#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 09:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανικός από τις προσφυγές κατά του χαρατσιού στα ακίνηταΠανικός έχει πιάσει την κυβέρνηση από τις απανωτές προσφυγές κατά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του χαρατσιού  για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ αλλά και της επικείμενης απόφασης για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα.

Ολόκληρο το δημοσιονομικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα κριθεί από τους δικαστές με πολλά κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν φόβους ότι αν υπάρξουν εκπλήξεις μπορεί να τιναχτεί στον αέρα όλο το σχέδιο για μείωση του χρέους και η Ελλάδα να χρεοκοπήσει χωρίς να μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες συνεννόησης με τους δικαστές και μια προσέγγιση προκειμένου να κλείσουν κάποια μέτωπα του παρελθόντος. Ειδικά σε επίπεδα ανώτατων δικαστηρίων, δηλαδή ΣτΕ και Αρείου Πάγου, υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να μη θιγούν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και τα οποία έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα.

Στον τομέα της έκτακτης εισφοράς και του χαρατσιού στα ακίνητα κατατίθενται συνεχώς προσφυγές και ζητείται η αναστολή της πληρωμής τους. Μάλιστα, πρόσφατα κατατέθηκε αίτησης πενίας, δηλαδή αδυναμία τους προσφεύγοντα να πληρώσει το Τέλος ακινήτων και αίτημά του να παγώσει η καταβολή του μέχρι την τελική απόφαση.

Πανικόβλητο το οικονομικό επιτελείο έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες να μην αναστέλλεται η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, ακόμη κι όταν εκκρεμούν προσφυγές.

Σύντομα ειδική επιτροπή του ΣτΕ αναμένεται να προχωρήσει σε δίκη – πιλότο ώστε να ληφθεί μια πρώτη απόφαση και γρήγορα.

Στον τομέα των αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων η κατάργηση στην ουσία του πράσινου ταμείου, που έδινε μια έστω και ψεύτικη νομιμοποίηση της διαδικασίας τακτοποίησης πολεοδομικών παρανομιών, αλλάζει τα δεδομένα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, αν δεν υπάρξουν υπόγειες συνεννοήσεις, το ΣτΕ και ο Αρειος Πάγος να αποφανθούν ότι οι διαδικασίες τακτοποίησης είναι αντισυνταγματικές. Έτσι, θα μείνουν στον αέρα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ήδη καταβάλλει πάνω από 1 δις ευρώ και ο στόχος είναι τα 4 δις ευρώ μέχρι το 2014.

Σε πρόσφατη ερώτηση προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός εμφανίστηκε να μην ανησυχεί και ουσιαστικά επικαλέστηκε το… φιλότιμο των δικαστών να σκεφτούν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Τα ερωτήματα, όμως, είναι δύο: Μπορεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης μια κυβέρνηση να κουρελιάζει το Σύνταγμα και να το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν;

Επίσης, είναι δυνατόν να υπάρξουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης ώστε οι πρώτοι να βγάλουν αρεστές αποφάσεις στην δεύτερη, έστω κι αν αυτές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 31/10/2011 09:40:30

  Μήπως είναι καιρός να αντιληφθούμε
  ότι στη χώρα μας (όπως στη συντριπτική πλειονόητητα των χωρών του κόσμου) δέν υπάρχει Δημοκρατία;
  Γιατί:
  1. Δέν υπάρχει Ισηγορία.
  (Ισος χρόνος δημόσιου λόγου σε όλους τους πολίτες για τα δημόσια πράγματα).
  Σήμερα, μόνο όσοι έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ έχουν δημόσιο λόγο.
  2. Δέν υπάρχει Ισονομία.
  (Ιση αντιμετώπιση όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο).
  Βλέπε νόμους για ευθύνη υπουργών, βουλευτική ασυλία.
  3. Δέν υπάρχει Ισοκρατία.
  Απαγορεύεται στους πολίτες η συμμετοχή τους στη νομοθετική εξουσία.
  (Δηλαδή οι πολίτες δέν έχουν το δικαίωμα να εισηγούνται νόμους ούτε να καταργούν νόμους της Βουλής μέσω Δημοψηφισμάτων.)
  Βλέπε άρθρα του Συντάγματος: 73 πργ 1, και 44 πργ 2.

 2. Κτησιας avatar
  Κτησιας 31/10/2011 09:54:06

  Πως θα τον νομιμοποιήσουν τον φόρο, όταν εξαιρούνται 300.000 απούλητα ακίνητα τα οποία δεν έχουν συμπεριλάβει στον νόμο?

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 31/10/2011 10:06:24

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!!!

