#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2011 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανικός στην κυβέρνηση και εκλογές

[caption id="attachment_122965" align="alignnone" width="600" caption="Το νέο φωτομοντάζ του Focus"][/caption]

Πτωτικές τάσεις στο ευρώ προκαλεί η αυξανόμενη ανησυχία των διεθνών επενδυτών για την έκβαση της ευρωπαϊκής κρίσης, λίγες ώρες πριν από την τηλεδιάσκεψη της τρόικας με τον Βενιζέλο και της ανακοίνωσης των νέων μέτρων που είναι ήδη γνωστά στους αναγνώστες τουλάχιστον του Antinews από την Παρασκευή το απόγευμα.

Με μεγάλη πτώση 3,58% ξεκίνησε η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών επηρεαζόμενο από τα τεκταινόμενα στην ελληνική οικονομία. Πάνω από τις 2.000 μονάδες βάσης βρίσκεται ξανά τo spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων.
 "Εκλογές και πανικός στη κυβέρνηση" γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση της η Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση προκειμένου να λάβει νέα μέτρα, ύστερα από τις απειλές των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης. Το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση παλαιού πολιτικού του ΠΑΣΟΚ που αναφέρει: «Αμφιβάλω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να θεσπίσει τέτοια μέτρα και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές». Σύμφωνα με την εφημερίδα το κόμμα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ο ίδιος βετεράνος πολιτικός του Κινήματος αναφέρει: «Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση».
«Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας», γράφουν οι Financial Times και επικαλούνται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που εκτιμά ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. «Θα υπάρξουν προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής συντάξεων και μισθών» ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Ο Guardian εστιάζει στην εκταμίευση της 6ης δόσης την οποία χαρακτηρίζει κρίσιμη και αβέβαιη και αναφέρει πως χωρίς σαφή τεκμήρια και αποδείξεις η δόση δεν θα δοθεί. Περιγράφοντας τη δυναμική των πολιτικών εξελίξεων η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σε ένα έθνος που έχει γονατίσει από τους φόρους, ότι θα σφίξει κι άλλο το ζωνάρι».

Η Γερμανία πάντως τον χαβά της. Στο νέο τεύχος του Focus το εξώφυλλο έχει τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» και απεικονίζει τον Παρθενώνα βυθισμένο σχεδόν μέχρι το αέτωμα, ενώ στη θάλασσα προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος, στο οποίο έχει παραμείνει ένα χαρτονόμισμα του ευρώ.

Υπουργοί ζητούν εκλογές

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομική περικοπή στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και γενικώς επίσπευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που πήρε δραματικό χαρακτήρα μετά τη ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, που έβαλλε κατά Σαμαρά, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, συνδικαλιστών.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην κυβερνητική επιτροπή όλοι οι υπουργοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν θα δεχθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Τρείς από τους υπουργούς ζήτησαν άμεσες εκλογές!

Σκανδαλίδης: Μέχρι που φτάνει η νομιμοποίησή μας;  Να αναγκάσουμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ακόμα και με πρόωρες εκλογές. Υπάρχει κίνδυνος να ανακοινώσουμε ελεγχόμενη χρεοκοπία και να είμαστε μόνοι μας στην κυβέρνηση.

Λοβέρδος: είναι πολύ σοβαρή η πρότασή σου. Από εκεί και πέρα τι καλά που θα ήταν να μας πει κάποιος ότι η προκήρυξη εκλογών δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία!

Καστανίδης: ζήτησε πρόωρες εκλογές (το έχει πει από μήνες ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να την επαναβεβαιώσει) και να εγκριθούν τα νέα μέτρα με δημοψήφισμα!

Ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος δεν είπαν τίποτα για εκλογές. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει αυτό που φοβάται ο ΓΑΠ είναι να μην εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου και γι αυτό στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ – Σαρκοζί τα έδωσε όλα προκειμένου να πάρει την βεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί. Μόνο που στην Πολωνία τα έκανε μαντάρα όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιζε το παιχνίδι των ΗΠΑ (Γκάιντνερ) και έβαζε στο παιχνίδι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα.

Στο μεταξύ κυκλοφορούν έντονα φήμες ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να παραιτηθούν προκειμένου να δείξουν την αντίδρασή τους στην οικονομική πολιτική, αλλά και να μη χρεωθούν την πτώση της κυβέρνησης. Πόσο, όμως, μπορεί ο πρωθυπουργός να αντέξει 3-4 παραιτήσεις; Πολύ δύσκολο το βλέπουμε.

Υπάρχει και το σενάριο της ηρωϊκής εξόδου. Δηλαδή, ο Βενιζέλος, που βλέπει ότι παγιδεύτηκε στο να ανακοινώνει σκληρά μέτρα, να πει «όχι» στους τροικάνους και να πάμε σε εκλογές. Έτσι, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορεί να βγει στον κόσμο και να πει ότι αντιστάθηκε στις απαιτήσεις των ξένων. Αυτό άλλωστε είπε και στον Παπανδρέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που του είπε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα. «Έλα πίσω να δούμε τι θα κάνουμε για να απαλλαγούμε κι εγώ κι εσύ από αυτό !!!».

