#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2010 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παλινόρθωση του καραμανλισμού ή «διαίρει και βασίλευε»;Διαβάζοντας σήμερα ορισμένες εφημερίδες και μπλογκς που διακρίνονται και για την πολύ καλή πληροφόρηση που έχουν από το πολύ στενό περιβάλλον Σαμαρά και για το θάψιμο, όλως τυχαίως, των συνεργατών του, ή φίλων του, που επιμένουν πατριωτικά και κινηματικά, ομολογώ ότι ανησύχησα.

Τι για «παλινόρθωση» του «Καραμανλισμού» γράφει η μία. Τι για «άδοξο τέλος της αποκαραμανλοποίσης» το άλλο.

Το σενάριο που προβάλλεται (και εκπορεύεται …) λέει με απλά λόγια: Οι τελευταίες τοποθετήσεις από τον Σαμαρά (Λυκουρέντζος – γραμματέας της ΝΔ,  Σκορδάς – διευθυντής της ΝΔ, Στυλιανίδης - γραμματέας προγράμματος) συμπληρώνουν την ομάδα των άλλων «καραμανλικών» στην Ρηγίλλης (Δασκαλάκης, Ζώης, Καλαφάτης κλπ), θέτουν τέρμα στην «αποκαραμανλοποίηση» , ισχυροποιούν την καραμανλική τάση στη ΝΔ, αλλά και δημιουργούν μια εν δυνάμει απειλή στην Σαμαρά;

Ποια απειλή; Φανταστείτε πως χάνει ο Σαμαράς την μάχη για την αυτοδιοίκηση. Και ότι χάνει επίσης και την επόμενη εκλογική μάχη. Τότε, βοηθούντος και του Παπαμιμίκου (πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) θα ξεκινήσει, λένε οι σεναριογράφοι,  μια εκστρατεία αμφισβήτησης του Σαμαρά με στόχο την επαναφορά του «καραμανλισμού» στην ηγεσία της ΝΔ, μέσω του ….Στυλιανίδη.

Δεν κάνω πλάκα αγαπητοί αναγνώστες. Κάποιοι τα λένε και τα γράφουν …σοβαρά όλα αυτά. Και κάποιοι τα …πιστεύουν με αποτέλεσμα βοηθούσης και της ζέστης να δημιουργείται σύγχυση και απογοήτευση στα στρατεύματα των κινηματικών διαδικασιών που βρίσκονται προσωρινά παρά θιν' αλός για να ανακτήσουν δυνάμεις.

Η σύγχυση επιτείνετε από αυτά που γράφουν άλλα σοβαρότερα μέσα, όπως το σημερινό Βήμα: «  Όρος πολιτικής επιβίωσης είναι, τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά όσο και για την κεντροδεξιά παράταξη, η αποδέσμευσή τους από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Η διαχωριστική γραμμή με το «γαλάζιο» παρελθόν που επανέφερε ο κ. Σαμαράς για πρώτη φορά μετά την υπόθεση του κ. Ι. Αγγέλου, με την ομιλία του στη Μυτιλήνη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ήταν μια σαφής ένδειξη ότι επιχειρεί να «απεγκλωβιστεί» ολοκληρωτικά από τα κληροδοτήματα του «καραμανλικού» παρελθόντος και να διαχωριστεί πλήρως από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή. ..»

«Πως θα απεγκλωβιστεί ο αρχηγός» με παίρνουν στο κινητό και με ρωτάνε από το πρωί από τις παραλίες απελπισμένοι «σαμαρικοί». «Αφού όλες οι τοποθετήσεις που κάνει είναι καραμανλικοί».

Ένας μάλιστα, πολύ απελπισμένος και συγκινημένος από όλα αυτά, μας έστειλε e mail που λέει, μεταξύ άλλων: «Είδατε εσείς κανένα γκρεμισμένο βαρονέτο εκτός της Κρητικής λακίστρας ; Με ποια κουράγια να αναμένουμε να εξαϋλωθούν αφ’ εαυτού τους κάποιες ¨πρώτες μούρες¨ που και σήμερα μας θίγουν απλώς και με το ότι ίστανται εκεί δίπλα στης γαλάζιας ψυχής μας τα δάκρια ; Μήπως υπάρχει στρατήγημα υπομονής;»

Δεν συμφωνούμε με την  άποψη περί «βαρονέτων», επειδή άλλοι την έχουν  κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και άλλους τους πέταξαν κακήν κακώς από την σκάλα της Ρηγίλλης. Συμφωνούμε όμως με τα περί «στρατηγήματος». Επειδή όμως δεν βρίσκω ούτε τον Φαήλο, ούτε τον Λαζαρίδη για να τους ρωτήσω περί στρατηγικής, καταφεύγω στον συνεργάτη μας Πι Ζι που έγραψε το γνωστό πόνημα Το Έπος του Αν Σού από την Πυ Λο της μακρινής Κίνας

Γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων συνταρκατικών:

«Όταν ο Αν Σου νίκησε την κακιά βασίλισσα Ψη Λη και τον βασιλιά Μπου Λι αντιμετώπισε μια πιο μεγάλη δοκιμασία: Πώς να διοικήσει το αυτοκρατορικό παλάτι της Ρη Γι Λι, αφού όλες οι κρίσιμες θέσεις ελέγχονταν από τους υποτακτικούς του Μπου Λι και όλος ο μηχανισμός  ήταν Μπουλικός.

