#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παγωμάρα στην κοινωνία και ηρεμία λίγο πριν από την θύελλαΗ βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα μπορεί να ξεκίνησε από χθες και να έχει πνίξει τη χώρα στο χιόνι, η άλλη «βαρυχειμωνιά» όμως, αυτή της οικονομίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες. Κι αν τα κρύα και τα χιόνια υποχωρήσουν τις επόμενες ώρες, στην οικονομική κατάσταση της χώρας η επιδείνωση θα είναι ταχέως κλιμακούμενη και με άγνωστη ημερομηνία λήξεως.

Την «παγωνιά» των ανθρώπων τη βλέπει κανείς όπου κι αν πηγαίνει. Από τις ταβέρνες, τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι τα γραφεία και τους δρόμους. Ολοι συζητούν για το μέλλον τους και αυτό των παιδιών τους, κι όλοι είναι «παγωμένοι». Οι ερωτήσεις στους δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα πράγματα από κοντά είναι σχεδόν πάντα οι ίδιες: «Θα χρεοκοπήσουμε; Θα γίνουμε Βουλγαρία; Θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί μας; Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Πώς θα πληρώσουμε το δάνειο του σπιτιού, τα φροντιστήρια ή τις σπουδές των παιδιών;»

Δραματικές ερωτήσεις χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις. Τι να πει κανείς σε κάποιον που παίρνει μια ζωή 1.400 ευρώ και θα έλθει ο εργοδότης και θα τους κόψει με το έτσι θέλω το 20%;

Τι να πει κανείς για τους δημοσίους υπαλλήλους των κατώτερων κλιμακίων που υφίστανται εκτός από μειώσεις στους μισθούς και τους «προπηλακισμούς» του κάθε Πάγκαλου που λέει ότι δε δουλεύουν;

Η κυβέρνηση, με το να στοχοποιεί το δημόσιο και να δίνει διαρροές για γερό μαχαίρι στα «ρετιρέ» του δημοσίου στην ουσία το κάνει για να πούμε όλοι εμείς που είμαστε εκτός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ίδιοι, παίρνουν 4.000 ευρώ και πάνω, παίρνουν επιδόματα, δε δουλεύουν και άλλα πολλά.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι ίδια και δεν είναι παντού. Υπάρχουν χιλιάδες χαμηλόμισθοι και στο δημόσιο τομέα που βρίσκονται τώρα στη δυσάρεστη θέση να χειροτερεύσουν το βιοτικό τους επίπεδο λες και πριν ζούσαν σαν Κροίσοι.

Οσο για τον ιδιωτικό τομέα, εκεί η απόλυτη ζούγκλα. Ολοι αναρωτιούνται τι τους περιμένει τους επόμενους μήνες όταν οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα ισχύουν στο ακέραιο κι αυτοί που τις υλοποίησαν θα έχουν πάει σπίτια τους.

Απόλυτη παγωμάρα λοιπόν στην ελληνική κοινωνία και δεν είναι από το χιόνι. Αντίθετα, το λευκό του χιονιού λειτουργεί και εξαγνιστικά.

Το μαύρο που έχει ρίξει η κυβέρνηση και η τρόικα πάνω από τη χώρα, δυστυχώς δε φεύγει με ένα αεράκι. Χρειάζονται αγώνες, προσπάθεια στο δρόμο και στους εργασιακούς χώρους και κυρίως πίεση με κάθε δύναμη προς την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί. Αλλιώς, προειδοποιούν ότι το καζάνι που βράζει θα εκραγεί.

Και το βλέπει κανείς στα μάτια του κόσμου, αυτού που δεν έχει χρήματα για τα καθημερινά. Είναι αγριεμένο το βλέμμα, είναι έτοιμοι να εκραγούν, δεν αντέχουν άλλο. Και με το 2011 να προοιωνίζεται ακόμη δυσκολότερες ημέρες, ίσως θα πρέπει όλοι να προετοιμαζόμαστε να γίνουμε Αργεντινή. Όχι ως προς τη φτώχεια αλλά προς την αντίδραση. Διότι όταν οι περήφανοι Αργεντινοί κατάλαβαν την κοροϊδία του ΔΝΤ τους πήραν με τις κατσαρόλες.

Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό από τον κόσμο. Οποιος κυκλοφορεί έξω καταλαβαίνει ότι η ηρεμία είναι λίγο πριν τη θύελλα. Όχι τη χιονοθύελλα των τελευταίων ωρών. Την κοινωνική που δεν φεύγει έτσι εύκολα.