Αν, όμως, δε συμβούν τα παραπάνω και η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα και οι πράσινοι βουλευτές δεν σηκώσουν αντάρτικο θα πάμε σε μια παρατεταμένη πολιτική κρίση. Διότι μπορεί να ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή, δε θα περάσουν εύκολα στην κοινωνία. Η έκρηξη οργής θα γίνει θηλιά στην κυβέρνηση και ο βίος της θα γίνει βραχύβιος. Οπότε και πάλι οι δρόμοι οδηγούν σε εκλογές. Κι ας αποφασίσει ο κόσμος τις θέλει.

Τα νέα μέτρα θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα βαρύ νομοσχέδιο και να περάσουν από τη Βουλή. Το ίδιο και τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα για το 2012 που ο Βενιζέλος στα μουλωχτά είπε ότι θα περάσουν μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο. Πόσο σίγουροι είναι, όμως, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα τα ψηφίσει αυτά τα μέτρα;

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο «εξαφανισμένος» πρωθυπουργός. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, δεν κάνει εμφανίσεις, αφήνει τον Βενιζέλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δείχνει κουρασμένος και απογοητευμένος από την αποτυχία του. Δείχνει σα να είναι έτοιμος να αποχωρήσει.

Και τέλος δεν είναι τυχαία η προβολή της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί που δεν του έδιναν σημασία, ξαφνικά τηλεοράσεις και ραδιόφωνα διέκοψαν για να μεταδώσουν τις δηλώσεις του και τις απαντήσεις του, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Άρα και τα ΜΜΕ βλέπουν αλλαγή σκηνικού.

Τα πάντα, λοιπόν, οδηγούν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ύβρις και Νέμεσις avatar
  Ύβρις και Νέμεσις 19/09/2011 11:56:18

  ή απλά όλο το σκηνικό ήταν στημένο για να μην ασχολείται κανείς με το τι συμβαίνει γύρω από το Καστελόριζο.

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ Ύβρις και Νέμεσις 19/09/2011 12:22:41

   Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα τους συνέφερε για να αποσπάσουν την προσοχή από την οικονομική αποτυχία τους.
   Αλλά πολύ φοβάμαι ότι και σ' αυτήν την περίπτωση πάλι θα ξεπουλούσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 19/09/2011 11:57:25

  συμφωνω, μετρημενα τα ψωμια τους
  οποιος ηταν στην Θεσ/νικη καταλαβαινε πως μιλησε ο Σαμαρας ως ο νεος πρωθυπουργος

 3. tpe avatar
  tpe 19/09/2011 12:06:37

  Εγώ βλέπω πως δύσκολα θα γίνουν όλα αυτά. Η κοινωνία έχει βαρεθεί. Όλοι όσοι μίλησα από το Σάββατο και μετά λένε τα ίδια:
  α. Όλοι τα ίδια είναι.
  β. Καλά τα λόγια του Σαμαρά, αλλά μας είπε 3-4 χρόνια λιτότητα...
  γ. Για Βουλγαράκη και Σία δεν ήταν ξεκάθαρος
  δ. Κι αυτοί μαντάρα τα έκαναν.

  Προσωπικά, επειδή θέλω να ελπίζω, θεωρώ πως ο ΑΣ έχει ένα απίστευτα δύσκολο έργο μπροστά του, αλλά θα τα καταφέρει. Με την προϋπόθεση της εφαρμογής της ξεκάθαρης δέσμευσης για φόρμες εργασίες.
  Υπενθυμίζω πως ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αρούλης, ούτε ο έτσι, ούτε ο γιουβέτσι έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, έτσι; Πρόεδρε, πρόσεχε... Εσύ δεν θα έχεις ούτε 1 λεπτό για χάσιμο, ούτε 1 δευτερόλεπτο ανοχή από τον κόσμο. Αυτό σου έλαχε..

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ tpe 19/09/2011 12:25:27

   Τα ίδια ακούω και εγώ από το πρωί. " Όλοι οι ίδιοι είναι! Ο Καραμανλής και η παρέα του κατέστρεψαν τη χώρα κλπ.". Το έργο του Σαμαρά είναι δύσκολο, πιστεύω όμως ότι θα πετύχει αν παίξει με άλλα άφθαρτα πρόσωπα.

   • καινός avatar
    καινός @ Αληκτώ 19/09/2011 20:18:19

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους αφήνετε και τα πιστεύουν αυτά...

    Είναι και δική μας ευθύνη, εμάς που έχουμε ασχοληθεί κάπως περισσότερο, να κοινωνήσουμε την αλήθεια στον κόσμο που έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, στον κόσμο του οποίου τα όνειρα θάβονται.

    Πρέπει όλοι μας και ο κάθε ένας ξεχωριστά, με ήρεμο και ΣΙΓΟΥΡΟ τρόπο, να εξηγήσουμε στον κόσμο ακριβώς αυτό που διακήρυξε ο Σαμαράς, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι... Και πολύ περισσότερο να βάλουμε το θέμα της κατάντιας της χώρας μας στη σωστή του διάσταση... Να καταδείξουμε τους υπεύθυνους. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν θα εξαφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Το σύστημα πασόκ για να εξαφανιστεί πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για μια πιο αξιοκρατική, μια πιο δίκαιη, μια πιο ανθρώπινη Ελλάδα. Πρέπει την επικράτηση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης να τις ανάγουμε στο μοναδικό μας σκοπό.