Έτσι ο  Αν Σου   αποφάσισε να ακολουθήσει τις τακτικές της παραπλάνησης και του διαίρει και βασίλευε, όπως τον είχε διδάξει ο σοφός παππούς του. Πήρε λοιπόν δίπλα του τους βασικούς συνεργάτες του Μπού Λι  κάνοντας τους να νομίζουν ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι θα μπορούν να κυβερνούν πάλι ανενόχλητοι. Όπως άλλωστε έλεγε ο σοφός λαός της Κίνας «έχε τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου δυο φορές πιο κοντά». Στις υπόλοιπες θέσεις κλειδιά έβγαλε τους ισχυρούς εκπροσώπους του Μπουλισμού, που κατείχαν μέχρι τότε όλες τις σημαντικές θέσεις και τους αντικατέστησε με άλλους πιο αδύναμους Μπουλικούς, για να τους ελέγχει κι αυτούς και να κάνουν ο,τι ήθελε…»

Καταλάβατε τώρα; Άντε και καλές διακοπές.

ΥΓ. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί απομονωμένοι ειδικοί περί στρατηγικής που λένε άλλα, αλλά τους έχουν γραμμένους κανονικά:

«Ο Σαμαράς πρέπει να  δώσει μια ξυραφιά χρααάστ και να το σκίσει το σεντόνι, κομμάτια να το κάνει αυτό το ρυποθέατρο σκιών. Μια κι …Γενική καθαριότητα και απολύμανση μετά μυοκτονίας. Τις γελοιότητες περί σμίκρυνσης αλά Πολιτική Άνοιξη τις ψελλίζουν όσοι ριγούν μην τους πάρει το λεπίδι. Είναι όλα τόσο απλά. Θα τον τιμήσει ο αγνός λαϊκός Έλληνας και θα μας δείξει ότι διδάχθηκε από εκείνα που κόντυναν τον Καραμανλή….»

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koutoxorti avatar
  koutoxorti 04/08/2010 14:05:07

  Είπαμε, δεν έχει ακόμη γίνει κατανοητό γιατι έχασαν. Το πνεύμα Παυλίδη έχει διαποτίσει την παράταξη αυτή.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ koutoxorti 04/08/2010 14:19:51

   μην κρινεις εξ ιδιων
   αληθεια εργαζεσαι η νομιζεις η νομιζεις οτι εργαζεσαι ολους εμας;

 2. thespieys avatar
  thespieys 04/08/2010 14:09:19

  Aς διαβασουν και λιγο Ηγεμονα του Μακιαβελλι..

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 04/08/2010 14:17:14

  Τα σενάρια αυτά είναι τόσο σοβαρά και αξιόπιστα όσο και:

  α) Η σίγουρη νίκη Βενιζέλου για την προεδρία.

  β) Το δαχτυλίδι που είχε πάρει η Ντόρα από τον Καραμανλή και η καπαρωμένη ηγεσία. Αυτά διάβαζε η Ντόρα και τώρα κλαίει με μαύρο δάκρυ.

  Καταρχήν δημοσιογράφοι είναι και κάθε μέρα κάτι πρέπει να γράφουν.
  Κατά δεύτερο όσο ασχολούνται με τη ΝΔ και τον Σαμαρά ο γνωστός τύπος της κεντροαριστεράς που πονάει για το μέλλον της κεντροδεξιάς καλό είναι γιατί μάλλον ο Σαμαράς κάνει καλά τα πράγματα σε σημείο που να προσπαθούν να θολώσουν τα αποτελέσματα του.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/08/2010 14:31:47

  Ο αντιπαλος τυπος επιθυμει τη διαλυση της ΝΔ και ο καλυτερος τροπος ειναι μια συγκρουση Σαμαρα - Καραμανλη.Θα γραφουν συνεχεια ελπιζοντας να παρασυρουν οποιον μπορουν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 04/08/2010 15:14:09

   Τόσο τους κόβει. Που θα βρουν άλλο κόμμα γιουσουφακίων που κάθεται να του κάνει η αριστερά τη δουλειά κι έχει εξαθλιώσει την κοινωνική του τάξη με τις ανοχές που επιδείκνυε και συνεχίζει να επιδεικνύει στην ΠΑΣΟΚική και αριστερίστικη λαίλαπα;
   Διάλυση της ΝΔ σημαίνει ανασυγκρότηση της δεξιάς υπό νέο κόμμα που ποιος το είδε και ποιος το φοβήθηκε.
   Η δεξιά ως παράταξη είναι περί το 40-45%. 39% πήρε τώρα μαζί με τον Καρατζαφέρη και πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν. Καταλαβαίνεις τι θα σημαίνει έτσι και ανασυγκροτηθεί, συσπειρωθεί και ενωθεί;

