#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2013 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε προς σύγκρουση με την Τροϊκα;Επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις ότι οι Ευρωπαίοι, ουσιαστικά οι Γερμανοί, οδηγούν την Ελλάδα στο γκρεμό, δηλαδή σε μια μόνιμη οικονομική υποτέλεια, με μέτρα που θα διαλύσουν την ελληνική κοινωνία, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης ή της στροφής στα άκρα, πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση να αποδεχθεί νέα μέτρα για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γ. Άσμουσεν, του ανθρώπου της Μέρκελ στο ευρωπαϊκό οικονομικό σκηνικό. Ο κ. Ασμουσεν απέκλεισε ακόμη και τη μετακύλιση ελληνικών κρατικών ομολόγων, ένα σχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ της αδυναμίας να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Καθώς οι δανειστές δεν συζητούσαν για νέο κούρεμα, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, ετοίμαζαν ένα σχέδιο για μετακύλιση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων και μείωση των επιτοκίων, ένα έμμεσο κούρεμα δηλαδή.

Πριν καν κατατεθεί ένα τέτοιο σχέδιο, έρχονται οι Γερμανοί και λειτουργώντας σαν «δολοφόνοι» χωρών, αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα ζητούν νέα μέτρα, να αναλάβει την ευθύνη της η Ελλάδα. Ο κ. Ασμουσεν δήλωσε ότι είναι θέμα των ελληνικών αρχών να πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και είναι επίσης σημαντικό να καλυφθεί το «σημαντικό» χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει για το 2014, δήλωσε αποκλείοντας την μετακύλιση ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, ο Γ. Άσμουσεν υπογράμμισε ότι το σημερινό Eurogroup θα προχωρήσει σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος, που υπάρχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εκτιμάται σε 5 -6 δισ. ευρώ.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο η χώρα μπορεί να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κλείσουμε το χρηματοδοτικό κενό και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω μετακύλισης ομολόγων το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την νομισματική χρηματοδότηση», είπε ο Άσμουσεν, εξηγώντας ότι αυτό θα παραβίαζε τον περιορισμό περί χρηματοδότησης κυβερνήσεων, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το ΔΝΤ διαμηνύει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα καθώς φοβάται, και δικαίως, ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Ζητά, βέβαια, να αναλάβει η Ευρώπη της ευθύνες της, κάτι που αποτελεί και τη βασική αιτία του «διαζυγίου» που έρχεται σύντομα και της αποχώρησης του Ταμείου από την τρόικα.

Κι ενώ οι Ευρωπαίοι πιέζουν ακόμη και τους Ιρλανδούς -που είναι έτοιμοι να βγουν από το Μνημόνιο- με νέα μέτρα, πλέον στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται όλοι ότι η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια πιο ορθολογική λύση του ελληνικού προβλήματος, παρά τις θυσίες που έχει κάνει η χώρα. Για το λόγο αυτό φαίνεται να επιλέγεται η σκληρή γραμμή, ίσως και η σύγκρουση με τους τροικανούς το επόμενο διάστημα, κι ό,τι θέλει ας βγει.

Η ανακοίνωση των μέτρων για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν το πρώτο δείγμα γραφής καθώς έγινε χωρίς να ερωτηθεί η τρόικα γι' αυτό. Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι οι Ευρωπαίοι τηρούν σκληρή στάση, ακόμη και για μέτρα παντελώς αποτυχημένα όπως η αύξηση του ΕΦΚ.

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε που θα εξελιχθεί η σύγκρουση και ποιος θα υποχωρήσει. Όμως, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για την πιο κρίσιμη περίοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fch avatar
  fch 14/10/2013 21:05:54

  ...η δικομματικη Σαμαρα-Βενιζελου εξελισσεται βλεπω.....γινεται συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ?...γιατι τι αλλο σημαινουν οσα υπαινισεσθε?....ας συγκρουσθουμε!...δεν παει αλλο!...τερμα πια με τους εκβιασμους!....τι μου θυμιζουν ολα αυτα?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fch 14/10/2013 23:41:37

   Όταν τα έλεγε ο σύριζα δεν είχες να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις. Τώρα έχεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μη αρεστού σε πολλούς πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο Τσίπρας ήθελε γροθιά στο μαχαίρι με σίγουρα αρνητικά αποτελέσματα ενώ ο Σαμαράς αν το κάνει, έχει σοβαρές προϋποθέσεις επιτυχίας. Τεράστια διαφορά...

