#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2011 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παγκόσμιο σκηνικό λαϊκής οργής απειλεί και την ΑμερικήΟ πλανήτης μας έχει μπει σε έναν βίαιο επαναστατικό κύκλο αντικυβερνητικών εξεγέρσεων, με τις  διαδηλώσεις που συντάραξαν την Ευρώπη να έχουν τώρα μεταδοθεί στα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής. Εξεγέρσεις που απειλούν να τυλιχτούν  με αίμα, καθώς τα εκεί καθεστώτα προσπαθούν πάση θυσία να διατηρηθούν στην εξουσία. Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει και η Αμερική το δρόμο της επανάστασης;

Πριν τρία χρόνια, και πριν τη κατάρρευση της Lehman brothers, κάναμε μια πρόβλεψη με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, πως ο κόσμος θα πληγεί από μια οικονομική κρίση,  από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, και από γενικευμένη πείνα. Κάτι σαν αυτά που βλέπουμε  να συμβαίνουν σήμερα.

Όσο οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνεχίζουν να φθίνουν, τόσο οι διαμαρτυρίες θα εξαπλώνονται όλο και πιο συχνά, και πιο άγρια. Για να τις αντιμετωπίσουν, οι κυβερνήσεις θα γίνουν και αυτές πολύ πιο σκληρές. Οι μάχες θα εξελιχθούν σε πόλεμο.

Οι ηγετικές ελίτ θα χαρακτηρίσουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ως χούλιγκαν, αναρχικούς, ταραχοποιούς, που καθοδηγούνται από ξένους πράκτορες και συμφέροντα. Αυτή όμως η σύγκρουση, που θα ονομαστεί επίθεση εναντίον της ελεύθερης αγοράς και της επιχειρηματικότητας, δεν είναι παρά μια αυτοάμυνα των μη εχόντων εναντίον της πλεονεξίας των εχόντων (πάρα πολλά).

Το 2011 θα χαρακτηριστεί ως έτος εντάσεων και αναταραχών. Με τις κυβερνήσεις να είναι διατεθειμένες να επιβάλλουν ακόμη και στρατιωτικό νόμο για να διατηρήσουν το στάτους κβο, οι λαοί θα εξαγριωθούν ακόμη περισσότερο, αφού πλέον δεν θα κινδυνεύει μόνο η οικονομική τους κατάσταση, αλλά και οι πολιτικές τους ελευθερίες.

Οι τελευταίες χώρες που πνίγηκαν στο επαναστατικό χάος είναι η Τυνησία, η Αίγυπτος, και η Υεμένη. Οι αρχικές διαδηλώσεις στη Τυνησία, που οδήγησαν στην αποχώρηση του προέδρου της από την εξουσία αλλά και από τη χώρα, ενέπνευσαν παρόμοιες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συγκρουόμενοι με την αστυνομία.

Εκτός της Αμερικής, ελάχιστες είναι οι περιοχές του πλανήτη που να μη γνώρισαν ταραχές το τελευταίο εξάμηνο εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης την οποία προκάλεσαν οι χρηματοπιστωτικοί τρομοκράτες, φέρνοντας ανεργία, μειώσεις μισθών, άνοδο των τιμών των τροφίμων, πληθωρισμό, και σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.

Από το Davos της Ελβετίας, ο γνωστός οικονομολόγος N. Roubini λέει στο Bloomberg : «Στις αναδυόμενες οικονομίες, έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, μείωση του εισοδήματος, και άλλα φαινόμενα που θα οδηγήσουν σε ταραχές και πολιτική αστάθεια. Θα ανατραπούν καθεστώτα, όπως βλέπουμε σήμερα να γίνεται στη Μ. Ανατολή».

Στις αρχές του 2008, πριν τη κατάρρευση της Lehman Brothers είχαμε προβλέψει τον πληθωρισμό, και την οικονομική αβεβαιότητα που θα οδηγούσαν σε ταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρσι το καλοκαίρι, λίγο πριν τις μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Βρετανία, είχαμε πει: «Η επιβολή των μέτρων λιτότητας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η λεηλασία των φορολογουμένων, θα οδηγήσουν σε μια νέα εποχή οργής, με εξεγέρσεις και επαναστάσεις ως μορφές αντίδρασης των λαών στην απώλεια των θέσεων εργασίας, των οικονομιών τους, των κοινωνικών τους παροχών, των συντάξεων, και των ελευθεριών τους, από πλευράς των οικονομικών τρομοκρατών που οι ίδιοι προκάλεσαν εξ αρχής την κρίση».

