#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2011 16:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παλεύουν για να μη γίνουν… Τούρκοι!

«Είμαστε Έλληνες Πομάκοι! Να μας προστατέψει το κράτος από το τουρκικό Προξενείο», είναι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπει η σλαβόφωνη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη ευαίσθητοι Έλληνες, «όχι επαγγελματίες ανθρωπιστές», που έχουν ανοικτά τα αυτιά στις κραυγές αγωνίας των Πομάκων, οι οποίοι παλεύουν για να μη γίνουν… Τούρκοι! Θα πει κάποιος ότι πρόκειται για παραλογισμό. Είναι ίσως ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός. Αυτά ακούστηκαν σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, από τη ΜΚΟ «Ελλήνιον». Η πρόεδρός του, δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Μπουτάρη, κα. Θεοδώρα Λειψιστινού, δήλωσε ότι σκοπός της ΜΚΟ είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης και η διάσωση της πομακικής γλώσσας. Όπως είπε, οι Πομάκοι είναι σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι και αποτελούν το 60% της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης.

Κι ενώ στην Ελλάδα μεμονωμένοι πολίτες ή φορείς επιχειρούν απεγνωσμένα να εγείρουν τις συνειδήσεις των αρμοδίων του ΥΠΕΞ, στην Τουρκία το επίσημο κράτος έχει αναλάβει προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων σε όλη την βαλκανική. Πληροφορούμαστε (περιοδ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί - TourkikaNea), ότι εχθές διοργανώθηκε Συνέδριο στην Προύσα, με τίτλο «Οι Τούρκοι Πομάκοι στα Βαλκάνια». Οργανωτής, ο Σύλλογος «BAL-GÖÇ» («Ένωση Προσφύγων από τα Βαλκάνια»), με τη στήριξη του δήμου Οσμάνγκαζί.

Δυστυχώς, οι φωνές των Πομάκων δεν ακούγονται, παρά το ότι είναι ισχυρές και απεγνωσμένες. Πολυσέλιδη και τεκμηριωμένη με πολλά περιγραφικά περιστατικά είναι η επιστολή που εστάλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Πομάκων Ξάνθης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους 300 του κοινοβουλίου μας. Γράφουν μεταξύ άλλων:

«Είμαστε Πομάκοι - Έλληνες πολίτες. Γι’ αυτό έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε από το ελληνικό κράτος να δείξει τον έμπρακτο σεβασμό του τηρώντας το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάνης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γι’ αυτό και απαιτούμε:

Να διασφαλίσει η ελληνική Πολιτεία και σε εμάς τους Πομάκους το αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη στη δημόσια εκπαίδευση και στην ισότιμη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, γιατί παρά τις εκκλήσεις μας προς όλους τους αρμόδιους δεν λειτουργεί ούτε ένα δημόσιο ελληνικό σχολείο στα Πομακοχώρια (σημ.: το Υπουργείο τους στέλνει υποχρεωτικά στα τουρκόφωνα)… Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας, στην ηλικία των 5-6 ετών, να καλούνται να διδάσκονται μαθήματα σε ξένη προς αυτούς γλώσσα, δηλαδή στα τουρκικά.

Να τηρήσει τη νομιμότητα και να προστατεύσει αποτελεσματικά τους Πομάκους που διώκονται και δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό προξενείο και τους Τούρκους εθνικιστές. Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα και το μέλλον των παιδιών μας εντός της ελληνικής επικράτειας, να αντιμετωπίζουμε προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές επειδή θέλουμε να μιλάμε τη γλώσσα μας, να χορεύουμε τους χορούς μας, να διδάσκονται τα παιδιά μας επαρκώς την ελληνική γλώσσα ώστε να έχουν ουσιαστικές ευκαιρίες για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας».

