#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2010 21:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε καλά, ο κόσμος δεν άρχισε ακόμα να πεθαίνει στους δρόμουςΥπέροχα νέα σήμερα. Ολοι οι... εταίροι μας έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι με την ελληνική κυβέρνηση και με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί.

Ξαφνικά λοιπόν, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ενωση και Moody's εξαπολύουν “επίθεση” φιλίας προς την Ελλάδα, μιλούν για εντυπωσιακά αποτελέσματα της κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, πάμε καλά και να συνεχίσουμε έτσι. Μέχρι και αναβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας, προανήγγειλαν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Το ΔΝΤ εκφράζει την ελπίδα ότι η κατάσταση σε Ελλάδα και Ιρλανδία θα βελτιωθεί. Στέλεχός του τονίζει ότι "η ελληνική κυβέρνηση προωθεί με αποφασιστικότητα τα προγράμματα σταθερότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης, και προσδοκία μου είναι πως τα πράγματα θα βελτιωθούν, δεν θα επιδεινωθούν".

Ο εκπρόσωπος της Moody's δηλώνει εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των οικονομικών της και «εάν η Ελλάδα συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αναβάθμισης».

Η ΕΕ στο ίδιο τέμπο εκφράζει την αισιοδοξία της για την ελληνική οικονομία.

Μακάρι να ισχύουν όλα αυτά, μακάρι να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, να πέσουν τα spreads, να βγούμε στις αγορές, να ξεφύγουμε από τον εναγκαλισμό του Μνημονίου. Είναι όμως έτσι ή κάτι τρέχει; Τα ερωτήματα εύλογα.

Γιατί από εβδομάδα σε εβδομάδα αυτοί που έφτιαξαν την Τρόϊκα αλλάζουν γνώμη; Τις μονές εβδομάδες μιλούν για επέκταση του δανεισμού και νέο Μνημόνιο και τις άλλες για ικανοποιητικά αποτελέσματα της κυβέρνησης;

Επίσης, αυτοί που κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων με παιχνίδια με τα ομόλογα και τα νομίσματα, όπως καλή ώρα η Moody's, πώς έρχονται τώρα να πουν ότι πάμε εντυπωσιακά; Μήπως παίζουν κι άλλο παιχνίδι;

Η Κομισιόν δεν είναι αυτή που μας πίεσε με το πιο αισχρό τρόπο να μπούμε στο ΔΝΤ και να υπογράψουμε το Μνημόνιο;Το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που πίνει το αίμα των πολιτών καθημερινά; Αν πάμε εντυπωσιακά γιατί δεν χαλαρώνουν τα μέτρα; Γιατί ο προϋπολογισμός του 2011 δεν προβλέπει ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους, αλλά αντίθετα αυξάνει πάνω από 5 δισ. ευρώ τους φόρους;

Και πόσο καλά μπορεί να αισθάνεται κανείς σ' αυτή τη χώρα όταν η ίδια η κυβέρνηση κάνει λόγο για ανεργία 14,5% ενώ η ΓΣΕΕ ανεβάζει το ποσοστό στο 20%

Πόσο καλά δηλαδή πάμε όταν η φτώχεια έχει πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις φυτοζωούν ενώ και οι μεγάλες έχουν προβλήματα γι' αυτό και απολύουν κόσμο;

Εκτός κι αν τα εύσημα στους εκπροσώπους των δημίων μας, δηλαδή στην κυβέρνηση, έχει σκοπό να τους εμψυχώσει να συνεχίσουν να μας διαλύουν.

Πάντως, για θετική εξέλιξη, καλό κλίμα, “ανάσα” στην οικονομία κι άλλα τέτοια ευχάριστα, ας ρωτήσουμε τον κόσμο. Αυτός ξέρει...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/10/2010 21:53:39

  Αν θέλουμε σωστή διακυβέρνηση, χρειαζόμαστε δεξιούς πολιτικούς που να εφαρμόζουν σοσιαλιστικές πολιτικές.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 05/10/2010 22:02:06

   ή το ανάποδο

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 05/10/2010 22:03:14

    Το ανάποδο τόχουμε ήδη αλλά δεν βλέπω φως...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 05/10/2010 22:04:49

    Τιραμόλα, σαν το Άκη κάτι ας πούμε;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 05/10/2010 22:08:26