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 04/08/2010 14:33:28

  Ο Αντώνης Σαμαράς καιστρατηγική έχει καισχέδιο με ουσία έχει. Γιατί είναι δυνατά μορφωμένος και πολιτικά μοναδικός. Τον έχω ζήσει από το καλοκαίρι του 1973 μέχρι σήμερα. Η σκέψη του είναι έτη φωτός μπροστά συγκρινόμενος με το μέτριο και καταρακωμένο πολιτικό κατεστημένο. Επειδή λοιπό υπερέχει τόσο πολύ μπροστά στους υπόλοιπους, πολεμιέται αλύπητα και σχεδόν πάντοτε με τρόπο grotesque. Γιατί οι πολέμιοί του είναι ανθρωπάκια. Τον έχετε δεί να λυγίσει στα τόσα χρόνια πολεμικής και επιβληθείσας απομόνωσης απ'αυτά τα μικρά και διεφθαρμένα ζιζάνια; Μήν ανησυχείτε αγωνιστές ΝεοΔημοκράτες. Έρχεται η ώρα για την Πατρίδα μας.

  • kouto avatar
   kouto @ Νίκος Θ. 04/08/2010 14:51:43

   Υπάρχει καλλίτερη Ελλάδα και τη θεεελουυμεεε!

 6. Αλκίνοος avatar
  Αλκίνοος 04/08/2010 14:45:04

  Θελουμε την Ελλαδα μας πισω.Ο Σαμαρας εδειξε ενα δρομο για να το πετυχουμε το συντομοτερο.Οσο περναει ο καιρος κι οι Ελληνες το αντιλαμβανονται θα μεγαλωνει και η αγωνια των λιγωμενων κονδυλοφορων της διαπλοκης.

 7. julia avatar
  julia 04/08/2010 15:57:22

  κούνια που τους κούναγε. Εχει γνώση ο Καλαματιανός και υπομονή θα έρθει η ώρα να δείξει τα δόντια του

 8. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/08/2010 15:57:35

  Ψυχραιμία,
  έχεις απόλυτο δίκαιο, ο αντίπαλος Τύπος που ελέγχεται από τους νταβατζήδες (προμηθευτές και εργολάβους) και που τρέφει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Ψη Λή, θα ήθελε να δει τον Αντώνη να γίνεται μαλλιά-κουβάρια με τον προκάτοχό του!
  Εκείνος ο «εγκυρότατος» Χατζηνικολάου, έχει λυσσάξει να προκαλεί αυτήν τη σύγκρουση. Οκτώ μήνες τώρα, κι ακόμα να χωνέψουν ότι «παρτενέρ» του ΓΑΠ για την απρόσκοπτη υλοποίηση των σχεδίων τους, δεν είναι η Ντόρα τους!

  • γαλάζιος avatar
   γαλάζιος @ Αφροδίτη 04/08/2010 17:11:49

   Παρτενέρ του ΓΑΠ είναι η ψηλή, μην κάνεις λάθος, απλώς οι νδκράτες δεν της επέτρεψαν να μας πάρει ολους στο λαιμό της και να μας σύρει στην πράσινη λαιμητόμο. Τωρα εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της και όσους χρημάτισε η οικογέννεια και την χρημάτισαν. Και πάει να φτιάξει άλλο ταμείο τώρα για να συνεχίζει να εισπράττει....

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ γαλάζιος 04/08/2010 23:17:00

    Γαλάζιε, τα ίδια πράγματα λέμε, πού είναι η διαφωνία σου; Εγώ είπα πως ήθελαν τη Ντόρα στην αξιωματική αντιπολίτευση, για να έχει ο ΓΑΠ σύμμαχο- παρτενέρ στο ξεπούλημα, αλλά τους προέκυψε ο Αντώνης που είναι αντίπαλος σε αυτούς τους σχεδιασμούς! Το ότι δεν το έχουν καταπιεί ακόμα, δεν φαίνεται;

 9. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 04/08/2010 16:17:55

  Ρε παιδιά, πού είναι ο Επώνυμος?