Παρακάτω οι Πομάκοι κατηγορούν το κράτος (δικαίως) διότι «κρατά επιδεικτικά κλειστά τα μάτια του στην πολιτιστική γενοκτονία και τις διώξεις που υφίστανται όλοι οι Πομάκοι, από τους αυτοπροσδιοριζόμενους Τούρκους και το τουρκικό προξενείο». Πώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός, ότι ενώ οι Πομάκοι κραυγάζουν «είμαστε Έλληνες πολίτες, δεν θέλουμε να γίνουμε Τούρκοι», η ελληνική πολιτεία χέρι-χέρι με το τουρκικό Προξενείο επιχειρεί να τους τουρκοποιήσει;
Ως απάντηση στα ερωτήματα και τις κατηγορίες των Πομάκων, η κ. Άννα Φραγκουδάκη (πάντα στο υπουργείο Παιδείας, με όλα τα κόμματα) καταδικάζει την έκδοση ελληνοπομακικού λεξικού! Η κ. Φραγκουδάκη με τον κ. Βερέμη σίγουρα θα αποσπούν συγχαρητήρια από τους ισχυρούς φίλους τους. Όσο για τους Πομάκους…

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=43665

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 21/03/2011 17:14:05

  Καλό κουράγιο συνέλληνες των Πομακοχωρίων. Εδώ που τα λέμε, κινδυνεύουμε και οι υπόλοιποι Έλληνες απο το κράτος(;) των Αθηνών.

 2. loretta avatar
  loretta 21/03/2011 18:05:42

  ....αισχος και ντροπη σε ολες τις κυβερνησεις που περασαν.!!

 3. man8os avatar
  man8os 21/03/2011 18:11:29

  Ντροπη σε οσους δεν βοηθησαν στην προστασια των Πομακων ολα αυτα χρονια.
  Να κλεισει το Τουρκικο προξενιο της Κομοτηνης!

 4. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/03/2011 18:41:45

  Να βγούν να σχολιάσουν την είδηση όσοι θεωρούν ότι Ελληνες είναι μόνο όσοι μιλούν ελληνικά και πιστεύουν στην Ορθοδοξία.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Κάποιος 21/03/2011 19:06:13

   Με βάση την κρατούσα γνώμη οι Πομάκοι είναι εξισλαμισθέντες Βούλγαροι όπως οι Βόσνιοι είναι εξισλαμισθέντες Σέρβοι.
   Το ότι επιδιώκουν να κάνουν συμμαχία με την Ελλάδα διότι απειλούνται από το προξενείο το οποίο έχει μόνο 10% επιρροή στο μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης είναι άλλο θέμα κι άλλο θέμα είναι η Ελληνικότητα των Πομάκων.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ anonymous 21/03/2011 19:27:43

    @anonymous

    Δηλαδή αμφισβητείται κατά την γνώμη σου η ελληνικότητα τους, για λόγους που θα είχε ενδιαφέρον και είναι της παρούσης να τους αναλύσεις, καθώς οι ίδιοι δηλώνουν "Είμαστε Έλληνες Πομάκοι".

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Κάποιος 21/03/2011 20:04:39

     Μην τσιμπάτε, προοδευτικός είναι - από αυτούς που καταδικάζουν τους Πομάκους σε τουρκοποίηση για να πληγεί ο «ελληνικός εθνικισμός». Για ρωτήστε τον τί που καλή είναι η Δραγώνα...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Κάποιος 21/03/2011 20:05:29

     διόρθωση: «τί καλή που είναι η Δραγώνα»

     • Causantin avatar
      Causantin @ ΚΜ 21/03/2011 22:43:58

      Βασικά οι Πομάκοι θα μπορούσαν να είναι Έλληνες σύμφωνα με όλες τις προεκτάσεις του ορισμού Έλληνας που τόσο θολά τον έχεις στο μυαλό σου και αρκείσαι να αναφέρεις κάποιες φιγούρες με αναγνωρισιμότητα τύπου Δραγώνα και τις πιπιλίζεις. Η συνείδηση των Πομάκων γίνεται θέμα σήμερα επειδή οι ομοιδεάτες σου όλα αυτά τα χρόνια σήκωναν μπάρες στα χωριά τους και τους άφηναν στο μαρασμό λόγω θρησκευτικών πιστεύω και συνεπώς λόγω εθνοτικής μειονότητας (γιατί στα μυαλά σας έπρεπε να ταυτίζονται). Οι ίδιοι οι πατριώτες που κατηγορείτε συνέχεια τους άλλους ως "προοδευτικούς" αυτοαναιρείστε και τις περισσότερες φορές στην ιστορία είστε εσείς που κάνετε το μεγαλύτερο κακό. Επειδή είστε πορωμένοι με ιδέες και χωρίς λογική. Ουπς, είπα λογική και θα με πείτε προοδευτικό. Αν πάλι δε κατάλαβες τι σου είπα, σε παρακαλώ μη με αποκαλέσεις σοφιστή.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Causantin 21/03/2011 23:21:29

      Ξέρεις, η Ελλάδα κυβερνήθηκε και από....Κεντρώους.... και από... Σοσιαληστές πατριώτες...

