#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2010 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παιχνίδια με τη φωτιά και ΜΜΕΣτο σημερινό φύλλο (26/10/2010) της εφημερίδας του εφοπλιστή που έχει αγοράσει μέσω Κοσκωτά τον ιστορικό τίτλο των παλιών εκδοτών Γεωργίου και Ελένης Βλάχου, γράφει στο κύριο άρθρο:

"Η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι πολιτικοί πρωταγωνιστές

όμως στη χώρα μας μοιάζουν αποφασισμένοι να "παίξουν με τη φωτιά". Ο πρωθυπουργός αποφάσισε αίφνης να απειλήσει τους ψηφοφόρους με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Γιατί; Διαθέτει άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, έχει βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών που είναι αναπόφευκτο και έχει μπροστά του τρία χρόνια θητείας. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να σχηματίσει την ικανότερη δυνατή κυβέρνηση, με στελέχη και εκτός ΠΑΣΟΚ σήμερα, και να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα, όχι να μπλέξει ανεύθυνα τη χώρα σε μια πολιτική περιπέτεια. Και ο κ. Σαμαράς κινείται στα όρια της υπευθυνότητος με τη ρητορεία κατά του Μνημονίου γιατί υποδαυλίζει τη δικαιολογημένη οργή της κοινής γνώμης χωρίς να πείθει ότι έχει το σχέδιο ή τους ανθρώπους για να κυβερνήσει αν χρειασθεί. Η αποφυγή της χρεοκοπίας και η ανάταξη της οικονομίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να θυσιασθεί στον βωμό οιουδήποτε προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος».

Τι μας λέει το αλαφουζέϊκο δίκην ακουσίου ή και εκουσίου υπερασπιστού των συμφερόντων του ΔΝΤ και των υπολοίπων αγίων δανειστών μας;

Πρώτον ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να βρει στελέχη εκτός ΠΑΣΟΚ (δηλαδή, τη Ντόρα Μπακογιάννη; Τον Μάνο; Τον Κουβέλη που τόσο τον υποστηρίζει; - βλ. Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Μητσοτάκη, με Βορίδη και Κουβέλη!!!

Και δεύτερον, ότι ο Σαμαράς και η ΝΔ είναι ανεύθυνοι που δεν συμφωνούν με τον εκλεκτό τους τον Γιώργο Παπανδρέου και το μνημόνιο του. Και μας προστάζει να μην παίζουμε με τη φωτιά. (Παρένθεση: Μια που μιλάμε για υπευθυνότητα και παιχνίδια με το πυρ, θα ήθελα να θυμίσω ότι η εφημερίδα αυτή έπαιξε με τη φωτιά, όταν αποσταθεροποιούσε τον Κώστα Καραμανλή τον Δεκέμβριο του 2008 με τα επεισόδια με αφορμή το θάνατο του 15χρονου, κλείνει η παρένθεση). Συνεχίζεται δηλαδή από την δήθεν φιλελεύθερη και βεβαίως αμερικανόστροφη εφημερίδα το μονότονο μοτίβο ότι το μνημόνιο ήταν τάχα μου μονόδρομος για να επιβιώσει η Ελλάδα.

Τί ακόμα πρέπει να κάνει ο Σαμαράς και η ΝΔ για να δείξει ότι το διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που επαγγέλλεται είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο; Πάντως, κάτι πρέπει να κάνει διότι φαίνεται να περνάει ακόμα η χθεσινή άποψη του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ (όχι επειδή την εξέφρασε ο Μητσοτάκης αλλά γιατί τα δήθεν political correct ΜΜΕ, όπως η Καθημερινή, την υιοθετούν ασμένως) ότι είναι αδύνατον τάχα μου να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το 2012 που λέει ο Σαμαράς.

Πρέπει, λοιπόν, να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους και να επαναληφθεί εξαντλητικά από τον Πρόεδρο Σαμαρά και από όλα τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ που επικοινωνούν με τον κόσμο και εμφανίζονται στα ΜΜΕ πώς ακριβώς θα επιτευχθεί ο μηδενισμός του ελλείμματος με το νέο σχέδιο της ΝΔ (πάταξη κυκλικού ελλείμματος με φορολογικά κίνητρα και μειώσεις και ανακατανομές φόρων, δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας δημοσίου, ΣΔΙΤ χωρίς οικονομική συμμετοχή δημοσίου, στήριξη και επιχορήγηση επενδύσεων τουρισμού, ουσιαστική και πλήρης άρση καμποτάζ, ανάδειξη και προώθηση γεωκτηνοτροφικών βιολογικών προϊόντων μοναδικής ποιότητας και τόπου προελεύσεως, ενίσχυση οικοδομικής δραστηριότητας με επιδότη στεγαστικού επιτοκίου σε ημεδαπούς - θα προσέθετα και σε αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα με real estate - γιατί όχι;, κ.α.).

