#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάνε για Πόλωση

(Το ΠΑΡΟΝ) Με σημαία την ακραία, ανεξέλεγκτη πόλωση προτίθεται να πορευτεί η κυβέρνηση, με δύο βασικά στόχους:


• Αφενός τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, μετά τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση, χωρίς συμμάχους και με πολλές διαρροές.

• Αφετέρου πιθανό αιφνιδιασμό με πρόωρες εκλογές, διπλές, δημοτικές και εθνικές, το φθινόπωρο.

Βέβαια το δεύτερο σενάριο φαίνεται να απορρίπτεται τόσο απ' το Μαξίμου, όσο –και κυρίως– απ' την «τρόικα», που ούτε να ακούσει θέλει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, παρά την αντίθετη εκπεφρασμένη θέση του πρωθυπουργού, επανέφερε με δήλωσή του την Παρασκευή το ζήτημα των πρόωρων, διπλών εκλογών τον Νοέμβρη, αφενός λέει πολλά και αφετέρου αποτυπώνει το βαρύ κλίμα που υπάρχει εντός της κυβέρνησης, παρά την «ευφορία» λόγω της υπερψήφισης του Ασφαλιστικού.

Παίζονται επομένως πολλά τους επόμενους μήνες. Και το σημαντικότερο:

• Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι πολιτικές παρενέργειες από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, την οποία δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν για το φθινόπωρο. Και πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση;

Σε κάθε περίπτωση απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

• Πριν ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος βγει και προκαλέσει με τις δηλώσεις του ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, είχε προηγηθεί σοβαρή επικοινωνιακή σύσκεψη κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων. Εκεί αποφασίστηκε η νέα επικοινωνιακή στρατηγική, που συνοψίζεται στα «ένταση - πόλωση - αποσταθεροποίηση».

Βέβαια για να έχει στοιχειώδεις πιθανότητες επιτυχίας μια τέτοια στρατηγική, απαιτείται και η στήριξή της απ' τα ΜΜΕ. Και αυτήν τη στήριξη φαίνεται πως την έχει η κυβέρνηση, αφού κρίσιμες ημέρες που θα έπρεπε να κυριαρχεί το Ασφαλιστικό, τα περισσότερα ΜΜΕ αξιολογούσαν ως περισσότερο σημαντικές τις δηλώσεις Πάγκαλου!

Άλλωστε η ημέρα όπου βγήκε ο αντιπρόεδρος ως ταύρος εν υαλοπωλείω επίσης δεν ήταν τυχαία, καθώς ξεκινούσε μια εβδομάδα εξαιρετικά κρίσιμη για την κυβέρνηση και ήταν αναγκαία μια αλλαγή ατζέντας. Για παράδειγμα, ο Πάγκαλος, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε εναντίον του ΚΚΕ επιθέσεις, δεν είχε μιλήσει όταν γίνονταν οι αποκλεισμοί του λιμανιού του Πειραιά και το ΚΚΕ δεχόταν γι' αυτό ποικίλες επιθέσεις...

Στοχεύει με αυτήν τη στρατηγική η κυβέρνηση και:

• Στη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης, με την έννοια του φόβου και της ανασφάλειας, της έντασης και της πόλωσης, που θα αποτρέπουν –έτσι πιστεύουν στην κυβέρνηση...– την αμφισβήτηση βασικών κυβερνητικών επιλογών, μέσω εκβιαστικών διλημμάτων.

Αυτό διότι έτσι νομίζουν πως θα περιχαρακώσουν έναν πυρήνα ψηφοφόρων, όσο μεγαλύτερο γίνεται, αφού διαπιστώνουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει πλέον απομονωθεί και κινδυνεύει με ανεξέλεγκτη αποσυσπείρωση. Κάτι που θα μετρήσει ιδιαίτερα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες μας, αυτή η στρατηγική της έντασης θα συνεχιστεί και προς διάφορα μέτωπα:

• Προς το ΚΚΕ.