      Που όλως τυχαίως εφήρμοσαν τις ίδιες αντιδημοκρατικές και αντιμειονοτικές πολιτικές με τους...κακούς δεξιούς...

      Εκεί διαμαρτυρήθηκες;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ierofantis 21/03/2011 23:22:38

      Είναι κακοί εθνικιστές όλοι αυτοί. Μόνο η παγκόσμια διακυβέρνηση θα είναι καλή!

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 21/03/2011 23:34:03

      We need global governance...Global Financial Governance, and we need it fast...

      Gap speeking και όχι κανάς κακός πατριώτης, φασίστας, εθελόδουλος των ξένων κλπ, κλπ....

      Τα λάθη στην Ιστορία είναι καλό να τα ανιχνεύουμε, μπας και διορθώσουμε τίποτα για το μέλλον...

      Το ένα λάθος, δηλαδή τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό στο παρελθόν των Πομάκων υπό την γενική δικαιολογία ότι συνιστούν μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα (που ιστορικά και πολιτικά είχε μια βάση ο διαχωρισμός αυτός στα χρόνια που επιβλήθηκε) πάμε να το διορθώσουμε μέ ένα άλλο λάθος, δηλαδή την πλήρη εκχώρηση της μειονότητας στο Τουρκικό Προξενείο...

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ ierofantis 22/03/2011 11:11:51

      @ierofantis

      Μα και τότε που το ελληνικό κράτος είχε υπό στρατιωτική επιτήρηση τους Πομάκους, πάλι τους εσπρωχνε με διάφορους τρόπους προς την αγκαλιά του προξενείου. Και η ίδια η επιτήρηση αυτό το αποτέλεσμα είχε. Ετυχε να δουλέψω με Πομάκους εκείνα τα χρόνια και έχω και μια μικρή προσωπική πείρα από το ζήτημα.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • anonymous avatar
     anonymous @ Κάποιος 22/03/2011 01:27:55

     @ Κάποιος
     Οι Πομάκοι είναι περί τους 400.000. Από αυτούς 370.000 μένου στη Βουλγαρία και 30.000 μένουν στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 3.000 Αλεβίτες. Μιλούν διάλεκτο της Βουλγαρικής και μοιάζουν στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά με Βούλγαρους.
     Αν οι Πομάκοι της Ελλάδας είναι Έλληνες Πομάκοι τότε οι Πομάκοι της Βουλγαρίας τι είναι;

     ΥΓ. Οι Πομάκοι γενικά κατοικούν σε περιοχές ένθεν κι εκείθεν των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Δηλ. γεωγραφικά η περιοχή τους είναι ενιαία. Επειδή επί ψυχρού πολέμου η Δύση φοβούνταν τον κομμουνιστικό κίνδυνο και μας υποχρέωσε να τους σπρώξουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Καλύτερα χειρότερα δεν το ξέρω και δε μπορώ να σου απαντήσω το ερώτημα διότι αν αύριο μαζί με τους Πομάκους της Βουλγαρίας ζητήσουν αυτοδιάθεση τι θα κάνουμε;

   • sofia or8h avatar
    sofia or8h @ anonymous 21/03/2011 23:34:06

    εξισλαμισθέντες σλάβοι ισως,αλλά σίγουρα οχι Βούλγαροι

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Κάποιος 21/03/2011 22:42:34

   Κάποιε,
   Θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες;
   Απάντηση: ΝΑΙ
   Αρα, είναι ¨Ελληνες. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 21/03/2011 19:02:40

  Αυτό αγαπητέ Κάποιε πιστεύεις ότι το πιστεύουν άλλοι, ευτυχώς ελάχιστοι. Αλλά αν πρόκειται για προπαγάνδα το χρησιμοποιούν (άλλοι) ως γενικώς χαρακτηρίζον την κοινωνία μας, πραγμα ουδόλως αληθές.