Αυτή η εποχή της οργής που προβλέψαμε, έχει έρθει, και τη βλέπουμε παντού, με τις κυβερνήσεις να ανατρέπονται ή να κλυδωνίζονται, καθώς η οικονομική δυστυχία αναγκάζει τους φτωχούς όλου του κόσμου να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διασώσουν ότι μπορούν από τα κεκτημένα τους.

Όταν κάναμε τις προβλέψεις μας, δεν διαθέταμε κάποια κρυστάλλινη σφαίρα, απλά διαβάσαμε αυτά που έλεγαν οι παγκόσμιες ελίτ, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της κατάργησης της μεσαίας τάξης, και της επιβολής για μια ακόμη φορά της αρχαίας διαστρωμάτωσης μεταξύ των εχόντων και μη.

Τώρα, το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί, είναι αν θα δούμε παρόμοιες επαναστατικές εξελίξεις και στην ίδια την Αμερική, όπως είχε προβλέψει πριν από μερικά χρόνια ο πάντα πετυχημένος στις προβλέψεις του Gerald Celente, που είχε πει πως έως το 2012 οι ΗΠΑ θα συγκλονιστούν από λαϊκές εξεγέρσεις με αφορμή τους φόρους και τα τρόφιμα.

Ακόμη και το συμβατικό ΜΜΕ Time, είχε μιλήσει για τη σοβαρή πιθανότητα κοινωνικών αναταραχών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και σε αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, εξαιτίας της διαλυμένης οικονομίας.

Τον Νοέμβριο του 2008, την ώρα που εκτυλίσσονταν η οικονομική κρίση, το αμερικανικό Πολεμικό Κολέγιο δημοσίευσε εργασία με τίτλο Strategic Shocks’ in Defense Strategy Development, και μέσα από την οποία προειδοποιούσε πως ο στρατός θα πρέπει να προετοιμαστεί για «βίαιες στρατηγικές ανακατατάξεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, που θα προκληθούν από μια απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, μια λαϊκή αντίσταση, και την απώλεια της πολιτικής και της έννομης τάξης». Και όπως κατέληγε η εν λόγω απόρρητη εργασία, «η διαδεδομένη πολιτική βία, θα αναγκάσει το κατεστημένο να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του, έτσι ώστε να υπερασπιστεί την υπάρχουσα κοινωνική τάξη, και την ανθρώπινη ασφάλεια».

Τέλος, ένα έγγραφο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας προέβλεπε πως στα επόμενα χρόνια το χάσμα μεταξύ των υπερβολικά πλουσίων και της μεσαίας τάξης και των όλο και περισσότερων εξαθλιωμένων, θα απειλήσει την κοινωνική τάξη. «Η παγκόσμια μεσαία τάξη μπορεί να ενωθεί, να χρησιμοποιήσει τη πρόσβαση στη πληροφορία, τους πόρους και τις τεχνικές που υπάρχουν, και να προσπαθήσει να μεταμορφώσει τις πολιτικές διαδικασίες σε διεθνές επίπεδο, προς όφελος των δικών της ταξικών συμφερόντων. Η μεσαία τάξη μπορεί να μετατραπεί σε επαναστατική δύναμη».

Αν κρίνουμε από το σημερινό βίαιο σκηνικό που χαρακτηρίζει τον κόσμο, τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη για να δούμε τι μέλει γενέσθαι στις ΗΠΑ. Αν δηλαδή θα δούμε μια εξέγερση ή αν η παγκόσμια οικονομική ελίτ θα συνειδητοποιήσει εγκαίρως πως ο πόλεμος που κήρυξε εναντίον της μεσαίας τάξης και των φτωχών, απειλεί να προκαλέσει αντιδράσεις που ακόμη και η ίδια δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

S.A.- Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/01/2011 13:53:03

  Ο Ενωσιακός Ευρωπαικός χώρος είναι όαση σταθερότητας και (σχετικής, δυστυχώς προς το παρόν κολοβής) κοινωνικής και πολιτικής ασφάλειας.
  Μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.
  "Ηθικόν δίδαγμα": Δεν εγκαταλείπουμε το (σχετικά ασφαλές) σπίτι μας, όταν γύρω σκάει το έδαφος και τρίζουν τα θεμέλια των γειτόνων.
  Μόνον ελάχιστες εξω-Ευρωπαικές χώρες (π.χ. Καναδάς) διεκδικούν ισάξιες "δάφνες" σταθερότητας και ασφάλειας.

 2. χρηχα avatar
  χρηχα 28/01/2011 14:07:11

  καλημέρα S.A. και φίλοι....

