Πέντε της ΝΔ απειλούν να καταψηφίσουν την τροπολογία για τους δικαστικούς
25/06/2014 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε της ΝΔ απειλούν να καταψηφίσουν την τροπολογία για τους δικαστικούς

Νέος πονοκέφαλος

Την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θέτουν ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσουν την τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών λειτουργών, πέντε βουλευτές της ΝΔ, με κοινή δήλωσή τους.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ηλία Βλαχογιάννη, Ιορδάνη Τζαμτζή, Θεόδωρο Σολδάτο, Παύλο Βογιατζή και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών, αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές».

«Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή».

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αποστρατος avatar
  Αποστρατος 25/06/2014 13:58:53

  Σιγα μην σκισεται το καλτσον, παλι οι ιδιοι γνωστοι επαναστατες (κοττες) λενε οτι θα καταψηφισουν αλλα δεν μας λενε γιατι το ψηφισαν? Σωστος ? Αντε παρτε τα κουβαδακια σας & βουρ στην παραλια να παιξετε. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

  • Eva avatar
   Eva @ Αποστρατος 25/06/2014 19:36:36

   Η περιφερεια του ενος απο τους πεντε απο πενταεδρικη εγινε τετραεδρική. Θελει λοιπον να μαζεψει ψηφους. Αυτο με την αυξηση της βουλευτικης αποζημιωσης δεν το επιασα. Θελουν αυξηση οι βοθλευτες?

 2. dimitris avatar
  dimitris 25/06/2014 14:16:31

  Τουλάχιστον κάποιοι έχουν ακόμα λίγη τσίπα.

 3. Λαυρέντης Σιαχαμης avatar
  Λαυρέντης Σιαχαμης 25/06/2014 14:39:25

  Ο ορθός τίτλος θα'πρεπε να είναι "5 της ΝΔ δεν ψηφίζουν τσάμπα το νομοσχέδιο"

 4. Marcelos avatar
  Marcelos 25/06/2014 14:58:25

  Όπως έγραφα προχτές: Δεν μπορεί να γίνει καμία μεταρρύθμιση διότι πάντα θίγονται τα συμφέροντα κάποιου "λήσταρχου-οπλαρχηγού"! Είτε αυτός λέγεται συντεχνία, είτε συνδικάτο, είτε είναι κάποιος επιχειρηματίας... Έχει από το 1950 αυτή η δουλειά...

  • dimitris avatar
   dimitris @ Marcelos 25/06/2014 16:02:19

   Οι Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας δεν είναι ούτε συντεχνία ούτε συνδικάτο.Απλά υπηρετούν την πατρίδα και τους πολίτες.Το αν κάποιοι θέλουν να τους τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο δημόσιο,το κάνουν απλά για την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και δημιουργία εντυπώσεων.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/06/2014 16:14:22

  “Να ενταχθούν και οι ένστολοι στην τροπολογία αύξησης μισθών”
  Βλέπετε τι γίνεται; Άν πειράξεις τον σκληρό συνταγματικό πυρήνα της ισονομίας και της αναλογικότητας σε υποχρεώσεις και δικαιώματα, είναι όπως το χαλί. Τραβάς μια κλωστή, και τότε αρχίζει να ξεφτίζει και να διαλύεται όλο.
  Πρέπει να υπάρξει επειγόντως ένα stop στην τρέλα του ταξικού μίσους που τρέφουν οι καλά αμειβόμενοι "αυλικοί", οι βασιλικότεροι του βασιλέως. Σκληρό stop αλλά μόνον με θεσμικά μέσα. Τις εξωθεσμικές λύσεις φοβάμαι και είμαστε ήδη μέσα σ’ αυτή τη ρουφήχτρα. Ο έλεγχος χάνεται με ταχύ ρυθμό. Λύσεις;
  Άς ξαναδιαβάσουν βουλευτές και δικαστές τα βασικά – πίσω στον αββά Σιεγιές και στη Συντακτική (1791).
  Πρακτική λύση; Δεν ξέρω άν το Ευρωπαικό δικαστήριο έχει αρμοδιότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης – είναι δεδομένη βέβαια η υπεροχή του Ευρωπαικού δικαίου απέναντι στα εθνικά.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Uncle Stgm 25/06/2014 20:10:37

   Να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα πράγματα, για να συνεννοούμαστε. "Υπεροχή" του ευρωπαϊκού δικαίου υπάρχει μόνο έναντι του Νόμου. Αντιθέτως, το Σύνταγμα έχει αυξημένη τυπική ισχύ έναντι οιασδήποτε άλλης νομοθεσίας -επομένως, και του ευρωπαϊκού δικαίου. Δεδομένου, δε, ότι τα ζητήματα για τα οποία συζητούμε άπτονται ευθέως της ερμηνείας συνταγματικών κανόνων, δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής κανενός κανόνα ευρωπαϊκού δικαίου.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Καβαλιώτης 26/06/2014 00:53:02

