#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2009 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε μαζί για μια καλύτερη ΑθήναΕρωτηματολόγιο που μοιράζεται στα Εξάρχεια

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο εγκαινιάζει μια μεγάλη έρευνα για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης στη καθημερινότητά του και μέσα στη γειτονιά που ζει. Διεξάγεται με τη συνεργασία των Υπ. Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Παρακαλούμε στείλτε τις απαντήσεις σας στους διαδικτυακούς τόπους των παραπάνω Υπουργείων προκειμένου να τύχουν της δέουσας προσοχής και επεξεργασίας.

Πάντα στα πλευρά του πολίτη!

 1. Πόσους ένστολους συναντάτε βγαίνοντας από το σπίτι σας;

    α. κανέναν

    β. δύο

    γ. αδιευκρίνιστος αριθμός

 2. Πόσες διαφορετικές ομάδες ενστόλων συναντάτε στη γειτονιά σας;

    α. δημοτική αστυνομία

    β. πεζή περιπολία

    γ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ, ΗΤΑ, ΘΗΤΑ, ΓΙΩΤΑ…

 3. Ποιοι παράγοντες καθορίζουν κάθε πρωί το χρόνο που χρειάζεστε για να πάτε από    το σπίτι σας στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλευ;

     α. η ώρα που θα ξυπνήσω

     β. ο καιρός

     γ. οι εξακριβώσεις από τα όργανα της τάξης

 4. Ποιο είδος μοτοσικλετιστών θεωρείτε πιο επικίνδυνο κατά τη διέλευσης ενός δρόμου της γειτονιάς σας

    α. τα παπάκια με κομμένες εξατμίσεις

    β. τις μηχανές μεγάλου κυβισμού

    γ. τους δελτάδες

 5. Ποιο είδος μακριού οχήματος βλέπει πιο συχνά το παιδί σας

    α. λεωφορείο

    β. τρόλευ

    γ. κλούβα των ΜΑΤ

 6. Στην είσοδο της πολυκατοικίας σας συχνά συναντάτε

    α. τη σπιτονοικοκυρά σας

    β. τον διαχειριστή

    γ. τις ειδικές δυνάμεις

 7. Ποια θεωρείτε βασική αιτία παιδικού -και όχι- μόνο άσθματος στη περιοχή που μένετε;

    α. τις κοντινές βιομηχανίες

    β. το κυκλοφοριακό

    γ. τα χημικά της αστυνομίας

  8. Ποια δημόσια υπηρεσία έρχεται σε συχνότερη επαφή μαζί σας;

    α. η τοπική Δ Ο Υ

    β. τα ΕΛΤΑ

    γ. η ελληνική αστυνομία

  9. Ποια δημόσια υπηρεσία δε θα θέλατε να έχει καμία επαφή μαζί σας;

    α. το υπουργείο οικονομικών

    β. η πολεοδομία

    γ. το υπουργείο προστασίας του πολίτη

 10. Ποια εικόνα θεωρείτε ενοχλητική έξω από το αγαπημένο σας καφενείο;

      α. δυο οδηγούς να διαπληκτίζονται

      β. έναν ξέχειλο κάδο σκουπιδιών

      γ. μια σταθμευμένη διμοιρία

 11. Ποιους βλέπετε συνήθως γύρω από το πάρκο της γειτονίας σας;

      α. μικροπωλητές

      β. πλανόδιους μουσικούς

      γ. διμοιρίες

 12. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα της περιοχής σας;

       α. η έλλειψη πρασίνου

       β. οι μουντές πολυκατοικίες

       γ. οι δυνάμεις καταστολής

 13. Ποιον παράγοντα θεωρείτε ως τον πιο επικίνδυνο για τη σωματική σας ακεραιότητα στη  περιοχή που μένετε;

      α. τις λακκούβες στους δρόμους

      β. τα ξεχαρβαλωμένα πεζοδρόμια

      γ. βλέπε παραπάνω το 12 γ

 14. Ποιος παράγοντας δυσχεραίνει το παρκάρισμα στη περιοχή σας;

      α. ο υπερβολικός αριθμός οχημάτων

      β. οι υψηλές τιμές στα υπάρχοντα πάρκινγκ

      γ. οι κλούβες της αστυνομίας

 15. «Ποια πλάσματα του θεού» ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα τη γειτονιά σας

       α. τα περιστέρια

       β. τα χρυσόψαρα

       γ. οι αστυνομικές δυνάμεις

 16. Τι είδους «επιχειρήσεις» νομίζετε ότι υποβαθμίζουν την περιοχή σας;

       α. τα μαρμαράδικα

       β. τα συνεργεία αυτοκινήτων

       γ. οι επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛΑΣ

 Μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος

 Συμπληρώσατε περισσότερα α ή β; Είστε από τους ελάχιστους τυχερούς σε γειτονιά στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή η αστυνομοκρατία του «πράσινου» σοσιαλισμού.