• Προς τη ΝΔ. Αυτό διότι εκτιμήθηκε ότι η στρατηγική Σαμαρά για σταδιακή αποδέσμευση απ' το Μνημόνιο μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποδώσει οφέλη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεπώς πρέπει να ακυρωθεί σύντομα.

Υπουργοί και βουλευτές κρυπτόμενοι!

Τα παραπάνω συνυπολογίζουν και το ότι μπορεί μεν η κυβερνητική πλειοψηφία να πέρασε απ' τη Βουλή την ασφαλιστική κατεδάφιση, αλλά το γεγονός ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν «κότες» δεν αναιρεί τη διαπίστωση ότι στον λαό ούτε το νομοσχέδιο νομιμοποιείται, ούτε το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα αλλάζει. Αντίθετα, εντείνεται.

Στο ΠΑΣΟΚ αποσυσπειρώνεται πανελλαδικά.

Έχουν φτάσει τα πράγματα στο σημείο να μην τολμούν να εμφανίζονται ούτε υπουργοί, ούτε υφυπουργοί, ούτε άλλα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και βουλευτές ακόμα, αφού ο κόσμος τούς αποδοκιμάζει, τους διώχνει, με δυο λόγια τους λέει ότι δεν θέλει να τους βλέπει!

Το αρνητικότατο κλίμα επιτείνεται απ' το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα κομματικά στελέχη αποχωρούν καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, οι κομματικές οργανώσεις βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης και γενικά το κλίμα θυμίζει ακόμα και το 2004!

Έτσι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σταθερά να προηγείται της ΝΔ, δεν λέει πολλά, αν συνεχιστεί αυτή η αποσυσπείρωση του κόμματος.

Και ποιο νόημα θα είχε, τονίζουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, να πάμε σε εκλογές, να τις κερδίσουμε, αλλά να πέσουμε σε ποσοστά γύρω στο... 35 - 37%;

Αλλά αν αυτό είναι ένα υποθετικό σενάριο, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη δεν είναι... καθόλου υποθετικές. Και εκεί πολλοί φοβούνται την έκφραση μιας ψήφου διαμαρτυρίας, που μπορεί να προσλάβει ακόμα και ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά.

Πολύ περισσότερο αν η κυβέρνηση καταργήσει το ποσοστό του 42%, που απαιτείται με βάση τον νόμο Παυλόπουλου για την εκλογή απ' τον πρώτο γύρο, και επαναφέρει το 50% συν 1.

«Μ' αυτήν την κατάσταση που υπάρχει, πού θα βρούμε συμμάχους για τον δεύτερο γύρο;», θέτουν το καίριο ερώτημα πάρα πολλά στελέχη.

Και εδώ επανέρχεται η στρατηγική της πόλωσης, που προαναφέραμε...

Ας προστεθεί δε ότι έχουν αρχίσει και αποχωρήσεις πράσινων δημάρχων (όπως ο Α. Φούρας), ενώ σε άλλες περιοχές το κομματικό κατεστημένο πάει να επιβάλει αρεστούς (στην Κρήτη, όπου προωθείται ο Αρναουτάκης, αντί του Κουράκη, παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας της κομματικής βάσης, αλλά και των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον Κουράκη μακράν πρώτο).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 12/07/2010 07:17:30

  φενεται αυτοί το νερό από την μπανιέρα ..να αδειάζουν με το κουταλάκι

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 12/07/2010 08:24:41

  Καλή βδομάδα!

  Το τελευταίο χαρτί που τους απέμεινε πριν τον Καιάδα.

