#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάντων μέτρον άνθρωπος

Δυο άνθρωποι

Ο κ. Θωμάς ΛιακουνάκοςΞεκίνησε να απασχολεί τη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια εκείνης της μοιραίας δεκαετίας, του '90. Όπως και μια σειρά άλλοι, μερικοί από τους οποίους ήταν προχθές στον Ρέμο για να ξεκινήσουν ένοπλα, με σαμπάνιες, την νέα Εθνική Αντίσταση κατά Σόιμπλε και Γερμανών.

Το ευρύτατα πλέον σχολιασμένο, όσο και ρυπαρό, κύκλωμα δημιουργίας εγχωρίων διασημοτήτων, ζητούσε εναγωνίως “λαμπερά” ονόματα για να τα χρίσει αριστοκρατία των “αναγνωρίσιμων”. Καλλιτέχνες, αθλητές, αλλά κυρίως πάσης δραστηριότητας επιχειρηματίες υπήρξαν οι εκλεκτοί.

Ήταν επίσης η εποχή της σχεδιασμένης απενοχοποίησης του πλούτου. Για να σπαταλάς σε δημόσια θέα έπρεπε ταυτόχρονα να έχεις πείσει τους κοινούς θνητούς ότι είσαι χρισμένος με  “γαλαζοαίματο” προνόμιο στην δημιουργία πλούτου, συνεπώς σού αξίζει η “βασιλική” ζωή που ανενδοίαστα απολαμβάνεις.

Απενοχοποίηση, κόντρα στην μέχρι τότε κρατούσα, κοινή σοφία που όριζε ότι γεννήτορες του μεγάλου πλούτου δεν είναι η σκληρή εργασία ή η διανοητική ισχύς, γιατί τότε οι πλουσιώτεροι θα ήταν χειρώνακτες ή ιδιοφυΐες, αλλά τρεις, οι ίδιοι προαιώνια : Κλοπή, Αρπαγή, Πόλεμος.

Ο κ. Λιακουνάκος έγινε γνωστός για  πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριοποίηση. Από αεροπορική εταιρεία, που έκλεισε, μέχρι τις κλινικές Euromedica, κατασκευαστικές, ακόμα και εμφιάλωση νερού. Με αποτελέσματα ελεγχόμενα για την αποδοτικότητα.
Αλλά το κύριο επιχειρηματικό αποτύπωμα που άφηνε στη δημόσια σφαίρα ήταν “οπλικά συστήματα”. Οι ευθείς, το έλεγαν “έμπορος όπλων”. Μια άλλη του κοινωνική ιδιότητα, κουμπάρος του μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ.

Στον κόσμο του Lifestyle, πέρα από την προσωπική του “λάμψη” και συνεντεύξεις στην νυν “Πασσιονάρια” της ΕΡΤ κα Έλλη Στάη, ο κ. Λιακουνάκος υπήρξε γνωστός ως μόνιμος συμπαίκτης τάβλι του κ. Κόκκαλη στη Μύκονο. Και βεβαίως για την συμβία του, σταθερή αγαπημένη των κοσμικών στηλών.

Η μικρή εισαγωγική παρουσίαση έγινε για να καταλήξουμε στο γεγονός ότι ο κ. Λιακουνάκος διώκεται  για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε απιστία καθώς και απιστία κατά συνέργεια μαζί με 18 ανώτερους αξιωματικούς του στρατού, μέλη επιτροπών προμηθειών.

Η προμήθεια, για την οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις, αφορούσε την ηλεκτρονική υποδομή για την πρόκληση σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες του εχθρού.

Επρόκειτο για 18 «παρεμβολείς» και 11 κέντρα ακροάσεων, και σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Στον επιχειρηματία δόθηκε προκαταβολή 35 εκατομμυρίων χωρίς να παραδοθεί ποτέ το έργο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το δημόσιο δεν έκανε τις απαιτούμενες, ως όφειλε, ενέργειες, αντίθετα η εταιρεία προσέφυγε σε διαιτησία και κατάφερε μάλιστα να την κερδίσει, αναγκάζοντας το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια είχε ανατεθεί το 2001.