Στο κάτω – κάτω, τι είναι ο πάγος μπροστά στον… γύψο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.ΔΡΑΚΙΣ. avatar
  Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 12/12/2010 10:04:34

  Η ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, βρίσκεται σε κατάσταση φυτικού κώματος.
  Λιγοστά έως καθόλου αντανακλαστικά.
  Ένα φυτικό κώμα, δεν έχει καμιά ελπίδα να επανέλθει.
  Έτσι και οι Έλληνες της παρούσας γενιάς, είναι προορισμένοι και φτιαγμένοι από την μαζική προπαγάνδα , να δεχτούν τα νέα δεσμά που έχουν χαλκευτεί για αυτούς και να υποταχτούν.
  Κάτι ξέρει ο Πάγκαλος όταν λέει ότι " οι Έλληνες διαφωνούν με την πολιτική μας αλλά δεν είναι σε θέση να την ανατρέψουν ..."
  Αν οι γενιές του μέλλοντος βρουν άξιους ηγέτες, ίσως καταφέρουν να ανατρέψουν τη δουλεία που μέρα με τη μέρα βλέπουμε εμείς, οι απαθείς, να χτίζεται για μας, και για τα παιδιά μας.
  Ίσως οι γενιές του μέλλοντος, να αποζητήσουν το κοινωνικό κράτος που εμείς αντί να βελτιώσουμε επιτρέπουμε να καταργηθεί.
  Ίσως αποζητήσουν ανθρώπινους μισθούς , ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς , ανθρώπινη ζωή ανθρώπινες αξίες.
  Ίσως με λίγα λόγια, αναπτυχθούν ξανά τα ιδανικά που οραματίστηκε για τη σημερινή Ελλάδα, η περιβόητη «γενιά του Πολυτεχνείου», και στη συνέχεια τα ξεπούλησε φτηνά...

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 12/12/2010 15:28:23

   Από την κατάθλιψη που έχουν πάθει οι ανθρωποι γύρω δεν εχουν
   δυνάμεις να επαναστατήσουν....
   ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ
   κυβερνησης παπανδρεου ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Kostas D 13/12/2010 00:38:15

    Το ότι, δήθεν, η κατάθλιψη κάνει τους ανθρώπους να μη βγαίνουν στο δρόμο, είναι μια εύκολη και απλοϊκή ερμηνεία, Κώστα. Θα μου επιτρέψεις όμως να μην τη συμμερίζομαι.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/12/2010 10:22:29

  Τι έχουν να πουν τώρα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που με κακεντρέχεια σχολίαζαν τις μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων πέρυσι;

  Οι Έλληνες ΔΕΝ θα αντιδράσουν, όπως δεν αντέδρασαν ποτέ τους.

  Ο Έλληνας ΔΕΝ είναι αυθόρμητος, παρά τα στερεότυπα. Δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες γιατί φοβάται τι θα πει ο γείτονας. Ο Έλληνας χρειάζεται καθοδήγηση.

  Είναι όπως με τη μουσική. Ο Έλληνας χορεύει κυκλικούς χορούς όπου όλοι χορεύουν τα ίδια βήματα, όλοι πάνω κάτω κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Ο Έλληνας ΔΕΝ χορεύει π.χ. τανγκό, γιατί φοβάται ότι θα ρεζιλευτεί αν δεν βρει σωστά τα βήματα.

  Το είπε ο Πάγκαλος: "Εμείς (το ΠΑΣΟΚ) ελέγχουμε τα συνδικάτα". Μην περιμένετε "αυθόρμητες" διαδηλώσεις και απεργίες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Στέργιος 12/12/2010 11:52:38

   Συμφωνώ.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Στέργιος 12/12/2010 12:34:55

   Στέργιε, διαβάζω με προσοχή πάντα τις αναρτήσεις σου και ομολογώ ότι προβληματίζομαι. Επειδή, τα μονίμως σκωπτικά κατά τον Ελλήνων σχόλιά σου, δημιουργούν εντυπώσεις, γιά να μη πω πεποιθήσεις, ότι γράφονται από άτομο με πολλά απωθημένα, προοδευτικό μισέλληνα, αλλοδαπό εποικιστή.

   Αυτή είναι η γνώμη μου, την οποία καταθέτω ελεύθερα. Οπως ακριβώς ελεύθερα, καταθέτεις κι εσύ τη δική σου, γιά τους Ελληνες. Καλημέρα.