    Ούτε πρόκειται να δεις το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αργήσουμε.
    Έτσι δουλεύει το μοντέλο, δεν έχεις ακούσει για έλλειμμα ανταγωνιστικότητας?
    Τόσα χρόνια μόνο για έλλειμμα ακούμε, έλλειμμα παντού...
    Για πλεόνασμα δεν θα ακούσουμε ποτέ...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 05/10/2010 22:11:05

    Πλεόνασμα είδαμε στα πόθεν έσχες κάποιων αγωνιστών.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 05/10/2010 22:18:13

    Μπράβο με τιραμόλα.
    Να πάρεις το Νόμπελ Οικονομίας. Και αυτό των Οικονομικών.
    Για να αντιμετωπιστεί το έλλειμα ανταγωνιστικότητας αυξάνεται η ανεργία, μειώνεται το εισόδημα και επιβάλλονται εξοντωτικοί φόροι.
    Αστέρι είσαι!

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 05/10/2010 22:18:49

    Πάντως η "πετυχημένη συνταγή" εδώ και χρόνια είναι σοσιαλιστές πολιτικοί που εφαρμόζουν δεξιά πολιτική.
    Το κοινωνικό κράτος ξηλώνεται καλύτερα από αυτούς που το έστησαν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 05/10/2010 22:22:34

    Τί είναι δεξιά πολιτική τιραμόλα?

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 05/10/2010 22:24:23

    Ρε συ Ορέστιε, άσε την ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων και ασχολήσου με τα καιρικά...
    Κάτω από διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες θα πετύχει την ανάκαμψη ο Σαμαράς?
    Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το μοντέλο?
    Για Κινέζους θα ψάχνει και αυτός superfast track...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 05/10/2010 22:25:05

    Αυτό που ένας δεξιός το κάνει με το δεξέ ενώ ένας σοσιαλιστής με το αριστερό (χέρια εννοείται).

    Ρώτα τον τώρα τι είναι κοινωνικό κράτος...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 05/10/2010 22:27:59

    Τρεις πιθαμές απ'τον κ..ο μας να είναι tiramola, κι ότι θέλει ας ψάχνει...
    Φτάνει τόσος σοσιαλισμός. Δεν γίνεται να πεις του Γκάπητα να μας εφαρμόσει και λίγη βαρβαρότητα?

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ tiramola 05/10/2010 22:29:42

    Αργά η γρήγορα θα εγκλιματισθούν οι Κινέζοι και θα κάνουν τον κινέζο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 05/10/2010 22:34:40

    Τιραμόλα, αβαβά ξέρεις να κάνεις πολύ καλά.
    Να μου απαντήσεις σε αυτό το πολύ απλό ερώτημα μπορείς?

    Αθανάση, +1000. Τόσος σοσιαλισμός είναι υπεραρκετός.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ tiramola 05/10/2010 22:42:42

    θα συμφωνησω - χρειαζεσαι σοσιαλιστες πολιτικους που εφαρμοζουν δεξια πολιτικη για να πας απο το κακο στο χειροτερο - το ειδαμε στην πραξη, το εμπεδωσαμε
    για οσους ενδιαφερονται για βελτιωση προτεινω συνταγη attractor, πιο αξιοπιστη μου φαινεται

 2. Orestios avatar
  Orestios 05/10/2010 22:16:20

  Ευτυχώς που οι θυσίες έπιασαν τόπο και θα χρειαστούν νέες.
  Τέτοια επιτυχία πρώτη φορά στα χρονικά για τους οικονομικούς εγκεφάλους που περιστοιχίζουν το GAP και τους πληρώνουμε αδρά.
  Από αποτυχία σε αποτυχία με αποτέλεσμα οι φόροι να εκτοξευτούν.
  Μα γιατί δεν τους πάνε στο 100%?

 3. blue nile avatar
  blue nile 05/10/2010 23:02:21

  ...ο Λαζόπουλος σήμερα μίλησε γα σύγχρονη κατοχή της χώρας...στη προηγούμενη κατοχή οι Γερμανοίο βράβευαν και επαινούσαν τους δοσίλογους ή τους ταγματασφαλίτες ή τους σπιούνους...η ιστορία επαναλαμβάνεται...

