11/11/2010 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανελλαδική πρωτοτυπία στη Ζαχάρω

Δήμαρχος που δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ενδέχεται να εκλεγεί στον δήμο της Ζαχάρως στην Ηλεία, αν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής επικρατήσει ο πρώτος σε ψήφους στον α' γύρο, Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος βαρύνεται με καταδίκες.

Ο κ. Χρονόπουλος, που ήδη είναι δήμαρχος, αλλά τελεί σε αργία από τον περασμένο Ιούλιο, για τις σε βάρος του αμετάκλητες καταδίκες για σοβαρά αδικήματα, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έλαβε 3.810 ψήφους (45,53 %), έναντι 1.984 (23,71%) του βασικού του αντιπάλου, Κώστα Αλεξανδρόπουλου, με τον οποίο θα αναμετρηθεί και πάλι την Κυριακή.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χρονόπουλος, όπως σημειώνει σε άρθρό του ο ανταποκριτής της εφ, «Ελευθεροτυπία», κ. Νουδάρος, τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006», μετά την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις, που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ.

Της γνωμοδότησης αυτής είχε προηγηθεί η 1977/ 2008 απόφαση του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε βάρος του για τις παράνομες προσλήψεις στα ΚΕΠ. Για άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης έχει καταδικαστεί από το Εφετείο της Πάτρας, σε δέκα μήνες φυλάκιση σε δεύτερο βαθμό (αρ. απόφασης: 124-125/25.2.2010)».

Ο κ. Χρονόπουλος με προσφυγή του στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ ζήτησε την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών και την επαναφορά στα δημαρχικά του καθήκοντα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

Μέχρι τότε κι εφόσον δεν ακυρωθεί η τωρινή απόφαση δεν θα μπορεί να επανέλθει στον δήμο, ακόμη κι αν επανεκλεγεί την Κυριακή, που σημαίνει ότι η δημοτική ομάδα της παράταξής του, θα πρέπει να επιλέξει άλλον για τη θέση του δημάρχου, με βάση τις διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Επίσης, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», σε βάρος του κ. Χρονόπουλου ασκήθηκε τελευταία «νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί καταχραστών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ. Ακόμη, σε βάρος του διενεργείται από την Εισαγγελία του Πύργου έρευνα για απειλές και άσκοπους πυροβολισμούς».

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος θα διαδραματίσουν οι ψηφοφόροι, οι οποίοι την προηγούμενη Κυριακή είχαν επιλέξει τους τρεις άλλους συνδυασμούς του α΄γύρου. Η παράταξη του Κων/νου Αγραπιδά είχε λάβει 1.597 ψήφους (19,08%), του Γιώργου Μπούσμπουρα 712 ψήφους (8,51%) και του Χρήστου Γιαννόπουλου 265 ψήφους (3,17%).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 11/11/2010 18:17:57

  Ο Χρονόπουλος φημολογείται ότι έχει στην κατοχή του μεγάλο μέρος από το αρχείο Μαυρίκη. Ήταν συνδικαλιστής αστυνομικός και δούλευε στη υπηρεσία του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Ίσως αυτό να εξηγεί πως καταφέρνει να παίρνει συνεχείς αναβολές από τα δικαστήρια και να μην εκδικάζονται πολλές μηνύσεις που του έχουν γίνει.

  Να τον χαίρονται οι Ζαχαριώτες που τον ψήφισαν. Θα προκόψουν με τέτοιο δήμαρχο!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 11/11/2010 18:28:17

  Ο Πανταζής Χρονόπουλος, εκτός όλων των ανωτέρω αναφερομένων αδικημάτων και δήμαρχος σε αργία είναι, και λαομίσητος γιά τους εμπρησμούς το 2007 προς ίδιον όφελος, της γλυκυτάτης σαν ζάχαρη Ζαχάρως είναι, κι επικίνδυνος παλληκαράς πιστολέρο είναι.

  Καιρός να συμμαζέψουν αυτόν τον κινούμενο κίνδυνο είναι! http://bit.ly/clQF7z

  • anonymous avatar
   anonymous @ η Dimi 11/11/2010 23:10:38

   Καλά και πως πήρε 45% αφού είναι λαομίσητος;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ anonymous 12/11/2010 02:08:41

    Γιά τη περίπτωση του πιστολέρο-εμπρηστή-καταπατητή φυγόδικου κι επίδοξου δημάρχου της πανέμορφης Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια, με τη κυριολεκτική έννοια του όρου.