  όπως πάντα αξιόλογος προβληματισμός και επιλογή άρθρων απ'τον διεθνή τύπο που ξεφεύγουν απ'τα τετριμμένα και προωθούν τον δημιουργικό προβληματισμό.....

  Δική μου πάντως γνώμη είναι ότι όλα είναι υπό έλεγχο απ' τους "ιδιοκτήτες του κόσμου" ή έστω τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του χρήματος ..άρα και του συστήματος.....

  Όλα έχουν να κάνουν με την διανομή της πληροφορίας κατ' εμέ....είναι ένα μ΄σον που αποδυναμώνει την απροκάλυπτη και ωμή παρέμβαση στην καθημερινότητά μας από διάφορους.....είναι επίθεση στην συνειδητοποίησή μας ότι είμαστε άμεσα ελεγχόμενοι .....εμείς στον δυτικό κόσμο λαβαίνουμε ...αλλά ίσως είμαστε τελευταίοι που το καταλαβαίνουμε , αν το δούμε από άλλη σκοπιά....ίσως γιατί είχαμε την ψευδαίσθηση ότι επειδή είμαστε "δημοκρατικά καθεστώτα" ελέγχουμε την διακυβέρνηση, οπότε είχαμε την ψευδαίσθηση ότι : "πώς να το κάνουμε συμμετέχουμε κι εμείς στις εξελίξεις βρε παιδί μου"....
  Η διάχυση όμως της πληροφορίας μας διέψευσε οικτρά....σε απολυταρχικά καθεστώτα τύπου κίνας όλοι ξέρουν ποιός έχει τον έλεγχο.....στα δικά μας κράτη ξέρει κανείς;;;;

  Η

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ χρηχα 28/01/2011 14:59:53

   φακτορα αν θες σβήστο αυτό δεν κατάλαβα ότι το "έστειλα"...είναι ημιτελές....

 3. χρηχα avatar
  χρηχα 28/01/2011 14:43:53

  καλημέρα S.A. και φίλοι....

  όπως πάντα αξιόλογος προβληματισμός και επιλογή άρθρων απ'τον διεθνή τύπο που ξεφεύγουν απ'τα τετριμμένα και προωθούν τον δημιουργικό προβληματισμό.....

  Δική μου πάντως γνώμη είναι ότι όλα είναι υπό έλεγχο απ' τους "ιδιοκτήτες του κόσμου" ή έστω τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του χρήματος ..άρα και του συστήματος.....

  Όλα έχουν να κάνουν με την διανομή της πληροφορίας κατ' εμέ....είναι ένα μέσον που αποδυναμώνει την απροκάλυπτη και ωμή παρέμβαση στην καθημερινότητά μας από διάφορους.....είναι επίθεση στην συνειδητοποίησή μας ότι είμαστε άμεσα ελεγχόμενοι .....εμείς στον δυτικό κόσμο ίσως είμαστε οι πρώτοι που το καταλαβαίνουμε ...αλλά ίσως είμαστε τελευταίοι που το καταλαβαίνουμε , αν το δούμε από άλλη σκοπιά....ίσως γιατί είχαμε την ψευδαίσθηση ότι επειδή είμαστε "δημοκρατικά καθεστώτα" ελέγχουμε την διακυβέρνηση, οπότε είχαμε την ψευδαίσθηση ότι : "πώς να το κάνουμε συμμετέχουμε κι εμείς στις εξελίξεις βρε παιδί μου"....
  Η διάχυση όμως της πληροφορίας μας διέψευσε οικτρά....σε απολυταρχικά καθεστώτα τύπου κίνας όλοι ξέρουν ποιός έχει τον έλεγχο.....στα δικά μας κράτη ξέρει κανείς;;;;

  Η οικονομία ...
  η αγορά;.....
  τί είναι αυτό ;;;;;;;;
  ποιός το ελέγχει;.....