   • zackii avatar
    zackii @ η Dimi 12/12/2010 13:36:44

    Πες μου ειλικρινά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι σήμερα ο πιό ηλίθιος-χωρίς εισαγωγικά-λαός στην Ευρώπη?
    Ποιός άλλος λαός δέχεται να τον κοροιδεύουν τόσο απροκάλυπτα? Να βγαίνει ένας πρωθυπουργός-εδώ με εισαγωγικά- και να του λέει επαναλαμβανόμενα ψέμματα τα οποία δεν αποδεικνύονται μετά από ένα η δύο χρόνια, αλλά μετά από 10 η 15 ημέρες και αυτός κάθε φορά να πέφτει στη λούμπα.
    Να βγαίνουν Υπουργοί και να του λένε ότι η Βουλγαροποίηση και ο εξανδραποδισμός του είναι επιτυχία της κυβέρνησης -ότι θα πηγαίνει πχ στον εργοδότη και άμα δεν συμφωνεί με αυτά που του δίνει θα παίρνει αυτά που θέλει αυτός με τις πλάτες...του Παναγόπουλου- και δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα να τους κρεμάσει στο Σύνταγμα, αλλά τους έχει και μπροστά στις δημοσκοπήσεις?
    Ένας λαός που απροκάλυπτα ο Σημίτης του έλεγε βάλε την περιουσία σου στο χρηματιστήριο γιά να στην πάρουμε, και αντί να έχει πάρει τα καλάσνικοφ όπως οι Αλβανοί με τις πυραμίδες, τον ...προσκαλεί να πει τη γνώμη του περί παντός επιστητού?
    Ένας λαός που άγεται και φέρεται από τους μεγαλακαναλάρχες, και ανέχεται να διαμορφώνπυν την άποψή του τα Νέα, το Έθνος, η Τρέμη , ο Θέμος κλπ?
    Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι αύριο αλλά σέβομαι το χώρο του site και εξάλλου δεν νομίζω ότι έχει νόημα!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ η Dimi 12/12/2010 17:43:42

    Dimi, θα πω κάτι ευθαρσώς:
    Εγώ και πάρα πολλοί άλλοι Έλληνες πατριώτες, που βλέπουμε σιγά σιγά τις ζωές μας να στραγγαλίζονται, ΔΕΝ θα βγούμε στον δρόμο όταν δίπλα μας ειναι οι προδότες ισλαμολάγνοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μπαχαλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Και η πλειοψηφία της κοινωνίας είμαστε ΕΜΕΙΣ, όχι αυτοί.
    Καταλαβαίνεις τώρα ποιανών συμφέροντα υπηρετεί ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα παρακλάδια του αριστερισμού;
    Τα συμφέροντα αυτών που μας θέλουν άφωνα πρόβατα. Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, μαζί με τους προστατευόμενούς τους ισλαμολάθρους.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ ΒΙΣ 12/12/2010 23:30:36

     Αγαπητέ ΒΙΣ, ευχαριστώ γιά το σχόλιό σου. Οπως διαπιστώνεις στην ανάρτησή μου, Δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά σε κόμματα ή/και συνθήματα παλαιάς κοπής. Αναφέρομαι στους αδέσμευτους, αδικημένους, ακαπέλωτους, ανάστατους, εξοργισμένους, ληστευμένους, ...

     Αυτούς είναι που υπολογίζει και σέβεται, αναγκαστικά, το φονικό σύστημα. Επειδή ακριβώς, αυτοί είναι οι απρόβλεπτοι, νομοτελειακοί και ανεξέλεγκτοι, που φέρνουν τα πάνω κάτω και κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην ελευθερία της Πατρίδας και της δικής τους.

     Γιά τον τρόπο αντίδρασης του κάθε Ελληνα Πολίτη, δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες ή, blueprints. Mόνον ο στόχος υπάρχει κι αυτός είναι, Τίποτα λιγότερο από τη Νίκη! Επειδή στο τέλος, όταν τα πάντα θα έχουν ειπωθεί και γίνει, το αποτελέσμα είν'αυτό που μετράει και κρίνεται.

     Μόνον όταν συνειδητοποιήσουμε τη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ που έχουμε ως Πολίτες (λυσσαλέα οι εξουσιαστές προσπαθούν να μάς πείσουν περί του αντιθέτου, επειδή έτσι τους συμφέρει), και γίνουμε συλλογικά συν-υπεύθυνοι γιά το Τελικό αποτέλεσμα, που είναι η Οριστική απαλλαγή μας από τη νεοταξική ασφυξία, τότε θα έχουμε κάνει τα σωστά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΒΙΣ 13/12/2010 00:41:17

     Και τι ακριβώς κερδίζουμε, ΒΙΣ, όταν δε βγαίνουμε στο δρόμο επειδη "δίπλα μας βρίσκονται τα μπαχαλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ";

     Τα μπαχαλόπαιδα -που μπορεί να μην είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του... ΓΑΠ- τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς, γιατί να υπηρετούμε δια της απουσίας μας τη λογική τους;

 3. man8os avatar
  man8os 12/12/2010 11:41:03

  Συγνωμη δεν αντεχω να μην το πω, και δεν υπαρχει κανενα σχετικο ποστ.
  Ειστε πολυ τυχεροι εκει στην Αθηνα!! Εδω μας πεθανε στο κρυο και ουτε μια νιφαδα...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ man8os 12/12/2010 17:46:12

