#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2008 22:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε χρόνια πολέμου στο Ιράκ

Πέντε χρόνια πέρασαν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, που σηματοδότησε μια νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Με την ωμή αυτή παρέμβαση, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσκοπούσαν στον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, στον οικονομικό έλεγχο της ραγδαία αναπτυσσόμενης Ασίας, αλλά και στον πολιτικό έλεγχο της Ευρώπης. Τελικώς, τι κατάφεραν; Να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου και ο μόνος κερδισμένος της κούρσας αυτής να είναι η Ρωσία, η οποία, χάρις στα έσοδά της από την ενέργεια, ξαναστήνεται στα πόδια της και οι ΗΠΑ την βρίσκουν πλέον μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.  Εξάλλου στο «δυτικό στρατόπεδο» (ΗΠΑ- Δ. Ευρώπη) παρουσιάστηκαν σημαντικά ρήγματα ενώ σοβαροί τριγμοί προκαλούνται  και μέσα στην αμερικανική κοινωνία. Ο πόλεμος στο Ιράκ είναι ένα από τα κύρια θέματα στις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ, όπου λόγω της φιλο-πολεμικής στάσης στριμώχνεται η Χίλαρι Κλίντον.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, διευρύνθηκε το χάσμα ανάμεσα στον δυτικο – χριστιανικό - κόσμο και στον τριτοκοσμικό –μουσουλμανικό- κόσμο. Γεγονός που δυσχεραίνει θεαματικά την αφομοίωση των δεκάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων που ζουν στην ΕΕ. Τέλος, ο «εκδημοκρατισμός» του Ιράκ, αποδείχτηκε ένα τεράστιο φιάσκο. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια (15% του πληθυσμού) έφυγαν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από την «κόλαση», δύο στους τρεις Ιρακινούς δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ένας στους τρεις αδυνατεί να επιβιώσει, η κοινωνία συντηρητικοποιείται προς την Θρησκεία, τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις αντιπάλων φατριών οργιάζουν, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το 2003 έως το 2006. Όπως και να εξελιχθεί ο πόλεμος στο Ιράκ, είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσει σε αλλαγές των συνόρων στην περιοχή και ως εκ τούτου στην ανάγκη δημιουργίας μιάς νέας παγκόσμιας ισορροπίας δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 17/03/2008 23:54:48

  Να δούμε αν θα τραβήξει 10 χρόνια αυτή η κατάσταση, όπως στο Βιετνάμ.

  Αλλά εδώ μιλάμε για ένα μόρφωμα που δημιούργησαν οι Βρετανοί. Με τη πτώση του Σαντάμ, βγήκαν στη φόρα οι εχθρότητες της κάθε κοινότητας.

  Από όλη αυτή τη κατάσταση, κερδισμένοι βγαίνουν οι Κούρδοι του Β. ιράκ. Η τοποθέτηση 2 επιφανών Κούρδων στην εξουσία στο Ιράκ (Ταλαμπανί, Μπαρζανί) με "απομόνωση" του Οτσαλάν ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

  Το οποίο Κουρδιστάν θα έχει σχηματισθει μέχρι το 2010, με πρωτεύουσα το Κιρκούκ (40% των Ιρακινών αποθεμάτων πετρελαίου, όπως επίσης κοιτάσματα χρυσού και άλλων ορυκτών) θα γίνει ένα νέο Κουβέιτ.

  Η Τουρκία, έχοντας περίπου 15 εκατ. Κούρδους κυρίως στη ΝΑ Τουρκία (26 επαρχίες), φοβάται ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει αλυτρωτισμούς από πλευράς των Κούρδων της Τουρκίας.

  Μη ξεχνάμε ότι η επίθεση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεως είχε σαν πρώτο στόχο το Κιρκούκ και όχι το ΡΚΚ.

  Η πιθανότητα κηρύξεως του κόμματος ΑΚΠ (Ερντογάν, Γκίουλ) ως "παρανόμου" δημιουργεί περισσότερη αστάθεια στη περιοχή. Ο Στρατός πιθανόν να επέμβει και να επιβάλλει τη πολιτική του, που σίγουρα θα επηρεάσουν αρνητικά της ελληνο-τουρκικές σχέσεις, κυρίως γύρω από το Κυπριακό (ενίσχυση στρατευμάτων) και την υφαλοκρηπίδα (γκρίζες ζώνες, συνθήκη LOST).

