#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2011 22:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παιχνίδια εκατομμυρίων με τα ομόλογα και τις αποκρατικοποιήσειςΟ Carlo Cotareli, director of fiscal affairs in the International δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων: παρά την αγορά ενός σημαντικού μέρους  του  ελληνικού  χρέους  από  τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι αριθμοί έδειξαν ότι οι αλλοδαποί έχουν πωλήσει το ελληνικό χρέος, μέρος του οποίου έχει αγοραστεί από τις μη οικονομικές  ελληνικές οντότητες.

(http://www.ansamed.info/en/news/ME.YAK85442.html)

Τι σημαίνει αυτό; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πληροφορία; Κατ’ αρχάς αν δεν είναι τράπεζες, τι μένει; Ποιές είναι οι "ελληνικές οντότητες";

Τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικά κεφάλαια, εφοπλιστές, επιχειρηματικά funds και Έλληνες κροίσοι που δεν τους άγγιξε η κρίση και έχουν λεφτά για σκόρπισμα;

Για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το συζητάμε, άρα ελληνικό χρέος (εφόσον ισχύει η πληροφορία) αγοράζουν ιδιώτες, παντός είδους.

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί να το κάνουν την ώρα που έχει φουντώσει η συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους και «κούρεμα» ομολόγων. Αγοράζουν για να αναγκαστούν στη συνέχεια να τα δώσουν με 30% και πάνω χαμηλότερα; Σίγουρα δεν είναι τρελοί, άρα κάτι άλλο τρέχει.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι δύο:

1.  Η πρώτη ότι αγοράζουν, όχι στο 100% της τιμής, αλλά αρκετά χαμηλότερα, προβλέποντας το κούρεμα. Άρα δεν θα βγουν ζημιωμένοι ακόμη κι αν αποφασιστεί αναδιάρθρωση.

2.  Η δεύτερη σχετίζεται με την πρώτη. Αγοράζουν όχι γιατί έχουν τρελαθεί ή γιατί θέλουν να γίνουν σωτήρες της Ελλάδας, αλλά διότι υπάρχουν deals που τρέχουν σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Αν για παράδειγμα, ένας εφοπλιστής έχει βάλει στο μάτι ένα ακίνητο – φιλέτο, γιατί να μη διαπραγματευτεί από καλύτερη βάση έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του και ελληνικά ομόλογα; Ή ακόμη αν ένας επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για τον τζόγο, για τον ΟΠΑΠ ας πούμε, μήπως έχει κάνει συμφωνία με την κυβέρνηση για… εκατέρωθεν συμβιβασμούς;

Στην πιάτσα αυτό το λέμε «αλλαξο…λιές», αλλά αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνει τόσο αστείο. Αν η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με μεγαλονταβατζήδες και καρχαρίες του ελληνικού επιχειρείν κάτι τόσο σοβαρό, είναι πράγματι… ασόβαρο να το μαθαίνουμε από έναν ανταποκριτή στις ΗΠΑ.

Υπόγειες συμφωνίες

Πολύ μεγάλο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το «κούρεμα» των ομολόγων. Από τη μια οι φήμες αλλά και οι βεβαιότητες ξένων οίκων και αναλυτών για ελεγχόμενη χρεοκοπία κι από την άλλη οι διαψεύσεις της κυβέρνησης. Μέσα από αυτό το παιχνίδι όμως, φαίνεται ότι ήδη κάποιοι κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να ανακοινώσει το μοιραίο.

Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για συμφωνία κάτω από το τραπέζι της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική κυβέρνηση (πιθανότατα και με τους Γάλλους) για αγορά ελληνικών ομολόγων που κατέχουν γερμανικές τράπεζες και οίκοι, στην ονομαστική τους τιμή, ήτοι στο 100% της αξίας τους.

Η Ελλάδα δανείζεται από την ΕΚΤ «μαζεύει» χρέος κι από την άλλη οι Γερμανοί δεν χάνουν τα χρήματα που θα έχαναν αν γινόταν αύριο το πρωί συμφωνημένη ή υποχρεωτική αναδιάρθρωση με κούρεμα 20%-30%.

«Ξεφορτώνονται» με λίγα λόγια οι ευρωπαίοι δανειστές μας, ομόλογα που σε δύο – τρεις μήνες θα έχουν αξία πολύ χαμηλότερη απ’ ότι σήμερα.

