#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2011 23:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάνε να μας αποβλακώσουν τελείως..."Ανεβαίνει απειλητικά η στάθμη της θάλασσας..."

Το είδα αρχικά στο citypress, με τίτλο " η Ελλάδα βυθίζεται". Μετά το είδα σε πληθώρα ιστοσελίδων ποικίλης ύλης, και μία που ασχολείται με τον καιρό και τα σκουπίδια στις παραλίες. Πάντα το φοβόμουν και, τώρα, ανεβαίνει απειλητικά η στάθμη της θάλασσας. Το είπε το Espresso.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso της Κυριακής πολύ σύντομα κινδυνεύουν να καλυφθούν από νερό παραλίες και παράκτιες περιοχές της χώρας.Η υπερθέρμανση του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου), οι απότομες και ακραίες κλιματικές αλλαγές, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας, οι κυματικές υπόγειες καταιγίδες, οι κακοτεχνίες των λιμενικών έργων, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η βάναυση παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα στην ισορροπία του οικοσυστήματος και η διάβρωση από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που τα επόμενα εκατό χρόνια, θα οδηγήσουν στην αλλαγή του χάρτη όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Κοινώς, σώβρακα, γραβάτες, βούρτσες κλπ.

Ο συγγραφέας αυτού του μαργαριταριού που μπλέκει αμμοληψίες, λιμενικά και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έγινε διαδικτυακά διάσημος. Όλη η Ελλάδα μιλάει για αυτόν και την ...ανακάλυψή του. Κάτι σαν το χθεσινό Ούφο πάνω από την Ιερουσαλήμ.

Ο κύριος Δουκάκης αναφέρει πραγματικά περιστατικά τεκτονικής προέλευσης (εάν είναι Κρητικός, θα ξέρει και τα Φαλάσαρνα που έχουν βυθιστεί, ή έχουν αναδυθεί... δεν έχει σημασία), διάβρωσης, υφαλμύρωσης, που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την δήθεν άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω δήθεν φαινομένου θερμοκηπίου. Και ενώ διεθνώς αυτό το φαινόμενο μάλλον τέλειωσε, η σχολή των παπαγάλων στην Ελλάδα φαίνεται ότι το χρειάζεται για να δικαιολογήσει την αύξηση στην Οριακή Τιμή Συστήματος του ΔΕΣΜΗΕ.


Αυτό με το U.F.O. πάνω από την Ιερουσαλήμ το πήρατε χαμπάρι; Σκοτώνει και τις πολικές αρκούδες της ...Ανταρκτικής. Λιώσιμο των πάγων και λιμενικές κακοτεχνίες! Και εξωγήινοι.

Όπως ήδη είπα στον φίλο citypress, όπου είδα αυτή την συνταρακτική ερευνητική άποψη,
κατέβηκα στην Παραλία, ρώτησα κανέναν-δύο εφοπλιστές που έχουν παραθαλάσσια, εάν μου τα πουλάνε, τώρα που ανεβαίνει απειλητικά η στάθμη της θάλασσας, και με ...πέταξαν έξω. Το δοκίμασα και με την μονάδα LNG έξω από την Αλεξάνδρεια, ίδιος τζίφος!


Για την στάθμη της θάλασσας που ...ανεβαίνει, είχα ξαναγράψει τον Νοέμβριο. Μόνο που τότε απλά ....ανέβαινε, ενώ τώρα ανεβαίνει απειλητικά! Πάνε να μας αποβλακώσουν.


http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/02/2011 23:30:24

  κι εκει που μενω εγω στην παραλια, ολο πεφτουνε οι τιμες...

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2011 23:37:11

  Καλά φωτεινή, όταν είναι μείον 15% που έλεγε κάποιος ξένος... Όταν τα ακίνητα είναι -30%, τότε θα έχουμε πιάσει πάτο. Φωτεινή εάν έρθει κανείς να σου πάρει το ακίνητο λόγω φαινομένου θερμοκηπίου, στείλτον σε μένα.