   @ man8os Πράγματι πολύ τυχεροί, φίλε μου. Τρέξιμο μεσ’ το ψιλό χιονάκι απολαύσαμε. Σαν τα μικρά παιδιά χαρήκαμε. Και με μικρόψαρα πεντανόστιμη κακαβιά ψαρόσουπα στη παραλία φάγαμε. . Και ζεσταμένο κόκκινο κρασί ήπιαμε. Και δάδες ανάψαμε. Και με κιθάρες τραγουδήσαμε. Και μιά ηλιόλουστη ημέρα κούκλα η σημερινή ξημέρωσε. Αχ, αυτή η πατρίδα της απόλυτης αντίφασης.

 4. george avatar
  george 12/12/2010 12:06:41

  Πριν από λίγο καιρό ο Μίκης Θεοδωράκης είπε το εξής: «ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς».
  Λοιπόν για να εξηγούμαστε...ο Έλληνας συνήθως γίνεται ραγιάς. Οι Έλληνες ήρωες επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.
  Για ποιά αντίδραση μιλάμε όταν τον τελευταίο χρόνο μια δοσίλογη κυβέρνηση ισοπέδωσε τα πάντα και δεν κουνήθηκε φύλλο; Ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη και τότε θα καταλάβει το πολύ απλό: ο Έλληνας έχει υποστεί σοβαρότατη αλλοίωση των αρχαίων εθνολογικών του χαρακτηριστικών. Δεν είμαστε απόγονοι αυτών που πιστεύουμε. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε. Έχουμε καταντήσει ένας λαός χωρίς καμιά εθνική ιδεολογία. Χωρίς Εθνική Συνέιδηση. Χωρίς Αίσθηση του Χρέους απέναντι στη Χώρα μας και τις επόμενες γενιές.
  Είμαι Δημόσιος Λειτουργός, διορίσθηκα με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (και όλοι ξέρουν ότι ήταν ό,τι πιο αξιοκρατικό υπήρξε ποτέ στη Δημόσια Διοίκηση), έχω μηνιαίες αποδοχές 1.044 € (χίλια σαράντα τέσσερα ευρώ...για να μην υπάρχουν παραξηγήσεις) και έχω δεχθεί τα τελευταία χρόνια απίστευτες επιθέσεις (όχι εγώ προσωπικά, αλλά σαν Δημόσιος Λειτουργός) και αήθεις χαρακτηρισμούς.
  Η τακτική των σύγχρονων Γκαίμπελς δεν έγινε αμέσως κατανοητή από τους Έλληνες.
  Πρώτα στοχοποίησαν του Δημοσίους Λειτουργούς, μετά τους Φορτηγατζήδες, μετά τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους κλπ κλπ.
  Εφάρμοσαν το σχέδιό τους χωρίς κανείς να αντιδράσει.
  Τώρα είναι μάλλον πια αργά.
  Θυμίζω σε όλους ένα απόσπασμα από γραπτό του Γερμανού αντιφρονούντος Μάρτιν Νίμελερ, στο οποίο σχολιάζει τη στάση της «σιωπηλής πλειοψηφίας» την εποχή του Γ' Ράιχ:
  “Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
  Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
  Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
  Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
  Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
  Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
  Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
  Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
  Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
  Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.
  Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
  Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει”.
  Καλημέρα σας.

  • margerit avatar
   margerit @ george 12/12/2010 13:22:36

   Συμφωνώ με όσα γράφεις. Δεν είμαστε εμείς, είμαστε άλλοι. Ελεος! Πώς καταντήσαμε ως λαός; Γιατί υποχωρούμε; Τόσο βολευτήκαμε στη μιζέρια μας;

  • κατερίνα avatar
   κατερίνα @ george 12/12/2010 18:28:04

   Μα αυτό το οποίο παραθέτετε είναι ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

   • george avatar
    george @ κατερίνα 12/12/2010 22:20:03

    Κατερίνα,
    υπάρχει διαμάχη γι' αυτό. Εγώ πιστεύω ότι είναι του Μάρτιν Νίμελερ.