 10. γαλάζιος avatar
  γαλάζιος 04/08/2010 17:31:13

  Ούτε παλινόρθωση τλου καραμανλισμού , ούτε σύγκρουση. Και εξηγούμε.
  Τα αφεντικούλια και τα παπαγαλίνια θέλουν είτε ρήξη Σαμαρά Καραμανλή, είτε ταύτιση. Προσπάθησαν αρχικά να εμφανίσουν μια εικόνα ταύτισης για να κοντύνουν την νέα ηγεσία και να της χρεώνουν το παρελθόν.
  Απετυχαν γιατι ο Σαμαράς είναι γάτα και τους έκοψε τη φόρα στη στροφή.
  Προσπάθησαν μετά να προκαλέσουν εικόνα ρήξης και αν ήταν δυνατόν πραγματική ρήξη.
  Παλι τους πρόλαβε στην στροφή ο Σαμαράς.
  Και από τότε προσπαθούν πότε να ανεβάσουν το ένα έργο και πότε το άλλο.
  Αλλα δυστυχώς τα αφεντικούλια καιτα παπαγαλίνια δεν πείθουν πλέον κανέναν.
  Ο Σαμαράς, σαμαροποιεί τους πάντες στο πέρασμα του όχι γιατι το επιδιώκει αλλα γιατι αυτό που πρεσβεύει είναι η νομοτέλεια στην κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική.
  Θέλουν δεν θέλουν τα αφεντικούλια και τα παπαγαλίνια αυτη τη φορά θα το πιουν το ποτήρι που θα τους κεράσει η ΝΔ, γιατι την προηγούμενη πενταετία ο ΚΚ τους τη χάρισε και αντί να τους τελειώσει τον τελείωσαν.
  Τωρα έχουν γνώση οι φύλακες.
  Τώρα ο Σαμαράς θα τους τελειώσει όλους μαζί και θα κάνει όσα δεν έκανε ο ΚΚ, όχι για να εδραιώσει την πολιτική του κυριαρχία αλλα για να σωθεί η χώρα. Γιατι με αυτά τα αρπακτικά να συνομωτούν στο παρασκήνιο και να απομιζούν το κράτος , τιποτα δεν μπορεί να γίνει.....
  Και κάτι ακόμη που αποδεικνύεται από την στρατηγική της νέας ηγεσίας και είναι ίσως το σημαντικότερο επι του πρακτέου της πολιτικής. Ο νέος πρόεδρος χρησιμοποιεί το ίδιο το σύστημα για να το αλλάξει ενώ ο προηγούμενος περίμενε τον απο μηχανής θεό, πηγαίνοντας με το σταυρό στο χέρι. Και το πλήρωσε. Δεν έκανε πόλεμο με κάθε πρόσφορο μέσο και οταν βρήκαν ευκαιρία, τα αρπακτικά, τον κατασπάραξαν.
  Πείτε τους χαιρετίσματα λοιπόν τώρα και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και ότι στην κορυφή της ορμής του είναι ο Αντώνης . Κι όλος ο λαός θα στοιχηθεί πίσω του , δίνοντας του όλο και περισσότερη δύναμη.
  Και το ποτάμι θα τους παρασύρει όλους.!!!!

 11. zackii avatar
  zackii 04/08/2010 18:09:17

  Μου αρέσει που όλοι ξέρετε το ρόλο των ΗΠΑ, αλλά τον ξεχνάτε όταν είναι γιά κομματικές προτιμήσεις. Κανένα ποτάμι δεν θα ξεχυθεί με Αντώνηδες,Γιάννηδες και Θανάσηδες, αλλά γιά μιά ακόμα φορά θα γίνει ότι πει ο θείος Σαμ.
  Τα σημάδια θα τα δείτε όταν τα ντόπια γιουσουφάκια τους οι καναλάρχες θα αρχίζουν να αποδομούν σιγά σιγά το ΓΑΠ όταν πιά δουν ότι το σχοινί κοντεύει να σπάσει. Το έχετε δει το έργο ξανά φαντάζομαι και με το ΓΑΠ. Το αμερικάνικο σταρ σύστεμ σε κάνει καταλληλότερο σε ένα βράδυ.
  Θυμηθήτε ότι 6 μήνες πριν τις εκλογές, για τα ΜΜΕ ο ΓΑΠ ήταν ακόμα...Γιωργάκης. Μόνο που δεν έβαζαν και την ...άλλη λέξη μπροστά όταν αναφέρονταν σε αυτόν. Ξαφνικά έγινε ..Γιώργαρος με όραμα και σχέδιο γιά την Ελλάδα.
  Μην κάνουμε λοιπόν αφελείς τοποθετήσεις. Κανείς δεν ξέρει τι έχουν αποφασίσει και γιά τον Σαμαρά. Μπορεί να είναι στο πρόγραμμα να γίνει πρωθυπουργός, μπορεί όμως απλά να είναι μεταβατικός αρχηγός ώσπου να βάλουν τον επόμενο ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης στην Ελλάδα.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ zackii 04/08/2010 18:36:39

   Γι' αυτό επιμένουν στη ρήξη Σαμαρά - Καραμανλη.