Η εισαγγελεύς κ. Πόπη Παπανδρέου

Αυτή που άσκησε την ποινική δίωξη στον κ. Λιακουνάκο. Στέλεχος της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς. Νεότατη και αποδεδειγμένα πλέον ικανότατη. Ήταν η ίδια που “τύλιξε” σε κάπου 1500 σελίδες κατηγορητηρίου όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Τους δούκες και κόμητες των αγωνιστικών χώρων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως οι κ.κ. Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος έχει αποφυλακιστεί και η όλη υπόθεση, από πλευράς δικαστικής προόδου, αφήνει την εντύπωση ότι καρκινοβατεί, αλλά ελπίζουμε ότι η δυναμική εισαγγελέας δεν θα απολέσει στο παραμικρό την απαραίτητη για το μέλλον της χώρας αποφασιστικότητα της.

Ένας γεωπολιτικός αναλυτής είχε γράψει το εξής : Μην φανταστείτε ότι τα έθνη σε παρακμή “βγάζουν κέρατα”. Θέλοντας να δηλώσει ότι δεν αποκτούν ένα εξωτερικό χαρακτηριστικό δηλωτικό της κατάστασής τους, ότι συνεχίζουν να ζουν, πολλές φορές σαν τίποτα να μην συμβαίνει.

Αυτό που συμβαίνει στην παρακμή, αυτό που συνέβη στην Ελλάδα, ήταν ότι άνθρωποι-φορείς του απαραίτητου για να λειτουργήσει η κοινωνία ήθους δεν μπορούσαν να αναδειχθούν σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας, οι πόρτες ήταν κλειστές και οι θέσεις κατειλημμένες από διεφθαρμένους. Με αποκλειστική βέβαια ευθύνη των κυβερνώντων.

Μόλις χθες και ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος εκείνος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, δήλωσε ότι οι πολιτικοί κάλυπταν επώνυμους φοροφυγάδες, καθώς και ότι “τα τελευταία 30 χρόνια δεν έγινε τίποτα και έτσι κληρονομήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα” - και μετά ασχολούμεθα με το αν η κρίση φέρει το ονοματεπώνυμο “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Η κα Πόπη Παπανδρέου όμως επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν στη χώρα ζωτικές δυνάμεις που μπορούν, αν εξουσιοδοτηθούν, να συνεισφέρουν σε μια πορεία ανάκαμψης.
Και σε αντίθεση με το αξίωμα “πάντων μέτρο χρήμα”, κραταιό από το ΄90 και εντεύθεν, επαναφέρει στην επικαιρότητα, στέλνοντας τον κ. Λιακουνάκο στο ακροατήριο, την αιώνια ελληνική αλήθεια : “Πάντων μέτρον άνθρωπος”.

Και όχι μόνο. Στέλνει επίσης το τόσο απαραίτητο μήνυμα :
Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/07/2013 09:48:07

  Φίλε Προφήτη απλά μας δουλεύουν με δημοσιογραφικές φωτοβολίδες.
  Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ομολογήσει μαύρο χρήμα: Τσουκάτος πχ ...ΚΑΙ;
  Μιλάει ο ...ΙΟΒΕ; έχει κλείσει έναν όχι παραπάνω έναν μέσα από τη λίστα Λαγκαρντ; έχει κατασχέσει ένα € από τους καταγεγραμένους στη λίστα;...μπα ασχολείται με το Μέγαρο πχ...γιατί από τα τελευταία 30 χρόνια που απλά έγραφε εκθέσεις το ένα διοικεί και πχ 2 ....ούτε το βεβαιωμένο / δηλωμένο ΦΠΑ δεν έχει εισπράξει το Υπουργείο του....ασχολούνται όλοι με το δημόσιο με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα όταν η Τρόικα εδώ και 4 χρόνια μιλά για τη φοροδιαφυγή....
  Δικάζεται ο Τσοχατζόπουλος; ΚΑΙ; δεν υπήρχαν επιτροπές διαγωνισμών; παραλαβών; ΥΔΕ; υπάλληλοι και προϊστάμενοι εμπλεκόμενοι; ...μπα μόνος τα έκανε όλα....αλλά αν αρχίσει από τις ρίζες και αρχίσουν να μιλούν;


  ΥΓ

  & χωρίς να θέλω να θίξω τον θεσμό της δικαιοσύνης αν λειτουργούσε σωστότερα δεν θα είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Ιθαγενής 27/07/2013 14:30:07

