#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάρε κόσμε i-Phone !Κύριε Διευθυντά

Το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώους τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή και τον διευθυντή του καταστήματος «Λογότυπος» Γιώργο Δημητριάδη, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου (i-Phone) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Δαπάνη που φερόταν να έγινε με χρήματα του Ιδρύματος σε υλοποίηση εντολής του πρώτου από τον δεύτερο.

Τελικά, το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο, τους αθώωσε από τις κατηγορίες.

Με άπειρο και ανυπόκριτο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αναρωτιέμαι : τελικά, ποιος πλήρωσε το τηλέφωνο;

Το κατάστημα «Λογότυπος» το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.
Η κα Δραγούμη παρέλαβε το τηλέφωνο, χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες ότι το επέστρεψε, και δη σε κατάσταση «του κουτιού».

Αν λοιπόν με το φτωχό μου μυαλό αντιλαμβάνομαι σωστά, από το σκεπτικό της απόφασης προκύπτει ότι :
α) το κατάστημα «Λογότυπος», δηλαδή το ΑΠΘ, δηλαδή ένα ΝΠΔΔ, δηλαδή το Δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε το τηλέφωνο
β) πλην όμως δεν ζημιώθηκε το Ίδρυμα, κατά το δικαστήριο.

Συνεπώς με βάση την συνταγματική αρχή της ισότητας των Ελλήνων ενώπιον του νόμου και κάθε αρχής, εάν κάθε έλληνας φορολογούμενος, όπως ακριβώς η κα Δραγούμη, παρελάμβανε ένα i-Phone με δαπάνη του ΑΠΘ δεν θα ζημίωνε το Ίδρυμα.

Σπεύδω στο ΑΠΘ να παραγγείλω το τελευταίο μοντέλο με μνήμη 64 GB.
Υπόσχομαι ότι κατόπιν θα το δωρίσω σε γυναίκα ηθοποιό της αρεσκείας μου.

Με τιμή

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 23/05/2013 09:26:32

  Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα ώστε να φανατιζόμαστε με τέτοια ένταση. Ενώ όλοι δέχονται ότι το κινητό πράγματι το πήρε η ηθοποιός, ο αντιπρύτανης ισχυρίζεται ότι ο Πανεπιστήμιο ποτέ δεν το πλήρωσε στο κατάστημα, που της το έδωσε, υποτίθεται κατ' εντολή του. Αν αυτό είναι έτσι, και κανείς ποτέ δεν μας είπε ότι δεν είναι έτσι, τότε δεν τίθεται ζήτημα "απιστίας" και καλώς αθωώθηκε. Θα μπορούσε να του κάνει μήνυση το κατάστημα για απάτη ίση με την αξία του I-phone, αφού το κατάστημα είναι αυτό που έχασε, που αν καταλαβαίνω καλά είναι άσχετο νομικό πρόσωπο από το Α.Π.Θ. και απλώς στεγαζόταν εντός του Α.Π.Θ., εάν όντως ζήτησε από το κατάστημα να χαρίσει το κινητό.

  Όμως το ζήτημα του αν οι ενέργειες του αντιπρύτανη ζημίωσαν το κατάστημα είναι τελείως διαφορετικό. Αυτό είναι πρόβλημα του καταστήματος και όχι του Έλληνα φορολογούμενου. Εάν το κινητό δεν το πλήρωσε ποτέ το Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει ζημία, άρα δεν υπάρχει και απιστία.

  • Eva avatar
   Eva @ Διογένης 23/05/2013 11:01:44

   Μπερδευτηκα.
   Ποιος πληρωσε το τηλεφωνο δηλαδη?
   Το κατάστημα?

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Διογένης 23/05/2013 11:12:57

   1. Ο "Λογότυπος" ανήκει στην Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΑΠΘ.
   Γι’ αυτό και η ιστοσελίδα του βγαίνει από τον server του ΑΠΘ .

   h**p://logotypos.auth.gr/el
   "Καλωσήρθατε στο Λογότυπο. Βρίσκεστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ".   2. Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΑΠΘ (ΕΑΔΠ) ιδρύθηκε το 1994 με το Π.Δ. 349/94, το οποίο αποτελεί και το καταστατικό που διέπει τη λειτουργία της.

   Σκοπός της Εταιρίας είναι:

   Η αξιοποίηση και διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ΑΠΘ
   Η προώθηση της ορθότερης διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων, προς πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

   Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η ΕΑΔΠ εκχωρούνται σε αυτήν κατά χρήση με αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, και η αξιοποίησή τους γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και με άξονα το συμφέρον του ΑΠΘ.