 Συμπληρώσατε περισσότερα γ; Προφανώς ζείτε ή στα Εξάρχεια ή σε κάποια συνοικία όπου εφαρμόζεται ήδη η δέσμευση της καινούριας κυβέρνησης περί προστασίας και ασφάλειας του πολίτη.

  ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vas avatar
  vas 25/10/2009 15:31:06

  εαν δεξιά κυβέρνηση έστελνε μπατσαρία στα εξαρχεια να ξεφτιλίζει ανθρ'ωπους του πνέυματος και των γραμμαάτων τότε όλα τα ΜΜΕ με ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ θα ΦΩΤΙΖΑΝ το θέμα με ρεπορτάζ και οι γνωστοί εκτελεστές δημοσιογράφοι θα έσπερνα μανικό.
  Τώρα που ο Χρησοχοιδης στένει κιάθε βράδυ την μπατσαρία και την πέμτη αποκλείστηκε ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ της Αθήνας απο διαμαρτυρόμενους δημοκρατικούς πολίτες ΜΟΥΓΚΑ -ΚΑΛΥΨΗ-ΣΙΩΠΗ γιατί το ξύλο όταν πέφτει με διταγή ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο.
  ΑΙΣΧΟΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΣΡΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

 2. citizen avatar
  citizen 25/10/2009 15:40:24

  Να μην υπερβάλλουμε καί ας μη θεωρούμε οτιδήποτε "αντιεξουσιαστικό" υπέροχο καί ανιδιοτελές.Στα Εξάρχεια υπάρχει μπόλικη πολιτική "αναρχική" αλητεία που μαζι με παραβατικούς αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες καί κλέβουν καί εκβιάζουν καί διακινούν καί απειλούν καί προστατεύουν.Μήπως δεν το έχετε πάρει χαμπάρι,μήπως το υποβαθμίζετε?Στον κάτοικο των Εξαρχείων,στον περαστικό καί στον επισκέπτη,πού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει ζήσει καί υποστεί διάφορα καί ανομολόγητα,τι του προτείνετε εκτος από το να φύγει?

 3. Swell avatar
  Swell 25/10/2009 15:40:41

  Στο 4 νομίζω ότι πρέπει να προστεθεί και το "μηχανές μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδα, που συνοδεύει επώνυμο."

 4. nik avatar
  nik 25/10/2009 15:44:35

  Τι γίνεται σε ευνομούμενο κράτος όταν "διάσημος" δείχνει "απειλητική συμπεριφορά", δηλαδή κάνει νοήματα -όχι να ακουμπήσει- σε αστυνομικό που κάνει έλεγχο:
  http://www.youtube.com/watch?v=wWzjOKwmQMc

 5. pekunia avatar
  pekunia 25/10/2009 16:23:50

  Δε μας ενοχλεί η αστυνομία φίλε στα Εξάρχεια!

  Επιχειρείτε προσηλυτισμό μικρών μαθητών πριν το Δεκέμβρη!Κάνετε και άλλα.Εχετε αρχίσει και ρουφιανεύετε ποιος ειναι ποιος.Αν δεν ειναι μαζι σας τον στοχοποιειτε.Αν κλιμακώσετε την κατάσταση θα σας πάρει με τις πέτρες ο κόσμος.Το ερωτηματολόγιο είναι μεροληπτικο και για άτομα χαμηλής νοημοσύνης.Βάλτο εκεί που ξέρεις.
  Τα Εξάρχεια σε λίγο θα είναι χειρότερα από τον Αγ. Παντελεήμονα.Αλλά δεν έχει ακόμα Λάος και Χρυσή Αυγή και αλωνίζετε ακόμα.
  Λέσια.
  Τραβάτε χτυπάτε κουδούνια αν έχετε κότσια να ακούσετε τι θα απαντήσουν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που φοβούνται μόνο τα πρεζόνια και τα κλεφτρόνια με τα σακίδια.Στοίχημα οτι στα Εξάρχεια κατεβαίνεις μόνο για ποτό και μπάφους, αποκλείεται να ζεις εκει,γιατί αν ζούσες θα κελάηδαγες άλλα.

