#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2010 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παναγιωτακόπουλος: Η πώληση ΤΤ-ΑΤΕ σηκώνει ειδικό δικαστήριο !!Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί η πρόταση για πώληση της Α.Τ.Ε και του Τ.Τ. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ασκεί έντονη κριτική και κάνει λόγο για "ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα", τονίζει πως δεν πρέπει να πουληθούν κρατικές τράπεζες, ενώ καταλήγει πως η περίπτωση σηκώνει ακόμα και ειδικό δικαστήριο... μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για σκευωρία!!!

"Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.
Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.

Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν είναι αρκετό. Αφού οδήγησαν την Ελλάδα στον εγκλωβισμό του μνημονίου και του ΔΝΤ, αφού πήραν και το τελευταίο ευρώ του εργαζομένου με ληστρικά επιτόκια, αφού λεηλάτησαν το ιερό αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Την κερκόπορτα τους την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή.

Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.

Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”

Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.

Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.

Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.

Την ίδια στιγμή που παγκόσμια, τράπεζες επανέρχονται σε κρατικό έλεγχο, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ότι η εξασφάλιση ηγετικής θέσης στις αγορές και φυσικά τα υπερκέρδη τους, προϋποθέτουν οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα σαν αυτό που προτείνει ο κ. Σάλλας.

Η Κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και ξεκάθαρα απορρίπτοντας χωρίς μισόλογα την πρόταση Σάλλα.

Είναι άλλο να συζητάς για τη δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος και άλλο να ξεπουλάς με τρόπο προκλητικό.

Και είναι πρόκληση το να προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς 700 εκ. ευρώ για την υποτιθέμενη εξαγορά όταν από το πακέτο των 28 δις πήρε 750 εκ. ευρώ!

Δεν υπάρχει τρόπος το ΠΑ.ΣΟ.Κ να συναινέσει στην άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου. Στην παράδοση των αγροτών στα χέρια των ιδιωτών που θα αντιμετωπίσουν τον αγροτικό κλήρο σαν οικόπεδο σε πλειστηριασμό.

Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου οφείλει να αποπέμψει άμεσα απ' την κυβέρνηση τους νεοφιλελεύθερους του Τ+10 και του deal της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτούς που δεν έχουν τίποτα να σεβαστούν.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει τόσο, που κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, πίσω απ' τους δεξιούς ενόχους της Εθνικής Παρακμής. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία"

http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_1884.html#ixzz0tr25cbAP

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργης avatar
  Γιωργης 16/07/2010 17:27:59

  ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
  ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΟΟΟ

 2. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 16/07/2010 17:29:04

  τσ τσ ρε... απο δηλώσεις ειστε πρώτοι πολλοι απο εσας... οταν ομως έλθει η ωρα να μιλήσετε εκει που πρεπει και να ενεργήσετε οπως πρέπει, βάζετε την ουρά στα σκέλια και λετε Yes man...

 3. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 16/07/2010 17:32:28

  τσ τσ ρε… απο δηλώσεις ειστε πρώτοι πολλοι απο εσας… οταν ομως έλθει η ωρα να μιλήσετε εκει που πρεπει και να ενεργήσετε οπως πρέπει, βάζετε την ουρά στα σκέλια και λετε Yes man…
  Δεν πάτε να αλλάξετε ρούχα με την Σακοράφα. Θα σας πηγαίνουν καλύτερα τα δικά της!

 4. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 16/07/2010 18:09:23

  Το ποινικό μερος της υπόθεσης ειναι

  (1) Το ΤΙΜΗΜΑ της εξαγοράς που ειναι εξευτελιστικά μικρό.

  (2) Η σκηνοθεσία του πως προετοιμάζεται η εξαγορά

  (3) Οι περουσίαση παραπλανητικής εικόνας για την αγορά και την οικονομία, κοινώς ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

  (4) Ο ΤΡΟΠΟΣ που χρηματοδοτήται η (δηθεν) εξαγορά.

  Δεν ειμαστε κατά της εξαγοράς. Αλλά ρε φιλάρα, εαν θελεις να εξαγοράσεις δυο μεγάλες τράπεζες με πολλά στοιχεία Ενεργητικού, καλό Πελατολόγειο και καλές καταθεσεις, και Καθολου Τοξικα ομολογα, τότε ΠΛΗΡΩΣΕ την ΑΞΪΑ τους, οχι με ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ να κάνεις τον 'καμπόσο" παιδί τοπυ κομματικού σωλήνα.

 5. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 16/07/2010 18:10:07

  Άρχισαν τα όργανα.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 18:12:02

  Στη δεδομένη στιγμή, η ΜΟΝΗ επιλογή για την Ελλάδα είναι να διατηρήσουν οι δύο τράπεζες το δημόσιο χαρακτήρα τους.

  Δεν έχουμε μόνον αντίθεση, έχουμε και θέση.

 7. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 16/07/2010 18:14:16

  ΠΩΣ ειναι δυνατόν με 700 εκ να αγοράζεις ΔΥΟ Τραπεζες, των οποίων η ΑΞΙΑ ειναι πάνω απο 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ???????

  Με ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ βαζεις χέρι σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!

  Και η Κυβέρνηση παριστάνει τον ανίδεο !?!?!?!!?!?