  Εν τω μεταξύ, εγώ έχω πάθει το εξής. Βλέπω αυτά που σκαρφιζόμαστε η παρέα των αντριΠράσινων αρχιοπέρυγων, και γελάω. Δηλαδή η Εσπρέσσο δεν παιζεται. Τι Εστία και Ναυτεμπορική... Ο κόσμος θελει ενοχές και στενά φορέματα (και ο Π-Π είναι κρυωμένος και τον έχουμε χάσει)

 3. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 08/02/2011 23:44:22

  Α, μάλλον αυτοί διάβασαν με μεγάλη καθυστέρηση το βιβλίο του Γκορ. Ή τα γυμνάσματα του Σβαρτσενέκερ στη κλιματολογία.

  Η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε τα τελευταία 10000 χρόνια, μετά το λιώσιμο των παγετώνων, με μέσο όρο 1.2 μέτρα τον αιώνα. Φυσικά η άνοδος είναι επιβραδυνόμενη. Αν προβληθεί η άνοδος αυτής της δεκαετίας στον αιώνα, τότε θα δώσει άνοδο 25-26 εκατοστών, ενώ τον περασμένο αιώνα ήταν 21 εκατοστά. Άρα τίποτε τρομακτικό. Ο απατεώνας Γκορ "προέβλεψε" άνοδο 7 μέτρων! Και πήρε νόμπελ.

  Ληγμένα μας σερβίρουν εδώ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Professor Moriarty 09/02/2011 00:05:57

   Εδώ ο Ομπάμας πήρε με το που κάθησε. Ή Νέα Γερμανική ηγεμονία. Να δεις πως μάζεψαν ένα σωρό νομπελίστες (ασχετους με κλιματολογίες) αλλά τους έβαλαν βιτρίνα σε οργάνωση. h++p://www.nobel-cause.de/

   Made in Germany είναι η άσκηση και αρνούνται να το πάρουν χαμπάρι οι υπερατλαντικοί, και αντίθετα καλλιεργούν αντιρωσικά ... Όπως εδώ καλλιεργούν αντιαμερικανικά. Η πιο σιωπηλή και ανύπαρκτη σήκρετ σέρβις. Ντόϋτς.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ archaeopteryx 09/02/2011 01:11:15

    Χμ, πράγματι η καλύτερη μυστική υπηρεσία είναι αυτή η οποία δεν αποτέλεσε καν θέμα για κατασκοπική παραφιλολογία.

    Έριξα μια ματιά στα πρακτικά του συμποσίου και πρώτα κοίταξα την ομιλία του Murray Gell-Man που είναι βαρύ όνομα στην σωματιδιακή Φυσική. Λέει μεταξύ άλλων:

    3. An economic transition to a situation where growth in quality gradually replaces growth in quantity, while extreme poverty, which cries out for quantitative growth, is alleviated. The economic transition must, of course, involve what economists call ‘the internalization of externalities’. Prices will have to come much closer to reflecting true costs, including damage to the future.

    Η οικονομία σαφώς δεν είναι η ειδικότητά του. Προφανώς το τελευταίο είναι προτροπή για επιβολή μεγάλου φόρου σε σχεδόν κάθε βιομηχανικό προϊόν. Με ποια μέθοδο και με ποιές αξιωματικές παραδοχές θα εκτιμάται το κόστος της ζημιάς του μέλλοντος; Όλο αυτό είναι η εισαγωγή μιας νέας μεταφυσικής.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Professor Moriarty 09/02/2011 01:46:02

     μα όλο είναι μεταφυσικό. Δεν έχω πρόβλημα με τα externalities. Με τον κεντρικό σχεδιασμό έχω.

     Σαφώς και έχει externalities στην Πτολεμαϊδα. Και στην Χιλή. Και στην Αφρική. Σε άπειρο κεντρικό σχεδιασμό για το καλό του κόσμου τα αναθετεις όλα αυτά στον ...ΟΗΕ; Στο τέλος της ημέρας πάλι συμφέροντα θα παίζουν.

