#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέφτουν Περσείδες στου Κασιδιάρη το κεφάλιΈχοντας επικρίνει πολλάκις την ΧΑ και τα στελέχη της, νιώθουμε την ανάγκη αυτή τη φορά να υπερασπιστούμε τον υπαρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος και είναι θύμα του αμερικάνικου ρατσισμού.

Εκτός από την εξέταση DNA, αποκαλυπτικό πολλές φορές της καταγωγής είναι το επώνυμο που φέρει ο καθένας μας.

Είναι λίγο δύσκολο για παράδειγμα να είναι κάποιος απευθείας απόγονος του Περικλέους με επίθετα όπως  Αλβανός, Τουρκολιάς, Αρβανίτης, Βούλγαρης, Αμερικάνος  κτλ.

Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του δημοφιλούς Ηλία, καθώς το κράνος που φορούσαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι -δηλαδή η περικεφαλαία- ονομαζόταν στα βυζαντινά χρόνια «κάσσις» (cassis) ή «κοοίντα». Ωστόσο, το λατινικό «κάσσις-κασσίς» θυμίζει και την «καυσία», το πλατύγυρο καπέλο των αρχαίων Μακεδόνων.
Στην Κρήτη και τα Επτάνησα, η λέξη σώζεται ακόμα με την αρχική της ονομασία, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα μετέπεσε στη σημασία της αλωπεκιάσεως της κεφαλής, (της φαλάκρας δηλαδή), όπου κασίδα = φαλάκρα και κασιδιάρης o φαλακρός.

Μία άλλη εκδοχή λέει ότι η κάσσις-κασσίδα των Βυζαντινών μετεξελίχθηκε σε αλυσιδωτό κράνος. Η κασσίδα δημιούργησε την λέξη κασσιδιάρης, αυτός δηλαδή που φοράει την κασσίδα.

Σε κάθε περίπτωση δείχνει μια βυζαντινή καταγωγή το επίθετο του, φαίνεται να προέρχεται δηλαδή από την εξελληνισμένη και εκχριστιανισμένη Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, με την πανσπερμία των φυλών…

Αν παρ’ ελπίδα είναι Βραζιλιάνος όπως λένε οι Αμερικανοί ομοϊδεάτες του και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός πάντα ψάχνει  ακραίους παίκτες από τη χώρα της σάμπα με τα μυαλά στα κάγκελα.

Αν πάλι έχει κάποιες αφρικάνικες ρίζες, τότε θα παίξει αμυντικό χαφ ή κάπου μπροστά όπως ο Λούα Λούα (ο αυθεντικός, όχι ο Λαρευντιάδης).

Αν καταλήξουμε ότι δεν είναι γνήσιος Έλλην και πάλι δεν πρέπει να απογοητεύεται: ο Καποδίστριας, ο Μαβίλης, ο Λόρδος Βύρων δεν προέταξαν ποτέ την καταγωγή τους, αλλά την πατριωτική συμπεριφορά τους.

Με λίγα λόγια, χαμένος ο Λιας, αν δεν έχει DNA ελληνικό.

Δίχως αμφιβολία όμως, ελληνικές 100% είναι οι Περσείδες, οι οποίες έπεφταν με ρυθμό 100 ανά ώρα χθες, βράδυ Δευτέρας, οπότε κορυφώθηκε το φαντασμαγορικό φαινόμενο των διαττόντων αστέρων. Τα πιο γνωστά και ως «πεφταστέρια» είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. αφήνοντας φωτεινά ίχνη καθώς διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση.

Ενδιαφέρον το φαινόμενο, αλλά αν έβρεχε Ρωσίδες αντί για Περσείδες  θα είχε μεγαλύτερη απήχηση.