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 31/10/2011 10:19:38

  Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλοι να γίνουμε ένα και να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη!
  Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι όσοι δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν.
  Όσο περισσότεροι αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το κράτος και την "κυβέρνηση" να εφαρμόσουν τις ποινές που εφευρίσκουν και ανακοινώνουν κάθε λίγο και λιγάκι.
  Άσχετα από το εάν έχουμε την δυνατότητα πληρωμής πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους μη-έχοντες.
  Δεν είναι δυνατόν να βυθίσουν όλη την χώρα στο σκοτάδι!
  Δεν θα τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε εκατομμύρια καταναλωτές!
  Θα το κόψουν όμως σε μερικές χιλιάδες αν μόνο αυτοί δεν πληρώσουν!
  Δεν πρέπει να το πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ!
  Στο κάτω-κάτω είναι τρόπος άμυνας και αντίδρασης στην παράλογη φορολόγηση και στον εκβιασμό!
  ΥΓ... Αν δούμε τους δικαστές να διατηρούν "προνόμια" και να εξαιρούνται των μέτρων τότε θα ξέρουμε τι έγινε...

 5. ΤΙΝΙΟΣ avatar
  ΤΙΝΙΟΣ 31/10/2011 10:42:51

  Αυτές οι συνεννοήσεις με τους δικαστές όπως γράφετε. Τι ακριβώς εννοείτε; Μήπως παζάρεμα σχετικό με την απεργία τους; αν φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, χαθήκαμε δεν μας σώνει τίποτα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΤΙΝΙΟΣ 31/10/2011 13:20:56

   Εννοούν ότι έπιασαν τους δικαστές και τους είπαν να απορρίψουν τις προσφυγές.
   Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα. Η νομολογία του Γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου βασιζόμενη στις διατάξεις για την αξία του ανθρώπου έχει διαμορφώσει την έννοια του existenzminimum. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δε μπορεί να σου πειράξει τα χρήματα που απαιτούνται για να ζήσεις. Το ποσό αυτό, που στη Γερμανία κυμαίνεται στα 7.500 Ευρώ περίπου, είναι υποχρεωτικά και σε κάθε περίπτωση αφορολόγητο. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός τουλάχιστον εφόσον τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οφείλει να τα καταβάλει άνθρωπος με εισόδημα μικρότερο από 7.500 Ευρώ ή άνθρωπος που με την καταβολή τους πέφτει το εισόδημά του κάτω από 7.500 Ευρώ. Δικαστής που δε νομολογήσει σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία επειδή τον "έπιασαν" πρέπει να αποπεμφθεί από το σώμα.

 6. kostis avatar
  kostis 31/10/2011 10:45:15

  νομιζω, πως για τα αυθαιρετα υπαρχει συμφωνη γνωμη και της Νεας Δημοκρατιας.. Και εν πασει περιπτωσει, ειναι εθελεντικο.. Οποιος θελει, παει.. Μη λεμε πραγματα που θα βρουμε αυριο, σαν κυβερνηση μπροστα μας σαν κυβερνηση.. Βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος..

  • parsifal avatar
   parsifal @ kostis 31/10/2011 11:16:39

   Η επιτομή του καιροσκοπισμού ! Μπράβο μεγάλε !
   Ας τους τώρα να πληρώσει οποιος θέλει αφού "οι αλλοι" θα ζορισθούν να μαζέψουν τα εσοδα, αλλά ολα κι'ολα, ως κυβέρνηση θα τους σκίσωμε !
   Δεν φτιάχνει ετσι η χώρα.
   Αν με αυτήν την κουτοπόνηρη λογική πορεύεται η ΝΔ θα δεί τρελλές εκπλήξεις στις κάλπες.

 7. Γιώργος avatar
  Γιώργος 31/10/2011 10:46:20

  Eίναι παράνομο, μην το πληρώνετε.
  Πηαγαίντε σε ένα ATM και πληρώστε με τον κωδικό πληρωμής λογαριασμού μόνο τις Υποχρεώσεις Α (ΔΕΗ) και Β( Δημοτικά τέλη) που είναι και τα υποχρεωτικά στην εφαρμογή της ΔΕΗ.Αν δεν πληρωθούν αυτά το ρεύμα κόβεται.
  Αν πληρωθούν ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ.

  • Kargia avatar
   Kargia @ Γιώργος 31/10/2011 11:09:09

   Και αν είσαι ΔΥ σου τα παίρνουν ύστερα από τον μισθό. Αν όχι βγάζουν μετά από 2-3 χρόνια το σπίτι ή κάποιο από τα σπίτια σε κατάσχεση μέχρι του ορίου των χρεών...

 8. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 31/10/2011 11:21:16

  Αυτοι για να εισπραξουν ακομη και τον Μπαϊρακταρη θα αναστησουν,δεν σταματιουνται με τιποτα,για ποια χουντα και ποια κατοχη μιλαμε,τους εχω ικανους και για εξωφληση σε ειδος να εισηγουνται στην βουλη και να παιρνουν εγκρηση απο τα πιονια τους.
  Χρωστας,σου παιρνω την κορη για 1 χρονο,τον γυιο για 3 χρονια,την γυναικα,αυτην ας την παρουν,μπελα στο κεφαλι τους θα βαλουν.