 5. blue nile avatar
  blue nile 12/12/2010 12:13:16

  Υπομονή θα δείτε...
  Μέχρι τώρα πιο πολύ μιλούσαμε για το τι δραματικές αλλαγές θα φέρουν τα μέτρα στη ζωή των πολιτών. Αυτές οι δραματικές αλλαγές όμως έχουν αρχίσει να γίνονται ανυπόφορο βίωμα, οι αρχικές ανοχές και δυνατότητες αρχίζουν τώρα να εξανεμίζονται.
  Θα δείτε και πολύ σύντομα μάλιστα.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ blue nile 12/12/2010 12:47:52

   Να υποθεσω οτι θα σχιστουν πολλα καλσον?
   Ποιος θα βγει στο δρομο?
   Οι πασοκοι που ψηφισαν Γιωργακη ?
   Αυτοι που εβρισκαν τον Βενιζελο οργανο της διαπλοκης και στηριξαν Γιωργακη για να μην "καταληφθει το κινημα με ρεσαλτο"(παρτε ναχετε τωρα, να θυμισω οτι και ολοι εδω ηθελαν Γιωργακη αντι του Βενιζελου)?
   Ειναι γνωστο οτι λαικες επαναστασεις μονο απ την αριστερα μπορει να οργανωθουν απ τη δεξια μονο καμια χουντα προκειμενου να μπει ταξη.
   Αρα.......?
   Μοιραιοι και αβουλοι ανταμα......

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ koinos_nous 12/12/2010 15:42:43

    @ koinos_nous Στους δρόμους θα ΞΑΝΑβγούμε, οι αδέσμευτοι, οι αδικημένοι, οι ακαπέλωτοι, οι ανάστατοι, οι εξοργισμένοι, οι ληστευμένοι, οι νομοτελειακοί, ΟΛΟΙ Εμείς που ΔΕΝ μασάμε από απειλές, που ΔΕΝ εκβιαζόμαστε, που ΔΕΝ προσκυνάμε Αλλάχ ούτε μογγολο-σουλτάνο, που ΔΕΝ εκχωρούμε ούτε απεμπολούμε Κυρίαρχα Ελληνικά Δικαιώματα, που ΔΕΝ συμφάγαμε με τη χολέρα, που ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ!..

    Εμείς, οι πάνω από 100 χιλιάδες αυθόρμητοι διαδηλωτές της 5ης Μαϊου, 2010, πρόκειται να βγάλουμε τα νεοταξικά μαύρα φίδια απ’τη φωτιά, οριστικά κι αμετάκλητα αυτή τη φορά. Εμείς, οι ανυπότακτοι, που γιά να μάς λοβοτομήσουν οι εξουσιαστές, δολοφόνησαν με μολότωφ εν ψυχρώ, 3 ανύποπτους τραπεζικούς υπαλλήλους κι ένα αγέννητο Ελληνόπουλο.

    ΤΕΣΣΕΡΙΣ οι νεκροί της 5/5/2010, συν οι παράπλευρες Ψυχικές Απώλειες κι ο σιωπηλός Θρήνος των συγγενών τους. Και με τα κτήνη-δολοφόνους, ακόμα ασύλληπτους, να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

    Και με τον ανήσυχο Paul Thomsen, Deputy Director & Mission Chief, European Department IMF, την ώρα των πολλαπλών εγκλημάτων, να παρατηρεί απ’ τη βεράντα της σουϊτας του στο Luxury Collection Hotel «GRAND BRETAGNE”, τα τεκταινόμενα στο Σύνταγμα. Και να ΜΗΝ τολμάει ν'απαντήσει στ'απανωτά τηλεφωνήματά μας, γιά να του πούμε τη γνώμη μας γιά το τομάρι του και ό,τι ΑΘΛΙΟ κι ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ αυτός εκπροσωπεί, στις Κοινωνίες των Εθνών.

    Εμείς λοιπόν ΞΑΝΑ στις διαδηλώσεις, παρέα με τον γλυκύτατο Κανέλλο, τον γενναίο σκύλο-μπροστάρη υπέρ των Διαδηλωτών.

    Κι αφήνουμε τα καλσόν, τα τσιτ-κολέ-κολάν, τις 12ποντες γόβες-στιλέττο, τα μούσκουλα και ισλαμά από λαχώρη και τουρκιά, να σκίζονται «προοδευτικά», στα ghettoes της νεοταξικής Αphasia Βroka.

    Κι επειδή ο @αμημένος «προοδευτισμός» κι ο δήθεν κοινός νους, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΙΝΟΣ και ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ απ’τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών, υπενθυμίζουμε αυτό http://bit.ly/dNYlx7 μήπως και συνέλθουν μερικοί, απ’ το ραγιάδικο το κώμα το βαθύ που έχουν περιπέσει.

    Chiao Bellα. Αντίο, γελαστή Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που κυοφορούσες το πρώτο (κι αυτό δολοφονημένο) μωρό σου. Αντίο, Παρασκευή Ζούλια. Αντίο, Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

    Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ανδρών της Αστυνομίας. Κι αυτοί, συνΕλληνες οικογενειάρχες, ταλαίπωροι εργαζόμενοι είναι, που ρισκάρουν τη ζωή τους γιά ένα κομμάτι ψωμί. Εχουμε όμως Απειρα, με τις επιθέσεις που διατάσσουν οι υφάρπαγες της εξουσίας εναντίον αόπλων Ελλήνων Πολιτών-Μεταναστατών στην ίδια τους τη Χώρα.