  • Misha avatar
   Misha @ zackii 04/08/2010 18:38:17

   Aν το φθινόπωρο γίνει ντου στην Τεχεράνη , κάτι πολύ πιθανό, τότε θα καταλάβουμε γιατί ανέβασαν τον ΓΑΠ.Τα δειγματα (παραχωρηση εναέριου χώρου στους σιωνιστές για ασκήσεις ανεφοδιασμού πτήσεων μακράς ακτίνος , πρώτη επίσκεψη ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ και οι εβραίοι που έχει μαζεψει γυρω του για να τον συμβουλεύουν) δειχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

   Μπορεί το κόλπο να περιλαμβάνει και την παράδοση κάποιου νησιου στους τουρκους για να ηρεμήσουν για κάποιες δεκαετίες και ασφαλώς περιλαμβάνει την εκχωρηση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.

   Μετά πιθανόν να τον πετάξουν.Ισως να προλάβουμε τα σχεδια αυτά με τις αντιδράσεις μας.Ιδωμεν...

   • michal avatar
    michal @ Misha 04/08/2010 18:58:40

    Thn stolh twn SS pou thn krubeis?

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ Misha 04/08/2010 21:00:12

    Μιa χαρά τα λέει o Misha. Η εθνική μειοδοσία είναι γεγονός. Ο Καραμανλής σίγουρα έκανε λάθη στο εσωτερικό και ειδικά σε αυτό του κόμματος του, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα:
    Α] το γεγονός ότι η πλειονότητα των ΜΜΕ είναι ''πράσινη'' ή '' μη γαλάζια'' και το θέμα με τον βασικό μέτοχο δεν πρέπει να του το συγχώρεσαν. Οπότε είναι λογικό όταν ο κόσμος βομβαρδίζεται με τα λάθη του Καραμανλή να χάνει αυτός την δημοτικότητα του
    και Β] και σημαντικότερο, τις επιλογές του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
    1) Όχι στο Ανάν (σε αντίθεση με το yes sir του Τζέφρυ),
    2) Βέτο στο Βουκουρέστι (σε αντίθεση με την ενδιάμεση συμφωνία του υφυπουργού τότε Εξωτερικών, Τζέφρυ και την προθυμία του να δεχτεί το ''Μακεδονία του Βαρδάρη- αχαχαχαχα, ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάει ο μουστακοφόρος ποδηλάτης)
    3) Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη (σε αντίθεση με το πάγωμα της υπόθεσης από τον Τζέφρυ)
    Ο θείος Σαμ αλωνίζει και έχει τους δικούς του ανθρώπους στην χώρα μας. Δυστυχώς αυτοί δεν περιοριζόνται μόνο στην ''προοδευτιική παράταξη''....

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 04/08/2010 23:31:53

    Μιχάλ
    Τις στολές των SS τις φορουν πλέον κατ αποκλειστικότητα οι ναζήδες του σιωνιστικού παρακράτους, της πραγματικής πατρίδας του αρχηγού σου.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Misha 05/08/2010 00:55:52

    @Misha at 23:31

    Ευγε!!!

 12. γαλάζιος avatar
  γαλάζιος 04/08/2010 18:32:33

  Και μόνο η παραμονή του ΚΚ για πεντέμισι χρόνια στην εξουσία παρά την θέληση των αμερικανών και παρά τον ανηλεή εμφανή και πρασκηνιακό πόλεμο που του έκαναν , αποδεικνύει ότι δεν γίνεται πάντα ότι θέλουν ή τουλάχιστον όπως και όποτε το θέλουν.

  Την επόμενη φορά μπορεί να την πατήσουν και χειρότερα από ότι με τον ΚΚ γιατι ο Σαμαράς μπορεί να τους διαχειριστεί καλύτερα.

  Και τέλοσπάντων είναι ντροπή να το σκεφτόμαστε κάν στο 2010 και μετά από όσα έκαναν στη χώρα και στην παράταξη οι αμερικάνοι και να αποδεχόμαστε έστω και την ιδέα ότι αυτοί θα αποφασίσουν και θα επιβάλλουν με το μιντιακό σύστημα αρχηγούς και ηγεσίες.
  Το έκαναν με χίλιους κόπους και και χίλιες υπόγειες ενέργειες πρίν λίγους μήνες , κορόιδεψαν το λαό που τώρα χτυπάει το κεφάλι του και δεν πιστεύω ότι αυτός ο λαός θα συνεχίσει να πιάνεται τόσο κορόιδο.

  • zackii avatar
   zackii @ γαλάζιος 04/08/2010 19:04:43

   Του έκαναν πόλεμο από τα μέσα του 2007 πρακτικά. Πριν τον πήγαιναν πρίμα.