 3. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 12/07/2010 08:42:04

  Ντροπή και κατάρα σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο και μας έφεραν σε απόγνωση.
  Να εξαφανιστούν από τα μάτια μας οι βουλευτές του πασόκ και του καρατζαφέρη που μας κατάντησαν να μας λείπουν ακόμη και τα βασικά.
  Αυτοί κάνουν τη στρατηγική που τους βολεύει για να κρατούν τα κεκτημένα τους αλλά εμείς είμαστε ο απλός λαός.
  Πέρα από τα κόμματα και τις ιδεολογίες, έχουμε παιδιά που χρειάζονται το φροντιστήριό τους, έχουμε γονείς που χρειάζονται τα φάρμακά τους, έχουμε λογαριασμούς ΔΕH και ΟΤΕ, έχουμε ανάγκη να βάλουμε βενζίνη στο αμάξι.
  Πώς θα ζήσουμε;
  Μήπως μας προτιμούν νεκρούς, να μην τους δημιουργούμε και προβλήματα;
  Αυτοί δεν πολυνοιάζονται γι' αυτά που είναι η δική μας προτεραιότητα.
  Αυτοί τα έχουν λύσει αυτά τα καθημερινά προβλήματα εδώ και καιρό.
  Όταν παίρνεις 8.000-10.000 το μήνα δεν σε πολυνοιάζει που χρειάζονται 75 ευρώ να γεμίσεις το ρεζερβουάρ του αμαξιού.
  Εμάς μας ρωτάνε που καλά-καλά δεν έχουμε λεφτά για να πάμε στη δουλειά;
  Αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, το βόλεμά τους και τις μίζες τους.
  Η πλάκα είναι ότι σε λίγο καιρό πάλι θα κτυπάνε την πόρτα μας να μας παρακαλάνε να τους δώσουμε την ψήφο μας.
  Καλά, μή φάτε.
  Προσωπικά κάτι άλλο προγραμματίζω να σας δώσω, άμα πετύχω κανέναν σας φέτος σε καμμιά παραλία.

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/07/2010 08:48:29

  Βουλευτές αθύρματα ατιμάζουν τον ρόλο τους
  (ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