Οι διάττοντες αστέρες υπάρχουν και στην πολιτική, μόνο που αυτοί διαλύονται από την υπερβολική δημοσιότητα και δεν αφήνουν κανένα ίχνος…

Θυμάται κανείς τον Κρίτωνα Αρσένη, τη Μαίρη Ματσούκα ή τη «Σελήνη» του Φώσκολου;

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΛΛΥ ΣΙΧ avatar
  ΒΙΛΛΥ ΣΙΧ 13/08/2013 09:17:01

  Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά γιατί κοιτάτε μόνιμα το...δένδρο...και δεν κοιτάτε το δάσος?....Αντί να τα βάζετε με αυτούς που μας κυβερνάν...και κατάφεραν να έχουμε ,μέχρι στιγμής,2000000 άνεργους,4000 αυτοκτονίες,χιλάδες καταστήματα κλειστά,εξόρηστους νέους στο εξωτερικό,για δουλειά,μισθούς 300-400 ευρώ,τα βάζετε με κάποιον ή κάποιους,που δεν φταίνε σε τίποτε για τη σημερινή κατάσταση της χώρας,Μήπως θέλετε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο?..μάλλον αυτό,γιατί το ΄ξδιο και τα ..τσοντοκάναλα,όπως τα α[ποκάλεσε κάποιος και δεν του έκαναν μύνηση,το ίδιο κάνουν.Αντί να μας αναφέρουν και να καταδικάζουν καθημερινά το έργο των κυβερνώντων περίάλλων ασχολούνται.Λέω...δεν ξέρω μήπως τα παίρνουν...?...Γιατί ούτε η χρυσή αυγή ούτε η άκρα αριστερα φταίει για το σημερινό κατάντημα της χώρας.Οι μόνοι που φταίνε ειναι το πασοκ,και η νεα δημοκρατία.Οχι αυτή που ψηφίσαμε πρίν τις εκλογές,αλλά η σκάρτη σημερινή,γατί αυτή άλλαξε και όχι εμείς..Λοιπόν με αυτούς να τα βάζετε και μην προσανατολίζετε τον κόσμο.....

 2. occultist avatar
  occultist 13/08/2013 09:21:02

  Μ.Ο έγραψε:
  ""Θυμάται κανείς τον Κρίτωνα Αρσένη, τη Μαίρη Ματσούκα ή τη «Σελήνη» του Φώσκολου;""
  Εγώ. Και απ΄οτι αντιλαμβάνομαι και εσύ. :)

 3. WY avatar
  WY 13/08/2013 09:29:20

  ????????????????????????????

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 13/08/2013 09:42:16

  Μπα σε καλό σου πρωί πρωί με τις ετυμολογίες σου!!! Αλλά αυτό με τις Ρωσίδες ε ναι! Μάννα... σεξ ουρανού!

  • GO avatar
   GO @ Δαναός 13/08/2013 10:11:41

   Καλωσόρισα, καλώς σας βρήκα!
   Δαναέ, μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω σε βάθος το τρίπτυχό σου "λεβιές, βρακί, ξερή". Έχουμε και λέμε:
   1.- Ξερή. Εννοούμε την αστραπιαία και αποφασιστική κίνηση που συνοδεύεται από θριαμβευτικό επιφώνημα, ενίοτε δε από ολόκληρο παιάνα.
   2.- Βρακί. Εδώ, τα πράγματα είναι απλά. Εννοούμε το γνωστό μας εσώρουχο, διαφόρων υφασμάτων, χρωμάτων, μεγεθών και σχεδίων κοπής (Άσε, ξέρω ποιο σχέδιο κοπής προτιμούν οι Μ.Ο και Κυθήριος).
   3.- Λεβιές. Νάτα τα περίπλοκα! Αλλά το έλυσα κι αυτό. Ο λεβιές, για να εξυπηρετήσει τον σκοπό τον οποίο είχες περιγράψει και να τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, δεν μπορεί, παρά να είναι, ο εις το τιμόνι προσαρμοσμένος. Άρα, δικαιώνομαι περίτρανα για την αναφορά μου στα προ του '70, χρόνια. Ε;
   Συμπερασματικά, εάν συντρέξουν τα ως άνω τρία και μάλιστα αγοραίως, τι έχουμε;
   Έχουμε την illusion ενός success sex story.
   Βρε, για κοίτα κάτι συμπτώσεις!!!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ GO 13/08/2013 14:07:41

    Βρε καλώς τον! Πιστεύω να φάνηκα χρήσιμος στις διακοπές σου. Έχεις κι εσύ κάτι κολλήματα με τους κανόνες υγιεινής!!!
    Πιάσε την την αστραπιαία και αποφασιστική κίνηση κι ας το καρφώσει και στον καθρέφτη βρε αδερφέ!

