#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2012 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπαδήμος για ... Πρόεδρος της Δημοκρατίας;Mε την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής, τελειώνει και ο περιπετειώδης βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όλα δείχνουν ότι πάμε για εκλογές στις 29 Απριλίου, αν και ορισμένοι επιχειρούν να τις τραβήξουν μέχρι τις 6 ή τις 13 Μαΐου. Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν ότι η Βουλή θα κλείσει για το Πάσχα και θα ανοίξει μετά τις εκλογές, εντελώς ανανεωμένη.

Ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής παραδέχθηκε το ...μοιραίο και δήλωσε χθες ότι η ανταλλαγή των ομολόγων θα ολοκληρωθεί μέχρι της 12 Απριλίου και μέχρι τότε θα τελειώσει και το έργο της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν οι εκλογές θα διεξαχθούν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου, όπως ακούγεται, ο κ. Καψής απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, επαναλαμβάνοντας πως το κυβερνητικό έργο «ολοκληρώνεται μέσα σε έναν τέτοιο χρονικό ορίζοντα» και πως «από εκεί και πέρα επαφίεται στα κόμματα φυσικά».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, κάποιοι κοινοτικοί αξιωματούχοι έχουν ως φαίνεται ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τις ... γραμματοκομιστικές ικανότητες του κ. Λουκά που συστήνουν να μην γίνουν εκλογές για να συνεχίσουν να τον απολαμβάνουν. Αν όμως οι εκλογές είναι αναπόφευκτες τότε οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε πως καλό θα ήταν να είναι πάλι πρωθυπουργός ο Παπαδήμος ή κάποιος σαν κι αυτόν.  Αυτό που σας γράφουμε δεν είναι φήμη, ή διαρροή, αλλά αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο που σύντομα θα βγει στην δημοσιότητα.

Επειδή όμως οι εκλογές είναι αναπόφευκτες προσέξτε τώρα το παιχνίδι που παίζεται:

Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών που τα λένε αυτά, γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κάνει για πρωθυπουργός. "Δεν το έχει", πως να το κάνουμε. Απόδειξη ο ανασχηματισμός που έδειξε ότι δεν έχει ούτε την δύναμη ούτε την πυγμή να επιβληθεί στην  κυβέρνηση του.

Επειδή λοιπόν ο κ. Παπαδήμος δεν κάνει για πρωθυπουργός, οι σπόνσορές του πιέζουν για αναβολή των εκλογών και τον προβάλλουν για επόμενο πρωθυπουργό για να κάνουν "ντηλ" και να τον πάνε στην ... Προεδρία της Δημοκρατίας;

Απίστευτο; Καθόλου και μάλιστα πολύ ελληνικό.

Το ευτύχημα πάντως είναι ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες δεν θα έχουμε υπουργό Οικονομικών τον Βενιζέλο και όπως και να το κάνεις κάποια μέτρα και χαράτσια θα γλιτώσουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 10/03/2012 14:47:42

  Τι να πωq Και το σημερινό πρόεδρο τον πρότεινε ο Μολυβιάτης και τον επέβαλλε ο Καραμνλής.
  Το θέμα να εκλεγεί κάποιος, ο οποίος να αγαπά την Ελλάδα.

 2. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/03/2012 15:02:36

  O εκάστοτε ΠτΔ είναι ο πρώτος αργόμισθος του κράτους. Η θέση πρέπει να κξαταργηθεί, διότι δεν έχει κανένα άλλο νόημα, εκτός από κομματικά παζάρια και εκβιασμούς.

 3. S.P. avatar
  S.P. 10/03/2012 17:00:49

  Γύρω στα 1985 ο τότε πρόεδρος της Γερμανίας, ο αρχοντάνθρωπος Ρίχαρντ φον Βαϊτσαίκερ, γόνος αριστοκρατικής οικογενείας (πατέρας: υφυπουργός Γερμανίας, βοήθησε μυστικά τους αντιτιθέμενους στον Χίτλερ, αδελφός: διάσημος αστροφυσικός και φιλόσοφος) επεσκέφθη την Σάμο. Πήγε με το λεωφορείο της γραμμής από το Καρλόβασι στο Πυθαγόρειο, όπου πήγε για να τιμήσει την γενέτειρα του Πυθαγόρα.
  Την ίδια εποχή είναι πασίγνωστο ο Σαρτζετάκης (επιλογή Κουτσόγιωργα) μετακινείτο με πολυπληθή κουστωδία σε πολυδάπανες κινητοποιήσεις.
  Ζούσα τότε στην Ελλάδα και ένοιωσα απέραντη ντροπή. Αυτοί είμαστε, έχουμε πολιτισμικό πρόβλημα ως λαός και να γιατί χρεωκοπήσαμε.
  Σημειωτέον ο Βαϊτσαίκερ, ο δημοφιλέστερος εν ζωή πολιτικός, συνταξιούχος ων πριν ένα χρόνο είπε: "Δεν πρέπει να αφήσει η Ευρώπη την Ελλάδα στα χέρια των κερδοσκόπων. Θα την διαλύσουν."

 4. airman avatar
  airman 10/03/2012 19:26:28

  Αν είναι τον ''αντάρτη'' να τον διαδεχτεί ο τραπεζίτης, τότε μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε αν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία. Λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα επιλογές (πλην μιας) το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιος αξιόλογος βασιλιάς είναι πιθανότερο, άσε που θα έχουμε και το άλλοθι ότι δεν εκλέχθηκε.

 5. factorx avatar
  factorx 10/03/2012 20:48:05

  Δεν σας τα έλεγα στο κομμάτι; Ιδού τι γράφει αυριο το ΕΘΝΟΣ:

  Την επομένη κιόλας της λήξης της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, οι Βρυξέλλες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και εκφράζουν παρασκηνιακά την επιθυμία τους για αποφυγή των άμεσων εκλογών.
  Με ξεκάθαρο τρόπο πηγές της Κομισιόν τόνισαν στο «Εθνος της Κυριακής»: «Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις εκλογές τώρα, αλλά αν επιμένετε θα ήταν ευκταίο ο κ. Παπαδήμος να συνεχίσει να είναι ο συνομιλητής μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63628673

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.