#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2012 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παιχνίδια του ΣΚΑΙ με το ΔΝΤ, τον Σαμαρά και την ενημέρωση

[caption id="attachment_155163" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Δημάδης με τον κ. Νταλλάρα"][/caption]

"Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ: Οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την Ελλάδα" ήταν ο πομπώδης προχθεσινός τίτλος του ΣΚΑΙ που προκάλεσε απαντήσεις της ΝΔ, ανταπαντήσεις του ΔΝΤ και γενικώς ένα μικρό χαμό.


Διαβάστε τώρα ποια είναι αλήθεια και ποια παιχνίδια παίζει με την ενημέρωση ο Όμιλος Αλαφούζου προκειμένου να υπονομεύσει τον Σαμαρά:

Ας αρχίσουμε από τις ερωτήσεις-απαντήσεις στην ενημέρωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ και πέστε μου μετά ειλικρινά εάν περιέχει οτιδήποτε από όσα που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Αμέρινα, Θανάσης Δημάδης, ο οποίος είναι φανερό από τις ερωτήσεις ότι πήγε από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον επί τούτου:

ΔΗΜΑΔΗΣ: Στην τελευταία σας έκθεση για την ελληνική οικονομία λέτε πως οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Μπορείτε να μου πείτε τι περιλαμβάνει αυτή η αβεβαιότητα;

ΤΖΕΡΥ ΡΑΙΣ: Όπως σημειώνεται στην έκθεση του προσωπικού (του ΔΝΤ) στην οποία αναφέρεσαι, οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εφαρμογή της πολιτικής. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι αυτό το είδος της αβεβαιότητας είναι πάντα παρών όταν οι χώρες διενεργούν εκλογές. Έτσι δεν είναι κάτι το μοναδικό (ή κάτι το ειδικό) για την Ελλάδα. Θα ήθελα επίσης να πω ότι όπως παρατηρήσατε επίσης στην ίδια έκθεση του προσωπικού, έχουμε τη διαβεβαίωση από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα για τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος.

 ΔΗΜΑΔΗΣ: Και συνήθως, όπως γνωρίζετε, τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές είναι συνηθισμένα να χρησιμοποιούν, να λένε μεγάλα λόγια και να δίνουν μεγάλες υποσχέσεις στους ψηφοφόρους. Τι λέτε για αυτό το φαινόμενο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές;

ΤΖΕΡΥ ΡΑΙΣ: Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο μεγάλος σκοπός, ο μεγάλος στόχος στο μυαλό. Και αυτό που είναι σημαντικό είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος, και για αυτό χρειαζόμαστε ισχυρή και ευρεία πολιτική υποστήριξη. Όπως είπα, τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν ήδη υποστηρίξει δημόσια τις πολιτικές του προγράμματος. Και ξέρετε με έναν τρόπο, οι εκλογές είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κερδηθεί νέα εντολή γι' αυτό.

ΙΓΝΑΤΙΟΥ (που φαίνεται στο βίντεο να αντιλαμβάνεται ξαφνικά ότι κάτι περίεργο γίνεται, ότι κάποιο παιγνίδι παίζεται, οπότε θέτει ερώτηση χωρίς περιτυλίγματα): Πιστεύετε ότι οι εκλογές είναι εμπόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος;

ΤΖΕΡΥ ΡΑΙΣ: Δεν έχω πολύ περισσότερα Michail απ' ότι έχω ήδη πει. Υπάρχει αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις εκλογές, αλλά αυτό δεν είναι μοναδικό (ή ειδικό) για την Ελλάδα, και νομίζω ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι είχαμε αυτές τις δεσμεύσεις από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα. Και, ξέρετε, ένας άλλος τρόπος να το κοιτάμε αυτό (το θέμα), είναι ότι οι εκλογές δίνουν εντολή στους νικητές των εκλογών να προχωρούν με το πρόγραμμα.

Δικαιολογούν αυτές οι απαντήσεις την πομπώδη ανταπόκριση του απεσταλμένου  του Αλαφούζου, ότι "οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα στην Ελλάδα"; Φαίνεται πουθενά από τις απαντήσεις ότι το ΔΝΤ πατρονάρει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Και επειδή ο Ιγνατίου και ο Τσίτσας του ΑΝΤΕΝΝΑ δεν έδωσαν ανταπόκριση λόγω της απεργίας, ο Αλαφούζος έπαιξε το παιγνίδι του χωρίς αντίπαλο.

