#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2010 17:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάρτυ διαφθοράς στο ΔημόσιοΚραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών εντόπισε άλλη μια φορά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής. Παρουσιάζοντας την έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση, του 2009, ο κ. Ρακιτζής δήλωσε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ.

«Να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς» επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής αναλύοντας τις υποθέσεις που εξετάστηκαν.

Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:

Αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.
Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε επʼ αμοιβή σε 31 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.
Πανεπιστημιακός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του φεύγοντας τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1/4/04 έως 2/9/09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο ΑΕ.

Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών, αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε, μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.

Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές προτάσεις του ΓΕΔΔ, που υλοποιήθηκαν, αυτές είναι:

Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων


Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών


Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών

Ο κ. Ρακιτζής είπε ακόμη πως η ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων θα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, διότι έτσι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός, δαπανώνται χρήμα και χρόνος, που αγγίζουν το ποσοστό του 70%. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια υπόθεση, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί».

(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 01/07/2010 18:12:32

  Θα σταθώ σε 2 από τις θεσμικές προτάσεις του κ. Επιθεωρητή:
  1.Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών και
  2.Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών
  1.Πέρα από τη συγκεκριμένη πρόταση, κατά τη γνώμη μου, ίσως το καλύτερο θα ήταν η εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας δηλαδή των δημοσίων κτημάτων της ιδιωτικής πειουσία του Κράτους, με την ανέγερση κτιρίων για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσίων και όχι τη μίσθωση από τον κάθε "ημέτερο" ακινήτου που διαθέτει. Βέβαια αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση κυρίως σε κεντρικό επίπεδο (αρμόδια Υπουργεία) και να πάψουν επιτυέλους οι τοπικοί προύχοντες και τοπάρχες (δήμαρχοι, νομάρχες και σύμβουλοι)να αποτελούν πλιατσικολόγους της δημόσιας περιουσίας για να "παράξουν έργο" ή να ικανοποιήσουν πολιτικά ίσως και οικονομικά συμφέροντα των ίδιων ή και φίλα κείμενων προς αυτούς (εργολάβους, real estate κ.λ.π.). Δηλαδή πρέπει να σπάσουν αβγά για να γίνει αυτή η ομελέτα.Δυστυχώς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό αβγά έχουν λίγοι.
  2.Έχω την εντύπωση ότι σε επίπεδο περιφερειών (μη αιρετών) υπάρχουν τέτοια συνεργεία κατεδάφισης.Βέβαια προβλήματα αντιμετωπίζονται στην εκτέλεση των κατεδαφίσεων ύστερα από την έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης.Συνήθως γίνεται επίκληση σε μη ύπαρξη των κατάλληλων μηχανημάτων και την ανάγκη μίσθωσης τέτοιων από ιδιώτες, με απτέλεσμα τουλάχιστον να καθυστερεί ή ναπηγαίνει η κατεδάφιση στις καλένδες.Σε ότι δε αφορά κατεδαφίσεις που υπάγονται στις αρμοδιότητες των αιρετών Νομαρχών εκεί το πράγμα καντάει τουλάχιστον για γέλια καθώς κανένας από αυτούς του αιρετούς δεν θέλει να βρεθεί απέναντι σε ψηφοφόρους του ή σε εν δυνάμει τέτοιους.Κατά τα λοιπά οι αιγιαλοί και οι παραλίες μπορούν να δομούνται, τα καμμένα μπετόν να γίνουν και τα δημόσια κτήματα να καταπατούνται με αυθαίρετα κτίσματα από τους επίδοξους καταπατητές αφού είναι γνωστό τοις πάσι πωςκάποια νομοθετική ρύθμιση θα γίνει και θα δικαιωθούν από κάποια κυβέρνηση , κάποιαο στιγμή.Αξίζει εδώ να καταδείξουμε την ελλιπή στελέχωσ των κατά νομό κτηματιοκών υπηρεσιών οι οποίες καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.Οι περισσότερες είναι υποστελεχωμένες σε τεχνικό πρωσοπικό (έλλειψη μηχανικών) και με σωρεία αποσπασμένους υπαλλήλους. Τα ίδια και χειρότερα με τις Δ/νσεις Δασών.Προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (Δασολόγων και Δασοπόνων)έχουν να γίνουν από το πάλαι ποτέ.Βούληση και δουλεια θέλει και πιο σκλήρές ποινές για του καταπατητές.