     Λέει το κλασσικό πράσινο ποίημα. Λίγο κοινωνική δικαιοσύνη και το damage to the future. Μου θυμίζει σωτηρία ψυχής. Για κάνε ότι ζεις στην Μεσόγειο τον 3 ή 4 αιώνα, ή αργότερα; Πόσο κομμάτι του φεουδαρχικού ελέγχου είχε "σωτηρία ψυχής";'

     Την στιγμή που πετάμε την λογιστική κοστολόγηση και πάμε σε μεταφυσική κοστολόγηση, την βάψαμε: Σκοτεινοί αιώνες. Αυτό είναι η Νέα Τάξη. Το τέλος της ψευδαίσθησης της Ελευθερίας. Έχει ξανασυμβεί. Και, παρασύρει και την επιστήμη.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ archaeopteryx 09/02/2011 02:41:40

      Η ελευθερία θα αποτιμάται ως negative externality, υποθέτω.

      Εγώ αποδέχομαι ότι όλα τα συστήματα έχουν έναν μεταφυσικό πυρήνα, ακόμη και τα πιο "ορθολογικά". Ωστόσο, εδώ πιστεύω ότι εισάγεται μία θεολογικού τύπου μεταφυσική. Γι αυτό είναι και επικίνδυνοι. Η συζήτηση θα γίνεται με όρους Καλού και Κακού. Εισάγεται το νέο προπατορικό αμάρτημα: η καταστροφή της φύσης. Υπαρκτή. Αλλά μέσα σε αυτή τη μεταφυσική η φύση γίνεται μία εικονική πραγματικότητα. Και καθαγιάζεται το πλέον αφύσικο. Και εισάγεται μία ακόμη χειρότερη αμετροέπεια, μία νέα ύβρις, που ακούει στο όνομα global control.

      Προτιμώ την αρχαιοελληνική μεταφυσική που βασίζεται στην έννοια της Ύβρεως και τον μηχανισμό δίκης και ισορροπίας που συνεπάγεται....

 4. φωτεινη avatar
  φωτεινη 08/02/2011 23:53:09

  καλα ,τωρα με τη επικειμενη διαπλανητικη επιθεση εξωγηηνων μπροστα μας, που βρισκουνε το κουραγιο κι ασχολουνται με το επιπεδο της θαλασσας δεν μπορω να καταλαβω.χανομαστε ,τοπε και η πραβντα...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ φωτεινη 09/02/2011 00:01:54

   διαλέγεις: Η καταστροφή από την ...θάλασσα, ή πεντικιούρ με ροδοπέταλα. Αυτό εννοούν οι σοφοί όταν λένε "χάνεται η μεσαία τάξη"

 5. φωτεινη avatar
  φωτεινη 09/02/2011 00:21:41

  για τις καλλυντικες και θεραπευτικες ιδιοτητες των ουρων ,δεν εχουνε ακουσει ακομα τιποτα?η περιμενουμε στο επομενο ρεπορταζ?

 6. RYaN avatar
  RYaN 09/02/2011 01:36:18

  To 2020 η ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει την ικανότητα παραγωγής του. Τότε η τιμή θα ξεφύγει στα ύψη και η οικονομία θα βυθιστεί σε πρωτοφανή κρίση (πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει τώρα). Υπάρχει ανάγκη να δικαιολογηθούν τα έξοδα για τις νέες πηγές ενέργειας που θα αντικαταστήσουν κατά ένα μέρος το πετρέλαιο και θα εξισορροπήσουν το σύστημα. Αυτό είναι το πρώτο και πλέον επείγον σε όλη αυτή την ιστορία.

  Από εκεί και πέρα, η συγκέντρωση CO2 συνεχώς αυξάνει στην ατμόσφαιρα, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη επίσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάθε μορφής κάνουν θραύση παγκόσμια.

  Η κοινωνική διάδοση του θέματος έπεσε μετά την περσινή σύνοδο της Κοπεγχάγης γιατί οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι όλη αυτή η παγκόσμια κοινωνική αναστάτωση προκαλεί τεράστιο άγχος στους μεγάλους των επιχειρήσεων κάνοντας τους μαζεμένους, απρόθυμους ή και ενάντιους απέναντι στα περιβαλλοντικά μέτρα. Έτσι ακολουθήθηκε μία πολύ πιο ήπια πολιτική, χωρίς κραυγές και ξεσηκωμούς, που φέτος στην αντίστοιχη σύνοδο του Μεξικό απέδωσε πολύ περισσότερα.