Παραθέτω την πρώτη ανταπόκριση: Τζέρι Ράις: Οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την Ελλάδα

Όταν το βράδυ της Πέμπτης πληροφορούνται στο ΔΝΤ από τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα ότι γίνεται ένας χαμός και η ΝΔ έχει εκδώσει ανακοίνωση με βάση την ανταπόκριση Δημάδη, καλούν τον Δημάδη και του κάνουν σφοδρότατη παρατήρηση και τον υποχρεώνουν να επανορθώσει. Του τόνισαν μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος, πως εάν δεν διόρθωνε άμεσα, το ΔΝΤ θα εξέδιδε σκληρή ανακοίνωση-διάψευση. Ο Δημάδης δεν είχε άλλη επιλογή και τα πήρε όλα πίσω.

Παραθέτω την διορθωτική ανταπόκρισή του, στην οποία βεβαίως επιτίθεται στη ΝΔ για τη δική του αμετροέπεια: ΔΝΤ: Προβληματίζεται για τις εκλογές, δε ζητάει αναβολή (!!!)

Το βράδυ της Πέμπτης, το ΔΝΤ επικοινωνεί και με άλλους δημοσιογράφους και καταγγέλλει την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Ράϊς και ζητά να δημοσιοποιηθεί η σφοδρή δυσαρέσκεια του ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, ο Δημάδης πάει στο IIF του Νταλλάρα και ζητά συνέντευξη, πληροφορούμενος ότι τη Δευτέρα θα παραθέσει πρόγευμα-ενημέρωση σε άλλους δημοσιογράφους. Και όπως φαίνεται από την ανταπόκρισή του, προσπαθεί να του εκμαιεύσει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές: Νταλάρα: Αβεβαιότητα και ανησυχία στις αγορές από τις εκλογές

Εάν δείτε το βίντεο, ο Νταλλάρα αποφεύγει να παίξει το παιγνίδι του Δημάδη για τις εκλογές και ο ΣΚΑΙ για να καλύψει την γκάφα του, δεν βάζει ελληνικούς υπότιτλους αλλά καλύπτει τη φωνή του Νταλλάρα με τη φωνή του εκφωνητή.

Πιστεύω ότι αυτά αρκούν για να αποδείξουν ένα ακόμα βρόμικο παιχνίδι κατά της ΝΔ το οποίο διευκολύνθηκε από την απεργία των ιδιωτικών καναλιών, την Πέμπτη.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Αληθεύει ότι ο κ. Δημάδης διατηρεί στενή φιλική σχέση με βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό;

Φίλος του Antinews από την Αμερική

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perastikos avatar
  perastikos 07/04/2012 14:43:39

  Αν δεν μποκάρουμε καποια στιγμη να τα κανουμε λιμπα, πρωτα στο αλαφουζοκαναλο και μετα στο μπομπολοκαναλο, αυτοι δεν θα βαλουν μυαλο...

 2. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 07/04/2012 15:38:34

  http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8118.html

 3. alex23 avatar
  alex23 07/04/2012 16:09:43

  δεν είναι περίεργη η στάση τους, έχουν πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα και προσπαθούν να αγοράσουν πολιτικό χρόνο για να ελέγξουν την κατάσταση..

  από την βιασύνη τους και τον άγαρμπο τρόπο που επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας, γίνεται πλέον φανερό ότι τα μηνύματα που έχουν από την πλευρά σαμαρά δεν τους ικανοποιούν
  και προσπαθούν να τον ψαλιδίσουν πολιτικά για να συνθηκολογήσει μαζί τους.. για αυτό και η ενίσχυση ‘δεξιών’ κομμάτων και το δημοκοπικό -για την ώρα- σπρώξιμο του Βενιζέλου..