  • ataxtos avatar
   ataxtos @ pekunia 25/10/2009 19:36:28

   Αστυνομία; ή πάνοπλοι ψεφτόμαγκες Μπάτσοι
   αν δε σε ενοχλούν,να τους χαίρεσαι

   Καταγγελία με ονοματεπώνυμο
   Τα όσα συνέβησαν ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου ζωντανεύουν εμπρός μας μέσα από την έγγραφη καταγγελία της φιλολόγου-σχολικού συμβούλου Ζωής Μπέλλα-Αρμάου, παντρεμένης, με παιδιά, που κατοικεί τριάντα χρόνια στα Εξάρχεια και το σπίτι της είναι στην οδό Μεσολογγίου, ελάχιστα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

   «Ξημερώματα Παρασκευής 09/10/2009, ώρα 12.45 π.μ., μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει σταματήσει στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Α. Μεταξά, στα Εξάρχεια, ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Ακούγονται ύβρεις και χυδαιολογίες που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε τρεις νεαρούς που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου, στην πολυκατοικία απέναντι και στους άνδρες των ΜΑΤ. Το φραστικό επεισόδιο συνεχίζεται επί ώρα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τους άνδρες των ΜΑΤ να συνοδεύουν τα λόγια τους με αντίστοιχες χειρονομίες σεξιστικού περιεχομένου (πιάνοντας με τα χέρια τους τα γεννητικά τους όργανα κ.ά.). Μιλούν δυνατά και προκλητικά, προχωρώντας κατά διαστήματα επιθετικά προς τους νεαρούς. Κόσμος βγαίνει στα παράθυρα και στα μπαλκόνια. Εμείς, οι κάτοικοι των Εξαρχείων, έχουμε ζήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις. Αυτή τη φορά, όμως, η χυδαιότητα και η πρόκληση των ανδρών των ΜΑΤ απέναντι σε 3 μόνο νεαρούς ξεπερνούν κάθε όριο.

   Οργανα της τάξης

   Τους λέω ότι είναι "όργανα της τάξης και δεν επιτρέπεται να απαντούν με χυδαιολογίες και προκλητικό τρόπο". Τότε κάποιοι μου απαντούν: "Αντε πήγαινε μέσα να βάλεις κάνα πλυντήριο", "μπες μέσα, κυρά μου", "άι, παράτα μας" και άλλα παρόμοια, γελώντας ειρωνικά. Τους λέω ότι η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη προς μια κυρία και προς την ιδιότητά τους, αυτοί συνεχίζουν τις λοιδορίες και προς εμένα και προς τους νεαρούς, κάποιος στρέφει προς το μέρος μου έναν φακό. Τους λέω ότι με προσβάλλουν ως πολίτη και τους ζητώ να μου δώσουν τον αριθμό τους. Τότε είναι που υπερβαίνουν κάθε όριο κοσμιότητας. Κάποιος μου απαντά: "Κατέβα να μου τον πάρεις", γελούν, και κάποιος άλλος συμπληρώνει "ναι, και να μου τον μετρήσεις", και κάποιος άλλος "ναι, με το στόμα", προσθέτοντας και άλλα κοροϊδευτικά σχόλια.

   Ως πολίτης και ως γυναίκα ένιωσα ότι είχα θιγεί αφάνταστα και ότι η συμπεριφορά τους συνιστούσε δημόσια προσβολή και υπέρβαση εξουσίας. Κατεβαίνω στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Η διμοιρία έχει προχωρήσει λίγο πιο πέρα από την είσοδο της πολυκατοικίας μου και στέκεται μπροστά από την πολυκατοικία στον αρ. 17, όπου μέσα έχουν κλειστεί οι 3 νεαροί (δύο αγόρια και μία κοπέλα, με τους οποίους διαπληκτίζονταν προηγουμένως). Βλέπω ότι λίγο πιο πέρα στέκονται αρκετοί ειδικοί φρουροί, οι οποίοι πλησιάζουν. Ζητώ από τους άνδρες των ΜΑΤ να μου δώσουν τους αριθμούς τους. Κανείς δεν έχει διακριτικά, ούτε μου δίνουν τα στοιχεία τους. Αντιθέτως, κάποια στιγμή, ένας απ' όλους, μετρίου αναστήματος, στρέφει το κεφάλι (οι άλλοι δεν τον βλέπουν) και μου κάνει με το στόμα έναν μορφασμό με σεξιστικό υπονοούμενο. Στο μεταξύ κατεβαίνουν από τα σπίτια τους και άλλοι κάτοικοι, μαζεύονται και περαστικοί. Επιμένω να μου δώσουν τα στοιχεία τους, δεν μου τα δίνουν· απευθύνομαι σε κάποιον που λόγω ηλικίας υποθέτω ότι είναι ο επικεφαλής τους. Μου λέει, με τρόπο απαξιωτικό, να απευθυνθώ στην αστυνομία. Πράγματι, αυτό κάνω. Η ώρα είναι 1.17 π.μ. Τηλεφωνώ από το κινητό μου. Μου απαντά μια αστυνομικός. Της λέω επώνυμα ότι έχω δεχθεί λοιδορίες και προπηλακισμούς από τη διμοιρία των ΜΑΤ που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Μεσολογγίου και Μεταξά και ζητώ την προστασία της αστυνομίας. Με αφήνει να περιμένω στο τηλέφωνο, το οποίο κάποια στιγμή κλείνει. Ξαναπαίρνω σε 3', απαντά κάποια άλλη αστυνομικός, η οποία ζητά να της διηγηθώ εκ νέου τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο έκανα, αλλά η Αμεση Δράση δεν προσήλθε.

