#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2011 10:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάρε ότι θέλεις παλιατζή από μια… χώρα που δε ζειΑποκρατικοποιήσεις σε όλα τα μέτωπα, για εταιρείες φιλέτα και «σαπάκια» ανακοίνωσε η κυβέρνηση θέλοντας να εξευμενίσει την τρόικα που ζητά επιτακτικά κινήσεις υποταγής.Αυτό είναι το νόημα των της ανακοίνωσης της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα τους συμβούλους.

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση δίνει ψωμί σε τράπεζες και λοιπές εταιρείες. Η μοιρασιά καλή καθώς οι σύμβουλοι θα κάνουν τους επόμενους μήνες πάρτι με τις αμοιβές που θα πάρουν. Σε μια δύσκολη εποχή είναι «μάννα εξ ουρανού» για κάποιους τραπεζίτες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Το δεύτερο είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι –όπως γράφαμε και σε παλαιότερη ανάρτηση- πολύ σύντομα, ίσως και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί είδηση – έκπληξη για πώληση εταιρείας φιλέτο με τον ΟΠΑ να προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί.

Αναλυτικά οι εταιρείες που θα πουληθούν και οι σύμβουλοι που θα πάρουν κομμάτι της πίτας είναι:
Οργανισμός Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά σε εταιρεία που θα συσταθεί των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, καθώς και την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance AE.

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.

Κοίτασμα Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα»: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου σε εταιρία στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματά του επί του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.

Φάσμα Συχνοτήτων: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων, επιλέγονται οι τεχνικοί σύμβουλοι Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.
Διαφορετική περίπτωση η ακίνητη περιουσία όπου προσελήφθησαν όλες οι τράπεζες για να συμβάλουν στην καταγραφή και στο ξερκαρτάρισμα όσων θα πουληθούν κι όσων θα αξιοποιηθούν.
Για το σκοπό αυτό, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Alpha Bank ΑΕ, Eurobank EFG Equities Α.Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΑΤΕ, Τράπεζα Αττικής ΑΕ και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανώλης Μηλιαράκης avatar
  Μανώλης Μηλιαράκης 19/05/2011 09:22:13

  Ζητούν συναίνεση για το ξεπούλημα της Ελλάδας. Να υπάρξει συναίνεση για αντίσταση στο ξεπούλημα και ανατροπή τους.

 2. Ιωαννης avatar
  Ιωαννης 19/05/2011 09:28:29

  Μηπως ολη αυτη την ακινητη περιουσια (ΟΤΕ ΔΕΗ κλπ) την εκτισε ο πατερας του για να τη λυπηθει; Η μηπως την θεωρει μερος της πατριδας του;

 3. AWACS avatar
  AWACS 19/05/2011 09:35:57

  Η Ελλάδα πρέπει να βάλει στο τραπέζι τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και της λεκάνης του Ηροδότου. Χρειάζεται μόνο μια τρισδιάστατη μελέτη αξίας μόνο 6 εκατ. ευρώ για τον επακριβή προσδιορισμό των ποσοτήτων!

  Με τα τωρινά δεδομένα υπάρχουν σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις περίπου 4 με 6 τρις κυβικά μέτρα αερίου αξίας πάνω από 300 δις ευρώ και χώρια τα πετρέλαια. Αν η όποια κυβέρνηση βγει με τον ακριβή προσδιορισμό των κοιτασμάτων και τα βάλει στο τραπέζι οι αγορές την επομένη μέρα όχι μονο θα ανοίξουν, τα επιτόκια θα πέσουν αλλά και οι Γερμανοί και λοιποί θα κάνουν τεμενάδες...

 4. dim avatar
  dim 19/05/2011 09:44:13

  Rothschild & Sons LTD για του αυτοκινητόδρομους!! Ε οχι δεν πάει άλλο.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ dim 19/05/2011 11:45:01

   Την Αττική οδό, που δίνει χρήμα, υποτίθεται θα την έπαιρνε πίσω το Δημόσιο. Καλά!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ dim 19/05/2011 11:59:16

   Πλουταχρου.... ;)

   ΠΠ

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ dim 19/05/2011 12:18:13

   Δες πως επιχαίρει ο γνωστός (κ)αφρογράφος του Capital, και πως τον ξαναρχίζουν στο κυνήγι οι αναγνώστες του

   Ηolding στους αυτοκινητοδρόμους για διόδια - επανέναρξη εργασιών
   h__p://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2241993&nid=1198364

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/05/2011 12:12:01

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, την Πέμπτη, θα αποκαλύψει το πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και την Τυνησία, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Αμερικανικής πολιτικής να στηρίξει έμπρακτα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στον Αραβικό κόσμο, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρεια Αφρική, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Αμερικανικής κυβέρνησης.

  Η Ουάσινγκτον, επίσης, είτε θα χορηγήσει δάνειο είτε θα εγγυηθεί για τη χορήγηση δανείου προς την Αίγυπτο, συνολικού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και για την ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της Υπεράκτιας Εταιρείας Προσωπικών Επενδύσεων, όπως δήλωσαν στην ενημέρωση τύπου οι δύο προσωπικοί σύμβουλοι του Προέδρου.

  Η αμερικανική κυβέρνηση θα αναζητήσει ακόμα τρόπους για την ανάπτυξη του εμπορίου στην περιοχή και την ενίσχυση του τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.

  "Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν την Αίγυπτο και την Τυνησία καθώς έχουν αναλάβει τη διπλή πρόκληση του οικονομικού μετασχηματισμού, αλλά και των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων ", επεσήμανε ένας αξιωματούχος.

  Τέλος σας ενημερώνω ότι οι Τύποι αυτοί έχουν βάλει στο χέρι ολόκληρη την υφήλιο! ΕΚΤΟΣ ΕΚΤΟΣ των Τραπεζών των Μουσουλμάνων κάτω από SHARIAH.

  Τα νούμερα είναι μεγάλα!! 1,1 Τρις Δολλάρια με τις Χώρες του Συμβουλίου του Κόλπου με 43% και το ΙΡΑΝ με 36% !!! Η Δε Συρία είχε 500% αύξηση στα Χρηματοπιστωτικά της μέχρι πέρσυ.. ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ??? ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ?? ΠΑΚΙΣΤΑΝ?? Θα έρθουν οι εξεγερμένοι να ζητήσουν ΣΤΗΡΙΞΗ !!!....

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.