#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2012 23:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε και σήμεραΤέρμα τα δίφραγκα. Την Κυριακή εκλογές. Παρά τις καθυστερήσεις και τα διάφορα «στοιχήματα» των στυλοβατών του συστήματος η ώρα ήρθε. Μετά από τα 2,5 πιο καταστροφικά χρόνια της Μεταπολίτευσης, επιστέγασμα της επικρατούσας σοσιαλιστικής φαυλότητας και της εγκληματικής ανοχής της Δεξιάς στην ιδεολογική αποδόμησή της, διαφαίνεται  η πρώτη ικμάδα φωτός. Το πρώτο πετάρισμα της Ελπίδας. Και πως το αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας; Σαν να μην την αξίζει την Ελπίδα. Σα να έχει εθιστεί στο σκοτάδι. Σα να έχει παραιτηθεί από τον αγώνα τον καλό. Σα να έχει υποστείλει τη σημαία της λογικής και έχει καβαλήσει το ανεξέλεγκτο άτι του θυμικού.

Ακούς νέους ανθρώπους τριγύρω σου να αναπαράγουν τα γνωστά ιδεολογήματα: «όλοι ίδιοι είναι», «τα πάντα είναι συμφωνημένα» και λοιπά φαιδρά. Βλέπεις ανθρώπους πονεμένους, διαλυμένους από τις ριπές του Μνημονίου, απογοητευμένους από το κατάντημα του τόπου μας μετά από τρεις δεκαετίες προοδευτικού φαγοποτιού, αντί να ακουμπάνε τις ελπίδες τους σε στέρεες βάσεις, να αφήνουν το θυμό τους να τους παρασύρει σαν φύλλο στον Βοριά, από τον ένα πατριδοκάπηλο στον άλλον ελπιδέμπορα και από τον κάθε λαϊκιστή στον επόμενο τιμωρό-εκδικητή.

5 συν 1 μέρες μείνανε για τις εκλογές και 5 συν 1 πράγματα θα σας πω.

Πρώτον. Ο Σαμαράς δεν ψήφισε το Μνημόνιο. Ο Σαμαράς το κατήγγειλε. Ο Σαμαράς λοιδορήθηκε και απομονώθηκε γιατί εναντιώθηκε στην καταστροφική συνταγή του. Αυτό που ψήφισε ο Σαμαράς ήταν το κούρεμα του χρέους. Μπορεί να εμπεριείχε παγίδες και δύσκολα σημεία η όλη διαδικασία, αλλά όταν αφήνεις την πληγή να μολυνθεί αντί να την γιατρέψεις εγκαίρως, ή χειρουργείς ή κόβεις το προσβεβλημένο μέλος. Ο Σαμαράς πρωτοστάτησε σε μια δύσκολη κι επίπονη επέμβαση. Τον γλύτωσε όμως τον ακρωτηριασμό. Και για να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα για το Νοέμβριο. Ο Σαμαράς δεν είχε καμία δυνατότητα πρόκλησης εκλογών και, κακά τα ψέματα, δε νομίζω μέχρι τότε να τρώγατε με χρυσά κουτάλια και ξαφνικά να χάσατε τη γη κάτω από τα πόδια σας, όπως περιφερόμενοι κραυγάζουν διάφοροι απίθανοι τύποι.

Δεύτερον. Τέρμα με το παραμύθι του δικομματισμού. Αν δεν απατώμαι μέχρι σήμερα όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα εισέπραξαν χρήματα, είτε ως χορηγία, είτε στο πρόσωπο των βουλευτών τους ως προνόμια και αποζημιώσεις. Άρα, τι θέλουν να μας πούνε; Ότι μας έκλεψαν, αφού όπως ισχυρίζονταν δεν ασκούσαν καμιάς μορφής εξουσία; Ήταν απλοί παρατηρητές, καλά αμειβόμενοι; Για να μην αναφερθούμε στις συμμετοχές σε κυβερνήσεις συνεργασίας, από τη μία πλευρά, και στην ιδεολογικά ορμώμενη άρνηση μερικών στην προοπτικής εξουσίας, από την άλλη.

Τρίτον. Το νέο δεν έρχεται με χειροτεχνία ανακυκλωμένων υλικών. Ένα παλιό αρχοντικό μπορεί να ανακαινιστεί με μεράκι και καλά υλικά. Τα πεταμένα όμως και πολυκαιρισμένα υλικά δεν μπορούν να χτίσουν καινούριο σπίτι. Κοινοβουλευτικές ομάδες αποπευθέντων ας μην μας παρουσιάζονται, τουλάχιστον, ως νεωτερίζοντες.

