#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠαγκαλιάδαΚαι ξαφνικά, εκεί που δεν είχαμε τι να κάνουμε, μας προέκυψε ο Πάγκαλος με το βιβλίο του όπου μας λέει ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.  Ένα βιβλίο που παραμένει ανοικτό και όποιος θέλει μπορεί να λέει τη δική του ιστορία για το πώς στήθηκε η Ελλάδα της ρεμούλας, της διαφθοράς, του βολέματος αλλά και της πολιτικής σαπίλας. Ό,τι γράφαμε παλιότερα για την περίοδο της Μεταπολίτευσης που γύρισε τη χώρα 100 χρόνια πίσω.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία ο πρώην αντιπρόεδρος και πάνω από 40 χρόνια πολιτικός πρώτης γραμμής, να βγει στα κανάλια που το γνωστό ύφος του και να καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα. Άλλο που δεν ήθελε. Άρρωστος όντας με τη δημοσιότητα ήταν η καλύτερη στιγμή γι’ αυτόν τώρα που τον έχει ξεχάσει ο κόσμος που τον ψήφιζε.

Βγήκαν από την άλλη διάφοροι πολίτες και άρχισαν να τον βρίζουν, άλλοι να τον επιδοκιμάζουν κι άλλοι να τον κοιτούν με οίκτο αλλά καθόλου οργή γιατί καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι έχουν μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν.

Θα φτιάξουν κάποιοι, μάλιστα και ιστοσελίδα όπου θα καταγράφονται τα ρουσφέτια του κ. Πάγκαλου ο οποίος, σαν καλός πολιτικός που είναι, θα έχει κάνει πάρα πολλά.

Κι έτσι, εν μέσω θέρους, χωρίς άλλες ειδήσεις για το πακέτο των μέτρων ή άλλα στενάχωρα, χτίστηκε η Παγκαλιάδα η οποία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακό στις εφημερίδες. Και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, θετικά ή αρνητικά. Βεβαίως, ο τρόπος που είναι γραμμένος και οι ιδέες του κ. Πάγκαλου δημιουργούν ένα ερώτημα που κατά τη γνώμη μας είναι και η ουσία του βιβλίου: «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα»; Αυτό ήθελε ο κ. αντιπρόεδρος, παλιά καραβάνα της επικοινωνίας.

Να προκαλέσει, να δημιουργήσει ντόρο, να καταγγείλει γενικώς και αορίστως και τελικά να μείνουμε όλοι με την απορία. Φταίνε οι πολίτες ή οι πολιτικοί; Φταίνε οι βουλευτές που ψηφίζουν ή ο λαός που τους εκλέγει;

Φταίει ο πολιτικός που κάνει διορισμούς ή δίνει κάλπικα επιδόματα και συντάξεις ή ο πολίτης που το ζητά απεγνωσμένα;

Έξυπνος τρόπος να πεις ότι φταίνε όλοι αλλά δε φταίει και κανείς κι έτσι πάνω από 40 χρόνια διαφθοράς να πεταχθούν στο καλάθι. Ο κόσμος να σωπάσει γιατί έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης, ο πολιτικός να βγάλει το σκασμό γιατί δεν τον παίρνει άλλο να κάνει κόλπα.

Γι’ αυτό και μόνο το κόλπο ο κ. Πάγκαλος πρέπει να πάρει νόμπελ Λογοτεχνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 17/08/2012 11:23:35

  Ο "Εφιάλτης των Ιμίων" ως δικαστής της ελληνικής κοινωνίας: decadence...

 2. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 17/08/2012 11:40:53

  ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ;;;;;;........

  • Lampros avatar
   Lampros @ ΜΑΝΙΑ 17/08/2012 14:37:57

   μανια, εισαι αδικη. Ειναι πολύ ευαισθητοι οι εισαγγελεις μας. Δεν ειδες πόσο άμεσα κινηθηκε και διορθωσε την ηλικια του πακιστανου και του έκοψε 3 χρονακια απο την ηλικια του? Δεν ειδες ο Ρουπακιωτης πόσο γρηγορα εβγαλε αποφαση πως τα κρουσματα βιας ειναι "ρατσιστικα"?
   εχουν άλλες δουλειές.