Τέλος, για να καταρριφθεί το επιχείρημα ότι ο Σαμαράς δεν έχει έτοιμη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, θα πρέπει άμεσα να σχηματίσει μια σκιώδη κυβέρνηση (να την ονομάσει έτσι, «σκιώδη κυβέρνηση», να μην το φοβηθεί αυτό, όπως άλλοι στο παρελθόν) και να ορίσει "σκιώδεις υπουργούς". Δηλαδή, να τιτλοφορείται κάθε ένας υπεύθυνος τομεάρχης ως σκιώδης υπουργός. Ο συμβολισμός θα είναι ισχυρός.

ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

(το εξώφυλλο είναι παλιά χιουμοριστική σύνθεση του "Αντί")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεφέλη avatar
  Νεφέλη 26/10/2010 18:18:54

  Μα καλά ο Ππχλς δεν δούλευε στην εκδοτική του Κοσκωτά;
  Γιατί δεν ρώτησε τον "επίτιμο", όταν παραληρούσε για το φαύλο 89, ποιός προώθησε τον Κοσκωτά στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή;
  ...αυτη΄την απορία δεν είχε ο Αλέξης ...τότε;

  • Asterix avatar
   Asterix @ Νεφέλη 26/10/2010 19:09:10

   O Kωσκωτάς ήταν σαν το Γούκο.
   Ητανε frontman για να κονομάνε όλοι οι ματσωμένοι του χωριού.

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ Asterix 26/10/2010 19:14:38

    ...ποιός τον έφερε;

 2. gram avatar
  gram 26/10/2010 18:19:00

  Αγαπητέ φίλε, έσω ρεαλιστής. Αν ο Αντώνης σχηματίσει ΣΗΜΕΡΑ σκιώδη κυβέρνηση θα απογοητεύσει με τα ονόματα που θα χρειαστεί να βάλει. Η παλιά φρουρά μόνον συνειρμούς τρόμου ή αηδίας προκαλεί (φαντάζομαι να βλέπετε ειδήσεις κάπου-κάπου) και η νέα είναι ακόμα ολιγομελής, αδοκίμαστη και φέρει ήδη το τραύμα της αυτόχειρης αποτυχίας του Κικίλια. Θέλει χρόνο η προσπάθεια και σοβαρή δουλειά scouting που θα έλεγαν και οι ποδοσφαιρόφιλοι για νέα στιβαρά στελέχη

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ gram 26/10/2010 22:38:02

   Εντάξει. Πες μου τώρα κι ένα όνομα της σημερινής κυβέρνησης που κατά τη γνώμη σου δεν απογοητεύει.

 3. Orestios avatar
  Orestios 26/10/2010 19:15:04

  Δεν τους βγαίνει όμως.
  Κανένας δεν βάζει πλάτη στους υποστηρικτές του μνημονίου πέραν από τους συνήθεις ύποπτους.

 4. Tassos avatar
  Tassos 26/10/2010 20:10:31

  Πρέπει να μην ξαναδώσει φράγκο ο Σαμαράς στα σαπρόφυτα που παριστάνουν τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους. Να κλείσουν. Είναι παράγοντες ανωμαλίας.

 5. hope avatar
  hope 26/10/2010 20:16:41

  Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας πραγματικά δεν εκπλήσσει κανέναν.
  Mας είναι αδιάφορος κύριος GLOBALIZATION!!!!

 6. tiramola avatar
  tiramola 26/10/2010 21:18:35

  Ποιό άλλο μίγμα πολιτικής αρθρογράφε?
  Να απευθυνόσουν στη γιαγιά μου εντάξει, αλλά απευθύνεσαι σε χρήστες του διαδικτίου, έλεος...
  Μόλις μαυρίσουμε το μνημόνιο και το στείλουμε στο διάολο από που θα δανειστούμε, θα μας πεις?
  Έχει στο μυαλό του τις κολεκτίβες του ΚΚΕ ο Σαμαράς?
  Και για να τελειώνουμε με τις αρλούμπες έμπνευσης Λαζαρίδη τύπου "στείλτε μήνυμα".
  Αν μιά κυβέρνηση ακολουθεί μιά οικονομική πολιτική που δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού και την αποδοκιμάσει εκλογικά, νομιμοποιείται η κυβέρνηση να συνεχίζει να την εφαρμόζει?
  Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως ναι ή όχι?
  Πρέπει τα άλλα κόμματα να ζητήσουν εκλογές ναι ή όχι?
  Απαντήστε σε μερικά απλά ερωτήματα πρώτα γιατί ο βαψομαλλιάς θα μας τρελλάνει..