  Όταν υπήρχε ο διπολισμός ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ το κεφάλαιο έβαλε νερό στο κρασί του λόγω του υπαρκτού κινδύνου να χάσει τα πάντα από κάποιους που προσβλέπαν στον αφανισμό του κεφαλαίου και των κεφαλαιούχων......έτσι δημιουργήθηκε η μεσαία τάξη που τα είχε όλα και η δυτικού τύπου εργατική τάξη που ήταν η πιο προνομιούχα εργατική τάξη στην ιστορία της ανθρωπότητας.......απ'την στιγμή όμως που έπαψε να υπάρχει το αντίπαλο δέος το κεφάλαιο έδειξε το αληθινό του πρόσωπο....έχει επικρατήσει παντού και η ανθρώπινη απληστία εκδηλώθηκε παντοιοτρόπως , αν και είναι σχετικά σύντομο το διάστημα αυτό.....η διαφορά σήμερα είναι στα μέσα που διαθέτει το κεφάλαιο .....το ίντερνετ και οι διαδικτυακοί τόποι όταν μπορούν και δίνουν σε εμένα τον άσχετο τόσες προοπτικές....σκέψου τί δυνατότητες μπορούν να δώσουν στο κεφάλαιο και τους ιδιοκτήτες του...μπορούν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο καθεστώς τύπου 1984 του Όργουελ άνετα.....Έχουν τα μέσα.....και προσωπικά εγώ δεν γελιέμαι...αυτός είναι και ο τελικός τους στόχος.....αν δεν μπορέσει να δημιουργηθεί έγκαιρα το πραγματικό αντίπαλο δέος....αυτό που θα απειλεί το κεφάλαιο με αφανισμό.....δεν πρόκειται να ξεφύγει η ανθρωπότητα απ'τον εφιάλτη......

  Δεν γράφω ούτε σαν προφήτης ούτε έχω καμιά λύση στο μυαλό μου....προβληματίζομαι....ο στόχος είναι να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο...εμείς οι πολλοί....αν γίνει αυτό μετά θα βρούμε και την λύση....το διαδίκτυο είναι η επανάσταση της εποχής άρα και το εργαλείο που θα μας οδηγήσει στο μέλλον....όσο μεγαλύτερες οι δυνατότητες ενός εργαλείου τόσο μεγαλύτερη και η καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει από "κακούς χειρισμούς " αλλά και άλλο τόσο το όφελος ,αν και όταν δούμε τα οφέλη, από την "χρηστή λειτουργία του".....
  Ο "θράξ αναρμόδιος" πριν μερικές ημέρες αναφερόταν σε δημιουργία τοπικών πυρήνων.....είναι μία ιδέα....
  Εγώ είμαι "κολλημένος" σε πιο μεγαλύτερα σχήματα.....δική μου βασική ιδέα είναι ότι το αντίδοτο στην ασύδοτη παγκόσμια λαίλαπα είναι ο ισχυρός τοπικός πυρήνας....η τοπική κοινωνία....αφού δεν υπάρχει κράτος (στην ουσία...) να μας προστατέψει....πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να οργανωθούν τοπικιστικά όσο πιο ουσιαστικά και "δεμένα" μπορούν.....έτσι ώστε να "προστατέψουν" τουλάχιστον τα δικά τους μέλη.....
  Και αυτό τουλάχιστον για την αρχή.....γιατί το "παγκόσμιο χωριό" είναι ήδη εδώ θέλουμε δεν θέλουμε.....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ χρηχα 28/01/2011 14:54:34

   Και “παγκόσμιο χωριό” και "τοπική κοινωνία":
   Think globally, act locally.
   Ένα παληό κλασικό σύνθημα. Η αξία του όλο και περισσότερο γίνεται φανερή.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ χρηχα 28/01/2011 15:43:48

   Πολύ καλός ! Συνέχισε !

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ χρηχα 28/01/2011 15:45:23

   Μέσα από ανάλογους προβληματισμούς που έχουμε όλοι μας, κάτι μπορεί να προκύψει.

  • ΝΙΚΟΣ Λ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Λ. @ χρηχα 28/01/2011 15:58:45

   Κάτι σαν την πόλη-κράτος στην αρχαία Ελλάδα;

   • Στεγόσαυρος avatar
    Στεγόσαυρος @ ΝΙΚΟΣ Λ. 28/01/2011 18:07:57

    Η παγκοσμιοποίηση που έχει επικρατήσει στην παραγωγή αγαθων δεν επιτρέπει τέτοια πισωγυρίσματα (δυστυχώς;)

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ Στεγόσαυρος 28/01/2011 23:53:28

     Αυτό που περιγράφω δεν νομίζω ότι είναι πισωγύρισμα.....και γιατί να είναι άλλωστε;
     Η παγκοσμιοποίηση που έχει επικρατήσει στην παραγωγή αγαθών δεν μου απαγορεύει να παράγω κι εγώ τα δικά μου.....αν θέλεις εσύ να καταναλώνεις ντομάτες Κίνας (μαζί με όλα τα άλλα πράγματα που μας κατακλύζουν) δεν σου το απαγορεύει κανείς....
     Αλλά αν όμως εγώ παράγω ντομάτες και είμαστε συντοπίτες , και με υποστηρίξεις αγοράζοντας με κριτήριο την ποιότητα και όχι την πιο χαμηλή τιμή,αύριο που θα πάω για ψώνια κι εγώ θα έρθω στο κατάστημα σου και θα αγοράσω αυτό (που κατά προτίμηση θα είναι και όσο το δυνατόν κοντύτερα τοπικά παραγόμενο) από το δικό σου κατάστημα και όχι από πολυεθνική....

