#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παζάρι μέτρων με την Τρόικα για να διασωθεί η κυβέρνησηΌλες οι διαρροές από το περίφημο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου –τρόικας συγκλίνουν στην είδηση ότι οι δύο πλευρές τα έσπασαν για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως των εφοριακών αλλά και για το ύψος του φετινού ελλείμματος.

Η κυβέρνηση ήθελε μια αναθεώρηση του στόχου από 7,6%, τουλάχιστον μια μονάδα πάνω, ίσως και στο 8,8%. Η τρόικα φέρεται να μη θέλει να ακούσει για νέους στόχους και να επιμένει ότι πρέπει να τηρηθούν τα υπεσχημένα. Φέρεται επίσης να επιμένει στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, στις αποκρατικοποιήσεις και στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν.

Το διακύβευμα ποιο είναι; Η εκταμίευση της 6ης δόσης και σύμφωνα με τους στόχους της κυβέρνησης, αυτή να εκταμιευτεί με τους ευνοϊκότερους όρους της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν κριθεί τα πάντα, καθώς Γιουρογκρούπ και Εκοφίν θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους με βάση την έκθεση της τρόικας.

Πληροφορίες, πάντως, από το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για άγριο παζάρι με τους τροικάνους και παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές ώστε να κλείσει η συμφωνία και να διασωθεί η κυβέρνηση κι αυτήν την φορά

Λέγεται ότι η τρόικα μπορεί να μην επιμείνει στο ποσοστό του ελλείμματος αναθεωρώντας τους στόχους και υιοθετώντας το σενάριο ότι η ύφεση είναι αυτή που αυξάνει το έλλειμμα.

Η παραχώρηση αυτή θα κοστίσει στην Ελλάδα την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα άνοιξε ο Β. Βενιζέλος στη συνέντευξη της Παρασκευής. Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Άλλο αντάλλαγμα φέρεται να είναι η άμεση πώληση μιας ΔΕΚΟ και η έναρξη των διαγωνισμών για ακίνητα φιλέτα όπως το Ελληνικό.

Πιθανότατα η τρόικα να μην επιμείνει σε νέα μέτρα ώστε να μη στριμώξει την κυβέρνηση και τη ρίξει στο καναβάτσο. Αλλά θα πρέπει να βρεθούν 1,5 με 2 δις και ίσως αυτό να πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, όπως απολύσεις ή νέους φόρους για υψηλά κλιμάκια.

Στο μεταξύ, ο Μπένι συνεχίζει το δούλεμα

Η εικόνα όμως που αναφέρεται από τον το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι ο τόσο ο Βαγγέλης Βενιζέλος όσο και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα, Παντελής Οικονόμου, δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν και γι’ αυτό δεν έχουν εκπονήσει ακόμα κανένα σχέδιο σωτηρίας της οικονομίας ή έστω αύξησης των εσόδων. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν απεγνωσμένα είναι να αγοράσουν χρόνο και να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους .

Ούτε όλα όσα ζητά η τρόικα μπορούν να κάνουν (άλλα γιατί δεν συμφέρουν την πελατεία τους, άλλα γιατί φοβούνται να μη φάνε ξύλο από τον κόσμο), ούτε δικές τους προτάσεις έχουν να αντιπροτείνουν. Έτσι άβουλοι και μοιραίοι κάθονται στο τιμόνι της οικονομίας και το μόνο που εξακολουθούν να κάνουν με συνέπεια είναι το…δούλεμα .

Τελευταίο επεισόδιο οι … «τσαμπουκάδες» του Β. Βενιζέλου με την τρόικα. Αφού πρώτα οι άνθρωποί του διέρρεαν στα ΜΜΕ, ώστε να φανεί ήρωας,  ότι ο Μπένι τα έσπασε μαζί τους γιατί τάχα δεν μπορεί να επιβάλει άλλα μέτρα, στη συνέχεια επισήμως τα διέψευδε για να μη γίνει ακόμα πιο ρόμπα στην τρόικα. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι τροικανοί είναι αυτοί που δεν άντεξαν άλλο την ασχετοσύνη και το δούλεμα του Μπένι.  Έτσι έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και έδωσαν τελεσίγραφο 10 ημερών ώστε να λάβει η κυβέρνηση τις πολιτικές αποφάσεις και να κάνει όσα την προστάζουν οι δανειστές μας.