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 26/10/2010 21:40:41

   Οι τράπεζες έχουν πολλά λεφτά τιραμόλα.
   Μήπως υπερασπίζεσαι τους "άπορους" τραπεζίτες?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 26/10/2010 22:03:21

   Aπο που ομως συναγεται οτι δεν συμφωνει η πλειοψηφια;
   Δεν μας ειπε χθες ο Παπανδρεου.Αν ελεγε οτι αν δε βγει ο Καμινης ή ο Μπουταρης ή δεν παρω 8 περιφερειες παω σε εκλογες θα ηταν ξεκαθαρος.
   Αντ αυτου βγηκε και ειπε αν ο λαος σε συμφωνει ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ θα συναγω οτι δε συμφωνει -για να μπορω να αποφασισω μετα τις εκλογες - θα συνεκτιμησω με αλλους παραγοντες - ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ - αν θα παω σε εκλογες.
   Με αλλα λογια η απειλη ή το διλημμα ή οπως αλλιως θελεις ειναι ΑΟΡΙΣΤΗ.Και επειδη ειναι αοριστη απλα δεν υπαρχει γιατι θα μπορουσε να την εφευρει και μετα τις εκλογες.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 26/10/2010 22:43:19

    @ψυχραιμία
    Είπε..."Για εμάς θα είναι θετική η ψήφος αν, στην πρώτη Κυριακή, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές, και στους μεγάλους δήμους, φανεί ότι η δική μας παράταξη, με τα στελέχη τα οποία εμείς στηρίζουμε, ότι θα έχουμε μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο."
    Λείπει το νούμερο στο περίπου, συμφωνώ.
    Ούτε όμως και από την ΝΔ έχει προσδιοριστεί.
    Η ΝΔ αν ας πούμε κερδίσει 8 ή 9 περιφέρειες και τους Δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα ζητήσει εκλογές?

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 26/10/2010 22:47:08

    Τιραμόλα, η ΝΔ δεν ζήτησε ούτε εκβίασε για εκλογές.
    Το θέμα είναι τί θα κάνει το GAP και όχι τί θα κάνει ο Σαμαράς.
    Άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Πόσο χαμηλά έχει θέσει τον πήχη το GAP?

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ ψυχραιμια 26/10/2010 22:48:59

    "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
    Ο Παύλος Μπακογιάννης δεν το είχε πει αυτό;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 26/10/2010 22:59:25

    Η ΝΔ δε νομιζω οτι θα ζητησει εκλογες.Κατα τη γνωμη μου αυτη τη στιγμη προεχει η ανατροπη του συσχετισμου που προηλθε οχι μονο απο τις προηγουμενες εκλογες αλλα και απο τη μετεπειτα συνεχιζομενη συκοφαντικη εκστρατεια εναντιον της.
    Οσο ο Παπανδρεου κανει εξεταστικες επιτροπες και αποδιδει τα παντα στη ΝΔ συναινεση δεν θα υπαρξει.Θα δουμε τι θα μετρησει στο τελος,η δυναμη πυρος των ΜΜΕ που ελεγχει ή η ανεργια που θα αυξανει.
    Αλλα και εκλογες να γινουν ειτε θα ειναι παλι αυτοδυναμο το ΠΑΣΟΚ με μικροτερη πλειοψηφια ειτε το πιθανοτερο δεν θα ειναι.Τελικα ειτε θα αναγκασθει σε οικουμενικη οποτε δεν γινεται να κατηγορει τους εταιρους του στην οικουμενικη ειτε θα αναλαβει ολο το κοστος της προσαρμογης.
    Παντως να βριζεις καποιον και μετα να ζητας συναινεση δε γινεται.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 26/10/2010 23:01:50

    Ορέστιε γιατί η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, έχεις άποψη?
    Είναι ένα βασανιστικό ερώτημα....

