#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2011 15:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε βουλευτές της ΝΔ για τον "πατριωτικό κοινωνικό φιλελευθερισμό"Επιχειρούν να τους εμφανίσουν ως "αντίβαρο" στην ομάδα των  "5" κατάλοιπων του μητσοτακισμού και του μεσαιοχωρίτικου νεοφιλελευθερισμού στη ΝΔ. Ή ως "σκληρούς σαμαρικούς" και "λαϊκοδεξιούς".

Ο λόγος για τους κ. Κώστα Μαρκόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα, Κώστα Τζαβάρα, Μαρία Κόλλια και Ελίζα Βόζεμπεργκ οι οποίοι συναντήθηκαν χθες και αποφάσισαν να συντονίσουν τις κοινοβουλευτικές προσπάθειές τους.

Τι είναι στην πραγματικότητα;

"Δεν είμαστε ούτε τάση, ούτε ομάδα", δηλώνουν στο Antinews. "Θέλουμε να ενισχύσουμε την δυναμική Σαμαρά και την επαφή του κόμματος και της ΚΟ με την κοινωνία", προσθέτουν. "Θέλουμε να μεταφέρουμε τον παλμό της κοινωνίας και μ΄αυτόν να μπολιάσουμε τον πολιτικό λόγο της ΝΔ"

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι στην πολιτική "δεν βρεθήκαμε ως προϊόντα μηχανισμών, ούτε ως απόγονοι πολιτικών δυναστειών και εντολοδόχοι καρτέλ συμφερόντων. Προερχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, από τα σπλάχνα της, όπως επιβεβαιώνει η επαγγελματική πορεία του καθενός μας".

Δηλώνουν επίσης αποφασισμένοι να αγωνισθούν "εναντίον των ελιτίστικων διεργασιών για την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, ερήμην της κοινωνίας", προωθώντας τον πατριωτικό κοινωνικό φιλελευθερισμός

"Στόχος μας να κάνουμε τον κοινωνικό παλμό, πολιτικό ρυθμό" καταλήγουν.

Το μήνυμα είναι σαφές προς εκείνους που νομίζουν ότι όλοι στη ΝΔ κοιμούνται ύπνο μακάριο και δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα των καιρών και της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 06/12/2011 15:31:27

  Ό,τιδήποτε εναντίον των ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ για την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, ερήμην της κοινωνίας.
  ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

 2. Wolf avatar
  Wolf 06/12/2011 15:35:02

  Καιρός ήταν!!!
  Χορτάσαμε από φλούφληδες, γόνους και σικ κοπέλες!!!
  Μπράβο και στους 5 βουλευτές, με την ελπίδα να τους πλαισιώσουν ακόμη περισσότεροι.
  Να εκφράσουν την αγωνία του μέσου Έλληνα, να στηρίξουν το Σαμαρά στο πολύ δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, ώστε να αποφύγει τα πιθανά λάθη και τις τρικλοποδιές που τους βάζουν κάποιοι ληγμένοι τύποι, βγαλμένοι από το οστεοφυλάκιο!!!
  Γιατί σίγουρα την αγωνία των Ελλήνων δεν την εκφράζει, ούτε ο βλαξ Αντώναρος, ούτε η ...Άρης, ο ούτε το σπίρτο ο Βαρβιτσιώτης, ούτε πολύ περισσότερο το παιδί του σωλήνα, ο Κυριάκος. Τον πέμπτο ούτε καν θυμάμαι ποιος είναι!
  Δε γίνεται να μαζεύονται όλα τα αυτιστικά και να φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στο αύριο του τόπου που υποφέρει.
  Τελεία και παύλα, με όλους τους φαύλους που λυμαίνονται το κόμμα και την παράταξη και είναι και οι ίδιοι για την κατάντια μας μετά τις τελευταίες εκλογές.
  Μ αυτούς τους 5, ας επανακαταλάβει και άλλους ακόμη, το κόμμα ο Πρόεδρος, γιατί με κοιμισμένους και yes men τύπους δεν περπατάει το μαγαζί.