 2. αφισοκολλητης avatar
  αφισοκολλητης 01/07/2010 18:30:11

  μπορει καποιος να μας πληροφορησει τι προβλεπεται για περιπτωσεις οπως τα 9 εκατ. ευρω που δεν δικαιολογουνται

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ αφισοκολλητης 01/07/2010 21:04:29

   Τιμωρήθηκε...πήρε σε προαγωγή σε θέση τμηματάρχη και συνταξιοδοτήθηκε....

   ΥΓ

   Ο κύριος Ρακιτζής και το σώμα λειτουργούν ως βαλβίδα ασφαλείας και ως άλλοθι. Θα έπρεπε σε κάθε Υπηρεσία να υπάρχει μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου. Τώρα οι περιπτώσεις του συναδέρφου δείχνουν τη γελοιότητα του Κράτους: στο Υπουργείο με τις χαμηλότερες αμοιβές σε όλο το Δημόσιο κάποιος διακινεί 9.000.000 και δεν παίρνουν χαμπάρι...
   Ας τολμήσει λοιπόν ο κύριος Ρακιτζής, ο κύριος Ραγκούσης ή η ΥΠΕΕΑ να διασταυρώσει Ε1 και καταθέσεις των τελευταίων 10 χρόνων όχι λαβράκι αλλά τον τροχό θα ξανά ανακαλύψει...
   Αλλά μιλάμε για το Κράτος που μερικές εκατοντάδες εφοριακοί δεν έκαναν καν δήλωση και ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού τους οργάνου τους δικαιολογεί... κομματική σαπίλα παντού και όποιος μιλά απλά εξοντώνεται.

 3. Κωδωνοκρούστης avatar
  Κωδωνοκρούστης 01/07/2010 18:31:13

  O πρόσφατος Νόμος 3849/2010 «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις» Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 80/26-5-2010, στο άρθρο 15 προβλέπει μέτρα επιείκιας στους υπαλλήλους που αναφέρουν- αποκαλύπτουν συμβάντα διαφθοράς, στα οποία και οι ίδιοι έχουν συμμετάσχει για να τελεστούν.

  Αντίθετα, στον Νόμο δεν προβλέπεται καμμιά προστασία για τους υπαλλήλους και άλλους εργοδοτούμενους που ανέφεραν – αποκάλυψαν διαφθορά μόλις την αντελήφθησαν στην εργασία τους και δεν συμμετείχαν στην διάπραξή της!!!
  Οι εργαζόμενοι αυτοί θεωρούνται ιερά πρόσωπα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες, διότι με τις παρεμβάσεις τους συχνά αποσοβούνται σοβαρά ατυχήματα με ανθρώπινες ζωές, περιβαλλοντικά εγκλήματα, φθορά περιουσίας μεγάλης αξίας κλπ, είναι αυτοί που κτυπούν τη καμπάνα όταν η πυρκαιά μπαίνει στο χωριό που κοιμάται, ο όρος διεθνώς γι’αυτούς είναι whistleblowers (κωδωνοκρούστες).
  Έχει παρατηρηθεί ότι οι κωδωνοκρούστες αφού ρισκάρησαν τη σταδιοδρομία τους αναφέροντας παρατυπίες και διαφθορά στην εργασία τους, στη συνέχεια υφίστανται κακομεταχείριση και κάθε είδους αντίποινα από την Εταιρεία τους ή προισταμένους τους και ζήλια από τους συναδέλφους τους, στασιμότητα ή και υποβιβασμό στη σταδιοδρομία τους, περικοπή αποδοχών, τοποθέτηση σε θέσεις ψυγεία, κλπ. Γι’αυτό παρεμβαίνει το Κράτος που διαβιούν για να τους προστατέψει, με μεταθέσεις σε άλλες θέσεις εργασίας, μέχρι και αλλαγή ονόματος και μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα αν τούτο κριθεί σκόπιμο.
  Επίσης, οι Εργοδότες – Εταιρείες που τυχόν έχουν υποβάλλει σε αντίποινα κωδωνοκρούστη υποχρεούνται σε αποκατάσταση - και αποζημίωση το ύψος της οποίας είναι απεριόριστο…

