#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε και για «κίνημα της νεκροφόρας»Πέντε σωματεία ιδιοκτητών γραφείων τελετών και επτά κάτοχοι νεκροφόρων ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να  ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η από 16.8.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία οι νεκροφόρες και τα ασθενοφόρα από 1.1.2012 χαρακτηρίζονται πλέον επιβατικά αυτοκίνητα και πληρώνουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μέχρι το περασμένο έτος (2011) οι νεκροφόρες υπάγονταν στην κατηγορία των επαγγελματικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων ειδικής κατηγορίας. Από το τρέχον έτος (2012), όμως, τα τέλη κυκλοφορίας των νεκροφόρων υπολογίζονται σύμφωνα με τον κυβισμό τους και την παλαιότητα του οχήματος, όπως γίνεται για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα -όπως αναφέρεται στην αίτηση ακύρωσης- ένας ιδιοκτήτης νεκροφόρας ο οποίος κατέβαλε 22 ευρώ το 2011 για τέλη κυκλοφορίας, τώρα κλήθηκε να πληρώσει 1.320 ευρώ, ενώ δεύτερος ιδιοκτήτης πλήρωνε 95 ευρώ και το 2012 πλήρωσε 1.100 ευρώ.

 Βεβαίως ο κλάδος γνωρίζει ημέρες απίστευτης δόξας και ξορκίζει την «ανάπτυξη», η οποία ενδέχεται και να ρίξει τους τρελούς τζίρους

Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι στο αντικείμενο εργασιών των γραφείων τελετών δεν περιλαμβάνεται «η μεταφορά αυτή καθεαυτή πραγμάτων ή προσώπων, τουτέστιν η άσκηση μεταφορικού έργου και μάλιστα έναντι κομίστρου, αλλά αντιθέτως η διοργάνωση μίας πλήρους νεκρικής τελετής, στα πλαίσια της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά του ίδιου του νεκρού, προς τιμήν του οποίου λαμβάνει χώρα».

Δηλαδή σου λέει δεν το λες και «πρόσωπο» τον πελάτη. Αντιμετωπίζει τα πάντα με μια παγερή αδιαφορία, αρνείται να πληροφορηθεί την πολιτική επικαιρότητατα πολιτιστικά «διαδραστικά» δρώμενα με γαλακτοκομικά, την ημερομηνία των εκλογώντην τιμή της πατάτας ανά δήμο και την επιτυχή πορεία του Private Sector Involvement, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς, πότε βγαίνει η PSIχή και πότε το «χούι»…

 Ακόμη, επισημαίνουν ότι «ο μοναδικός πραγματικός λόγος αλλαγής του τρόπου αντιμετώπισης των νεκροφόρων ως απλών επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας τους είναι τεχνηέντως η αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους». Από νομικής πλευράς τα γραφεία τελετών υποστηρίζουν ότι τόσο η επίμαχη υπουργική απόφαση όσο και οι νόμοι 3888/2010 και 3986/2011 που στηρίχθηκε η έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης, παραβιάζουν πολλαπλώς τη συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας. Και αυτό γιατί επιβάλλονται «αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για επαγγελματικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, όπως τυγχάνουν οι νεκροφόρες, των οποίων οι κάτοχοι δεν χρησιμοποιούν προς κάλυψιν των αναγκών μετακίνησης των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους, αλλά για την μεταφορά νεκρών και μόνον, ήτοι προς εξυπηρέτησιν των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων».Δηλαδή κύριοι του ΥΠΟΙΚ, σας λένε οι άνθρωποι σε απλά  ελληνικά, δεν πάνε την «καψούρα» τσάρκα για ψαράκι στην παραλία, ούτε κυκλοφορούν «πρώτη μούρη» με το επαγγελματικό όχημα, εκτός κι αν πέσουν σε νεκρόφιλη, αλλά που τέτοια λαχεία τη σήμερον ημέρα

 

Επίσης, παραβιάζεται και το άρθρο 5 του Συντάγματος το οποίο καθιερώνει την οικονομική ελευθερία, όπως επίσης παραβιάζεται και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς επιβάλλονται δυσανάλογα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στους κατόχους νεκροφόρων. Τέλος, αναφέρουν ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς η επιβολή «εξοντωτικών τελών κυκλοφορίας» έχει την έννοια εσωτερικού φόρου, εισάγοντας έτσι «δυσμενή διάκριση σε κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών υπέρ ετέρων προϊόντων και υπηρεσιών», ενώ παράλληλα νοθεύεται μονομερώς ο ανταγωνισμός στον τομέα του αυτοκινήτου.

 

Τώρα μπερδεύτηκα. Πως νοθεύεται ο ανταγωνισμός  αν πληρώσουν όλες οι νεκροφόρες; Θα βγουν οι φαλιρισμένοι κάτοχοι Καγιέν ως «πειρατές του κλάδου»  να τους πάρουν πελατεία;

Τα έτερα προϊόντα είναι η καύση; Και πως θα πάει ο πελάτης ως εκεί. Θα πάρει ταξί;

 Ακανθώδες το ζήτημα.