Γιατί έγινε αυτή η συμφωνία;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκαν πιέσεις και εκβιασμοί στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων στο 100% της αξίας τους με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων που αποφασίστηκε στις 11 Μαρτίου. «Αγοράστε να γλιτώσουμε εμείς το κούρεμα και θα πάρετε την επιμήκυνση», είναι φαίνεται η συμφωνία των Γερμανών που δε θέλουν να χάσουν ούτε σεντς από την ελληνική πτώχευση.

Να πούμε εδώ ότι Γερμανικά και Γαλλικά χέρια κρατούν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα αξίας άνω των 80 δις, επομένως ένα κούρεμα 30% θα τους έφερνε ζημιές 25 δις ευρώ.

Από την άλλη, υπάρχει και το αμερικανικό – εβραϊκό λόμπι που διαθέτει ουκ ολίγα δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και στηρίζεται στους διεθνείς οίκους όπως η S&P αλλά και στο ΔΝΤ. Εδώ παίζεται ένα πολύ μπερδεμένο παιχνίδι που μόνο οι ραντιέρηδες των αγορών μπορούν να καταλάβουν.

Από τη μια το ΔΝΤ λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση και θα είναι καταστροφικό κάτι τέτοιο. Γιατί το λέει; Πιθανότατα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πελατών της που ελπίζουν ότι δε θα είναι χαμένοι από ένα κούρεμα τη συγκεκριμένη περίοδο. Άλλο να κάνεις τώρα αναδιάρθρωση κι άλλο το 2013 όταν θα είναι υποχρεωτική και θα έχουν λόγο και οι ιδιώτες στο κούρεμα.

Από την άλλη η S&P και άλλοι οίκοι πιέζουν για άμεση αναδιάρθρωση χρέους. Σήμερα ο διεθνής οίκος είπε ότι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης έχει πιθανότητες 1 στις 3 και μάλιστα όπως είπε αναλυτής, για να επιτύχει μια αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεχάσουν οι πιστωτές 30%-70%.

Όλα αυτά και πληροφορίες που έρχονται σχετικά με αγορά χρέους από κάποιους… άγνωστους, μας βάζουν σε σκέψεις για πολύ ύποπτα παιχνίδια που παίζονται με το ελληνικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. G.S. avatar
  G.S. 13/04/2011 23:04:38

  «Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

  'Αρτσι μπούρτζι και λουλάς χαίρε ορεινή Ελλάς.
  Τα παρακάτω είναι η πραγματικότητα, όπως έχει διατυπωθεί από ειδικότερους εμού του ταπεινού.
  "...Ολα τα δάνεια - μα όλα - είτε ως τόκοι, είτε ως χρεολύσια, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιχορηγήσεις, είτε ως φορολογικές απαλλαγές, επιστρέφουν κατευθείαν και με το αζημίωτο στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Δανειστές μας είναι μεγαλοεπενδυτές που δρουν μέσω επενδυτικών οίκων ανά τον κόσμο, χρηματοοικονομικοί οίκοι και τράπεζες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ενώ τα ομόλογα κρατών αγοράζονται επίσης και από άλλα κράτη. Πάντως, οι περισσότερες αγορές ομολόγων γίνονται από το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου στη Μεγάλη Βρετανία, το γνωστό City. Με άλλα λόγια αυτοί οι Οικοι που μας υποβαθμίζουν, αυτοί και μας δανείζουν με το επιτόκιο στα ύψη.
  Το ελληνικό δημόσιο χρέος στον μεγαλύτερο όγκο του οφείλεται σε ιδιώτες τοκογλύφους. Ως ιδιώτες, έχουν ελάχιστα νομικά μέσα να διεκδικήσουν το χρέος ενός κράτους σε όλο του το μέγεθος αυτόν τον φόβο τους τον εξάλειφε το ΔΝΤ . Γιατί το ΔΝΤ είναι ένας "μετατροπέας" χρημάτων και υποχρεώσεων. Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/04/2011 23:10:39

  Αν το αληταριό από το φθινόπωρο του 09 κάνει insider trading (που υπάρχουν ενδείξεις) θα προσχωρήσω στον Χάρυ Κλυν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 13/04/2011 23:26:21

   Κάτι τέτοιο γίνεται.
   Μαζί τα τρώμε και τώρα κ. Πάγκαλε?