    Τα εκλογικά μαγειρέματα, μόνον αυτός και το σινάφι των καταπατητών της Ζαχάρως, ξέρουν πως γίνονται. Είναι τόσο άθλιος, τόσο δόλιος και τοξικός που μπορεί και να ψηφίζει εαυτόν, ερήμην των δημοτών. Οι οποίοι δημότες, εξ όσων γνωρίζω, τον θεωρούν φονιά της Ζαχάρως, τον μισούν, αλλάζουν δρόμο κάθε φορά, γιά να τον αποφύγουν.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 12/11/2010 08:09:10

    Πέστα πατριώτη.

    Τό θέμα είναι ότι σαπίσαμε.

    Καταδίκες για οικονομική ζημιά στο Δήμο ο Πανταζής,

    μονοκούκι ο λαός.

    Τί έχουν τα έρμα και ψοφούν?

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 12/11/2010 08:09:59

     Συγνώμη....πατριώτισσα.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ ΣΟΝ ΠΕΝ 12/11/2010 11:00:43

      ΣΟΝ ΠΕΝ Καλημέρα.

      Τον wild far west άκρως επικίνδυνο πιστολέρο, καταπατητή και εμπρηστή της εκπάγλου καλλονής Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, χρειάζεται να τον αφοπλίσουν, να τον αμφισβητήσουν και να τον στείλουν ισόβια στη φυλακή, γιά τα πολλαπλά, και ατιμώρητα μέχρι σήμερα, εγκλήματά του.

      Χωρίς το πιστόλι, ένα θλιβερό, αδύναμο ανθρωπάριο είναι, που γιά να επικρατήσει, επενδύει στον εκφοβισμό τον δημοτών, οι οποίοι, επεναλαμβάνω, τον Μισούν.

      Ο Πανταζής Χρονόπουλος αποτελεί Case Study του ψευτο-παλληκαρά /εξουσιαστή / νταβατζή.

 3. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 11/11/2010 20:22:14

  Και ελάχιστοι μιλάνε για αυτό το θέμα...

 4. of8almos avatar
  of8almos 12/11/2010 00:17:40

  Αυτός δεν έλεγε στις φωτιές της Ηλείας ότι θα κάνουν καλό στην περιοχή του, ναι αν θυμάμαι αυτός είναι, παρόλαυτά τον ψηφίζουν τα καθαρά μυαλά της ηλείας και της Αχαίας. Τι να περιμένει κανείς απο ανθρώπους που εξαργυρώνουν τα σεισμοδάνεια των 4 και 5 ρίχτερ του παρελθόντος μαζί με τις μαιμου επιδοτήσεις με ψήφους στο Πασοκ της καταστροφής της χώρας σύμφωνα πάντα με τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις μέχρι και του τα φάγαμε μαζί Πάγκαλου. Και τι μεταβολισμό έχω ρε τύπε και εγώ είμαι πετσί και κόκαλο και εσύ είναι ιπποπόταμος?!!!1

 5. Aνωνυμος avatar
  Aνωνυμος 13/11/2010 00:57:37

  Στη Ζαχάρω τον Πανταζή τον ψηφίζουν οι αποφυλακισμένοι,οι πυρομανείς,οι τσιγγάνοι και οι δειλοί...εμείς οι υπόλοιποι πως θα σωθούμε?

 6. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 13/11/2010 10:20:32

  Καλό Κα(υ)λικράτη θα κάνουμε με τους Χρονόπουλους!

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 13/11/2010 11:12:38

  Οσο παραμένουμε ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ των γεγονότων που άλλοι διαμορφώνουν κι επιβάλλουν σ’εμάς, χωρίς εμάς, ερήμην μας, τα φαινόμενα Πανταζήδων Χρονόπουλων πιστολέρο-ψευτοπαλληκαράδων/νταβατζήδων/
  εμπρηστών, θα πολλαπλασιάζονται. Θα θεριεύουν. Θ’αποθρασύνονται. Θα επενδύουν στον τρόμο των πολιτών. Θ'απλώνονται σαν χολέρα στην Ελλάδα.

  Ουδείς μπορεί να μάς κάνει να αισθανόμαστε υποδυέστεροι, εάν Εμείς, ΔΕΝ
  τους το επιτρέψουμε.

  «Μovers and Shakers» χρειάζεται η Πατρίδα μας σήμερα, περισσότερο
  από ποτέ άλλοτε.

  Γιά να φέρουμε τα επάνω κάτω. Για ν’ακυρώσουμε. Γιά να καταψηφίσουμε.
  Γιά ν’απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα, από το νεοταξικό Ονειδος.

  Και το απρόβλεπτο, το Υπέροχο Ελληνικό Δυναμικό των «Μovers and Shakers»
  Υπάρχει!

  Είμαστε Ολοι Εμείς. Οι Ελληνίδες και Ελληνες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.