#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παλαιοκομματικά παζάρια για τους διορισμούς στις ΔΕΚΟΔιάβασα ότι δρομολογούνται αλλαγές στις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Επιτέλους, είπα, όταν το είδα.

Ορισμένες ΔΕΚΟ, (για παράδειγμα η ΔΕΗ), επηρεάζουν καταλυτικά τη ζωή κάθε πολίτη.

Να μη πω για το ΙΚΑ (όπου όλως περιέργως παραμένει ακόμα στη θέση του ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ), το οποίο ΙΚΑ, κατά τη γνώμη μου, είναι εξ ίσου σημαντικό με το Υπουργείο Οικονομικών, δεδομένου ότι στο ΙΚΑ είναι ασφαλισμένοι εκατομμύρια Ελλήνων, ενώ  ελέγχει το σύνολον των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ύστερα, είδα και τα ονόματα των ....ενδιαφερομένων!

Υποψήφιοι που απέτυχαν να εκλεγούν  βουλευτές, πρώην διοικητές που κανένα έργο δεν έχουν να επιδείξουν και κομματικά στελέχη. Πολλά κομματικά στελέχη!

Οι περισσότεροι  εξ αυτών,  αμφιβάλλω αν έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο των εταιρειών-οργανισμών που προορίζονται να διοικήσουν.

Πως θα ανταποκριθούν; Δεν τους ενδιαφέρει ή είναι ...θαυματοποιοί;

Το άλλο ζήτημα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι αυτό το αισχρό κομματικό παζάρι.

Τόσα στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία, τόσα από το ΠΑΣΟΚ, τόσα και από τη ΔΗΜΑΡ!

Κομματισμός της εποχής ....Γκρούεζα και Μαυρογιαλούρου.

Είναι δυνατόν, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι επιλογές για τη στελέχωση τόσο σημαντικών οργανισμών να γίνονται με γνώμονα το βόλεμα αποτυχημένων υποψηφίων  και το αλισβερίσι μεταξύ κομματικών στελεχών;

Τόσο έχουν πλέον αποκοπεί από την κοινωνία και δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε;

Που πήγαν οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας;

Τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία; Ό,τι για να βρει κανένας δουλειά αρκεί να ...συνωστίζεται στα κομματικά γραφεία;

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να συμβεί σ’ αυτή τη χώρα για να βάλουμε μυαλό και να επιλέγουμε τους άξιους και τους ικανούς (ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων);

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cielo avatar
  cielo 03/12/2012 13:12:15

  Δεν τους ενδιαφερει.
  Οι πολιτες που εζησαν εντιμα και ηθικα ειναι ενοχλητικες παρουσιες και πρεπει να συντριβουν, να μεταναστευσουν, ακομα καλυτερα να αυτοκτονησουν.
  Επιθυμουν μια χωρα λαμογιων, λαθρεμπορων και λαθροεισβολεων. Ολοι οι υπολοιποι να παμε να κοψουμε τον λαιμο μας, και σιωπηλα παρακαλω για να μην τους ενοχλουμε.

 2. panas avatar
  panas 03/12/2012 15:23:50

  Βασικό προαπαιτούμενο θα έπρεπε να ήταν η πολυετής εργασιακή εμπειρία στον οργανισμό, είτε πρόκειται για την ΔΕΗ, είτε για το ΙΚΑ.
  Μετά έρχονται τα τυπικά προσόντα. Στο τέλος ίσως και η "γνωριμία"..., όπως ισχύει και σε όλα τα εύρυθμα κράτη της Ευρώπης.

  ΥΓ. Ο παλαιοκομματισμός κυβερνά ακόμη...

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 03/12/2012 15:25:32

  Αυτονόητα αλλά τόσο λησμονημένα...Μπράβο για το σχόλιο, που νομίζω εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών...Επιτέλους να υπάρξει τώρα αξιοκρατία και διαφάνεια (γιατί αν η συγκυβέρνηση συνεχίσει την διανομή των θώκων, την τήρηση ισορροπιών και τα ¨μη μου άπτου" θα έχει βραχύ βίο)...