    Και, επιτέλους, φτάνει το ενοχικό και το φοβικό σύνδρομο. Πρέπει κάποτε οι σωστοί να μην ντρεπόμαστε που είμαστε σωστοί. Πρέπει εμείς που δεν περνάμε το κόκκινο, να σταματήσουμε να θεωρούμε εαυτούς μακάκες και να προσπαθήσουμε να εξαπλώσουμε αυτή την πρακτική. Πρέπει να καταγγέλλουμε όποιον δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αυτόν που διπλοπαρκάρει. Αυτόν που παίρνει τη σειρά των άλλον στην ουρά. Αυτόν που τρέχει με το αυτοκίνητό του. Αυτόν που παίρνει και αυτόν που δίνει φακελάκια. Πρέπει να επιπλήττουμε τον ΔΥ που κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να τους απομονώσουμε, να νοιώσουν οι ίδιοι ανεπιθύμητοι. Πρέπει να στριμώχνουμε αυτούς που για ίδιο όφελος καταστρατηγούν νόμους, γραμμένους και άγραφους!

    Και πρέπει να επιβραβεύουμε αυτούς που είναι σωστοί... Παρόλο που κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται... περίεργο - η επιβράβευση της λογικής δράσης - είναι απαραίτητο ώστε οι δίκαιοι να ΝΙΩΘΟΥΝ ότι δεν είναι μόνοι. Να νοιώθουν όμορφα για αυτό που κάνουν!!!

    Μόνο με τη δική μας συνδρομή και τη δική μας ενεργοποίηση θα δημιουργηθούν οι δομές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να "αναστηθεί".

    Θα μπορούσα να συνεχίσω, να γράψω πολλά πράματα που θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να κάνουμε, αλλά ξαφνικά θεωρώ ευατόν... γραφικό και σταματάω. Είναι και αυτό ένα ενοχικό σύνδρομο, το οποίο όμως ξεπερνάω, όπως όλοι μας, σιγά - σιγά...

 4. Απορία avatar
  Απορία 19/09/2011 12:07:55

  Το τέλος αυτής της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο.

  Η ζημιά που έκαναν στην αξιοπιστία και την φήμη του έθνους στο εξωτερικό είναι ανυπολόγιστη.

  Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και επιτυχίες παραπάνω από μια γενιά για να αποσβεστεί η ανεκδιήγητη δυσφήμιση που έχει υποστεί η χώρα από τις δηλώσεις και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  Για να μειωθεί κάπως αυτό είναι απαραίτητο αρκετοί από αυτούς που δυσφήμισαν την χώρα αδίκως να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν.

  • tpe avatar
   tpe @ Απορία 19/09/2011 20:31:13

   Μια τετραετία αξιόπιστης κυβέρνησης φτάνει για να ισιώσουμε. Αλλά, δυστυχώς, πολλά χρόνια για να ξεριζώσουμε τα κακώς κείμενα.

 5. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 19/09/2011 12:10:41

  Όταν το θράσος τους περισσεύει!!!
  Σε συνέντευξη στα ΝΕΑ και στο δημοσιογράφο Λ.Δημάκα, ο Μπεγλίτης μας λέει ότι πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας ότι θα ζήσουμε πιο φτωχά!!!
  Μάλλον οι Αντουανέτες της κυβέρνησης ζουν σε άλλη χώρα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλήθωρος 19/09/2011 14:22:20

   Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί όμως τα πληρώνει ο λαός.

 6. Κρης avatar
  Κρης 19/09/2011 12:31:16

  Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

  Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν ευσταθούν όσα υποστηρίζει η κ. Γεωργαντά για παραποίηση των στοιχειών της στατιστικής αρχής ώστε να εμφανιστεί υψηλότερο το έλλειμμα και να επιβληθεί στη χώρα το μνημόνιο.

  Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρεου

  Πηγή:www.capital.gr

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 19/09/2011 12:38:10

  Η νέα πρόκληση και το σχετικό video του ξεφτιλισμένου νεοναζιστικού focus:

  Μετά τo βέβηλo εξώφυλλο με την "Αφροδίτη της Μήλου", "Βυθισμένη" τώρα και η Ακρόπολη! http://www.ourlife.gr/permalink/8415.html

  Ας Αφυπνιστούμε οι Ελληνες!
  Μόνον όταν ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ, πάρουμε και τα σώβρακα των γερμανών μέχρι και το τελευταίο λεπτό σε αποζημιώσεις, γιά τη «χιτλερική σταύρωση» της Ελλάδας, μόνο τότε θα πονέσουν και θα βγάλουν τον σκασμό οι νεοναζί.