 4. tiramola avatar
  tiramola 05/10/2010 23:02:25

  Δεξιά πολιτική χαρακτηρίζεται εκείνη που πιστεύει ότι τα κοινωνικο-οικονομικα προβλήματα λύνονται με θεωρίες της σχολής του Σικάγου, όπου το κράτος δεν παρεμβαίνει και όλα αυτορυθμίζονται από τους μηχανισμούς της αγοράς.Λιγότερος κρατισμός και αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

  Μπορεί δηλαδή από εργαζόμενος χαζοχαρούμενος καταναλωτής ανά πάσα στιγμή να μετατραπείς σε άνεργο περιθωριακό ρετάλι λόγω αυτορύθμισης και να ασχοληθεί μαζί σου μόνο η εκκλησία.

 5. Orestios avatar
  Orestios 05/10/2010 23:17:09

  Συγχέεις τις έννοιες του κράτους και του κοινωνικού λράτους τιραμόλα.
  Άστα να πάνε στο διάολο. Μην τα μπλέκεις.
  Και τί διαφορά έχει η σχολή του Σικάγο με την πολιτική GAP, που με την εφαρμογή της νοιώθει πιο σοσιαλιστής?

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 05/10/2010 23:56:51

  Η κατάθεση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για μαζικές Ελληνοποιήσεις με ελάχιστες προϋποθέσεις και συνοπτικές διαδικασίες νόμιμων και μη οικονομικών μεταναστών ήταν από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
  Πολλοί τότε αναρωτηθήκαν για τη σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο με επείγουσα προτεραιότητα σε μια εποχή που η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες για αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες, η ανεργία καλπάζει και ..μάλιστα ενάντια στο κοινό λαϊκό αίσθημα και την κοινή λογική.
  Σήμερα, λίγους μήνες μετά, με το τοπίο να έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει μπορούµε πολύ εύκολα να διαπιστώσουµε τους μεσοπρόθεσμους στόχους που εξυπηρετούσε η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.
  Η συμφωνία με το Κατάρ για επενδύσεις ύψους πέντε δισ. δολαρίων και οι επενδυτικές κινήσεις της Κίνας για την χώρα μας εκτός από υποδομές και λιγότερη γραφειοκρατία που εξασφαλίστηκε με το νόμο του Fast Track, για να είναι ανταγωνιστικές και να έχουν απόδοση χρειάζονται φθηνά και νόμιμα χέρια ανειδίκευτων ή ημιειδικευμένων εργατών .
  Δεδομένου ότι η γεωγραφική μας θέση παρέχει πλεονεκτήματα συνεργασίας σε πολλούς τομείς, η ύπαρξη στη χώρα φθηνού εργατικού δυναμικού είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που σε συνδυασμό με την ισοπέδωση προς τα κάτω του ελληνικού πληθυσμού κατασκευάζει συνθήκες να γίνει η Ελλάδα ο επενδυτικός παράδεισος της ευρωζώνης. Παράλληλα δίνει το δικαίωμα στις αναδυόμενες αγορές να «αγοράσουν» φθηνά δικαιώματα στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας έτσι τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια επέκτασής τους στην Ευρώπη και την περαιτέρω διεθνοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.
  Την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων υπηρετεί άψογα και η πολύμηνη περιπέτεια του ελληνικού χρέους που υπονόμευσε τη φερεγγυότητα και προκάλεσε πρατεταμένη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση.
  Ολα αυτά, το γεγονός ότι η Κίνα αυτή την εποχή διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι στους μηχανισμούς των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οι ΗΠΑ με την Ευρώπη δείχνουν προθυμία να διαπραγματευθούν την παρακινεί να αναπροσαρμόσει το μοντέλο άναπτυξή της και να γίνει περισσότερο εξωστρεφής με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές, οικονομικές και διεθνείς σχέσεις.
  Είναι επομένως προς το συμφέρον της Ελλάδας να αποδέχεται πολιτικές που προσφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της εε, αλλά δυσχεραίνουν τη δική μας προσπάθεια; ή μπορούμε να δεχτούμε ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα δικών μας παραλείψεων, όπως μας κατηγορούν οι Γερμανοί που εξαιτίας της κρίσης του ελληνικού χρέους είδαν τους τελευταίους μήνες την οικονομία τους να αναπτύσσεται…
  Εξάλλου, για τις υπηρεσίες που προσφέραμε στη γερμανική ανάπτυξη μας "απονεμήθηκε" πρόσφατα στο Βερολίνο, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, μέσω του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το βραβείο Quadriga 2010...