  Και πάλι μπράβο τους γιατί ξεκινάνε με σωστό κίνητρο.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Wolf 06/12/2011 23:53:00

   Ε όχι και ξεκινάνε... τι ξεκινάνε ? και ποιό κίνητρο? Μην τρελαθούμε .......
   Αν κάποιος θέλει να κινηθεί κατ' αυτό τον τρόπο πρέπει να είναι καθαρός. Είναι λοιπόν αυτοί καθαροί και ο Καμένος είναι αντάρτης?
   Εδώ διάβασα πριν καιρό για βουλευτή της ΝΔ σε κάποιο νησί που δίνει το μισθό του στην κοινωνία που τον έστειλε την Βουλή. Το θυμάστε?

 3. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 06/12/2011 15:57:19

  Μια χαρά τα λένε οι άνθρωποι, η εικόνα όμως των 5 από εδώ και πέντε παραπέρα, να με συγχωρούν, αλλά δεν είναι σοβαρή. Απαιτείται το γρηγορότερο κίνηση από τον ίδιο τον Σαμαρά, να φανεί ότι αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αντίβαρα ο πρόεδρος δεν χρειάζεται, όποιους τους αισθάνεται ως βάρος να τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Επιτέλους δηλαδή!

 4. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 06/12/2011 16:12:42

  επιτέλους!!

 5. Δεξιός avatar
  Δεξιός 06/12/2011 16:13:13

  Καλές οι δηλώσεις προθέσεων (και συμφωνώ με τις συγκεκριμένες), αλλά άντε να δούμε και στην ουσία ή επί τω έργω τί θα κάνετε. Και μια προτροπή: όχι αοριστολογίες, όχι μεγάλα και δυσνόητα ή δισυπόστατα λόγια...... απλά και ξεκάθαρα.... Ο λαός έχει μπουχτίσει και μπερδευτεί έως εκεί που δεν παίρνει. Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους αυτόκλητους, άρα και προς εσάς. Ελπίζω να το κατανοήσατε έγκαιρα....

 6. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 06/12/2011 16:24:13

  Αντε να δούμε.........μπράβο.....

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 06/12/2011 16:27:41

  Ασχημο είναι να χαρακτηρίζεσαι , και να είσαι, '' κατάλοιπο'' μιας πολιτικής, της οποίας τα φρικτά αποτελέσματα βιώνουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η Ευρώπη. Σωστή η πρόθεσή τους, αλλά και υποχρέωσή τους ,να στηρίξουν την πολιτική του Α.Σ. και να ενισχύσουν την επαφή του κόμματος με την κοινωνία. Ο κόσμος και ειδικά της παράταξης, είναι απογοητευμένος, μουδιασμένος , θυμωμένος , ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα. Ερχεται αντιμέτωπος με την συνεχώς διογκούμενη φτώχεια και ανασφάλεια και αυτό κάνει το μείγμα εκρηκτικό. Κυρίες και κύριοι, δύσκολο το έργο σας, αντίξοες οι συνθήκες. Ο λόγος σας πρέπει να είναι αληθινός και πέρα από τα συνηθισμένα και να ακολουθείται από τις αντίστοιχες κινήσεις. Σ' αυτό το πλαίσιο, να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας.