  Διαφαίνεται χρηματική ροή και ποινικές ευθυνες που θα κάνουν τον Παπακωνσταντίνου και την παρέα, να εξαφανιστει απο προσωπου γης.
  Υ.Γ. Ο προϊστάμενος προθυπουργός εχει καταλάβει τι γινεται ?

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ 3birdssitting 16/07/2010 18:24:52

   εσυ τι πιστευεις? οτι ΔΕΝ ηταν αποφαση της μαδερ και του Νικ?

  • panos33 avatar
   panos33 @ 3birdssitting 16/07/2010 18:25:59

   το περιεργο για να μην το χαραχτηρισω σκανδαλο δεν ειναι το ποσο,γιατι τοσο αξιζουν πανω κατω, αφου το πλειοψηφικο πακετο στο τραπεζικο συστημα αποτιμαται γυρω στα 6-7 δις, αλλα γιατι φτασανε την τιμη τους εδω και με ποιους τροπους....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ 3birdssitting 16/07/2010 18:27:41

   Το υστερόγραφό σου τα σπάει!

  • anonymos avatar
   anonymos @ 3birdssitting 16/07/2010 23:46:01

   ΠΟιος πρωθυπουργός είναι κόλπο γκρόσο του Παπακωνσταντίνου.

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/07/2010 19:11:18

  Δεν λαμβάνω σοβαρά αυτά που λένε τα αμορτισέρ του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Χρόνια τώρα ο Παναγιωτακόπουλος θέλει να παριστάνει δήθεν την ..ψυχή του κινήματος. Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, σκύβουμε το κεφάλι και ανακαλύπτουμε τον εχθρό.

  Θα το θεωρήσω έκπληξη πρώτου βαθμού, αν αυτή η συμφωνία προχωρήσει.

  Υπάρχουν ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις.

  Απλώς ήθελαν να ανοίξει το παιχνίδι.
  Είμαστε ακόμα στην αρχή.

 9. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 16/07/2010 19:19:57

  Γιατί ξεχάσατε τον Πανταλάκη της ΠΑΕΓΑΕ (Γενικών Αποθηκών) και σας παραξένεψε ο Πανταλάκης του Σάλλα. Μια ζωή ταμίας..

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/07/2010 19:20:06

  Μιλανε ολοι μιλανε και οι σακουλοεισπρακρΩτρες. ΟΥΣΤ.

  ΠΠ

 11. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/07/2010 19:32:21

  Ποιο ειδικό δικαστήριο λίγα λες. Κρεμάλες στο σύνταγμα που ακούγετε ποιο ρεαλιστικό και πρακτικό.

 12. ataktos avatar
  ataktos 16/07/2010 19:34:55

  όλο τέτοια λέει στην Κ.Ε σου και σε έχουν για... "αριστερο" ...τρέλα πουλάει

 13. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 16/07/2010 19:43:34

  Δηλαδη η ΑΤΕ που υποτιθεται πως ειναι ο βραχιονας του κρατους για την ενισχυση των αγροτων, αγορα σπορων προστασια απ τη κακοκαιρια κλπ ανατιθενται και με τη Βουλα τωρα στο πρωην ΤΑΜΙΑ του ΠΑΣΟΚ τον εριτιμο κυριο Σαλα... Θα αναπτυξει ιδιωτικα την αγροτικη οικονομια και φυσικα ΔΕΝ θα παρη το σπιτι του αγροτη σε περιπτωση πυρκαγιας η που δε παει καλα η παραγωγη δεδομενου οτι για ολα αυτα υπηρχε κρατικη εγγυηση!!! Κι εμεις καθομαστε και τους κοιταμε... Η Αντιπολιτευση τιιιιι λεει επι του θεματος? Εα;ν και εφ οσον? Ακομα εκει εχουν μεινει?

 14. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 16/07/2010 20:05:03

  ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
  ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΑΠ
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΙ'ΑΡΩΜΑΤΑ

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ ΔΙΚΑΙΟΣ13 16/07/2010 21:08:36

   να αδελφοποιηθει η αθηνα με το μπουενος αιρες αμεσα

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/07/2010 20:27:36

  Μια και έλειπα για βουτιές ....θα θυμηθώ τον Ιωάννου και τα σκίτσα του στο Ποντίκι την δεκαετία του ΄80... ΘΑΥΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑ:

  -έκανε πρόταση η Πειραιώς για να αγοράσει ΑΓΡΟΤΙΚΗ και ΤΤ. Ας θυμηθώ μια δήλωση που διάβασα του Γιώργου Σιδέρη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία αποκαλύπτει ότι τη Τράπεζα Πειραιώς δανείστηκε 350 εκατομμύρια ευρώ από ΤΤ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας της. Να συνεχίσουμε;
  Το ΤΤ έχει διαφορά καταθέσεων - χορηγήσεων +4 δις € δίνει δηλαδή κάποιος 700 εκατομμύρια για να πάρει 4 δις ζεστά; ΘΑΥΜΑ παιδάκι μου ΘΑΥΜΑ
  -μήπως το πρόβλημα είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ που πρέπει ελέω μνημονίου να σώΘει και να λειτουργεί ως τράπεζα; Κλάμα που έχει να πέσει σε συνεταιρισμούς, προέδρους και ΔΣ συνδικαλοαγροτών; ΘΑΥΜΑ παιδί μου ΘΑΥΜΑ
  -και αν αρχίσει να ξηλώνεται το κρατικοδίαιτο σώμα των "εκπροσώπων των αγροτών"; και αν ο εκπρόσωπος (αν δώσει το "μνημόνιο" χρήμα) αρχίσει να ψάχνει δάνεια και να ζητά εκτάσεις και παραγωγικές μονάδες; πως θα γκρεμιστούν όνειρα ζωής;
  -γιατί ο ΓΑΠ που θέλει διαφάνεια και τιμιότητα δεν αφήνει το ΤΤ να δώσει 1 δις και να αγοράσει την ΠΕΙΡΑΙΩΣ; και άλλα 3 δις ρευστό θα του μείνουν και υπεραξίες για το δημόσιο δημιουργούνται