    Μα υτό ακριβώς λέω: κουρελιάζουν τον πυρήνα, τα μη αναθεωρητέα του Συντάγματος. Ισονομία και αναλογικότητα. Η παρέμβαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου μπορεί να επισημάνει αυτό: Το πρόβλημα νομιμοποίησης. Δεν νοείται δημοκρατικό κράτος με προσβολή του συνταγματικού πυρήνα της ισονομίας

 6. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 25/06/2014 16:19:01

  Συγνώμη, είναι πραγματικά τραγικό. Οι κύριοι αυτοί μας λένε πως αν βρίσκουν κάτι λάθος στην τροπολογία για τους δικαστές, αυτό έγκειται στο γεγονός πως μένουν έξω τα Σώματα Ασφαλείας τα οποία –κατά την άποψη των βουλευτών- θα έπρεπε κι εκείνα μαζί με τους δικαστές να απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης από τη λαίλαπα του μνημονίου σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους πολίτες; Εκεί εντόπισαν το πρόβλημα;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Βασίλης Β. 25/06/2014 16:29:41

   Κουρελιάζουν τις πιο θεμελιώδεις διατάξεις του σκληρού συνταγματικού πυρήνα, που ισχύουν σε οποιαδήποτε δημοκρατία (ισονομία), επικαλούμενοι ειδικές ρυθμίσεις για ειδικές περιπτώσεις και κατηγορίες. Βουλευτές αλλά και δικαστές σε αγαστή συνεργασία, κάνοντας κόντρες και σούζες μεταξύ τους. Όταν έχεις τέτοιους "φύλακες" του νόμου και τέτοιους νομοθέτες, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα νομιμοποίησης των αποφάσεων των εξουσιών. Τις θεμελιώδεις διατάξεις (ισονομία - αναλογικότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους τους πολίτες) δεν επιτρέπεται να τις αγγίζεις. Κι άς έχεις 99 % στις εκλογές.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Βασίλης Β. 25/06/2014 18:09:30

   Δεν το εντόπισαν αυτοί, αλλά το ΣτΕ. Τωρά, γιατί ένστολοι και δικαστικοί πρέπει να έχουν άλλη μεταχείρηση από τους υπόλοιπους πολιτες, πρέπει να είναι κάποιος νομικός για να μάς το εξηγήσει.

 7. Seagull avatar
  Seagull 25/06/2014 16:46:14

  Αραγε τους περνάει και ως υποψία, όχι μόνο στους προαναφερόμενους " επαναστάτες ", αλλά και σε πολλούς άλλους όλου του χρωματικού φάσματος της Βουλής ότι έχουν περιπέσει σε σχετική (sic) ανυποληψία με όλες αυτές τις άσχημες θεατρικές παραστάσεις που έχουν δώσει και δίνουν?

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 25/06/2014 17:13:31

  Κάτι τέτοια ακούει ο λαός και πείθεται ότι οι έχοντες τη νομοθετική και δικαστική εξουσία ΔΕΝ αντιλαμβάνονται τί συνέβη έξω από τη γυάλα τους, στον πραγματικό κόσμο!!! Ακόμη και σήμερα μετά από ΕΞΙ μνημονιακά χρόνια ΔΕΝ κατάλαβαν !! Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα έπρεπε οι αποζημιώσεις των βουλευτών να έχουν ήδη μειωθεί σε επίπεδα Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου (το πολύ). Αυτό μάλλον θα τους βοηθούσε να βλέπουν καθαρά, προς όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που θα έπρεπε να υπερασπίζονται στη Βουλή και όχι μόνο προς εκείνες, που είναι η εκλογική τους βάση. Επιπλέον, ίσως να λυνόταν και το θέμα των αξιώσεων των δικαστών που αμείβονται ανάλογα με τους βουλευτές. Να μην ξεχνάμε ότι αδικήθηκαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτά τα μνημονιακά χρόνια. Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, παιδιά, ηλικιωμένοι, καριερίστες. Αδικήθηκαν οι πάντες, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Υπάρχει μεγάλη διαβάθμιση της αδικίας, ως συνέπεια των μνημονίων. Άλλους συμπολίτες μας, η κρίση τους οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο και ανικανότητα επιβίωσης, άλλους σε δραματικές στερήσεις ή αναξιοπρέπεια και άλλους τους ανάγκασε απλά να ελαττώσουν ορισμένες πολυτέλειες. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει κατά προτεραιότητα τους πιο αδικημένους.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ roadrunner 25/06/2014 17:24:16

   Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο: Κάποιοι, πάρα πολλοί, δεν αδικήθηκαν μόνον αυτά τα μνημονιακά χρόνια. Αδικήθηκαν τερατωδώς (αναλογικά!) και πρίν: Στα προ-μνημονιακά χρόνια των παχειών αγελάδων. Την ώρα που μερικοί (μειοψηφία, αλλά όχι και τόσο λίγοι) συσσώρευαν τεράστια περιουσιακά στοιχεία πάσης φύσεως, άλλοι φυτοζωούσαν. Μεροδούλι μεροφάι. Και επαναλαμβάνω: Ισονομία ΚΑΙ αναλογικότητα είναι πρωταρχικά στοιχεία του συνταγματικού πυρήνα, οι κατεξοχήν θεμέλιοι λίθοι της δημοκρατικής εξουσίας. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει καμμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση, ούτε διαδικαστική ούτε εκ του αποτελέσματος. Η αδικία δεν θεμελιώνει κράτος δικαίου.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Uncle Stgm 25/06/2014 17:42:16

    Έτσι ήταν πράγματι, υπήρχαν αδικίες και πριν τα μνημόνια. Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το εξής: οι θεσμοί (και τα σχετιζόμενα πρόσωπα που τους υπηρέτησαν) που παρελθοντικά απέτυχαν να λειτουργήσουν, κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αναλογικότητα (με συνέπεια να οξυνθούν σφοδρά οι κοινωνικές αδικίες επί λιτότητας-ΔΝΤ) εμφανίζουν τώρα την πιο προκλητική συμπεριφορά και τις πιο προκλητικές αξιώσεις απέναντι στον υπόλοιπο λαό που χειμάζεται.

   • franc avatar
    franc @ Uncle Stgm 25/06/2014 18:00:57

    Αγαπητέ Θείε, Είναι πλέον εξώφθαλμο οτι ο λαός δεν έχει ούτε 1% ευθύνη για την καταστροφή . Απο το κεφάλι βρωμάει το ψάρι και ο δάσκαλος δίνει το παράδειγμα στο μαθητή. Αν εκείνος κάνει ό,τι και ο δάσκαλος, όχι μόνο δεν έχει καμμία ευθύνη αλλά ο δάσκαλος του οφείλει και αποζημίωση γιατί τον οδήγησε σε λάθος δρόμο. Είναι απόλυτα βέβαιο οτι αν δεν αλλάξει η ηγεσία μας εντελώς, ήτοι να πάει απο το ένα άκρο στο άλλο, δεν υπάρχει περίπτωση βελτιωσης. Η κεντροδεξιά και η Δεξιά είναι τελειωμένες στην Ελλάδα. και το ξέρουν. Ας προσποιούνται πως δεν έλαβαν το μήνυμα, επειδή η διαφορά ήταν 4 και όχι 6 μονάδες. Καί σίγουρα το μήνυμα δεν ήταν ο Λοβέρδος , ο Χαρδούβελης ο Γιακουμάτος και ο Ντινόπουλος, εκτός αν στόχος μυστικός είναι το "Μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση», τώρα που όπως λέει ο Ρέντσι κήρυξε τον πόλεμο των Νοτίων κατά των Βορείων... .

 9. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 25/06/2014 17:54:23

  Πολλές φορές έχω αντιταχθεί σε νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις. Αλλά έχω να πω ότι ένα πράγμα είναι πιο απαράδεκτο από κάθε τι στην παρούσα συγκυρία: Να αυξηθούν κι άλλο οι φόροι για να πληρωθούν αυτές οι "αποκαταστάσεις αδικιών". Η ιδέα πίσω απο αυτό είναι ότι η αποκατάσταση τέτοιων αδικιών μέσω της φορολογίας αποτελεί πολύ χειρότερη αδικία από την αρχική.

 10. Tassos avatar
  Tassos 25/06/2014 21:46:00

  Αν ρώταγες έναν κάτοικο Ζιμπάμπουε: "Φιλαράκι, η Ελλάς φαλίρε λόγω του Δημοσίου. Τι μισθό να δώσω σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και δικαστές?" Εγώ λέω ότι θα λεγε "φράγκο τσακιστό". Ας βγει όποιος θέλει να πει ότι θα λεγε "δώσ τους ό,τι παίρναν προ της κρίσεως"

 11. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 29/06/2014 15:50:22

  Και 1,5 εκατομμύριο άνεργοι απειλούν να καταψηφίσουν τη ΝΔ... Ακριβώς διότι εξακολουθεί να γλύφει τους βολεμένους κρατικοδίαιτους, αντί να αβαντάρει γερά την ελεύθερη ιδιωτική μη κρατικοδίαιτη επιχείριση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.