Παίζουν με τη φωτιά και τη σπέκουλα στο ΣΥΡΙΖΑ
15/05/2014 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παίζουν με τη φωτιά και τη σπέκουλα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ ή είναι χαζοί ή παριστάνουν τους χαζούς. Το δημοσίευμα των FT για το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης των Καννών το Νοέμβριο του 2011, το οποίο έχει ερμηνευτεί από μερίδα του τύπου και ως προσπάθεια αγιοποίησης και ηρωοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου (γιατί άραγε τώρα;), έδωσε αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει μύδρους σε βάρος της κυβέρνησης και να χαρακτηρίζει έκθετους τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά χαρακτήρισε το παρασκήνιο των Καννών ως «παλατιανό πραξικόπημα» και το Μπαρόζο σε ρόλο Φρειδερίκης και έβγαλε το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και ενδίδει στις πιέσεις των ευρωπαλατιανών. Μάλιστα με αφορμή αυτό υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος με το ερώτημα ναι ή όχι στο μνημόνιο. Ουσιαστικά κάνει ένα ακόμα βήμα προσέγγισης με τους Παπανδρεϊκούς. Ο τόπος πλέον βοά.

Απ’ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Ακόμα και αν κανείς αποδεχτεί τη λογική περί ευρωπαλατιού για την οποία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε συμπεραίνουμε ότι το μόνο δημοψήφισμα στο οποίο έχει δικαίωμα να προβεί η χώρα είναι το μέσα ή έξω απ’ το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει ο τότε Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και όχι κάποιο άλλο τυχαίο πρόσωπο δεύτερης διαλογής ούτε καμία μονταζιέρα. Για να συνεννοούμαστε.

Άρα το ερώτημα για το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του είναι απλό και σαφές. Θέλει ένα τέτοιο δημοψήφισμα μέσα ή έξω απ’ το ευρώ και την ΕΕ; Το πακέτο ή το παίρνεις ολόκληρο ή καθόλου. Δεν έχεις επιλογή. Αυτό λέει η εμπειρία των Καννών και τα «πειράματα» του ΓΑΠ.

Η ερώτηση απευθύνεται στον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να πουν την αλήθεια στο λαό. Και «Τέξας» και δημοψήφισμα γενικά δεν νοείται. Ούτε «και στον κλέφτη τσίλιες και στο χωροφύλακα χαμπέρι». Έχει υποχρέωση να πάρει ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η πολυγλωσσία είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τ’ άλλα περί διαστρεβλώσεων των δηλώσεων των στελεχών του κλπ είναι υπεκφυγές.

Αν ο ίδιος ενοχλείται απ’ τη σπέκουλα τότε οφείλει να παίρνει σαφείς θέσεις για να μη μπορεί να κάνει σπέκουλα σε βάρος του. Αν πάλι δεν μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά προκύπτει ως συμπέρασμα απ’ το παρασκήνιο των Καννών τότε τρία τινά συμβαίνουν.

Πρώτον ή είναι ανίκανοι να καταλάβουν, δεύτερον, ή καταλαβαίνουν καλά και ψεύδονται συνειδητά εξαπατώντας πρώτα απ’ όλα τους ψηφοφόρους τους και κατ’ επέκταση το σύνολο του ελληνικού λαού ή τρίτον στην Κουμουνδούρου έχουν κρυφή ατζέντα και την κρύβουν.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 16/05/2014 08:45:08

    Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν ως γνωστόν πολλές τάσεις. Σε αυτές περικλύονται και ανίκανοι να καταλάβουν, και όσοι καταλαβαίνουν καλά και ψεύδονται συνειδητά εξαπατώντας πρώτα απ’ όλα τους ψηφοφόρους τους και κατ’ επέκταση το σύνολο του ελληνικού λαού και εκείνοι που έχουν κρυφή ατζέντα και την κρύβουν. Λίγο απ' όλα, για όλους και βουρ για τα "ανάκτορα", όπου μόλις "εγκατασταθούν" (λέμε τώρα) θα "φάει η μύγα σίδερο"! Υ.Γ. Έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο από αυτά που γέμισε τον τόπο ο συνδυασμός της κας Δούρου. Πρόσεξα κάτω δεξιά την πινακίδα του ΚΟΚ που προειδοποιεί για υποχρεωτική πορεία αριστερά, η οποία προφανώς συμβολίζει την αλλαγή από τα αριστερά. Ο συνειρμός είναι λοιπόν πως πρέπει να στραφούμε υποχρεωτικά αριστερά για την αλλαγή. Το ζήσαμε το '81. Μετά πρόσεξα πάνω αριστερά το περίφημο Ζ, το οποίο συνδυαζόμενο με την πινακίδα κάτω δεξιά, παραπέμπει σε άλλη πινακίδα του ΚΟΚ που προειδοποιεί για κίνδυνο εκτροπής από την πορεία λόγω επικίνδυνων στροφών. Κάνω κι εγώ τον αθώο συλλογισμό, ρε μπας και θέλουν να μας το πουν και να μη θέλουμε να το καταλάβουμε; Όχι τίποτε άλλο, θα μας το εξηγήσουν μετά και θα τσιμπιόμαστε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.