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/03/2011 20:13:24

  Οχι σλαβόφωνοι. Τι σλαβόφωνοι; Εχουν δική τους γλώσσα οι άνθρωποι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Θραξ Αναρμόδιος 21/03/2011 21:22:51

   Είναι πιθανόν να ειναι και απόγονος της αρχαίας Θρακικής, πάντως είναι μη ταξινομημένη όπως τα βασκικά.

   • Αρράκις الراقص avatar
    Αρράκις الراقص @ Νίκος 21/03/2011 22:40:41

    Βογόμιλοι που εξισλαμίστηκαν

    • Αλφαβητίξ avatar
     Αλφαβητίξ @ Αρράκις الراقص 21/03/2011 23:51:04

     Πιθανότατα, και μάλιστα από ανάγκη.
     Είχα την τύχη να επισκεφτώ το μοναστήρι των μπεκτασήδων στη Ρούσσα του ΒΔ Έβρου, περιοχή που κατοικείται και από Πομάκους.
     Έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία, τους τρόπους, την προοδευτικότητα (ναι!), την θετική προδιάθεση απέναντι στους χριστιανούς.
     Από τα λίγα, λοιπόν, που καταφέραμε να μάθουμε για τους τρόπους λατρείας και τα πιστεύω τους, φαίνεται ότι υπάρχει ομοιότητα με αυτά (τα επίσης λίγα) που ξέρουμε για τους Βογόμιλους. Οι τελευταίοι υπέστησαν διωγμούς ως αιρετικοί.
     Επιγραμματικά, οι Πομάκοι που ακολουθούν τον μπεκτασισμό διατηρούν στην Ρούσσα το μοναστήρι (τεκέ) του Κιζίλ Δελή. Φαίνεται ότι προσχώρησαν στο -σχετικά φιλελεύθερων αντιλήψεων- τάγμα, για να μπορούν σιωπηλά και υπογείως να ασκούν την πίστη τους.
     Ως άνθρωποι, σε σχέση με τους τουρκόφωνους, είναι η μέρα με την νύχτα: και ως προς τα πιστεύω, τον τρόπο, την εθνική συνείδηση αλλά και ως προς τα φυλετικά χαρακτηριστικά (είναι ολότελα διακριτά). Είναι διαχρονικό έγκλημα του Ελληνικού κράτους να θέλει να τους εκτουρκίσει με το ζόρι...

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Αλφαβητίξ 21/03/2011 23:56:35

      Το ένα λάθος, δηλαδή τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό στο παρελθόν των Πομάκων υπό την γενική δικαιολογία ότι συνιστούν "απειλητική" μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα (που ιστορικά και πολιτικά είχε μια βάση - με τα σημερινά δεδομένα όχι - ο διαχωρισμός αυτός στα χρόνια που επιβλήθηκε) πάμε να το διορθώσουμε με ένα άλλο λάθος, δηλαδή την πλήρη εκχώρηση της μειονότητας και ειδικά των Πομάκων, στο Τουρκικό Προξενείο…

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Αρράκις الراقص 22/03/2011 00:23:04

     Μάλλον Αγριάνες - Αχριάνες, θα έλεγα. Οι Βογομίλοι ήταν θρησκευτική κοινότητα που εμφανίστηκε μετά την άφιξη των Σλαύων στη Βαλκανική.

     Οι Αγριάνες αντίθετα ήταν αρχαίο Θρακικό φύλο. Ιππείς τους, χρησιμοποίησε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ ierofantis 22/03/2011 11:19:44

      @ierofantis

      Αυτό είναι μια διαδεδομένη αντίληψη. Αλλά σημασία δεν έχει τόσο τι είναι βιολογικά, όσο το τι θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι. Ποια είναι δηλαδή η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

      Ο Αλφαβητίξ έγραψε: "Ως άνθρωποι, σε σχέση με τους τουρκόφωνους, είναι η μέρα με την νύχτα: και ως προς τα πιστεύω, τον τρόπο, την εθνική συνείδηση αλλά και ως προς τα φυλετικά χαρακτηριστικά (είναι ολότελα διακριτά)" και θα συμφωνήσω μαζί του και για τα δύο, δηλαδή και τι πιστεύουν οι ίδιοι οι Πομάκοι (οι περισσότεροι έστω) πως είναι, αλλά και για τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά (ξανθοί συνήθως με γαλανά μάτια).