    • GO avatar
     GO @ Δαναός 13/08/2013 14:32:27

     Με επιφώνημα ή παιάνα;
     Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι για όλους μας.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GO 13/08/2013 15:23:40

    Ὡω καλώς τον!
    Ὡραία τά περιγράφεις,ἀλλά τελικά στό πιό περίπλοκο θέμα,αὐτό τοῦ λεβιέ,ἡ λύση πού προτείνεις εἶναι ἡμιτελής,διότι ἀναφέρεις τήν ὑγιεινή θέση στήν ὁποία πρέπει νά εἶναι τοποθετημένος,ἀλλά σοῦ διαφεύγει ἡ ταχύτητα τῆς κίνησης,ἡ ὁποία δέν θά πρέπει νά εἶναι ἄλλη ἀπό τήν πρώτη,ἄντε καί τή δευτέρα μέ συχνοτάτη τήν χρήση τοῦ φρένου.
    Νά ἀποφεύγεται ὅμως ἡ παράλληλη χρήση τοῦ χειροφρένου,διότι ἡ μάπα αλά Μάϊκλ Τζάκσον πού ἴσως προκύψει εἶναι ἐκτός ἐποχῆς...,ἕνεκα καί τῆς ἐκδημίας...

    • GO avatar
     GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/08/2013 18:25:33

     Εξ ου και το περίπλοκον της υποθέσεως, Κυθήριε.
     Κατά τα λοιπά ...ζωή σε μας!!!

     • GO avatar
      GO @ GO 13/08/2013 19:44:25

      Και τώρα που το ξανασκέφτηκα, αφού το θέλεις εν κινήσει και με τη χρήση χειρόφρενου, θα έχεις το εξής:
      Γκαζωμένος με δευτέρα, παίρνεις όλο το τιμόνι (προς όποια διεύθυνση επιθυμείς ...δηλαδή δεξιά) ταυτόχρονα χειρόφρενο, τετ-α-κε, ανάποδο τιμόνι (εδώ συγχωρείται η αριστερή κατεύθυνση) και παραμένεις καρφωμένος ...στα γκάζια.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ GO 13/08/2013 20:50:21

      Αχ φροντιστήριο θέλετε και οι δυο:http://www.youtube.com/watch?v=U9ePbQfCPoA

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 13/08/2013 10:47:26

   Αλληλούια δάσκαλε!

 5. φφ avatar
  φφ 13/08/2013 10:28:42

  Ωραίο το άρθρο σήμερα... Αν και δεν είμαι δεξιών (ούτε όμως και λαικίστικων και αριστερών) πεποιθήσεων μ αρέσει να σε διαβάζω. Θα συμπληρώσω μερικά ονόματα πολιτικών που ο πάνσοφος ελληνικός λαός έχει τιμήσει με την ψηφο του. "Σελήνη", Αστυνόμος Θεοχάρης, Γιώργος Ανατολάκης, Άντζελα Γκερέκου, Βάνα Μπάρμπα, Έφη Σαρρή, Απόστολος Γκλέτσος κλπ κλπ

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ φφ 13/08/2013 12:54:08

   Kαι μας φταίει μετά η τρόικα και η Μερκελ....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ φφ 13/08/2013 15:11:26

   Ἡ Ἔφη Σαρρῆ,δυστυχῶς δέν ἄφησε τό τεράστιο πολιτικό καί πολιτισμικό της στίγμα στήν στερηθείσα τίς βουλευτικές της ὑπηρεσίες,Βουλή τῶν Ἑλλήνων! Τό κενό δυσαναπλήρωτο..