  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα για να είμαστε σοβαροί το ΤΤ με τα διαθέσιμα που διαθέτει θα αγόραζε το 51% της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΙΣΤΕΩΣ και EUROBANK, το κράτος θα τις ένωνε και θα τις πούλαγε και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ θα έκλεινε σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς (άσε που θα γλιτώναμε και 10 δις από το ταμείο σωτηρίας...). Στη χώρα της διαφάνειας η ΠΕΙΡΑΙΩΣ αγοράζει το σαπάκι (ΑΓΡΟΤΙΚΗ) και παίρνει δώρο 4 δις ρευστό για την αγαθοεργία της, από την τράπεζα που την δάνειζε για να έχει ρευστότητα... (εκτός αν ο κύριος Σιδέρης λέει παραμύθια...)

  Πως αποκαλείται στην Ελλάδα; κατάθεση πρότασης.... βρε ουστ και αν γίνει θα πρέπει όλοι εμείς οι μικροκαταθέτες να αποσύρουμε τα € από το ΤΤ με τους ...οικονομολόγους που έχουμε μπλέξει...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Ιθαγενής 16/07/2010 20:44:43

   Τι να σου πω βρε Ιθαγενή, αν όσα λέγονται για την Πειραιώς ευσταθούν, τότε και να σε πληρώνουν δεν την αγοράζεις...

   Κι όμως, της χαρίζουν ΤΤ και ΑΤΕ.

   Γιατί μην τη βλέπεις σαν σαπάκι την ΑΤΕ. Αν δεις, ο Παναγιωτόπουλος καταγγέλλει ότι η ΑΤΕ είναι "ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων από την εποχή του Σουλτάνου". Σκέψου και τις θυγατρικές, Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ κλπ. Χαμός. Τα υποθηκευμένα ακίνητα, έχει υποθηκευμένη τη μισή Ελλάδα. Τι να λέμε τώρα. Χώρια την πολιτική επιρροή που αποκτάει ο ιδιώτης που θα έχει στα χέρια του τον αγροτικό κόσμο.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 16/07/2010 20:48:47

    σαπάκι λόγω των θαλασσοδανείων, η περιουσία που κρύβει πίσω και δεν διεκδικεί είναι αμύθητη, καθώς τα δάνεια είναι ρουσφετολογικά...
    Το δε ΤΤ είναι το μόνο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας που και όλα τα δάνεια να ...χαρίσει μένει με 4 δις ρευστό, το γελειότερο είναι δε ότι δανείζει την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έχει πρόβλημα ρευστότητας.
    Και μιλάνε για πρόταση; με πέτρες θα τους έπαιρναν σε άλλη χώρα...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 16/07/2010 20:56:05

    Για φανταστείτε να τοποθετηθούν σιγα σιγά πράσινα φωτοβολταϊκά συστήματα πανω σε γη που αποκτήθηκε κοψοχρονιά από τα υποθηκευμένα αγροκτήματα? Πράσινη ανάπτυξη!

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Επώνυμος 16/07/2010 21:06:20

    Shmasia exei kai poia einai ta xreh ths. Mporei na exei periousia 100 kai xreh 1000. Egw 8a edina 0 gia na thn apokthsw.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 21:09:16

    Μόνον η χρηματιστηριακή της αξία είναι διπλάσια από την προσφορά του Σάλλα ρε Γεωργιόπουλε! Και μάλιστα με ΑΥΤΕΣ τις χρηματιστηριακές αξίες της υπερκρίσης!

    Και στη συλλογιστική σου παραβλέπεις πλήρως και τη δυναμική εξυγίανσης που μπορεί να έχει ένας κραταιός οργανισμός σαν την Αγροτική. Δεν είναι μόνον τι έχει σήμερα, είναι και τι μπορεί να έχει στο μέλλον. Goodwill, πώς το λέτε εκεί στο Αμέρικα, δεν το έχεις ξανακούσει;

    Μην ανησυχείς λοιπόν και δεν σου τη δίνουν εσένα. Σε άλλον τη χαρίζουν κι ας κάνει ότι δεν την πολυθέλει ο μάγκας.

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Επώνυμος 16/07/2010 21:30:58

    Loipon apo ton isologismo ths ATE bgainoun ta ekshs sumperasmata.
    Goodwill pou anafereis einai sta intangible assets. 27.000.000 eurw < 300.000.000. Ara poa goodwill den poluleei.
    Epeita ta xrhsimo noumero einai
    23 dis kata8eseis, 22 dis daneia. Ara o ka8e Sallas agorazei thn diafora 23-22=1 dis peripou me 300.000.000 (giati agorazei metoxes, den agorazei tis kata8eseis ths trapezas). Ara to zhthma einai edw. Ta 23 dis daneia onomastikh aksia, einai 23 dis h sumfwna me ta test kopwsews einai ligotera? An h trapeza skopeuei apo ta 23 na eispraksei ta 20 me kata8eseis 22, tote 8a edina 0 eurw gia na thn apokthsw (h Barings otan katerreuse agorasthke me 1$). Anazhthste to skandalo ekei an uparxei, koinws poia h aksia twn daneiwn ths ATE. Kai auta gia na uparxei kai mia oikonomikh logikh tou ti grafoume.