 4. Tassos avatar
  Tassos 07/04/2012 16:45:11

  Εγώ κάποτε ρώτησα αυτόν τον Δημάδη στο protagon αν τον πληρώνουν για να βρίζει τον Σαμαρά ή τσάμπα κάνει τον ...βλάκα (άλλο είχε πει ο Χάρρυ Κλυν αλλά σέβομαι το Αντί) και φυσικά το κόψαν . Νομίζω ότι εδώ στο Αντί είχε γραφτεί ότι ο δημοσιογράφος αυτός έτρεχε κάθε μέρα στο ΔΝΤ και έλεγε "ο Σαμαράς είπε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο , τι λέτε"? για να δημιουργήσει κλίμα εναντίον του. Να τα βλέπει ο Αρχηγός αυτά και να κόψει κάθε χρηματοδότηση και τον ομφάλιο λώρο ΜΜΕ εξουσίας για να δει άσπρη μέρα η χώρα.

 5. Perry avatar
  Perry 07/04/2012 18:54:15

  Ο Δημάδης σας απαντά στο Twitter βάζοντας video για τον Νταλλάρα και εκλογές, αλλά δεν ακούγεται πουθενά η φωνή του Νταλλάρα να μιλά για εκλογές. Επίσης γράφει τα εξής: "Off camera, ο Τσ.Νταλάρα μεταξύ άλλων μου κατονόμασε και τους παράγοντες εντός κι εκτός Ελλάδας που ήθελαν την κατάρρευση του PSI και γιατί. Αλλά αυτά θα τα πούμε μία άλλη στιγμή. Στον κατάλληλο τρόπο και χρόνο". Ποιός δημοσιογράφος που σέβεται το λειτούργημά του καρφώνει μία πηγή του, διότι αν όντως του είπε ο Νταλλάρα ονόματα και διευθύνσεις, το οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έκανε, δεν τα είπε για δημοσίευση. Τον ξεσκεπάσατε.

 6. reformfront avatar
  reformfront 07/04/2012 19:14:58

  Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ρωτήστε το φίλο του Δημάδη στην Αθήνα!!!!

 7. fotjou avatar
  fotjou 07/04/2012 20:54:00

  Να τους στέλνουμε στελέχη μαχητικά με άποψη και ψυχή.Να τους ξεβρακώνουνε.Ωραία ιδέα θα ήταν μια ομάδα της "Μάνας"με αποκλειστικό αντικείμενο το ξεσκέπασμα όλου του συμφερτού των ΜΜΕ και της διαπλοκής μέσα απο blog-δημοσιεύσεις-άρθρα-τηλεφωνικες παρεμβάσεις ακροατών.......
  Κάτι παίζει πάντως και με τον Χ-νικολάου,εχθρικός με τάκτ

 8. ο Αμερικανός avatar
  ο Αμερικανός 08/04/2012 01:00:08

  Οι πράξεις οι οποίες γίνονται είναι κατα των διεθνούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα μπορούσε μια αντιπολίτευση να φέρει έναν δικηγόρο απο Αμερική και έναν απο Ευρώπη και να σταματήσουν τα πάντα άμεσα να ακυρώσουν και τα μνημόνιο που είναι αντισυνταγματικό και έναντι κάθε οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει κάποιοι να τους τερματίσουν με το δικό τους παιχνίδι. Το καταστατικό της Αμερικής απαγορεύει οποιοδήποτε ινστιτούτο να φέρνουν κράτη σε τέτοιες θέσεις λόγω οικονομικών κερδοσκόπων. Μόνο με δικηγόρο Αμερικής και Ευρώπης.

 9. factorx avatar
  factorx 08/04/2012 13:59:44

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ Ο ΣΚΑΙ

  Ερωτηματικά για την επίθεση Μιχελάκη κατά του ΔΝΤ
  Το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε επίσημα αναβολή των εκλογών
  http://www.skai.gr/mobile/articless?articleid=199912

  Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά εξακολουθεί να δημιουργεί στους κόλπους του ΔΝΤ η δριμύτητη- και ανεξήγητη κατά τα στελέχη του Ταμείου- επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη, με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ άφηνε να εννοηθεί ότι Ταμείο προσπαθεί να εμποδίσει τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

  Η γραμμένη σε απρόσμενα επιθετικό τόνο ανακοίνωση ήρθε σε απάντηση των δηλώσεων που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, κ. Τζέρι Ράις ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για τις εκλογές δεν αρνήθηκε ότι αυτές πράγματι "αποτελούν πηγή αβεβαιότητας για την Ελλάδα" (κάτι που καταγράφεται ρητά στην έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα και πολύ πριν τη δημοσιοποίησή της το είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ με σχετικό ρεπορτάζ του) και ότι αυτό συμβαίνει με κάθε χώρα που διέρχεται προεκλογική περίοδο.