  Η προστασία των κωδωνοκρουστών από αντίποινα από τον Εργοδότη τους προβλέπεται ρητά στις Διεθνείς Συνθήκες της GRECO και του ΟΗΕ εναντίον της Διαφθοράς οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με τους Ν. 2957/2001 , Ν.3560/2007 , Ν.3666/2008, συνεπώς έχουν υπερνομοθετική ισχύ στη Χώρα μας (άρ. 28 παρ. 1 Σ.), το περιεχόμενο όμως των οποίων η Ελληνική Πολιτεία αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και εγκλίσεις της GRECO, του ΟΟΣΑ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, κλπ., δες και http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/evaluations/round2/GrecoRC2(2007)14_Greece_EN.pdf

  Ο Λέανδρος Ρακιτζής, ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μετέχει σε διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς όπως ΟΗΕ , ομάδα GRECO, κλπ, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια με θέμα τη διαφθορά και την καταπολέμησή της, όμως για το θέμα της μη προστασίας των κωδωνοκρουστών στην Ελλάδα δηλώνει υποκριτικά ότι "τα καρφιά ας πάνε να βρούνε το δίκιο τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη"....!!!!

  Είναι καιρός πλέον η Ελληνική Πολιτεία να πάψει να στρουθοκαμηλίζει συγκαλύπτοντας εσκεμμένα τη διαφθορά και να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς της υποχρεώσεις θεσμοθετώντας τους δοκιμασμένους μηχανισμούς που διευκολύνουν την μαρτυρία της παρανομίας και προστατεύοντας τους Μάρτυρες. Ας αφήσουν τους αυτοσχεδιασμούς, τα εργαλεία υπάρχουν, εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις πλέον αναπτυγμένες χώρες.
  Η Βουλγαρία και η Ρουμανία συμμορφώθηκαν πριν λίγους μήνες υπό την απειλή της Ε.Ε. για περικοπή των κονδυλίων σύγκλισης , καιρός να συμμορφωθεί και η Ελλάδα, την οποία κατήντησαν οι πολιτικοί μας περίγελω του Πλανήτη

 4. Κωδωνοκρούστης avatar
  Κωδωνοκρούστης 01/07/2010 18:36:08

  Σύμφωνα με τους πρωτοκλασάτους συνταγματολόγους μας υπουργούς κ.κ. Παυλόπουλο και Βενιζέλο, υπεύθυνη για τη διαφθορά της Ελλάδας είναι η Ευρωπαική Ένωση, άρα δεν υπάρχει λόγος να συμμορφωθούμε με τις Διεθνείς Συνθήκες εναντίον της διαφθοράς, δεν υπάρχει λόγος!!!!
  Το θέμα υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων και η απαλλαγή των ενόχων γίνεται δια της εξομολογήσεως και της θείας μεταλήψεως…
  (Δηλώσεις Παυλόπουλου και Βενιζέλου στο Ζάπειο στις 9 Απριλίου 2009 σε ημερίδα κατά της Διαφθοράς, δείτε τα παρακάτω

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100050_10/04/2009_310655

  http://www.antinews.gr/?p=5942#comment-256664

  “Κοινό σημείο αναφοράς των κ.κ. Παυλόπουλου και Βενιζέλου οι παρενέργειες των κοινοτικών μηχανισμών στην ελληνική πραγματικότητα. Ο υπουργός περιέγραψε τον τρόπο που η ταχύτατη αλλαγή των κοινοτικών οδηγιών μπορεί να επηρεάζει δυσμενώς τα κράτη μέλη ωθώντας τα στην πολυνομία, ενώ ο κ. Βενιζέλος με πιο σκληρό ύφος χαρακτήρισε την Ε.Ε. ως μήτρα που παράγει προβλήματα αδιαφάνειας».