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Επώνυμος 16/07/2010 21:42:17

    Pantws me ta stoixeia pou eida twra h metoxh einai se discount, h agoraia aksia (sto xrhmatishtrio) einai xamhloterh apo thn onomastikh. Auto xtupaei kampanaki hdh gia thn pragmatikh ths katastash ston isologismo ths.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 23:56:13

    Το Goodwill μιας επιχείρισης συνήθως δεν αποτυπώνεται σε ισολογισμούς! Μόνον αν έχει αγοραστεί αποτυπώνεται!

    Αυτά σας μαθαίνουν εκεί στην Αμερική; Δεν το πιστεύω! Στοιχειώδες, στοιχειωδέστατο! Κανένα λογιστικό σύστημα δεν αποτυπώνει goodwill που δεν έχει μεταβιβαστεί με κάποιον τρόπο (πώληση, συγχώνευση, κλπ.).

    Goodwill είναι η άυλη υπεραξία της όλης επιχείρησης. Αυτό που αξίζει χωρίς να αποτυπώνεται κάπου. Ούτε καν η φήμη/πελατεία, ευρύτερο από αυτό. Το να είσαι Η αγροτική τράπεζα μιας χώρας έχει από μόνο του ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπεραξία.

    Η Αγροτική χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό είναι όλο. Αν γίνει αυτό και διοικηθεί σωστά θα βάλει κάτω πολλές ιδιωτικές γιατί έχει δίκτυο, περουσία και προσβάσεις που καμία άλλη τράπεζα στην Ελλάδα δεν έχει.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η αγροτική τράπεζα της Γαλλίας (Credit Agricole) είναι αυτή που είναι σήμερα, ούτε ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας είναι η αγροτική της τράπεζα (Ziraat Bank). Ούτε είναι φυσικά τυχαία η σκόπιμη απαξίωση της ελλαδικής αγροτικής τράπεζας, για να την κάνουν "γκλουκ", κατά το κοινώς λεγόμενο, κάτι τύποι σαν τον Σάλλα.

    Μην την παίρνεις εσύ για μηδέν ευρώ, εγώ την παίρνω πολύ ευχαρίστως. Δεν με χαλάει καθόλου...

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Επώνυμος 17/07/2010 00:07:31

    Plaka mou kaneis, anoikse enan opoiodhpote isologismo kai 8a deis uperaksia sta mh enswmata pagia.
    Oson gia to an h agrotikh 8elei aukshsh metoxikou kefalaiou xairw polu pws 8elei. Alla oxi me ta lefta tou forologoumenou. Exoume kai ena dhmosio xreos.

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Επώνυμος 17/07/2010 00:13:11

    ir.titan.gr/…/INTERIM_FINANCIAL_STATEMENTS_FOR_THE_PERIOD_010110_310310_ENG.

    des apo ton TITAN, kataxwrish “intangible assets and goodwill”. H uperaksia einai uparkto logistiko mege8os.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 17/07/2010 00:43:56

    Είπες Δωδώνη, ε; Πρόσεξε, παρακαλώ, τι γράφει το καταπράσινο i-reporter:


    Η κερδοφόρα "ΔΩΔΩΝΗ" πωλείται στους Τούρκους;

    Μεγάλο είναι το άγχος της κυβέρνησης για να εισπράξει χρήμα. Και αυτό το άγχος την οδηγεί σε επιλογές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις. Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να πουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά πολλών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο γιατί η εταιρία είναι κερδοφόρα.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε την Αθήνα.

    Πριν από δύο εβδομάδες η Αγροτική Τράπεζα κοινοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών ΖΩ-ΔΩ στα Ιωάννινα, που είναι θυγατρική της εταιρείας «Δωδώνη» και στη συνέχεια σειρά έχει η ίδια η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Η ΑΤΕ κατέχει το 67,8% της εταιρείας «Δωδώνη».

    Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να αποτραπεί αν οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου καταθέσουν ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο στην ΑΤΕ, που να υποστηρίζεται από ένα φερέγγυο συνεταιριστικό σχήμα. Εχουν, ωστόσο, ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να το επιτύχουν, καθώς τους έχει δοθεί διορία έως τις 19 Σεπτεμβρίου, πριν ο μεγαλομέτοχος αναζητήσει άλλες λύσεις.

    Οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, με κτηνοτρόφους των τριών νομών, είχαν μια πρώτη συνάντηση το Σάββατο για να καθορίσουν τις κινήσεις τους και αποφάσισαν ως πρώτη αντίδραση να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 16/07/2010 23:24:36

   Μα το ...πραγματικό φαΐ είναι το ΤΤ. Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ας λειτουργήσει ως Τράπεζα και αν δεν πάει ας εκκαθαριστεί, όχι να παίζει ως λαγός για να πάρουμε τα δις ρευστό που έχει το ΤΤ.
   Ας μας πουν μια Τράπεζα παγκοσμίως που όλα τα δάνεια (υποθετικά) να πάνε στο κόκκινο και να έχει στο συρτάρι 4 δις καθαρά.
   Μην μας δουλεύουν το ΤΤ θα έπρεπε να είναι ο χρηματοπιστωτικός πυλώνας μαζί με το Παρακαταθηκών της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι μαγαζί για πούλημα...