   Παράλληλα, ανοίγει η εξώπορτα της πολυκατοικίας στον αρ. 17 και βγαίνει ένας από τους κατοίκους. Εκείνη τη στιγμή βρίσκουν ευκαιρία 3-4 ειδικοί φρουροί, εισβάλλουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και επιτίθενται σε έναν νεαρό που βρίσκεται μέσα· τον ρίχνουν κάτω, τον χτυπούν και τον τραβούν βίαια προς τα έξω. Οι κάτοικοι φωνάζουν ότι η είσοδός τους στην πολυκατοικία τους χωρίς ένταλμα είναι παράνομη και κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον νεαρό από τα χτυπήματα. Στη συνέχεια οι ειδικοί φρουροί μετακινούνται προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ και πάλι προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Μεταξά, δηλαδή κάτω από το σπίτι μου. Ο κόσμος διαλύεται, επιστρέφω κι εγώ στο διαμέρισμά μου. Τους ακούω και πάλι να απαντούν κοροϊδευτικά στις ύβρεις κάποιων νεαρών και να μιμούνται με ειρωνικό τρόπο τις φωνές τους.

   Εν κατακλείδι,

   1. επειδή θεωρώ ότι οι άνδρες των ΜΑΤ, που την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα εκτελούσαν υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Μεταξά, εντελώς απρόκλητα, προσέβαλαν δημοσίως και ενώπιον τρίτων την τιμή και την υπόληψή μου με σεξιστικές εκφράσεις και χειρονομίες, υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους και προσβάλλοντάς με βάναυσα ως γυναίκα και ως πολίτη,

   2. επειδή θεωρώ ότι οι ειδικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου και Τζαβέλλα την ίδια ώρα υπερέβησαν τα καθήκοντά τους με την είσοδό τους χωρίς ένταλμα στην πολυκατοικία επί της οδού Μεσολογγίου 17 και επιτέθηκαν απρόκλητα και με βάναυσο τρόπο σε έναν νεαρό,

   3. επειδή ως πολίτης ένιωσα απροστάτευτη (σημειώνω ότι την Παρασκευή, 9/10/2009, το απόγευμα, τηλεφωνικά ενημέρωσα για το επεισόδιο και το προσωπικό Γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από το οποίο απλώς μου απάντησαν ότι θα ενημερώσουν τον υπουργό),

   4. κι επειδή θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ και των ειδικών φρουρών εκθέτει το σώμα της αστυνομίας, καταθέτω τη συγκεκριμένη καταγγελία και παρακαλώ να μεριμνήσετε για τα δέοντα. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορώ να σας καταθέσω και ονόματα μαρτύρων, που ήταν παρόντες στα επεισόδια»

   http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=95120

   • nik avatar
    nik @ ataxtos 25/10/2009 21:48:14

    Κι αυτός πρέπει να ένιωσε απροστράτευτος:
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=3346404

 6. yiannis00 avatar
  yiannis00 26/10/2009 03:24:35

  'Οι κάτοικοι φωνάζουν ότι η είσοδός τους στην πολυκατοικία τους χωρίς ένταλμα είναι παράνομη και κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον νεαρό από τα χτυπήματα.'

  Σε ποιο αλλο κρατος, πλην μερικων Αφρικανικων φυλων, 'αγανακτισμενοι' πολιτες μεριμνουν για την....σωματικη ακεραιοτητα - αυτοκλητοι υπερασπιστες σε μια χουφτα αεργα καλοπαιδα, επαναστατες της πλακας, υπο την επιρροια σαθρων ιδεολογηματων, αστειων ονειρωξεων πασπαλισμενα με μπολικο πλιατσικο και τα απαραιτητα για την περισταση ναρκωτικα

  Ελπιζη ο νεος υπουργος να εμμεινει στην πολιτικη μηδενικης ανοχης απεναντι σε φαινομενα που αντιβαινουν στους κανονες μιας ευνομουμενης Δημοκρατιας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.