   E: etairiaauth@ad.auth(.)gr
   h**p://eadp.ad.auth.gr


   3. Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΘ :
   h**p://www.auth.gr/units/3384
   Διεύθυνση: Λογότυπος Α.Π.Θ.
   Κτίριο Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή", Ισόγειο
   Πανεπιστημιούπολη 54124 Θεσσαλονίκη
   Τ: +30 2310 991193
   F: +30 2310 991195
   E: sales@logotypos.auth(.)gr
   h**p://logotypos.auth.gr

   «Στο κατάστημα Λογότυπος ΑΠΘ θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει η/υ, περιφερειακά η/υ, ηλεκτρικά είδη, είδη γραφείου, εκδόσεις και εργαστηριακά αναλώσιμα, αλλά και ένα σύγχρονο φωτοτυπικό κέντρο».


   4. Η διαχείριση του «Λογότυπος» εκ του καταστατικού της ΕΑΔΠ συνδέεται με τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του ΑΠΘ δηλαδή με τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο αντιπρύτανης δεν πλήρωσε το κινητό διότι αρχικά επιρρίφτηκε στα «λειτουργικά έξοδα ΑΠΘ» και (θα) επιβάρυνε το ΑΠΘ.

   Το κινητό δόθηκε, δες
   htt**p://tiny.cc/va1ixw

   «Εγώ εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη», είπε κατά τη δική του απολογία ο πρώην διευθυντής του καταστήματος «Λογότυπος».

   Με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και αφού ο αντιπρύτανης αρνιόταν την εντολή, πιθανόν τελικά το ποσόν κατέβαλε από την τσέπη του ο διευθυντής τους κατ/τος και έτσι δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απιστίας.

   Απλά, το έγκλημα υπήρξε ημιτελές διότι έλαβε δημοσιότητα.
   Σε κάθε περίπτωση το κινητό πληρώθηκε μέσω του "Λογότυπου", δηλαδή από δημόσιο φορέα, αλλά ταμειακά δεν υπήρξε «μαύρη τρύπα».
   Πανάρχαιη μέθοδος η επιστροφή των οπωρών προς ελευθέρωση των συλληφθέντων κλεπτόντων οπώρας.

   • Κώστας τουρίστας. avatar
    Κώστας τουρίστας. @ Προφήτης 23/05/2013 18:10:47

    ¨Αρα, καλά λέτε! Να πάμε όλοι να παραγγείλουμε την ίδια συσκευή, χωρίς να πληρώσουμε και χωρίς επιβάρυνση του ΑΠΘ, άρα του Κράτους...

 2. foros1 avatar
  foros1 23/05/2013 11:38:46

  σιγουρα και το τελευταιο ευρω του δημοσιου πρεπει να υπολογιζεται.
  η υποθεση αυτη ομως, μπροστα σε αυτές που περιμενει ο μεσος Ελληνας να ερευνηθουν, ειναι: "Εδώ καράβια χάνονται..βαρκούλες αρμενίζουν..."

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ foros1 23/05/2013 18:14:12

   Να μου επιτρέψετε.... Ναί! Κατ' αρχήν έτσι φαίνεται, όταν όμως στο πλαίσιο της Ισονομίας ζητήσουμε όλοι την ίδια συσκευή με τις ίδιες συνθήκες αγοράς όπως η Κα Δραγούμη, τότε το θέμα, απο.."βαρκούλες αρμενίζουν", γίνεται.."Εδώ καράβια χάνονται"...

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Κώστας τουρίστας. 24/05/2013 00:43:03

    Αν ήταν μάγκας θα αγόραζε ο ίδιος (με δικά του λεφτά) το τηλέφωνο και θα της το χάριζε επειδή είναι ωραία και την εκτιμά. Αλλά αυτός πήγε να μοστράρει το "αντιπρύτανης" και χωρίς δικά του λεφτά. Αν το έκανε ο μαγαζάτορας χωρίς δική του εντολή για να τον εκθέσει , πως αθωώθηκε και εκείνος; Να θυμηθούμε και παλαιότερες ιστορίες κλοπής πετρελαίου όπου παραπέμφθηκαν (δεν γνωρίζω αν αθωώθηκαν ) παλαιότερες πρυτανικές αρχές; Οτι γίνεται παντού γίνεται και στα πανεπιστήμια δυστυχώς.