 9. andreas avatar
  andreas 31/10/2011 11:33:36

  Δεν τους κοβει κιολας στην κυβερνηση γιατι ενα μετρο που θα μπορουσε να φερει λεφτα στα ταμεια το τιναζουν οι ιδιοι στον αερα γιατι το κανανε δυσβασταχτο.Με οσους εχω συνομιλησει ολοι λενε καντο ενα ευρω το μετρο να μπορεσω να το πληρωσω και δε βαριεσε και το συνταγμα αμα ειναι να βοηθησω την πατριδα.Με ενα ευρω το μετρο το χαρατσι αυτο θα περναγε σχεδον απαρατηρητο αλλα τι περιμενεις απο ανθρωπους που δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους να δουν με τι κοπο βγαινουν τα χρηματα.Ζουμε δυσκολους καιρους και πλεον κανεις δεν ειναι διατεθημενος να σκορπαει τα λεφτα του εχει δεν εχει.Οσο για τους δικαστες δεν πιστευω να κανουν το τραγικο λαθος και να συνταυτηστουνε με την κυβερνηση γιατι δεν τους εχω και για τοσο.Νομιζω οτι αφου εχουν μια μορφωση ανωτερη τουλαχιστον απο την δικη μου θα εχουν καταλαβει και θα πρεπει να γνωριζουν οτι οτι τους δυνεται απο την μια τους το περνουν απο την αλλη.

 10. JOHN avatar
  JOHN 31/10/2011 12:09:31

  Δηλαδη η κυβερνηση τι προσπαθει να κανει να νομιμοποιησει εκβιαζοντας τη παρανομια?Εχει κανονες το παιγνιδι κυριοι και οσο εσεις στρουθοκαμηλιζετε τοσο η κοινωνια θ αντιδρα με οποιοδηποτε τροπο για να αυτοπροστατευτει απο αυτη τη λαιλαπα. Βαζοντας οριζοντιους φορους χαρατσια ΔΙΧΩΣ να υπολογιζει τη φοροδοτικη ικανοτητα των πολιτων καταπατωντας βαναυσα το συνταγμα τι περιμενει να εισπραξει?Ας τα παρει και μια φορα λογω εκτακτου αναγκης και απο αυτους που τα εφαγαν.Αλλα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει που λεει και η λαικη παριμια,αυτη δυτυχως ειναι η ωμη αληθεια χωρις τα πασοκικα περιτυλιγματα.

 11. η Κατινίτσα της γειτονιάς σας avatar
  η Κατινίτσα της γειτονιάς σας 31/10/2011 15:14:48

  Ασφαλώς και οι πολίτες έχουν δίκιο που βαρυγκομούν και αρνούνται να πληρώσουν-άλλωστε οι περισσότεροι μισθωτοί και μικροί ελευθερο-επαγγελματίες δεν έχουν περισσευούμενα χρήματα- και αυτό το χαράτσι. Θα προσφύγουν για να δικαιωθούν, πού όμως; Στη Δικαιοσύνη, θα μου πείτε. Και θα σας απαντήσω, άντε καλά, του άδολου παιδιού δεν θα του περάσει από το μυαλό να τα μαγειρέψει και να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις από τα αρμόδια δικαστήρια. Ο προαλειφόμενος για αρχηγός Μπεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη; Δεν νομίζω. Θα κοτσάρει κάτι έντεχνες χαριστικές εξαιρέσεις των δικαστικών από το μισθολογικό κούρεμα των άλλων υπαλλήλων και θα τα βρουν στο τέλος. Και θα υπάρξει και μούγκα στη στρούγγα και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δημοσίου θα τα βάζουν με τον ΓΑΠ που ασχολείται με τη σοσιαλιστική διεθνή και δεν μαζεύει τα λουριά του Μπέν. Και πού να θυμάται τώρα το ορφανό ότι οι Μπακατσελαίοι- γαμπρό τους διάλεξαν τον Μπεν-πρόδωσαν τον παππού του στα Ιουλιανά; Περασμένα ξεχασμένα, λένε. Αλλά αυτές και αυτές τις αφερέγγυες ενέργειες βλέπουν οι τροϊκανοί και τοποθετούν τους δικούς τους επόπτες στα υπουργεία και άρα και στην έκδοση νόμων- αυτό κε Παπούλια δεν σας ενοχλεί για να αποχωρήσετε από τη διακοσμητική θέση που κατέχετε;- αφού κοντά μας έμαθαν ότι κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει.

 12. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 15:56:41

  Tί 1€ το μέτρο ρε φίλε;
  Για ψιλικατζή τον πέρασες τον Ράιχενμπαχ;
  Λες να μην ξέρουν οι Γερμανοί ότι μπορεί να μείνουν σόλο;
  Ότι αρπάξουν είναι και αυτοί.Βρήκαν εδώ και συνεργάτες -κουκουλοφόρους τον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο (Τούρκογλου σύμφωνα με τα wikileaks) και εφορμούν.

 13. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/11/2011 15:17:38

  Στο Χαράτσι Της Δ.Ε.Η. θα πρέπει Να Υπολογίζονται και τα Τετραγωνικά Μέτρα της Επιφάνειας Του Ημιυπαίθριου Χώρου? Νομίζω Ότι Είναι Παράνομο διότι ο Η/Υ ισχύει Για 40 Χρόνια Και Αποτελεί Μια Ρύθμιση. Πως Θα Μάθω Τι Πρέπει Να Κάνω? Θα Τον Πληρώσω ή Όχι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.