      Ομως ότι και είναι, πρόκειται για έναν ειρηνικό και ευγενή λαό, δουλευτάρη, δεν μας έχει βλάψει ποτέ, και ο οποίος βρέθηκε κάτω από την προστασία μας. Και δεν νομίζω ότι φανήκαμε ως πολιτεία και κράτος αντάξιοι... Μάλιστα καταφέραμε να τους χειριστούμε τόσο άσχημα, που τελικά βλάψαμε όχι μόνο εκείνους αλλά και τον εαυτό μας.

      Θραξ Αναρμόδιος

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Θραξ Αναρμόδιος 22/03/2011 20:58:56

      Δεν θα αντιλέξω. Ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, είναι κρίμα που ένα δυναμικό και ίσως το πολυπληθέστερο τμήμα της μουσουλμανικής μειονότητας, ρίφθηκε στο σάκκο με τους τουρκόφωνους και εκχωρήθηκε ως βορά στα νύχια της Άγκυρας...

 7. Σάββας avatar
  Σάββας 21/03/2011 20:42:11

  Ανώνυμε , η κρατούσα γνώμη; ποιά; ποιών; Οι Πομάκοι ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τους Βούλγαρους ή τους Τούρκους, είναι αρχαίο θρακικό φύλλο, και πήρε από τους αντίστοιχους κατακτητές γλώσσα και θρησκεία ( τίς περισσότερες φορές βίαια). Ακόμα σταυρώνουν το ψωμί τους, έχουν τροποποιημένα χριστιανικά ονόματα π.χ. Ιλιάζ και χωριά που ονομάζονται Θεοτόκος (Θέοτοκ) κλπ άλλα. Και ενώ είναι στραμένοι μια ζωή προς τον ελληνισμό, το ψευδοκράτος των Αθηνών κάνει τα πάντα για να τους απομακρύνει και να τους ρίξει σε άλλες αγκαλιές, νεοοθωμανικές να τις πούμε; ισλαμοφασιστικές; δεν παίζει ρόλο, το αποτέλεσμα είναι ένα, η πλήρης επικράτηση των τουρκοφρόνων στίς τάξεις τους, έστω και έμμισθων. Όσο για την επιροή του προξενείου,γενικά στους μουσουλμάνους, έχεις απόλυτο δίκιο αρκεί να αντιστρέψεις τα νούμερα, ΤΩΡΑ πιά αγγίζει το 90%. Πάντως και εθνολογικά αν τους παρατηρήσει κάποιος μιάζουν πολύ με τους Σαρακατσάνους μας, το βουνό, εκτός από τα ίδια τα γενικά φυλλετικά χαρακτηριστικά, και αυτό διαμορφώνει το "φαίνεσθαι" των ανθρώπων!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Σάββας 21/03/2011 20:52:19

   @Σάββας

   Είχα ακούσει, πολύ πολύ παλιά, όταν ήμασταν παιδιά, οτι οι πομάκισσες οι γιαγιάδες σταυρώνανε το ψωμί που ζυμώνανε, όπως και οι μάνες μας. Τώρα δεν ζυμώνει κανείς πια. Ούτε πάνω στα ποκαμοχώρια φαντάζομαι...

   Θραξ Αναρμόδιος

 8. aurora3363 avatar
  aurora3363 21/03/2011 20:47:20

  Αλλο ενα μεγάλο κεφάλαιο..και καλά οι του ΠΑΣΟΚ αλλά η αντιπολίτευση ποιους φοβάται οτι θα δυσαρεστήσουν και δεν λέει κουβέντα...κρατάει κρυμένα μυστικά που λέει και Σωτηρία Μπέλλου...