Πόσες φορές θα επαναληφθεί το χιλιοπαιγμένο παιχνίδι;

Προς το παρόν το παζάρι με τους τροικάνους φαίνεται ότι θα λήξει με την κυβέρνηση να παίρνει την 6η δόση με αίμα, να εμφανίζεται και πάλι ότι έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, αλλά τα προβλήματα να παραμένουν.

Σε λίγο χιλιάδες Έλληνες που έμειναν άνεργοι το τελευταίο εξάμηνο και άλλοι που δεν πληρώνονται από τις επιχειρήσεις, καθώς και έμποροι και βιοτέχνες που έβαλαν πρόσφατα λουκέτα θα λάβουν τα ραβασάκια που θα τους στείλουν και θα τους ζητάνε …έκτακτη εισφορά. Πού θα τα βρούνε για να τους τα δώσουν ουδόλως ενδιαφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι κάθε φορά θα παίζεται το ίδιο χιλιοπαιγμένο επεισόδιο της δήθεν άρνησης της τρόικας να δώσει τη δόση ώστε κάθε φορά να αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει κι ένα μέτρο, επώδυνο τις περισσότερες φορές.

Το σωσίβιο που θα ρίξει κι αυτήν την φορά στην κυβέρνηση η τρόικα μπορεί να τη σώσει από τον πνιγμό προσωρινά αλλά δεν μπορεί να τη σώσει από τον κακό της εαυτό.

Κι αφού θα έχει πάρει όλα τα επώδυνα μέτρα για το λαό κάποια στιγμή η τρόικα θα την αδειάσει μη αντέχοντας άλλο την ανικανότητά της.

Ας μην πανηγυρίσουν λοιπόν κατά τις 20 Σεπτεμβρίου στην κυβέρνηση. Τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Αν νομίζουν ότι με πρόσκαιρες «επιτυχίες» θα σωθούν είναι γελασμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 05/09/2011 07:38:09

  Είναι ηλίου φαεινότερον: οι άνθρωποι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.Τέλος

  • SERTIS avatar
   SERTIS @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 05/09/2011 15:10:34

   αν και απεχθάνομαι τις θεωρίες συνομωσίας και πάντα θέλω να είμαι ορθολογιστής.....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ........

 2. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 05/09/2011 10:13:49

  να μην πληρωσει κανεις τις εκτακτες εισφορες. δεν εχει να πληρωσει αλλωστε.
  τι θα μας κανουν? θα μας βαλλουνε φυλακη? ας μας βαλλουνε αν τολμανε.
  να δειτε πως πεφτει ευκολα μια κυβερνηση αν δεν πληρωσει κανενας τις εκτακτες εισφορες. θα μου πειτε θα μας βαλλουν νεους φορους να τα παρουν απο κει.ε δε θα προλαβουνε.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ @ mhtsos karditsa 05/09/2011 11:45:57

   Μακάρι να υπήρχε αυτή η δυνατότητα, απαιτεί όμως κοινωνικό αυτοματισμό που αμφιβάλλω αν υπάρχει στους Έλληνες. Καλό θα ήταν επίσης να μην πέσουν στην παγίδα με τα αυθαίρετα, όπως ευτυχώς έγινε σε σημαντικό βαθμό με τους ημιυπαίθριους. Αυτοί φτιάχνουν μία τράπεζα παρανόμων γιά να τους τραβάνε χρήματα σε κάθε περίπτωση που θα τους λείπουν.

  • sofia avatar
   sofia @ mhtsos karditsa 06/09/2011 10:00:03

   ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ 1 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΚΥΒΙΚΩΝ, Η ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ: ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1,5% ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ, ΟΣΟ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ...
   ( ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...)