  Απλές αλήθειες γι' αυτούς που θέλουν να τις ξέρουν!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ RYaN 09/02/2011 02:11:41

   Για ενεργειακές μελλοντολογίες h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/01/2030.html

   Δεν απέχει πολύ από τα σημερινά ποσοστά h++p://www.newscientist.com/data/images/ns/sreport_graphic/energy-fuels-mg18725151500.jpg

   Για το εάν και πότε τελειώνει το πετρέλαιο
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9377.html
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_11.html
   Κάποτε, όλα τελειώνουν. Και ο Ήλιος.

   Αυξάνει η μέση θερμοκρασία του Πλανήτη; Που το είδες; Για ψύξη λένε.
   Και που είδες ότι είναι ανθρωπογενής η αλλαγή. Και την Ρωμαϊκή εποχή ζεσταινόταν ο πλανήτης και αν δεις την Εστία του 1900, h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html, ένα σωρό καύσωνες.

   Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

   Δηλαδή, είσαι ελέυθερος να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά καλού κακού διάβασε και την μελέτη των Lidzen και Choi, έχει περίληψη και λινκς στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_24.html

   Το κόστος της ενέργειας είναι προσφορά ζήτηση αλλά κυρίως πολτικές επιλογές. Η Exxon-Mobil προβλέπει ραγδαία ανοδο της Ασίας με πολύ κάρβουνο, αερίο και πυρηνικά και κάρβουνου σε Αμερική και Ευρώπη. Την Ευρώπη και την Αμερική τις βλέπει στάσιμες. Δες το.

   Το κλίμα, εάν αλλάζει, δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δεν είναι ανθρωπογενές. Και επι Μυκηναίων αλλαζε (μέχρι και ο Ζερεφός το λέει)

   Το CO2 σχετίζεται-correlates με τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ανέβηκε σαν αποτέλεσμα θέρμανσης και όχι σαν αιτία.

   Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι επειδή έχει τηλεόραη και ιντερνετ. Πάντα είχε, απλά τώρα τα βλέπεις. Φαντάσου τηλεόραση τον Α' Π.Π. (σε σχέση με το Βιετνάμ)

   H Kανκούν ήταν αυτή που ήταν γιατί όλο το κλιματολογικό αποδείχθηκε κάτι μεταξύ χονδροειδούς απάτης και υπερβολής. Και κανείς δεν νοιάζεται για το κλιματολογικό. Για την ανεργεία τους νοιάζεται. Θα βγει και η Ιαπωνία απο το Κυότο και με λίγη τύχη ο κόσμος θα ησυχάσει. Στην Ευρώπη είναι Γερμανική εξαγωγική πολιτική. Φόρος υποτέλειας.

   h++p://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100058265/us-physics-professor-global-warming-is-the-greatest-and-most-successful-pseudoscientific-fraud-i-have-seen-in-my-long-life/

   Και κάτι που θα έπρεπε να αναφέρω. Εάν η Ρωσία δεν είχε κόντρες με την Αμερική, η ενέργεια θα ήταν μισή τιμή. Αλλά εάν είχα 4 ρόδες κλπ.

 7. RYaN avatar
  RYaN 09/02/2011 02:56:46

  Δεν σου είπα ότι τελειώνει το πετρέλαιο. Σου είπα ότι η ζήτησή του αυξάνει υπερβολικά. Η Κίνα κάθε χρόνο ζητά περίπου το διπλάσιο. Επίσης, δεν έχει σημασία αν υπάρχει κάπου πετρέλαιο, αλλά πόσο κάνει να το βγάλεις από εκεί που είναι χωμένο...