   Η Δικαιοσύνη λειτουργεί υπό μεικτό καθεστώς. Σε χαμηλά επίπεδα διαθέτει αυτονομία, εκεί επιτελείται ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων γι'αυτό και δεν χρειαζόμαστε Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο στην Ελλάδα θα κάνει το πολίτευμα ακόμα αυταρχικότερο.
   Αλλά τα υψηλά κλιμάκια βρίσκονται υπό τον, έστω χαλαρό, έλεγχο της Εκτελεστικής εξουσίας, μην κρυβόμαστε, από την οποία άλλωστε ορίζονται. Το Μνημόνιο, βγήκε συνταγματικό.
   Οι εισαγγελείς, πρέπει να έχουν την κάλυψη και την έγκριση της ύπατης εξουσίας για να στείλουν μεγάλα ονόματα στη φυλακή. Τόσα χρόνια δεν γινόταν τίποτα, ήταν όλοι στο απυρόβλητο. Να λέγονται όποια σωστά γίνονται και να πιστώνονται.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Προφήτης 27/07/2013 19:26:58

    θέλουν να με πείσουν; που είναι η αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης; που είναι το αναδρομικό Πόθεν Εσχες; ….λόγια λοιπόν. Φωτοβολίδες που είναι χρήσιμες μεν παροδικές δε

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/07/2013 11:04:43

  Πολύ σημαντικό να δουλεύουν οι δικαστικοί με ήθος και θάρρος. Αλλιώς να παραιτούνται. Διαφορετικά έχουν άμεση ευθύνη που φτάσαμε στο χάλι που είμαστε ως κράτος. Οι αυτεπάγγλετες διώξεις έπρεπε να είναι στην ημερήσια διάταξη εδώ και 30 χρόνια με όσα γίνονταν. Το ότι δεν ήταν, αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι δικαστικοί που υπέκυπταν (και πολλοόι εξ αυτών υποκύπτουν ακόμη) σε πιέσεις. Πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι έχουν τεράστιο μέρος της ευθύνης. Και μαζί όσοι εκ των ψηφοφόρων πιστεύαμε τα ψέμματα των ΜΜΕ και των προεκλογικών υποσχέσεων, βεβαίως-βεβαίως...

 3. ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ 27/07/2013 11:16:37

  *Και όχι μόνο.Στέλνει επίσης το τόσο απαραίτητο μήνυμα
  Υπάρχουν δικάστες στην Αθήνα *

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ? ? ? ?

  ΟΜΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  ( Πληροφορίες μέσω Ιντερνετ )
  ΄ ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ 27/07/2013 14:17:35

   Η ρήση θέλει να θυμίσει την πρωτότυπη που έμεινε στην ιστορία σαν πρότυπο πίστης στη λειτουργία των θεσμών.

   Στην Πρωσία του 18ου αιώνα ο Φρειδερίκος ο Μέγας είχε τα θερινά του ανάκτορα κοντά στο Πότσδαμ. Δίπλα σε αυτά υπήρχε ένας ανεμόμυλος που έκανε θόρυβο και διατάρασσε τη γαλήνη του βασιλιά ο οποίος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έτσι, ο Φρειδερίκος κάλεσε το μυλωνά και απαίτησε να του πουλήσει τον ανεμόμυλό του.

   Όταν αυτός αρνήθηκε, ο βασιλιάς απείλησε ότι θα πάρει το μύλο με τη βία. Η απάντηση του μυλωνά ήταν παροιμιώδης:
   «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

 4. αρχιμηδησ1 avatar
  αρχιμηδησ1 27/07/2013 13:45:03

  Είναι γεγονός οτι τώρα τελευταία κάποιοι εισαγγελείς ξεκινάνε μια τίμια προσπάθεια να αποδώσουν δικαιοσύνη. Δυστυχώς το αποτέλεσμα όπως διαπιστώνει και ο αρθρογράφος: "Ο κ. Μπέος (και ο Ψωμιάδης)έχει αποφυλακιστεί και η όλη υπόθεση, από πλευράς δικαστικής προόδου, αφήνει την εντύπωση ότι καρκινοβατεί", είναι πάντα απογοητευτικό.
  Εκείνο όμως που βγάζει μάτι στην ταλαίπωρη χώρα μας είναι οτι κανείς και καμμία εισαγγελέας δεν τόλμησε να ψάξει άστω και 1 (ένα) άτομο απο τα 2000 της λίστας Λαγκάρντ που βαρύνονται με υποψία μεγάλης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος, μετά απο επίσημη καταγγελία της Γαλλικής κυβερνήσεως, η οποία απο την αντίστοιχη δική της λίστα απεκόμισε μερικά δισεκατομμύρια υπέρ του Γαλλικού λαού.
  Πως να μην σκεφτούμε οτι οι "επιτυχίες" των εισαγγελέων μας είναι επιλεκτικά ανώδυνες, αφου δεν καταλήγουν σε κανένα όφελος για τα θύματα?