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Ιθαγενής 16/07/2010 23:29:08

    Αγαπητε Ιθαγενή, αν συλλογιστείς ότι στην Αγροτική ειναι υποθηκευμένη όλη η περιουσία των αγροτων και των κτηνοτρόφων της χωρας, την οποία θα διαχειρίζεται ο Σάλλας και μετά οι ξένοι που κρυβονται πίσω του και πίσω από τον ΓΑΠ , θα δεις ότι το κόλπο αφορά την ύπαρξη της αγροτιάς και κατα συνέπεια της ίδιας της Ελλάδας.
    Φαρμακοχέρη θέλουν , που έγραφε κι ο Αυριανιστής παλιότερα...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 16/07/2010 23:39:29

    Για αυτό θα έπρεπε να εξυγιανθεί μέσα από μια συγχώνευση με το ΤΤ. Ο Κοσκωτάς ή το χρηματιστήριο είναι ανέκδοτο στην εξαγορά με 701.000.000 € όλης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και με πανωπροίκι 12 δις ευρώ για τη χώνευση.
    Εγώ επιμένω αφού θέλουν να κινηθεί αύριο η ...αγορά:
    -ας βγάλει η κυβέρνηση μέσο ΤΤ μεταφορά στεγαστικών δανείων με 3% από ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΛΑΤΣΗ ΣΑΛΛΑ ...και αποπληρωμή δανείων θα έχουν και χρήμα σε παραγωγή θα ρίξουν οι τρεις
    -ας αγοράσει με 2,4 δις το ΤΤ; ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΛΑΤΣΗ ΣΑΛΛΑ και 1,6 ρευστό θα του μείνει και τις πουλά και βάζει στο ταμείο πάνω από 701,000,000 άσε που γλιτώνουμε τα 10 δις του Ταμείου ...σωτηρίας. Μπορώ να σου πω λύσεις όσες θες δεν μπορώ να μιλώ για προτάσεις αποφάσεων.

    Αλλά να βγαίνουν τα ΜΜΕ που έχουν δανειστεί από ΠΕΙΡΑΙΩΣ και τα παπαγαλάκια που ταξίδευαν στην Ν Αφρική με τα έξοδα πληρωμένα να μας μιλάνε για σωτηρία τότε...

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Ιθαγενής 16/07/2010 23:44:17

    Εχεις δικιο, Ιθαγενή.
    Γι αυτό οποιος πουλήσει ΤΤ και κυριως ΑΤΕ θέλει κατευθείαν εκτέλεση.Χωρίς δικη και υπεράσπιση.Αλά Ροβεσπιέρο ένα πράγμα

  • nGeorgiopoulos avatar
   nGeorgiopoulos @ Ο Ιθαγενής 17/07/2010 00:11:49

   ir.titan.gr/.../INTERIM_FINANCIAL_STATEMENTS_FOR_THE_PERIOD_010110_310310_ENG.

   des apo ton TITAN, kataxwrish "intangible assets and goodwill". H uperaksia einai uparkto logistiko mege8os.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ nGeorgiopoulos 17/07/2010 00:18:46

    Παλληκάρι μου ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΩΣ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ.

    Ότι βλέπεις από αυτή την κατηγορία να εμφανίζεται στους ισολογισμούς έχει αποτελέσει αντικείμενο μεταβιβαστικής συναλλαγής κατά κάποιον τρόπο, κάποιας θυγατρικής, κάποιας μίνι-εξαγοράς, διάφορα πράγματα βγάζουν goodwill. Αλλά δεν μπορεί ως "ιδιοπαραγόμενο" πάγιο να εμφανιστεί το συγκεκριμένο πάγιο σε ισολογισμό. Απαγορεύεται από όλα τα λογιστικά συστήματα του κόσμου. Θα αυξομείωναν το μέγεθος του ενεργητικού τους και των ιδίων κεφαλαίων τους οι εταιρίες όπως τους βόλευε, δεν το καταλαβαίνεις;

    Αν ξέρεις τη λέξη premium, το premium αντιστοιχεί σε αυτό ακριβώς το περιουσιακό στοιχείο, στο Goodwill. Ίσως έτσι να το καταλάβεις, μια που δεν το καταλαβαίνεις αλλιώς. Για να υπάρξει premium πρέπει να υπάρξει μεταβίβαση με κάποιον τρόπο. Τόσο απλό.

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ nGeorgiopoulos 17/07/2010 00:22:23

    To emporiko epwnumo ths etaireias pou apotelei goodwill px, po8en metabibasthke?

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ nGeorgiopoulos 17/07/2010 00:28:38

    Wraia akoma kai an sumfwnhsoume se auto giati mallon to zhthma mplexthke stous orismous.
    1)H ATE toulaxiston fainetai na einai se logistikh aksia megaluterh apo thn xrhmatishtriakh ths, ara h agora mallon blepei oti h ATE den einai kai polu soi.
    2)An 8elei aukshsh metoxikou kefalaiou mallon apo thn tseph mas 8a ginei. Proswpika den 8a to epi8umousa kai idiaitera.