 3. Κυριακή avatar
  Κυριακή 17/08/2012 11:57:16

  Καλά αυτός ποτε θα το βουλωσει επιτέλους;;; Με τα νεύρα του κόσμου παίζει;;; Θοδωρη πες αλεύρι.... Ο Οτσαλάν σε γυρεύει !!!!!!! Καλύτερα να μη μιλάς καθόλου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Κυριακή 17/08/2012 16:15:03

   Αυτό το πλήρωσε: Ο Οτσαλάν του στοίχισε το υπουργείο εξωτερικών.
   Είχε τότε φιλίες με "παλιοπαρέες". Μετά ξύπνησε.

 4. kotstak avatar
  kotstak 17/08/2012 12:16:07

  Βρήκε τρόπο ο “μαζί τα φάγαμε” για να μας τα “ξαναφάει”.
  Επί σειρά ετών “έβγαζε το ψωμί του” "πουλώντας"μας σοσιαλισμό.
  ΜΕΓΑΣ σοσιαλιστής.
  Τώρα μας πουλάει “αέρα κοπανιστό” με 4 ευρώ.

  Στην υγεία των κορόιδων, πίνει κάθε βράδυ.

 5. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 17/08/2012 14:39:00

  "Βγήκαν από την άλλη διάφοροι πολίτες και άρχισαν να τον βρίζουν, άλλοι να τον επιδοκιμάζουν κι άλλοι να τον κοιτούν με οίκτο αλλά καθόλου οργή γιατί καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι έχουν μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν"
  Όχι παιδιά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν πάσχουμε όλοι από τη σύφιλη του "προοδευτικού και δημοκρατικού πολίτη" (για να "τιμήσουμε" και τον Χατζάρα της δεκαετίας του 80 που χώριζε τους πολίτες σε προοδευτικούς και τους "άλλους")
  Oι προοδευτικοί πολίτες τη γλύτωσαν μετά την κατοχή και τον συμμοριτοπόλεμο όταν η κολυμβύθρα του σιλωαμ της "εθνικοφροσύνης" ξέπλυνε τη συνεργασία με τους γερμανούς και τους κομμουνιστές. Οι ίδιοι προοδευτικοί ενδύθηκαν δορά του δημοκρατικού πολίτη για να πλιατσικολογήσουν την Πατρίδα με το πασοκαριό τη δεκαετία του 80
  Και στις δύο περιπτώσεις ο φυσικός εχθρός των κοινωνικών παρασίτων, η εθνικιστική δεξιά ήταν αποδυναμωμένη. Στην πρώτη περίπτωση ήταν στα νεκροταφεία (ας είναι καλά οι κατακτητές και οι μητραλοίες συμμορίτες) και στη δεύτερη περίπτωση ήταν στη γωνία (ας είναι καλά ο θείος και ο θεοτόκης)
  Τώρα σε ποιό θαύμα προσβλέπουν οι προοδευτικοί; Τη "γωνία" ξεχάστε την. Δεν υπάρχουν πια θείοι,θεοτόκηδες και ξαδέλφια τους. Χρήμα που εκμαύλιζε συνειδήσεις δεν υπάρχει ούτε γι΄αστείο. Οπότε; Μάλλον θα είναι πολυ τυχερό το κηφηναριό που ηταν η πελατεία των κομμάτων αν βρεθεί απλά στο κοινωνικό περιθώριο- η προοπτική αυτή έχει πολύ λίγους θιασώτες

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/08/2012 16:12:55

  Ο τύπος είναι απίστευτος.
  Άν όντως πιστεύει ότι "μαζί (με άλλους) τα φάγανε", άς δώσει το καλό παράδειγμα: Άς επιστρέψει (ή προσφέρει) στο Δημόσιο, τα περιουσιακά στοιχεία του (κινητά και ακίνητα) τα κτηθέντα κατά την πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία του.
  Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν θα είναι οδυνηρό: Θα του απομείνουν αρκετά από την εποχή του επίσης διάσημου παππού του, για ελεύθερη και πλούσια ζωή.
  Ιδού η Ρόδος...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 17/08/2012 16:25:01

   Έτσι ας δώσει το καλό παράδειγμα . Και για αρχή ας ξεκινήσει νηστεία εξπρές. Γιατί πως να το κάνουμε; το να λέει το θωρηκτό Ποτέμκιν στους τσίρους που πλέουν γύρω του "ότι μαζί τα φάγαμε" είναι τουλάχιστον μια ..αντιφατική-προκλητική εικόνα...