 8. baggelis avatar
  baggelis 06/12/2011 18:08:53

  Λόγια, ομάδες, ξανά λόγια και νέες ομάδες!!!!
  Πριν από λίγο καιρό ζητούσαμε όλοι εκλογές εδώ και τώρα. Τώρα περιμένουμε τον ορισμό ακριβής ημερομηνίας εκλογών!
  Θα ήθελα να ήξερα ξεκινώντας από αυτούς τους 5, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, τι προεργασία έχουν κάνει ο καθένας στην περιφέρεια που εκλέγεται για αυτές τις εκλογές!! Περιμένουν ένα μήνα πριν που θα ανακοινωθούν, να ξεκινήσουν και με 2-3 ομιλίες να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού; Ποια είναι η προεργασία του καθενός; Ποιος έχει βγει να μιλήσει στον λαό; Μετά μας φαίνονται περίεργα τα χαμηλά ποσοστά που αντί να κυμαίνονται στο 40-50% είναι στο 20%.
  Επειδή ο Σαμαράς δεν μπορεί να μπει σε κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας για το λόγο αυτό υπάρχουν οι Βουλευτές. Για να μεταφέρουν τα νέα, να εξηγούν τα γεγονότα και τις όποιες στάσεις, να ακούν το Λαό και τις όποιες άλλες προτάσεις! Είναι οι αγγελιοφόροι από και προς τον Σαμαρά!
  Δυστυχώς όμως έχουν ξεχάσει τελείως το ρόλο τους! Καμία επαφή με τον κόσμο αυτά τα 2 χρόνια, απολύτως καμία! Μόνο κανένα email ή κάποιο μήνυμα στο κινητό. Ευτυχώς που έγιναν και οι εκλογές για ανάδειξη αρχηγού και κράτησαν τα κινητά του κόσμου!
  Έστω και τώρα αλλάξτε ρότα και βγείτε στο λαό να του μιλήσετε και να τον πείσετε! Διαφορετικά θα μας..... προωθήσουν κανονικότατα!!

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/12/2011 18:31:41

  Έξυπνη κίνηση και στις παρούσες συνθήκες κρίνεται απαραίτητη.Ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να φθείρεται σ'εσωκομματικές τριβές.Η κίνηση των ''πέντε'' λειτουργεί εξισορροπιστικά και κονταίνει,εντός παράταξης,αρκετά,τους γνωστούς άλλους πέντε που προκάλεσαν τις προάλλες αδικαιολόγητη αναταραχή.Είναι μια κίνηση που,φαινομενικά,ίσως δεν έχει σημασία,αλλά στο βάθος έχει ιδιαίτερη αξία.

 10. panos avatar
  panos 06/12/2011 19:17:56

  Βλεπεις απ' τη μια τον Αρη και τον Μιλτο κι απ' την αλλη τον Τζαβαρα και τον Γκιουλεκα και σκεφτεσαι οτι οι τυποι αυτοι κανουν μονο για το Δελφιναριο,για δευτερους ρολους διπλα στο Σεφερλη...

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ panos 06/12/2011 19:20:02

   Και σιγά που θα τους έπαιρνε ο Μάρκος

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ panos 06/12/2011 21:32:57

   Για τους άλλους δεν ξέρω, αλλά για τον Τζαβάρα, που είναι και πατριώτης μου, ένα θα σου πω.

   Μπορεί η φάτσα του να μοιάζει του Γκάρφιλτν, αλλά το μυαλό του είναι κινητή βιβλιοθήκη. Πρόκειται για έναν από τους πιο σπουδαγμένους, φιλοσοφημένους και διαβασμένους πολιτικούς στο Κοινοβούλιο.

   Και με πραγματικά ένσημα στον εργασιακό στοίβο, ως επιτυχημένος δικηγόρος.

   Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί.

 11. ιωαννα avatar
  ιωαννα 06/12/2011 21:18:36

  αντε να δουμε !!!!!!!!!!!!!!!

 12. xenios avatar
  xenios 06/12/2011 21:23:43

  Μπράβο τους.

  Είναι μία όαση.

 13. Kostaz avatar
  Kostaz 06/12/2011 21:49:03

  Πρόκειται για εκλεκτούς βουλευτές! Ας ελπίσουμε πως έπεται συνέχεια..

 14. Kst avatar
  Kst 07/12/2011 00:24:13

  Μου κανει εντυπωση πως εξακολουθουν καποιοι να εμπιστευονται τα ιδια και τα ιδια προσωπα... Δεν το λεω μονο για την ΝΔ αλλα και για το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ...

