#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2008 19:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παζαρεύουν γεωγραφικό προσδιορισμό με διπλή ονομασία;

(Ανανεωμένο). Οι πληροφορίες από το Μαξίμου λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα πάει μόνο μέχρι το «Άνω Μακεδονία» και ότι το πολύ να υποχωρήσει μέχρι το «Νέα». Από εκεί και πέρα βέτο. Σε αυτό είναι πλέον αποφασισμένος και βάζει «κόκκινη γραμμή», λένε, οι δικοί του. Αυτό βέβαια δεν λύνει το θέμα της διπλής ονομασίας  (που είναι και το ουσιαστικό). Έτσι, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να περάσει» ότι από τη στιγμή που η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει αναγνωριστεί από τόσα κράτη «εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο πως θα αποκαλείται μια χώρα». «Παίζει» δηλαδή να υποχωρήσουν τα Σκόπια στο θέμα της διεθνούς ονομασίας, υπο την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσουμε κι εμείς το θέμα της συνταγματικής ονομασίας τους. Και ο Θεός βοηθός, που λένε. Όλα αυτά ακούγονται εν μέσω του έκτακτου αυριανού ταξιδιού του Νίμιτς στα Σκόπια και μιας έντονης φημολογία για νέα πρόταση. Το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Μάθιου θα πάει αύριο και στην Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με τον κ. Βασιλάκη, αργά το βράδυ, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει τα συλλαλητήρια. Σύμφωνα  με πληροφορίες, ο κ. Νίμιτς φέρεται έτοιμος να υποβάλει νέα φόρμουλα για την ονομασία.

Παίζονται όμως και άλλα παιχνίδια, στα οποία δεν μπορώ να βγάλω ακόμα άκρη και γι αυτό σας καλώ να ασχοληθούμε λίγο με την …υψηλή διπλωματία, μπας και καταλάβουμε τι παίζεται. Καταρχήν είναι ολοφάνερο ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποφύγουν πάσει θυσία ένα ελληνικό βέτο στην πρόσκληση της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στην Συμμαχία. Έτσι, κατόπιν των διαβουλεύσεων που είχε χθες στην Αθήνα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Σέφερ, επεσήμανε ότι η πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη στη Συμμαχία «δεν θα πρέπει να θεωρείται εγγυημένη, καθώς δεν πρόκειται για αυτόματη διαδικασία». Άφησε επίσης  να εννοηθεί σαφώς ότι οι 26 σύμμαχοι έχουν ήδη περιλάβει στα κριτήριά τους για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το θέμα της ονομασίας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά, δεδομένης της ελληνικής θέσης «μη συμφωνία, μη πρόσκληση»;  Ότι, απλά, ούτε η Ελλάδα θα υποβάλει βέτο, ούτε τα Σκόπια θα προσκληθούν να συμβάλουν τώρα στην ενίσχυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Παίζεται δηλαδή να μετατεθεί η λύση για αργότερα; Το θέμα είναι με πια φόρμουλα θα επιτευχθεί αυτό (αν ισχύει) και για να διασωθούν τα προσχήματα και για να εξυπηρετηθούν οι στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ. Και κυρίως ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Αν γίνει πάντως κάτι τέτοιο, ο Καραμανλής θα την έχει αδειάσει κανονικά την Ντόρα. Θυμηθείτε και τι γράφαμε χθες για το κείμενο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών (πατήστε εδώ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 04/03/2008 19:42:32