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 26/10/2010 23:05:41

    Στην πραγματικοτητα η υπαρχουσα ενταση οφειλεται στο οτι το ΠΑΣΟΚ προσπαθει να αποδωσει οσα γινονται σε οτιδηποτε αλλο πλην της σε μακρο χρονο πολιτικης του για να διασωσει την ιδεολογια του.Ετσι φταινε ειτε οι "διεθνεις κερδοσκοπποι ειτε 2 χρονια της τελευταιας κυβερνησης της ΝΔ.Η μακρα συσσωρευση χρεους επι τρεις δεκαετιες πρεπει να υποβαθμισθει για να σωσει την υστεροφημια του το ΠΑΣΟΚ.
    Και οι μεν διεθνεις κερδοσκοποι αδιαφορουν πληρως για το τι λεγεται γιαυτους αλλα η ΝΔ δεν ειναι δυνατον να συναινεσει εστω και αν συμφωνει ωστε να κατηγορειται για να σωσει τα ιδεολογικα προσχηματα του το ΠΑΣΟΚ.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ψυχραιμια 26/10/2010 23:21:16

    Φίλε τιραμόλα από πότε οι εκλογές στη Δημοκρατία είναι εκβιασμός;Εκβιασμός είναι η ψήφος και η επιλογή του κάθε πολίτη;
    Πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος Σγουρό διαφορετικά καταρρέει η χώρα; Χρεοκοπούμε; Δεν ήξερα ότι η λύση στα προβλήματά μας είναι το επίθετο του περιφερειάρχη....

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 26/10/2010 22:13:18

   Γιατί ο Γκαπ δεν κάνει ένα δημοψήφισμα για να διαχωρίσει την ψήφο υπέρ/κατά του μνημονίου από την ψήφο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, tiramola?

   Να λέμε και τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη?

   Άντε μπράβο...

   Κόφτε την παπαριά επιτέλους...

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 26/10/2010 22:33:30

    Γιατί οι Έλληνες είναο διεφθαρμένοι και απατεώνες. Έτσι πιστεύει το GAP, που είναι και το μοναδικό άμεμπτο στη χώρα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 26/10/2010 22:58:15

    Ποιά παπαριά ρε Θανάση?
    Εδώ δεν το ζητούν αυτοί που έθεσαν το δίλλημα των εκλογών..

   • man8os avatar
    man8os @ (A)θανάσης 26/10/2010 23:01:58

    Nα τον λετε agapouli η αΓΑΠουλη απο δω και εις το εξης. Δεν θυμαμαι ποιος το εγραψε, αλλα ειναι εξαιρετκη η ιδεα του.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 26/10/2010 23:20:44

    ΠΟΙΟΣ εθεσε δίλημμα εκλογών tiramola?
    Πόσα θες να μας τρελάνεις επιτέλους?

    Γιατί γελοιοποιείσαι κοσκινίζοντας την άμμο των σαχλών λόγων του Γοδεφρείδου ψάχνοντας μάταια για κάνα ψήγμα χρυσού?

    Έχει ισχυρή πλειοψηφία?
    Εχει.

    Έχει "νωπή εντολή"?
    Εχει.

    Είναι σίγουρος για την πολιτική του?
    Εδώ τι απαντάμε tiramola?
    Ναι ή όχι?

    Έχουμε δημοκρατία ή όχι?
    Ψηφίζουμε για περιφερειάρχες και δημάρχους ή όχι?

    Εκτός αν μας λες ότι ο Γκαπ δεν συνειδητοποίησε ακόμα ότι είναι κυβέρνηση πλέον και σκέφτεται και δρα με όρους αντιπολίτευσης.

    Που ακριβώς αυτό συμβαίνει. Δυστυχώς, και ο ίδιος το εφάρμοσε κατά κόρον, η αντιπολίτευση όντας "έξω απ'το χορό" κάνει και λέει πρακτικά ότι γουστάρει με συνέπειες που περιορίζονται μόνο στο κόμμα της.
    Κυβέρνηση ήθελε ο Γαπ. Είναι διατεθειμένος να κυβερνήσει, και να λουστεί την αντιπολίτευση ή όχι?

    Άντε μπράβο γιατί εσείς κάνετε ότι γεννηθήκατε χτες...

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ (A)θανάσης 26/10/2010 23:21:50

    Κατάπτυστος ο διαπλεκόμενος εγκλωβισμός "Μνημόνιο ή Δημαράς"!

