10/06/2010 21:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανικόβλητη η κυβέρνηση παρουσιάζει ψεύτικα στοιχεία για τα δημόσια έσοδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού  για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου, που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,3% έναντι του υποτιθέμενου ετήσιου στόχου στο  Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση κατά 11,7%.

Όμως, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία αποκαλύπτει και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η αύξηση των εσόδων για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόϊκας ανέρχεται σε 15% και όχι σε 11,7%, καθώς τον Μάιο το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες. Άρα, η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για την τεράστια υστέρηση στα έσοδα, μια και πραγματοποιεί τις συγκρίσεις σε σχέση με το παλιό Πρόγραμμα Σταθερότητας και όχι με το νέο.

Επιπλέον, στο σκέλος των δαπανών, η περίφημη «επιτυχία» της μεγάλης τους μείωσης το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου δεν είναι παρά πύργος στην άμμο, καθώς οφείλεται κυρίως στην μη πληρωμή των βασικών υποχρεώσεων του δημοσίου – όπως οι εφημερίες των γιατρών- και στην απαράδεκτη μεγάλη μείωση των δαπανών ακόμα και αυτού του συρρικνωμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου η χώρα να βγει από τον γκρεμό της καταστροφικής ύφεσης, προβαίνει, ενάντια σε κάθε οικονομική λογική, στην δραστική τους μείωση.

Απέναντι σε αυτή στην ισοπεδωτική, νεοφιλελεύθερη πολιτική του κουαρτέτου κυβέρνησης, Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ, η οποία οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα τον τόπο στην απόλυτη οικονομική καταστροφή, αντιπροτείνουμε την αποδέσμευση εδώ και τώρα από τον βάρβαρο μηχανισμό του τραπεζικού κεφαλαίου που μας έχει επιβληθεί και την επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, του δημόσιου χρέους για μια ευνοϊκή ρύθμισή του και τη διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του. Διότι το μόνο, πραγματικά λαϊκό χρέος είναι η λαϊκή αντίσταση.

Τμήμα Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/06/2010 22:09:18

  Σοσιαλισμό θέλαμε.

  • peripeton avatar
   peripeton @ Strange Attractor 10/06/2010 23:52:45

   Άσχετος, προβοκάτωρ ή απλώς προπαγανδιστής;

   Αυτό εσένα σου μοιάζει δηλαδή με σοσιαλισμό; Αν όντως αυτά τα μέτρα σού φαίνονται σοσιαλιστικά άνοιξε άνθρωπέ μου κανένα βιβλίο μπας και καταλάβεις τίποτε.

   Εάν είσαι προβοκάτωρας ή προπαγανδιστής, τότε κλείσε το στοματάκι σου.

   Εάν απλώς επεχείρησες να κάνεις σαρκασμό, τότε με συγχωρείς..

   • Orestios avatar
    Orestios @ peripeton 11/06/2010 11:51:32

    Καρασοσιαλιστικά είναι. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει φωνάζει Ζήτω το GAP.

 2. soulegas avatar
  soulegas 10/06/2010 22:33:56

  δεν χρειάζεται να μας το πει και κανένας οικονομολόγος οτι τα έσοδα που παρουσίζει δεν είναι αληθινά. Εφόσον εμείς οι επαγγελματίες στα μαγαζιά μας δεν έχουμε δουλειά για να κόβουμε αποδήξεις οταν ο εμπορικός κόσμος βογγά απο την πτώση των τζίρων τότε απού που εισπράτει ΦΠΑ για να ανεβουν τα έσοδα?

 3. πολίτης avatar
  πολίτης 10/06/2010 23:34:36

  Σήμερα το πρωί ο Παπαδάκης έστειλε έναν δημοσιογράφο στο νομισματοκοπείο, να μας αποδείξει ότι κόβουν ευρώ. Όση ώρα έδειχνε την κοπή των κερμάτων, δεν ακουγόταν ούτε φαινόταν ο δημοσιογράφος. Μετά μας έδειξαν ένα έγγραφο με σημερινή ημερομηνία, για να αποδείξουν ότι δεν παρουσίαζαν πλάνα αρχείου. Στη συνέχεια τον ρώτησαν αν κόβουν και χαρτονομίσματα και αυτός απάντησε πως ναι, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΠΛΑΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ!! Μετά από αυτό άρχισα να ανησυχώ κι εγώ, που δεν πίστευα αυτές τις φήμες.
  Α, του ήλθε κι ένα mail του Παπαδάκη ότι τον Δεκέμβριο που θα γυρίσουμε στις δραχμές, θα αποδειχθεί αναξιόπιστος. Κι αυτός απάντησε ότι θεωρεί ότι είναι για το καλό της πατριδας να λέει ότι δεν τυπώνονται δραχμές.
  Τώρα τι να πώ, βγάλτε συμπεράσματα.