 7. ΔΝΤ avatar
  ΔΝΤ 06/10/2010 00:15:25

  Ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε καλά, εσείς τα παρουσιάζεται αρνητικά. Ότι και να γίνει λοιπόν, με τα δικά σας δεδομένα, ποτέ δεν θα βελτιωθεί κάτι αν δεν βγει η ΝΔ και ο Σαμαράς. Ε, είστε για κλάματα...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ ΔΝΤ 06/10/2010 00:20:30

   Περίμενε πρώτα εσύ να πάνε καλά τα πράγματα, και βλέπουμε εμείς πως θα τα παρουσιάσουμε...

 8. hope avatar
  hope 06/10/2010 00:46:54

  Ο φιλελευθερισμός δεν έχει ηθική( και δεν διαφωνώ με κανέναν). Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί τρέμουν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Τι χώρα πραγματικά θέλουμε........Το σίγουρο έιναι ότι η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της δεκαετίας '90. Άλλαξε, και την άλλαξαν οι πολιτικοί. Η γνώμη μου είναι ότι ο Ελληνικός λαός πιάστηκε στον ύπνο.ΕΚΦΥΛΊΣΤΗΚΕ(η δεκαετία 90 ήταν ορόσημο).Είναι αργά πλέον. Ο Παπανδρέου βρήκε στρωμένο δρόμο.Δεν υπάρχουν αντιστάσεις απο πουθενά.Ας γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω.ΖΟΎΜΕ σε μια χώρα όπου ή ηθική πήγε περίπατο σε όλου τους τομείς.Τι έφταιξε?

 9. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 06/10/2010 01:15:23

  Πάμε στοίχημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές;

  Δεν κάνουμε πλάκα. Είμαστε ικανοί ως λαός και γι' αυτό. Το έχετε αντιληφθεί πιστεύουμε, ότι είμαστε ίσως ο πιο ετεροκατευθυνόμενος λαός που υπάρχει. Δεν μας άφησαν ποτέ να δημιουργήσουμε το δικό μας εσωτερικό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο (σύνδρομο του ραγιά). Έτσι, εύκολα, ντόπια και ξένα συμφέροντα, μπορούν να μας χειραγωγήσουν και να μας καθοδηγήσουν. Το ωραίο είναι ότι στο τέλος, εμείς νομίζουμε ότι αποφασίσαμε ελεύθερα. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας και να αυτομαστιγωνόμαστε για την επιλογή που κάναμε. Έχουμε δε πειστεί πλήρως ότι εμείς φταίμε που έχουμε αυτούς τους κυβερνήτες.

  Εκείνο λοιπόν για το οποίο αγωνιά η τρόϊκα, πιο πολύ απ’ όλα, αυτή τη στιγμή είναι η στάση του Έλληνα ραγιά στις επερχόμενες αυτόδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή το γεγονός, αν θα υπάρξει αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία των υποστηρικτών του μνημονίου, από το λαό. Από αυτό θα κριθεί και η παραπέρα στάση τόσο της τρόϊκας όσο και των εδώ τοποτηρητών, δηλαδή της εντολοδόχου ελληνικής κυβέρνησης.

  Σ’ αυτόν το τελευταίο μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μπήκαμε, έχουμε να δούμε
  πολλά περίεργα να συμβαίνουν, κυρίως με πρωτοβουλία των ξένων συμφερόντων. Δυστυχώς όμως, η ροπή προς την εξωκατεύθυνση που έχουμε, δεν θα μας αφήσει να τα αξιολογήσουμε σωστά. Εννοείται ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την εξωκατεύθυνση θα τον παίξουν και πάλι τα νεοταξικά ΜΜΕ.

  Είδαμε λοιπόν χθες στα ελληνικά ΜΜΕ, ότι γίνεται δήθεν ράλι στα ελληνικά ομόλογα και ότι τα spreads έπεσαν στις 759 μονάδες. Άσχετα βέβαια με το ότι εμείς δεν μπορούμε να δανειστούμε.

  Ξαφνικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέχεται εγκώμια από την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και λοιπούς «νεκροθάφτες» του ελληνικού λαού, οι οποίοι έτσι από το πουθενά μας αγάπησαν.