     Κακά τα ψέματα.....η χαμηλή τιμή είναι πάντα εις βάρος της ποιότητας.....δεν έχουμε καταλάβει ότι ένα μεγάλο μέρος της κρίσης οφείλεται στο ότι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι σχεδόν αποκλειστικά η χαμηλή τιμή όταν αγοράζουμε.....
     Το σωστό είναι πάντα να γίνεται σύγκριση ποιότητας τιμής....
     Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να αγοράζεις εντόπιο κι ας είναι χαμηλότερης ποιότητας....ποτέ....
     Αλλά η μειωμένη τιμή( που κατά κανόνα ακολουθείται από χαμηλή ποιότητα) συνήθως είναι η αιτία που χάνονται οι δουλειές .......
     Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι αγοράζοντας ντε και καλά το φθηνότερο , αφαιρούμε την εργασία κάποιου διπλανού μας που εργάζεται και παράγει ποιοτικότερα πράγματα , τα οποία λόγω ακριβώς αυτής της ποιότητάς τους δεν είναι μισοτιμής , τότε ίσως ανακόψουμε και την λαίλαπα που μας επιτίθεται από παντού....

     Είναι δεκάδες τα παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω .....τι θα σε χαλούσε όμως αν ζούσες σε μια τοπική κοινωνία που είχε ενισχυμένους δεσμούς μεταξύ των μελών της ,που θα δούλευε για το καλό του συνόλου και κατανάλωνε κυρίως (και όχι αποκλειστικά) τοπικά προϊόντα ανωτέρας ποιότητας.....;

     και δεν είναι ένα πράγμα που περιορίζεται στα προϊόντα....οι τοπικές κοινωνίες με ενισχυμένους δεσμούς μεταξύ τους μπορούν να παρέμβουν και στην ποιότητα ζωής , στην εκπαίδευση , στον έλεγχο των εξουσιών,....παντού.....
     Σε τομείς που το κεντρικό κράτος έχει απαξιώσει και έχει απομακρυνθεί από τον απλό πολίτη, μεταφράζοντας έτσι τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει ,λόγω εξάρτησης από το μεγάλο κεφάλαιο σε εξυπηρέτηση των δικών τους(των κεφαλαίων) συμφερόντων και όχι του κοσμάκη.....αυτός είναι ένας τρόπος αντίδρασης και αυτοάμυνας του κόσμου που μπορεί με την δράση τοπικά που όλοι λίγο πολύ είναι γνωστοί να αποδώσει σχεδόν άμεσα.....

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/01/2011 14:59:58

  Το έχω ξαναπεί, ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος το ρόλο παίζει το Prison Planet, παρ ότι οι αντινεοταξικές και αντιπρασινες θέσεις του μου αρέσουν. Και ο Πούτιν είναι αντινεοταξικός και αντιπράσινος.

  Όσο για την εσωτερική συνοχή της Αμερικής... ε έχει ο κόσμος πολλά προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι από τα μεγάλα. Μπορώ να σκεφτώ ένα σωρό χειρότερα από εσωτερική λαϊκή οργή στην Αμερική.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ archaeopteryx 28/01/2011 15:57:18

   Πριν απο 40 περίπου χρόνια, ένας μεγάλος δάσκαλος, ο Θεοδ. Τάσιος, μας έλεγε, σε μικρή ομάδα φοιτητών που προβληματιζόμασταν για τα συμβαίνοντα τότε στην Ελλάδα (δικτατορία), και στον υπόλοιπο κόσμο (κρίση αξιών στις καπιταλιστικές κοινωνίες), μας έλεγε ότι η νέα επανάσταση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι από τα χειρότερα μια λα'ι'κή οργή στην Αμερική. Ισως να είναι και ελπιδοφόρο...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΝΑΥΤΗΣ 28/01/2011 17:06:40

    Η λαϊκή οργή μέχρι τώρα ήταν το αντιπολεμικό στο Βιετνάμ, και ήταν Σοβιετικής καθοδήγησης.