 3. Orestios avatar
  Orestios 13/04/2011 23:25:44

  Το Νέο 1999.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/04/2011 23:31:14

  Oταν φωναζω εγω ... με λενε γραφικο !!! γουσταρω ομως !
  ξεφορτω...
  ολοι το κανουν... ιτσ ονλι μανει μπιζνες. βθυ ανδ σελ μονευ. πειπερ μανει.
  αντε εσεις τωρα να βρειτε ενοχους !!
  αν δεν δινει αστικη αγωγη σε μετοχους τραπεζων κλπ κλπ φως δεν υπαρχει!

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/04/2011 23:34:08

   +10000000000000000000000000000000000000000000000

 5. aurora3363 avatar
  aurora3363 13/04/2011 23:36:05

  γ......το κέρατό μου..κάποια στιγμή δεν πρέπει να πάνε στην γκιλοτλινα οι δοσίλογοι;; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;;ισως η απάντηση είναι στον εθνικό μας ύμνο:" κιαργιε νάρθει εκείνη η μερα κ'ήταν όλα σιωπηλά γιατι τασκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"

 6. Orestios avatar
  Orestios 13/04/2011 23:38:55

  Νομίζω ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στον Σαμαρά.
  Την προηγούμενη φορά ο ΚΚ την κλώτσησε

 7. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 13/04/2011 23:48:59

  ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ , ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
  Η ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΣΩΖΕΤΑΙ
  Η ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ.
  Εχω και μια καλη ερωτηση…..περιμενω μια καλη απαντηση.
  Σε μερικες ημερες εχουμε Πασχα. Ακουσε καποιος απο εσας κατι για το φετινο τραπεζι στα δελτια ειδησεων των ΜΜΕ;;; Αλλες εποχες….αλλες εποχες λεω τετοιες μερες γινοταν ο κακος χαμος για την τιμη του ΟΒΕΛΙΑ…!!!!!!!!!
  Για τα ΚΑΥΣΙΜΑ….;;;; φτου κακα!!!!

  ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ, ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
  Αληθεια βρε πατριωτες εχετε βρει εναν απλο γιατρο, η εκπαιδευτικο( οχι συνδικαλιστη βρε παιδι μου) να σας πει τι γινεται στους δυο αυτους βασικους τομεις της δημοσιας ζωης;;;;
  Καλο Πασχα σε ολους και καλη δυναμη για να αντισταθουμε στην λαιλαπα που ερχεται.

  Ποσα ζητησε σημερα ο ΓΑΠ απο την Αννουλα του χιονια να περικοψει απο την παιδεια; 900 εκ +300 εκ = 1δις 200εκ ευρω.!!!! Ακουει κανεις;;;;
  Θα μεινουμε στις αναλυσεις σεντονια;;;;

 8. zio avatar
  zio 14/04/2011 00:13:51

  h**p://www.xrimanews.gr/oikonomia/5404-13-04-2011-14-13-07

  h**p://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_5434.html

  μυρίζει μπαρούτι. Αυτή την κίνηση την κάνεις είτε για trading, είτε απλά να ξεφορτώσεις τους άλλους. Άλλος λόγος δεν υπάρχει.
  Και επειδή Trading με αγορασμένους στην δευτερογενή(?) με σημαντικό κούρεμα προκειμένου να πουλήσουν στο 90-100% δεν υφίσταται, άρα αγοράζουν "ιδιώτες" για να ξεφορτώσουν τα αφεντικά.
  Να συνυπολογίσουμε και την μετατροπή του ΟΔΔΗΧ σε αγοραστή ομολόγων και διαχειριστή της ρευστότητας του Δημοσίου.
  Τα ψαλίδι είναι από πάνω μας και ίσως είναι ο λόγος που θα μας οδηγήσει στις κάλτσες.
  Ελπίζω οι "αντιπαραγωγικοί" ελικοπτεράδες την ύστατη εκείνη ώρα να έχουν φροντίσει να υπάρχει ένα μόνο αλεξίπτωτο, το δικό τους.

 9. straydog avatar
  straydog 14/04/2011 00:18:36

  Από πληροφόρηση φίλου φαρμακουπαλλήλου,που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα
  «Πήγα να ρωτήσω γιατο εφάπαξ,που δικαιούμαι-γύρω στις 40000 ευρώ.Μού
  είπαν οτι θα πάρω ομόλογα αξίας 30000 ευρώ απο το ΤΑΥΕΦΕ,αλλά επειδή
  και αυτά είναι αμφίβολο αν θα τα πάρω στη λήξη,καλλίτερα να τα σπάσω
  από τώρα,στο -30% βέβαια και μάλιστα μπορούσαν να μου βρούν οι ίδιοι
  αγοραστή»
  Τα συμπεράσματα δικά σας...