  Και να θυμόμαστε: Aυτοί είναι οι πρόγονοι Ψήστες και Σαπωνοποιοί Ανθρώπων του "πολιτισμένου" focus. Φτου σας! Ρεζίληδες-Γενοκτόνοι του πλανήτη
  http://bit.ly/rrJdLf

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ η Dimi 19/09/2011 14:37:47

   Ντίμι,

   τις αρχαιότητες μόνο που έχουν κλέψει από την πατρίδα μας να τους πάρουμε για να αδειάσουν τα μουσεία τους. Να μην έχουν να δείξουν τίποτα.

   Αυτό το ιστορικό προηγούμενο το επέβαλλαν οι ίδιοι στο Ναπολέοντα και την ηττημένη Γαλλία.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κοντη Λιζα 19/09/2011 19:57:38

    Αγαπητή Λίζα, συμφωνούμε.
    "162 δις καθαρά μας χρωστά η Γερμανία", δήλωσε ο κ. Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Θεσσαλονίκης" Παρασκευή, 15 Ιούλιου 2011, "ενώ εάν συνυπολογιστούν οι τόκοι 70 ετών, τότε οι οφειλές εκτινάσσονται στο 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ! Δηλαδή όσο πέντε φορές το Χρέος της Ελλάδας! Χρήματα που αντιστοιχούν – πληρωθέντων χρεών - σε ενίσχυση 100.000 ευρώ σε κάθε Ελληνα, για να ζήσει με κοινωνική αξιοπρέπεια." (πηγή: Νoiazomai.net)

    Ο θαυμαστός Ναός της Ακροπόλεως ο Παρθενώνας του 5ου π.Χ. χρυσού αιώνα του Περικλέους, είναι το Ελληνικό Μνημείο-Σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού, Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Είναι το τέλειο παράδειγμα της Μαθηματικής προσέγγισης στην Τέχνη. Είναι η εκθαμβωτική τελειότητα της Γεωμετρικής Αρμονίας. Είναι το Αριστούργημα το οποίο, αξίζει να επισκεφθεί κανείς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Είναι το Θαύμα της Αρχιτεκτονικής και της Αισθητικής το οποίο, με το πέρασμα των αιώνων, αποκτά όλο και μεγαλύτερη ΑΞΙΑ !
    (History Channel http://bit.ly/q33Ui0 )(την οποία ΑΞΙΑ !οι νεοναζί ορέγονται να «βυθίσουν» και κοψοχρονιά να αποκτήσουν)..

    Και επειδή, παρ’όλα τα παθήματά μας αθεράπευτα αμνήμονες και «υπεράνω» παραμένουμε οι Ελληνες, εάν το βέβηλο focus είχε αποτολμήσει προσβολή εναντίον συμβόλου της Αμερικής ή άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, θα είχε ήδη αυτεπάγγελτα κινηθεί η διαδικασία εναντίον του.

    Στη μήνυση γιά την προσβολή focus στο Σύμβολο της Αφροδίτης της Μήλου, της νομικού κ. Αικατερίνης Φραγκάκη και άλλων νομικών, οι 13 αρθρογράφοι focus οι οποίοι την Ελλάδα λοιδορούν εκ του μακρόθεν ασφαλούς, με προφάσεις εν αμαρτίαις, δεν τόλμησαν να εμφανισθούν στις 19.8.2011 στα Ελληνικά δικαστήρια. Με τους δικηγόρους τους να τους υπερασπίζονται με ισχυρισμούς περί: «ελευθερίας του τύπου» και του «ελληνικού υπερφίαλου εγωϊσμού».. Η δίκη τους ανεβλήθη γιά τις 29.11.2011 στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Και έπεται συνέχεια.

    Και εν τέλει, εάν η Ακρόπολις «βυθίζεται» στη θάλασσα του επίπλαστου χρέους, οι «πολιτισμένοι» νεοναζί του 4ου (οικονομικού) reich «πνίγονται» στους ωκεανούς αίματος των ± 74.1 εκατομμυρίων θυμάτων (στρατιωτών και πολιτών) των 2 Παγκοσμίων Πολέμων τους οποίους, οι φιλοπόλεμοι γενοκτόνοι πρόγονοί τους προκάλεσαν.

    «Η Ελλάδα είναι μιά πηγή που ποτέ δεν θα στερέψει, ό,τι και αν συμβεί.» ~Ελληνική Παροιμία
    «Greece is a spring that will never run dry, no matter what happens.»

  • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ η Dimi 20/09/2011 14:36:10

   Να ποιοι βρίσκονται πίσω από το Focus

   Hubert Burda: μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ιδρυτής του Hubert Burda στο Ισραήλ και επίσημος υποστηρικτής του Ιδρύματος “Ολοκαυτώματος” του εβραίου σκηνοθέτη Σπίλμπεργκ…