  Κι όσον αφορά το κλίμα, είναι λάθος να κινήστε μεταξύ των πολιτικών υπερβολών του Gore και των πληρωμένων άρθρων των πετρελαϊκών. Κανένα από αυτά δεν είναι η αλήθεια. Ένα ηφαίστειο να σκάσει και νομίζεις προσωρινά ότι η θερμοκρασία πέφτει λόγω των αερίων του θείου - δεν είναι έτσι όμως: η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα κάνει τη διαφορά. Το CO2 που παράγεται από ορυκτά καύσιμα έχει ξεπεράσει προ πολλού την ικανότητα απορρόφησης από δάση και ωκεανούς.
  Κι αυτά δεν τα λένε blogs και εφημερίδες, αλλά papers στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά εδώ και πολλά χρόνια, όπως και πέρυσι και φέτος. Συμπεριλαμβάνονται ατμοσφαιρικές μετρήσεις που επαληθεύονται εύκολα από κάθε ενδιαφερόμενο ειδικό.

  Από την άλλη, οι πετρελαϊκές έχουν διαθέσει εκατομμύρια για να θολώσουν τα νερά. Πληρώνουν αδρά για να βγάλεις ένα δήθεν επιστημονικό άρθρο που να αποδεικνύει ότι δεν τρέχει τίποτα (είναι για γέλια κάθε τέτοια απόπειρα ανθρώπων που παράτησαν την επιστήμη τους για να γίνουν επιχειρηματίες της επιστήμης), ενώ με πολύ λιγότερα διαπρεπείς κονδυλοφόροι γενικής ύλης δημοσιογραφούν κατά τις ορέξεις των εταιρειών σε κατά τα άλλα σοβαρές εφημερίδες. Διέπραξαν ακόμα και υποκλοπές των emails κάποιων επιστημόνων για να δείξουν ότι μπορεί να αμφιβάλλουν κι αυτοί πάνω σε κάποια θέματα (σε κάποια, όχι όμως στην ουσία).
  Επίσης, το Κανκούν έδωσε αποτελέσματα που ήταν πολύ ανώτερα από τα πολύ φτωχά της Κοπεγχάγης. Το γιατί το εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο.

  Αυτά για απόψε. Εγώ σταματώ εδώ για το θέμα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ RYaN 09/02/2011 09:44:01

   δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν πληρωμένα άρθρα ένθεν και ένθεν. Έχω δει και των δύο πλευρών. Εχω αξιολογήσεις και την αληθοφάνεια, και την αυστηρότητα και την ποιότητα των γραφομένων.

   Τα μεν έχουν καταστροφολογία και επίπεδο νηπιαγωγείου που έσει υπερισχύσει δια της επαναλήψεως "ο ουρανός γκρεμίζεται". Παραπέμπει σε αυτό που εικάζω ήταν προσηλυτιστικές επιδρομές για σωτηρία ψυχών σε σκοτεινούς αιώνες, και έχει συγχωροχάρτια. Τα δε, παραθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν την υπερβολή ή την απάτη των μεν.

   Το πιο ενδιαφέρον είναι τι προτείνουν: Οι μέν προτείνουν αυτομαστίγωμα και΄μεσσιανική αλλαγή, οι δε προτείνουν efficiency, και ορθολογική χρήση, χωρίς να θέτουν μεταφυσικές απαιτήσεις ή να προκαλούν πανικό. Προτιμώ τους δε.

   Και η Exxon το ίδιο λέει με αυτό που λές: Ζήτηση από Ασία, ανάπτυξη σε Ασία, αύηξση χρήσης κάρβουνου. Μαρασμό στην Ευρώπη και απώλεια σκήπτρων από Αμερική (σε κατανάλωση ενέργειας)

   Αρα, βλέπεις, χωρίς να διαφωνούμε, έχουμε διαφορά απόψεων στο μεταφυσικό. Δες τα γραφόμενα του Professor Moriarty πιο πάνω...

 8. ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΦΕΡΑΙΟΣ 09/02/2011 07:30:28

  Πάει και το τηγάνι(Καραϊσκάκη) θα βουλιάξει και κλάμα ....

 9. juliet avatar
  juliet 09/02/2011 07:33:28

  πολυ πετυχημένη η εικόνα, τα πράσινα άλογα θα σωθούν; χα χα χα

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/02/2011 09:17:31

  Γιατι τα ΜΜΕ δεν παιζουν Κερατεα??????

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.