 13. lpap avatar
  lpap 04/08/2010 18:38:14

  Καραμανλισμός, παπανδρεϊσμός,ωραία δημοκρατία έχουμε!! Δύο ονόματα συνοδευτικά της νεώτερης ιστορίας μια χώρας ολόκληρης. γυρνώντας στο παρελθόν, το πολύ μακρινό, θυμάμαι τα ονόματα να διαδέχονται το ενα το άλλο. Τέτοια εμμονή που υπάρχει στη νεώτερη ιστορία ποτέ άλλοτε! Από μόνο του αυτό φανερώνει τα αδιέξοδα της χώρας μας. Για μένα κανένας από όλους αυτούς δεν υπήρξε μεγάλος ηγέτης, Μικροί ήταν όλοι, ελάχιστοι. Μπορούσαν να δημιουργήσουν μια Ελλάδα δυνατή και με δυνατότητα ηγεμονική στο χώρο της. Δεν το κάνανε, για μένα το ερώτημα είναι: δεν θέλανε;δεν μπορούσανε;δεν τους έκοβε το μυαλό; πάντως για να έχουν τόση διάρκεια και οι ίδιοι και οι απόγονοι δεν πείθομαι πως φέρανε την Ελλάδα σε δεινή θέση επειδή δεν μπορούσαν.
  Το σημερινό σκηνικό είναι μικρότερο από μκρό. Δεν υπάρχει αντιπρόταση που να πείθει. Νομίζω τα πρόσωπα τελειώσανε, κι όλοι πια θα ναι αναλώσιμοι. Ηγέτες για την Ελλάδα τέλος. Αναρωτιέμαι μόνο αν θα ήταν εφικτή μέσα στοςυ κόλπους της ΕΕ μια δικτατορία(επίσημη,όχι ανεπίσημη σαν τη σημερινή). Γιατί μετά τη χρεοκωπία, τα αδιέξοδα τα πολλαπλά τι θα τους πειράξει να μας φορτώσουν κι επίσημα ένα τέτοιο καθεστώς, στο οποίο μάλιστα μπορεί να ανοίξουμε οι ίδιοι την πόρτα,έχοντας βαρεθεί και σιχαθεί τους τάχα προοδευτικούς και δημοκρατικούς..

  • γαλάζιος avatar
   γαλάζιος @ lpap 04/08/2010 18:55:33

   θα προτιμούσες ίσως μητσοτακισμό ή καρατζαφερισμό.
   Φυσικά και η οικογενειοκρατία είναι βαθύτατο πρόβλημα. Αλλα μην εξισώνεις τον Κώστα Καραμανλή που βρέθηκε και βρίσκεται απέναντι στους αμερικάνους, κράτησε άμυνα στα Σκόπια και την Κύπρο και ¨επαιξε" μπαλα με την Ρωσία, με τον Γιώργο Παπανδρέου.
   Τον ΚΚ τον έκανε αρχηγό η παραταξη του και τον πολέμησαν οι αμερικανόδουλοι, οι μητσοτάκηδες με την βοήθεια του πολιτικού τους παιδιού, τον Καρατζαφέρη και το αμερικανοθρεμμένο ΠΑΣΟΚ.
   Του ΓΑΠ του έβαλε γκάζια η μαμά του όταν παραιτήθηκε τηλεφωνικά το 2007 και του ζήτησε να παραμείνει για να γίνει αρχηγός σε εναμισι χρόνο. Τι σχέση έχει ο ένας με τον άλλο;

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ lpap 04/08/2010 18:55:34

   @ lpap
   Σε μία δημοκρατία τη κύρια ευθύνη την έχει ο ΛΑΟΣ (αυτός που ψηφίζει)
   Άρα το ερώτημα είναι :
   Δε θέλουμε; δε μπορούμε; δε μας κόβει το μυαλό;
   φοβόμαστε; βολευτήκαμε; δε θέλουμε να ζοριστούμε;

 14. lpap avatar
  lpap 04/08/2010 19:41:18

  Κακώς, κάκιστα ερμηνεύεις πως θέλω καρατζαφερισμό ή μητσοτακισμό.Κάκιστα. Τίποτα από αυτα δεν επιθυμώ Και φυσικά όλοι εξισώνονται και δεν αγιοποιείται κανένας. Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε.

 15. lpap avatar
  lpap 04/08/2010 19:44:03

  Δεν είναι πάντα έτσι. Ο λαός ποδηγετείται και καθοδηγείται. Μέσο για να αποφεύγεται αυτό είναι η παιδεία και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Στην Ελλάδα κανείς δεν ενδιαφέρεται για την παιδεία και για τους πολίτες που παραδίδει. Και γι αυτό το λόγο διαρκώς την έχουν στην πρέσα. Οπότε ποιος φταίει; Όχι ο λαός ο οποίος τρέχει να καλύψει τις βιοτικές του ανάγκες πρώτιστα και δεν περισσεύει πάντα χρόνος για κρίση και σκέψη.

 16. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 04/08/2010 19:47:23

  Kακά τα ψέμματα.
  Οπου καπνός θα βυπάρχει και φωτιά.
  Υπάρχει γκρίνια στη Ν.Δ.
  Αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς έχουν δρομολογηθεί.
  Τα βαρίδια δεν είναι μόνο,όσοι ξεφωνημένοι.
  Είναι και τα δεκάδες μικρομέγαλα και μικρομεσαία στελέχη που παραμένουν και προσαρμόζουν τις εισηγήσεις τους για τη λειτουργία και την πορεία του κόμματος στις δυνατότητές τους.
  Παραμένουν γιατί δεν τους έδειξε κανείς την πόρτα.
  Παλιά όταν δεν πήγαινε καλά ένα μπου@%6# δεν αλλάζανε διακόσμηση,αλλάζανε που@$@@ες.

