#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παιχνίδια εξουσίας με… άλλοθι το Star και το MegaΈντονη πλέον η αντιπαράθεση στο «τρίγωνο» των ισχυρών των media που επιχειρούν να αποκτήσουν τη μερίδα ελέγχου στα «πράγματα» που τους αφαίρεσε η κρίση και η τρόϊκα. Όσοι όμως πιστεύουν ότι οι τρεις καναλάρχες, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης, θα τα σπάσουν για ένα κανάλι που ανασταίνεται από τις στάχτες του πλανώνται πλάνη οικτρά. Το χρήμα δεν έχει ιδεολογία και κυρίως δεν γράφει επάνω ονόματα, οπότε αν υπάρχει και για τους τρεις, ή έστω, αν βρεθεί, τότε κανείς δεν έχει να μοιράσει τίποτα με κανέναν.

Η οικογένεια Μπόμπολα χρειάζεται το Mega σήμερα όσο ποτέ. Η πίτα αναδιανέμεται, έστω μικρότερη, εννοείται η πίτα των έργων (απορρίμματα, Σκουριές), ενώ διαπραγμάτευση για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας (50 εκατ. ευρώ) υποδηλώνει δύο τινά: Ότι η οικογένεια είναι πανίσχυρη και ότι η κυβέρνηση της παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με μεγαλύτερη διασπορά μελών αλλά ισχυρό πατερναλιστικό πρότυπο στην αποφασιστική αρμοδιότητα, τον Βαρδή, θέλει να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα άρα δεν της φτάνει ούτε το Mega, πόσο μάλλον το Star. Όσο για τον Σταύρο Ψυχάρη που οι φήμες τον θέλουν να διαθέτει ρευστό για έκτακτη ανάγκη (βλέπε επίδειξη ισχύος), επιτίθεται μέσω των εφημερίδων του προς κάθε κατεύθυνση και στην ουσία σημαδεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ …πετυχαίνει τον συνεταίρο και αντίπαλό του Β.Βαρδινογιάννη και τους ημετέρους του, Νίκο Χατζηνικολάου και Μάρα Ζαχαρέα. Δηλώνοντας ότι είναι εδώ, ζωντανός, «πατριάρχης» ενός συστήματος που επιχειρεί να παραμείνει όρθιο πάση θυσία.

Βέβαια ο Β.Βαρδινογάννης δεν είναι ικανοποιημένος με τους συνεταίρους του: Δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για συγχώνευση των δύο καναλιών, δεν δέχεται να βάζει από την τσέπη του cash για το μερίδιό του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και φυσικά αρνείται να χάνει καθημερινά καθώς μόλις το α’ τρίμηνο λόγω κακοδιαχείρισης και δανείων το Mega έχει ζημίες 8 εκατ. ευρώ. Επίσης δεν του αρέσουν απειλές τύπου «η σταματάς την επένδυση με το Star ή φεύγεις από το Δ.Σ. της Τηλέτυπος».

Τι μέλλει γενέσθαι; Το βέβαιο είναι ότι το Star θα δυναμώσει και πολύ πιθανό να αναρριχηθεί στην κατάταξη των δελτίων ειδήσεων χάρις στον Νίκο Χατζηνικολάου. Οι δε διαβεβαιώσεις περί συνεργασίας μόνο σε επίπεδο παροχής σχολιαστικών υπηρεσιών και εκπομπής από την WEB TV (enikos.gr) είναι για παιδιά του Δημοτικού. Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν ήρθε για να παίξει. Έκανε come back για να μείνει, να αποκτήσει όχι εκπομπή και τηλεοπτικό «βήμα», αλλά κανάλι. Και ο Β.Βαρδινογιάννης έχει κάθε λόγο να του το εμπιστευθεί. Όπως το είχε κάνει στο παρελθόν, ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Alpha ΤV.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 08/06/2013 16:12:19

  Εκδότες και δημοσιογράφοι - Οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας, που λέει και ο Λεβέντης !

