#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2011 13:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πίσσα και πούπουλα στους σκανδαλιάρηδες της ΖήμενςΤο έχουμε γράψει εκατό φορές. Αυτή η Βουλή, αυτό το πολιτικό σύστημα που εγκαθίδρυσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να κάνει την κάθαρση. Το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται δεκάδες φορές απο την εποχή Κοσκωτά – Λούβαρη – Ανδρέα μέχρι σήμερα. Το σύστημα χρησιμοποιεί τα σκάνδαλα μόνο για να κάνει εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων όταν ξεχυλίζει η λαϊκή οργή. Φύγε εσύ και έλα εσύ. Το όργανο γι αυτό είναι κάθε φορά η Βουλή τα μέλη της. Γι αυτό όταν ακούτε για «σκληρούς βουλευτές» να κρατάτε και μικρό καλάθι, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές. Ποιος κρύβεται από πίσω; Αυτό να ρωτάτε πρώτα.

Το ίδιο επιβεβαιώθηκε κι αυτή την φορά με το σκάνδαλο της Ζήμενς – Ιντρακόμ. Ποιός να κάνει την κάθαρση από την Ζήμενς, την οποία όλοι πλην Σαμαρά προσκυνούσαν και παρακαλούσαν μέχρι πριν από δύο χρόνια;

Γράφουμε προηγουμένως για τα ονόματα και τα πορίσματα: Σκάνδαλο Ζήμενς: παραπομπή της … μισής κυβέρνησης Σημίτη.

Ποιό είναι το βασικό συμπέρασμα: Αφού όλα τα κόμματα χρησιμοποίησαν επί τόσους μήνες την υπόθεση Ζήμενς για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα κατέληξαν να δείχνουν με το δάκτυλο ορισμένους τελειωμένους πολιτικά, προσέχοντας ωστόσο να μιλάνε μόνο για πολιτικές ευθύνες και όχι για ποινικές. Επειδή ως γνωστόν και οι τελειωμένοι μιλάνε και έχουν αρχεία (λέγε με Άκη).

Έφτασαν τα μέλη της εξεταστικής στην έσχατη ευτέλεια του να γράφουν και να σβήνουν ονόματα, σε ένα ντροπιαστικό παζάρι της τελευταίας στιγμής. Επειδή νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να κοροϊδέψουν πάλι τον κόσμο. Κάτω όμως από την πίεση της κοινής γνώμης και ιδίως του διαδικτύου τα όποια ντηλ των παρασκηνίων ναυάγησαν και τα μέλη της εξεταστικής επιδόθηκαν σε μια πλειοδοσία ονομάτων της τελευταίας στιγμής.

Μέχρι χθες το πρωί είχαν συμφωνήσει να παραπέμψουν μόνο πολιτικά πρόσωπα εκτός Βουλής. Το απόγευμα όμως και αφού ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου σήματος της ΝΔ ότι δε θα μπει σε λογική συμψηφισμών και ότι αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές να κρίνουν, η ΝΔ αιφνιδίασε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την διερεύνηση ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και των πρώην υπουργών Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου , Ι. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιου, καθώς και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι ένα «πράσινο σκάνδαλο».Το ΠΑΣΟΚ απάντησε ως εξής (http://www.antinews.gr/?p=80822): Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Βερελής, Παπαντωνίου και Χριστοδουλάκης από τους δικούς τους,Λιάπης, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Πολύδωρας, Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης από τους γαλάζιους.

Μόνο που δεν σφάχτηκαν όμως οι ΠΑΣΟΚοι για να καταλήξουν σε αυτά τα ονόματα. Τα δύο πρόσωπα που δίχασαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Χρ. Βερελής, και έφτασαν μέχρι του σημείου να βγουν από την αίθουσα οι βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να τσακωθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χωρίς να τους βλέπουν.
Από τα άλλα κόμματα επισημαίνουμε ότι ο ΛΑΟΣ κατονομάζει στο πόρισμά του τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον  Κυρ. Μητσοτάκη. Γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσει περί θανάσιμης πάλης μεταξύ του ΛΑΟΣ με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας για την είσοδο στην επόμενη Βουλή

Το μόνο θετικό που έχουμε να καταγράψουμε εδώ είναι ότι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά, αλλά τα κόμματα δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα. Δεν θέλουν να το πάρουν χαμπάρι

Έχει επίσης σημασία να τονίσουμε ότι χάρις στην ανεπάρκεια και την συμψηφιστική λογική των περισσοτέρων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μετατρέψει ένα καταπράσινο σκάνδαλο σε…πρασινογαλάζιο…!!