 7. !@#$%^&*(() avatar
  !@#$%^&*(() 17/08/2012 18:17:16

  Όσο ασχολείστε μαζί του τόσο του δίνετε αξία...ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΝ!!!!! Μόνο από την εμφάνισή του αν κρίνετε, πέστε μου ποιός θα τον προσελάμβανε, ακόμα και για ....πορτιέρη, κηπουρό, μπάτλερ κτλ. ?????

 8. ΑΙΚ avatar
  ΑΙΚ 17/08/2012 18:31:45

  Θα φτιάξουν και ιστοσελίδα όπου θα αναφέρουν τα ρουσφέτια του;
  Ο θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος ρε παιδιά. Θα υπάρχουν στοιχεία ώστε μετά από διερεύνησή τους όλο αυτό το κηφηναριό θα μπορεί να απολυθεί χωρίς αποζημίωση. Ας καταφύγουν στη δικαιοσύνη να βρούν το δίκιο τους. Έτσι που την έκαναν ως το 2212 θα έχουν δικαιωθεί

 9. nikos1610 avatar
  nikos1610 17/08/2012 20:05:51

  θα συμφωνησω οτι έχουμε και εμεις ο λαος καποιο μεριδιο ευθυνης αλλά βρε θεοδωρε εσεις ψηφιστικατε για να μας οδηγειτε ειστε οι ΤΑΓΟΙ και τα κανατε μουσκεμα με τα λεφτα μας η ας το πουμε πιο απλα με δανεικα διοριζατε για να ξαναβγειτε ...οχι κ. Παγκαλε επρεπε να απλωνετε το χερι σας μεχρι εκει που εφθανε και ας μη ξαναβγαινατε ...

 10. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 17/08/2012 22:19:31

  Φταίτε όλοι εσείς, δημοσιογράφοι,κανάλια,εφημερίδες που ασχολείσθε με τις μαλακίες που λέει όταν ανοίξει το στόμα του αυτός όχι για να φάει αλλά να πει τους εξυπνακισμούς του. Μεγαλύτερη τιμωρία γι'αυτόν είναι η αφάνεια και η περιφρόνηση .

 11. Σταύρος avatar
  Σταύρος 17/08/2012 22:42:41

  ...ας είναι καλά ο θείος και ο θεοτόκης...

  Μεγάλη αλήθεια είπες φίλε!
  Πολύ μεγάλη!!!

 12. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 18/08/2012 00:45:31

  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίγει κανείς συζήτηση με πολιτικούς αυτού του είδους και όποιου είδους συμμετείχε στην καταστροφή και διάλυση της χώρας, οποιασδήποτε κομματικής προέλευσης.
  Είναι σίγουρο πως θα έχουν οπωσδήποτε κάποιες δικαιολογίες για όλα όσα έκαναν ή αμέλησαν να κάνουν.
  Δεν τους ακούμε! Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε! Δεν σχολιάζουμε/εξετάζουμε τις δικαιολογίες τους!
  Τους καταδικάζουμε πολιτικά! Τους στέλνουμε στην ανεργία! Τους εξαφανίζουμε από την πολιτική σκηνή! Και τέλος...
  Κρίνουμε αυστηρά και αξιολογούμε ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ και ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ που με την ψήφο μας έχει μερίδιο ευθύνης στην πολιτική διακυβέρνηση. Και όποιοι βρεθούν ελλιπείς, τους στέλνουμε σπίτια τους με την πρώτη ευκαιρία!

 13. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 18/08/2012 01:52:04

  Μήν ασχολείσθε μέ άτομα πού στή ζωή τους έχουν ιδρώσει μόνον από τη ζέστη...

 14. Nikitas avatar
  Nikitas 18/08/2012 08:14:16

  Εδώ ισχύει η σοφή ρήση "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί".

  Το θράσος του είναι απίστευτο και γνωστό. Ενώ συμμετείχε ενεργά από τη μεταπολίτευση και μετά στο να γίνει η Ελλάδα αυτό που έγινε σήμερα, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, αναζητεί συνενόχους στους πολίτες.

