#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2012 00:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παίζουν με την αγωνία του ελληνικού λαού- Νέο Eurogroup στις 20 ΝοεμβρίουΣκοτσέζικο ντους, επιλέγουν για την Ελλάδα οι δανειστές μας, βυθισμένοι στην ανικανότητά τους να βρουν κοινό τόπο και να συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή και μόνιμη λύση για το ελληνικό χρέος.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αναβάλουν για τις 20 Νοεμβρίου τις αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ αλλά και τις όποιες αποφάσεις μπορέσουν να πάρουν για το αν είναι βιώσιμο ή όχι το ελληνικό χρέος.

Η μη απόφαση του σημερινού Eurogroup και η μετάθεση των αποφάσεων σε έκτακτο την επόμενη Τρίτη, δείχνει τον σκληρό πόλεμο μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και ποιος τελικά θα πληρώσει ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση.

Η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση είχε, όμως, και μια άλλη.. κρυάδα για την Ελλάδα. Γιουνκέρ και Λαγκάρντ, αλλά και στο κοινό ανακοινωθέν, ανέφεραν ότι η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τις λίγες προαπαιτούμενες δράσεις που απομένουν, κάτι που φυσικά πρέπει να γίνει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι δράσεις σε εκκρεμότητα; Μήπως μας ζητήσουν τον ειδικό λογαριασμό που θα μπαίνουν τα χρήματα της δόσης; Μήπως μας ζητήσουν επιτροπεία;

Ένα άλλο προαπαιτούμενο που ενδέχεται να ζητήσουν οι δανειστές είναι η λεγόμενη ρήτρα απόκλισης. Αν δηλαδή δεν επιτευχθούν οι στόχοι από τις αποκρατικοποιήσεις τότε αυτόματα να γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και γενικά σε δημόσιες δαπάνες.

Ότι κι αν είναι αυτό, στη στιγμή που βρισκόμαστε θα πρόκειται για κοινό εκβιασμό.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις υπόλοιπες προαπαιτούμενες δράσεις», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε πιθανή τη διετή παράταση -έως το 2022- της προθεσμίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ, μια ιδέα που φαίνεται για την ώρα να βρίσκει αντίθετο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο, όπως είναι γνωστό, ζητά νέο κούρεμα.

Ο Γιουνκέρ εξήρε την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν σε καλό δρόμο το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες κάνοντας λόγο για "σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας".

Χαρακτήρισε ωστόσο κατάλληλη την αναπροσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων της χώρας και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις εναπομείνασες προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions).

Την ανάγκη για αναθεώρηση του ελληνικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε χθες επισήμανε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κ. Λαγκάρντ.

Πρόσθεσε ακόμη, μετά από το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ότι πρέπει να προστεθούν λίγες μόνο prior actions στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ακόμη, χαιρέτισε την ψήφιση τόσο των μέτρων λιτότητας όσο και του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο, και πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλες οι επιλογές για τη μείωση του ελληνικού χρέους και θα συνεχίσουν να εξετάζονται.

Η Λαγκάρντ παραδέχτηκε εξάλλου τη διαφωνία του ΔΝΤ με την Κομισιόν αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και χαρακτήρισε κατάλληλο το έτος 2020 ως προθεσμία που έχει τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 13/11/2012 07:12:56

  Νομίζω ότι τα ψέματα έχουν πλέον τελειώσει. Ο εκβιασμός και ο χυδαίος μακιαβελισμός φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό. Οι μεγαλόσχημοι δανειστές μας δεν μπορούν ή δε θέλουν να τα βρουν μεταξύ τους ως προς το ποιος και σε ποιο βαθμό θα επωμιστεί τις θυσίες για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Αποφάσισαν, λοιπόν, ότι, τελικά φταίει αυτός που ματώνει και πνίγεται και ότι δε φταίνε εκείνοι που δεν εννοούν να κάνουν το χρέος τους και να εκπληρώσουν τα υπεσχημένα. Η λυκοσυμμορία ζητάει καινούργιες «δράσεις» από μια οικονομία που αργοπεθαίνει και από έναν πολιτικό κόσμο που διαλύεται. Νομίζω ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πρέπει να συναντηθεί με τη στοιχειωδέστερη εθνική αξιοπρέπεια και με τον πατροπαράδοτο ελληνικό πατριωτισμό. Και η λύση δεν μπορεί παρά να είναι μία: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