   Η χυδαία επίθεση του περιοδικού Focus κατά της Ελλάδος δεν θα ενοχλούσε ίσως τόσο, αν δεν συνοδευόταν από το κατάπτυστο και προσβλητικό εξώφυλλο. Μα τι έπαθαν ξαφνικά οι Γερμανοί και μας επιτίθενται, αναρωτιέται κανείς. Τα καλά εξασκημένα αντιναζιστικά αντανακλαστικά έπιασαν αμέσως δουλειά. Νάτοι πάλι μπροστά τους οι κακοί Ναζί! Αυτοί φταίνε για το δημοσίευμα του Focus. Κάποιοι θυμήθηκαν και δικαίως τις Γερμανικές αποζημιώσεις που κακώς δεν έχει καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του διεθνούς κυκλώματος παραγωγής και εκμετάλλευσης του «ολοκαυτώματος» πληρώνει αδρά τους επιζήσαντες που τελειωμό δεν έχουν, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.
   Το κείμενο είναι άκρως προβοκατόρικο και προορίζεται να προκαλέσει μάλλον την οργή παρά να την εκφράσει. Τι ελπίζει η σύνταξη του περιοδικού; Να κάνει οικονομία στο Γερμανικό Δημόσιο ή μήπως να πλήξει το παραδοσιακά φιλελληνικό πνεύμα που διέπει τους Γερμανούς απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό;

   Ο,τι και να γράφει το άρθρο, το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αυτό που εκφράζει τα πιστεύω και την αισθητική όχι του Γερμανού πολίτη, αλλά του ίδιου του περιοδικού. Είναι άραγε το αποκύημα ατόμων με στερητικά σύνδρομα που ως πνευματικά, ψυχικά και οργανικά διαταραγμένα, μπόρεσαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν την ασέλγεια, για λόγους που μόνο η ψυχιατρική μπορεί να γνωματεύσει; Η μήπως είναι ένα χαιρέκακο μήνυμα στους Ελληνες; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που το στέλνουν;

   Ω ποια έκπληξη.

   Ο Hubert Burda γεννήθηκε το 1940 στη Χαϊδελβέργη. Είναι Ιστορικός Τέχνης και ιδιοκτήτης της Hubert Burda Media που εκδίδει 250 (!)περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας, μεταξύ των οποίων το Focus.

   Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών (EPC), καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

   Ιδρυσε το Κέντρο Hubert Burda για Καινοτόμες Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University -Beer Sheva, στο Ισραήλ.

   Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένη στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες , η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.

   Μέσω της ενεργού συμμετοχής του στο Εταίροι στην Ανοχή, ο Hubert Burda υποστηρίζει το ίδρυμα Shoah του Steven Spielberg. Τον Οκτώβριο του 1999 έλαβε το Χρυσό Διαθρησκειακό Μετάλιο από το Διεθνές Συμβούλιο των Χριστιανών και των Εβραίων για τις υπηρεσίες του στη γερμανικό-εβραϊκή συμφιλίωση. Το 2005, μαζί με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ξεκίνησε τη χορηγία του έργου “Για την Ανοχή”, για την υποστήριξη του Εβραϊκού Κέντρου Jakobsplatz στο Μόναχο.

   (πηγή: wikipedia)

   Ναι, ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν την «ανοχή». Οι ίδιοι που επιδιώκουν τη λήθη. Δηλαδή οι ένοχοι.

 8. a824 avatar
  a824 19/09/2011 12:48:51

  Ο Παπανδρεου τα χε προσχεδειασει ολα με τον κολλητο του τον Καν αλλα βγηκε ατακτουλης και εχασε την καρεκλα του.Αποτελεσμα ο δικος μας να μεινει μονος του χωρις στηριξη και σχεδιο.Η Λαγκαρντ εξ αρχης ηταν σκληρη με την ΕΛΛΑΔΑ και τωρα που εγινε και προεδρος του ΔΝΤ θα μας βγαλει την ψυχη.Δεν εχουμε και ηγεσια με αρχ.... να πει μεχρι εδω κανω σταση πληρωμων και να δουμε τοτε ποιος θα τρεχει.Αφου θελουν να μας πηδανε συνεχως να τους πηδηξουμε εμεις μια καλη.

 9. Απορία avatar
  Απορία 19/09/2011 12:54:56

  Στο τέλος του χρόνου το χρεός που θα έχει προστεθεί σε αυτό που υπήρχε όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία θα είναι ίσο με το κόστος των συνολικών ζημιών που επέφερε στους αμερικανούς ο τυφώνας Κατρίνα.

  Αυτό δεν είναι κόμμα είναι φυσική καταστροφή...

 10. Σταύρος avatar
  Σταύρος 19/09/2011 13:02:16

  Περισσότερες ΠΑΣΟΚικές Στατιστικές!
  http://filotimia.blogspot.com/2010/10/2007-2009-1997-2003.html