   • jfreek avatar
    jfreek @ Γεώργιος Τ. 15/10/2013 01:38:49

    Το πρωτογενές πλεόνασμά σου, δε φτάνει ούτε για μυρωδιά κ. Αμετροεπή! Αυτά που λες περί γροθιάς στο...μαχαίρι δε, είναι η τόλμη που έλειψε κι ισχύει απόλυτα το ''η αλεπού, τα βλέπει κρεμαστάρια''.

   • jfreek avatar
    jfreek @ Γεώργιος Τ. 15/10/2013 01:42:06

    Το πρωτογενές πλεόνασμά σου, δε φτάνει ούτε για μυρωδιά κ. Αμετροεπή μου! Αυτά που λες περί γροθιάς στο...μαχαίρι δε, είναι η τόλμη που έλειψε κι ισχύει απόλυτα το ''η αλεπού, τα βλέπει κρεμαστάρια''.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ jfreek 15/10/2013 08:26:57

     Από την απάντηση για το πρωτογενές φαίνεται πόσα ξέρεις από οικονομικά. Και αφού αυτό που προτείνει ο μέγας Τσίπρας είναι η λύση, γιατί δε τον πιστεύουν ούτε οι ψηφοφόροι του σύμφωνα με όλες τις έρευνες;

   • Tasos avatar
    Tasos @ Γεώργιος Τ. 15/10/2013 17:40:24

    Δηλαδή στο σενάριο αυτό, θα συνεχίσει να πληρώνει ο Σαμαράς μισθούς και συντάξεις από το "πλεόνασμα" την ώρα που θα συνεχίσει να χρωστάει 5-6 δις σε ιδιώτες?
    Αυτό είναι ορθολογικό? Εως πότε δηλαδή θα πρέπει να γέρνει μονόπατα η πολιτική που ακολουθείται εις βάρος των ιδιωτών?
    Αν γίνει έξοδος από τη τροϊκανή πολιτική η αλυσιδωτή αντίδραση θα εξαφανίσει το - ούτως ή άλλως πύλινο - πλεόνασμα σε χρόνο μηδέν κι οι μόνιμα πληρώνοντες δε πρόκειται να ανεχτούν για πολύ να πληρώνουν για τους άλλους μισούς. Αν συνυπολογίσεις και πόσο περισσότερο συρρικνώθηκε το εισόδημα το τελευταίο χρόνο (από την εποχή που ο Τσίπρας θα έκανε αυτό που λες μέχρι τώρα που θα το κάνει ο Σαμαράς), βγαίνει αβίαστα το ότι η ζημιά θα είναι περίπου η ίδια γιατί μπορεί η λιτότητα να σου συμμάζεψε τα δημοσιονομικά προσωρινά αλλά οι παράπλευρες απώλειες είναι ήδη τόσες που ισοφαρίζουν το "κέρδος" σου.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ fch 15/10/2013 00:01:15

   Το grexit..και σ'εμενα

 2. Υποψιασμένη avatar
  Υποψιασμένη 14/10/2013 21:20:31

  Όταν το δω, τότε θα το πιστέψω. Κουράστηκα να ελπίζω, βαρέθηκα ν΄ανησυχώ.....

 3. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 14/10/2013 21:28:07

  Από το "στόμα σου και στου θεού το αυτί !!!"

 4. George avatar
  George 14/10/2013 21:52:40

  The End is Nigh για την παγκόσμια οικονομία. Την Αμερική φοβόταν από την Ελλάδα θα το βρεί :-) Το σχέδιο "ότι θέλει ας βγεί" είναι το ίδιο με αυτό που είχε ο Σαμουήλ στο Κούγκι ή το έχουμε τρέξει με τον Ομπάμα και το ΔΝΤ?

 5. Κίτρινη Γραβάτα avatar
  Κίτρινη Γραβάτα 14/10/2013 21:54:25

  Δυστυχώς, θυμίζει το βοσκό που φώναζε στα ψέματα ''Λύκος-Λύκος''....