Δυστυχώς, οι βουλευτές της ΝΔ ανέδειξαν και έλλειμμα επικοινωνίας (συνεχές και επαναλαμβανόμενο) και αδυναμία χάραξης στρατηγικής. Ενώ διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σύμφωνα και με τη γνώμη όλων των δημοσιογράφων που καλύπτουν την Επιτροπή, για την αλαζονεία τους

Εκτός του Κ. Τζαβάρα οι άλλοι βουλευτές που μετείχαν στην ομάδα της ΝΔ το έπαιζαν…ιερομόναχοι. Αντίθετα με τους βουλευτές ΟΛΩΝ των άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ )που ήταν πάντοτε ομιλητικοί, συνεργάσιμοι και μερικές φορές αποκαλυπτικοί!!

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Δεν έχουμε τίποτα άλλα να πούμε προς το παρόν.

Επειδή λοιπόν ισχύει ακόμα ότι ούτε οι πρωθυπουργοί πάνε φυλακή, ούτε υπουργοί και βουλευτές και επειδή όλα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και επιπλέον πρέπει να σταματήσει ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός από την οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα προτείνουμε ένα ρηξικέλευθο μέτρο για να κοπάσουν τα πάθη και να ικανοποιηθεί και το λαϊκό αίσθημα:

Πίσσα και πούπουλα στους σκανδαλιάρηδες της Ζήμενς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/01/2011 14:31:49

  Η εμφανέστατη ανταλλαγή μεταξύ τών δυό κομμάτων εξουσίας απαξιώνει καί τήν Αξιωματική Αντιπολίτευση ,μιάς και σύρθηκε στό παιχνίδι τού ανδρείκελου αθλητάκου πού κυβερνά..

  Νά δώ απ΄εδώ και εμπρός αυτούς πού θά σκούζουν γιά ''Νομο'' καί ''Ταξη'' μέ τί ηθικό έρεισμα θά τό κάνουν..
  Συνυπεύθυνοι τού GAP καταργούν οριστικά τά οποια ράκη τής ''Αστικής Δημοκρατίας'' ..
  Καλά θα κάνουν νά μήν ξαναμιλήσουν γιά τά περί ''Συντάγματος'' γιατί τόκαναν κουρελόπανο γενικώς..

 2. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 14:38:40

  Την απορία του για την απαξίωση από τα μέσα ενημέρωσης πριν καν δημοσιοποιηθεί του πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemenς, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης.

  Όπως σημειώνει, η επιτροπή εργάστηκε με όλα τα μέσα που είχε και όλες τις δυνάμεις της για την αποκάλυψη της αλήθειας του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής περιόδου με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου ροής μαύρου χρήματος από τη Siemens από το οποίο και ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.

  Προσθέτει ότι η επιτροπή όχι μόνο ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στη υπόθεση, αλλά και τον λεπτομερειακό έλεγχο των πραγματικών μεταβολών της περιουσιακής τους κατάστασης κατά την ελεγχόμενη περίοδο, κίνηση που ομόφωνα στηρίχθηκε ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης

  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, συμπληρώνει, ότι οι βουλευτές υπακούοντας στη συνείδησή τους εξέφρασαν ο καθένας την προσωπική του θέση για τα προς έλεγχο πρόσωπα και ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Επομένως η προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου δεν τερματίζεται με την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής τουναντίον συνεχίζεται και κλιμακώνεται, σημειώνει ο κ. Βαλυράκης.

  Η Εξεταστική Επιτροπή, καταλήγει ο πρόεδρός της, κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα παραγραφής, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και ροή άνομου χρήματος.