 11. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 19/09/2011 13:10:05

  Και μια άλλη διάσταση στο όλο θέμα, που είναι πολύ σοβαρή: Υπάρχουν πολλές, σκόρπιες πληροφορίες για κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στα κατεχόμενα… Όπως καταλαβαίνουμε αυτά τα πράγματα είναι αλληλένδετα και με την οικονομική κρίση και με την εσωτερική μας πολιτική κατάσταση. Θα ήταν μια ακόμη περίπτωση εσχάτης προδοσίας, αν η Κυβέρνηση προκαλούσε άμεσα εκλογές. Και η αντιπολίτευση δεν πρέπει τώρα να επιμένει ασφυκτικά για άμεσες εκλογές.
  Αλλά και για να μην ανησυχούμε περισσότερο από όσο πρέπει με την Τουρκία…
  Σίγουρα η κατάσταση είναι σοβαρή. Όμως επίκειται η συνάντηση του Ερτογάν με τον Ομπάμα στο πλαίσιο των διεργασιών των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία παραμένει να λειτουργεί σε ‘λογικά’ πλαίσια. Δεν πρόκειται να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες πριν την συνάντηση. Οι καιροί, όμως, σήμερα δεν είναι οι ίδιοι με το 1974. Ο Ομπάμα δεν είναι Κίσσινγκερ και παρ’ όλο που η Αμερική αντιμετωπίζει προβλήματα δεν είναι αυτά του επιπέδου του Watergate.
  Το κλίμα για την Τουρκία στην Αμερική είναι σήμερα αρνητικό. Δείτε για παράδειγμα άρθρο στην χθεσινή Washington Post, όπου ένας θερμότατος υποστηρικτής της Τουρκίας για δεκαετίες, ο Morton Abramowitz, ζητά από τον Ομπάμα να στείλει τον έκτο στόλο στην ανατολική μεσόγειο για να συνετίσει την Τουρκία.
  h--p://www.washingtonpost.com/opinions/obama-must-deal-with-turkey-israel-crisis/2011/09/16/gIQAnlcWYK_story_1.html
  Η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει ένα θετικό για αυτήν αποτέλεσμα σε ένα πολύ χοντρό παιχνίδι πόκερ. Αυτή την φορά όμως στο τραπέζι μαζί της δεν κάθεται μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος. Στο τραπέζι είναι και το Ισραήλ και η Αμερική και κρατούν γερά χαρτιά.
  Για να γυρίσουμε στο θέμα της ανάρτησης, αν λάβουμε υπ’ όψιν και την διεθνή διάσταση, μάλλον δεν πάμε άμεσα σε εκλογές. Το ξαναβλέπουμε όταν κατακαθίσει η σκόνη στην ανατολική μεσόγειο.

  • Ελλην (σχεδόν πτωχός) avatar
   Ελλην (σχεδόν πτωχός) @ StarPowerNone 19/09/2011 17:09:41

   Πολύ ενδιαφέρουσα 'οπτική' γωνία.

  • tpe avatar
   tpe @ StarPowerNone 19/09/2011 20:34:09

   Αλλά η ΕΕ κρατάει "ίσες αποστάσεις", άρα υποστηρίζει Τουρκία.
   Γ)*&(*& τα...

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ tpe 19/09/2011 20:37:29

    Η ΕΕ είναι ένα σκορποχώρι, αποδεδειγμένα πλέον.

 12. tpe avatar
  tpe 19/09/2011 13:14:09

  Να σου υπενθυμίσω πως ο "πνευματικός πατήρ" (τρόμάρα τους, τι σχέση είχε και ιδεολογικά, αλλά και πολιτικά) Ελ. Βενιζέλος έκανε το ίδιο το '22? Σε κάθε περίπτωση, οι πασόκοι είπαμε, δεν αφήνουν την κουτάλα. Μόνοι τους δεν θα πάνε σε εκλογές, ο κόσμος να χαλάσει. Μόνο με "βίαιο" τρόπο θα πέσουν αυτοί.

  • Απορία avatar
   Απορία @ tpe 19/09/2011 13:22:55

   Με βίαιο τρόπο θα πρέπει να συρθούν στα ειδικά δικαστήρια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τη ζημιά που επέφεραν στο έθνος.

   Κατέλυσαν το μεγαλύτερο μέρος του συντάγματος, παραποιώντας στοιχεία μας έσυραν στα νύχια των επαχθέστερων διεθνών τοκογλύφων, διέσυραν εν χορώ τη χώρα και τους έλληνες στο εξωτερικό (ίσως και το χειρότερο από όλα), έπαιρναν απευθείας εντολές από το εξωτερικό που μετά υλοποιούσαν , κατέλυσαν και παρέδωσαν εθνική κυριαρχία στους ξένους χωρίς εκλογές, χωρίς ούτε καν ένα δημοψήφισμα, σαν κοινοί δικτατορίσκοι χώρας της υποσαχάριας αφρικής.

   Πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν. Εαν δικάστηκε και καταδικάστηκε ο Τσοβόλας και ο Κουτσόγιωργας για τον Κοσκωτά, αυτούς εδώ που καταδίκασαν την χώρα σε μαρτυρικό θάνατο τι πρέπει να τους κάνουμε;

   • tpe avatar
    tpe @ Απορία 19/09/2011 13:28:19

    Τώρα τι θες; Αν σου πω τι πρέπει να κάνουμε, θα κατηγορηθώ για πολλά πράγματα. Νομίζω πως ο ΑΣ υποχρεούται και βάση ιστορίας, να τους στείλει στα κάτεργα. Όχι Κορυδαλλό, κάτεργα. Να χάσουν και μερικά κιλά.
    Να του υπενθυμίσω πως η γιαγιά του αυτοκτόνησε μόλις μπήκαν τα Γερμανικά στρατεύματα στην Αθήνα; Τη μνήμη της και μόνο να θέλει να τιμήσει, πρέπει να τους τιμωρήσει όλους. ΟΛΟΥΣ.

 13. ataktos avatar
  ataktos 19/09/2011 14:05:21

  με την ευκαιρία αυτί .. άδειασαν και της τράπεζες ...