Τέταρτον. Οι ιδεολογίες δεν κρύβονται πίσω από τσιτάτα και ιδεολογήματα. Η Χρυσή Αυγή υμνεί τον Χίτλερ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει το σύστημα των λαθρομεταναστών, το ΚΚΕ ονειρεύεται Βόρειες Κορέες και γκούλαγκ, το ΛΑΟΣ αλλάζει στάση ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης και τα διάφορα νεοεμφανιζόμενα μορφώματα προσπαθούν ακόμα να προσδιοριστούν ως κάτι περισσότερο από «μαντριά». Όλο αυτό το τουρλουμπούκι, δεν μπορεί να περιφέρει εαυτόν ενδεδυμένο σε αντιμνημονιακό πανωσέντονο και να το παίζει Κασσάνδρα. Το «αντιμνημονιακός» δεν αποτελεί ιδεολογία. Ταμπέλα για τρέντυ καφετέρια έχει καταντήσει πλέον.

Πέμπτον. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καμία Ελλάδα δεν παραδόθηκε σε κανέναν. Η Ελλάδα έχει πολλά καντάρια αίμα ποτισμένα στη γη της από τα δικά της σπλάχνα. Καμιά τζίφρα δεν αρκεί για να στερέψει το αίμα αυτό. Υπάρχουν αδιαπραγμάτευτοι και σωστοί στόχοι. Υπήρξε μια αδιαμφισβήτητα προδοτική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε εν τέλει ένα ανακουφιστικό κούρεμα του χρέους. Αυτά είναι τα δεδομένα. Τα υπόλοιπα είναι θέμα αγώνα.

Και το ένα και τελευταίο. Ξεκρεμάστε την κουδούνα. Διαβάστε. Ακούστε. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες. Συζητήστε με τους φίλους σας. Κανείς δε μπορεί να σας μεταλαμπαδεύσει την απόλυτη σοφία, όπως κηρύττουν διάφορα τρολ στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν εαυτούς κομίζοντες την αλήθεια τη μοναδική, προσβάλλοντας όποιον τους διαψεύδει με ατράνταχτα επιχειρήματα. Μην άγεστε. Φτιάξτε το δικό σας μέλλον.

Για λίγα δευτερόλεπτα έχετε την ευκαιρία «να γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο» αυτήν την Κυριακή. Σκεφτείτε κάθε ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο τι αντιπροσωπεύει. Τι σας κληρώνει, τι σας ξημερώνει. Εγώ επιλέγω Αντώνη Σαμαρά. Για τα παραπάνω που έγραψα και για πολλά άλλα. Γιατί ελπίζω στο Αύριο που πρεσβεύει, κι ας μην ξέρω ως άλλος μάντης την έκβαση του αγώνα. Βλέπετε, ακόμα και ένα αβέβαιο Αύριο είναι πιο ελπιδοφόρο από το Χθες και το Τίποτα.

Υ.Γ.: Κάποιους θα ξενίσει η έλλειψη αναφοράς στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ προσβλητικό ακόμα και να ασχολούμαστε με αυτό το καρκίνωμα.

TopGunZ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάσος avatar
  τάσος 01/05/2012 23:19:27

  όλοι οι νεοδημοκράτες ψηφίστε ακομπλεξάριστα χωρίς να δίνετε καμία σημασία στα πασοκικά τομάρια που τόσα χρόνια ψήφιζαν πασόκ μπας και σωθούνε γράφοντας στα παπάρια τους τη ζωή μας και τώρα το παίζουνε αγανακτισμένοι απολιτίκ αριστεροί, καθώς και χωρίς να δίνετε σημασία στους ανώμαλους δεξιούς πρώην ψηφοφόρους του λαός που σά μαλάκες κράζουνε ακόμη τον καραμανλή και έγιναν μαζί με τα πασόκια η αιτία να πάθουμε αυτά που περιγράφει ο δελαστίκ παρακάτω.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63649929

 2. Δαναός avatar
  Δαναός 01/05/2012 23:24:39

  Προσυπογράφω φίλε! Αύριο από κοντά!

 3. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 01/05/2012 23:29:52

  Όπως ξεκίνησες, έπρεπε και να τελειώσεις.
  "Τέρμα τα δίφραγκα."

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ dikefalosaitos 01/05/2012 23:32:27

   Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως ε? Δεν έχεις άδικο.

 4. περιεργος avatar
  περιεργος 01/05/2012 23:36:44

  Ο Κωστας ο Μητσοτακης τι θα ψηφισει αραγε?ΝΔ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ?