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ αρχιμηδησ1 27/07/2013 14:05:26

   Κάποια από τα άγνωστα πρόσωπα στη Λίστα Λαγκαρντ υπέκρυπταν πολιτικά πρόσωπα. Κοινώς, ήταν αυτό που λέμε "μπροστινοί" ή "βιτρίνες" για μίζες πολιτικών, οι οποίες είχαν κατατεθεί στο όνομά τους. Αν "σκαλίζονταν" τα άγνωστα ονόματα θα γινόντουσαν οι συνδέσεις. Και θα έτριζε το πολιτικό σύστημα.

 5. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 27/07/2013 14:22:48

  Λιακουνάκος: Αυτοί που κάνουν "πλάτες" στους τύπους όπως ο Λιακουνάκος πότε θα διωχτούν?...
  Πόπη Παπανδρέου κ.α. έντιμοι νεαροί εισαγγελείς: Μακάρι να τους αφήσουν να προχωρήσουν...δυστυχώς λίγοι κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Αιρετικός 27/07/2013 14:35:11

   Γράφω και στον Ιθαγενή παραπάνω, οι εισαγγελείς έχουν "πράσινο φως", και αυτό πιστώνεται στον πρωθυπουργό. Από το 2001 γιατί δεν είχε γίνει αυτό που γίνεται σήμερα; Μπορεί αυτά που γίνονται να είναι λίγα, αλλά καλό είναι να επισημαίνονται.

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Προφήτης 27/07/2013 14:39:55

    Ξέρετε σε μία δημοκρατία οι εισαγγελείς και οι έφοροι δεν χρειάζονται "πράσινα φώτα" για να κάνουν την δουλειά τους...Ο Πρωθυπουργός κλπ. είναι βέβαια προς έπαινο, αν δεν σήκωσαν το τηλ. να ανάψουν "κόκκινο φως"...

 6. konstantinos avatar
  konstantinos 27/07/2013 15:31:38

  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται. ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρώτα από όλα ΠΟΛΙΤΙΚΌ . Δικαστές τίμιοι υπήρχαν πάντα αλλά είχαν τα χέρια τους δεμένα. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα αφήσει τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους.Θα πρεπει να τους παρέχει όλα τα μέσα για να επιτελέσουν το έργο τους και να υπάρξει μια ηθική ικανοποίηση στο λαό.
  Η δικαιοσύνη έχει τεράστιο έργο να κάνει.Τριάντα χρόνια ασυλίας όλων αυτών των λαμογιων και των συνεχών τους .
  Ο Σαμαράς πρέπει να τους παρέχει στήριξη και να αφήσει τους δικαστές να αποδώσουν δικαιοσύνη που τόσο έλειπε από την χώρα μας.Σε διαφορετική περίπτωση οι πολίτες θα απευθυνθούν στην χρυσή αυγή και το σύριζα αναγκαστικά και χωρίς να συμφωνούν με επιμέρους θέσεις αυτών των κομμάτων.
  Συγχαρητήρια στην κυρία εισαγγελέα και σε όλους τους δικαστές που κάνουν την δουλειά τους, έχουν την στήριξη της πλειοψηφίας του λαού.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/07/2013 16:10:30

  Συμφωνώ απολύτως, αλλά συζητάμε επί υπαρκτών όχι επί ανύπαρκτων συνθηκών. Η Κλεπτοκρατία δεν είναι Δημοκρατία.