 6. Νίκη avatar
  Νίκη 13/08/2013 12:54:26

  Για τον Χίτλερ λένε ότι είχε εβραϊκές ρίζες! Δεν με ενδιαφέρει τι καταγωγή έχουν οι ρίζες στην κεφάλα του κασιδιάρη αλλά οι ιδέες που φυτρώνουν εκεί και που έχουν σίγουρα καταγωγή βαρβαρική. Τρίχες κατσαρές!

 7. Hawk avatar
  Hawk 13/08/2013 17:21:21

  Το θέμα είναι ότι ο Κασιδιάρης και όλοι οι άλλοι όμοιοί του έχουν πέσει ως περσείδες στα κεφάλια των ανυποψίαστων & αφελών ψηφοφόρων που άλλα περίμεναν και άλλα διαπιστώνουν χρόνο με τον χρόνο.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/08/2013 21:56:51

  Ἐντατικό θά ἔλεγα...:http://www.youtube.com/watch?v=LCTMD-GinXI

 9. GO avatar
  GO 13/08/2013 21:58:51

  Ήμαρτον, Δαναέ, αφού γύρισα μελετημένος!
  Το θέμα σου, το ΄χω ξετινάξει!

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/08/2013 21:59:11

  Ἐσύ ἀδελφέ θέλεις πλατεία γιά τέτοια κόλπα,ἀλλά ἐδῶ μιλᾶμε γιά δουλειά γιά περιορισμένα τετραγωνικά..

  • GO avatar
   GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/08/2013 22:30:32

   Καλά, βρε Κυθήριε, με νταλίκα θα κάνεις το τετ-α-κε και θέλεις ολόκληρη πλατεία;

 11. Γιώργης Α. avatar
  Γιώργης Α. 14/08/2013 08:39:27

  Χαχα! Καλό το άρθρο. Αλλά την κατακεραυνώσατε τώρα τη χρυσή αυγή. Θα κοκκινήσει από ντροπή. Ο Κασσιδιάρης θα ντρέπεται να βγει από το σπίτι του. Με το να χλευάζουμε τον αντίπαλο δεν καταφέρνουμε και πολλά δεξιά μου αδελφια, τη ώρα που τα προβλήματα που τον τρέφουν γιγαντόνονται. Δεν είναι πια ένα γραφικό κομμα του 0,1% αλλά εντος βουλής και η Ν.Δ. δεν έχει καταλάβει οτι συγκυβερνά με το άλλο της μισό και δεν είνα παρά φάντασμα αυτού που νομίζαμε ότι είναι, ούτε βέβαια θα επιστρέψει ξανα στα παλαια ποσοστά της όπως δρα.

 12. καρ avatar
  καρ 14/08/2013 09:21:57

  Θα πρέπει να παρακαλέσουμε την ΧΑ κάποια στιγμή να επανεφεύρει τον εαυτό της στο πιο συστημικό, όπως η συμμετέχουσα κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση ακροδεξιά στην Ιταλία ή όπως αναγκάστηκε κάποια στιγμή να κάνει η τουρκική, επί του παρόντος κυβερνώσα παράταξη, για να μπορέσει να της επιτραπεί η λειτουργία. Αυτό βέβαια αν υποθέσουμε ότι ο λαός... παραμένει συστημικός! Καλό είναι βέβαια να βγει όπως βγει αυτός ο Χειμώνας... για να δούμε τελικά που πατάμε. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει καλός καπετάνιος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλω να πιστεύω ότι για την συνέχεια και το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας εγγυώνται η "χρυσή τριανδρία" των νέων πολιτικών της χώρας: ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλοί ακόμα άξιοι. Μια στιγμή να μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα βγάζοντάς μας από το κάδρο των γεωοικονομικών παιχνιδιών, και η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι θα λάμψει στο διεθνές στερέωμα όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν της!

  • GO avatar
   GO @ καρ 14/08/2013 18:43:28

   Μιλάμε για ΤΗΝ ανθρωπομετρική ικανότητα! Μπράβο!!!

   • καρ avatar
    καρ @ GO 15/08/2013 22:20:53

    Με ανεβάζετε!! Πάμε γερά!! :-)

    • GO avatar
     GO @ καρ 16/08/2013 08:19:31

     Κατέβα γρήγορα, θα ζαλιστείς!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.