#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2013 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανευρωπαϊκό κέντρο καπνού το ΑγρίνιοΟ Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Philip Morris κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Η συνάντηση αφορά  την απόφαση της Philip Morris να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος», σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού Ανατολικού τύπου. Ακολουθεί ο διάλογος κατά τη συνάντηση:

Αντώνης Σαμαράς: Υποδεχόμαστε σήμερα μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα.

Η Philip Morris, μία από τις μεγαλύτερες  πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, μετατρέπει τις αποθήκες της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε ένα μοναδικό, πανευρωπαϊκό κέντρο logistics για καπνά Ανατολικού τύπου.

Θυμίζω ότι προ ενός εξαμήνου, υπογράψαμε ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, όπου θα αυξάνατε κατά 20% τις προμήθειές σας σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη.

Αλλά, ταυτόχρονα, αυτή η επένδυση που θα κάνετε τώρα, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος. Σημαίνει υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο.

Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ. Εμείς θα θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, για να κάνουμε την Πατρίδα μας έναν υγιή επενδυτικό προορισμό, με στέρεες  νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, που είναι και ο μεγάλος μας μόχθος και ο πόνος μας, πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλω να σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά για την υποστήριξή σας και στον Έλληνα καπνοπαραγωγό, στην ελληνική αγροτιά,  αλλά και στην Εθνική μας Οικονομία. Είναι πολυσήμαντη η συνάντησή μας σήμερα και, πραγματικά, σας ευχαριστούμε πολύ.Αθανάσιος Τσαυτάρης: Ήθελα να σας πω, κ. Πρόεδρε, ότι η συμφωνία που κάναμε 6 μήνες πριν, έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια. Γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχοντας συμφωνήσει να πάρει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε Ανατολικού τύπου καπνά, άμεσα είχε επίπτωση στους μεταποιητές φύλλων καπνού στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα γνωστά καπνομάγαζα, προχώρησαν άμεσα σε  συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές. Δηλαδή βρήκαν μεγάλους παραγωγούς, βρήκαν ενώσεις και ομάδες παραγωγών, βρήκαν συνεταιρισμούς, έκαναν συμβολαιοποιημένη παραγωγή.

Στις παραπάνω συνέργειες ήρθε η υποστήριξη της τράπεζας να παράσχει ρευστότητα σ΄αυτή τη συμβολαιοποιημένη παραγωγή και είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο που θέλουμε να προωθήσουμε. Το μοντέλο μίας επιχειρηματικής γεωργίας που έχει σίγουρη την καλλιέργεια και σίγουρη τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων και υποστηρίζει την εξωστρέφειά τους.

Αντώνης Σαμαράς: Και αυξάνεται η δραστηριότητα, αυτό είναι το σημαντικό για την Οικονομία.

Νικήτας Θεοφιλόπουλος: κ. Πρόεδρε, κ. Υπουργέ, για τη Philip Morris International η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά Ανατολικού τύπου. Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράψαμε το Φεβρουάριο, προχωράμε τώρα στην μετατροπή των αποθηκών μας στο Αγρίνιο, σε κεντρικές αποθήκες καπνών και κέντρο διανομής για τη Philip Morris International για όλη την Ευρώπη.

Πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας και με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 29/08/2013 14:48:28

  Τσεμπελάκι απ' το χωράφι (και μπασμαδάκι) και... δόξα τω θεώ.
  Αθάνατη ελληνική γή, που δεν καταδεχόμαστε ούτε για να σε πατήσουμε.

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 29/08/2013 15:29:40

  Και εμεις θα προτιμαμε εταιριες που διαλεγουν Ελλαδα.Ετσι πρεπει να γινεται.
  Ο καταναλωτης εχει τεραστια δυναμη,αυτος ρυθμιζει την αγορα,οχι το κρατος.
  Καταναλωνετε με σχεδιο και σκοπο!

 3. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 29/08/2013 18:04:29

  Οι "επισκέψεις" στελεχών διαφόρων εταιρειών και δη πολυεθνικών,στον πρωθυπουργό, είναι α π α ρ ά δ ε κ τ ε ς!! Το έχουνε βρεί όλοι σχινί-κορδόνι να παρουσιάζουν τις "μεγάλες" τους επενδύσεις με φόντο τον Σαμαρά. Τσάμπα διαφήμιση για ελάχιστο παραγόμενο έργο.Φουλ διαφήμιση για την PH καμία αναφορά στο έργο Ελληνικών επιχειρήσεων (ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΣΕΚΑΠ).
  Τα ίδια και προχθές,όλοι να μας δίξουν πόσο καλοί και πονετικοί είναι, αφού βέβαια κάνουμε και εμείς κανένα "ψυχικό" για τις επιχειρήσεις τους.

 4. Αριστος Ε. avatar
  Αριστος Ε. 29/08/2013 20:47:02

  Ναι αλλά μέχρι να ξαναρχίσουν τα έργα της Ιονίας οδού (που επανεγκαινίασε το Πάσχα ο Χατζηδάκης) τα πέτρινα γεφύρια του Αιτωλικού θα έχουν καταρρεύσει απο τις Νταλίκες που κουβαλούν φορτία στο Πλατυγιάλι...Μεταφορικό έργο Ευρωπαικού μάλιστα επιπέδου χωρίς δρόμο δεν γίνεται.

 5. (-) x (-) = + avatar
  (-) x (-) = + 29/08/2013 21:17:06

  Για πόσες θέσεις εργασίας μιλάμε; Γιατί έτσι μετράμε πια εμείς τις επιτυχίες. Εκεί πονάμε. Μας λείπουν επενδύσεις εργοστασίων, βιομηχανιών, μεγάλων εταιρειών, που θα μπορούν να απορροφήσουν το εργατικό μας δυναμικό.

 6. airman avatar
  airman 29/08/2013 21:46:17

  Τη μια με τη NESTLE και την IBM, την άλλη με τη Philip Morris, σε λίγο ο έρμος θα ανοίξει και ''ΚΕΠ'' για προσέλκυση-προώθηση επενδύσεων.
  Από τη μια είναι θετικό το γεγονός ότι δίνεται τέτοια βαρύτητα σε επενδυτικές κινήσεις, από την άλλη όμως μήπως αυτό δεν είναι επιπέδου Πρωθυπουργού αλλά Γενικού Γραμματέα Υπουργείου;
  Αλλά τι να κάνει όταν οι Γενικοί Γραμματείς ''δε φτάνουν'';

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/08/2013 10:03:53

  Ερώτηση από αδαή: Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι για Έλληνες ή για "νομιμοποιημένους" λάθρο (βλ. Πακιστάν και λοιπές ισλαμοφασιστικές δυνάμεις);

 8. Αριστος Ε. avatar
  Αριστος Ε. 30/08/2013 10:23:08

  Ωραία η φωτο των καπναποθηκών Παπαστράτου στο κέντρο της πόλης, που έχουν παραχωρηθεί απο την οικογένεια Παπαστράτου και ανήκουν πλέον στο Δήμο Αγρινίου, αλλά το μοναδικό αυτό νεοκλασσικό βιομηχανικό κτίριο του 1923 με τα Αναγεννησιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, είναι έτοιμο να καταρρεύσει και ελλείψει χρημάτων ο Δήμος Αγρινίου απλώς το έχει "τυλίξει" με σκαλωσιές και λινάτσες για να αποφύγει τουλάχιστο τον τραυματισμό των περαστικών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.