 5. Polatidis avatar
  Polatidis 01/07/2010 18:42:47

  Στις 18 Νοεμβρίου 2009 ο Βουλευτής Ηλίας Πολατίδης ( Σέρρες – ΛΑΟΣ) κατέθεσε τη παρακάτω Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης, μέσω της Βουλής των Ελλήνων.

  Ο Λοβέρδος απάντησε ότι είναι αναρμόδιος ενώ ο Καστανίδης παραδέχτηκε τη σπουδαιότητα του προβλήματος, “όμως είναι σύνθετο, το εξετάζει και θα το λύσει εν ευθέτω χρόνω”, δηλαδή το παρέπεμψε στις Ελληνικές Καλένδες.

  Τελικά φαίνεται πως στην Ελλάδα υφίσταται θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας για τους Ομοφυλόφιλους, τους (Λαθρο)Μετανάστες, τα ανήλικα παιδιά, τις γυναίκες (θέματα ισότητας), όμως δεν υπάρχει καμμιά προστασία για τους έλληνες που βρίσκουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι και να αναφέρουν επίσημα διαφθορά.

  Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής δήλωσε για αυτούς στο Ζάπειο το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2009 ” Ε, τι να κάνουμε, αυτοί είναι καρφιά, ας πάνε να βρούν το δίκιο τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη!”

  http://www.polatidis.gr/news.php?extend.141

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας

  Σέ συμμόρφωσι τῶν διεθνῶν της ὑποχρεώσεων, καί μέ σχετική
  καθυστέρησι, ἡ Ἑλληνική Δημοκρατία ἐνσωμάτωσε μέ: τόν Ν.2957/2001
  τήν Σύμβασι τοῦ Συμβουλίου τῆς Εὐρώπης γιά θέματα
  ἀστικοῦ Δικαίου περί Διαφθορᾶς πού ὑπογράφηκε στό
  Στρασβοῦργο στίς 4 Νοεμβρίου 1999, μέ τόν Ν.3560/2007 τήν Διεθνή Σύμβασι
  Ποινικοῦ Δικαίου γιά τήν Διαφθορά πού ὑπογράφηκε στό Στρασβοῦργο
  στίς 27 Ἰανουαρίου 1999 καί τό Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ποινικοῦ Δικαίου γιά τήν
  Διαφθορά πού ὑπογράφηκε ἐπίσης στό Στρασβοῦργο στίς 15 Μαΐου 2003
  καί τέλος μέ τόν Ν.3666/2008 ἐνσωμάτωσε τήν Σύμβασι τῶν Ἡνωμένων
  Ἐθνῶν κατά τῆς Διαφθορᾶς, πού υἱοθετήθηκε ἀπό
  τήν Γενική Συνέλευσι τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν στήν Νέα Ὑόρκη
  στίς 31 Ὀκτωβρίου 2003.

  Ἐπειδή οἱ ἀνωτέρω Διεθνεῖς Συνθῆκες, τά πρωτότυπα
  κείμενα τῶν ὁποίων μεταφέρθηκαν αὐτούσια στούς Ν.2957/2001, Ν.
  3560/2007 & Ν.3666/2008, καθορίζουν μέτρα ἀποτελεσματικῆς προστασίας
  ἔναντι κάθε ἀδικαιολόγητης κακομεταχειρίσεως καί πιθανῶν
  ἀντιποίνων στό χῶρο ἐργασίας εἰς βάρος τῶν
  ἐργοδοτουμένων πού ἐνημερώνουν καλόπιστα καί μέ βασίμους λόγους τά
  ἁρμόδια ὄργανα τοῦ ἐργοδότη τους ἤ ἄλλες
  ἁρμόδιες ἀρχές γιά γεγονότα πού ἀφοροῦν ἀδικήματα,
  πού προβλέπονται καί ὁρίζονται ἀπό τίς προαναφερθεῖσες
  Διεθνεῖς Συμβάσεις,

