04/11/2009 01:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πίσω από το λάθος της Καθημερινής.Όπως γίνεται αντιληπτό και από τη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε αρκετά blogs, η συγκεκριμένη σελίδα της Κυριακάτικης Καθημερινής κυκλοφόρησε σε μορφή draft, έχοντας συμπεριλάβει μαζί και σημειώσεις "εσωτερικής κατανάλωσης", με την υπόδειξη του δημοσιογράφου για εντονότερη προσοχή λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που υφίσταται.

Το δημοσιογραφικό παράπτωμα της Καθημερινής, ήταν απόρροια μιας... συνηθισμένης διαδικασίας στο δημοσιογραφικό χώρο που έχει να κάνει με τις σημειώσεις που υποβάλλουν οι αρθρογράφοι στους αρχισυντάκτες για την ενσωμάτωση ορισμένων στοιχείων και δεδομένων κατά το ¨"χτένισμα" του κειμένου.

 Όταν όμως κάτι τέτοιο αποκαλύπτεται και γίνεται εν δήμω..τα πράγματα αποκτούν μια άλλη διάσταση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews ο Βαγγέλης Μανδραβέλης έχει ήδη θέσει τη παραίτησή του στη διάθεση της εφημερίδας, για το λάθος του. Λάθος που επιβαρύνει όμως και τον Λεωνίδα Στεργίου (τον ΛΕΟ, σύμφωνα με την υποσημείωση), αλλά κυρίως θέτει ένα άλλο ζήτημα προς προβληματισμό:

Την σημασία της περίφημης κατηγορίας "φίλοι της εφημερίδας", μέσα στο οποίο εδράζεται το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, της Οικογένειας Εφραίμογλου, ιδιοκτητών, μεταξύ άλλων και της Vivodi.

Εκτός από το σπάσιμο των ορίων δεοντολογία για την ευνοϊκή μεταχείριση ενός ιδρύματος (sic) σε ένα δημόσιο διαγωνισμό, είναι για μια ακόμη φορά έκδηλη η επιρροή της δημοσιογραφικής πένας, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτό σε μία περίοδο. έντονα πολιτική,  που όλοι γνωρίζουν τις πιέσεις που δέχεται ο δημοσιογραφικός κόσμος για την κύβδιλη δημιουργία εικόνων, παραστάσεων και πρωταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 04/11/2009 01:37:20

  Μη ξεχνάμε πως ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρηματίας Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Αλαφούζος συνδέονται με στενή φιλία. Και ποιο είναι το πρόσωπο που τους ενώνει ;;;Ο Μητσοτάκης!!!Κοίτα Σύμπτωση!!

 2. anetos avatar
  anetos 04/11/2009 08:15:52

  τι θα λειει τωρα ο "εισαγγαλευς" Παπαχελας και οι παρεα με τους "φακελους"? ....

 3. αντί avatar
  αντί 04/11/2009 10:22:19

  Έχετε δει τι θέλει να φτιάξει ο Εφραίμογλου στην Πειραιώς;

 4. koultouriaris avatar
  koultouriaris 05/11/2009 13:58:09

  Παπάδες, παιδιά! Θα φτιάξει κάτι σουρεάλ κτήρια και μουσεία, που θα χαζέψει το Πανελλήνιο. Είχα πάει τις προάλλες για ένα συνέδριο και όταν είδα τι σχεδιάζουν να φτιάξουν, δεν πίστευα στα μάτια μου! Ε, λίγο "σπρώξιμο" από μια εφημερίδα δε θα βλάψει και κανέναν... (λέμε τώρα)

 5. leinti nti avatar
  leinti nti 06/11/2009 13:55:52

  ο Βαγγέλης Μανδραβέλης einai ios tou pasxou? emena afto me anisixei perissotero pantos

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.