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 14/04/2011 00:51:37

  επικρατει τεραστια συγχυση με το θεμα
  κmedia εντος/εκτος φτιαχνουν κλιμα .. με πολυ συντονισμενο τροπο..χωρις αμφιβολια κατι παιζεται παρασκηνιακα (προς το παρον)..μεχρι και τo CDS χτυπαει ιστορικα υψηλα (οχι ο'τι κανει καμμια διαφορα το 1000 απο το 1100 αλλα επιβεβαιωνει τον συντονισμο)
  πολλοι 'το βλεπουν και δεν το παιζουν'..(κυριως γιατι δεν μπορουν, καποιοι που μπορουν παντως το παιζουν..)
  επισημα προσωπα που μιλανε πλεον ανοιχτα για 'αναδιαρθρωση' ειναι σιγουρο πως δεν γνωριζουν περι τινος προκειται..
  επισημα προσωπα που διαψευδουν μου θυμιζουν τις διαψευσεις πριν καταλαηξουμε στον μηχανισμο με το ΔΝΤ
  μοναδικο στανταρντ ειναι πως με τους συγκεκριμενους τυπους ακομα στην κυβ/νση εχουμε 'κλειδωσει΄ τη χειροτερη δυνατη καταληξη για τη χωρα, δεν την εφεραν στην θεση που ειναι σημερα για καλο.

 11. Priapos avatar
  Priapos 14/04/2011 01:07:46

  θα αγόραζα ως άθλιος κεφαλαιοκράτης ελληνικά ομόλογα σε ευρώ με 30 και 40 τοις εκατό έκπτωση, μόνο αν η Ελλάδα έβγαινε.... από το ευρώ και έκοβε δραχμούλες! Οι υποτιμήσεις των επόμενων ετών θα μου έδιναν και ένα 40 με 50 τοις εκατό επιπλέον κέρδος....
  Δε βλέπω άλλο λόγο.
  Απλά είναι τα πράγματα

  • Orestios avatar
   Orestios @ Priapos 14/04/2011 01:31:56

   Πράσινη ανάπτυξη!!!!

  • neotera avatar
   neotera @ Priapos 14/04/2011 02:07:45

   Και γιατί να μην κρατήσεις τα ευρουλάκια σου ατόφια. Χρειάζεσαι να τα "κουρέψεις" 40-50% οπωσδήποτε, γι αυτό θα αγορασεις ομόλογα ?? ))

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Priapos 14/04/2011 08:29:38

   ναί πολύ απλά..και όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθούν αυτά τα ομόλογα, πολύ απλά η κυβέρνηση θα τούς δώσει τα εκποιημένα φιλέτα ως μη εχουσα χρήματα!!!Πολυ απλά φίλε μου οι καρχαρίες περιμένουν με ανοιχτό το στόμα και κόβουν βόλτες γύρω απο το θύμα Ελλάς,ανυπομονωντας πότε θα αρχίσει το τσιμπούσι

 12. Αυτός ο άνθρωπος αυτός avatar
  Αυτός ο άνθρωπος αυτός 14/04/2011 01:20:30

  Θα συμφωνήσω με το παρακάτω σχόλιο που διάβασα κάπου αλλού,διαβάστε το

  Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να συνθέσει κανείς την εικόνα. Θα πρότεινα στους επίδοξους μελλοντολόγους να προσπαθήσουν να δουν την κατάσταση από έξω ,σαν δηλαδή να ήταν οι ίδιοι Αμερικάνοι επενδυτές .Αν δεχτούμε οτι ο μεγαλύτερος από τους ταυτόχρονους πολέμους που συμβαίνουν αυτή τη περίοδο είναι ο νομισματικός πόλεμος τότε οι πρώτοι που θίγονταν είναι οι Αμερικάνοι γιατί μην ξεχνάμε οτι και αυτοί είναι με την πλάτη στον τοίχο.Την πρωτοβουλία πάντως την έχουν αυτοί ,οπότε αν είσασταν Αμερικάνος επενδυτής ή Αμερικάνικη τράπεζα και γνωρίζατε οτι η Ελλάδα πάει για αναδιάρθρωση τι θα κάνατε;