  Ξαφνικά η Ντόϊτσε Μπάνκ βραβεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί άραγε;

  Διαβάζουμε επίσης ότι ορισμένοι οίκοι αξιολόγησης, που μας έστειλαν στο διάβολο και στην κόλαση στις αρχές του χρόνου, τώρα εκτιμούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σκέφτονται λέει ότι θα πρέπει να μας αναβαθμίσουν. Τι άλλαξε άραγε από τότε προς το καλύτερο; Αντίθετα, εμείς και πιο βαθιά στα χρέη μπήκαμε και κανένα στόχο δεν πιάσαμε και η ύφεση και ο πληθωρισμός μαστίζουν τη χώρα μας. Αναρωτιόμαστε: που γίναμε τώρα καλύτερα από τις αρχές του χρόνου ώστε να σκέφτονται να μας αναβαθμίσουν;

  Σας λέμε λοιπόν, να μην παραξενευτείτε καθόλου αν δείτε τα «εικονικά» spreads να πέφτουν εικονικά πριν τις εκλογές. Ταυτόχρονα , κάποιοι οίκοι να μας αναβαθμίζουν. Οι κινέζοι να υπόσχονται ανέξοδα ότι θα αγοράσουν (εάν και εφόσον) ελληνικά ομόλογα και άλλα παρόμοια χαρωπά, που θα δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας και επιβράβευσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  Επειδή, όπως είπαμε, δεν έχουμε εσωτερικό υπόβαθρο και είμαστε εξωκατευθυνόμενοι, ενθουσιαζόμαστε εύκολα, όπως και απογοητευόμαστε το ίδιο εύκολα, γι’ αυτό και εύκολα θα αισθανθούμε ενθουσιασμένοι με το ΠΑΣΟΚ, από ένα εξωκατευθυνόμενο κλίμα ευφορίας και θα ρίξουμε την ψήφο μας. Πάμε στοίχημα;

  Το γεγονός όμως ότι την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουν οι μειώσεις των μισθών, η εξοντωτική φορολογία, οι απολύσεις, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συνέχιση της ξένης κατοχής, αυτό πια θα είναι δική μας απόφαση.
  Ή δεν θα είναι;

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_7705.html

 10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 06/10/2010 01:23:18

  "Πάμε καλά, ο κόσμος δεν άρχισε ακόμα να πεθαίνει στους δρόμους"

  Προφανώς ο τίτλος μιλάει για την πείνα. Είδα όμως αυτό:
  "Χθες έγινε η κηδεία του 41ρονου Έλληνα, που έχασε τη ζωή του στα μπλόκα του αγώνα τη Δευτέρα. Καθισμένος μαζί με άλλους ιδιοκτήτες μπροστά στις ρόδες των φορτηγών του μπλόκου δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα για να ανοίξουν το μπλόκο και να φύγουν."
  Πόσο αλήθεια είναι;