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ (A)θανάσης 27/10/2010 00:48:18

    @(A)θανάσης
    Πολύ σωστή η επισήμανση σου οτι ο Παπανδρέου λειτουργεί σαν να μην είναι κυβέρνηση. Εντυπωσιάστηκα στη χθεσινή συνέντευξη από το πόσες φορές είπε πως "πρέπει να γινει αυτό" "πρέπει να γίνει εκείνο" σαν να μην είναι αυτός ο αρμόδιος να τα κάνει.
    Απόλυτα διαφωνώ με τη θέση σου περί δημοψηφίσματος για το μνημόνιο Τέτοια θέματα δεν μπορούν να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος Για πολλούς λόγους αλλά κυρίως 1 γιατί πρέπει να υπάρχει και εναλλακτική "μνημόνιο ή συνεχίζουμε να δανειζόμαστε με 15%"-"μνημόνιο ή πτώχευση" μνημόνιο ή...." 2 γιατί είναι πολύ τεχνικό θέμα (όπως καταλαβαίνεις είναι εντελώς άλλο θέμα π.χ το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Βασιλεία

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 27/10/2010 00:49:58

    Ο Δημαράς πάντως είναι ΠΑΣΟΚ αν αυτό σας λέει κάτι.
    Συντάσεται δηλαδή με την προσταγή του GAP.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ tiramola 26/10/2010 23:49:34

   tiramola
   Να κάνω μια μικρή προσπάθεια να σου λύσω απορίες:
   "Δεν πιστεύω ότι μπορώ να βγω από το Μνημόνιο αν δεν μπορώ να βγω στις αγορές. Τι θέλετε να σας πω, ότι....μπορώ; " (Σαμαράς)

   Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό. Εκ των πραγμάτων έχουν και πολιτικό χαρακτήρα, πουθενά στον κόσμο όμως δεν ισχύει και από πουθενά δεν προκύπτει ότι κυβέρνηση που χάνει αυτοδιοικητικές εκλογές παυει να νομιμοποιείται να εφαρμόζει την πολιτική της. Την νομιμοποίηση της την εξασφαλίζουν οι εκλεγμένοι βουλευτές της που φέρουν και την σχετική ευθυνη της στήριξης ή της μη στήριξης της Επομένως η κυβέρνηση δεν οφείλει να παραιτηθεί. (Επισημαίνω μια φρασούλα του Παπανδρέου που πέρασε στα ψιλα:"ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΚΑΙ 15-16 ΥΠΟΥΡΓΟΙ")
   Τα άλλα κόμματα μπορεί να ζητάνε ό,τι θέλουν, δεν μπορούν να επιβάλουν τίποτα. Οσο η κυβέρνηση στηρίζεται σε 150 βουλευτές δεν δικαιούνται να αμφισβητήσουν τη νομιμοποίηση της. Αλλιώς θα πάμε σε λογικές Ρόβλια για το πως πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται το Σύνταγμα.

 7. hope avatar
  hope 26/10/2010 21:26:32

  θα μπορούσαμε να είχαμε άποφύγει την κρίση εάν ο κύριος Παπανδρέου δεν χασομερούσε με τους οίκους.
  Με αυτήν την τοποθετησή σου είσαι και εσύ υπερασπιστής του μνημονίου!!!
  Όλα τα άλλα δικαιολογίες......

 8. hope avatar
  hope 26/10/2010 22:09:25

  Το σκηνικό του 1998 το έχεις αποκλείσει; Να πάει καλά το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και να χάσει τις Εθνικές;

 9. azxc avatar
  azxc 26/10/2010 22:12:32

  Καθημερινή-Σκαϊ-ΕΛΙΑΜΕΠ-Μπίντελμπεργκ-ΓΑΠ-Χρυσοχοϊδης-Ντόρα-Χαμετυπίο-Οικολόγοι-Δράση-Κουβέλης-Πρεσβείος πρεσβείος-Λογοθετίδης-Σάντα Τσικίτα

 10. hope avatar
  hope 26/10/2010 22:33:22

  Παρακολουθώντας sky είναι σαν να βλέπεις κάποιον Αγγλικό σταθμό της δεκαετίας του '90.
  Ακραίος φιλελευθερισμός, glamorous fashion,αυτηρή πειθαρχεία στα δικαιώματα των λαθρομεταναστών( ανοιχτή κοινωνία).ROBOT Δημοσιογράφους που δεν σηκώνουν μύγα, και δεν ξέρω τι στο καλό.
  Έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ hope 26/10/2010 23:48:09

   Ξέχασες τις αιμοσταγείς ξανθιές τηλεπαρουσιάστριες, διψασμένες για αίμα -ο Τζίμης ο Πανούσης το έλεγε κάπως αλλιώς για τις τουρίστριες- δημοσίων υπαλλήλων, κατ’ εντολήν των αφεντικών τους.