 5. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/05/2012 00:12:18

  - O ψηφοφόρος πρέπει να καταλάβει ότι έχει τη δύναμη να ορίσει το μέλλον το δικό του αλλά και όλων μας.
  - Πρέπει ν΄αντιληφθεί, ότι αυτή η ψήφος έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα όλων των εποχών.
  Επομένως:
  -1. πρέπει να κάνει τον κόπο , ν΄ακούσει όλες τις προτάσεις από όλα τα κόμματα.
  - 2. πρέπει να βασανίσει το μυαλό του και να κρίνει ποιά πρόταση είναι σωστή , ρεαλιστική, ωφέλιμη, με όραμα για το μέλλον.
  - 3. πρέπει να ξεχωρίσει, ποιός του λέει ψέμματα και ποιός αλήθεια.
  - 4. πρέπει να ξεχωρίσει και να εμπιστευτεί, τους άξιους και ικανούς , που θα υλοποιήσουν αυτά που λένε στο πρόγραμμά τους.
  - 5. πρέπει να υπερβεί τις ιδεολογικές - κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, να σκεφτεί και ν΄αποφασίσει ΕΘΝΙΚΑ.
  - 6. πρέπει να δώσει ΘΕΤΙΚΗ ψήφο, σ΄αυτόν που πιστεύει ότι πρέπει να τον κυβερνήσει, όχι ψήφο διαμαρτυρίας γιατί τώρα οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και δεν σηκώνουν τέτοιες ¨πολυτέλειες¨.

  Τα παραπάνω, μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά είναι η απαραίτητη, αν θέλουμε αύριο να έχουμε μέλλον, αν δεν θέλουμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο γιατί ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία (εκλογές) , δεν την αξιοποιήσαμε σωστά και κάναμε λανθασμένη επιλογή.

  Έτσι πιστεύω θα είμαστε πραγματικά ¨ενεργοί¨ πολίτες, πολίτες που αναλαμβάνουν και την ευθύνη της επιλογής τους.

 6. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 02/05/2012 00:39:00

  @ περιεργος . Ειναι οντως σε διλημμα ο κος Κων/νος Μητσοτακης . Οι κρητικοι στη Β- Αθηνων σιγουρα ψηφιζουν Κυριακο .Αυτη η πολιτικη χαλαει οικογενειες.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 02/05/2012 00:41:46

  Μπράβο ρε TopGunZ, τα λες σταράτα ! Αυτή είναι η αλήθεια, καθαρές κουβέντες χωρίς μισόλογα και γκρίνια! Συμφωνώ κι επαυξάνω!! Το δε υστερόγραφο, τα λέει όλα! Με τη νίκη!!

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 02/05/2012 03:36:32

  Το «αντιμνημονιακός» δεν αποτελεί ιδεολογία. Ταμπέλα για τρέντυ καφετέρια έχει καταντήσει πλέον.
  Λάθος.Ακόμη και ο αρχιψεύτης βενιζέλος παριστάνει τον αντιμνημονιακό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΠΕΛΙΑΣ 02/05/2012 08:57:11

   Από εκεί να καταλάβεις την πραγματική αξία πλέον του όρου...

   • juliet avatar
    juliet @ TopGunZ 02/05/2012 10:08:59

    ΤopGunZ
    Kαλημέρα,είπες μια αλήθεια για το πασοκ και εγώ την συμπληρώνω..αν κοιτούσαμε τα του οίκου μας και μόνο ,θα είμαστε Η δύναμη.
    Είσαι καλά ; και είπαμε το πτυχίο.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ juliet 02/05/2012 10:25:28

     Ξηγήθηκαν τζάμι τα παιδιά στη δουλειά και τα πρωινά μετά τις εκλογές θα είμαι στη σχολή και δουλειά το απόγευμα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καλή μου. Γερά όμως για τον αγώνα τώρα, 4 και σήμερα!

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ TopGunZ 02/05/2012 11:54:59

      Μπράβο και από εμένα, και για το κείμενο, και για τη δουλειά, και για τη σχολή - είδες? όλα μπορούν να πάνε καλά, όταν παλεύουμε!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ δρόμος 02/05/2012 12:56:03

      Άσε, δεν πάνε ποτέ ΟΛΑ καλά, ξέρω τι σου λέω, χαχαχα, τουλάχιστον έχουμε υγεία και δουλειά, και σύντομα ελπίζω πτυχίο.

 9. Το παιδί της πλατείας avatar
  Το παιδί της πλατείας 02/05/2012 05:20:04

  Σε 5 μέρες θα πάρουν το μήνυμα της αλλαγής τα λαμόγια που έχουν βάλει την Ελλάδα και τον Έλληνα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Το παιδί της πλατείας 02/05/2012 11:04:25

   Ακριβώς φίλε μου. Το ΠΑΣΟΚ και οι αριστεροδέξιες παραφυάδες του πρέπει να πάρουν την απάντησή τους.

 10. ilektro77 avatar
  ilektro77 02/05/2012 08:54:30

  Από Δευτέρα ξεκινά η τριακονταετία της Δεξιάς στην Ελλάδα.
  Την Κυριακή η Ν.Δ μετράει τους πιστούς οπαδούς της αλλά μετράει και τα φίδια που εξέθρεψε και σήμερα ως σφουγγοκωλάριοι των βαριδίων πολεμάνε την παράταξη που τους τίμησε.

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 02/05/2012 12:57:34

  Πολὺ ὡραῖος TopGunZ. Πολὺ ἰσορροπημένο ἄρθρο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.