01/12/2008 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παγωμάρα στην ΝΔ από κατάθεση εκδότη

Δυσάρεστη έκπληξη για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο η κατάθεση του Δημήτρη Ρίζου στην Εξεταστική Επιτροπή. Το γεγονός ότι τον υπέδειξε ως ιθύνοντα νου του σκανδάλου του Βατοπεδίου τον πρώην υπουργό Επικρατείας, επικαλούμενος συζητήσεις του με κυβερνητικά στελέχη, τον φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε καταθέσει ότι από συνομιλία της με τον Πέτρο Δούκα είχε καταλάβει ότι εκπλήρωνε εντολές του Ρουσόπουλου, τα «παπαγαλάκια» του Θόδωρου έκαναν εκστρατεία με διαρροές εναντίον της, επειδή είχε επικαλεστεί τη «γλώσσα του σώματος» του κ. Δούκα. Αλλά με τον Δ. Ρίζο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κυρίως γιατί είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα της ΝΔ και δεν μπορεί να τον εμφανίσει ως εχθρό της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δ. Ρίζος, απευθυνόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή, ζήτησε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του κ. Ρουσόπουλου. Στο γαλάζιο στρατόπεδο έχει πέσει παγωμάρα και περιμένουν τα πρακτικά για να δουν τι ακριβώς και πώς το είπε.

Εγκέφαλοι …. «Εξωβατοπαιδικοί» !!!

Αργότερα έγινε γνωστό, ότι ο Δημήτρης Ρίζος περιέγραψε, χωρίς να αναφέρει ονόματα -επικαλούμενος off the record πληροφόρηση από υπουργικά πρόσωπα- τον κεντρικό ρόλο ενός κυβερνητικού παράγοντα στην υπόθεση. Δήλωσε βέβαιος πως η εξέλιξη της υπόθεσης ποδηγετήθηκε από δύο πρόσωπα, που κάλυπταν την περίοδο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε. Επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, το πρόσωπο ήταν, όπως είπε, πολιτικό πρόσωπο, αλλά όχι πολιτικός.

«Υπήρξαν δύο εγκέφαλοι "εξωβατοπαιδικοί", που πίεζαν τηλεφωνικά τους υπουργούς και τους διοικητικούς παράγοντες -ο ένας, προ του 2004 και ο άλλος μετά. Δύο πολιτικοί εγκέφαλοι, που δεν έχουν δεσμευθεί με υπογραφές. Επιτρέψτε μου να μην σας τους κατονομάσω. Πιστεύω ότι γνωρίζετε ποιοι είναι».

Για τον κ. Ρουσόπουλο είπε πως «ήταν στο πλευρό της παρέας του Εφραίμ και τηλεφωνούσε σε φίλους και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, προωθώντας τις θέσεις της Μονής».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 01/12/2008 16:53:44

  " Ανεμικα", η αναιμικα? Και εγω ειμαι ψυχοπονιαρης, αλλα για αυτους που σημερα υποφερουν. Ας περιμενουμε να δουμε τι ελεχθη και ας μη προτρεχουμε.

 2. anonymous avatar
  anonymous 01/12/2008 17:01:48

  Ψυχοπονιάρης για κάποιον, που απέκτησε σπίτια και χρήμα σε χρόνο dt ,με τόσο κόπο και τόσο φοβερά προσόντα εν μέσω πείνας!!!!ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ!!!!ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ!!!!

 3. ΝΑΥΠΛΙΟΣ avatar
  ΝΑΥΠΛΙΟΣ 01/12/2008 17:07:20

  ΕΠΕΣΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΑΚΙΑ (1) ΠΕΙΑΣΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΠΛΟΓΚ .

 4. potamiotis avatar
  potamiotis 01/12/2008 18:37:44

  ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ Ο Δ ΡΙΖΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ..

 5. nas avatar
  nas 01/12/2008 19:32:27

  καμιά καλύτερη θεωρία συνομωσίας για το ποιός έβαλε το Ρίζο να τα πεί, υπάρχει;

 6. jpar avatar
  jpar 01/12/2008 20:03:34

  Η γλώσσα του σώματος και ο Ρίζος που τα άκουσε από υπουργούς.
  Τι χώρα είμαστε επιτέλους... πότε θα τελειώσει αυτό!!!!!! Δεν βαρεθήκατε!!!