 11. Kostas avatar
  Kostas 26/10/2010 23:20:25

  Πάντως εάν ο Σαμαράς δεν δεχτεί την πρόκληση θα είναι σαν να διαψεύδει τον εαυτό του. Όλοι όσοι τον πιστεύουμε θα απογοητευτούμε. Θα αναγκαστούμε να κοιτάξουμε αλλού για ΕΛΠΙΔΑ.
  Ή είναι η ευκαιρία που περιμένουμε για να ξεκινήσουμε κάτι ΝΕΟ για την Ελλάδα, ή θα το βουλώσουμε και θα κοιτάξει ο καθένας πως να γλυτώσει τον εαυτό του από την επερχόμενη λαίλαπα! Όπως λέγανε και οι αρχαίοι ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ! Αυτά

 12. petros avatar
  petros 26/10/2010 23:27:15

  Η λύση είναι απλή. Όταν οι αναγνώστες -καταναλωτές, ψηφοφόροι που χάνουν τους μισθούς τους, τα ακίνητα, τα αυτοκίνητά τους, πληρώνουν ακριβα φόρους και υπηρεσίες σταματήσουν να αγοράζουν τα "ερμαφρόδιτα" έντυπα τους,πέσει η κυκλοφορία τους ( παρά τις ακριβές προσφορές ), όταν ο μ..... Ελληνας καταλάβει ότι όλοι αυτοί στηρίζουν τα σκληρά μέτρα που έρχονται και σταματήσει, επιτέλους, να τους αγοράσει ( και ιδίως Σαββατοκύριακα ), τότε θα το βουλώσουν, θα κλείσουν, θα σταματήσουν τα πολιτικά τους παιχνίδια.

  Ως τότε θα γράφουν ότι τους συμφέρει.
  Ξαναρωτώ : ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ πρόσφεραν στο ταμείο για την απόσβεση του δημοσίου χρέους οι μεγαλοκαναλάρχες ;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ petros 26/10/2010 23:49:34

   Το κακό είναι ότι στον "μ... Έλληνα" ρίχνουν το δόλωμα μερικών κουλτουροσιντί σε τιμή κοψοχρονιά, και ναααα! οι υψηλές κυκλοφορίες...

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ petros 27/10/2010 12:23:56

   @ petros

   Ποιά εκατομμύρια ευρώ ???

   Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν δώσει

   Αλλά το χειρότερο είναι οτι οι υπερχρεωμένοι τρώνε και επιπλέον χρήματα απο το Δημόσιο με τις Κρατικές επιχορηγήσεις και διαφιμήσεις.

   Δηλαδή τα δικά μας χρήματα.

   Και έχουν το θράσος οι υπερχρεωμένοι να ζητούν απολύσεις Δ.Υ κλείσιμο Κρατικών και Δημοτικών ραδιοφώνων και καναλιών.

   Για να περισσέψουν χρήματα ώστε να εξακολουθήσουν να τρώνε μόνον αυτοί και μάλιστα ακόμη περισσότερα.

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/10/2010 23:47:44

  Ξέχασες τις αιμοσταγείς ξανθιές τηλεπαρουσιάστριες, διψασμένες για αίμα -ο Τζίμης ο Πανούσης το έλεγε κάπως αλλιώς για τις τουρίστριες- δημοσίων υπαλλήλων, κατ' εντολήν των αφεντικών τους.

 14. tiramola avatar
  tiramola 26/10/2010 23:48:27

  Θανάση μην το ζαλίζεις άλλο.
  Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει σώζει τη χώρα.Εσύ πιστεύεις το αντίθετο, ότι η χώρα καταστρέφεται.
  Πας λοιπόν σαν αντράκι που είσαι αφού κανένας δεν μπορεί να σε εκβιάζει και απειλεί και τον μαυρίζεις επιλέγοντας το άλλο "μίγμα" οικονομικής πολιτικής.
  Απλά είναι..
  Πάντως αν θέλεις τη συμβουλή μου τώρα που βρήκαμε "κορόιοδο" δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 26/10/2010 23:51:51

   Τιραμόλα, φοβάμαι ότι θα προσγειωθείς ανώμαλα όταν στις 7 νοέμβρη διαπιστώσεις ότι τα "αντράκια" που θα μαυρίσουν τον αρχηγό σου είναι ΠΟΛΥ περισσότερα από όσα νόμιζες.

   Θα πέσει τόσο φούμο, που δεν θα τη γλιτώσει ούτε η οθόνη του... Blackberry με το οποίο σε έχει εφοδιάσει η Ιπποκράτους.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 26/10/2010 23:54:41

    Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα ξέρεις αυτά...