 3. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 14:42:15

  Δηλώσεις μελών της Εξεταστικής

  Την απορία του για την απαξίωση από τα ΜΜΕ πριν καν δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της εξεταστικής, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης.

  Διαφορετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές διαλεύκανσης της υπόθεσης διατυπώνουν μέλη της ομώνυμης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της και λίγο πριν κατατεθεί επισήμως το πόρισμα στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.

  "Το πόρισμα που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την υπόθεση της Siemens θα είναι ένα πόρισμα στο οποίο θα συμπίπτουν όλα τα μέλη της ομώνυμης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ενώ θα υπάρχουν και επιμέρους αξιολογήσεις και διαφοροποιήσεις", όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου.

  Ο βουλευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Αποστολάκος, τόνισε, απαντώντας και στην κριτική ότι θα υπάρξει "κουκούλωμα", πως "τώρα ξεκινά η υπόθεση" και συμπλήρωσε: "Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο. Σας λέω κάτι και κρατείστε το: Η ιστορία με τη Siemens δεν τελείωσε".

  Ο συντονιστής της ΝΔ στην επιτροπή, Κώστας Τζαβάρας, ζήτησε να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής όσοι το απολαμβάνουν, σημειώνοντας: "Έχοντας υπόψη μας τη μεγάλη καθυστέρηση και αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, θεωρώ ότι ήταν λάθος που η πολιτεία δεν ασχολήθηκε νωρίτερα με το θέμα (...) Καλώ όλους όσοι καλύπτονται πίσω από την παραγραφή, αρχίζοντας από τον κ. Σημίτη, να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής".

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την κατάληξη της υπόθεσης. "Το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας δεν πέρασε από την επιτροπή. (...). Εκτιμώ ότι η Siemens θα εξελιχθεί σε Βατοπέδι Νο2".

 4. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 14:48:18

  Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, το όνομα το οποίου στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Siemens, σχετίζεται με τον ΟΤΕ και το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Αμυνας αντιστοίχως, την επίμαχη περίοδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  "Ζουμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, όπου σχετίζονται πρόσωπα με άσχετα θέματα χωρίς καμμία τεκμηρίωση. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνει το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Οχι μόνο δεν πείθει τον ελληνικό λαό ότι προχωρεί η εξυγίανση του δημοσίου βίου, για ό,τι και όποιους αφορά, αλλά αντίστροφα επιβαρύνει το ήδη θολό τοπίο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους".

 5. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 14:50:04

  Ως εξ αρχής προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε σε δήλωσή του τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, προσθέτοντας ότι "ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να μετακυληθεί και στη ΝΔ με μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών".

  Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση μετατράπηκε στα χέρια της κυβέρνησης σε όπλο ηθικής και πολιτικής εξόντωσης, αδιακρίτως ευθυνών.

  Ο κ. Λιάπης υπογραμμίζει ότι δεν έβαλε τόσο για τον ΟΣΕ, όσο και τον ΟΤΕ ούτε μία υπογραφή, αφού κατά τον νόμο του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Μεταφορών δεν έχει αρμοδιότητα.

  Όσον αφορά το υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας του, σημειώνει, καταγγέλθηκε σύμβαση με τη Siemens που είχε υπογραφεί πριν αναλάβει ο ίδιος, ενώ η γερμανική εταιρεία υποχρεώθηκε να επιστρέψει όλες τις ποινικές ρήτρες και να αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο.

  "Το κακοστημένο σχέδιο στοχοποίησης και σπίλωσής μου, δεν θα αντέξει στο φως της αλήθειας", καταλήγει ο κ. Λιάπης.

  Σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνει: "Όταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί την εξεταστική για τη Siemens, στόχο είχαμε να βρούμε μίζες και κλέφτες. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει και τους κλέφτες και τις μίζες κα επιδίδεται σε ένα συκοφαντικό κυνήγι πολιτικών του αντιπάλων".

 6. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 15:02:40

  Ο πρώην υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε, παρέλαβε ή διαχειρίστηκε οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη Siemens.

  Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Siemens, να τον εντάξει στα "προς περαιτέρω διερεύνηση πρόσωπα" αποδεικνύει επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας.

  "Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να ενταχθώ με το ζόρι στο ``κάδρο`` του πορίσματος, όπως ανακοινώθηκε, έστω και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο", σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

 7. factorx avatar
  factorx 21/01/2011 15:07:27

  Αντίδραση Νίκου Χριστοδουλάκη για την υπόθεση Siemens

  Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Siemens να επιρρίψει στον ίδιο πολιτικές ευθύνες και να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση.

  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ουδέποτε είχε σχέση με τις συμβάσεις του ΟΤΕ και ουδείς τον ρώτησε για το θέμα αυτό, όταν εξετάσθηκε από την εξεταστική επιτροπή, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει αναλυτικά, όταν δει το τελικό πόρισμα.

 8. xenios avatar
  xenios 21/01/2011 15:11:03

  Τώρα εδώ που τα λέμε, ο κ. Τσοχατζόπουλος, μπορεί να έβγαλε δις από τις αμυντικές δαπάνες, όμως ήταν άτυχος με την Siemens. Από τους Γερμανούς άλλοι τα έφαγαν και τον άφησαν μόνο με μερικά δις, από αεροπλάνα, βαπόρια και τανκς.

 9. spyros avatar
  spyros 21/01/2011 16:55:57

  Παρακαλώ να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Εγώ
  δεν το θεωρώ σκάνδαλο siemens. Το ονομάζω κλοπή ή πλιάτσικο του
  δημοσίου χρήματος από όλους τους διαχειριστές του δημοσίου
  χρήματος. Εξηγούμαι: πχ ένα προϊόν της siemens κοστίζει 1000 ευρώ.
  Οι διάφοροι υπουργοί και τα λαμόγια τους, κλπ, μαζί με την siemens
  το κοστολογούσαν τουλάχιστον 25 ναι εικοσιπέντε ή και περισσότερο
  φορές επάνω δηλαδή 25.000 ευρώ. Η siemens όπως είναι φυσικό
  εισέπραττε τα 25.000 ευρώ από τον ελληνικό λαό, κρατούσε για τον
  εαυτό της 2.000 με 3.000 ευρώ ή και περισσότερα και τα υπόλοιπα τα
  έδινε στον υπουργό και τους επιτελείς του. Τα κατέθετε σε
  λογαριασμό ενός εμπίστου του υπουργού. Τα χρήματα αυτά δεν θα
  βρεθούν ποτέ γιατί είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμούς με εικονικά
  ονόματα.

 10. babis avatar
  babis 21/01/2011 17:29:33

  Άντε και είναι ένοχος ο Τσοχατζόπουλος, άντε και μπήκε φυλακή, αλήθεια τι ηλικία έχει 70-75 μια χαρά την έβγαλε. Αν ξέρεται που βρέχει μίζες πείτε μου σας παρακαλώ, έχω ακόμα 40 χρόνια μπροστά μου μέχρι τα 75.
  Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στην Ελλάδα έπρεπε να φτάσουμε στην πτώχευση για να το εμπεδώσουμε!!!

 11. Mind Trap avatar
  Mind Trap 21/01/2011 20:38:10

  Γεννάται μέγα ερώτημα.....
  1) Πως μπορεί μια επιτροπή βουλής να υποκαταστήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη?
  Γιατί να καταντήσει παζάρι μεταξύ των 2 κομμάτων για τα πρόσωπα και δεν αφήσαν την δικαιοσύνη να λειτουργήσει τυφλά?
  2) περιμένουμε περισσότερα από τον Παπούλια σε τέτοιες στιγμές να υποστηρίξει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
  3) Η ζήμενς να θεωρηθεί ανεπιθύμητος προμηθευτής για το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα 10 χρόνια.

 12. Johnny Rep avatar
  Johnny Rep 21/01/2011 20:55:42

  Μην ξεχνάς και τα υποβρύχια που γέρνουν αγαπητέ μου φίλε. (trooper)

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/01/2011 21:19:52

  Για αυτά Χριστοδουλάκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.