  Αυτό ακριβώς κάνουνε σαρώνουν από την αγορά ξεπεσμένα ομόλογα οπότε από την μια αγοράζουν υποτιμημένο χρέος με σταθερή αυτή τη φορά (μετά από την αναδιάρθρωση είναι πιο σίγουρο οτι θα αποπληρωθεί) απόδοση και έτσι θα μπορούν να διεκδικήσουν όρους αποπληρωμής σε χρυσό πετρέλαιο ουράνιο ή οτι άλλο μπορούμε να δωσουμε ενω παράλληλα εξαργυρώνουν και τα cds που κατείχαν γιατί ο στόχος τους επετεύχθη,η Ελλάδα χρεοκόπησε .Soros you know.

  Όσο για τον αν αυτοί που τα αγοράζουν είναι και Έλληνες τότε να είστε σίγουροι οτι οι ίδιοι είναι και αυτοί που είχαν τα cds και είναι και οι ίδιοι που θα πάρουν τα δικαιώματα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο,μαζί με Αμερικανισραηλινούς . Κατά βάθος το ξέραμε όλοι οτι όλα γίνονται για το πετρέλαιο.

  http://greekmindgarage.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

  COLPO GROSSO

 13. thanos avatar
  thanos 14/04/2011 01:22:57

  Μην απορρίπτεις ότι τα αγοράζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
  Αν ευσταθεί αυτό, είναι νέα προδοσία.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ thanos 14/04/2011 08:40:17

   ενώ αν τα πέρνουν ιδιώτες...δεν είναι ε;;!!

 14. ανωνυμος avatar
  ανωνυμος 14/04/2011 10:23:22

  και αν αγοραζουν ομολογα για να καλυψουν τα γυμνα CDS τους ?
  μονο ετσι θα πληρωθουν στο 100%

 15. drider avatar
  drider 14/04/2011 10:41:46

  Invest in greece! - Φυσικά και σχετίζεται η όλη ιστορία με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Και η αγορά χρέους δίνει καλύτερη θέση εκκίνησης.

  Πίσω από τους Έλληνες κρύβονται και ξένοι επενδυτές. Γιατί, όπως είναι γνωστό, οι ξένοι "αναγκάζονται" πάντα να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα με συνεταίρους Έλληνες. Και γιατί φαντάζομαι ότι οι δικοί μας δεν κολυμπάνε αυτή τη στιγμή στη ρευστότητα. Ο Σόρος ήρθε στην Ελλάδα να δει και άλλους. Μόνο για τον Παπανδρέου μάθαμε βέβαια...

  Όσο για το ρόλο των ταμείων, αυτός μου φαίνεται ανάλογος με την υπόθεση του χρηματιστηρίου. Στήριξη και πάλι στήριξη. Εεεε δεν θα πάρουν και το χρέος μας τσάμπα οι επενδυτές! Ούτε και τα ακίνητα του δημοσίου που εκμεταλλεύονται (λέμε τώρα) οι αντίστοιχοι φορείς.

  Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του αιόλου με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην παρούσα συγκυρία. Και έτσι όπως το πάνε, προβλέπω ακόμη και ολόκληρα υπουργεία να μένουν χωρίς κτίρια, άστεγα στο δρόμο (τα οποία τα περισσότερα τα νοικιάζουν προς το παρόν "τσάμπα" από ασφαλιστικούς φορείς).

 16. kakofonix avatar
  kakofonix 14/04/2011 10:47:36

  Αδέρφια, ψάχνω μια πληροφορία, μήπως είναι κανείς ενημερωμένος;

  Τα ετήσια εισπραχθέντα δημόσια έσοδα σε απόλυτους αριθμούς από το 1981 έως το 2010.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kakofonix 14/04/2011 10:55:46

   http://www.dimitris-stergiou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=284:-------4805------&catid=34:2010-05-31-20-48-22&Itemid=53

   Ολα εδω ειναι !!! καλη ορεξη !!

   ΠΠ

   • zio avatar
    zio @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/04/2011 12:02:30

    ή αλλιώς, στα τελευταία 30 χρόνια, 3 ευρώ στα 10 των εσόδων πάει σε τόκους!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kakofonix 14/04/2011 11:14:21

   ESODA 81-2010.png
   http://www.filefactory.com/file/cbb2de9/n/ESODA_81-2010.png


   ΠΠ

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/04/2011 21:34:39

    Π.Π,να κοιταχτείς αμέσως σε έναν καθρέφτη. Κάτι τέτοιες στιγμές γίνεσαι σχεδόν όμορφος.