  • Χωλόπουλος avatar
   Χωλόπουλος @ Παρατηρητής 13/11/2012 11:28:57

   Παύση πληρωμών; Και δε λυπάσαι τον καημένο τον Φωτόπουλο που θα στερηθεί τις ταξιδάρες του και τα πολυτελή ξενοδοχεία στο εξωτερικό; Δε λυπάσαι τους απόφοιτους δημοτικού της ΔΕΗ που πλέον θα υποχρεωθούν να ρίξουν το μισθό τους στις 2000 Ευρώ χωρίς τα επιδόματα; Δε λυπάσαι τους συνταξιούχους 45 χρονών; Τις άγαμες θυγατέρες; Τις ουκρανές στριπτηζέζ που θα γυρίσουν στην πατρίδα τους; Τους αγωνιστές εργάτες των γραμμών 090-; Τους αγρότες με τα εικονικά καπνά;
   Τι είσαι, εχθρός του λαού;

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Παρατηρητής 13/11/2012 12:30:29

   ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

   Τι ακριβώς πληρώνουμε στους δανειστές; Με τι λεφτά;

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 13/11/2012 07:22:56

  Υποτίθεται πως θα χρεοκοπούσαμε στις 17/11 καθώς τα αποθεματικά φτάνουν μέχρι τις 16/11, γιαυτό και η μεγάλη πίεση να ψηφιστούν τα μέτρα. Για να δούμε λοιπόν αν ήταν ένας ψευδής εκβιασμός για άλλη μια φορά, διότι αν βρεθεί λύση θα αποδειχθεί περίτρανα πως μας πιέσαν λέγοντας ψέματα πως θα χρεωκοπήσουμε στισ 17/11 και δεν υπάρχει μια.

  • Χωλόπουλος avatar
   Χωλόπουλος @ Κώστας 13/11/2012 11:23:31

   4 λεξούλες: Έντοκα Γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου
   ή αλλιώς τα λεφτά που κόβουμε απ τον τοίχο.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Χωλόπουλος 13/11/2012 12:13:37

    Εγώ το γνωρίζω φίλε μου, αλλά ο Στουρνάρας και η συγκυβέρνηση τρικολόρε επέλεξε να τρομοκρατήσει τον κόσμο πως θα χρεοκοπήσουμε αν δεν αποταμιευτεί η δόση μέχρι τις 17/11 γιαυτό και πρέπει να περάσουν τα μέτρα! Έχω άδικο?

 3. Aima avatar
  Aima 13/11/2012 07:56:15

  http://www.bloomberg.com/video/juncker-lagarde-rehn-on-greek-debt-aid-plan-oynfmcsZTKOeFZMahWN_kw.html

 4. EL CID avatar
  EL CID 13/11/2012 08:27:10

  Μην περιμένετε τίποτα από τους Ευρωπαίους εταίρους! Είναι αυτοί οι ίδιοι που το 1832 ήθελαν τα σύνορα της Ελλάδας περιορισμένα στη νοητή γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού. Είναι αυτοί οι ίδιοι που ξεπούλησαν τους συμμάχους τους, από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο, Έλληνες και παρέδωσαν την Ιωνία στους Νεοτούρκους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που στέρησαν από την Ελλάδα τη βόρειο Ήπειρο, παρότι την είχαμε καταλάβει στρατιωτικά το 1940. Ξέρω ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Η αλληλεγγύη όμως δεν εμπίπτει στη σφαίρα του απλού συναισθήματος, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για μια κοινή συμπόρευση μεταξύ των εθνών. Εμείς οι Έλληνες, που ιστορικά τιμούσαμε πάντα τις συμμαχίες μας, το ξέρουμε αυτό καλύτερα από τον καθένα...

  • Χωλόπουλος avatar
   Χωλόπουλος @ EL CID 13/11/2012 11:25:00

   Μισό λεπτό. Και οι ίδιοι οι Έλληνες σ' όλα αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία ευθύνη; Τι είναι προγραμματιζόμενα ανδρείκελα;

 5. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 13/11/2012 12:45:10

  Ναι αλλα μειναμε στο ευρω..... και επιπλεον αλλαξε και το κλιμα για την Ελλαδα στο εξωτερικο.....