 7. nas avatar
  nas 01/12/2008 20:37:57

  Χμμμμ...καλό αυτό με τη διαφήμιση, αλλά δεν είναι αρκετό. Δύσκολο να το έστησε ΟΛΟ το Βατοπέδιο μόνος του ο Ρουσό... ούτε απο μόνος του "έκοψε" απο την κρατική διαφήμιση το Ρίζο, που ως "σαρξ εκ της σαρκός" όλο και σε κάποιο γκαλά θα συνάντησε την Νατάσα... και κάτι θα της είπε... όλο και θα βρήκε στο Κολωνάκι κάποιο απ' τα γκολντεν του Καραμανλή...
  Άλλο σενάριο;

 8. Factorx avatar
  Factorx 02/12/2008 00:26:11

  Διαβάστε τι είπε ο κ. Ρίζος στην κατάθεσή του και βγάλτε συμπέρασμα:
  «Υπήρξαν δύο εγκέφαλοι "εξωβατοπεδικοί", που πίεζαν τηλεφωνικά τους υπουργούς και τους διοικητικούς παράγοντες - ο ένας, προ του 2004 και ο άλλος μετά. Δύο πολιτικοί εγκέφαλοι, που δεν έχουν δεσμευθεί με υπογραφές. Επιτρέψτε μου να μην σας τους κατονομάσω. Πιστεύω ότι γνωρίζετε ποιοι είναι».
  Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου» Δημήτρης Ρίζος ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, στην οποία προσήλθε προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ
  Ο κ. Ρίζος δήλωσε βέβαιος πως η εξέλιξη της υπόθεσης ποδηγετήθηκε από δύο πρόσωπα, που κάλυπταν την περίοδο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε. Επανέλαβε, πάντως, αρκετές φορές πως καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο να μην αναφέρει τις πηγές του - υπουργικές, όπως ανέφερε, σε κάθε περίπτωση, καθώς και την πεποίθησή του, πως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος «ήταν στο πλευρό της παρέας του Εφραίμ και τηλεφωνούσε σε φίλους και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, προωθώντας τις θέσεις της Μονής».
  Το πρώτο πράγμα το οποίο υπογράμμισε ο μάρτυς, ήταν η βεβαιότητά του ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν ενημερωμένος για την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας πως η καταγγελία του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν έφθασε ποτέ στα χέρια του. Ανέφερε ακόμη πως αντίστοιχη επιστολή είχε λάβει και ο Κώστας Σημίτης τον Σεπτέμβριο του 2003, από τους φορείς της Ξάνθης, στην οποία δεν απάντησε. «Όλες οι πληροφορίες μου συντελούν στην άποψη ότι ο κος Σημίτης έλαβε γνώση, αλλά ίσως δεν είχε εκτιμήσει την σοβαρότητα του σκανδάλου» συμπλήρωσε. «Η επιστολή μπήκε σ’ ένα συρτάρι και τέλειωσε για τον κ. Σημίτη».
  Σε ό,τι αφορά τους συντονιστές της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρίζο, ο «εγκέφαλος» που συντόνιζε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, ήταν μεν πολιτικό πρόσωπο, αλλά όχι πολιτικός. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ανήκει στον «επιχειρηματικό, ή δημοσιογραφικό χώρο, χωρίς να είναι ακριβώς δημοσιογράφος». Και όταν ήρθε στην κυβέρνηση η ΝΔ «αναζητούσαν να βρουν τον ανάλογο εγκέφαλο και τον βρήκαν. Που βέβαια, μπορεί να τον είχε συστήσει και ο προηγούμενος».
  «Η επιρροή του συντονιστή, ήταν μεγάλη. Παντού. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Διότι, όταν εγώ δέχομαι στο σπίτι μου ή τρώω με παρέα, ή πάω και με φιλοξενούν και τους φιλοξενώ κλπ., είναι μια σχέση η οποία εκδηλώνεται και σε πράξεις» πρόσθεσε.
  Σχετικά με τι είναι αυτό που θα μπορούσε να πείσει τους υπουργούς να προσυπογράψουν μια παράνομη απόφαση, υποστήριξε: «Αφ’ ενός οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο πιθανότατα "λαδώθηκε" όπως και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αφ’ ετέρου οι πιέσεις των υψηλά ιστάμενων "εγκεφάλων"».
  «Δεν θεωρώ εσκεμμένους παραβάτες νόμου, είτε τους δύο-τρεις υπουργούς του ΠΑΣΟΚ είτε τους δύο-τρεις υπουργούς και υφυπουργούς αυτής της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Ρίζος. «Οι υπουργοί και στη μία και στην άλλη περίοδο, εδέχοντο αφόρητες πιέσεις. Υπήρχε μία γενική ανοχή και από τις δύο κυβερνήσεις» συμπλήρωσε.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 9. thanos avatar
  thanos 02/12/2008 02:36:39

  1-Anonymous Says:
  December 1st, 2008 at 4:42 pm

  Αυτο θα το δεχομουνα αν το κατεθεται καποιος απο την αντιπολιτευση.. Αλλα ο Ριζος ειναι σπλαχνο εκ των σπλαχνων της δεξιας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.