 8. τέστε avatar
  τέστε 27/07/2013 18:41:12

  Ένα πολύ καλό άρθρο
  Η δικαστική ανεξαρτησία στην ελληνική έννομη τάξη http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=4&mid=1096&mnu=1&id=1352

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/07/2013 22:22:56

  Είναι θέμα για το οπoίο έγραψα αλλού, αλλά αφού "έσκασε" κρατήστε 3 - 4 διάσπαρτα ονοματάκια και τα ξαναλέμε:
  Leopard-2 (αντιπρόσωπος στην Ελλάδα Θ.Λ.) , τύπος άρματος της εταιρειας Krauss Maffei Wehrtechnik (KMW).
  Karlheinz Schreiber, έμπορος όπλων και χρηματοδότης τοων "Χριστιανο"δημοκρατών: ¨Αυγουστο του 2009 ο φυγόδικος παραδόθηκε απο τις Καναδικές στις Γερμανικές αρχές. Μάιο 2010 καταδικάστηκε απο δικαστήριο του Άουγκσμουργκ σε 8 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή ύψους 7,3 εκατ. ευρώ (σας θυμίζει άλλη προσωπικότητα;). Από τον Μάιο του 2012, για λόγους υγείας, είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, με εγγύηση.
  Franz Josef Strauß, παλιός πρωθυπουργός της Βαυαρίας.
  Wolfgang Schauble, γνωστός.
  Hans Kristian Ströbele, νομικός και βουλευτής Βερολίνου.
  Brian Mulroney, πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
  Stephen Harper, σημερινός πρωθυπουργός του Καναδά

  Μια αλυσίδα Ελλήνων υπουργών άμυνας 1998 - 2012.
  Και ένα Ελληνικό άρθρο (προς το παρόν):
  h**p://www.newsbomb.gr/politikh/story/124008/xananoigei-o-fakelos-me-tis-mizes-ton-leopard---2#ixzz2a3u17yyn

  Έχουν ενδιαφέρον και σασπένς, κρατήστε τα αυτά και τα ξαναλέμε.

 10. charoulisN avatar
  charoulisN 28/07/2013 19:33:30

  Μαζεύτηκαν κάποιοι "ειδικοί" γ.γ. εξοπλισμών που δεν υπέγραφαν για πολλά χρόνια συμβάσεις ούτε για βίδες. Οι εντολές που είχαν ήταν σαφείς από τα αφεντικά τους στο Βερολίνο. Παράλληλα, εμφανίζονταν ανά διαστήματα και κάποιοι "έλληνες" στρατιωτικοί και έβγαζαν άχρηστα ελληνικά αμυντικά συστήματα στους ελέγχους αξιολόγησης, γιατί είχαν σαφείς εντολές από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Γνωστή εταιρία έχει κατηγορηθεί από τον ελληνικό τύπο και διάφορους "ειδικούς¨ για το γεγονός ότι τα προϊόντα της δεν φημίζονταν για την ποιότητά τους κλ.π. Η ίδια εταιρία κτυπάει υποκατασκευαστικά διαγωνισμούς αμερικάνικους ή νατοικούς. Αλλού είναι λοιπόν το πρόβλημα, δηλαδή στο ποιος έχει το πεπόνι και το μαχαίρι. Άρα τι να μας πει η κάθε εισαγγελέας, για τα 80 εκατομμύρια ευρώ ζημιά του ελληνικού δημοσίου -στην ουσία δεν υπάρχει- γιατί το ελληνικό δημόσιο πάγωσε τη διαδικασία, για τα ηλεκτρονικά συστημάτα ακρόασης-παρακολούθησης. Για τα Γερμανικά υποβρύχια η ζημιά είναι πάνω από ένα (1) δισ. ευρώ, με πρώτο υπεύθυνο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης "Βενιζέλο". Απλή αναδιανομή θα γίνει (Όλοι οι επιχειρηματίες (φιλοαμερικανοί) που δεν είναι δικοί τους θα μπαίνουν φυλακή ή θα απειλούνται με φυλάκιση αν δεν υπακούουν) για να τα "κτυπήσουν" όλα οι γερμανοί. Βάζουν "δημοσιογράφους" να διαδίδουν ότι το μεταχειρισμένο υλικό είναι άχρηστο, βλέπε δωρεάν παραχώρηση από αμερικανικά αποθέματα και το αληταριό των Αθηνών να μη βρίσκει κονδύλια να τα φέρει στην Ελλάδα. Άκουσον - άκουσον 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους έχοντας και το δουλικό πολιτικό προσωπικό που τους εκπροσωπεί, καιρός να κάνουμε και εμείς τη δικιά μας.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ charoulisN 28/07/2013 20:26:14

