24/05/2008 02:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάω να γίνω ….χρυσοθήρας

Έτσι που πάμε, με βλέπω να εγκαθίσταμαι μονίμως στην Λίμνη Πλαστήρα να ψάχνω για χρυσές λίρες. Στην εποχή της γερμανικής κατοχής η περιοχή της λίμνης και τα γύρω βουνά ήταν επικράτεια των ανταρτών και λέγεται ότι εγγλέζικα αεροπλάνα έριχναν συχνά βαρελάκια με λίρες για να τους ενισχύσουν. Άλλωστε εκεί που βρίσκεται τώρα η λίμνη (προς την πλευρά της Μπεζούλας) υπήρχε πρόχειρο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Δεν ξέρω αν τα λεγόμενα για τις λίρες είναι αλήθεια, η παραμύθι, αλλά από τότε έχουν ακουστεί πολλά για ξαφνικό πλουτισμό ορισμένων και (πιτσιρικάς) έχω δει με τα μάτια μου κάποιους που έψαχναν στο δάσος με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. Τι μου ήρθε τώρα και την είδα …χρυσοθήρας;
Όπως άκουσα χθες στην τηλεόραση, για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια κάποιοι πολυμήχανοι Αμερικανοί ξαναγίνονται χρυσοθήρες. Στην Καλιφόρνια οι πόλεις-φαντάσματα του 19ου αιώνα κατοικούνται ξανά και τα ποτάμια γεμίζουν χρυσοθήρες, με λίγες ωστόσο πιθανότητες επιτυχίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 24/05/2008 02:54:56

  H αλήθεια ελευθερώνει ,και η ελευθέρια δεν φοβάται την αλήθεια

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 03:20:27

  Αθανάσιε, δικό σου είναι αυτό; Πολύ καλό!

 3. ΑΝΝΑ avatar
  ΑΝΝΑ 11/11/2010 15:26:47

  ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΛΙΡΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.