 6. Ωρίων1 avatar
  Ωρίων1 14/10/2013 22:01:55

  Δηλαδή δεν είχε καταλάβει εδώ και τέσσερα χρόνια κανένας στην κυβέρνηση οτι αν δεν εξηγήσεις στους τοκογλύφους οτι δεν μπορείς να τους δώσεις άλλα χρήματα γιατί ήδη έχεις χάσει τα μισά παιδιά σου απο την πείνα, αν δεν τους πείς ούτε ενα ΟΧΙ, αυτοί θα σου ζητάνε κι άλλα?
  Αλλωστε ο Σόιμπλε πριν λίγες μέρες , το είπε ξεδιάντροπα: " Δυό φορές σας δώσαμε την ευκαιρία , και σείς πάλι δικούς μας ψηφίσατε"...
  Πού βρίσκετε το παράλογο στη δική τους συμπεριφορά? Οι άνθρωποι πιστεύουν αυτά που τους λέει ο αρμοδιώτερος των Ελλήνων για τα οικονομικά, ο κ. Στουρνάρας. Οτι δηλαδή έχουμε ακόμα κρυμμένα στα στρώματα τουλάχιστο 20 δις. Κι αφού παραδεχτήκαμε οτι με έντιμο τρόπο μας χρέωσαν, οφείλουμε να τους τα δώσουμε και κακώς καθυστερούμε φιατί αυτοί χάνουν διαφυγόντα κέρδη...

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/10/2013 22:14:55

  Γιατί, τι περιμέναμε ; Να μας χτυπήσουν στην πλάτη και να μας πούν εύγε ; Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε να σα ταϊζουμε και να σας φυλάμε τα σύνορα...Ή θα αποκτήσουμε πραγματική εθνική αξιοπρεπεια και αυτάρκεια (ψυχολογική και οικονομική, και αυτό δεν σημαίνει απομόνωση όπως θα βιαστούν να πουν οι μηδενιστικοί μανιχαϊστές που συνήθως εξυπηρετούν και αλλότρια συμφέροντα) ή θα γίνουμε μετανεωτερικοί αποικιοκρατούμενοι στον μετανεωτερικό κόσμο που νομίζουμε πως έιναι καλύτερος από το χθές μας...

  • IOANNIS avatar
   IOANNIS @ Νίκος Αργεάδης 14/10/2013 22:21:38

   Τα σεβη μου κυριε Αργεαδη

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ IOANNIS 15/10/2013 09:03:18

    Τα ανταποδίδω.

 8. Α.Χ avatar
  Α.Χ 14/10/2013 22:19:54

  Μακάρι ετούτη τη φορά, να μην απογοητευτούμε. Δεν πάει άλλο πια.

 9. easyrider avatar
  easyrider 14/10/2013 22:26:07

  Αν τελικά πάμε σε σύγκρουση να βάλουμε τον Μπένυ να τους διώξει. Έχει εμπειρία άλλωστε σε τέτοιους χειρισμούς. Να πάρει την ρεβανς ο άνθρωπος...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ easyrider 15/10/2013 00:12:52

   Εγώ λέω να μπουν στο ίδιο στενό ασανσέρ ο Μπένυ και ο Πάγκαλος μαζί με τον τροϊκανό θίασο και να πάνε 2-3 φορές την διαδρομή Εισόγειο-5ος να δούμε μετά αν θα έχουν νεφρά να "πιέσουν"...

  • Σ Α Χ avatar
   Σ Α Χ @ easyrider 15/10/2013 17:18:34

   .....Και αν γίνεται να φύγει και αυτός για πάντα μαζί τους, θα είμαστε υπόχρεοι!

 10. παραμεθόριος avatar
  παραμεθόριος 14/10/2013 23:07:12

  Aντε καιρός πια για εξωστρεφεια....

 11. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 14/10/2013 23:44:05

  1)Πάρα πολύ δύσκολο είναι οικονομικά και κοινωνικά να συνεχίσουν να υφίστανται τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Το να υπάρξουν και νέα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

  2)Έστω λαμβάνοται νέα μέτρα, δηλαδή καταλογίζονται κι άλλοι φόροι. Και; Θα τους πληρώσουν οι πολίτες;

  3)Έστω λαμβάνονται νέα μέτρα. Κάθε νέο μέτρο που λαμβάνεται αυτοδίκαια και αυτομάτως παράγει ύφεση και ανεργία. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για κάτι τέτοιο. Game over! H ανεργία είναι στο 30% . Αν πάει στο 35% ας αρχίσει ο Σαμαράς να ψάχνει για ελικόπτερο, όσο καλά κι αν το εχει παλέψει μέχρι τώρα.

  4)Το να έχουμε ανάπτυξη έστω και 0,0000001% το 2014 είναι και ψυχολογικός στόχος. Όταν την προηγούμενη χρονιά η ύφεση είναι στο -4%, ο στόχος μοιάζει φιλόδοξος. Άν μπουν νέα μέτρα όμως μπορεί να ξαναχτυπήσουμε κανένα -7,5%


  5)Το θέμα με την ΧΑ δεν έχει τελειώσει. Μπήκε με ακροβατισμούς του νομικού συστήματος φυλακή ο Μιχαλολιάκος. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε με την τρόικα και τα ποσοστά της ΧΑ επανέλθουν, κάθε νομιμοποίηση θα χαθεί.

