29/05/2009 03:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παγκόσμια Δικαιοσύνη» εναντίον τρομοκρατών

Στο πλαίσιο της γενικότερης αλλαγής πολιτικής που ξεκίνησε ο Ομπάμα στο θέμα της αντιμετώπισης της «παγκόσμιας τρομοκρατίας» και του περιορισμού του αμφιλεγόμενου ρόλου της CIA , το FBI φαίνεται να αναλαμβάνει πλέον αναβαθμισμένο και σημαντικά μεγαλύτερο  ρόλο. Στόχος να  αντικατασταθούν οι σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA  από διάφανες έρευνες και νομικές διαδικασίες.

Οι πράκτορες του FBI θα αποκτήσουν κεντρικό ρόλο, ακόμη και εκτός των Αμερικανικών συνόρων και  στο εξής θα ερευνούν και θα συλλέγουν στοιχεία έτσι ώστε η όποια δικαστική δίωξη να έχει και θετικό τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή καταδίκη.

Η κίνηση Ομπάμα «παγκόσμια δικαιοσύνη» (global justice) και βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες. Η πολιτική Μπους αντιμετώπιζε  την αντιτρομοκρατία ως στρατιωτικό  μάλλον και όχι ως νομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να περιορισθεί ο

ρόλος του «νομότυπου» FBI μετά την 11/9 και να οδηγηθεί η Αμερική  σε μεθόδους τύπου  Γκουαντάναμο , στις «σκληρές» ανακρίσεις, στα βασανιστήρια και στις φυλακίσεις χωρίς δίκη.

Αν ισχύσει η «παγκόσμια δικαιοσύνη», τότε όλοι οι ύποπτοι θα καταλήγουν οπωσδήποτε σε  κάποιο  δικαστήριο είτε αυτό είναι στην Αμερική είτε οπουδήποτε αλλού. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής αντιτρομοκρατίας, στο εξής οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται ως ύποπτος τρομοκρατίας είτε στο Αφγανιστάν είτε στις ζούγκλες των Φιλιππίνων είτε σε τζαμί στη Νιγηρία...  θα καταλήγει σε δικάσιμο.

(Πηγή: LA Times on line)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 29/05/2009 06:56:22

  Αυτό αφορά και τη SIEMENS ;

 2. ubahn avatar
  ubahn 29/05/2009 08:54:38

  Το να έχει παγκόσμια δικαιοδοσία το FBI (ποιος αλήθεια θα την παραχωρήσει;) μπορεί να είναι χειρότερο και από τη δράση της CIA.

 3. Klemens Wenzel, Prince von Metternich avatar
  Klemens Wenzel, Prince von Metternich 29/05/2009 09:20:13

  επιτέλους, οι παγκόσμιες αρχές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση

 4. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 29/05/2009 09:22:27

  @2 Τιποτα δεν μπορει να εινα χειροτερο απο τη δραση της CIA

 5. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 29/05/2009 09:55:38

  Δηλαδη,οι Αμερικλανοι,με τη μαλακια τους,απ τη μια και με τα συμφεροντα τους,απ την αλλη,δημιουργουν αντιδρασεις και εντασεις,και μετα,θελουν να κανουν το χωροφυλακα και το δικαστη,αλλα τελικα και το δημιο.
  Tres bien.

 6. tiramola avatar
  tiramola 29/05/2009 10:31:13

  Κουνηθήκατε?

 7. tiramola avatar
  tiramola 29/05/2009 11:15:24

  Ψιλοπράγματα 3,5 ρίχτερ με επίκεντρο την Κόρινθο αλλά εστιακό βάθος μόλις 1,5 χιλίομετρο....