    Ο σοσιαλιστής Ομπάμα ήταν 5-6 μονάδες πίσω από τον Μακέην όταν "έγινε" το κραχ λίγο πριν τις εκλογές και βγήκε ο σοσιαλιστής.

    Η δημοτικότητα του σοσιαληστή Ομπάμα ήταν στα τάρταρα (έχει τρέχοντα πολς το realclearpolitics.κομ) μέχρι που "σκοτώθηκε" η επίσης σοσιαλίστρια στην Αριζόνα, και ..ανέκαμψε.

    Το tea πάρτυ σίγουρα έχει ρεπουμπλικάνους για οπαδούς, αλλά και ανεξάρτητους. "I want my money, my gun, you can keep the change."

    Είμαι στα όρια του να αρχίζω να θεωρώ ότι οι συνωμοσιολογίες του Barry Goldwater, ήταν σωστές. Το αν παίζουν σήμερα παιχνίδια οι Ρώσοι ή άλλοι, είναι άλλο θεμα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 28/01/2011 17:40:26

     O Μπάιντεν (Αντιπρόεδρος) δήλωσε πως ο Μουμπάρακ ΔΕΝ είναι δικτάτορας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
     Οι Αμερικανοί Σοσιαλιστές τα έχουν χαμένα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 15:08:25

  Η Αμερική πρόκειται να βιώσει την διάλυση.
  Ήδη ο Ομπάμα βάλλεται από παντού.
  Δείτε όλο το βίντεο και θα καταλάβετε.
  h--p://www.youtube.com/watch?v=rpfr2SzXpH8&feature=player_embedded

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/01/2011 15:30:54

  Με την insider ορολογία έχω πιά απολύτως κατα-μπερδευτεί ποιός είναι με ποιούς και τι πρεσβεύει !
  Πώς γίνεται να είσαι "αντινεοταξικός" (and what is this) και ταυτόχρονα ρεπουμπλικανίζων ("Ελεφαντικός" δηλαδή), σφόδρα αντι -"γάιδαρος" - ίσως και φιλικά διακείμενος προς την Αλασκότσ(κ)αγια και τους Arizona Dreamers ;
  Πώς μπορεί να είναι επίσης κάποιος "αντινεοταξικός" (άν σημαίνει αυτό που καταλαβαίνω) και ταυτόχρονα ένας από τους μεγαλύτερους πετρελαιάδες της υφηλίου;
  Και τι ακριβώς θα πεί "αντιπράσινος"; Οπαδός απλώς του κινήματος "Kill the Earth", ή της διαγαλαξιακής ομάδας "Κill one more Planet";
  Sorry archaeopteryx, ίσως είναι μόνον η αφεντιά μου ο ένοχος, για το μπέρδεμά μου, ίσως φταίει η υπερβολική μου εμπιστοσύνη στην τυπική, Αρσιστοτελική λογική. Ίσως φταίνε τα τραγούδια (που ακούω), ίσως πάλι φταίς κι εσύ.
  Μου κάνει εντύπωση πάντως, πόσο κάθετα διαφωνεί ο Orestios, ο συνήθως τόσο μετριοπαθής και σκεπτικιστής, για την βιωσιμότητα των ΗΠΑ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 28/01/2011 17:18:07

   Είναι όντως μπερδεμένο. Η πιο απλοϊκή εξήγηση που κυκλοφορεί σε νεοδεξιούς κύκλους είναι ότι ο Ρώσοι, οι μετεξελιγμένοι αριστεροί Γερμανοί και οι συνοδοιπόροι τους Δημοκρατικοί , κάνουν παιχνίδι. Ή άλλη τραβηγμένη θεωρία είναι ότι οι παμπόνηροι και οργανωτικοί Γερμανοί, αφου χρησιμοποίησαν 2 (δύο) φορές την Σοβιετία για να σωθούν από αφανισμό (1917 και 1945), και πάντα με φίλιες δυνάμεις μέσα, τώρα χρησιμοποιούν παλιές αριστερίζουσες δομές για να αλώσουν ότι μπορούν από μέσα. Το προφανές κανάλι είναι οι Δημοκρατικοί και οι σοσιαλιστικές παροχές, που όσο και αν γελάς με το Cloward-Piven, έχουν κάνει την δουλειά τους.

   Η Αμερική είναι σε πόλεμο από το 1941. Με το που τέλειωσε ο Ψυχρός, ξεκίνησαν λακιρντί οι σεϊχουλισλάμηδες. Το Ιρακ και τα Αφγανιστάν κοστίζουν. Η Αμερική φτωχαίνει, η Γερμανία πλουτίζει, και ο Δυτικός κόσμος έχει Πράσινη ασθενεια. Πώς το βλέπεις εσύ;

   Και, εκτός αν ο Πούτιν είναι κουφάλα και παίζει θεάτρο, χλευάζει την Πρασινάδα.