  6)Και ασφαλώς ο τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός....

 12. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 15/10/2013 00:06:36

  Ας φροντισει το κυβερνητικο επιτελειο να μαθει τα διανυκτερευοντα φαρμακεια πριν τις συνομιλιες γιατι θα ακουσει απο την Τροικα προτασεις που θα ''τιναξουν'' πιεση και σφυγμους.

 13. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 15/10/2013 01:03:49

  Οταν ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ (εστω και δανεικα), το ΠΑΣΟΚ του Σημιτη με μπροσταρη τον Βενιζελο ξοδευε εκκετομυρια, πολυτιμο χρονο, και φαια ουσια στο να αγοραζει βασιλικα παλατια (Τατοι, Κερκυρα, κτλ). Τωρα ολα αυτα τα παλατια ειναι γεματα ποντικια και κουκουβαγιες αντι να ειναι μουσεια και να φερνουν εσοδα στο κρατος, οπως τα παλατια και τα χαρεμια των σουλτανων στην Κωσταντινουπολη. (Istanbul, for the barbarians).

 14. Omifast avatar
  Omifast 15/10/2013 01:16:18

  Και τί νομίζετε αγαπητέ, ότι θα μπορούμε να πηγαίνουμε επ' άπειρον στην Ε.Ε, να δανειζόμαστε πακτωλούς για να συντηρούμε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας (υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, συντάξεις στα 45, συντάξεις μαϊμού, περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών) και μετά να τους λέμε: "κουρέψτε μας το χρέος και χάστε τα λεφτά σας διότι η κοινωνία μας έχει φτάσει στα άκρα";;;

  Ο πρωθυπουργός ή πρέπει να κάνει ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας ή να βρει νέους οικονομικούς πόρους εκτός Ε.Ε.

  • anarcholiberal avatar
   anarcholiberal @ Omifast 15/10/2013 10:44:33

   Συμφωνώ με το πνεύμα του σχόλιου, αγαπητε omifast, όμως πέραν των αναγκαιότατων μεταρρυθμίσεων, υπάρχει και η πραγματικότητα, το σήμερα, που πρέπει ομοίως να το λάβει υπ'οψιν του ο Πρωθυπουργός. Δεν πρέπει, κατά την γνωμη μου, να φαίνεται συρόμενος διαρκώς από τις επιθυμιες του κάθε τεχνογραφειοκράτη. Θα του στοιχίσει αυτό.....

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Omifast 15/10/2013 11:35:46

   Omifast,

   Στην κοινωνία μας πουλάκια κεηλαδούν κι όλοι μας ακόμη νέες μεταρρυθμίσεις περιμένουν.

   • Omifast avatar
    Omifast @ Γιώργος Αχαιός 15/10/2013 13:07:33

    Δεν είμαι σίγουρος ότι περιμένουνε όλοι μεταρρυθμίσεις.
    Αυτοί στην ΕΡΤ δεν είδα να τις περιμένουν...

 15. K. Kappas avatar
  K. Kappas 15/10/2013 01:36:17

  Μία χράααατς.... και πάει η κοτσίδα!!!
  εγώ πάντως για κουρεματάκι ετοιμάζομαι εντός Οκτώβρη... Κι αντί ο κουρέας να κουρέψει τις τιμές του, τελικά ζήτημα είναι να γλυτώσω τα αυτάκια μου!

 16. Ορέστης Α. avatar
  Ορέστης Α. 15/10/2013 08:41:25

  Εσύ πάντως κολλημένε κ.. Γεώργιε, μονίμως ό,τι λέει ο Πρετεντέρης αναμασάς. Αυτό δεν είναι γνώση. Είναι αφέλεια. Και μόλις πείς το ανόητο, πετάς και έναν Τσίπρα στο άσχετο και νομίζεις οτι καθάρισες. Πετάγεσαι δε, πάντα και παντού ο ...ξερόλας.

 17. νικος π. avatar
  νικος π. 15/10/2013 09:32:26

  καλο θα ειναι αντι να παιζουνε με νουμερα για μετακυλισεις ληξης ομολογων και διαφορα τετοια να κοιταξουν να κανουν τελικα καμμια αποκρατικοποιηση της προκοπης., που ολο ακουμε και δε βλεπουμε και καθε τρεις κα ιλιγο αλλαζουν το προεδρο του ταιπεδ, να παρουν δρομο μερικες χιλαδες δημοσιοι κηφηνες επιτελους και να κανουν κατι ουσιαστικο με τη τεραστια φοροφιαφυγη που υπαρχει οριζοντιως και καθετως σε ολη την ελληνικη κοινωνια και να παψουμε να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας και συνεχεια ν'αναμασουμε οτι φταινε οι αλλοι ,βρισκουν και τα κανουνε.