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 26/10/2010 23:58:15

    Tiramola

    Αν σε έχουν πείσει ότι αυτό που βιώνεις είναι δημοκρατία τότε έχεις τον Μαντέλη που σού αξίζει

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 27/10/2010 00:01:47

    @ Misha

    Αν μεθαύριο αποφασίσει ο Τζέφρυ να διοργανώσει στο Ολυμπιακό Στάδιο και καμιά γιορτή τύπου "Αrirang", όπως το καθεστώς που χθες μας έδειξε ότι αντιγράφει, είμαι βέβαιος ότι ο τιραμόλα θα σπεύσει ανάμεσα στους πρώτους εθελοντές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αυριανιστής 27/10/2010 00:15:45

    Τότε θα έχουμε γίνει επίσημα Βόρεια Κορέα Αυριανιστή.
    Και ο Χίτλερ έκανε παλιά κάτι τέτοια.
    Είναι στο πνεύμα του σοσιαλισμού.

    h##p://www.youtube.com/watch?v=i-31Y59Ow3U

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 27/10/2010 00:20:32

    Ο μπαμπάς του πάντως, είχε δείξει το δρόμο.

    Το 1983, στη δεύτερη επέτειο της "Αλλαγής", είχε διοργανώσει αντίστοιχη φιέστα στο κέντρο της Αθήνας (στο Σύνταγμα). Γιατί να μην κάνει λοιπόν κάτι αντίστοιχο και ο Τζέφρυ;

    Ή μήπως νομίζεις ότι απέχουμε πολύ από καθεστώτα τύπου Κιμ Ιλ Σουνγκ; Δεν το διαπίστωσες χθες;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αυριανιστής 27/10/2010 00:37:56

    Αυριανιστή το λέω κοντά εδώ και 2 χρόνια ότι οι πρακτικές και η ρητορική του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόσημες με αυτές του Ναζισμού και κάθε ολοκληρωτικού σοσιαλιστικού καθεστώτος.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 26/10/2010 23:54:31

   το ερώτημα είναι "ποιά χώρα σώζει". Ή ποιάς χώρας εκτελεί εντολές. Αφού δεν πιστεύει σε χώρες και έθνη.

   Κάποτε πουλούσαμε τα ασημικά να πληρώσουμε την υπηρέτρια. Τώρα πουλάμε τα παιδιά, για να της αγοράσουμε εισητήριο. Αμάν με την υπηρέτρια.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 27/10/2010 00:39:27

    Της χώρας των 10 χιλιάδων λιμνών

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 27/10/2010 00:05:08

   Θύμισέ μου τι είδους εκλογές έχουμε, tiram;ola.
   Θύμισέ μου για τι πράγμα ψηφίζουμε.
   Θύμισέ μου τι πολίτευμα έχουμε.

   Εγώ το ζαλίζω κι από πάνω?

   Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις την αντικειμενική δυνατότητα να στηρίξεις τα αστήρικτα, αλλά καλέ μου άνθρωπε, πας γυρεύοντας και όταν σου απαντάω μου λες και ότι ΕΓΩ στα ζαλίζω?

   Το γεγονός ότι ο Γκαπ, οι συν αυτώ και οι πιστεύοντες αυτώ ζείτε στον κόσμο σας δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε και τα πλέον αυτονόητα. Αυτός εδώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει, έχει πλειοψηφία στη βουλή, γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, έχει χρόνο μπροστά του να το εφαρμόσει, αλλά κωλύεται διότι ο λαός δεν βγάζει αναστεναγμούς ηδονής όταν του εφαρμόζουν τα μέτρα! Θέλει συμμετοχή ο άνθρωπός, δεν τη θέλει την πράξη στα μουγκά...

   Σαν το γάιδαρο και το σκύλο στον σταύλο, που όταν ο γάιδαρος παραπονέθηκε στο σκύλο γιατί δεν δείχνει λίγο πάθος, λίγο συμμετοχή, ο σκύλος του απάντησε "τραβήξου λίγο πίσω καμιά σαρανταριά πόντους να μπορώ να κουνάω το κεφάλι μου τουλάχιστον"...

   Τι είστε σεις ρε!

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/10/2010 23:50:21

  tiramola says: Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει σώζει τη χώρα.

  Για τη ψυχή της φουκαριάρας της μάνας του...

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 26/10/2010 23:52:50

   Εσύ Strange γιατί λες η ΝΔ δεν θέλει εκλογές?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 26/10/2010 23:57:35

    Για τον ίδιο λόγο που το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ανάπτυξη ή αύξηση παραγωγικότητας. Διότι δέθηκε η χώρα χειροπόδαρα με το μνημόνιο. Στο οποίο το ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε μετά χαράς.

   • Φυγόκεντρος avatar
    Φυγόκεντρος @ tiramola 27/10/2010 00:01:58

    Έγινε που έγινε η ζημιά, επί την ευκαιρία τουλάχιστον, ας συρρικνωθεί το δημόσιο.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 27/10/2010 00:11:06

    Μου τα μπερδεύεις.