    Ευχαριστώ

  • drider avatar
   drider @ kakofonix 14/04/2011 11:15:33

   Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε... Πάρε τηλέφωνο στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Ααα το ξέχασα απεργούν.

   Δοκίμασε στην πρωτοβουλία για την ΕΛΕ ή στείλε email στον Χατζηστεφάνου. Ούτως ή άλλως μάλλον πιο έγκυρα στοιχεία θα σου δώσουν.

   (hint) Γιατί δεν δοκιμάζεις να ψάξεις στα πρακτικά της βουλής από συζήτηση για προϋπολογισμούς; Κάτι μπορεί να αναφέρεται...

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/04/2011 10:49:50

  *Aντιμέτωπες με ένα χρέος ύψους 3,6 τρισ. δολαρίων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, το οποίο θα κληθούν να αποπληρώσουν εντός της επόμενης 2ετίας, βρίσκονται οι τράπεζες σε διεθνές επίπεδο, όπως προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεσή του για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα «Global Financial Stability Report», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/04/2011 11:05:36

   Ψιλοπράγματα, 1/4 με 1/5 του αμερικάνικου ΑΕΠ.
   Σοβαρά τώρα. Καινούργια κρίση μου "μυρίζει". Κάτι πρέπει να γίνει (λέμε τώρα) και με τη φούσκα των παραγώγων παγκοσμίως (που έχει ξεπεράσει σε διάμετρο όχι τον πλανήτη γη αλλά όλο το ηλιακό μας σύστημα).
   Φορολογούμενοι όλου του κόσμου θα περάσετε καλά πάλι (λέξεις κλειδιά: "πληρώνω", "μάρμαρο").
   Αλλά μην ανησυχείται, οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τη (συνολική) λύση! Για άλλη μια φορά, τρομάρα τους...

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 14/04/2011 12:09:10

  "Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς".

  Ακριβώς, και όχι μόνο. Κοιτάξτε τι λέει ο Στρως-Κααν (οράτε το άρθρο "ΔΝΤ: Ωρολογιακή βόμβα χρέους απειλεί τις τράπεζες", Ελευθεροτυπία, 14-4-2011).
  "Οι επιβαρυμένες με χρέη τράπεζες είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέη 3,6 τρισ. δολ." Το πρόβλημα της Ελλάδας, εν αντιθέσει με αυτό της Ιρλανδίας, δεν είναι οι τράπεζες αν και με συνεχιζομενο το μνημόνιο θα μετατραπεί και σε τραπεζικό. Καθ' ότι, η δραστική μείωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία θα επιφέρει δραστική μείωση στην τραπεζική ρεσυτότητα. Με αυξημένες υποχρεώσεις σε μεσοπρόθεσμα διατρεπεζικά δάνεια, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να περιορίσουν την παροζχή ρευστότητας. Φαυός κύκλος.

  Όμως στο τέλος ο Στρως-Κααν λέει το εξής αξιοπρόσεκτο: "ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, προειδοποίησε τις χώρες ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥς ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΥΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ μετατρέποντας ορισμένα κυκλικά προβλήματα σε διαρθρωτικά".

  Τότε γιατί το εφάρμοσαν στην Ελλάδα; Ποιοί λόγοι συνετρεχαν Κε. Παπανδρέου ώστε να εφαρμοστεί εδώ;

  • drider avatar
   drider @ Νίκος 14/04/2011 16:09:42

   Ο Στρος-Καν θέλει να μην γίνει ο κακός της υπόθεσης, θα έχει και εκλογές στη Γαλλία.

   Αν δεν κάνω λάθος ο περιορισμός του δημόσιου ελλείματος είναι πολιτική που επιβλήθηκε από το ΔΝΤ και την Τρόικα. Τώρα πώς μπορεί κανείς να το επιτύχει αυτό χωρίς να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη και να αυξήσουν τα (φορολογικά) έσοδα; Έπρεπε λοιπόν να γίνουν περικοπές και στα έξοδα του προϋπολογισμού. Εξάλλου το μνημόνιο απαγορεύει ρητά τη χρήση των δανείων για κάτι άλλο εκτός από την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων.

   Τώρα γιατί η κυβέρνηση συμφώνησε στο μνημόνιο και ενέκρινε τους όρους του, είναι μιας άλλης τάξεως συζήτηση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.