 3. φωνη avatar
  φωνη 05/09/2011 10:29:31

  Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτά που ζητάει η τρόϊκα το έχουν καταλάβει όλοι.
  Ότι όσο δεν τα κάνει τόσο σκληρότερα θα είναι αυτά που ζητάει είναι λογικό. Δεν έκανε τίποτα να μειώσει το δημόσιο, το αντίθετο για την ακρίβεια, και από εκεί που μιλάγαμε για εφεδρεία τώρα η τρόϊκα ζητάει καθαρά απολύσεις.
  Εγώ πιστεύω ότι τρόϊκα τους έκανε πλάτες έφυγε και τους πρόσφερε πολιτικό χρόνο μέχρι τη ΔΕΘ.
  Δεν υπήρχε λόγος να φύγουν όσο χάλια και να ήταν η κατάσταση όσο άσχετος και να ήταν ο Βενιζέλος έπρεπε να κάτσουν να του πουν θα κάνεις αυτά να τα συμφωνήσουν και μετά να φύγουν. Αλλά έτσι θα έπρεπε στη ΔΕΘ να μιλάνε για απολύσεις στο δημόσιο, ενώ τώρα θα λένε ψέματα για ανάπτυξη και μείωση φορολογίας.
  Ο αντιπρόεδρος (νομίζω) της Μέρκελ λίγο πολύ είπε να τσακιστούν να γυρίσουν πίσω να κάνουν τη δουλεία τους και να αφήσει η Αθήνα αυτά που ξέρει.

  • sofia avatar
   sofia @ φωνη 06/09/2011 10:04:27

   ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΜΕΝΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ?
   ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ: "ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ"? ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ. ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΣ ΝΟΜΙΖΕΣ!!!

 4. kostas avatar
  kostas 05/09/2011 10:44:31

  Απολύσεις έγιναν όπου πήγε το ΔΝΤ και μάλιστα τα είχαμε δει σε διάφορες εκπομπές που περιέγραφαν την κατάσταση άλλων χωρών (επί ΔΝΤ).
  Απλά η κυβέρνηση μας "έπειθε" ότι εδώ είναι αλλιώς.
  Όλα ήταν γνωστά από την αρχή.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kostas 05/09/2011 12:02:43

   Εδώ θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μόνο αν οι ίδιοι οι θιγόμενοι κατέβαιναν στους δρόμους και τα έκαναν λαμπόγυαλο, εξαναγκάζοντας σε άτακτη φυγή τόσο τους τροϊκανούς κατακτητές όσο και τους ντόπιους συνεργούς τους. Αλλά όσο οι θιγόμενοι εξακολουθούν είναι ερωτευμένοι με τους... καναπέδες τους, ας περιμένουν ακόμα χειρότερα. Ούτε στάλα δάκρυ δεν πρόκειται να χύσουμε για πάρτη τους.

 5. Απορία avatar
  Απορία 05/09/2011 11:11:19

  Σχεδόν 80 χιλιάρικα τον χρόνο ο κάθε ένας έπαιρναν δυο διοικητικοί γραμματείς στους δήμους Λασιθίου και Θεσσαλονίκης.

  Και μετά θέλει ο Μπένυ να σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 05/09/2011 12:00:12

   Και από δύο, τρία, πέντε, πενήντα παραδείγματα, γενικεύουμε και λέμε "έξω πενήντα χιλιάδες, εδώ και τώρα";

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Απορία 05/09/2011 20:11:29

   και;
   Ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι η μη τήρηση των νόμων στη χώρα ανέκαθεν.

   Θα έπρεπε να ζητηθούν αναδρομικά πίσω τα χρήματα και ο δήμαρχος με τον υπεύθυνο οικονομικών να πάνε μέσα.

   Διαφορετικά απλά παίζουμε τους μονομάχους με τους πραίτορες να τρίβουν τα χέρια τους...