 14. Γιάννος Κύπριος avatar
  Γιάννος Κύπριος 19/09/2011 14:12:32

  Να γίνουν εκλογές ΤΩΡΑ. Ο Σαμαράς ως νέος πρωθυπουργός να βγει δημοσίως και να πει στους ομολόγους του το εξής απλό: ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ε.Ε. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ @@ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ. ΕΣΕΙΣ;

 15. Orestios avatar
  Orestios 19/09/2011 14:20:22

  Στο μεταξύ γίνεται της μουρλής και το GAP έχει κρυφτεί.
  Τον είδε κανείς? Είναι καλά? Έκανε κανώ σήμερα?

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Orestios 19/09/2011 14:39:41

   ΛΟΛ!

  • θοδωρης avatar
   θοδωρης @ Orestios 19/09/2011 16:20:10

   pilates

 16. factorx avatar
  factorx 19/09/2011 14:25:39

  Δεν θα πρέπει να εκταμιευτεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας της ευρωζώνης εάν δεν υλοποιήσει στο έπακρον τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν.

  Κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου σχετικά με τις νέες αρμοδιότητες του νέου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στην επιτροπή προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν οι υπόλοιπες χώρες ότι έχουν κίνητρο να διατηρήσουν την οικονομική τους ευρωστία.

  «Η Bundesbank υποστηρίζει ουσιαστικά τις επιπτώσεις πειθαρχικού χαρακτήρα που συνεπάγονται οι χρηματοοικονομικές αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Πηγή: Reuters

  • tpe avatar
   tpe @ factorx 19/09/2011 15:09:16

   ΟΚ, ας βαρέσουμε κανόνι κύριοι. Αφού το αντέχεται, ας το κάνουμε. Εμείς τα έχουμε, ούτως ή άλλως παίξει, οπότε δεν θα χάσουμε και τόσα πολλά.

  • καινός avatar
   καινός @ factorx 19/09/2011 20:28:52

   Ναι καλά, σιγά μη σκίσει κάνα καλτσόν...

   Αυτές οι δηλώσεις είναι μόνο και μόνο για εκφοβισμό του Έλληνα.

   Αν δεν δώσουν τα λεφτά, αυτός και η μπούτεσμπάνγκ θα την πληρώσει πιο ακριβά από όλους.

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/09/2011 14:31:45

  ΕΚΛΟΓΕΣ!!!Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΑΠΑΙΣΙΑ πασοκική-ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!!!Κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά,χτυπούν ένα-ένα τα καρφιά στη ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της Ελλάδας...Μας οδηγούν με μαθηματική ΑΚΡΙΒΕΙΑ στη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!ΔΕΝ πάει άλλο....Διαλυόμαστε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ....

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ Komis Montechristo 19/09/2011 15:18:10

   Κόμη,
   η καταστροφή αυτή έχει πολλά ονόματα: αυτοκτονίες,καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά,κατάθλιψη,εισαγωγή σε ψυχιατρείο, διαζύγια, βιαιότητα.
   Δεν πάει άλλο. Δολοφονούν χωρίς αιδώ τον ελληνικό λαό. Δολοφονούν με σχέδιο.
   Ύστερα και από το σκάνδαλο με το μαγειρεμένο έλλειμμα δεν χωράει αμφιβολία πως είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και πρέπει να λάβουν την ανάλογη τιμωρία.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ ΓΙΑΝΝΑ 19/09/2011 15:31:58

    Έχεις δίκιο.Το σχέδιο έχει σχεδιαστεί ΑΨΟΓΑ και εκτελείται στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ....Η κοινωνία στενάζει,ο κόσμος υποφέρει,η πατρίδα βάλλεται,οι πολίτες εκβιάζονται.Είναι οι σύγχρονοι ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΙ.....Εδώ και τριάντα χρόνια το πασοκικό καθεστώς άνοιγε τις κερκόπορτες και τώρα η χώρα ΑΛΩΝΕΤΑΙ....

 18. antonismak avatar
  antonismak 19/09/2011 14:50:55

  Το τσιμπούρι που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο εδώ και 30 χρόνια και μας πίνει το αίμα και θα μας το πίνει... πρέπει να ξεριζωθεί με όποιο κόστος.... είναι ώρα νομίζω να ανατρέξουμε στους Σπαρτιάτες προγόνους μας, μετά ας ξαναγίνουμε Αθηναίοι. Οι Σπαρτιάτες θέατρο!! δεν είχαν, ένα ποτήρι κρασί κι ένα κρεμμύδι...πριν τη μάχη.

 19. tsiftsidis elefterios avatar
  tsiftsidis elefterios 19/09/2011 15:04:54

  ετσι...

 20. ataktos avatar
  ataktos 19/09/2011 15:05:34

  το Αμερική έχει ανακαλύψει .. άμεσα τον Λαντεμ .. εμείς χρόνια τώρα έχουμε τον Μπένι ..με στηρίξει τον γιωργακη ...