 9. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/03/2011 21:04:25

  ΚΜ είσαι λαλίστατος όσον αφορά τους άλλους και έχεις και το κληρονομικό χάρισμα να "διαβάζεις" την σκέψη τους, αλλά δεν έγραψες την δική σου γνώμη.
  Είναι όντως Ελληνες οι Πομάκοι που δεν ομιλούν την ελληνική και είναι μουσουλμάνοι ή ψεύδονται;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Κάποιος 21/03/2011 21:15:17

   Δεν είναι θέμα ράτσας. Αναλόγως τον άνθρωπο. Πχ ορισμένοι που έχουν αφοομοιώσει την τουρκική προπαγάνδα είναι όσο Έλληνας είσαι κι εσύ. Υπάρχουν όμως κι άλλοι με ελληνική συνείδηση, για τους οποίους αγωνίστηκε η Χαρά Νικοπούλου, η ηρωϊκή δασκάλα που τόσο πολεμήσατε. Γι'αυτήν έχεις να μας πεις με τη σειρά σου τίποτα;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 21:24:54

    Μόνο εσύ θα θέτεις τις ερωτήσεις; Πως την είδες; Καλά σε λέω τρολ ολκής!

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΚΜ 21/03/2011 21:29:27

    Εκτός από το να βρίζεις τον συνομιλήτη σου, να μαντεύεις την σκέψη του και να του απευθύνεσαι στο β' πληθυντικό πρόσωπο κρεμώντας του ταμπέλες (συνήθεια όχι μόνο δική σου) έχεις να πεις κάτι επί του θέματος ;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 21:37:06

    Έχω να πω ότι θαυμάζω τους λιγοστούς αυτούς ανθρώπους, που εις πείσμα των Τούρκων και των προοδευτικών σαν και του λόγου σου (και παρά τον εξισλαμισμό τους, που κάθε άλλο παρά βοηθάει) καταφέρνουν να διατηρούν ελληνικά «ένστικτά» και προσανατολισμό - ό,τι εσύ θες να καταστρέψεις.

    Τέλος, να ξεκαθαρίσω ότι (αντίθετα με σένα) δεν είμαι προσβλητικός, απλώς θεωρώ επιβεβλημένο να εκδηλώσω την βαθύτατη απαξία μου προς ό,τι είσαι και πρεσβέυεις.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 21:38:23

    Και τώρα πες μας για την Χαρά Νικοπούλου και την Δραγώνα...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΚΜ 21/03/2011 21:40:33

    Για πες μου ΚΜ πως φαντάζεσαι ότι θέλω να τους καταστρέψω ;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 21:43:10

    Πες μας για την Δραγώνα και την Νικοπούλου και θα σου εξηγήσω... Δεν επιμένω τυχαία.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΚΜ 21/03/2011 21:54:59

    Σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι η Δραγώνα ή η Νικοπούλου, ούτε τις γνωρίζω προσωπικά.
    Μήπως θα πρέπει να σου στείλω και κανά βιογραφικό μου μπας και αποφασίσεις να σταματήσεις να κρύβεσαι σαν μικρό παιδί πίσω από το δάκτυλο σου και να πάρεις θέση ;

    Eγώ σου ξεκαθαρίζω ότι αποδέχομαι την δήλωση των μη ελληνοφώνων μουσουλμάνων Πομάκων που λένε ότι είναι Ελληνες.
    Εσύ ;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 22:10:24

    Ευλογημένε, άσε (έτσι, μια φορά, για αλλαγή!) τις παρελκυστικές τακτικές!

    Ρητά αναφέρω πιο πάνω ότι θαυμάζω όσους εξ αυτών αντέχουν και διατηρούν ακόμα ελληνικότητα στο είναι τους! Δεν είναι αρκετά σαφές αυτό; Ή μήπως είσαι έξυπνος για όλα τα άλλα θέματα και αλλά εδώ συγκεκριμένα σε βάρεσε μια (βολική) διάλειψη;

    Και ούτε είπε κανένας ότι είσαι η Δραγώνα συγκεκριμένα. Το πολύ-πολύ κανας παρατρεχάμενός της να είσαι αλλά ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Σου ζήτησα να πάρεις θέση (εδώ και τώρα) για την δράση της Χαράς Νικοπούλου και της Θάλειας Δραγώνα αναφορικά με τις κοινότητες των Πομάκων. Αλλά, για κάποιο λόγο υπεκφεύγεις.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΚΜ 21/03/2011 22:59:13

    @ΚΜ

    Μόλις αρχίσεις να σέβεσαι τις αρχές του διαλόγου και να μιλάς όπως σου μιλάνε, χωρίς να βρίζεις και να προσβάλλεις απρόκλητα, θα σου απαντήσω.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 21/03/2011 23:02:07

    Συνεχίζεις να υπεκφεύγεις και να στρεψοδικείς.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 22/03/2011 00:23:31

    Χα χα. Μην τον είδατε τον Παναή!