 2. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 08/06/2013 17:18:02

  Εθνικό έγκλημα η παραχώρησις της ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως σε «Ιδιώτες»
  από το πολιτικό κατεστημένο στο όντως πολύ «βρώμικο» τελευταίο τέταρτο της δεκαετίας του '80.
  Το Σύνταγμα προέβλεπε και προβλέπει δημόσιον έλεγχο επί των ηλ/κων Μ.Ε επί τω σκοπώ να μην μετατραπούν σε φορείς εχθρικής προπαγάνδας ή ανόμων επιδιώξεων ομάδων ιδιοτελών συμφερόντων.
  Αυτό τελικώς έγινε και το βιώνουν ποικιλοτρόπως οι Έλληνες. Τα παραχωρημένα σε « Ιδιώτες» ΜΜΕ απεδείχθησαν φρουροί της παρανομίας και διαπλοκής ,προσφέρωντας παραισθησιογόνα για να καταστήσουν αδρανείς τους πολίτες απέναντι στην κλοπή του δημοσίου χρήματος και πλούτου και στην απεμπόληση κάθε εθνικού δικαίου.

  Οι αντιμαχίες των ισχυρών του πολιτικού παρασκηνίου για τη ποσόστωση νομής επί της εξουσίας και του δημοσίου πλούτου οργίζουν και ριζοσπατικοποιούν ἐτι περαιτέρω τους Έλληνες και τους οδηγούν σε οριστική ρήξη με το ισχύον καθεστώς.

  Τώρα ο Ν.Χ"νικολάου έχει παλαιά σχέση με τους Βαρδινογιάννηδες, αφού θεμελίωσε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την Μεσημβρινή όντας ακόμη μέλος του προεδρείου της ΟΝΝΕΔ και υπεύθυνος Μαθητικού.

 3. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 08/06/2013 19:06:47

  Ευτυχώς παρ ότι είμαι πάνω απο΄60 χρόνων έχω σταματήσει να ενημερώνομαι ΤΕΛΕΙΩς απο τα κανάλια εδώ και χρόνια δεν βλέπω καθόλου εκτός απο αθλητικά, και στο διαδίκτυο ενημερώνομαι από αρκετα sites για να είμαι σίγουρος.

 4. antonius rex avatar
  antonius rex 08/06/2013 21:48:00

  Στα χέρια μας είναι να τους κάνουμε όλους αυτούς να ...κλείσουν.

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 09/06/2013 00:37:30

  Η σωστή θέση την τηλεόρασης είναι αυτη που δείχνει η φωτό του άρθρου

 6. Noger avatar
  Noger 09/06/2013 14:16:53

  Δεν βλέπω πλέον ποτέ δελτία ''ειδήσεων'' γιατί είναι σκέτη προπαγάνδα.
  Δεν παρακολουθώ εκπομπές πολιτικού περιεχομένου και δημοσκοπήσεων.
  Δεν αγοράζω ότι διαφημίζεται, ακόμη κι αν το χρειάζομαι (παίρνω κάτι σχετικό και μη διαφημιζόμενο).

 7. Kimon avatar
  Kimon 09/06/2013 18:22:52

  Αποβλάκωσαν τον Ελληνικό λαό.

 8. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 10/06/2013 00:28:59

  Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την ενίσχυση του STAR λόγω Χατζηνικολάου, και πολύ περισσότερο λόγω προσέλευσης άλλων στελεχών που πιθανόν να παρουσιαστούν. Οι άνθρωποι ξεπερνιούνται από νέους και φρέσκους και η τηλεόραση έχει χάσει πλέον την παντοδυναμία της στον χώρο της ενημέρωσης. Επιπλέον τέτοιες σημαντικές αλλαγές θα αντιμετωπίσουν πεισματική αντίσταση και άρνηση από παλαιότερα στελέχη που τυχόν θα παραγκωνισθούν και θα μειωθούν επαγγελματικά. Άρα προβλέπεται στάδιο προσαρμογής μεγάλο και οδηνηρό.
  Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι σχολιαστές σας, δεν ανήγω τηλεόραση παρά μόνο για καμμιά ταινία.
  Τα πάντα ρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.