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/05/2009 11:31:26

  Οι ΗΠΑ δεν δικαοούνται να αναφέρονται στο όποιας μορφής δίκαιο. Έχοντας εξαιρέσει προξικοπηματικά τον εαυτό τους από τις διαδικασίες των διεθνών δικαστηρίων. Η αντίληψη που επιβάλουν για το δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυροτέρου.
  Το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί διεύρυνση των Γκουαντάναμο, επιχειρώντας να προσδώση στην αυθαιρεσία νομότυπη μορφή. Άμεσοι συνεργοί σε αυτό είναι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που συνέδραμαν τις παράνομες ενέργειες της CIA στο έδαφός τους. Αντίστοιχες ευθύνες υπέχει και η Ελλαδική κυβέρνηση, με την συνεργία στο σκάνδαλο των Πακιστών, στην καλυμμένη συγκάλυψη της εγχώριας τρομοκρατίας, με την άρνηση εισαγγελικής έρευνας για τις ξενοκίνητες ταραχές του Δεκεμβρίου. Η παραίτηση του αρμόδιου επικεφαλής πολιτικής προστασίας μετά τις μεγάλες πυρκαγιές και η παραίτηση του υποδιευθυντού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για λόγους ευθυξίας, καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ηθελημένα αδυνατεί να προασπίσει την εσωτερική τάξη και ασφάλεια.
  Οι ΗΠΑ δημιούργησαν, έθρεψαν και γιγάντωσαν την διεθνή τρομοκρατία, για να επιβάλουν την διεθνή μαστρωπία και να μετρέπουν χώρες σε προκεχωρημένα στρατιωτικά προγεφυρώματα.
  Μεγάλη είναι η ευθύνη σε αυτό των φασιστικών καθεστώτων της Ρωσίας και της Κίνας. Οι χώρες αυτές οικοδομώντας στον μεγαλοκρατισμό, με την σκλάβωση άλλων χωρών και την κατάλυση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων συντάσσονται με τις ΗΠΑ στο στρτόπαιδο των διεθνών κανιβάλων, έστω και εάν διακατέχονται από διαμάχες μεταξύ τους, ξένες προς τα συμφέροντα των λαών.
  Η Ευρώπη αποτελεί μικρότερο εταίρο του διεθνούς καθεστώτος αυθαιρεσίας.
  Όλες αυτές οι χώρες κατέλυσαν βάρβαρα τις διακυρήξεις και την αναμφισβήτητη ιστορική προσφαρά τους στην κατεύθυνση της χειραφέτησης των πολιτών. Η σημερινές ΗΠΑ πρόδωσαν τις αρχές της εξαγγελίας της Διακύρηξης Ανεξερτησίας του Γεωργίου Ουάσιγκτον και τους μεγαλειώδεις αγώνες για ελευθερία του Αβραάμ Λίνκολν.
  Η Ρωσία καταράκωσε την έννοια της κατάργησης της δουλείας που θέσμισε ο τσάρος Νικόλαος Ι και τις αρχές που διακύρηξε η Δούμα στην επανάσταση του Απρίλη. Οι Κινέζοι ξεφτύλησαν τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που προηγήθηκαν.
  Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως φέρει η Ευρώπη, ως κοιτίδα του ανθρωπιστικού μηνύματος.
  Στα πρόθυρα της επιβολής ενός παγκόσμιου ολοκληρωτικού κράτους, το μήνυμα του Ρήγα Βελεστινλή ξεπερνάει τα σήμερα τα Βαλκάνια, αποκτώντας οικουμενικό χαρακτήρα.
  Ο Ελληνισμός - πέρα από τα λάθη, τις ανεπάρκειες, ή ακόμη και τις κακίες που σφράγισαν την πορεία του - οφείλει να αναλογιστεί την υποθήκη, με την οποία η ιστορική διαμόρφωση μηνυμάτων τον έχει χαρακτηρίσει. Δεν θα δεχθούμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι το ανθρωποειδές που σχεδίασαν οι εξουσιαστές στην "νέα" "τάξη" πραγμάτων.

 9. Le canard avatar
  Le canard 29/05/2009 12:25:40

  Νέες βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι· πρόωρες εκλογές ζήτησε και η Εκκλησία.Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η αντιπολίτευση πραγματοποιεί μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου.Στις αρχές Μαΐου, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και οπαδούς της αντιπολίτευσης.

 10. anonym avatar
  anonym 29/05/2009 12:50:43

  Αυτο ομως που θελουν να μας περασουν, βαζοντας την Σια, Μια και το Κακο Συναπαντημα να μας κουμανταρει, δε θα τους περασει.
  Αουρορα

 11. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 29/05/2009 13:14:56

  @10 Ας βαλουμε τον ρηγα Βελεστινλη τοτε να μας κουμανταρει. Χαλαρωστε παιδες και ξυπνηστε μυριζοντας τον καφε που λενε και οι Αμερικανοι αφεντικοι μας.

 12. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/05/2009 13:53:25

  @Αρχίδαμος
  Ο Βελεστινλής δεν κουμάνταρε κανένα. Γιατί τα Απάτητα δεν κουμαντάρονται. Και ο Γιώργης Καραϊσκάκης "πίνει καφέ και πολεμών". Όχι μόνο τον μυρίζουμε, αλλά και τον ρουφάμε. Και να είναι Costadoro (για να στηρίζουμε τους φίλους μας) ή Lavazza (για να στηρίζουμε και τους συσχολιαστές).
  Ο Ιμπραήμ κατανόησε ότι δεν εκλίπουν οι θεριακλήδες. Άλλοι έπονται.

 13. donaE avatar
  donaE 29/05/2009 14:47:51

  Και τον Καραισκακη τον κανανε κουμαντο οι πλουσιοι της Ρεντινας.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/05/2009 19:04:19

  @13 Κια ποιός τον σκότωσε άραγε; Τούρκος; Μπα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.