 7. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 16:05:22

  Ζωντανά από Αλεξάνδρεια.
  http://english.aljazeera.net/watch_now/

 8. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 16:09:20

  Πολεμική ζώνη το Κάιρο

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 28/01/2011 16:14:02

  Η Ελληνικη Κοινωνια δια των στρεβλωσεων της "βολευεται" για πολλοστη φορα να συγκρινει πραγματα καθ'ολοκληριαν ανομοια.Ουδεμια σχεση οι αναταραξεις του ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εχουν με την Ελλαδα.Ενας Κοσμος--που ζουσε με δεδομενα περιπου πενηντα ετων οπισθεν των σημερινων "ει"δικων μας δεδομενων--ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ, να συγκριθει, με την δικη μας καθημερινοτητα/ζωη.Ισως ομως η Ελλαδα, με τις προηγηθεισες (καιτοι ελαχιστες) αναταραξεις περι των επεικειμενων λογω Μνημονιου "αλλαγων", να αποτελεσε τον προθαλαμο εξελιξεων για Χωρες γειτνιαζουσες της ευρυτερης περιοχης μας.....Ο Κοσμος δεν αλλαζει.Οπως επι σειρα ετων, στην βασικη δομη του, δεν αλλοιωθηκε.Καποιοι Αραβες (ισως οι Τυνησιοι), να αισθανονται περισσοτερο περιχαρεις που μετα απο ατελειωτα χρονια αντισταθηκαν ως οφειλαν, αλλα, αυτο δεν θα ειναι ανευ κοστους!!!!Η Ελευθερια (οπως και αν την εννοει κανεις "παντρεμενη" με την Δημοκρατια), στον Καπιταλιστικο Κοσμο ειναι "φυσει" εξαρτουμενη της Οικονομικης επαρκειας....Οταν, η τελευταια παυει να υφισταται, τοτε οι αγγυλωσεις που προκαλει ειναι πολλακις χειροτερες απο την στυγνοτερη ανα τον κοσμο Δικτατορια....Δηλαδη:Ισως τα προσεχη χρονια, να δουμε Τυνησιες, Αλγεριες, Συριες ΚΟΚ., να αποτινασσουν τις "Δικτατοριες" που τους "κατεπνιγαν" και να υποκυπτουν ομοια με την Ελλαδα των τελευταιων τριαντα ετων σε μια κουρσα αγογγυστου χρεους στο ονομα της προοδου-απελευθερωσης!!!Για την συνεχεια, ισχυει το "ο νοων νοειτο".

 10. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 16:21:56

  O Σοσιαλισμός δέχεται την οργή των ανθρώπων.

 11. χρηχα avatar
  χρηχα 28/01/2011 16:41:17

  μεγάλη κουβέντα είναι να το πεις αυτό......
  από την άλλη είναι μια περιγραφή που θα ταίριαζε κάπως....

 12. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 16:50:14

  Η Κυβέρνηση του Κουβέιτ δίνει 5000 δολλάρια σε όποιον δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 28/01/2011 16:51:24

   Προσθήκη: Στους πολίτες του Κουβέιτ.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/01/2011 17:03:04

  Παραντίζ Οïρόπα (έστω και Γαλλο-Γερμανική) !

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 28/01/2011 17:19:33

   ναι, αλλά όχι εάν είσαι είλωτας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 28/01/2011 17:40:56

    Αν είσαι είλωτας είναι δουλεία.

 14. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2011 17:43:28

  Η κυβέρνηση Σοσιαλιστών της Αιγύπτου είσεβαλε στο ξενοδοχείο από όπου εκπέμπει το Αλ Ταζίρα.

