#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2012 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέρασαν οι εποχές που οι πολίτες ψήφιζαν ως αδιαφοροποίητες μάζεςΔιάχυτη είναι η πεποίθηση ότι πρόκειται για τις πιο απρόβλεπτες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Με κεντρικό σημείο αναφοράς την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, ο οποίος όμως δεν απέχει, αλλά δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει.

Μόνο  ένα σημείο των εκλογών έχει κριθεί οριστικά: η πρωτιά της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη. Ζητούμενο είναι η διαφορά από τον δεύτερο, που μάλλον θα είναι το ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να έχει «κλειδώσει». Πολλοί ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ «Κινήματος», δηλώνουν ότι θα απέχουν, αλλά αυτό θα φανεί μόνο στην κάλπη.

Ο κ. Βενιζέλος, «μουδιασμένος» και καθόλου οραματικός, επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα  σαν να βρίσκεται στο αμφιθέατρο της Νομικής και απευθύνεται σε φοιτητές και όχι πολίτες,  ακολουθεί την ατζέντα του Α. Σαμαρά και ευελπιστεί σε ένα αποτέλεσμα, που θα τον καθιστά συνομιλητή στις μετεκλογικές διεργασίες.

Ο Α. Σαμαράς ξεδιπλώνει το πολιτικό του όραμα, μέσα σε πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Συνεπικουρούμενος από μια εμπνευσμένη καμπάνια, οδηγεί μόνος την κούρσα των εκλογών. Απέναντι  του όλοι, αλλά κυρίως το μεγάλο στοίχημα της αυτοδυναμίας. Προοδευτικά παίρνει με το μέρος του όλο και περισσότερους ψηφοφόρους, τουλάχιστον όσους ακόμη έχουν «ανοικτά αυτιά» και κρίση δίχως προκαταλήψεις.

Το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ φαίνεται ότι ξεθυμαίνει, ότι χάνει τη «χρυόσκονη» που το περιέβαλλε, καθώς «χτύπησε» πάνω στις προσωπικές μωροφιλοδοξίες των φορέων του, αλλά και στην εμφανή απουσία κοινού προγράμματος και ιδεολογίας. Άλλωστε η Αριστερά έχοντας αγεφύρωτες διαφορές εντός της, είναι αδύνατο να συμπορευτεί και με «αστικές» δυνάμεις. Καθώς απομένουν ελάχιστες μέρες από τις εκλογές, οι υπέρμαχοι του «όχι» σε όλους και σε όλα  βρήκαν τεράστιες δυσκολίες στο να αρθρώσουν έναν στοιχειωδώς αξιοπρεπή πολιτικό λόγο και αναλώθηκαν σε μάχες εντυπώσεων. Κι εκεί τις πιο πολλές φορές αμυνόμενοι

Τα κόμματα της «μικρής δεξιάς» βρίσκονται σε αναβρασμό, προσπαθώντας να πιάσουν το μαγικό 3%. Αν και χτυπιούνται μεταξύ τους, ο μεγάλος τους φόβος είναι η δεσπόζουσα θέση της ΝΔ και οι ψήφοι που θα οδηγηθούν σε αυτήν λόγω «κυβερνητικής εικόνας».

Οι «ασκήσεις εδρών» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δίνουν οκτώ έως δέκα κόμματα στη Βουλή, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά θα επιβεβαιωθεί.

Σημασία τη στιγμή αυτή έχουν οι ψήφοι. Τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών έπονται.

Πέρασαν οι εποχές που οι πολίτες ψήφιζαν ως αδιαφοροποίητες μάζες. Η κάθε ατομική ψήφος έχει πλέον τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον, με τις περισσότερες από τις «σταθερές» που έδιναν οι δημοσκοπήσεις και οι αναλυτές να ανατρέπονται ή να αμφισβητούνται, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε «εκλογές από την αρχή»…

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. asdf avatar
  asdf 29/04/2012 18:26:18

  Οι συνεχείς εκλογές υπάρχει περίπτωση να συσπειρώσουν αλλά υπάρχει και περίπτωση να αποσυσπειρώσουν.

 2. Παύλος avatar
  Παύλος 29/04/2012 20:45:31

  Είναι βέβαιον ότι θα συσπειρώσουν, γιατί θα αρχίσουν να σφίγγουν οι .............................. κόμποι !!

 3. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 29/04/2012 21:18:02

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΜΟΥΝΑ ΑΠΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΟΣ.
  ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ
  ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ? ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ
  ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ?
  ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ , ΜΠΡΑΒΟ .
  ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 29/04/2012 22:24:30

   ''Πολυπληθές μνημόσυνο'', χα, καλό! κι ο Βενιζέλος διάβαζε τον Επικήδειο..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.