    Αυτή η αναπόφευκτη, η τρομερή, η μετωπική, η νομοτελειακή σύγκρουση που έρχεται, θα κάνει την Τετάρτη 5/5/2010, κυριολεκτικά να θυμίζει περίπατο στην εξοχή. Οι φονιάδες της Ελληνικής Κοινωνίας, να είναι απολύτως βέβαιοι γι’αυτό. Οι ώρες τους στην εξουσία, είναι πλέον μετρημένες. Τελεία και Τέλος.

    • Μisha avatar
     Μisha @ η Dimi 12/12/2010 15:52:33

     Αγαπητή Dimi

     Η ιστορία με τα θυματα της Μαρφίν είναι τόσο βρώμικη όσο και η επίθεση στο Γκιόλια.
     Όταν αποκαλυφθούν οι ένοχοι που μπαινόβγαιναν σε βανάκια της Ασφάλειας , προσωπικά δε θα ξαφνιαστω.
     Και διαφωνω πως με τους μπάτσους δεν έχουμε τίποτα.
     Εχουμε πολλά , όταν μετατρεπονται σε πραιτωριανούς τους ΔΝΤ και χτυπάνε τις μανάδες, τους πατεραδες και τους παππουδες μας επειδή έτσι τους είπαν.
     Οι μπάτσοι όταν γινονται ταγματασφαλίτες κατοχικών καθεστώτων είναι εχθροί της πατριδας.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Μisha 12/12/2010 15:59:21

      Αγαπητέ Misha, τα ίδια, με άλλες λέξεις λέμε.

     • kiki avatar
      kiki @ Μisha 12/12/2010 20:02:41

      @ Μισα,
      Τρεις και εξηντα παιρνετε τον λαο να δερνετε.
      Προχουντικο, συνθημα, διαχρονικο.
      Βλεπω σημερα Κερατεα, και λυπαμαι που μενω εδω κατω.

    • koinos_nous avatar
     koinos_nous @ η Dimi 12/12/2010 16:28:01

     Ωραιο το ευχελαιο αλλα το γκολ μετραει

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ koinos_nous 12/12/2010 16:56:40

      Εφόσον έχουμε εσένα να χτυπάς 3 στα 3 penalties, η νίκη είναι a priori, διασφαλισμένη.

     • koinos_nous avatar
      koinos_nous @ koinos_nous 12/12/2010 17:18:49

      θα αστοχησω για να κερδισεις εσυ με αντεπιθεση του λαικου κινηματος

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ koinos_nous 12/12/2010 17:40:28

      Aυτά να τα λες σ'αυτούς με κοινό με σενα νου. Μη το κουράζεις άλλο.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ koinos_nous 12/12/2010 17:43:24

      Νίκη έστω και με μισό γκολ :D

     • koinos_nous avatar
      koinos_nous @ koinos_nous 12/12/2010 18:03:37

      Ειθε η ευφυια σου να ξεπερνα το δικο μου μεσο κοινο νου, οποτε το λαικο κινημα θα μεγαλουργησει, θα στειλει τους κακους στο πυρ το εξωτερον και θα ζησουν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

   • Μisha avatar
    Μisha @ koinos_nous 12/12/2010 19:36:09

    koinos nous

    Δε χρειαζόμαστε να βγούν οι ημίτρελλοι πλέον πασόκοι.
    Το 1 000 000 των άνεργων φτάνει και περισσεύει για να ρίξει τη χούντα

    • Maximilien avatar
     Maximilien @ Μisha 12/12/2010 19:56:43

     +1
     αρκεί να σταματήσουν να μυξοκλαίγονται όλη την ώρα κα να αυτομαστιγώνονται όπως κάνουν κάποιοι. Φτάνει πια η αυτολύπηση.

 6. Stergios avatar
  Stergios 12/12/2010 12:26:06

  Πολλοί ηγέτες ήταν σίγουροι πως έχουν στο τσεπάκι τους, τους λαούς. Μέχρι που ξύπνησαν απότομα. Μια λεπτομέρεια: ήταν αργά γι αυτούς.
  Όσο για μιας; τώρα συντηρούμε τις φωλιές της φωτιάς που η νέα γενιά θα ανάψει πυρκαγιά χωρίς να μας περιμένει…

 7. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 12/12/2010 14:39:07

  Συμφωνώ με το πνεύμα των σχολίων και όπως έχω γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση το κύριο πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πλέον η κυβέρνηση εσωτερικού ή εξωτερικού αλλά ο βαθύς λήθαργος των πολιτών.

