#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2008 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και κομιστή του DVD;

 Έντονο παρασκήνιο εκτυλίσσεται όπως μαθαίνουμε μεταξύ του Μαξίμου και των φερόμενων ως κομιστών της κασέτας, ενόψει του αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται η κατάσταση και των διαφαινόμενων κινδύνων και για τις δυο πλευρές. Πηγές προσκείμενες στην δημοσιογραφική πλευρά που υποδεικνύεται απο πολλούς ότι παρέδωσε την κασέτα στον Γιάννη Ανδριανό, δίνουν τώρα την εξής εξήγηση για όσα έγιναν: Γνώριζαν το υλικό της Εύας Τσέκου (όπως έχουν παραδεχθεί και δημοσίως) και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την δημοσίευσή του θέματος, ενημέρωσαν σχετικά το Μαξίμου - όπως έκαναν άλλωστε και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ο στόχος τους (λένε τώρα τα ίδια πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα) «ήταν μια ακόμα δημοσιογραφική επιτυχία» του είδους. Όταν δηλαδή θα έδιωχνε το Μαξίμου τον Ζαχόπουλο, εκείνοι που έδωσαν την κασέτα στον κ. Αδριανό, θα έβγαιναν και θα έγραφαν ότι «έτσι διώχτηκε ο γενικός γραμματέας» κλπ κλπ. Όπως συνέβη άλλωστε στην περίπτωση Μαγγίνα. Τα πράγματα, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, προχωρούσαν κανονικά, αλλά μεσολάβησε ο απρόβλεπτος παράγοντας της ιστορίας (καμία σχέση αυτός με τον …FactorX, για να μην παρεξηγούμεθα). Ένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους, από εκείνους τα τηλέφωνα των οποίων βρέθηκαν στο κινητό του Ζαχόπουλου, του τηλεφώνησε λίγα λεπτά πριν το πηδήξει από το μπαλκόνι, και του είπε ότι είχε κι αυτός τα θέμα και πως θα το έβγαζε στο δελτίο του εκείνης της ημέρας. Ακολούθησε ο γνωστός καυγάς (με την σύζυγο του Ζαχόπουλου να φωνάζει οτι τους «κατέστρεψε» οικογενειακώς με την…  λίμπιντό του) και τελικά η απόπειρα αυτοκτονίας.

«Έτσι έγιναν όλα», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Δεν υπάρχουν εκβιασμοί και σενάρια συνωμοσίας». Λέτε να έχουν δίκαιο; Εμείς τους ακούμε, αλλά δεν υιοθετούμε ακόμα καμία εκδοχή των γεγονότων. Γιατί παραμένει ισχυρή και η άλλη εκδοχή, εκείνη περί «οργανωμένου σχεδίου» που παρουσιάσαμε εδώ και τείνει να καταστεί σήμερα κυρίαρχη. Αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν στην πρόθεση κανενός να οδηγηθούν τα πράγματα εκεί που έχουν φτάσει και να τα «χάλασε» όλα η απόπειρα του Ζαχόπουλου, παραμένει ως διαπίστωση ότι «όποιος παίζει με τη φωτιά, στο τέλος θα καεί». Κι αυτό ισχύει και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Και για την κυβερνητική και για την δημοσιογραφική. Γιατί μέσα από τα ύποπτα και πολλές φορές βρώμικα αλισβερίσια κατέληξαν αμφότεροι εκεί που βρίσκονται τώρα. Και ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει και εκδοτικός πόλεμος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Prokroustis avatar
  Prokroustis 09/01/2008 18:46:39

  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τις εκλογές του Ιουνίου στην ΕΣΗΕΑ, όταν στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκφράζαμε τη θέση ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να μην γίνει η ΕΣΗΕΑ φιλοκυβερνητικό και φιλοεργοδοτικό παραμάγαζο. Δυστυχώς η τελευταία εξέλιξη με την κατά πλειοψηφία απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση του κ. Ανδριανού και όσα αυτή συνεπάγεται, μας επιβεβαιώνει με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο. Είναι ίσως το μοναδικό σωματείο εργαζομένων που κάνει ανοιχτά πλάτες στην πλέον απομονωμένη και πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνηση. Με το ασφαλιστικό ανοιχτό, την υπόθεση των ομολόγων να περιμένει ακόμα απαντήσεις (και φυσικά τις συνέπειες που προκύπτουν), με κάθε είδους στήριξη στην εργοδοτική αυθαιρεσία, από την πλευρά της κυβέρνησης σε τρέχοντα εργασιακά ζητήματα, με την δύσοσμη «Ζαχοπουλιάδα» σε εξέλιξη και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αρνείται ακόμα και το αυτονόητο, να καταδικάσει την προκλητική κυβερνητική άποψη, ότι ο κ. Ανδριανός λειτούργησε με το «δημοσιογραφικό απόρρητο». Περίμενε μάλιστα η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ πρώτα να διατυπωθεί και δημόσια η άποψη αυτή (η
  γραμμή) από τον άλλοτε δημοσιογράφο και τώρα κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ.Ρουσόπουλο, αποφεύγοντας εδώ και μέρες να πάρει δημόσια και σαφή θέση. Για την ερμηνεία του καταστατικού, τα έχουν εξηγήσει πολλοί πριν από μας και επαρκώς, δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό απόρρητο.
  Μένουμε στην πολιτική ουσία της υπόθεσης, στην πιο σκληρή περίοδο που η παραπαίουσα κυβέρνηση επιτίθεται σε όλους τους εργαζομένους, την ώρα που βυθίζεται στο βούρκο των σκανδάλων η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ της δίνει χείρα βοηθείας.

  Κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας ενωτικά με όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ και ευρύτερα. Καμία ανακωχή, καμία υποχώρηση, αντίσταση ενάντια στην κυβέρνηση των σκανδάλων.


  Εργασιακή ενημέρωση στο financialcrimesnews.blogspot.com

 2. guandanamo avatar
  guandanamo 09/01/2008 18:49:54

  Συντροφε ΦακτορΧ, όλα τα λεφτά είναι ο Blow Up που έβαλες

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 09/01/2008 19:45:59

  Δηλαδή, η εξουσία κρατάει το λόγο τιμής που δίνει. Αν υπάρχει εξουσία με "τιμή". Αν υπάρχει εξουσία που μπορεί να πιαστεί φίλος. Και επειδή δεν υπάρχει, είναι πέραν πάσης βεβαιότητος, ότι εκείνος που έδωσε το ΝτιΒιΝτι, φρόντισε να κρατήσει τα υπόλοιπα 8-9 κομμάτια, ούτως ώστε, στην περίπτωση που το Μαξίμου τον βγάλει στη δημόσια σέντρα, να έχει να διαλέξει τι να προβάλλει στο "Σινέ Μαξίμου". Θέλει ο πόπολο σκληρό, πολύ σκληρό, καραμπινάτη τσόντα, θέλει πολιτικές εξομολογήσεις, ροζ ιστορίες του παρελθόντος ; Ο,τι τραβάει το γούστο μας, υπάρχει. Τι θα συμβεί λοιπόν, εάν το Μαξίμου "δώσει" τον πληροφοριοδότη του; Κατά τα λοιπά, κυκλοφορούν ευρέως οι απόψεις ότι ο θόρυβος και οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από μεγάλη μερίδα διαπλεκόμενων ΜΜΕ, οφείλεται σε ξεκαθάρισμα εκδοτικών λογαριασμών. Σύμφωνοι, σε κάθε "παιχνίδι" υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, πολλοί κερδισμένοι και πολλοί χαμένοι. Προφανώς, κάποιοι εκδότες θέλουν να στριμώξουν άλλους ανταγωνιστές τους. Αυτοί όμως, που επικαλούνται ένα τέτοιο επιχείρημα, δείχνουν παράλληλα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση (εφημερίδα) για να βρεθεί ο άνθρωπος που έδωσε το ΝτιΒιΝτι. Τελευταία, εκτός από Λαμπράκη, κ.λ.π., στο χορό των πιέσεων, μπήκε και η Γιάννα (βλέπε σημερινό πρωτοσέλιδο). Για να καταλάβω κι'εγώ όμως: Το πρόβλημα είναι ποιός έδωσε το βίντεο ή αυτό καθευατό το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, η διαχείριση του Γ ΚΠΣ και λοιπών οικονομικών πόρων του υπουργείου, καθώς και το γεγονός ότι το μέλος της παρέας του πρωθυπουργού και της Νατάσας, έλυνε και έδενε στο ΥΠΠΟ δίχως να δίνει σε κανέναν λογαριασμο; Να μάθουμε ποιός είναι και να τον κρεμάσουμε ανάποδα στο Σύνταγμα τον δημοσιογράφο αυτόν (ε ρε πόσοι ακόμα "κουκουλοφόροι" δημοσιογράφοι, επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θέλουν κρέμασμα!), αλλά μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ας μάθουμε επιτέλους τον μηχανισμό καταλήστευσης των κονδυλίων και τον ρόλο που έχουν παίξει εταιρείες, διαπλεκόμενοι και κυβερνητικά πρόσωπα. Ας πληροφορηθούμε επίσης, οι μίζες πόσο ψηλά πήγαιναν και σε ποιές οφφσόρ. Κάτι μου λέει ότι όλα αυτά έχουν "άρωμα" θηλυκού. Οχι πάντως της Τσέκου.

 4. alexandra avatar
  alexandra 09/01/2008 21:48:17

  Και για να συνεχίσω στο σχόλιό σου Suhoi, οτι καθηγητές ιστορίας Β/θμιας,που δεν έχουν διοικήσει ούτε το σχολείο τους, με βασικό προσόν τον λυσσαλέο παραγοντισμό τους,και την πίστη στο υψηλό ιδανικό συγκεκριμένου χρώματος παρέας που θα τους οδηγήσει ψηλά, γίνονται Διαχειριστές απίστευτων κρατικών κονδυλίων , βάζοντας μέσα στα Κρατικά συμβούλια που υποτίθεται αποφασίζουν, τον κουμπάρο, την αδελφή του τρίτου ξαδέλφου του μπατζανάκη του κ. εκλεκτού της κυρίας, και το κράτος διοικείται έτσι σε όλα του τα επίπεδα; Αναπαράγοντας αυτόν τον απίθανο εσμό απο παρέες λαμογίων που μπλοκάρουν τα παντα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.