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 03/12/2012 16:56:28

  Χριστουγεννιάτικο bazaar.
  Βέβαια στους μεγάλους οργανισμούς, κάποιο βιογραφικούλι θα έχει κανείς, δεν είναι εύκολο με τόσα πτυχία που κυκλοφορούν να μπει ψυχρά ο κηπουρός.
  Στα μικρότερα πόστα γίνεται πιο μεγάλο πάρτυ. Εκεί έτσι και μπει κατάλληλος, είναι από τυχαίο γεγονός.

  Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο από πλευράς πολιτείας, όσο και από κόσμο που διεκδικεί τέτοια πόστα, με το χυδαίο αιτιολογικό πως τα ..."δικαιούται"!

 5. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 03/12/2012 18:03:24

  ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

  Τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία; Ό,τι για να βρει κανένας δουλειά αρκεί να …συνωστίζεται στα κομματικά γραφεία;

  Ἀπαντηση: ΝΑΙ.

  Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να συμβεί σ’ αυτή τη χώρα για να βάλουμε μυαλό και να επιλέγουμε τους άξιους και τους ικανούς (ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων);

  Ἀπάντηση: Μιὰ ἐθνικὴ καταστροφὴ ποὺ νὰ στείλει ὅλα τοὺς κομματικοὺς στὰ σπίτια τους.

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/12/2012 18:10:44

  Και ενώ πρέπει να διορθώσουμε επειγόντως τα σφάλματά μας και να σταματήσει η αποζημίωση των αφισσοκολλητών του κυβερνώντος κόμματος (ή κομμάτων) με διοικητικές θέσεις "ευθύνης", στην ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (προϊσταμένη αρχή όλων των υγειονομικών ιδρυμάτων τους) αποκτήσαμε Υποδιοικητή Στερεάς Οδοντίατρο! Όπως και επί ΠΑΣΟΚ! Είχε μεσολαβήσει και ένας δάσκαλος, επί ΝΔ σκέτης!

  Άντε, με το καλό και καντηλανάφτη! Θα ξέρει, τουλάχιστον, να ανάβει και το καντηλάκι, εις μνήμην των οικονομικών των νοσοκομείων μας, του πνέοντος τα λοίσθια μεγάλου ασθενούς, που δεν κατόρθωσε ποτέ κανείς εξ' αυτών να γνωρίσει, αν και εναπετέθη εις χείρας τους.

  Στα σοβαρά, τώρα, τα Νοσοκομεία είναι οι μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις των Νομών μας (το Γ.Ν.Λαμίας έχει 1100 άτομα προσωπικό). Πλήρεις επιχειρήσεις, που απαιτούν ανάλογες θεωρητικές γνώσεις και προυπηρεσίες. Επιτρέπεται να τα διαφαντεύουν σεκλετισμένα "στελέχη" κομματικών μηχανισμών;

  Έ, λοιπόν, κάτι μου λέει ότι, στα μυαλά των αμετανόητων, όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά και επιβάλλεται: Δεν βάζεις ειδήμονα να υπογράψει τις αρλούμπες/πονηρίες, που του στέλνεις με τους κλητήρες σου. Υπάρχει και η επαγγελματική/ επιστημονική αξιοπρέπεια. Μπορεί και να κλωτσήσει και να χυθεί ο τραχανάς. Ενώ, ένας οδοντίατρος, πχ, θα πει, αν χρειασθεί: "εγώ τι ξέρω; Οδοντίατρος είμαι...". Και θά'χει και δικαιο.

  Ιδανικά, λοιπόν, βάζεις κάποιον που ξέρει και σου εισηγείται το σωστό και τον πλαισιώνεις με δυό-τρεις, που ΔΕΝ ξέρουν τίποτα, αλλά τον ελέγχουν με τις υπογραφές τους (για να μην παίρνει και αέρα...), ώστε, σωστό-ξεσωστό, να γίνεται το δικό σου.