  Το... σοσιαλιστικό και... περήφανο ΠΑΣΟΚ βυθίζει τη χώρα στον ασφαλιστικό, εργασιακό, φορολογικό και αναπτυξιακό Μεσαίωνα. Φτύνει κατάμουτρα όλων των ηλικιών τους Έλληνες, ακόμα και τους αγέννητους! Και καυχιέται κι από πάνω ότι τους... σώζει! Τέτοιο κράμα ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ δεν έχει ζήσει ποτέ αυτός ο τόπος από γενέσεως του νεοελληνικού κράτους.
  Ο βουλευτής, εκλεγόμενος σε μία συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, εκπροσωπεί την περιφέρειά του, αλλά ταυτόχρονα –αυτό είναι το μείζον– έχει χρέος να υπερασπίζει ΤΟ ΕΘΝΟΣ και κατ’ επέκτασιν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των πολιτών της συνολικής επικράτειας της χώρας του. Η τυφλή πειθαρχία στα κελεύσματα της ηγεσίας του κόμματος με τη σημαία του οποίου εκλέχτηκε, αποτελεί υποχρέωση, ΥΠΟ ΔΙΤΤΗΝ ΟΜΩΣ ΑΙΡΕΣΙΝ: Την ψυχοδιανοητική ποιότητα της κομματικής ηγεσίας και το επιβλαβές ή μη επιβλαβές των κελευσμάτων της. (Ως προς το σημερινό ΠΑΣΟΚ, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.)
  Ο εκάστοτε βουλευτής έχει (ή οφείλει να έχει) ΓΝΩΜΗ, ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Αν δεν έχει ούτε γνώμη ούτε βούληση ούτε συνείδηση, είναι άθυρμα και ανάξιος του αξιώματός του. Γνώμη, πάντως, έχουν όλοι οι βουλευτές –ορθή ή εσφαλμένη αδιάφορο– η συντριπτική τους όμως πλειονότητα ενταφιάζει βούληση και συνείδηση στον βωμό του προσωπικού συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την επανεκλογή τους. Οι σημερινοί βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ λογαριάζουν, ωστόσο, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ. Και ξενοδόχος είναι οι ψηφοφόροι τους, ακριβέστερα: όσοι εξ αυτών ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Φρονώ μάλιστα ότι υπάρχουν δύο κατηγοριών τέτοιοι ψηφοφόροι: Εκείνοι που θα μαυρίσουν τους προκλητικότερους –π.χ. Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο, Πάγκαλο, Παπουτσή κ.ά.– και εκείνοι, ανεξαρτήτως προκλητικότητας, που πλήττονται περισσότερο από τα δυσβάσταχτα μέτρα, μαυρίζοντας όσους θα βρίσκονται στα όρια της επανεκλογής τους.
  Απ’ όσους αγορητές του ΠΑΣΟΚ άκουσα στο κανάλι της Βουλής, όλοι σχεδόν εξέφρασαν ορισμένες αντιρρήσεις, για την τιμή των όπλων και για να... κομπάζουν στις περιφέρειές τους ότι... πολέμησαν το ΕΚΤΡΩΜΑ του Λοβέρδου, ενώ το ψηφίζουν με τα δυο τους χέρια! Γνωρίζουν ότι πρόκειται για ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΟΣ και παρά ταύτα το πράττουν, οι αξιοθρήνητοι. Μιλάω για όσους διατυπώνουν γενικόλογες και αφηρημένες αντιρρήσεις. Διότι υπάρχουν και ελάχιστοι άλλοι, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι οποίοι αντιτίθενται –και το δηλώνουν ευθαρσώς– σε συγκεκριμένα άρθρα του επαίσχυντου νομοσχεδίου, του νομοσχεδίου-καρμανιόλα για τους αυριανούς κυρίως συνταξιούχους.
  Οι αράδες αυτές γράφονται Πέμπτη απόγευμα και θα έχω σε λίγο τη δυνατότητα να ξέρω ποιοι θα αντιταχθούν διά της ψήφου τους στα απαράδεκτα άρθρα που ρητά επισήμαναν. Ο κ. Κουρουμπλής, θυμίζω, κράτησε και μια «πισινή», λέγοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του «μετά την ομιλία του πρωθυπουργού». Μια ομιλία καταλογισμού ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ στη ΝΔ, με θρασύτατο ύφος και χωρίς ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ. Αν ισχυριστεί ότι αυτή η ψευδέστατη και εκτός τόπου και χρόνου ομιλία της Τετάρτης τον έπεισε –ακραιφνείς οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ήταν έξαλλοι και τον οίκτιραν γι’ αυτά που είπε– ας άρει τις επιφυλάξεις του και ας μείνει εσαεί έκθετος στην κοινή γνώμη. Και έμεινε εσαεί έκθετος ψηφίζοντας τα άρθρα με τα οποία διαφωνούσε ριζικά, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα δημοσίως.
  Εκείνος που με απασχολεί ιδιαίτερα είναι ο φίλος Απόστολος Κακλαμάνης. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ελπίζω και εύχομαι, παρά την κατά τη βούλησή του ρύθμιση του περί διαιτησίας άρθρου, το οποίο ορθότατα είχε καθιερώσει ο ίδιος ως υπουργός Εργασίας, να μη συμφωνεί με το αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό νομοσχέδιο του Λοβέρδου έστω και μετά την υπερψήφισή του. Γνωρίζει ο αγαπητός Αποστόλης ότι το ΠΑΣΟΚ που υπηρετήσαμε άλλοτε, εγώ μόνο για οκτώ παρά κάτι χρόνια, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει επίσης άριστα ότι είναι Ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να επηρεάσει θετικά το λεφούσι των αλλοπρόσαλλων και αντιφατικά αυτοσχεδιαζόντων υπουργών και υπουργίσκων του. Ας το πράξει λοιπόν χωρίς δισταγμούς.
  Το δεύτερο σημαντικότατο γεγονός της διαρρεύσασας εβδομάδας είναι η εμπεριστατωμένη στρατηγική ανάλυση του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση, με διαφάνειες και πλούσιο υλικό για τους δημοσιογράφους, γεγονός πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της χώρας. Πρότεινε αντισταθμιστικά μέτρα ανάκαμψης για να εξουδετερωθεί η ύφεση και το «κυκλικό» έλλειμμα που προκαλεί. Πρότεινε επίσης:
  • Επανορθωτικά μέτρα για να απαλειφθούν σοβαρές κοινωνικές αδικίες που προκαλεί το Μνημόνιο.
  • Ενοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους.
  • Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο.
  • Εσωτερικές μετατάξεις στο Δημόσιο.
  • Προσωποποιημένη κοστολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων ανά ασθενή.
  • Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων.
  • Μέτρα που επανορθώνουν μεγάλες αδικίες από τις περικοπές που ήδη έγιναν σε συνδυασμό με ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι εκποίησή της. (Αξιοποιώ σημαίνει «δίνω αξία», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.)
  • Αποκατάσταση των μεγάλων επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υδροηλεκτρικών έργων που με πρόσφατο νόμο αποκλείονται.
  Αυτά και άλλα, με έμφαση στην όσο το δυνατόν συντομότερη απαλλαγή από το Μνημόνιο, διακήρυξε ο ηγέτης της ΝΔ και ο κ. Πεταλωτής, όπως και το αφεντικό του, δεν έβγαλε ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ κιχ, κατηγορώντας συλλήβδην την αξιωματική αντιπολίτευση για όλα τα δεινά του τόπου, αντί να βλέπει τα αδιόρθωτα χάλια του κόμματός του. Εμείς που τα είδαμε –και είδαμε τα πειθαρχημένα στρατιωτάκια του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ σε ένα νομοσχέδιο που εξουθενώνει στο έπακρο τη μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών τους- θυμηθήκαμε τον πασίγνωστο στίχο του Βάρναλη που τους ταιριάζει απόλυτα: «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα».