  Πραγματικα εχω παθει κριση εμπιστοσυνης για ολα τα μελη της Ελληνικης Βουλης.. Δεν πιστευω ουτε στις "αγνες" προθεσεις τους ουτε στα "φιλολαϊκα" λογια τους.. Απλουστατα για τον λογο οτι ως βουλευτες δεν εχουν προσφερει κατι καλο σε αυτην χωρα...Μας εχουν συρει σε εναν απιστευτο διασυρμο και γι αυτο δεν τους θεωρω αξιους πλεον να εχουν την θεση αυτη...

 15. Y. avatar
  Y. 07/12/2011 01:38:14

  Πατριωτικός Κοινωνικός Φιλελευθερισμός. Σαν τίτλος είναι πιασάδικος. Είναι μέσα στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό που ο Αντώνης διακήρυξε/πρότεινε και έγινε αποδεντό, εμπεριέχει και το Πατριωτικό που αρκετά συζητήθηκε στο αντινιούς, με ερέθισμα τα άρθρα του Φαήλου
  Χρειάζεται σύνταξη πολιτικού προνουντσιαμέντου. Ο Τζαβάρας τα λέει καλά, θα τα γράφει σίγουρα καλύτερα

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 07/12/2011 01:49:33

   ..θα πάθω δε πλάκα, να βλέπω από κάτω και την υπογραφή των άλλων πέντε..χαχαχα

 16. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 07/12/2011 02:14:28

  "Πατριωτικός κοινωνικός φιλελευθερισμός"...
  Τρεις λέξεις άσχετες μεταξύ τους, που όλες μαζί φυσικά δεν παράγουν νόημα..

  Τα προβλήματα δεν λύνονται με ρητορίες...
  Αλλαγή, απαλλαγή, υπέρβαση, εκσυχρονισμός, κάθαρση, επανεκκίνηση, ανασυγκρότηση...

  ...και τα προβλήματα συνεχίζονται...
  Θέλετε ωραίες λέξεις ή ΛΥΣΕΙΣ?...

 17. Ίωνας avatar
  Ίωνας 07/12/2011 10:53:00

  Στο συνέδριο της ΝΔ, που ακολούθησε την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, στην Προεδρία του κόμματος, προσδιορίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ότι η κρατούσα ιδεολογία του κόμματος, ξαναγίνεται ο Λαϊκός, Κοινωνικός, Πατριωτικός Φιλελευθερισμός! Άρα οι 5 αξιολογώτατοι βουλευτές βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ιδεολογία του κόμματος, και τους αξίζουν συγχαρητήρια, για την πρωτοβουλία τους!
  Αν ορισμένοι, εκ πεποιθήσεως(!) Νεοφιλελεύθεροι - σκληροί μονεταριστές, δεν συμφωνούν με την ιδεολογία της ΝΔ, σίγουρα αισθάνονται ξένο σώμα σ' αυτήν. Πολιτικός χώρος, που τους εκφράζει, υπάρχει. Μπορούν άνετα να προσχωρήσουν σ' αυτόν, λαμπρύνοντάς τον με την παρουσία τους.
  Τα κάθε είδους Νεοφιλελεύθερα - Μονεταριστικά- Εκσυγχρονιστικά (sic) φληναφήματα, απλά, στη ΝΔ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ! Νοσταλγοί Τρανσυλβανικών φυσιογνωμιών πάρτε το χαμπάρι! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

 18. H.A avatar
  H.A 07/12/2011 11:02:25

  Γελάει ο κόσμος με δαύτους..

 19. Agni avatar
  Agni 07/12/2011 12:06:40

  Επιτέλους κάτι που με εκφράζει ιδεολογικά,δεν υπάρχει κάποια καλύτερη προσέγγιση πατριωτικός,κοινωνικός(απαραίτητο),φιλελευθερισμός οικονομικός και κοινωνικός γιατί μας έπνιξε ο αυταρχισμός και η ανελευθερία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.