  Όχι, αλλά για να μην λέμε πως δεν καταλαβαίνουμε, πως βούλιαξε η βάρκα...
  Έτσι, κοι "επί των Οικονομικών" μας, ντόπιοι και μη;

 7. ΓΑΤ avatar
  ΓΑΤ 03/12/2012 18:54:54

  Σχετικο ρεπορταζ ειχε το Βημα με συντακτη τον Χιωτη
  Απ οτι φαινεται ο Χιωτης εχει προσβαση στο Μαξιμου το οποιο δινει και τις πληροφοριες
  Ο αγωνας του Σαμαρα τωρα δικαιωνεται

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 03/12/2012 18:58:17

  Το πρακτικό ερώτημα είναι: ποιούς θα βάλουν στις θέσεις αυτές, Κώστα;

  Πού θα σε βρουν εσένα για παράδειγμα; Θα ψάχνουν στο ίντερνετ και θα 'ρθουν να σου χτυπήσουν την πόρτα;

  Πρακτικά, για να πατάμε στη γη, ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να σχηματιστεί πολιτικό προσωπικό από νέα και άφθαρτα και ικανά στελέχη;

  Μήπως τα κόμματα να ζητούν βιογραφικά με προκηρύξεις όπως στις διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις; Όμως, και αυτό θα ήταν ατελέσφορο αφού στις θέσεις αυτές ενυπάρχει το στοιχείο της πολιτικής, είναι πολιτικές θέσεις και γι' αυτό τα opengov γίνονται παρωδία και παρακάμπτονται στο τέλος.

  Επομένως, τα κόμματα που κυβερνούν επιλέγουν αυτούς που λες γιατί δεν υπάρχουν άλλοι μέσα στα κόμματα, δεν έχουν ενεργοποιηθεί άλλοι δηλαδή δεν έχουν πάει να ενταχθούν νέοι και άφθαρτοι και ικανοί.

  Θα μου πεις, ας προσελκύσουν τα κόμματα τους νέους. Μακάρι. Προς το παρόν δεν βλέπω ούτε τους νέους να έχουν και πολύ όρεξη, ούτε να κινούνται τα κόμματα.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 03/12/2012 19:58:32

   Κι'ομως τα κομματα ζητουν βιογραφικα !Η ΝΔ παραδειγματος χαριν με εντολη Σαμαρα αρχισε το 2011 να συλλεγει βιογραφικα σημειωματα .Ως εδω καλα μετα εβαλε μια υπευθυνη τομεα και εναν αναπληρωτη του υπευθυνου τεκμηριωσης να κανουν συνεντευξεις.Τις εκαναν απο ο,τι ξερω και μετα ειπε ο Σαμαρας θα κανω μια ομιλια -συναντηση με αυτα τα στελεχη ..Μετα ηρθαν οι μελισσες !Οι υπευθυνοι που ηταν ολοι κομματικα στελεχη στην Συγγγρου λακισαν προς τακτοποιηση σε θεσεις στο δημοσιο ,τα βιογραφικα πεταχτηκαν στα αχρηστα και οι συνεντευξεις ξεχαστηκαν !Μετα περιμενουμε να βρεθουν αξια και ικανα στελεχη για να στελεχωσουν τις θεσεις στις ΔΕΚΟ .Παρτε μια γευση ποιοι στελεχωνουν σημερα τις ΔΕΚΟ και τα ΔΣ αυτων και μην περιμενετε να δει Θεου προσωπο ικανο στελεχος οπου και εαν προσκειται πολιτικα εκτος εαν τυχαινει να ειναι του περιβαλλοντος Βενιζελου !Ξερω τι σας λεω!

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 04/12/2012 09:35:12

   Ποῦ θὰ βροῦν τοὺς ἄξιους;

   Μά... ἄξιοι ὑπάρχουν ΜΕΣΑ στὴν Διοίκηση. Ἀρκεῖ νὰ τοὺς ἀφήσουν νὰ κάνουν τὴ δουλειά τους οἱ ἐγκάθετοι τοῦ κομματικοῦ κράτους!