 21. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 19/09/2011 15:16:32

  Μη ονειρευεσθε ΤΟ πασοκ δεν θα αφησει την κουταλα να πεσει στα χερια της αντιδρασης.Ουτως η αλλεως πως ,χρεοκοπουμε .ΑΥτη η χρεοκοπια σιγουρα θα ειναι πιο ανωδυνη για τη χωρα, με κυβερνηση πασοκ απο οιαδηποτε αλλη κυβερνηση. Επειδη το mega θα τη παρουσιασει ως επιτυχια,επειδη δεν θα εχουμε πορειες και διαδηλωσεις με ολες τις συνεπειες οπου το Πασοκ διαθετει δημοκρατικο επαγγελματισμο και αξεπεραστη τεχνογνωσια επειδη δεν θα καουν μαγαζια ,σπιτια , αυτοκινητα , δαση,επειδη το κυβερνων κομμα ειναι περισσοτερο επικυνδυνο ως αντιπολιτευση απο οτι ως κυβερνηση και τελος επειδη δεν μπορει καποιος να τους σταματησει.

 22. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 19/09/2011 16:05:08

  Αν προλαβουμε να κανουμε εκλογες και δεν ξεπουλησουν την Ελλαδα θα ειναι ευχης εργο. ΟΛΟΙ αυτοι που μας οδηγησαν αδικα στο ΔΝΤ να δικαστουν για εσχατη προδοσια.!!!!
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.!!!!
  Συμφωνα με την προφητεια του γεροντος Ιωσηφ που λεει πως θα μας επιβαλουν δισβασταχτο φορο, θα υπαρξουν πολλες απωλησεις υπαλληλων αλλα δεν θα προλαβουν να τα εισπραξουν.!!!! Ακομα οταν η Τουρκια θα ενοχλησει το Ισραηλ τοτε μην μποροντας να βγει κερδισμενη θα επιτεθει στην Ελλαδα και θα επεμβει η Ρωσια οπου και θα την διαλυσει.!!!!! Μετα θα ξεκινησει ο Γ΄παγκοσμιος πολεμος.!!!!
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ.!!!!!!!
  ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας τρομαξα δεν ειχα αυτη την προθεση, απλως ηθελα να επεστησω την προσοχη σας.!!!!!!
  Να μας εχει ο ΧΡΙΣΤΟΣ ολους καλα.!!!!!

 23. daffy avatar
  daffy 19/09/2011 16:50:06

  H NΔ και το ΠΑΣΟΚ ως τα κατεξοχην κομματα που κυβερνησαν,κατεστρεψαν την ΕΛΛ.ΑΔΑ.

  Ας αξιοποιησουμε αυτην την γνωση.

 24. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 19/09/2011 19:50:10

  Εδώ και τώρα πρέπει να πέσει αυτή η κτηνώδης παρωδία κυβέρνησης, των σαδιστικών ανθρωπόμορφων τεράτων, που δολοφονούν κατόπιν σχεδίου τους Έλληνες πολίτες. Φτάνει πια!!!!!!

 25. tpe avatar
  tpe 19/09/2011 20:30:00

  +1000
  Είναι άπειρα τα στραβά που έχουν επικρατήσει. Δεν μπορούμε από τη μία μέρα στην άλλη. Το έχω ξαναγράψει, πολλές φορές. Η γενιά μου είχε ένα Σταθάκη να μας μάθει (σε όσους ήθελαν τελικά) συμπεριφορά στο δρόμο. Η κόρη μου έχει εμένα, ευτυχώς, αλλά τα άλλα παιδάκια;

  Στα πολιτικά, τώρα. Ξέρεις, σε κολλάει στον τοίχο ο άλλος όταν σου λέει πως από το 2005 και μετά δεν έγινε τίποτα. Μα λες, όχι. Τίποτα. Τι άλλαξε σου λέει; Δεν διορίστηκαν χιλιάδες στις ΔΕΚΟ; Δεν άλλαξε ο νόμος Πεπονή; Δεν το ένα, δεν το άλλο.
  Δεν έχουν άδικο. Το πρόβλημα είναι πως ο ΑΣ δεν έκανε τη δημόσια αυτοκριτική του κόμματος. Και όταν ο άλλος το ξέρει, σε κολλάει στον τοίχο. Όταν έρχεται, πχ, ο πεθερός μου, τυπικός πασόκος, και λέει πως "ωραία τα λέει, αλλά με ποιον θα τα εφαρμόσει; Με τον Αρούλη;" εγώ τι να του πω; Τομεάρχη παιδείας τον έχεις πρόεδρε. Τι να του πω; Πως όχι, θα τον διώξεις;;;

  Βλέπετε γιατί φωνάζουμε όλοι όσοι λέμε πως πρέπει να κάνει ξεκαθάρισμα;

 26. mx avatar
  mx 19/09/2011 21:02:19

  Δεν ειναι χαζος ο τουρκος να βιαζεται για κατι που θα μπορει αργοτερα να το παρει στο πιατο.Αν οδηγηθει η χωρα σε εκρυθμη κατασταση μπορουν να εφευρεθουν πολλες προφασεις........Αν δεν ξερεις που πηγαινεις προφανως θα φτασεις αλλου.....
  Δυστυχως ειμαστε σε λαθος κατευθυνση και πολλα ειναι θεμα χρονου να συμβουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.