  Ἐπειδή στήν πιό πρόσφατη Ἔκθεση ἀξιολογήσεως τῶν
  ἐπιθεωρητῶν τῆς Ὀμάδος τῶν Κρατῶν κατά
  τῆς Διαφθορᾶς (Group of States Against Corruption – GRECO) σχετικά μέ
  τήν συμμόρφωσι τῆς Ἐλληνικῆς Δημοκρατίας στίς συστάσεις τοῦ
  Συμβουλίου γιά λήψι μέτρων πρός ἀντιμετώπισι τῶν φαινομένων
  διαφθορᾶς στήν χώρα μας, συμπεραίνεται ὅτι ἡ Σύστασι
  ὑπ’ ἀριθμ. vi., ἡ οποία ἀφορᾶ στήν
  προαναφερθείσα παροχή προστασίας τῶν ἐργοδοτουμένων (whistleblower
  protection) δέν ἔχει ὑλοποιηθεῖ,

  Ἐπειδή ἡ Διεθνῆς Ὀργάνωσι γιά τήν Παγκόσμια Συμμαχία
  ἐναντίον τῆς Διαφθορᾶς (Transparency International), πού
  ἐνεργοποιεῖται στά πλαίσια τοῦ Ὀργανισμοῦ
  Οἰκονομικῆς Συνεργασίας καί ἀναπτύξεως, διαπιστώνει
  ἐπίσης στίς ἐκθέσεις της τήν ἀδυναμία τῶν θεσμοθετημένων
  μέτρων (Statutory obstacles) τῆς Ἐλληνικῆς Δημοκρατίας στήν μάχη
  ἐναντίον τῆς διαφθορᾶς, καί ἐπισημαίνει χαρακτηριστικά τήν
  ἀνυπαρξία τῶν ἀπαραίτητων μηχανισμῶν προστασίας τῶν
  ἐργοδοτουμένων πού ἀποκαλύπτουν διαφθορά ((whistleblower protection),

  Ἐπειδή πολλοί ἀφοσιωμένοι ἐργαζόμενοι στόν ἰδιωτικό καί τόν
  δημόσιο τομέα ὑπέστησαν ἤ/καί ἐξακολουθοῦν νά
  ὑφίστανται τά ἀνηλεή ἀντίποινα τῆς ἐργοδοσίας τους
  καί τήν καταστροφή τῆς ἐπαγγελματικῆς τους σταδιοδρομίας
  ἐπειδή ἀποτόλμησαν νά ἀντιδράσουν σέ παρανομίες πού συνέβησαν στό
  χῶρο ἐργασίας τους ἐνημερώνοντας καλόπιστα καί μέ βάσιμους λόγους
  κατά πρῶτον τά ἴδια τά ἁρμόδια ὄργανα τοῦ
  ἐργοδότη τους ἤ ἄλλες ἁρμόδιες ἀρχές,

  Ἐπειδή δυστυχῶς γιά τόν ἑλληνικό λαό, ὄλες οἱ
  Κυβερνήσεις τῶν τελευταίων χρόνων ἀπεδείχθησαν ἀνεπαρκεῖς
  στήν πάταξι τῆς διαφθορᾶς, ἐνῶ ἡ Ἑλλάδα
  δυσφημίζεται διεθνῶς μή συμμορφούμενη μέ τίς στοιχειώδεις ὑποχρεώσεις
  της πού ἀπορρέουν ἀπό τήν συμμετοχή της στούς διεθνεῖς
  ὀργανισμούς ὄπως εἶναι τό Συμβούλιο τῆς Εὐρώπης,
  ὁ ΟΟΣΑ, ὁ ΟΗΕ, ἡ GRECO, κ.λπ., μέ τραγικές συνέπειες στόν
  ἐργαζόμενο λαό καί στήν ἀνάπτυξι τῆς χώρας μας,

  ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  Πότε σκοπεύουν τά ἁρμόδια Ὑπουργεῖα νά ὑλοποιήσουν τούς
  προβλεπομένους μηχανισμούς προστασίας τῶν ἐργοδοτουμένων πού
  ἀποκαλύπτουν διαφθορά στήν ἐργασία τους (whistleblower protection),
  ὥστε ἡ Ἑλληνική Δημοκρατία νά συμμορφωθῆ ἐπιτέλους μέ
  τίς προαναφερθεῖσες διεθνεῖς συνθῆκες ἐναντίον τῆς
  διαφθορᾶς;

  Ἀθῆναι, 18 Νοεμβρίου 2009

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 01/07/2010 22:37:24

  "αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων."

  lol

  Τι υπονοεί δηλαδή ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;
  Οτι όσοι μέχρι τώρα ήθελαν να γίνουν δημοτικοί άρχοντες δεν το έκαναν από σφοδρή και ακατανίκητη επιθυμία να μας υπηρετήσουν;

  Δεν το πιστεύω με τίποτε!

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Φυλακή θα πάει κανένας πατριώτες; Καμμιά δήμευση θα δούμε; Μόνο ΦΠΑ θα μας ανεβάζετε; Εμένα όμως και κάτι άλλων που ξέρω μας έχει ανέβει και το αίμα στο κεφάλι, πιστοί μας υπηρέτες μου. Και μερικοί θερμοκέφαλοι εξ ημών ετοιμάζουν κάτι μαγκούρες για τα τρυφερά πισινά σας, μα κάτι μαγκούρες...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Θραξ Αναρμόδιος 01/07/2010 22:45:50

   το έγραψα και παραπάνω φίλε μου: ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ όταν βρέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του τιμωρήθηκε: έγινε τμηματάρχης και συνταξιοδοτήθηκε... είναι σαν τις καταγγελίες Πάγκαλου αν θυμάσαι για Βενιζέλο και μαύρη τρύπα ή σαν τους εισαγγελείς στο ΥΠΠΟ επί πτώσεως Ζαχόπουλου, όλα καλά όλα ...ανθηρά...

  • GSV avatar
   GSV @ Θραξ Αναρμόδιος 01/07/2010 22:51:19

   Αγαπητε Θραξ αναρμοδιε οχι μονο θα υπαρξει ενδιαφερον για το αξιωμα των δημαρχων αλλα θα σκοτωθουν απεναντιας για το ποιος θα πρωτοβγει.

   Ο μισθος του δημαρχου εχει κλιμακες αναλογα με το πληθυσμο του δημου. Τωρα που θα φτιαξουν και δημους μεγαθηρια θα ειναι...

   ...Πολλα τα λεφτα Αρη...

   Ασε τα κονδυλια που θα ειναι σαφως πιο παχουλα, Θα φουσκωσει ο κ..λος τους λεφτα.

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ Θραξ Αναρμόδιος 01/07/2010 22:54:04

   μαγκούρες να δω και να μην το πιστεύω! μήπως πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των δικαστών για να μην χρειάζεται κάθε δίκη να διαρκεί από 7 έως 17 χρόνια; μέχρι να εκδικαστούν όλοι αυτοί που τα άρπαξαν θα έχουμε ξεχάσει τα γεγονότα. Μήπως και στις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να δημιουργηθεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που θα αναφέρουν πότε ξεκίνησε η δίκη και πότε τελείωσε και πως τιμωρήθηκαν; γιατί θυμάμαι κάτι υποθέσεις - επί ΝΔ - που έμπαιναν απ ευθείας στο αρχείο, πριν καν μελετηθούν από τους ανακριτές, εισαγγελείς κλπ

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/07/2010 23:16:16

  Αυτός ο παχύς στη φωτό σαν πασοκτσής μου μοιάζει. Είναι;

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Strange Attractor 01/07/2010 23:23:52

   Κλασσική πασοκόφατσα, πράγματι!

 8. armageddon avatar
  armageddon 02/07/2010 13:01:55

  Επισροφή των χρημάτων κατάσχεση περιουσιών και ΦΥΛΑΚΗ .

 9. asg avatar
  asg 04/07/2010 06:08:41

  Πασοκοφατσα!!
  χαχαχαχα:)))
  Σωστο !!!!
  αν και αυτος φαινεται τιμιος στις ερευνες του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.