   Ἡ λύση λοιπὸν εἶναι: Νὰ φύγουν ΑΜΕΣΩΣ οἱ κομματικοὶ ἀπὸ τὴν Διοίκηση. Οἱ Διοικήσεις τῶν ὑπηρεσιῶν καὶ ὀργανισμῶν νὰ προκύπτουν ἀπὸ τὴν ἐξέλιξη τῶν στελεχῶν τους ποὺ γνωρίζουν καλύτερα ὅλων τὰ θέματα. Καὶ τὰ στελέχη νὰ κρίνονται ἀπὸ τὰ ἀποτελέσματα.

   Κάπως ἔτσι λειτουργεῖ καὶ ὁ ἰδιωτικὸς τομέας.

   Μπορεῖτε νὰ φαντασθεῖτε ἐπιχείρηση τοῦ ἰδιωτικοῦ τομέως στὴν ὁποίαν νὰ διορίζεται διοίκηση ἀπὸ κόμματα;

 9. γιωργης avatar
  γιωργης 03/12/2012 19:43:33

  τι να λέμε για αξιοκρατία ρε παιδιά, εδω έχουν ακόμα διοικητή του οαεδ τον Κικίλια που έκανε μετάταξη στην γυναίκα του και την αδελφή της(2011) στον οαεδ απο την ΠΑΕΠ ΑΕ(παρατηρητήριο για την ανεργία), συμπαρασύροντας άλλους είκοσι και πέταξαν έξω όλους εμάς που αξιοκρατικά μας είχαν επιλέξει για τις θέσεις αυτές. Το πασοκ μάλιστα φρόντισε να κάνει και νόμο(4002/11 αρθρο68) για να μας αποκλείσει, και η ΝΔ ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει την αδικία δεν τόλμησε!!

 10. Sthlh Allatos avatar
  Sthlh Allatos 04/12/2012 00:38:07

  Έχοντας πρόσφατη εμπειρία, θα πω ότι οι έννοιες αξιοκρατία και δικαιοσύνη, δεν είναι εμπεδωμένες στη συνείδηση του λαού.
  Αν πάρεις λίγους απλούς ανθρώπους, και τους ζητήσεις να γίνουν οι ίδιοι, κριτές κάποιων κρινόμενων, θα διαπιστώσεις με έκπληξη,
  ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν κρίνουν αξιοκρατικά.
  Θα διαπιστώσεις ότι αδιαφορούν και δεν διαθέτουν σεβασμό απέναντι στο αξιόλογο έργο. Όσο δε πιο ανεπαρκείς αισθάνονται, τόσο λιγότερο θα ενδιαφερθούν, τόσο πιο άδικοι κριτές θα γίνουν.
  Οι περισσότεροι, έχουν ριζωμένοι μέσα τους, πολύ βαθιά, την ηττοπάθεια και την υποταγή, την ανελευθερία.
  Αν μάλιστα τους δίδεται και μια εναλλακτική επιλογή, αυτή της προσκόλλησης και εξυπηρέτησης κάποιου διαπλεκόμενου συστήματος, θα προκρίνουν αυτό, μη δίνοντας δεκάρα για τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, το συνολικό καλό.
  Είναι κάτι που πραγματικά είναι εντυπωσιακό (δυσάρεστα).
  Νομίζω, ότι παρόλο που είναι απαραίτητη και η "διοίκηση δια του παραδείγματος", η αξιοκρατία εμπεδώνεται ξεκινώντας από τα κάτω. Από τις μικρές ηλικίες, από τα πρώτα στάδια κοινωνικής ένταξης, και στη συνέχεια προς τα πάνω. Πράγμα που σημαίνει, ότι για να μετατρέψεις την ελληνική κοινωνία (από την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται) σε αξιοκρατική, χρειάζεται συστηματική δουλειά, παιδεία, και κάποιες δεκαετίες.
  Οπωσδήποτε, η μετατροπή αυτή δεν μπορεί να γίνει με τον αυτόματο πιλότο, ούτε μέσω αυτορρύθμισης. Το αμφίβολο, ειναι αν υπάρχει η άνεση να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το θέμα αυτό ή αν συνιστά πολυτέλεια για τους επικεφαλείς.
  Επί του προκειμένου, για να στελεχώσεις θέσεις διοίκησης που είναι όμως και "πολιτικές θέσεις" , το μόνο που μπορείς να κάνεις , είναι το "μη χείρων, βέλτιστο", δηλαδή, να λάβεις υπόψην κάποιους κανόνες: α) να μην ανήκουν σε αντίπαλο κόμμα, ώστε να εξασφαλίσεις την υλοποίηση κεντρικών πολιτικών αποφάσεων β) να βάλεις ένα ηλικιακό πλαφόν πχ κάτω των 50 ετών γ) να είναι αποδεδειγμένα σχετικοί με το φορέα που θα διοικήσουν (έχοντας προϋπηρεσία ή αντίστοιχες σπουδές) δ) οπωσδήποτε να μην ανήκουν στις κατηγορίες των "ατυχησάντων" πολιτευτών (εκτός αν πραγματικά το αξίζουν).