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 13/11/2012 14:52:00

  Η αλήθεια είναι, φίλε Χωλόπουλε, ότι τον πονάω τον καημένο το Φωτόπουλο. Τον προτιμώ, όμως, συνθηματολογικά ξεδοντιασμένο και μισθολογικά αποδυναμωμένο παρά οικονομικά προνομιούχο και, επιπλέον, σκαρφαλωμένο στα κάγκελα με τη ντουντούκα. Και ακόμη περισσότερο πονάω, όπως πονάμε όλοι μας, τον άνεργο, τον υποψήφιο για απόλυση εργαζόμενο, καθώς και το μισθωτό και το συνταξιούχο που ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη των ατέλειωτων μισθολογικών περικοπών πάνω από το κεφάλι τους. Τα θηριώδη μέτρα και οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν νόημα και θα μπορούσαν να αποδώσουν, εφόσον θα υπήρχε από την πλευρά των δανειστών η στοιχειώδης αναγνώριση και αλληλεγγύη. Όταν, λοιπόν, αυτοί κάνουν επίδειξη αναλγησίας και σαδισμού απέναντί μας, δεν υπάρχουν πλέον, πολλά περιθώρια για να συνεχίσουμε εμείς το παίζουμε Βρυξελλομανείς και Γερμανόπληκτοι. Η τρικομματική κυβέρνηση φυλλορροεί αριθμητικά και βουλευτές της Ν.Δ. όπως η Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιακουμάτος το έχουν ξεκαθαρίσει ότι καινούργια εξοντωτικά μέτρα δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν. Και όλα αυτά, ενώ οι τροϊκανοί χασάπηδες ακονίζουν τα μαχαίρια τους για καινούργιες ανθρωποθυσίες. Οπότε;…
  Το πράγμα είναι απλό. Για να παραφράσω τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου, αφού οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να μπουν στο τρελοκομείο, εμείς –τι να κάνουμε;-- θα τους ακολουθήσουμε. Για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν μας κάνει τόσους μήνες γυμναστική η Κυρία Λαγκάρντ χωρίς να μας δίνει «δεκάρα τσακιστή»; Ε, λοιπόν, καιρός είναι να τη διευκολύνουμε. ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ το χρέος μας παύοντας να πληρώνουμε τους δανειστές μας. Από τα μέτρα των 13,5 δις που ψηφίστηκαν πρόσφατα κρατάμε και εφαρμόζουμε λίγα μόνο, όσα αρκούν για να δημιουργηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα. Οπότε βγάζουμε από το λαιμό του λαού τη θηλιά, αρκεί να πάψουμε, το επαναλαμβάνω, να πληρώνουμε τους δανειστές μας. Με τέτοια αλλαγή ρότας,, το σημερινό κυβερνητικό σχήμα όχι μόνο θα είχε μέλλον με ορίζοντα τετραετίας, αλλά και πιθανότατα θα επικρατούσε και στις προσεχείς εκλογές, οψέποτε γίνουν.
  Αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι έτσι παραμερίζεται ο κίνδυνος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μπορεί αυτό το πολιτικό μόρφωμα να χαϊδεύει τα αυτιά των αφελών με το οικονομικό πρόγραμμά του, ελάχιστοι, όμως, από αυτούς που το ακολουθούν βλέπουν τη φάκα πίσω από το τυρί, γιατί δεν αντιλαμβάνονται τις ολέθριες πολιτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑίων στα εθνικά μας θέματα. Η αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση Σαμαρά θα συσπειρώσει γύρω του το λαό, θα του δώσει ελπίδα και προοπτική και, ταυτόχρονα, θα περιφρουρήσει και θα διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα στο σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά και στο λαθρομεταναστευτικό. Χωρίς να ξεχνάμε ασφαλώς και τη δυνατότητα να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος της δημοκρατικά συντεταγμένης Πολιτείας στα ΑΕΙ, ο οποίος έχει δεκαετίες τώρα καταλυθεί από τη στυγνή δικτατορία των ροζ συμμοριών…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.