  Ο κ. Ράις είχε προσθέσει μάλιστα ότι "οι εκλογές συνιστούν ταυτοχρόνως και μία ευκαιρία προκειμένου οι πολιτικές δυνάμεις να διεκδικήσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να υλοποιήσουν τους στόχους του προγράμματος" κάνοντας ειδική αναφορά στα "δύο μεγάλα κόμματα τα οποία έχουν δεσμευτεί πάνω σε αυτούς τους στόχους". Στους κόλπους του Ταμείου διερωτώνται ακόμα για το πώς ο κ. Μιχελάκης ερμήνευσε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως απόπειρα του ΔΝΤ να καταλύσει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα ή να εκβιάσει για την αναβολή των πρόωρων εκλογών. Τείνουν μάλιστα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρερμήνευσε κατά λάθος ή βιάστηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του το Ταμείο φέρεται διατεθειμένο να κλείσει το θέμα και αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται ίσως πρόκειται περί λάθους το οποίο πηγή στον ΣΚΑΪ συνέδεσε και με το προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

  Σημειωτέον: Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αναφορικά με το θέμα έχουν επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ που δύο μήνες πριν- πολύ πριν τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα- μετέδωσε πρώτος ο ΣΚΑΪ, ότι δηλαδή "οι εκλογές δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό στο ΔΝΤ" και βασιζόταν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με ανώτατους αξιωματούχος. Αντίστοιχο κλίμα σοβαρής ανησυχίας άρχισε αμέσως μετά να καταγράφεται- και συνεχίζεται να αποτυπώνεται- στη Γερμανία αλλά και στις Βρυξέλλες από κύκλους της Κομισιόν σύμφωνα με σχετικά έγκυρα δημοσιεύματα. Κάνοντας μία πολιτική ερμηνεία των δηλώσεων Ράις την περασμένη Πέμπτη, ο ΣΚΑΪ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τρεις λόγους:

  - Γιατί ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε από το στόμα ανώτατου αξιωματούχου η παραδοχή ότι "οι εκλογές είναι πηγή αβεβαιότητας για την Ελλάδα" σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος.

  - Γιατί επισήμανε την ανάγκη "ευρύτερης δυνατής συναίνεσης" προαναγγέλλοντας την ανάγκη μετεκλογικής συνεργασίας και συναίνεσης στην χώρα.

  - Γιατί είπε "ότι οι εκλογές είναι μία ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να διεκδικήσουν την εντολή από τον λαό να εφαρμόσουν τους στόχους του προγράμματος" αναφερόμενος στα "δύο μεγάλα κόμματα που στηρίζουν τους στόχους του προγράμματος". Στον ΣΚΑΪ σημειώσαμε ότι η αναφορά αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως έμμεση προτροπή να στηριχθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές (αφού είναι τα μόνα δύο κόμματα που ψήφισαν το νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα) ως εύλογη αναγκαιότητα για την υλοποίηση των στόχων αυτών.

  Με δεδομένο ότι ουδέποτε έχει καταγραφεί από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ότι το ΔΝΤ ζητάει επίσημα αναβολή των εκλογών στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι ούτε οι δηλώσεις Ράις την περασμένη Πέμπτη ούτε η πολιτική ερμηνεία των δηλώσεων αυτών αφήνουν περιθώρια για να ισχυριστεί κάποιος ότι το ΔΝΤ ζητάει εκβιάζει την Ελλάδα για αναβολή των εκλογών, το ερώτημα που τίθεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι: πώς ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκης με την πρότερη δημοσιογραφική εμπειρία που διαθέτει δεν παρακολούθησε πρώτα με προσοχή το βίντεο των δηλώσεων του κ. Ράις προτού προβεί σε μία τέτοιου τύπου ανακοίνωση που προκάλεσε ασύμμετρα μεγαλύτερη αναστάτωση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας- μεγαλύτερη ακόμα και από το περιεχόμενο των ίδιων των επίμαχων δηλώσεων Ράις- δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις περί ωμής παρέμβασης του ΔΝΤ στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Και να σκεφτεί κανείς ότι προεκλογική περίοδος δεν έχει καν επισήμως ξεκινήσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.