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ Ο Ιθαγενής 17/07/2010 00:38:14

   Το "Θαύμα" του Ιωάννου δεν δημοσιεύονταν στο Ποντίκι αλλά στο δεκαπενθήμερο περιοδικό της Αριστεράς "ΑΝΤΙ", αν σας λέει κάτι ο τίτλος.

   Τώρα πως καταλήξαμε εδώ είναι άλλο θαύμα.

 16. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 16/07/2010 20:37:27

  Η VPRC πραγματοποίησε έρευνα που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» και η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που προκύπτει έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 35,5%, ΝΔ 29,5%, ΚΚΕ 12,5% %, ΛΑΟΣ 5%, ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, Οικολόγοι 4,0% , Δημοκρατική Αριστερά 2,0% Λοιπά κόμματα 6,0%

  Μπα, πως και δεν βγάλαν το ΓκΑΠ πρωτο με 20 μονάδες πάλι..

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιωργος Χ 16/07/2010 20:52:23

   Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει ταχύτατη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Τη βγάζει δεν τη βγάζει μέχρι τα Χριστούγεννα. Μετά θα μετατραπεί σε κόμμα μειοψηφίας και θα χάσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ Γιωργος Χ 16/07/2010 21:11:53

   Αμα στ'αληθεια αυτη ειναι η ταση,να μη μεταναστευσω ακομα ρε παιδια,υπαρχει ελπις.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Γιωργος Χ 16/07/2010 22:29:13

   Το πασοκ 35,5% χαχαχα

   Το πασοκ έχει κοντά στο 20%

 17. ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 16/07/2010 21:07:58

  Aγαπητοί φίλοι θα΄ήθελα να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου.Είμαι τραπεζουπάλληλος και θεωρώ ότι έχω μια καλή εικόνα του θέματος.Οτι το
  Τ.Τ. είναι φιλέτο,νομίζω δε σηκώνει καν συζήτηση.Η ΑΤΕ όμως είναι απαξιωμένη επίτηδες,ακριβώς για να λέει ο κόσμος τώρα να κλείσει επειδή είναι ζημιογόνα.Έχει τεράστια ακίνητη περιουσία,εν αντιθέσει με τις ιδιωτικέσ τράπεζες που πληρώνουν ενοίκια στην πλειοψηφία των κτιρίων τους.Δεν ξέρω αν η αντικειμενική τους αξία ειναι όντως 500 εκ.ευρώ , όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων,αλλά είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.Όλη η αγορά και όχι μόνο η τραπεζική αγορά έχει βουίξει εδώ και μήνες οτι η Πειραιώς έχει πρόβλημα ρευστότητας.Ξαφνικά από το πουθενά κάνει πρόταση εξαγοράς και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή , ειδικά για την ΑΤΕ.Μια ίσως επιπόλαιη σκέψη μου είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΑΤΕ.Θεωρώ ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 16/07/2010 21:55:48

   Η ΑΤΕ όμως .... έχει τεράστια ακίνητη περιουσία,
   Είναι αλήθεια ότι η ΑΤΕ έχει ένα φοβερό τμήμα ακίνητης περιουσίας και αναστηλώσεων. Αγοράζει νεοκλασσικά κι ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά ακίνητα τα ανακατασκευάζει και στεγάζεται σε αυτά.

   Μια ίσως επιπόλαιη σκέψη μου είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΑΤΕ.Θεωρώ ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

   Δεν είναι επιπόλαιη η σκέψη σου. Ο στόχος της Πειραιώς είναι να προκαλέσει την εξαγορά της. Δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει ΑΤΕ και ΤΤ αλλά να εξαγοραστεί από αυτές ή να συγχωνευτεί μαζί τους και οι μέτοχοί της να γίνουν μέτοχοι της νέας τράπεζας που θα προκύψει και να έχουν το πάνω χέρι κρατώντας τη διοίκηση για την πάρτη τους.

  • Misha avatar
   Misha @ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 16/07/2010 23:32:14

   Η ΑΤΕ έχει υποθηκευμένη όλη την περιουσία και τη μελλοντική παραγωγή αγροτων, κτηνοτρόφων, ωαράδων, μελισσοκόμων κλπ
   Αν την πουλήσουν θέλουν αγχόνη με κοντό σκοινί.

 18. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 16/07/2010 21:15:45

  Σε καθε εγκλημα το πρωτο που ψαχνουν να εντοπισουν οι αστυνομικοι οι οποιοι ασχολουνται με την εξιχνιασή τους ειναι να βρουν αν υπαρχουν οικονομικα κινητρα και ποιος επωφελειται ή ποιος, ενδεχομενως, θα μπορουσε να ωφεληθει. Το ιδιο πρεπει να κανουμε σε περιπτωσεις σαν αυτη της κινησης της Πειραιως, να βρουμε ποιοι θα μπορουσαν να ωφεληθουν αμεσα αλλα και μακροπροθεσμα. Δηλαδη, ποιοι θα παντελονιασουν μολις πεσουν οι υπογραφες και ποιοι θα περιμενουν να παρουν, σε κσαποιο ευλογο χρονικο διαστημα, το (κρυφο τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη) μεριδιό τους, που θα τους επιτρεψει να παριστανουν τους πλουσιους τουριστες στην υπολοιπη ζωη τους στις περιπλανησεις τους στους ομορφοτερους τουριστικους προορισμους. Οποτε ενδεχεται να τους εντοπισουμε και εμεις, καθυστερημενα, βεβαια, αλλα ποτε δεν ειναι αργα για τον πελεκυ της Νεμεσης, που μπορει να τους βρει και να τους πετυχει οπουδηποτε...