  Καλό θα ήταν οι ΗΠΑ να μας πούν για τον UCΚ και τις διασυνδέσεις του με την CIA

  http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/c-ana.html

 2. Factorx avatar
  Factorx 04/03/2008 19:44:32

  13 τανκς Leopard 1 GR αποτελούν τη νέα ελληνική συνεισφορά στην ανασυγκρότηση του Αφγανικού Εθνικού Στρατού, μαζί με 12 μάχιμους αξιωματικούς, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ. Τα άρματα μάχης περιμένουν επισκευασμένα, βαμμένα και... γυαλισμένα τη μεταφορά τους στην Ασία- στην «πόρτα» του Αφγανιστάν! Μάλιστα, οι σύμμαχοι αξιώνουν να αναλάβει η Ελλάδα και τα έξοδα μεταφοράς τους, τα οποία ωστόσο ίσως να ξεπερνούν την αξία και των ίδιων των τανκς! Το θέμα της ανάληψης του κόστους μεταφοράς από τον Ελληνικό Στρατό έχει περιληφθεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στο «πακέτο» πιέσεων που ασκούν προς σχεδόν όλους τους Ευρωπαίους για να αυξήσουν τις συνεισφορές τους στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν, με προσωπικό, όπλα και χρήματα, αλλά και να πάψουν να παραμένουν στην «ασφάλεια» της Καμπούλ- όπως η δυνάμεως 145 ανδρών ελληνική μονάδα- και να εμπλακούν στις μάχες της πρώτης γραμμής. Φορέας των ασφυκτικών πιέσεων ήταν χθες και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ, αν και απέφυγε να επαναλάβει σε τι συνίστανται τα συμμαχικά αιτήματα. Ήδη σε προηγούμενες διαδικασίες το ΝΑΤΟ έχει αξιώσει από την Ελλάδα την αποστολή 4-6 μεταφορικών ελικοπτέρων Σινούκ και μάχιμων τμημάτων και αξιωματικών.
  Σύμφωνα με πηγές του «Πενταγώνου», η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει δεσμευτεί, στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων, ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα στείλει έναν αριθμό ελικοπτέρων.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/03/2008 21:14:41

  Αν μουλαρώσουμε και δε δώσουμε τίποτε είναι πολύ πιθανό να βάλουν οι Αμερικάνοι τα Σκόπια να κάνουν πίσω και να τα υιοθετήσουν αμέσως για να μην κάνουν παιχνίδι οι Ρώσοι στην περιοχή. Γεωπολιτικά καίει τους Αμερικάνους να μπουν τα Σκόπια κάτω από την ομπρέλα τους. Αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αν τους πούμε ότι δεν αφήνουμε λόγω ονόματος έχουν 2 επιλογές
  1) Μας δίνουν το όνομα
  2) Τους βάζουν μέσα με αλχημείες και μας ξεχνάνε από συμμάχους. Μπορούμε ανετότατα να αποσύρουμε πχ. τις λίγες δυνάμεις που έχουμε από το Αφγανιστάν.

 4. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 05/03/2008 09:39:02

  που να δειτε ότι στους λατρεμένους γειτονες ξύπνησε ο Μένγκελε

  http://voice.pblogs.gr/2008/03/h-skopianh-ypertath-fylh-to-aygo-toy-geitonikoy-fidioy.html

 5. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 05/03/2008 12:03:13

  Ο φάκτορας γράφει (και κανείς δεν σχολιάζει!):"13 τανκς Leopard 1 GR αποτελούν τη νέα ελληνική συνεισφορά στην ανασυγκρότηση του Αφγανικού Εθνικού Στρατού, μαζί με 12 μάχιμους αξιωματικούς στον .. πόλεμο κατά των Ταλιμπάν .. -όπως η δυνάμεως 145 ανδρών ελληνική μονάδα -και να εμπλακούν στις μάχες της πρώτης γραμμής".

  Ερώτησις κρίσεως, -κυρίως, προς μητέρες, πατέρες, γιαγιάδες και παππούδες:

  "ΑΝ αρχίζουν και ανατινάζονται στο μετρό οι μουρλοποιημένοι Ταλιμπάν- Αλ Κάιντα κλπ, ή, για προβοκάτσια, βάζουν βόμβες οι γνωστοί - άγνωστοι πράκτορες και cia, ΠΟΙΟΣ θα φταίει, για τον τότε θάνατο των παιδιών ΜΑΣ";

 6. alexandra avatar
  alexandra 05/03/2008 21:24:38

  Δείτε το http//www.bulgarmark.org.makedonia.htm
  Μη τραβάτε τα μαλλιά σας. Μπορεί στο μέλλον να σας χρειαστούν, υποψιάζομαι οτι θα ακούσουμε χειρότερα. Ενθεν και ενθεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.