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/09/2011 14:19:12

  Προσπαθούν,ΜΑΤΑΙΑ,να κερδίσουν πολιτικό χρόνο χρησιμοποιώντας απίθανα ταχυδακτυλουργικά τρικ που είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ με το DNA του πασοκικού καθεστώτος,ΑΛΛΑ δεν σώζονται με ΤΙΠΟΤΑ...Η κοινωνία ΚΟΧΛΑΖΕΙ...Στη δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχουν αδιέξοδα.ΕΚΛΟΓΕΣ.Και κάτι ακόμη.Ο Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών.ΟΜΩΣ,σε ό,τι λέει ή προβλέπει,μετά από λίγο καιρό,συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο......

 7. Σίμος avatar
  Σίμος 05/09/2011 15:15:13

  Τέτοιες φωτογραφίες είναι που σε στέλνουν στον ψυχίατρο. γελάκια με τον τροικανό τοκογλύφο και επιτετραμένο των κατοχικών δυνάμεων. για όλα αυτά θα πληρώσετε. Να το θυμάσθε. και με τους ΝΑΖΙ που ευαγγελίζονταν την Νεα Τάξη πραγμάτων πολλοί χαριεντίζονταν.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Σίμος 05/09/2011 18:54:12

   Αψογος

 8. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 05/09/2011 15:18:01

  Αποκλείεται να τα έσπασαν για μας. Πρώτον γιατί δε γίνεται να υποστεί μειώσεις μεμονωμένα κάποιο κομμάτι υπαλλήλων και αφετέρου γιατί και στην τρόικα ξέρουν πως οι υπάλληλοι των οικονομικών έχουν διαφορετική μισθοδοσία σε όλη την ευρώπη

  • juliet avatar
   juliet @ φορομπήχτης 05/09/2011 15:32:10

   χαχαχαχαχα,πες τα νομίζει ότι κοροΐδευει τους ιθαγενείς και τους μοιράζει καθρεφτάκια και εικονίτσες με τη φάτσα του για να τους πείσει ότι έτσι θα γίνουν αν(βρουν) φάνε όλο το φαΐ τους.

  • sofia avatar
   sofia @ φορομπήχτης 06/09/2011 10:06:50

   ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ...
   ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ Η ΤΡΟΪΚΑ.

 9. armagedon avatar
  armagedon 05/09/2011 18:24:11

  ΕΠΑΙΡΝΑΝ 2-3 80 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ?ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΩΝ ΤΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΕΙ...Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/09/2011 18:35:12

  Μα, αυτή είναι η "λογική" των κοινωνικών αυτοματιστών: υπάρχουν πενήντα επίορκοι; Απολύστε πενήντα... χιλιάδες! Η ίδια, πολλαπλασιαστική "λογική" με βάση την οποία εκτελούσαν οι Ναζί τον πληθυσμό ενός ολόκληρου χωριού επειδή σκοτώθηκαν σε ενέδρα δύο δικοί τους.

  • sofia avatar
   sofia @ Αυριανιστής 06/09/2011 10:08:21

   ΣΩΣΤΟΣ.

 11. ORIMA avatar
  ORIMA 05/09/2011 22:04:36

  Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες, την πληρώνει το γρασίδι. Παλιά Κινέζικη παροιμία.
  Παρακολουθούμε εναγωνίως ένα ακόμα επεισόδιο νομικής διευθέτησης μεταφοράς πραγματικού Εθνικού πλούτου προς εξαργύρωση μέρους του μη απτού (ενσώματου) χρέους. Μια διαδικασία απόλυτα αδιαφανή, μέσα αε ένα νέφος φημών, διιστάμενων απόψεων υψηλόβαθμων αξιοματούχων που δεν έχουν εκλεγεί άμεσα από τους λαούς και "ελέω Θεού" (δηλαδή ο Θέος να βάλει το χέρι του - kismet) διορισμένβν αυτόκλιτων "ειδικών" με πλούσια προϋπηρεσία σε οικονομική καταστροφή. Αναρωτιέμαι, "τι γαρ χρείαν έχομεν μαρτύρων... ;!"

  • sofia avatar
   sofia @ ORIMA 06/09/2011 10:09:22

   "ΟΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ"... ΠΟΛΥ ΣΟΦΟ, ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΩ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.