  • Mak avatar
   Mak @ xenitemenos21 17/07/2010 01:23:29

   Υπήρξε παιχνίδι με τις μετοχές της Πειραιώς πριν γίνει η πρόταση για την εξαγορά;;;

   Ίσως είναι μία άκρη για να βρούμε τα κίνητρα του "εγκλήματος".

   Αν και υπάρχουν άλλοι τρόποι λιγότερο φανεροί να βγάλουν λεφτά.

   Καθόλου αθώα η όλη ιστορία. Ο Σάλας για να δικαιολογήσει την πρόταση του προέβλέψε ανάκαμψη της οικονομίας, λέγοντας ότι τα μέτρα του μνημονίου είναι πολύ αποτελεσματικά.

   Κάποτε έλεγε ότι το Χρηματιστήριο θα φτάσει στις 6000 μονάδες...

 19. ataktos avatar
  ataktos 16/07/2010 22:16:50

  οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ και οι αγρότες αγόρασαν μετοχές με 7 Ε. ...ο Μίστερ Σαλλας ..με 0,4 ..αυτό ονομάζεται... μπιζναρα ... η ελληνικό κομπολόι

 20. popolaros avatar
  popolaros 16/07/2010 22:34:36

  Άντε Παναγιωτακόπουλε πες τα πράγματα με το όνομα τους.
  Μην βγάζεις από το κάδρο τον γιωργάκη.
  Αυτός είναι ο αρχη-νεοφιλελεύθερος.
  Αυτός τους έφερε, αυτός τους έδωσε πόστα και υπογραφή, δεν τα πήραν μόνοι τους.

  Αυτό το απίστευτο αμερικανοειδές είχε δείξει το ποιόν του, όταν έβαλε βουλευτές στο πασοκ τον μάνο και ανδριανόπουλο.
  Δεν τους ξαναχρησιμοποίησε η ΝΔ και τους εξέλεξε βουλευτές το νεοπασοκ του giorgo.
  Μην τα ξεχνάμε αυτά.

 21. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/07/2010 23:22:27

  Καλά, μη χαίρεστε.
  Οι ΠΑΣΟΚτσήδες είναι γνωστοί για το τουμπεκί που βαράνε όποτε ο αρχηγός τους τους σφίξει λίγο τα ζωνάρια.
  Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στην ουσία ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κόμμα. Ιδεολογία του είναι η άλωση τού κράτους από την κομματική του ιεραρχία και η δημιουργία σχέσεων συνενοχής με τους ψηφοφόρους του.

  Το ΠΑΣΟΚ/ΠΑΚ τής δικτατορίας, με σημερινούς πολιτικούς όρους, κινούνταν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ. Μέσα σε 30 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε στον χώρο τής νεοφιλελεύθερης τουρμποκαπιταλιστικής δεξιάς χωρίς ίχνος σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας, πιο δεξιά κι από ΝΔ κι από ΛΑΟΣ. Το φοβερό δεν είναι οι οβιδιακές αυτές μεταμορφώσεις, αλλά το ότι από το 1981 και μετά, το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει όπου πηγαίνει το 40%-45% του εκλογικού σώματος, το οποίο το ακολουθεί βρέξει-χιονίσει.

  Συνεπώς, ό,τι κι αν λένε για να ξεθυμαίνουν οι διάφοροι ΠΑΣΟΚτσήδες, όταν χρειαστεί συντάσσονται πίσω από τον αρχηγό, όποιος κι αν είναι αυτός. Και όχι μόνο αυτό. Αν ο αρχηγός τους αποφασίσει ότι από αύριο θα πρέπει να κυκλοφορούμε όλοι γυμνοί με μια κουταλιά μαρμελάδα στη μύτη, οι ΠΑΣΟΚτσήδες όχι μόνο θα το κάνουν αγόγγυστα, αλλά θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι είναι καλό για όλους μας να κάνουμε αυτό που λέει ο αρχηγός τους: είναι οικολογικό, οικονομικό, δεν ξοδευόμαστε για ρούχα, τα οξέα φρούτων τής μαρμελάδας κάνουν καλό στο δέρμα, κλπ.

  Γι'αυτό και το ΠΑΣΟΚ θα βγαίνει ΠΑΝΤΑ στην κυβέρνηση αυτής της χώρας, με ελάχιστα διαλείμματα, έτσι για να τηρούνται τα προσχήματα δημοκρατικότητας. Όταν η ΝΔ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της, αυτοί της γύρισαν την πλάτη. Σε 5 χρόνια έχασε το 10%-11% του εκλογικού σώματος, το 25% τής εκλογικής της δύναμης, γιατί οι ψηφοφόροι τής ΝΔ είναι κατά βάση ελεύθεροι άνθρωποι. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ΠΟΤΕ με το ΠΑΣΟΚ.

  • smoking area avatar
   smoking area @ Στέργιος 17/07/2010 01:27:55

   Για τετοιες αναλυσεις αξιζει κανεις να διαβαζει τα σχολια του αντινιουζ.
   Ο καθενας το κουσουρι του το κανει ... ιδεολογια.