  • Omifast avatar
   Omifast @ νικος π. 15/10/2013 15:50:13

   Σωστότατος!!!

   • jeyar avatar
    jeyar @ Omifast 15/10/2013 17:34:08

    νίκος και omifast το δημοτικό το τελειώσατε?

 18. Νικήτας avatar
  Νικήτας 15/10/2013 09:47:25

  Η σύγκρουση όταν είναι αποτέλεσμα ώριμης στρατηγικής σκέψης και αναγκαία είναι και φέρνει αποτελέσματα .
  Στην πολιτική δεν υπάρχουν καλές προθέσεις και ισχύει ο κανόνας της πίεσης απο το ένα μέρος ώστε να αποκομίζει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη απο το άλλο , πολύ περισσότερα απο όσα αρχικά υπολόγιζε .
  Και γω να ήμουνα απο την άλλη μεριά θα πίεζα την ελλαδίτσα για να τα πάρω όλα αδιαφορώντας για δικαιοσύνη και τρίχες κατσαρές όσο δεν θα έβλεπα σοβαρό αντίλογο στον τσαμπουκά μου .
  Στον παράξενο πόλεμο που μετέχουμε έφτασε στρατηγικά ο καιρός να ορθώσουμε ανάστημα , ειδάλλως θα μας πάρει ο διάολος .
  Εξάλλου πολιτική , ότι πείς αφέντη , κάνει ο καθένας .
  Η άλλη όμως , της στρατηγικής ρήξης και της αποτελεσματικής άμυνας πάντα προς το συμφέρον του λαού , είναι για τους λίγους εμπνευσμένους.
  Το θέμα λοιπόν , κατά την αποψή μου , είναι να βρεθεί το δυναμικό που όπως είναι φυσικό υπάρχει πέρα απο τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κατεστημένα όπου κοιτάνε μόνον το συμφέρον τους.

  Ο πρωθυπουργός έτσι θα γράψει ιστορία.

 19. αλ avatar
  αλ 15/10/2013 10:03:15

  Το πλοίο βολόδερνε για μήνες-είχε φύγει απο τη Λισαβώνα. Ξαφνικά ψηλά στο κατάρτι ο παρατηρητής αναφώνησε ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑ!!Το ίδιο βέπω να κάνει και ο Σαμαράς και καλά θα κάνει.Μας ταιριάζει καλύτερα και σαν ιδιοσυγκρασία.
  Και τα περί χρέους της Αμερικής είναι μπούρδες.Η Αμερική αυτή τη στιγμή είναι 30 χρόνια μπροστά.Η τεχνολογία που κατέχει και καλλιεργεί είναι ασύλληπτη.Εχει επικεντρωθεί εδώ και χρόνια στην νέα τάξη πραγμάτων λόγω Κίνας ,Ινδίας, Νιγηρίας κλπ.
  Στα δικά μας τώρα, στο μόνο που έχει δίκιο η τρόικα είναι οι μεταρυθμίσεις στο δημόσιο

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ αλ 15/10/2013 12:45:36

   Είναι και το μόνο για το οποίο δεν επιμένει, αρκεί να της πηγαίνουμε τα λεφτά απο ισοδύναμες περικοπές. Αλλωστε αυτό δεν είναι δικό της πρόβλημα...

   • Omifast avatar
    Omifast @ Ωρίων 15/10/2013 15:56:03

    Ακριβώς!

 20. Hawk avatar
  Hawk 15/10/2013 10:15:38

  Ποιά σύγκρουση μας λέτε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και είναι κρίμα τέτοιο παραμύθιασμα, ΟΛΑ ότι τους ζητήσουν θα τα υπογράψουν, ΟΛΑ μέχρι τελευταίας τελείας και παύλας, και θα πάμε για καινούργιο πακέτο στήριξης, σε καινούργιο μνημόνιο, σε καινούργια μέτρα, σε κουρέματα καταθέσεων και ποιός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν μέχρι τελικής εξοντόσεώς μας.
  Και γιατί να μην γίνουν όλα αυτά, με ένα λαό κατακερματισμένο, κατεστραμένο οικονομικά και ηθικά, προδομένο και παραδομένο πλέον, το στόρυ της Ελλάδας μόνο happy end δεν μπορεί να έχει.

 21. sotris avatar
  sotris 15/10/2013 18:40:56

  ερχεται ο Αλεξ, να καθαρισει !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.