   Δεν υπάρχουν "φιλοαμερικανοί" ή "φιλογερμανοί" επιχειρηματίες. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Γερμανία, ούτε στον ...Καναδά. Το χρήμα (και πιο πολύ το μαύρο) δεν ξέρει απο σύνορα.
   Άν παρακολουθήσεις τι έγινε με τον Karlheinz Schreiber, τα Leopard, τον Brian Mulroney και την εδώ αλυσίδα "αρμοδίων" που αρχίζει από τον Τζοχατζο, θα καταλάβεις. Γι αυτό τα έδωσα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ charoulisN 28/07/2013 20:32:18

   Ο συγκεκριμένος Έλληνας επιχειρηματίας αντιπροσώπευε "επίσημα" τα Leopard, κατασκευής σε Γερμανικά εργοστάσια - με μπόλικα Τσέχικα εξαρτήματα της Skoda. Αλλά φρόντιζε να κοτσάρονται πάνω τους Αμερικάνικα ηλεκτρονικά συστήματα τηλεανίχνευσης, σκόπευσης και καθοδήγησης των βλημάτων, με Κινέζικο βασικό hardware και ..Ινδικό software βεβαίως βεβαίως.
   Και τα Αμερικάνικα, δικής του αντιπροσώπευσης ήταν.
   Σημειωτέον, μερικοί διαβάζαμε και το παλιό, έντυπο "Αντί".

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 29/07/2013 00:24:26

  Διαβάζοντας το άρθρο και τα σχόλια και γνωρίζοντας όπως όλοι μας τα γεγονότα,
  μπορώ να συμπεράνω ότι η Ελλάδα τελούσε υπό καθεστώς κατοχής διεφθαρμένων ελίτ.
  Προτιμώ την Τρόικα και τον Σόιμπλε.
  Οι πολέμιοι της Τρόικα είνα κύρια οι νοσταλγοί της Δικτατορίας της διεφθαρμένης πολιτοκοοικονομικής ελίτ που μάστιζε τη χώρα και διέφθηρε κάθε αξία μετατρέποντάς σε απέραντο οίκο ανοχής.
  Μεγάλοι βγελυγμία μου προκαλούν οι δικολάβοι, αυτό το άχρηστο επάγγελμα και οι σύλλογοί τους που πιπιλίζουν την καραμέλα του Δικαίου και της συνταγματικότητας!
  Οταν γνωρίζουν ότι η χώρα δεν πλοιροί τους όρους του Αστικού Κράτους Δικαίου.

 12. popaia avatar
  popaia 29/07/2013 00:50:08

  Μα βρε Charoulis, εσύ το παρατράβηξες. Δηλαδή ο Λιακουνάκος είναι περίπου θύμα διώξεων;! Ως φιλοαμερικανός κι όλας; Ούτε τρολ δε θα τα σκεφτόταν αυτά.
  Κατ' αρχήν το μοντέλο Λιακουνάκος είναι τόσο απεχθές που και τίποτα να μην έχει φάει, δεν έχει σημασία. Χίλια μπράβο στην κ. Πόπη Παπανδρέου που τον έστειλε.
  Μπράβο και στον Προφήτη που έχει καταλάβει την πολύ μεγάλη σημασία της επιβράβευσης και του ελάχιστου καλού. Στην κατάστασή μας δεν γίνεται αλλιώς.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/07/2013 02:27:08

  Τουλάχιστον ο Karlheinz Schreiber πιάστηκε και εκδόθηκε στη γενέτειρα για φοροδιαφυγή.
  Σαν τον ένδοξο Άλ Καπόνε.
  Πφφ, για "απιστία"...
  très banal

 14. charulisN avatar
  charulisN 29/07/2013 06:38:54

  Καταρχάς άσε τους χαρακτηρισμούς. Δεύτερον αν πιστεύεις ότι η "Δικαιοσύνη" είναι ανεξάρτητη δεν χρειάζεται να συνεχίζεις να διαβάζεις την απάντησή μου. Μια δικαιοσύνη που δικάζει -με υπερβολικές ποινές- με βάσει τις άνωθεν οδηγίες και του τι λέει η κοινή γνώμη, τι στιγμή που με δική της ευθύνη εγκληματίες ''καθαρίζουν'' με μικρές ποινές. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τουλάχιστον λογιστικά ένα "σκάνδαλο" 80 εκατομμυρίων που την ευθύνη την έχει το ελληνικό δημόσιο -γιατί πάγωσε την διαδικασία- με ένα σκάνδαλο άνω του (1) δισ. ευρώ βλέπε υποβρύχια με αρχηγό -του σκανδάλου- τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Βενιζέλο) δεν φταίω εγώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.