16/12/2009 19:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παιδική Παχυσαρκία και Δημοσιονομικός ΕκτροχιασμόςΤο παιδάκι ανακαλύπτει ξαφνικά το βάζο με τις καραμέλες και τρώει τρώει τρώει....  Οι γονείς του το παρακολουθούν χωρίς όμως να επεμβαίνουν.  Πού και πού λένε στο παιδάκι ότι οι καραμέλες του κάνουν κακό αυτό όμως συνεχίζει να καταναλώνει λέγοντας δικαιολογίες και κάνοντας πονηριές.  Ενίοτε το παιδάκι σηκώνεται και τη νύχτα να φάει καραμέλες.  Οι γονείς κουρασμένοι και ανεκτικοί κάνουν πως κοιμούνται και δεν επεμβαίνουν.  Σιγά σιγά το βάρος του παιδιού αυξάνεται και τα δόντια του χαλούν, η όψη του αλλοιώνεται και τότε ξαφνικά οι γονείς ξυπνούν. Τρέχουν στον οδοντίατρο στον διαιτολόγο νουθετούν το παιδί και περιορίζουν τις καραμέλες στο σπίτι.  Αναλαμβάνουν δηλαδή τις ευθύνες τους έναντι του παιδιού αναγνωρίζοντας ότι η μέριμνά τους ήταν πλημμελής και επωμίζονται το βάρος και το κόστος της ίασης.

Η Ελλάδα επί σειρά ετών ζει πέραν των δυνατοτήτων της.  Μπήκε στην Ευρωζώνη με λογιστικές αλχημείες και διατηρήθηκε σε αυτή επινοώντας κάθε είδους τερτίπι. Όλα αυτά συζητούνται ευρέως στην Αθήνα και δημοσιεύονται στον Τύπο επί σειρά ετών.  Αλλά και στο κοινοβούλιο η μία παράταξη κατηγορεί την άλλη για παραποίηση στοιχείων.  Όλα ανοικτά στις εφημερίδες.  Η αποκλίνουσα συμπεριφορά της Ελλάδας και σε άλλους τομείς επισύρει την επιβολή προστίμων από την ΕΕ αλλά η ζωή συνεχίζεται κανονικά.  Οι χώρες της ΕΕ διατηρούν πρεσβείες στην Αθήνα.  Αυτές διαθέτουν γραφεία τύπου που παρακολουθούν την ειδησεογραφία, συλλέγουν πληροφορίες.  Γνωρίζουν την κατάσταση όμως βολικά πείθονται στις διαβεβαιώσεις των Ελλήνων ότι «δεν θα το ξανακάνουν» ότι «θα είναι καλά παιδιά». Ξάφνου η ΕΕ, ανακαλύπτει με τρόμο ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αρχίζει και σωστά να ζητάει μέτρα.  Πολύ σωστά.  Όμως αργά.  Δεν έχει ευθύνη η ΕΕ για την ελλιπή μέριμνα έναντι της Ελλάδας.  Δεν πρέπει να επωμισθεί και αυτή, όπως και ο οι γονείς του παραδείγματος, μέρος του βάρους και του κόστους ίασης;  Και τι ανταλλάγματα θα ζητήσει; Ή θα μας συγχωρήσει άλλη μια φορά;

 Θυμόσοφος

FactorX: Ποιός θέλει να αδυνατίσει; μας αρέσουν οι ζουμπουρλούδες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 16/12/2009 19:56:22

  Το ποστ προϋποθέτει ότι η ΕΕ είναι "γονέας" μας και έχει "ευθύνη". Ραγιάδικη νοοτροπία. Πού να πάμε μπροστά έτσι. Αν δεν συνειδητοποιήσει ο καθένας μας ότι είμαστε "ενήλικοι" ως συλλογικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/12/2009 20:15:58

  νομίζω ότι ο θυμόσοφος υπαινίσσεται ότι είμαστε ανώριμος λαός που μπήκε σε μία ώριμη ένωση, που ήξερε τι σαλαμούρια είμαστε.

  Άρα έχει ευθύνη η ΕΕ και έπρεπε να μας είχε «προστατέψει» από τις ορμές μας. Τώρα θα πάρουμε Eurifighter με πεντάλια.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/12/2009 21:07:08

   με πανια.. φυσαει στο Αιγαιο, ασ π θα ειναι και ΑΠΕ-Φαιτερς χαχαχαχ

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/12/2009 22:27:49

    εξαιρετικό! Γιουροφάϊτερ με προπέλλες. Οι Τούρκοι θα σκαλώνουν στις επίγειες προπέλλες και θα τους καθαρίζουμε με τις εναέριες.

 3. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/12/2009 20:34:18

  Αν δεν σταματήσουμε να πέρνουμε χαρτζιλίκι από την ΕΕ δεν πρόκειται να "ενηλικιωθούμε"...

 4. Orestios avatar
  Orestios 16/12/2009 20:54:26

  Φαιδρό το σκεπτικό.

 5. yangoolas avatar
  yangoolas 16/12/2009 22:43:15

  Θα πω κάτι σκληρό: Με την κατάσταση που ξέρουν ότι είμαστε... Ποιό είναι το νόημα του δώρου των Χριστουγέννων. Δώρο με δανεικά? Συμβατική υποχρέωση θα μπυ πείτε. Παιδάκια, χαμόγελα, προσδοκίες. Αυτή η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην αλήθεια και το αδιέξοδο είναι αυτό που θα μας τελειώσει. Ελικρινά αμφιβάλλω ότι συνειδητοποιούμε το μέγεθος.

  Να βρείτε 60άρηδες. Ρωτήστε τους για την ζωή όταν ήταν 10 και 15 χρονών. Τι αυτοκίνητο είχαν, κάθε πότε έκαναν ζεστό μπάνιο, πόσο οδηγούσαν. Για να μην χάνουμε προοπτική. Καλό το καλαμπούρι, καλή η διαχείρηση των προσδοκιών, αλλά η πραγματικότητα δεν θα αρέσει.

 6. ident avatar
  ident 16/12/2009 22:45:35

  Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι το παιδί δεν είναι δικό τους. Έγινε λάθος στο μαιευτήριο και τώρα αναζητούνται οι φυσικοί του γονείς για να το αναλάβουν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ident 16/12/2009 22:57:09

   Çocuğumu bana geri getirmek
   ή, φέρτε πίσω το τσογλάνι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.