 17. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 04/08/2010 20:03:49

  Κάποιοι εκεί ψηλά στη Ν.Δ,που φαίνεται έχουν ξεκοπεί από την κοινωνία ή δεν τους ταιριάζει κανένα άλλο κοστούμι,νομίζουν πως αν διαμοιράσουν τα ιμάτια της κομματικής εξουσίας κρατώντας τις παλιές ισορροπίες,τότε έλυσαν το πρόβλημα.
  Δηλαδή το προσωπικό τους πρόβλημα.
  Την περίφραξη του οικοπέδου τους που λέει και ο Κώστας Ροδινός.
  Δε θέλουν ή μάλλον δεν τους συμφέρει να εννοήσουν ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν.όποιο κοστούμι κι αν φορέσουν.
  Οσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο πιθανότερο είναι να σωθεί ο Σαμαράς αφού ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει.
  "Αλλάξαν μάτια μου οι καιροί,δεκάχρονα παιδιά κρατάνε το ντουφέκι".

  • Misha avatar
   Misha @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/08/2010 20:36:28

   Η Φωτεινη η χορευτρια ομίλησε και εξέμεσε χολή και όξος κατα των συνδικαλιστων που δε σεβονται το κοινωνικό σύνολο και μπλα μπλα μπλα...το γνωστο νεοφιλελεύθερο παραλήρημα.

 18. ganasta avatar
  ganasta 04/08/2010 20:40:58

  Οργίζομαι ορισμένες φορές ακούγοντας ή διαβάζοντας κατά περίπτωση τους νέο- Σαμαρικούς να αντιμετωπίζουν με μια περίεργη ιδιοκτησιακή αντίληψη τη Ν.Δ.
  Τροφοδοτούνται συζητήσεις του τύπου, τι θα γίνει με τους Καραμανλικούς και τους άλλους ικους , εάν διαιρεί η πολλαπλασιάζει ο Καραμανλής κλπ. Να υπενθυμίσω σε κάθε νέο-Σαμαρικό ότι ο Καραμανλής έφυγε μόνος του γιατί έκρινε ότι έτσι βοηθάει την παράταξη; Άλλωστε αν ο ίδιος επιθυμούσε ντε και καλά να κρατήσει την ηγεσία δεν τον κούναγε κανένας. Τέτοιες συζητήσεις δεν βοηθάνε τον Αντώνη. Έχει την αγάπη και την στήριξη όλων των Νεοδημοκρατών, όπως έχει και την ευθύνη να οδηγήσει την παράταξη σε νέες νίκες. Στους όψιμους νέο-Σαμαρικούς να υπενθυμίσω ότι ο Καραμανλής πήρε την Ν.Δ διαλυμένη και την οδήγησε σε δυο νίκες. Και επειδή πολλές φορές γίνεται επίκληση των 400 χιλιάδων που ψήφισε Σαμαρά. Παιδιά ηρεμίστε , η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι από εκείνο το 33% που κάτω από δύσκολες συνθήκες στήριξε τη παράταξη και τον Καραμανλή στις τελευταίες εκλογές.

 19. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 05/08/2010 00:32:36

  Επειδή βλέπω αναφορές σε Εβραίους, Ισραήλ κτλ από κάποιους σχολιαστές, θα ήθελα να υπενθυμίσω οτι ο βασικός εχθρός μας είναι η ΤΟΥΡΚΙΑ.
  Μην μπερδεύεστε.
  Και πολύ καλά έκανε ο ΓΑΠ που πήγε στο Ισραήλ.
  Μήπως πρέπει να πάει και ο Αντώνης;
  Άλλο η παραδοσιακές καλές σχέσεις μας με τους Άραβες και άλλο το συμφέρον της χώρας.
  salus populi suprema lex esto

  • Misha avatar
   Misha @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 05/08/2010 00:36:57

   Οι πρωτοι επενδυτές γης στην κατεχόμενη Βορεια Κύπρο είναι οι Οβριοί.
   Όποιος νομίζει πως μπορει να κάνει φιλία με τους σιωνιστές , απλά σκάβει το λάκκο του.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Misha 05/08/2010 00:38:17

    Λάθος. Οι παραδοσιακοί φίλοι μας οι Βρετανοί είναι.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 05/08/2010 00:50:20

    h==p://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/665942/jewish/New-Chabad-House-Brings-Passover-to-Northern-Cyprus.htm

    O Oβριός Αμπράμοβιτς φτιαχνει μεγαλεία στα κατεχόμενα

    h--p://www.tourexpi.com/en-tr/news.html~nid=3424

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Misha 05/08/2010 01:02:09

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες πως θα προχωρήσει στην απέλαση 400 περίπου παιδιών, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η εβραϊκή ταυτότητα της χώρας και να αποθαρρυνθεί η λαθρομετανάστευση. Σημειώνεται, πως οι γονείς των εν λόγω παιδιών βρίσκονται νόμιμα στη χώρα ως εργάτες μετανάστες. «Καταλαβαίνουμε και συναισθανόμαστε τις καρδιές των παιδιών.» είπε ο Benjamin Netanyahu, «...όμως εδώ υπάρχουν σιωνιστικά ζητήματα και πρέπει να διασφαλιστεί ο εβραϊκός χαρακτήρας του ισραηλινού κράτους».