 11. Aris avatar
  Aris 06/10/2010 02:20:11

  Αγαπητοί φίλοι,
  Καλά όλα αυτά που γράφουμε, όμως επί της ουσίας θα μάθουμε ποτέ τι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο; Διαβάζω χιλιάδες απόψεις, πολλές από αυτές καλά τεκμηριωμένες και με επιχειρήματα, σε βαθμό που η μία άποψη να ακυρώνει την άλλη, όμως η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πάντα μία. Πότε θα μάθουμε επιτέλους την αλήθεια και από ποιον; Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει πολιτικός ή πολιτικός φορέας ή πολιτικό φόρουμ που δεν εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα; Και ας υποθέσουμε ότι εγώ ή κάποιος άλλος γράφει μια αλήθεια εδώ μέσα, είτε εκτιμώντας σωστά πράγματα και καταστάσεις, είτε από τύχη' ποιο είναι το αποτέλεσμα καθώς ουσιαστικά χάνεται μέσα στην ροή χιλιάδων απόψεων;
  Ας υποθέσουμε ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς λέει τις περισσότερες αλήθειες από όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας. Γιατί στην ΔΕΘ όταν ρωτήθηκε αν υιοθετεί την άποψη ότι αν δεν υπήρχε το μνημόνιο δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε πως ούτε ένα σεντ από τα 110 δισ. ευρώ δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις, αλλά στην εξόφληση των πιστωτών μας;
  Γιατί όταν ρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς αν θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε περίπτωση που έρθει στην διακυβέρνηση της χώρας απάντησε πως την αναδιαπραγμάτευση πρέπει να τη κάνει το ΠΑΣΟΚ και πως ο ίδιος δεν ζητάει εκλογές; Γιατί δεν ανέφερε το παράδειγμα της Ουγγαρίας; Γιατί δεν παραδειγματίζεται ο ίδιος από τον ομοϊδεάτη του πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, ο οποίος όταν το καλοκαίρι πήγαν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ για να τον συναντήσουν, εκείνος επέλεξε να τους αγνοήσει και να πάει στην Νότιο Αφρική για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ και μετά τους πέταξε μια κι έξω από την χώρα του...
  Γιατί ενώ γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι μοναδική πιθανότητα για να αναθεωρηθεί ή να καταργηθεί το μνημόνιο είναι από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, επί της ουσίας επιτρέπει (δίνει χώρο και χρόνο) στον ΓΑΠ να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή του μνημονίου τα επόμενα 2-3 χρόνια; Ποιες είναι οι μυστικές συμφωνίες που υπάρχουν; Πόσο καλά "δεμένοι" είμαστε με αυτό το μνημόνιο τελικά;
  Ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος των ΜΜΕ που επί μήνες έκαναν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες υπέρ του μνημονίου, πλέον αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και αρχίζουν να τα μαζεύουν; Σε ποιον θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι "ενημερωτές" της κοινής γνώμης που άλλα λένε τη μια μέρα και άλλα την επομένη, ανάλογα με τις επιταγές των αφεντικών τους;
  Πολύ φοβάμαι ότι όσο χρήσιμη και πολύτιμη είναι η δυνατότητά μας να εκφραζόμαστε μέσα στο διαδίκτυο είτε σε μπλογκς, είτε εδώ, στο τέλος απλά εκφραζόμαστε ελεύθερα, εκτονώνουμε την όποια οργή μας και εν συνεχεία θεωρούμε ότι έχουμε πράξει το καθήκον μας απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στην πατρίδα. Δεν είναι όμως έτσι φίλοι μου... Οι αληθινοί αγώνες ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας δίνονται εκεί έξω, στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο. Εκεί που κάποιοι άφησαν το αίμα και την ζωή τους, για να καθόμαστε εμείς από την ασφάλεια του καναπέ μας και να κάνουμε διαδικτυακές... επαναστάσεις. Επαναστάτες του γλυκού νερού με λίγα λόγια. Όταν αυτή η επανάσταση μεταφερθεί στους δρόμους τότε και μόνο τότε το ελεύθερο βήμα του διαδικτύου θα αποτελέσει την πραγματική επανάσταση που θα αλλάξει τον κόσμο. Διαφορετικά το μόνο που θα αλλάζουμε συχνά θα είναι πληκτρολόγια από την πολύ χρήση...
  Καλή (μας) συνέχεια

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris 06/10/2010 05:22:58

   Αυτο θα σου έλεγα κι εγω. Τι προτείνεις. Και τι να κάνει ο Σαμαράς; Άντε και ζήτησε εκλογές. Έχει τρόπο να τις επιβάλει; Ο Ούγγρος είχε βγει η χώρα του στις αγορές και μπορούσε να βγει την άλλη μέρα από το ΔΝΤ. Όσο εμείς δεν είμαστε στις αγορές, δεν μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο.