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Κάποιος 21/03/2011 21:20:58

   Εσύ επιχειρηματολογούσες σε άλλη ανάρτηση ότι ο "αυτοπροσδιορισμός" είναι ύψιστο αγαθό. Τι έγινε; δεν ισχύει για τους ΕΛΛΗΝΕΣ Πομάκους;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Νίκος 21/03/2011 21:27:19

    Δίπορτο, Νίκο. Δίπορτο και σοφιστείες!

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Νίκος 21/03/2011 21:31:52

    Γιατί είδες πουθενά να διαφωνώ ότι είναι Ελληνες (δυστυχώς όμως γ' κατηγορίας);

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Νίκος 21/03/2011 22:28:14

    Κάποιε, τα έχεις λίγο μπερδεμένα...

    Πάντως θα σε συμβούλευα να διαβάσεις σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Πομάκων, τον τρόπο εξισλαμισμού τους, τα χρόνια του Τουρκικού ζυγού, εεε, εννοούσα, προόδου, καθώς και εν γένει τον αθρόο εξισλαμισμό των χριστιανικών πληθησμών της Μ. Ασίας μεταξύ 1200 και 1400 και την διαβρωτική δράση των Δερβίσιδων και της φιλοσοφίας τους...

    Μετά, μιλάμε.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Νίκος 21/03/2011 22:57:27

    @ierofantis

    Τι ακριβώς θεωρείς ότι έχω μπερδεμένο;
    Γράφω ξεκάθαρα ότι συμμερίζομαι την θέση τους ότι θεωρούν τους εαυτούς τους Ελληνες, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, την γλώσσα και την καταγωγή τους.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Νίκος 21/03/2011 23:04:13

    Ξέρεις εσύ, φίλε μου Κάποιε...

    Να τα βάζεις όλα στη βάσανο της σκέψης σου, πριν καταλήγεις σε συμπεράσματα...

    Και να μην αντλείς εύκολα πορίσματα για πράγματα και ανθρώπους.

    Μιλώ γενικά.

 10. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/03/2011 21:20:58

  Θέμα ράτσας παραδέχθηκες ότι δεν είναι.
  Θέμα θρησκείας είναι ;

 11. Costas avatar
  Costas 21/03/2011 22:44:30

  Βασικά οι Πομάκοι θα μπορούσαν να είναι Έλληνες σύμφωνα με όλες τις προεκτάσεις του ορισμού Έλληνας που τόσο θολά τον έχεις στο μυαλό σου και αρκείσαι να αναφέρεις κάποιες φιγούρες με αναγνωρισιμότητα τύπου Δραγώνα και τις πιπιλίζεις. Η συνείδηση των Πομάκων γίνεται θέμα σήμερα επειδή οι ομοιδεάτες σου όλα αυτά τα χρόνια σήκωναν μπάρες στα χωριά τους και τους άφηναν στο μαρασμό λόγω θρησκευτικών πιστεύω και συνεπώς λόγω εθνοτικής μειονότητας (γιατί στα μυαλά σας έπρεπε να ταυτίζονται). Οι ίδιοι οι πατριώτες που κατηγορείτε συνέχεια τους άλλους ως "προοδευτικούς" αυτοαναιρείστε και τις περισσότερες φορές στην ιστορία είστε εσείς που κάνετε το μεγαλύτερο κακό. Επειδή είστε πορωμένοι με ιδέες και χωρίς λογική. Ουπς, είπα λογική και θα με πείτε προοδευτικό. Αν πάλι δε κατάλαβες τι σου είπα, σε παρακαλώ μη με αποκαλέσεις σοφιστή.

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 22/03/2011 00:04:37

  @ierofantis

  Ποτέ δεν έχω βγάλει πόρισμα για συνομιλητή μου.
  Το αντίθετο συμβαίνει πολύ συχνά.