    Η ισραηλινή νομοθεσία δεν νομιμοποιεί αυτομάτως τη παραμονή στη χώρα των παιδιών των μεταναστών, τα περισσότερα όμως από τα οποία μιλάνε εβραϊκά και δεν έχουν καμία σχέση με τις πατρίδες των γονιών τους. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που ανακοινώθηκαν, 800 περίπου παιδιά μπορούν να παραμείνουν στη χώρα εφόσον έχουν πάει σχολείο, και βρίσκονται εκεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών καταδικάζουν την ισραηλινή πολιτική λέγοντας πως «Η απέλαση των παιδιών είναι αυτή που απειλεί την εβραϊκότητα του Ισραήλ», σημειώνοντας πως η συμπόνια προς τους ξένους είναι η πιο συχνά επαναλαμβανόμενη διδαχή του Ταλμουδ.

    Los Angeles Times

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Misha 05/08/2010 01:03:56

    Ξαναέγραψες!

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Misha 05/08/2010 01:09:11

    @Κοντη Λιζα
    Για τον Μισα.

    @ΣΑ
    Δεν λεει πουθενα αν τα παιδια που θα μείνουν προοριζονται για ανταλλακτικά όπως στην ταινία "το νησί".

    Όσο για την συμπονια του Ταλμουδ, άσε δώσαμε, δώσαμε. Πρόλαβε και την δοκιμασε πρώτος ο Κ. Πλεύρης.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 05/08/2010 01:17:21

    Συμπόνοια προς τους ξένους εβραίους συνιστά το Ταλμούδ.Για τους μη Εβραίους , προβλέπεται... bloody mary.
    Kάποιος ραββινος είχε γράψει πως «αν οι άπιστοι γνωριζαν τι λέμε γι αυτούς, θα μάς σκότωναν».

 20. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 05/08/2010 00:55:10

  Misha
  Πολύ σωστά. Το έκαναν αυτό γιατί η Τουρκία ήταν στρατηγικός τους εταίρος.
  Τώρα τι κάνουν όμως;
  Κάθε χρόνο πήγαιναν διακοπές 400 χιλιάδες στην Τουρκία.
  Φέτος;
  Εγώ δεν είπα να τους 'παντρευτούμε' μετά από ένα 'ραντεβού στα τυφλά'...
  Για μεγιστοποίηση του εθνικού συμφέροντος μιλάω.

  • Misha avatar
   Misha @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 05/08/2010 08:33:00

   Kαι φέτος στα κατεχόμενα ήταν πάλι οι Εβραίοι αγαπητε.Δείτε τις παραπομπές παραπάνω.

   • Νταγιάν avatar
    Νταγιάν @ Misha 05/08/2010 09:27:15

    Μίσια, Να την κοιτάξεις αυτήν την μονομανία σου. Ακόμη και στον ύπνο σου εβραίους βλέπεις; Σε έβλαψαν όταν ήσουν μικρούλα;

 21. zame avatar
  zame 06/08/2010 13:46:30

  Το εξιδανικευμένο ..ίσως να Πέθανε στα χρονια μας...ας ..για το μι χείρον βέλτιστο.. τουλαχιστον..μεχρι να ερθει..και αν ερθει το Οραμα.
  Γιατι Οποιος αγνοεί.. η δεν έχει γνώση του παρελθόντος..είναι αδύνατον να σχεδιάζει το μέλλον...
  και οσον αφορα το οτι ο κ Σαμαρας ( επιχειρεί να «απεγκλωβιστεί» ολοκληρωτικά από τα κληροδοτήματα του «καραμανλικού» παρελθόντος..) δεν νομιζω πως πρεπει να κανει κάτι ιδιαίτερο...τα γεγονότα απο μονα τους ΕΚΘΕΤΟΥΝ η οχι αρκετους..απο δαυτους..
  γιατι (κατα την αυστηρα προσωπικη μου αποψη) ο Κ.Κ ηταν οτι ποιο ΧΡΗΣΙΜΟ προέκυψε τα μεταπολιτευτικά χρόνια. και ο επομενος εχει ΚΑΘΗΚΟΝ οχι μονον να προστατέψει αλλα και να εξωστρακισει απο τον Πολιτικο Χώρο & την Χώρα ..ΟΛΑ τα Λαμογια.. και τις άρρωστες νοοτροπίες ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.