 8. NONOS avatar
  NONOS 12/12/2010 19:24:19

  ΓΙΑ OΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ . . . . .


  Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες. Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε. να στο χαλάσει.


  Τόσο καλά....


  Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80. Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου. Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. Η χαρά του αφισοκολλητή. Το βασίλειο της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας. Όπως και της φτηνής ρητορικής. «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ζήτω η Λιβύη», μελετήστε το «πράσινο βιβλίο» του Καντάφι, και άλλα πολλά παρόμοια. Ώσπου ήρθε το τέλος.

  Τα αναπόφευκτα σκάνδαλα οδήγησαν σε ειδικά δικαστήρια, ψευδεπίγραφους κήνσορες, και στο «Τσοβόλα δώστα όλα», και από κει πάνε κι`άλλοι.  Και σκάει μύτη ο Μητσοτάκης με τον Μαυρίκη ...


  Τη δεκαετία του `90 που ακολούθησε, τα κεφάλια μπήκαν κάπως μέσα, αλλά τότε ήταν που ανδρώθηκαν τα πραγματικά λαμόγια. Τα σκυλάδικα γνώρισαν πιένες. Η Λιάνη ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω της υπήρχε μια ολόκληρη συνομοταξία πεινασμένων και συνάμα αγριεμένων ασύδοτων. Με το χαμόγελο της Κολυνός. «Σοσιαλιστικά» βαμπίρ. Μαζεύοντας όμως γύρω τους και τη πλέμπα. Και έτσι είδαμε το μοναδικό φαινόμενο, η κάθε γειτονιά να έχει και από μια ΕΛΔΕ, όπως κάποτε είχε από μια ντισκοτέκ. Χαμός στο ίσιωμα. Κόσμος και κοσμάκης καταχρεώθηκε για να μπορεί να γίνει «παίκτης». Χα και πάλι χα. Κάποιοι όμως ανησυχούσαν από τότε. Είχαν υπόψη τους τη λευκή βίβλο της ΕΟΚ, που ελάχιστη της δόθηκε δημοσιότητα.


  Και μετά ήρθε το ευρώ. Στην αρχή χαρήκαμε, καθότι αισθανθήκαμε Ευρωπαίοι. Το χρόνιο όνειρο της ψωροκώσταινας. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε πως το ευρώ, που είχε κλειδώσει στις 340 δραχμές, ισοδυναμούσε με το παλιό κατοστάρικο. Κάποτε αγοράζαμε το φραπέ 140 δραχμές και σκοτωνόμασταν με τον σερβιτόρο για τα ρέστα από τις 150. Τώρα έφτασε το φραπέ στα 5 ευρώ και αισθανόμαστε γύφτοι αν δεν αφήσουμε 1 Ε πουρμπουάρ (340 δραχμές παρακαλώ).


  Παρόλα αυτά, λίγο τα ευρωπαϊκά πακέτα, λίγο η Ολυμπιάδα, λίγο η τραπεζική απελευθέρωση της δανειοδότησης, λίγο η στρεβλή ανάπτυξη, λίγο η καρακατσουλίστικη τιβί μας, και γίναμε όλοι μπρούκληδες. Πήξαμε να βλέπουμε BMW και Μερτσέντες αγορασμένες με 136 άτοκες(!) δόσεις.
  Γεμίσαμε από χάϊδες τυπάδες και αισθησιακές μοντέλες (όλες ξανθιές) γκλαμουράτες. Εκεί που κάποτε βλέπαμε μόνο μουσάτους αγωνιστές, και αξύριστες κνίτισες, γεμίσαμε από τεκνά και σεξοβόμβες. 50 τηλεοπτικά κανάλια η Νέα Υόρκη; 150 εμείς. Home Cinemas, Pentium, Playstation, lap tops, flat screen 42 inch HD TV's, και πάει λέγοντας. Όχι παίζουμε. Και νάσου Ολυμπιάδα σούπερ φαντεζί, και νάσου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και πίσω και σας φάγαμε κουφάλες λιγούρηδες Ευρωπαίοι. Ελλάδα ρε..


  Ναι, αλλά ήρθε πλέον και η ώρα του λογαριασμού. Με πορδές αυγά δεν βάφονται. Η αιώνια σοφία του απλού λαού επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά. Όλα ήταν σικέ. Τεράστιο το έλλειμμα, τεράστιο το δημόσιο χρέος, και πάπαλα οι ντεμέκ σωτήρες πολιτικοί μας. Ανθρωπάκια και αυτοί, που ψάχνουν να κάνουν τη καλή τους με καμιά γρηγοράδα. Και μετά μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε. Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Και νάμαστε ξανά μανά, εσείς και εγώ, οι μέσοι Έλληνες δηλαδή, ενώπιοι ενωπίω του ΔΝΤ και του κάθε Τρισέ. Της σκληρής πραγματικότητας. Και ξαφνικά
  έντρομοι συνειδητοποιούμε, πως τελικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μας πολυσυμπαθούν. Ήταν όλα μια αυταπάτη.