   • Aris avatar
    Aris @ Επώνυμος 06/10/2010 12:31:08

    Σκέψου πως και ποιοι μας έβγαλαν από τις αγορές. Αν στις επικείμενες εκλογές ο χάρτης γίνει μπλε και ο κόσμος αποδοκιμάσει το μνημόνιο, τότε ο Σαμαράς δεν πρέπει να προχωρήσει σε μομφή κατά της κυβέρνησης; Κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση διότι πλέον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειες όπου εκλέγονται. Αν ο χάρτης γίνει μπλε και η χώρα συνεχίσει να κυβερνιέται από τον ΓΑΠ για τα επόμενα 3 χρόνια, τότε είναι σίγουρο ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.
    Πιστεύεις ότι αν εφαρμοζόταν το σχέδιο που έχει καταθέσει ο Σαμαράς και μηδενίζαμε το έλλειμμα μέσα σε 18 μήνες δεν θα βγαίναμε στις αγορές;
    Επιπλέον υπάρχει και η άλλη λύση. Διότι οι αγορές από κάπου κατευθύνονται... Δεν μας θέλουν οι αγορές; Πάμε σε πτώχευση. Διαλύεται η ευρωζώνη και τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν. Αν δεν το έχετε καταλάβει έχουμε πόλεμο και όπως σε κάθε πόλεμο στο παρελθόν, η ΕΛΛΑΔΑ δεν υποτάχθηκε ποτέ και σε κανέναν. Δύσκολος δρόμος που προφανώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε. Και μη μου πει κανείς για απομόνωση της χώρας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι είδα και τι καταφέραμε που είμαστε μέσα σε ΟΛΑ! Αν σηκώναμε το ανάστημά μας θα βρίσκαμε και συμμάχους που ίσως τώρα δεν υπολογίζουμε. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης αυτή τη στιγμή στη χώρα που θα έχει το ανάστημα, το θάρρος και την πυγμή για να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού και της πατρίδας του.

 12. hope avatar
  hope 06/10/2010 02:44:07

  aris τι προτείνεις; εμφύλιο;

  • Aris avatar
   Aris @ hope 06/10/2010 12:34:00

   Όχι βέβαια. Πιστεύεις ότι ο λαός αυτή τη στιγμή είναι διχασμένος; Άλλοι μίλησαν για εμφύλιο, κάποιοι "φίλοι" μας από το εξωτερικό για να σπείρουν ακόμα περισσότερο φόβο... Και να σου πω και κάτι άλλο. Είμαστε τόσο υπνωτισμένοι που όχι εμφύλιο δεν μπορούμε να έχουμε, αλλά ούτε και μια σοβαρή πορεία στην Βουλή και το Σύνταγμα...

 13. καινός avatar
  καινός 06/10/2010 06:12:33

  Διάβασα μέχρι εκεί που είδα τη φωτογραφία στη μέση του κειμένου, και δεν πρόκειται να επανέλθω.

  Γνώμη μου καθαρά - και ίσως να μην έπρεπε καν να αναφερθώ - αλλά θεωρώ την επιλογή της άστοχη και ατυχή. Και όχι μόνο...

 14. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 06/10/2010 07:36:26

  Αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσικό φαινόμενο ο Καπιταλισμός είναι...
  Σε μιά Ισπανική ταινία "Δευτέρες με λιακάδα" άνεργοι Ισπανοί συζητούν με συνάδελφο τους Ρώσο μετανάστη άνεργο και αυτόν(με πτυχίο αστροφυσικού).Λέει ο Ρώσος "αυτά που μας έλεγαν για τον σοσιαλισμό ήταν κατα πλειοψηφία ψέμματα αλλά αυτά που μας έλεγαν γιά τον καπιταλισμό ήταν όλα αλήθεια"...

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 06/10/2010 10:23:53

  Οι πασοκες ειναι κρατικιστες και δεν πιστευουν μεσα τους στην ιδιωτικη οικονομια και μικρους φορους..

  παντα ετσι ηταν και θα ειναι..
  τωρα χρειαζομαστε οχι κοινωνικη πολιτικη τοτο..
  οσο γρηγορη αναπτυξη..
  δουλειες ,τοσο απλα..

 16. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 06/10/2010 10:43:38

  Μου ήρθε το αίμα στο κεφάλι, όταν άκουσα την είδηση για την ανεργία!

  Οχι μόνο σαν είδηση, αλλά και τον τρόπο που πρόβαλλαν τα ξεφτυλλισμένα ΜΜΕ!

  Μέσα στους αριθμούς και τις προβλέψεις που σε ζαλίζουν, σου πετάνε κι αδιάφορα του στυλ "ε και τι έγινε" θα έχουμε 145.609 ανέργους! Λες και δεν είναι άνθρωποι στο ΔΡΟΜΟ ! ! !

  Μου αρέσει κι εμετική ακρίβεια "609"! ! ! Δηλάδη αν γινουν 145.608 θα είναι ευχαριστιμένοι; Θα καταστραφουν οικογένειες, άνθρωποι, πιαδικές ψυχές και δεν τρέχει ΤΙΠΟΤΑ! ΤΙΠΟΤΑ !

  Δεν κουνιεται φύλλο! ! !