  • cielo avatar
   cielo @ Sthlh Allatos 04/12/2012 13:13:51

   Μια και ανεφερες οτι η αξιοκρατια εμπεδωνεται απο μικρη ηλικια, θα πω μια μικρη ιστορια, οπως την εζησα.
   Το 1964, λογω μεταθεσης του πατερα μου, βρεθηκα στην Ιταλια να παρακολουθω την Α' Δημοτικου σε Ιταλικο σχολειο με καμμια εικοσαρια αλλα κοριτσακια, ολες Ιταλιδες.
   Μια μερα η δασκαλα μας κρεμασε στον τοιχο εναν πινακα οπου ειχε γραψει απο πανω προς τα κατω τα ονοματα μας και διπλα σε καθε ονομα υπηρχαν κουτακια μεχρι το τελος του πινακα.
   Καθε ονομα ειχε μια σημαιουλα καρφιτσωμενη επανω του.
   Η δασκαλα μας εξηγησε οτι καθε μερα, μετα το τελος των μαθηματων, καθε μια μας θα προχωρουσε την σημαιουλα της ενα, δυο, τρια κουτακια, αναλογα με το ποσο καλη ηταν η αξιολογηση που εμεις οι ιδιες θα καναμε στον εαυτο μας για την επιδοση μας εκεινη την ημερα.
   Εαν κριναμε οτι η επιδοση μας ηταν κακη, μπορουσαμε να αφησουμε την σημαιουλα στασιμη η ισως και να την γυρισουμε πισω εαν αισθανομασταν οτι καναμε καποιο σοβαρο λαθος η αταξια.
   Η καθε μια μας θα εκρινε τον εαυτο της ΜΟΝΗ ΤΗΣ, χωρις κανενα σχολιο απο την δασκαλα.
   Το εκπληκτικο ηταν οτι στο τελος του μηνα το κοριτσακι που βρεθηκε να προηγειται ηταν πραγματικα η καλυτερη μαθητρια και εξαιρετικα ευγενικο παιδι ενω το κοριτσακι που ηταν τελευταιο ηταν πραγματικα η χειροτερη μαθητρια και η πιο ατακτη.
   Εξαχρονα παιδια και καμμια μας δεν "εκλεψε" στην αξιολογηση του εαυτου μας.

   Συμπληρωματικα θα ηθελα να επισημανω κατι για το οποιο πολλοι αδιαφορουν πλεον.
   Αλλο πραγμα η ΠΑΙΔΕΙΑ και αλλο η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
   Εκπαιδευση εχουμε στην χωρα μας... καλη, κακη, κουτση, στραβη... παντως κατι εχουμε.
   Παιδεια ομως ΔΕΝ εχουμε παρα σε ελαχιστα ισως σχολεια και σε ολο και λιγοτερες δυστυχως οικογενειες.