  • ALALOGIA avatar
   ALALOGIA @ πολίτης 11/06/2010 11:34:41

   Το καλύτερο σενάριο για κάποιον εισοδηματία ή διεθνή κερδοσκόπο – επενδυτή (και σχολιαστή σε blogs) είναι να εισπράττει εισόδημα σε Ευρώ και να ζει σε μια ηλιόλουστη χώρα πληρώνοντας σε δραχμές. Ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που διάφορα κέντρα προσπαθούν να οδηγήσουν σε κάποιες κατευθύνσεις για χάρη της λαϊκής ευημερίας δήθεν. Κάποιοι αγαπούν τη δραχμή επειδή θα πιστεύουν ότι θα αμείβονται οι άλλοι με αυτήν…

 4. undercover gpr avatar
  undercover gpr 11/06/2010 01:44:53

  Nice job!

  Η πρόταση του ΣΥΝ για την ανάκαμψη της οικονομίας αποτελείται από 48 λέξεις!!
  Πόση ώρα σκέφτονταν για την διατύπωση της πρότασης άραγες??

 5. Χαμενος avatar
  Χαμενος 11/06/2010 02:33:39

  Περίεργα στοιχεία και εδώ...
  Προσπαθώντας να καταλάβω την έκθεση της Γαλλίας στο Ελληνικό χρέος, έπεσα σε κάποια στοιχεία που με προβλημάτισαν. Τα θέτω υπ'όψη σας σε περίπτωση που κάποιος με τις απαραίτητες γνώσεις στα οικονομικά θελήσει να τα ξεκοκαλίσει. Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχειά προέρχονται από την BankForInternationalSettlements έναν ιδιαίτερα αδιαφανή (αν όχι ύποπτο) οργανισμό αλλά τα Γαλλικά στοιχεία μάλλον επιβεβαιώνονται από τις Γαλλικές τράπεζες.

  h**p://www.lefigaro.fr/societes/2010/05/06/04015-20100506ARTFIG00561-l-exposition-des-banques-francaises-a-la-dette-grecque.php

  Από τα περίπου 55 δις Ελληνικού χρέους που φέρεται να κατέχει η Γαλλία, τα 30 περίπου είναι χρέη των Γενική και Εμπορική των οποίων κατέχουν μεγάλα ποσοστά Γαλλικές τράπεζες. Δεν προσδιορίζεται όμως πόσα από τα 30 αυτά δις αντιστοιχούν σε δημόσιο χρέος (ομόλογα). Για την Εμπορική αναφέρει 26 δις χρέος, και τον Απρίλη το 2010 η CreditAgricole μίλαγε για 600 εκ. δημόσιου χρέους.

  h**p://www.lefigaro.fr/societes/2010/04/28/04015-20100428ARTFIG00705-grece-credit-agricole-expose-a-hauteur-de-850-millions-8364-.php

  Με άλλα λόγια το Ελληνικό δημόσιο φαίνεται να χρωστάει στις Γαλλικές τράπεζες περί τα 10 δις ευρώ.
  Τα υπόλοιπα 45 δις είναι ιδιωτικά χρέη και διάφορες κοινές επενδύσεις. Τα 55 δις δεν είναι το χρέος της Ελλάδας αλλά η ζημία που θα υποστούν οι Γαλλικές τράπεζες σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας. Αν είναι έτσι τίθενται κάποια ερωτήματα:
  -από τι αποτελείται το Ελληνικό χρέος των 300 δις;
  -με τις άλλες χώρες (Γερμανία, Ελβετία) πως αναλύεται;
  -γιατί έχω την εντύπωση ότι οι τράπεζες προσπαθούν να ρεφάρουν από κάποιες άστοχες επενδύσεις στέλνοντας μας τον λογαριασμό μέσο του “πακέτου στήριξης”;
  Μπα σε καλό τους...

 6. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 11/06/2010 09:08:41

  καλα κανει η κυβερνηση και παρουσιαζει ψευτικα στοιχεια μπας και γλυτωσουμε την πληρη πτωχευση.οταν παρουσιαζε ψευτικα στοιχεια ο ταπερμαν και ο αλογομουρης ηταν καλά...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ CRAZY DOCTOR 11/06/2010 11:48:40

   Ο αλογομούρης είχε χάσει και το χαλινάρι και το άλογο κάτω από τα σκέλια του. Όσο για τον τάπερμαν, έβλεπε το τάπερ γεμάτο, αλλά ήταν γεμάτο αέρα.

 7. ALALOGIA avatar
  ALALOGIA 11/06/2010 11:39:54

  Γράφτε και τίποτα ελπιδοφόρο που έχετε γίνει οι χειρότεροι κυνδυνολόγοι!!

  Απο την Καθημερινή:

  Τις προσπάθειες της Ελλάδας για την τακτοποίηση των δημοσιονομικών της εξήρε σήμερα από τη Βιέννη ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια ομιλίας του για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης.
  «Το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα (ΠΣΑ) είναι από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και συμπλήρωσε ότι αυτό «βασίζεται σε συνετές μακροοικονομικές παραμέτρους … και έχει το δυναμικό να διορθώσει μακροπρόθεσμες ατέλειες, καθώς εμπεριέχει ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων».
  Ο κ. Τρισέ ανέφερε ότι «πιστεύουμε πως το ελληνικό πρόγραμμα (ΠΣΑ) διαθέτει τα κατάλληλα στοιχεία για πετύχει…έχουμε ενδείξεις ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, παρά την οδυνηρή ύφεση, βρίσκεται εντός τροχιάς».
  «Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης έχει μειωθεί περισσότερο από 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα», είπε ο κ. Τρισέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.