  Αυτό που τώρα βλέπουμε είναι η "βαλκανιοποίηση" της Μέσης Ανατολής.

 2. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 18/03/2008 00:07:10

  Άλλο ένα δίκιο που είπε το Zeitgeist (τελευταία φορά που το αναφέρω γιατί ξέρω ότι θα φάω βρίσιμο). Ο πόλεμος έχει σκοπό να διαρκέσει καθώς είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση. Ο στρατιωτικός προυπολογισμός της Αμερικής είναι 250 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ρωσίας!! Και ποιος πληρώνει; Τα κορόιδα οι πολίτες της Αμερικής. Οι οποίοι χαμπάρι δεν έχουν πάρει για τη στημένη 11/9 και ακόμα και τώρα McCain θα ψηφίσουν!!! Που τους λέει θα βρω τον Μπιν Λάντεν ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσω στην κόλαση. Μα φυσικά, αφού είναι φιλαράκια.

 3. Nick avatar
  Nick 18/03/2008 00:22:05

  Δεν χρειάζόταν το Zeitgeist να μας αναφέρει το Military-Industrial Cοmplex όταν ο ΙΔΙΟΣ ό Eisenhower που το είδε να χτίζεται. Και έδωσε και μεγάλη έμφαση στον αποχαιρετιστήριο λόγο του.

  http://youtube.com/watch?v=qdrGKwkmxAU

  Αλήθεια, γιατί το Zeitgeist δεν μας λέει για την άνοδο της Ιαπωνίας και της Γερμανίας ως εξαγωγικών δυνάμεων; Αυτό αποδυκνύει ότι οι ΗΠΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ στο να παράξουν ποιοτικά ανώτερα προϊόντα. Εξ'ου και η παταγώδης οικονομική αποτυχία τους. Το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων αυτό αποκάλυψε.

  Αλήθεια, γιατί δε μας μιλάει το Zeitgeist για το Internet και το πόσο γρήγορα μεταδίδονται οι πληροφορίες;

  Αλήθεια, γιατί δεν μιλάει για το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί παρακολουθούσαν BBC World;

  Αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στον Σαντάμ επειδή ήταν έτοιμος να άλλαξει από το δολάριο στο Ευρώ; Κάτι το οποίο θα κάνει η Βενεζουέλα, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες.

  Πολλά πράγματα δε μας λέει και μάλλον μου φαίνεται ότι αναπαράγει θεωρίες του David Icke.

 4. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 18/03/2008 01:10:21

  REMIX: "Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"

  "Σε πρόσφατο λόγο του, ο Μπους δήλωσε τελείως κυνικά ότι οι Αμερικάνοι δε θα διστάζουν να επεμβαίνουν ανοιχτά στα εσωτερικά των άλλων χωρών όταν το απαιτούνε τα συμφέροντα τους. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει στο παρελθόν κι ο Κίσσιγκερ. Τα δύο φερέφωνα του ιμπεριαλισμού παρατούν ξετσίπωτα τους κανόνες του διπλωματικού παιχνιδιού και της παραδοσιακής δυτικοευρωπαϊκής υποκρισίας. Φυσικά, θεωρούν ότι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τους κανόνες αυτούς απέναντι τους. Είναι η λογική του τυράννου, του καταπιεστή, του χωροφύλακα των λαών. Απλώς σήμερα, παρατώντας τα προσχήματα, την διαλαλούνε με τον πιο ωμό τρόπο, γιατί στην πράξη από χρόνια τώρα την έχουν εφαρμόσει ..

  Ο Λαός μας όμως ξέρει καλά ποιος είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του λαού μας, ο κύριος υπεύθυνος, με τους ντόπιους φασίστες, για τα απειράριθμα δεινά, συμφορές και εγκλήματα σε βάρος του λαού μας, εδώ και δεκαετίες. Όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας, θα δούμε το δάχτυλο της CΙΑ από πίσω .. Και τα εγκλήματα και οι συνωμοσίες τελειωμό δεν έχουν. Συνεχίζονται σήμερα, με τη συμμετοχή και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, πίσω απ' τη πλάτη του λαού, τόσο για τη διχοτόμηση της Κύπρου και για τα πετρέλαια και τον έλεγχο του Αιγαίου για τα οποία δεν θα διστάξη ο ιμπεριαλισμός να μας σπρώξη σε πόλεμο με την Τουρκία εφόσον έτσι θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του ..