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 12/07/2010 11:24:07

  Μήπως έχουν χαθεί, γιατί προετοιμάζουν και προετοιμάζονται για τον γάμο του Πρίγκηπος Νικολάου , που θα λάβει χώρα εν Πόρτο Χέλι τον Σεπτέμβριο παρακαλώ;;;

 6. δρόμος avatar
  δρόμος 12/07/2010 15:39:03

  στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1 παρουσίασε εκτενώς υβριστικό για τον Κ. Καραμανλή άρθρο του γαλλικού περιοδικού "Marianne" (υποθέτω σοσιαλιστικών προτιμήσεων, καθότι βρίζει και τον Σαρκοζί στο εξώφυλλο). Άκουσα ότι η ΝΔ, αλλά και συνεργάτες του ΚΚ περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι απαξιούν να απαντήσουν. Μήπως, εν μέσω τόσο σφοδρά πολωτικής ατμόσφαιρας, όπως σωστά παρουσιάζει η ανάρτηση, πρέπει να γίνουν πιό συγκεκριμένοι?

 7. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 12/07/2010 16:43:43

  αντε ευκαιρια να σας δωσουμε μπουλο μια και καλη κορακια. θα το κανουμε? εχουμε τα @@? ή παλι μια απο τα ιδια?

 8. Orestios avatar
  Orestios 12/07/2010 16:50:20

  Πάνε για πόλωση μπας και μαζέψουν την μαζική φυγή από το ΠΑΣΟΚ

 9. anonymos avatar
  anonymos 12/07/2010 17:07:04

  Καλή είναι η πόλωση, γιατι θα ξέρουμε ποιοι είναι οι Πασόκοι. Γιατι μας το παίζουνε ταχα δήθεν δεν ξέρανε. Να χουμε να δέρνουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.