  Τους αρέσουν τα τζατζίκια και οι παραλίες μας, αλλά πέραν τούτων .. τίποτα. Μας απεχθάνονται και μας θεωρούν τσαμπατζήδες και απατεώνες. Και ο κύκλος κλείνει.  Μας βλέπω ξανά με λαχανί Zastava και πειραγμένα Lada (με 6 προβολείς ομίχλης) να κάνουμε κόντρες στις παραλιακές. Αν φυσικά υπάρχουν χρήματα για βενζίνη. Αλλιώς υπάρχουν και τα παπάκια (με φωσφοριζέ ζάντες) για τα τρελά γούστα.  Το ride είναι over, που λένε και οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας. Το ελληνικό λούνα παρκ τελείωσε. Εκτροχιάστηκε, όπως στις ταινίες με το δαιμονισμένο τρενάκι του τρόμου. Ήταν όμως εντυπωσιακό όσο κράτησε. Και όσοι το πρόλαβαν το απόλαυσαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν.


  Γεννήθηκαν αργά.  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

 9. cxmm avatar
  cxmm 12/12/2010 19:56:29

  "Η ιστορία με τα θυματα της Μαρφίν είναι τόσο βρώμικη όσο και η επίθεση στο Γκιόλια. Όταν αποκαλυφθούν οι ένοχοι που μπαινόβγαιναν σε βανάκια της Ασφάλειας , προσωπικά δε θα ξαφνιαστω." δεν εχετε καταλαβει οτι το μαυρο μπλοκ παιζει το ρολο του πορνοβοσκου του συστηματος?
  Οι ανθρωποι αυτοι εχουν μοναδικο ρολο να λιωνουν στο ξυλο οποιαδηποτε αλλη φωνη εκτος της δικης τους, να παιζουν και με τους συναδελφους τους των ΜΑΤ κανενα σπρωξιδι ωστε στο τελος να μην υπαρχει πραγματικα μαζικο κινημα.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ cxmm 12/12/2010 22:26:33

   πως και τη γλύτωσες και δε στην έπεσαν οι του μαύρου μπλόκ εδώ μέσα; σοβαρά το λέω, δεν ειρωνεύομαι!

   Πάντως καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Οποιουδήποτε! Η δική μου συντεχνία δεν κάνει κινητοποιήσεις, πρέπει δηλαδή να κάτσω να περιμένω το "θάνατό" μου;! Και στη ΓΣΕΕ θα πάω και στην ΑΔΕΔΥ και στο ΠΑΜΕ.
   Κι όταν έρθει η ώρα θα σηκώσω και την πέτρα. Κι αν ο Σαμαράς συνεχίσει για πολύ να τα ξύνει, θα στοχεύσω κι αυτόν.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ σιδεράκιας 12/12/2010 22:29:14

    και όχι μόνο να πηγαίνουμε και εμείς σε πορείες και διαμαρτυρίες αλλά να μιλάμε με συναδέλφους στου χώρους εργασίας ώστε να πάνε και αυτοί. Σημασία έχει να μιλάμε εδώ που φτάσαμε.

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ Maximilien 12/12/2010 22:37:48

     Με το που ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα άρχισα να κατεβαίνω, μόνος φίλε μου. Ακόμη και την Πρωτομαγιά δεν κατόρθωσα να ξεκολλήσω τους παιδικούς μου φίλους από τον καθιερωμένο σαββατιάτικο καφέ, πήγα μαζί με ένα παληκάρι φίλο μου και δώσαμε και συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του ARD. Αν την έδειξαν.....
     5/5/2010 ήμουν στο Σύνταγμα και φώναζα.
     Στις εκλογές πάλι δεν κατάφερα να τους πείσω να πάνε να ψηφίσουν. Τι να πει κανείς φίλε μου; Εγώ αρχίζω πάλι τις μοναχικές μου συμμετοχές στις εκδηλώσεις. Ανεβάζω τον αριθμό των συμμετεχόντων κατά ένα. Κάτι είναι κι αυτό.
     Κι επειδή το επάγγελμά μου είναι μοναχικό, από τηλεφώνου μάλλον δεν πείθονται οι συνάδελφοί μου, αλλά θα το προσπαθήσω

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ σιδεράκιας 12/12/2010 22:44:42

      Θέλει υπομονή και επιμονή, φίλε μου. Και πάνω από όλα όχι απογοητεύσεις που οδηγούν στην αδράνεια και παραίτηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.