  Αλλά αρκετά. Φτάνει πια. Πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι πράκτορες τους ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αγέλη από πρόβατα, (σσ. καλά, κόψε κάτι!). Πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός μας όχι μόνο δεν πρόκειται να χάψει τα ψέματα, τις προβοκάτσιες και τη χοντροκομμένη προπαγάνδα τους με την οποία προσπαθούν να τον δηλητηριάσουν, αλλά ότι πλέον έχει συνειδητοποιήσει και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό: ότι η κυβέρνηση είναι δεμένη πισθάγκωνα στο άρμα της αμερικανοκρατίας κι ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε ..
  Η Ελλάδα θα συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι για τους Αμερικάνους .. Είναι η Μπανανίά Λατινο-αμερικάνικου τύπου στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει. Η Βουλή φλυαρεί χωρίς κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα κόμματα, συμμετέχοντας στο γενικό εμπαιγμό, συναγωνίζονται σε πλατωνικές δηλώσεις χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα ..

  Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια ότι δεν έχει να περιμένει τ ί π ο τ ε απ' την κυβέρνηση, το Κ ο ι ν ο β ο ύ λ ι ο, τη Δ ι κ α ι ο σ ύ ν η και τους άλλους θεσμούς που έχουν καταξευτελιστεί στη λαϊκή συνείδηση .. Ο Λαός έχει πια κατανοήσει ότι δεν του απομένει παρά ο δρόμος του αγώνα, με στήριγμα τις δικές του δυνάμεις. Ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων και των δυναμικών ενεργειών, που είναι ο μοναδικός που μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς της εξάρτησης και υποτέλειας, το καθεστώς της νέας καταπίεσης και τρομοκρατίας ...

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  Αθήνα Δεκέμβρης 1 9 7 5" (!;!)– (σσ. Βρέθηκε σε καλάθι αχρήστων στην Πλάκα. Στάλθηκε σε όλες τις εφημερίδες, ΑΛΛΑ δεν δημοσιεύθηκε. Έχει αλλαχθεί μόνο ένα «Φορντ» σε «Μπους», -για ...σασπένς, ποιητική αδεία. Ποιος/α/οι/ες είναι ο/η/οι συγγραφέας/είς;?;).

  [Άντε, ωρίστε και μια μικρή βοήθεια: “Μόλις ισχυροποιήθηκε πολιτικά η ΟΝΝΕΔ, επιχείρησε τον πλήρη διαχωρισμό της από τις άλλες νεολαίες. Στον εορτασμό της δεκάτης επετείου (1983) τέθηκε θέμα αποχώρησης της οργάνωσης κάτω από την πίεση του γραμματέα της μαθητικής ΜΑΚΙ Ν ί κ ο υ
  Χ α τ ζ η ν ι κ ο λ ά ο υ, με το επιχείρημα ότι “οι μαθητές που ψήφισαν Δ ε ξ ι ά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ Ν’ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο”, (”Συναγερμός”, 4/11/83).

  Επιμύθιον

  "IF TOU TOLORATE THIS YOUR CHILDREN WILL BE NEXT", Manic Street Preachers- "Εάν αδιαφορήσεις γι' αυτό, τα παιδιά σου θα είναι τα επόμενα"- Κήρυκες οδού Μανίας

 5. timoros avatar
  timoros 18/03/2008 12:20:35

  Διαβάστε ΚΑΙ ΑΥΤΟ

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/03/2008 13:08:40

  Τι λένε σήμερα για την τραγωδία του ΙΡΑΚ, και γιατί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, τα δικά μας αμερικανόπνευστα (πολιτικά) παπαγαλάκια Σημίτης, Αδριανόπουλος, Μητσοτάκης , ή των ΜΜΕ Παπαχελάς, Χατζηνικολάου,Τράγκας, Κύρτσος, Τρέμη, Παυλόπουλος ;
  Πότε θα ζητήσουν μιά συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για τη στάση τους; Μήπως όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα φέρετρα από το Αφγανιστάν, το Ιρακ, το Κόσσοβο; Μήπως όμως τότε θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα; ,

 7. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 18/03/2008 20:02:58

  Φίλε Timoros,

  κι αυτά:

  http://911truth.org/

  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=24863&sectionid=3510304

  http://www.cnn.com/video/#/video/world/2007/10/02/shubert.mideast.pilgrims.mission.cnn?iref=mpvideosview

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.