 16. hope avatar
  hope 27/10/2010 01:52:07

  Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να του προσάψει κανείς, είναι ότι προεκλογικά δεν είχε την πρέπουσα ενημέρωση και νόμισε ότι «λεφτά υπάρχουν», με αποτέλεσμα να παραπλανήσει – άθελά – του τον ελληνικό λαό.

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/10/2010 11:10:19

  Πόσο τελικά αξίζει να δίνουμε σημασία στα όσα γράφουν και λένε οι δημοσιογράφοι;
  Σήμερα το πρωί πέρασα από τον "Γερμανό" της Πλατείας Κολωνακίου να πληρώσω το λογαριασμό μου. Εκεί που περίμενα στο ταμείο, περνάει ερχόμενος από τον κάτω όροφο - όπου επισκευάζονται και πωλούνται κινητά...- ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος, με ύφος πολλά βαρύ και ασήκωτο και μαύρο γυαλί. Ρωτάει, μουδιασμένα και με χαμηλή φωνή, αλλά εις επήκοον όλων, την υπάλληλο του ταμείου: "Δεν χρωστάω τίποτα, έτσι; Δεν έχει αλλάξει κάτι, ε;". "Οχι" του απαντά ακόμα πιο μουδιασμένα αυτή.
  Της λέω μόλις βγήκε (αφού "πέταξα" κάτι και καλά στο άσχετο όταν ήταν στην πόρτα, που το άκουσε ο "έγκυρος" αλλά δεν απάντησε...) στην κοπελιά: Τι έγινε, μόνο εμείς χρωστάμε και πληρώνουμε; Στους δημοσιογράφους κάνουμε δωράκια;
  Δεν απάντησε καθόλου.
  Τα συμπεράσματα δικά σας. Και αν θέλει, ας με διαψεύσει ο κύριος δημοσιογράφος...

  Σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο "εντελώς" σοβαρός Άρης Πορτοσάλτε είπε επί λέξει: "Ο Χ δεν αναπαραγάγει το Ψ"...
  Ηθελε να πει "δεν αναπαράγει", προφανώς, διότι μιλούσε με οριστική ενεστώτα.

  Αυτοί οι άνθρωποι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και έχουν "έγκυρη" γνώμη επί παντός επιστητού, τη στιγμή που η γνώμη τους θα έπρεπε να μετράει το πολύ όσο ενός λαϊκατζή, γιατί ίδιο μορφωτικό επίπεδο έχουν. Με τη διαφορά βέβαια ότι ο λαϊκατζής είναι άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία και αγωνίζεται να ζήσει αυτός και οι οικογένειά του, δεν είναι χρυσοπληρωμένο παράσιτο.

  (Ο Πάσχος Μανδραβέλης θα με αποκαλούσε "λαϊκιστή", αυτό έχει αντίστοιχη καταδικαστική αξία με το να αποκαλούσες κάποιον "κουλάκο" τη δεκαετία του '30 στη Σοβιετική Ένωση).

 18. sanderson avatar
  sanderson 27/10/2010 11:14:20

  Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμα και τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή, κάποιοι πιστεύουν σε ώριμα φρούτα. Νοοτροπίες λωτοφάγων, τελικά, ή γιατί αυτό το κόμμα (ΝΔ) δεν πρόκειται ποτε να δει άσπρη μέρα. Τι να κάνουμε τον Σαμαρά, ότι δεν θα έχει μείνει τούβλο πάνω σε τούβλο;

  Η κυβέρνηση είχε εκλεγεί με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, και αντί γι' αυτό εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα. Αν υπήρχε η ελάχιστη τσίπα ή αν το gap όντως είχε πέσει θύμα απάτης, θα έπρεπε μόνο του να προκαλέσει εκλογές, να ξεμπροστιάσει τον κωστάκη, και να αναφέρει ρητά ποια ήταν τα σχέδια του για το μέλλον και να ζητήσει νέα εντολή. Τότε ας μας έβαζε στο μνημόνιο, όχι λέγοντας μας ότι λεφτά υπάρχουν.

  Γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να κάνει κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης πρόταση μομφής, οποτε έχει την κοινοβουλευτική δυνατότητα. Και αν τους πετάει το γάντι, να το σηκώσουν άμεσα και να ζητήσουν μαύρισμα και εκλογές. Η σιγή της ΝΔ στους τραμπουκισμούς του gap, θυμίζει το ρητό "και κερατάς και δαρμένος".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.