 15. brankaleon avatar
  brankaleon 28/01/2011 17:48:09

  Η φύση του κεφαλαίου είναι τέτοια, όπου αν το κέρδος δεν αποφέρει κέρδος, τότε παύει να έχει χαρακτηριστικά αστικού και καπιταλιστικού γίγνεσθαι.
  Απο την στιγμή που υπεστάλει η σημαία της κοινωνικής ανατροπής, η όποια δή ποτέ "παραχώρηση", λογικό είναι να παύσει να υφίσταται, ...
  Και ότι "δόθηκε", μέχρι τώρα, "λογικό" είναι να παρθεί πίσω.
  Το Μέγιστο Δυνατό Κέρδος, (που να πάρει και να τον σηκώσει, ...) ήταν εκείνος ο "απεχθής" Στάλιν που αναφέρθηκε στην μπροσούρα "ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ." (1953 ;).
  Ναίσκε Συν-αντινιουσιάρχες μου.
  Το αν τώρα κάποιοι που πρότερον τον έφτυναν και τώρα τον γλύφουν, η Ιστορία οπως δή ποτέ, θα τους αποδώσει τα δέοντα και θα τους τοποθετήσει, όπου δή.
  Και αφού η "Ελεύθερη Αγορά" επεβλήθει ως νομοτέλεια, και αφού, μια κοινωνική ανατροπή, πλέον μπορεί να συντελεσθεί μόνον με κονφετί ή λουκουμόσκονη ή και γιατί όχι και με το παιχνιδιάρικο κλείσιμο του ματιού στην "Εξ"-ουσία.
  Αλλά ποτέ με Βία, διότι κάτι τέτοια δεν συμβάλλουν στην αναπέταση της "Ψυχής", (λέγεται και επί των ουρανών βασιλεία).
  Διότι η άρχουσα "τάξις" οίγουν οι αστοί, σπονσοράρουν, ως, την κατά την του Χριστού (σωτηρία της "Ψυχής"),την ατομικότητα της Κοινωνίας των Πολιτών.
  Αλλά επειδή η Αγορά, είναι συνέλευσις και συνεύρεσις, δεν απαιτείται μόνον η εξουσιαστική "μοριακότητα" των χριστιανο-αστο-καπιταλιστών αλλά και η μοριακότητα των Πολιτών της Κοινωνίας.
  Αλλά εάν, όλοι ως πολίτες της κοινωνίας, τί λόγον θα εξυπηρέτει η Κοινωνία των πολιτών;
  Εδώ είναι που η Βία ως μαμμή του κοινωνικού Γίγνεσθαι, έρχεται και τσάκ σπάει την δήθεν "βιολογική" συνέχεια της κοινωνίας, επαναστατικοποιεί την ατομικότητα στην κοινωνική μοριακότητα.
  Και τα πράγματα τραβούν προς τα ομπρός.
  Γι' αυτό και ο πρώτος στίχος της "Διεθνούς" αρχίζει με το :
  ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ...
  Άντε τώρα να βλέπεις τον G.A.P., να άδει τοιούτον άσμα.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/01/2011 17:52:46

  Μέχρι και junior partner, βρίσκω αποδεκτή τη "συμβίωση στον Παράδεισο". Για απόλυτη ισότητα και είσοδο στη "μεταξωτή κρεβατοκάμαρα", θέλει βέβαια πολύ επιδέξιους κώκους. Και δουλειά πολλή, έχουμε δρόμο.
  Με status βέβαια κάτω του junior partner, αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Ευτυχώς ο Άγιος Πέτρος των Βρυξελλών δεν αποδέχεται στο μαγαζί καθεστώς ειλώτων, ελπίζω, "Θεού" θέλοντος, να μη το αναθεωρήσει.
  Για τα άλλα, όπως έχω πεί, δεν πιστεύω γενικά σε συνωμοσιολογικές εξηγήσεις. Όλα τα εγκόσμια είναι balance of powers, ο Θεός έχει μοιράσει με δικαιοσύνη ευφυία και ελευθερία της βούλησης. Οι σφετεριστές έχουν μόνον βραχύχρονους θριάμβους.
  Η Αμερική είναι διαρκώς σε πόλεμο γιατί επιμένει σ' ένα επίπεδο κατανάλωσης μη διατηρήσιμο. Κάθε "Ρώμη" είναι μοιραίο να πέσει κάποτε.
  Αλλά γενικά ο Δυτικός κόσμος πρέπει να ισορροπήσει σε "χαμηλότερες στροφές". Σ' αυτό έχουν δίκιο οι Πράσινοι. Η τεχνικο-οικονομική ουτοπία της διαρκούς ανόδου είναι απατηλή, αντίκειται σε λογικούς και φυσικούς νόμους.
  Ο Πούτιν είναι μεγάλος θεατρίνος, άς είναι καλά οι υδρογονάνθρακες, που του παρέχουν ευκαιρίες για πολύ ακριβά χόμπυ. Παρόλο που είναιπιό αθλητικός, μου θυμίζει τον δικό μας τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο.
  Ούφ, πολύ με παρέσυρε ο Αριστοτέλης και η λογική του σήμερα. Ξέχασα εντελώς τον Μάρξ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.