίσης να μειώσει 20% τις κυρίες συντάξεις, να απολύσει όλους τους αναπληρωτές από τα σχολεία και να πάει το αφορολόγητο στις 3000 ευρώ, όπως ζήτησαν σήμερα οι ευρωναζί (όπως και ό,τι άλλο ζητήσουν μέχρι αύριο)! Αν πέσει, ποιος θα τα κάνει μετα αυτά;

 18. Inno avatar
  Inno 06/02/2012 20:03:16

  O,TI και να "συμφωνήσουν", το ξέρουν καλά ότι τέτοια μέτρα ΔΕΝ πρόκειται να ψηφιστούν με 180, και το ξέρουν ΟΛΟΙ τους αυτό.

  εκτός αν το ζητούμενό τους είναι να καεί το πανελλήνιο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.