  Εμείς δεν είμαστε, όπως ξέρουν όλοι, Αργεντινοί να βγούμε με κατσαρόλες στους δρόμους, οι Ελληνες όταν τελικά αποφασίσουν να βγούν στους δρόμους θα μετακινηθεί η Γη από τον άξονα της.

  Ετσι και σηκωθούμε από το Καναπέ μας, θα μας εκούσει όλο το χωριό (Ε.Ε.), που λέγαν οι παλιοί.

  Διαβάστε αν θέλετε στο blog μου http://wp.me/p9GCU-iG
  (φακτωρα μπορείς να το αναδημοσιεύσεις αν ειναι καλό)

 17. ΤΟΛΜΩ avatar
  ΤΟΛΜΩ 06/10/2010 10:52:44

  Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΜΟΥ ΘΥΜΊΖΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΤΈΧΝΗΣ..
  ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΡΗΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ...!
  ΤΕΛΛΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ "ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ"!
  ‎"Δείτε εδώ
  φίλοι μου, ......."
  ΕΔΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ "ΠΡΑΜΑ" ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!!
  Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ"!!!
  ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΆΤΕ ?
  ...Κράχτες μεταξύ μας και ανακύκλωση ...ἐλεος!!! ας κρατήσουμε και ένα επίπεδο.!!
  (τρελαθήκαμε στα μηνύματα που να μας λένε να μοιρασουμες και να αναρτήσουμε στον τοίχο μας , το "βιντεο"με τις μαλ@κιες του ΓΑΠ, όπως στολίζαμε κάποτε εξωτερικά τα σπίτια μας στις Εθνικές γιορτές..)
  (Να ψαρέψω τι στο ενυδρείο ρε φίλε?
  Το χρυσόψαρο που αγόρασα από το παζάρι? )
  Όλοι είδαμε και την δευτεροτυπία (πρωτοτυπία ήταν εκείνο της ΔΕΘ),
  αλλά και την ομιλία του Προέδρου με την οποία όπως ήταν αναμενόμενο,
  " ἑβαλε τα πράγματα στην θέση τους"ο Πρόεδρος,
  του οποίου η ευφράδεια και η ρητορεία είναι γνωστή , τοις πάσι ...
  (Οι τσέπες μας άδειασαν,σε λίγο θα διαβάζουμε αγγελίες του είδους:
  "Ὁ Θεός μου έδωσε δυο νεφρά,
  μπορώ να ζήσω και με το ένα ....σας παρακαλώ επειδή έχω ανάγκη,
  το δεύτερο είναι προς πώληση, ελάτε να συζητήσουμε την τιμή του"!!)
  Κάτω λοιπόν από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και την αναποφευχτη τραγωδία που περιμένει τον Ελληνικό λαό,(δηλαδή εμάς των ισογείων,που φυσικά,
  πάντα πρώτα πλημμυρίζουν),είναι αφελές να κάνουμε τον "τελάλη",
  έστω και αν πρόκειται για μαργαριτάρια (τα οποία δεν γεμίζουν στομάχια).
  Εδώ λοιπόν "γαντζωνόμαστε"από τα σημεία κλειδιά της ομιλίας του και κάνουμε τις περαιτέρω αναλύσεις προσθέτοντας και τις δικές μας "πινελιές" πατώντας πάνω στις θέσεις και τις γραμμές του τραίνου της "Ελπίδας" που γέννησε και οδηγεί ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΜΑΣ.
  Μαλλον πρεπει να δημιουργησουμε μια ομαδα με τίτλο:
  "Σκεπτόμενοι Σαμαρικοί" γιατί κάποιοι ψάχνουν για "εύπλαστες μάζες",
  με δικαίωμα ψήφου και ψόφου...

 18. PELIAS avatar
  PELIAS 06/10/2010 11:03:14

  Επειδή δέν ξεχνάμε ότι, στην κατοχή η Ελλάδα δάνεισε τους Γερμανούς απο τα ... αποθέματά της - τα οποία και ακόμα μας χρεωστάει - και επειδή η χρονική στιγμή που μας λέει ότι, πάμε πολύ καλά, είναι περισσότερο απο βέβαιο ότι,

  ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟ Δ,Ν,Τ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ

  κανείς, μα απολύτως κανείς στην Ευρώπη δέν θα το πάρει χαμπάρι.

  Εμείς άραγε τί είδους χαμπάρι πήραμε;

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.