 15. Ιπτάμενος Ολλανδός avatar
  Ιπτάμενος Ολλανδός 19/08/2012 00:12:15

  Άς υποθέσουμε ότι ο Πάγκαλος κατηγορείται και παραπέμπεται κάποτε στο μέλλον για συνέργεια στο αδίκημα της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος του του λέει ότι οι αποδείξεις που υπάρχουν είναι τόσο ακλόνητες που στοιχειοθετούν το αδίκημα πέρα από κάθε αμφιβολία. Τον συμβουλεύει λοιπόν, αντί να ισχυριστεί ότι είναι αθώος, να ισχυριστεί ότι είχε και άλλους πολλούς συνεργούς, όσο περισσότερους τόσο καλύτερα, έτσι ώστε να μοιραστεί το κρίμα και να πέφτει μικρότερο μερίδιο ευθύνης στον καθένα. Παράλληλα τον συμβουλεύει να εφεύρει ο ίδιος συνεργούς, ιδιαίτερα κάποιους που είναι τόσο αφελείς ή απληροφόρητοι που να ομολογούν συνέργεια από μόνοι τους, και να συγκεντρώσει ομολογίες ώστε να ελαφρύνει τη θέση του.

  Πρακτικά τον συμβουλεύει να ισχυριστεί ότι "μαζί τα φάγαμε", να γράψει ενδεχομένως και ένα βιβλίο σχετικό, και να συλλέξει ομολογίες μέσω διαδικτύου από όσους νομίζουν ότι ήταν και αυτοί συνδαιτημόνες στο φαγοπότι.

  Τη συνέχεια την ξέρετε.

 16. Θth avatar
  Θth 21/08/2012 16:21:30

  (αρχικά) – οι δε προσλήψεις θα γίνουν από λίστα επιτυχόντων που ήδη υπάρχει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε μία γυναίκα.

  - τελικά συμπεριλήφθησαν, γυναίκες αρχιφύλακες (σχεδόν αποκλειστικά, μάλιστα), που στην πλειονότητά τους, δεν είχαν “δώσει” τις εξετάσεις “της περιόδου 1990 – 1993”.
  - - τελικά συμπεριλήφθησαν, γυναίκες αρχιφύλακες, που στην πλειονότητά τους, δεν είχαν “δώσει” τις εξετάσεις “της περιόδου 1990 – 1993” (ενώ δεν συμπεριλήφθησαν, στις προσλήψεις, άλλοι, που είχαν λάβει μέρος στις εξετάσεις –και ίσως, με επιτυχία-).
  - να τεθούν σε εφεδρεία, οι αρχιφυλακίνες αγροφυλακής, -ή το μέγιστο μέρος- που δεν συμπεριλαμβανόνταν στις “δυό λίστες επιτυχόντων 1993” το 2006- 2007. να αντικατασταθούν δε, από μεταταχθέντες υπαξιωματικούς –και γυναίκες- των άλλων σωμάτων ασφαλείας, ώστε να καταστεί λειτουργικό το σώμα.

  ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ: Παράνομες οι προσλήψεις των 1.000 επιτυχόντων αφού δεν περιλαμβάνονται γυναίκες
  24/05/2006, 12:37

  (αρχικά) Ούτε μια γυναίκα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 1.000 επιτυχόντων της Αγροφυλακής του διαγωνισμού του 1993. Από αυτή τη διαπίστωση ξεκινά η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος καταγγέλλει στην Κομισιόν «διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου» και ζητά την άμεση παρέμβασή της για να σταματήσουν οι παράνομες προσλήψεις.

  Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού τονίζει ότι στη λίστα των επιτυχόντων από την οποία θα προσληφθούν οι 1.000 πρώτοι αγροφύλακες δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα, σημειώνει ότι η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου στην πρόσβαση στην απασχόληση και επομένως τίθενται σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο διασφαλίστηκε η ίση μεταχείριση ανδρών – γυναικών στο διαγωνισμό για τη στελέχωση της Αγροφυλακής (Αστυνομία Οικολογίας & Περιβάλλοντος). Στην ερώτηση γίνεται, επίσης, αναφορά και σε προηγούμενη απάντηση της Κομισιόν για το θέμα της δημοτικής αστυνομίας, που υποχρέωσε σε συμμόρφωση τις ελληνικές αρχές. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καταλήγοντας καλεί την Κομισιόν να παρέμβει άμεσα προκειμένου να τηρηθεί η εθνική και κοινοτική νομιμότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.