  Οσον αφορά τις ιστορικές ή πολιτικές μου θέσεις σε διάφορα θέματα, συνηθίζω να τις υποστηρίζω με επιχειρήματα και παραπομπές.

  Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί και με ποια αφορμή γίνεται αυτή η γενική επισήμανση σου.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/03/2011 00:08:39

  Σημασία έχει ότι δεν είναι Τούρκοι. Ούτε Έλληνες μουσουλμάνοι που δηλώνουν Τουρκικής καταγωγής.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ archaeopteryx 22/03/2011 02:49:44

   Πέσ΄τα ρε αρχαίε..
   Αυτό ειναι το σημαντικό..
   Εκτός αν έχουμε την πολυτέλεια να τους χαρίσουμε στην Τουρκία

 14. Σταύρος avatar
  Σταύρος 22/03/2011 00:43:00

  Έλληνες υπήκοοι, Μουσουλμανικού θρησκεύματος!
  Ίσως δε και αυτόχθονες ΕΛΛΗΝΕΣ, με μια εξέταση του DNA και των προσωπομετρικών χαρακτηριστικών.

 15. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 22/03/2011 01:00:21

  Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει άμεσα μια επίσκεψη στα χωριά της μειονότητας. Και για λόγους εθνικούς αλλά και γιατί δεν πρέπει να αφήσει την κόρη του Εφιάλτη και τον ΓΑΠ να μονοπωλούν τις ψήφους της μειονότητας με διάφορα πολιτικάντικα κολπάκια..

 16. panos avatar
  panos 22/03/2011 02:28:16

  Nα βοηθηθούν άμεσα οι Πομάκοι

 17. Isovitis avatar
  Isovitis 22/03/2011 14:56:53

  Τη στρατιωτική μου θητεία την έκανα στη Ξάνθη έχοντας αρκετούς Πομάκους και στο λόχο μου και στο τάγμα μου. Τα παιδιά αυτά έκαναν τη θητεία τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και οι υπόλοιποι τη δική μας.
  Μάλιστα το Δ'ΣΣ εκείνη την περίοδο επεξεργαζόταν για να βγάλει το πομακικό λεξικό, καθώς η γλώσσα τους εξ όσων γνωρίζω ήταν μόνο προφορική, παραλλαγή της βουλγαρικής. Δεν είμαι ειδικός, ούτε ξέρω την τύχη του λεξικού.
  Ξέρω όμως, ότι αν οι Πομάκοι δεν είναι Έλληνες, σίγουρα μπορούμε να τους κάνουμε.
  Στο κάτω κάτω αυτοί στρατό πήγαν. Κάποιους άλλους τους κάνουμε υπουργούς χωρίς να έχουν πάει, και κάποιοι άλλοι πιο ξύπνιοι κάνανε πως πήγαν...

 18. lola avatar
  lola 22/03/2011 20:19:12

  Οι Πομακοι ανηκουν στην Θρακική φυλή, δεν εχουν καμια απολύτως σχεση με τους Τουρκους, και κατοικουν στο Θρακικό έδαφος απο αρχαιοτατων χρόνων. Δεν εχει κανενας απολύτως το δικαιωμα να τους αποκαλεί Τουρκους, ΔΕΝ ειναι μειονοτητα, για τον απλουστατο λογο οτι δεν κουβαλήθηκαν απο πουθενά για να αποτελεσουν μια ξεμπαρκη μειονοτητα, παρα ζουν στη γη τους, στην γη των προγονων τους, και απλά εχουν εξισλαμιστει. Εχουν ελληνικοτατη συνειδηση, μα με καθε τροπο Δραγωνα Διαμαντοπουλου και σια προσπαθουν να τους κανουν τουρκους. Τα πομακακια διαμαρτυρονται γιατι αντι να διδασκονται τη γλωσσα τους διδασκονται τουρκικά. Κανεις ομως δεν δινει σημασια, και οι ελαχιστοι ανθρωποι που προσπαθησαν να πολεμησουν αυτην την κατασταση εκδιωχθηκαν απο το τουρκικό προξενείο αλλα και το ιδιο το Ελληνικο "κρατος" (βλ Χαρα Νικοπουλου)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.