   • Sthlh Allatos avatar
    Sthlh Allatos @ cielo 04/12/2012 14:25:14

    Πιθανόν, η ειδοποιός διαφορά να είναι η εθνικότητα των αυτοαξιολογούμενων μαθητριών της ιστορίας σου (ιταλίδες). Σε όσα έγραψα παραπάνω (για την έλλειψη αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την ανάγκη εμπέδωσής της, από τα κάτω, μέσω της παιδείας), αναφέρομαι αποκλειστικά στην ελληνική κοινωνία, με όλα τα σύνδρομα του ραγιαδισμού και της εξάρτησης από κατεστημένα ψευδο-εξουσίας, με ρίζες στο ταλαίπωρο ιστορικό παρελθόν της.

 11. vtheod avatar
  vtheod 04/12/2012 02:09:29

  Ποιον ωφελεί η διαφήμιση της χωρίς ανταγτωνισμό ΔΕΗ: Το ταμείο της ή τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ?

 12. αργατεία avatar
  αργατεία 04/12/2012 03:10:03

  η νέα μεγάλη σύγκρουση στην χώρα δεν είναι μεταξύ "δεξιάς-αριστεράς" αυτές οι ψοφοιδεολογίες, οι ψεύτικες συνειδήσεις και τα φολκλόρ τελείωσαν, η σύγκρουση είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της κομματοκρατίας που αποτελεί τον σύγχρονο ανθελληνικό καρκίνο και τις παραγωγικές δυνάμεις της Δημοκρατίας από την άλλη οι οποίες θα ανωρθόσουν την Ελλάδα. Αν περιμένουμε από τα υπάρχοντα σχήματα αξιοκρατία και άλλα σχετικά νομίζω θα απογοητευθούμε. Εϊμαι βέβαιος ότι εντός του παλαιού πολιτικού συστήματος υπάρχουν ακόμα κάποιες υγιείς δυνάμεις, αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην μεγάλη ανατροπή....

 13. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 05/12/2012 11:12:42

  Για τους σχολιαστές που μιλούν για..."πολιτικές θέσεις"...
  Κουραφέξαλα...Εδώ θέλουμε γάτους να πιάνουν ποντίκια και εμείς βλέπουμε τι ράτσας είναι...Τεχνοκράτες χρειάζονται, που θα δεσμεύονται με "συμβόλαια" παραγωγικότητας και αν δεν τα καταφέρνουν θα απολύονται...Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού...Απλώς συνηθίσαμε να βολεύονται ημέτεροι...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Αιρετικός 05/12/2012 17:52:10

   Προφανώς αγνοείς την πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση και τον τρόπο που ασκείται αντικυβερνητική πολιτική από στελέχη, που έχουν πράσινοροζ κομματικές πεποιθήσεις.
   Θα σου πω ένα μικρό παράδειγμα: φίλη εκπαιδευτικός (όπως και εκατοντάδες άλλοι) έπρεπε να παρουσιαστεί για μια τυπική υπογραφή σε σχολείο 600 χλμ. μακριά από τον τόπο κατοικίας της, τον Ιούνιο. Λόγω της οικονομικής κρίσης και για να μην επιβαρυνθούν τόσες οικογένειες εκπαιδευτικών με τα τελείως περιττά έξοδα των άσκοπων μετακινήσεων, εκδόθηκε διευκολυντική εγκύκλιος. Σε πληροφορώ ότι ο Προϊστάμενός (πασοκ) της φίλης μου, κρατούσε μυστική την εγκύκλιο μέχρι τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει έμμεσα ένα αθόρυβο πρόβλημα και έτσι να αντιπολιτευθεί, την πολιτική απόφαση.
   Σκέψου λοιπόν, τώρα πόσο περισσότερο, παρόμοιες συμπεριφορές, σε πολύ κρισιμότερες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης, μπορούν να επιβραδύνουν το κυβερνητικό έργο !
   Κάποιες θέσεις λοιπόν, είναι σίγουρα πολιτικές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.