 3. leak avatar
  leak 23/05/2013 11:39:57

  Νομίζω ότι όντως δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο. Υπό την έννοια ότι έχουν κλέψει τα κέρατά τους, οπότε ένα ψωρο-i-phone είναι σταγόνα στον ωκεανό.

  Εδώ ο κολλητός του πάντρεψε τη γραμματέα του και η δεξίωση έγινε σε ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτά τα κάνουνε ενώ οι εισαγγελικές αρχές "ψάχνουν" την κακοδιαχείριση.

  Αν, αύριο βάζαμε στην ψειρού όλους τους καθηγητές του ΑΠΘ (δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα ιδρύματα), λιγότεροι από δέκα καθηγητές θα τιμωρηθούν χωρίς λόγο.

  Ιδιωτικά πανεπιστήμια τώρα και δίδακτρα στα δημόσια. Έτσι, σε 5 χρόνια, το σάπιο αυτό πασοκικό κατεστημένο θα σταματήσει να μας ρουφά το αίμα.

 4. Αυτόπτης avatar
  Αυτόπτης 23/05/2013 14:08:51

  Έχω παρευρεθεί σε πολλά δικαστήρια που έχουν πολιτική χροιά τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη.
  Όπου ο κατηγορούμενος συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη "δεξιά", τη ΝΔ, τον φιλελευθερισμό, την πατρίδα, το έθνος κλπ, αντιμετωπίζεται στα Πρωτοδικεία από τις δικαστίνες ως σίχαμα, ενώ στα εφετεία στον 3ο όροφο, αρκετά χειρότερα από δολοφόνος παιδεραστής και βιαστής μαζί, ακόμη κι αν το αδίκημα αφορά μια αμφιλεγόμενη ανάθεση ασήμαντου έργου.
  Όπου ο κατηγορούμενος αποπνέει άρωμα σοσιαλιστή, προοδευτικού, αριστεριστή, αντεξουσιαστή, γίνεται διακριτός ο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΣ έρωτας δικαστών - κατηγορούμενου. Ακόμη και βομβιστές - κουκουλοφόροι - δολοφόνοι κλπ της "αριστερής θολοκουλτούρας" αντιμετωπίζονται με εξαιρετική συμπάθεια, στο στυλ "δεν θα το ξανακάνεις αγαπητέ μου, η κακιά ώρα σε έσπρωξε, άλλωστε το υπάρχουν δέκα αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες και ομολογία σου δεν σε ενοχοποιεί, γιατί σίγουρα σε πίεσαν να ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου και σε ταλαιπώρησαν στο αστυνομικό τμήμα, έτσι δεν είναι;".
  Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις κι αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας. Οι δεξιοί αντιμετωπίζονται ως "μιάσματα" που πρέπει να εξολοθρευθούν για να μη μολυνθεί η υγιής κρατικοδίαιτη σοσιαλιστική κοινωνία και οι αριστεριστές αθωώνονται με συνοπτικές διαδικασίες.
  Κάτι πρέπει να γίνει!

 5. ap avatar
  ap 23/05/2013 15:55:00

  ο άνθρωπος ήταν αθώος, πλήρωνε την αντίθεσή του στα νομοσχέδια, αθωώθηκε. Περαστικά στον Πρετεντέρη και τον Ευαγγελάτο.

 6. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 23/05/2013 22:03:50

  Για το τηλέφωνο καλώς αθωώθηκε αφού ξεμπροστιάστηκαν και περιμαζεύτηκε .
  Το γιατί την συνάντησε την ηθοποιό και της πρότεινε ή προσπάθησε να την πείσει να διδάξει!!!! στο ΑΠΘ (δικές του δηλώσεις όταν ανέκυψε το θέμα) θα το εξετάσει κανένα δικαστήριο; Έχει αρμοδιότητα ο αντιπρύτανης να συναντά (δεν γνωρίζω αν η συνάντηση ήταν ιδιωτική ή στο γραφείο του) ηθοποιό και να της προτείνει να διδάξει; Μαγαζάκι του το είπε; Δεν υπάρχουν διαδικασίες γι' αυτό (προκήρυξη , ενδιαφερόμενη , επιτροπές κλπ) και αποφάσισε ο ίδιος ; Υποθέτω το σκεπτικό του αλλά δεν μπορώ και να το αποδείξω.

 7. zeladon avatar
  zeladon 25/05/2013 17:04:11

  Αυτό που δεν μάθαμε στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι, εάν τα λεφτά του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.