 22. neos avatar
  neos 17/07/2010 01:10:23

  Εκείνος, ο νέος δοσίλογος,
  ο προπαγανδιστής του ΠΑΣΟΚ,
  ο από τα αριστερά προερχόμενος
  ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  να δούμε τι λέει για όλο αυτό το ξεπούλημα....

  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΑΙΠΕΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

 23. peripeton avatar
  peripeton 17/07/2010 01:18:24

  Εγώ προτείνω να βάλουμε ό,τι ψιλά έχουμε όλοι μαζί να μαζευτεί ό,τι μαζευτεί και να κάνουμε επίσημη πρόταση εξαγοράς και της ΑΤΕ και του ΤΤ αλλά και της Πειραιώς. Έτσι θα εξευτελίσουμε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεπουλάνε τα πάντα και αγοράζουν την περιουσία μας με τα δικά μας χρήματα! Ξυπνήστε ρε επιτέλους, εγκληματούν απροκάλυπτα πλέον!!

 24. blue nile avatar
  blue nile 17/07/2010 02:25:07

  ...περιμένω συγκεκριμένη τοποθέτηση Σαμαρά που να είναι ξεκάθαρα αντίθετη σ'αυτές τις μεθοδεύσεις... σε όποια άλλη περίπτωση τι να πω...μήπως διάψευση προσδοκιών? ...

  • peripeton avatar
   peripeton @ blue nile 17/07/2010 02:57:09

   Σε κάθε άλλη περίπτωση να πεις πως όταν θές να αλλάξεις κάτι αλλά μένεις μέσα στο σύστημα και παίζεις εκ του ασφαλούς, το σύστημα σε τρώει...κι ο Σαμαράς είτε φοβήθηκε είτε έπαιξε εκ του ασφαλούς. Δυστυχώς η ευτυχώς, ασχέτως με τις όποιες ιδεολογικές διαφωνίες, η μόνη αντίσταση αυτή την στιγμή στην χώρα έρχεται από την αριστερά. Μου θυμίζει Β' ΠΠ η κατάσταση....

  • perastikos avatar
   perastikos @ blue nile 17/07/2010 05:53:50

   μα δε δήλωσε ο εκπρόσωπος της νδ (παναγιωτόπουλος) πως η νδ συμφωνεί;

   τι ψάχνετε ?

 25. perastikos avatar
  perastikos 17/07/2010 05:57:43

  >" Σε 5 χρόνια έχασε το 10%-11% του εκλογικού σώματος, το 25% τής εκλογικής της δύναμης, γιατί οι ψηφοφόροι τής ΝΔ είναι κατά βάση ελεύθεροι άνθρωποι.

  όχι. στη 5ετια της συνέχισε να στηρίζει το σύστημα πασόκ. ευνοούσε και διόριζε πασοκόπουλα, νομίζοντας, προσδοκωντας, πως θα της έλθει κι άλλο ποσοστό από το πασοκ, οι δικοί της - αδιόρισυοι πλέον - ήταν εγλωβισμένοι μεταξυ αυτής και του λαος. έτσι νόμιζε, θεωρήματα λούλη

  οι δικοί της τη διαολόστειλαν! δεν αγάπησαν το πασοκ!

 26. Drifτ avatar
  Drifτ 17/07/2010 08:24:10

  Γιατί κανεί δεν επισημαίνει ότι ο Πανταλάκης πριν πάει Διοικητής στην Αγροτική, ήταν στην ουσία το αφεντικό της Πειραιώς ? Πολλοί από τότε συζητούσαν ότι επίκειται το deal, άσχετα με μνημόνια και συγκυρίες. Και τέλως πάντων, δεν πρέπει σε αυτή τη φάση των συζητήσεων, να απομακρυνθεί για το ''νόμιμο και ηθικόν'' της υπόθεσης ? Αστειεύομαι βέβαια. Αυτά δεν γίνονται στη ''Δημοκρατική Παράταξη''. Το ωραίο όμως είναι ότι κάποιες εταιρίες που θα εμπλακούν στις αποτιμήσεις των τραπεζών, θα βγάλουν χοντρά λεφτά, από το πουθενά. Αυτές είναι στρατηγικές. Μια εξαγγελία - φούσκα και κονομήσαμε. ΠΑΣΟΚ - Μεγάλο σχολείο !!!!!

 27. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 17/07/2010 14:45:51

  ΣΎΝΤΡΟΦΕ Παναγιωτακόπουλε υπάρχει τρόπος και το ξέρεις ,έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ και γιώργος δρόμο δια βοής ,να δούμε μετά αν έχει κόλο να τα κάνει αυτά .
  ΣΤΕΦΑΝΕ με ακούς ,στο κάτω κάτω εσείς κτίσατε το ΠΑΣΟΚ έχετε υποχρέωση να το σώσετε ,έδωσε πολλά στο λαό από την ιδρυσή του δεν του αξίζει τέτοια απαξίωση ,να γίνετε περίγελως στα στόματα αυτών που τουλάχιστον ειναι εξίσου συνυπεύθυνοι για την κατάντια την σημερινή.

 28. NIKOS avatar
  NIKOS 17/07/2010 16:53:55

  Ο Παναγιωτακοπουλος καλά τα λεει η Νεα Δημοκρατια δεν μας τα λεει καθόλου μα καθόλου καλα με το συστημα ΠΑΣΟΚ και ο παναρας και οι αλλοι κριμα.

 29. GRCrisis avatar
  GRCrisis 18/07/2010 22:40:09

  Η προδοσία συνεχίζεται...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.