Δεν θα πληρώσουμε ποτέ λένε 5 σωματεία και 7 μεμονωμένοι κόρακες. Φτάνει να μην  γίνει και «κίνημα της νεκροφόρας». Σε κάθε περίπτωση δίκιο  έχει πάντα το κοράκι.

Εμείς, εκτός του ότι δεν θα πεθάνουμε ποτέ, δεν θα πληρώσουμε και τον βαρκάρη...

Μ.Ο.

 

 Chris de Burgh - Don't Pay The Ferryman

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 07/03/2012 20:22:34

  Επι της ουσίας δίκαιο έχουν... Και καλώς το υπερασπίζονται...
  Τώρα αν αυτό γίνεται με σωστό η λάθος τρόπο... ισως λίγη σημασία έχει.

 2. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/03/2012 21:30:46

  Εποχή μνημονίου πεθαίνει ο θείος, πάει ο ανεψιός στό κοράκι να κανονίσουν τιμή.Πόσο έχει αυτή η κάσα ? 1200 ευρώ του λέει το κοράκι. Αυτή? 850.Εκείνη? 700 ευρώ.Και ο ανεψιός,δεν γίνεται να του βάλουμε τέσσερα χερουλάκια, για την μεταφορά, και τα βγάζουμε πρίν τον θάψουμε???

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/03/2012 22:17:55

   Ἓνας παπᾶς κάποτε σ' ἓνα μικρό χωριό εἶχε ἓνα ἐλάττωμα: στίς κηδείες πού ἒκανε δέν ἂφηνε κανέναν νά μπεῖ μέσα στήν Ἐκκλησία,μήτε τούς συγγενεῖς,γιά ὃσο διαρκούσεἡ τελετή,παρά κάθονταν ὃλοι ἀπ' ἒξω καί περίμεναν τό δι' εὐχῶν.Αὐτό τό ἒκανε γιατί δέν σκάμπαζε καθόλου ἀπό κηδείες,δέν ἢξερε τά λόγια παρά καθόταν μόνος του μέσα χωρίς νά λέει τίποτα μέχρι νά περάσει λίγο ἡ ὣρα καί νά πᾶνε γιά τήν ταφή.
   Ὁ κόσμος παραξενευόταν,παραπονούνταν,ἀλλά τί νά κάνουν.Σέ μιά κηδεία,μιά φορά, μερικοί σιφούνοι ἀποφασίζουν νά μπεῖ ἓνας τους μές στό φέρετρο γιά νά διαπιστώσουν τί κάνει ὁ παπᾶς στίς κηδείες. Κάθησε λοιπόν ὁ παπᾶς δίπλα,τόν πῆρε καί λίγο ὁ ὓπνος,βαρέθηκε ὁ νεαρός καί δίνει μιά στό καπάκι καί πετιέται ἀπάνω. Τρομάζει ὁ παπᾶς, πιάνει μιά καρέκλα,τοῦ φέρνει μιά στήν κεφάλα,σέκος ὁ δικός μας! Βγαίνει τότε ἒξω ὁ παπούλης μας καί ἒντρομος φωνάζει στόν κόσμο: τέκνα μου ἂλλη φορά νά μοῦ τούς φέρνετε καλά πεθαμένους, δέν μπορῶ νά κοψοχολιάζω ἒτσι γιά νά βγάλω μιά κηδεία!

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/03/2012 21:35:50

  Τώρα,νά πληρώσουν καί νεκροδηγοί,γιατί νά μήν πληρώσουν,τόσα βγάζουν ἀπό τούς νεκρούς: παραλαβή,πλύσιμο,σφράγισμα,ντύσιμο, στόλισμα,χώσιμο,πολλά κασοτάληρα...Ἐμεῖς ὃλοι οἱ ὑπόλοιποι ζωντανοί-νεκροί ὀδηγοί,γιατί πληρώνουμε τόσα;Κιἐμεῖς ἓνα αὐτοκίνητο ἒχουμε καί γιά τή δουλειά καί τή βόλτα μας,ἂς τό κάνουν κι ἐκείνοι ὂχημα ἐλευθέρου χρόνου καί παντός καιροῦ!

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 07/03/2012 21:50:37

  Έγραφα στις /2011/12/22/:Δεν μπορώ να μην το γράψω.
  Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια, καλοκαίρι απόγευμα, με παίρνει τηλέφωνο ο φίλος μου ο Κώστας και μου λέει: “Είσαι για Καλλιθέα; Μόλις πήρα την καινούρια Μερσέντα του πατέρα μου. Τι λες; “. “Μέσα του λέω”.
  Βάζω λοιπόν τα κατάλληλα ρούχα για καλοκαιρινή έξοδο και τον περιμένω. Ξαφνικά εμφανίζεται μια απαστράπτουσα μαύρη νεκροφόρα και μέσα ο Κώστας με το χαβανέζικο πουκάμισο. Τρελάθηκα! ‘Όρμα μέσα” μου λέει, “πάμε να πάρουμε και το Μιχάλη¨. “Και πού ρε θα κάτσει ο Μιχάλης;”. Έλα ρε θα ξαπλώσει πίσω.
  Δεν φαντάζεστε τι επακολούθησε!!! Σε ένα κόκκινο φανάρι ο ξαπλωμένος άρχισε να κουνάει χέρια και πόδια και έγινε το σώσε! Άλλοι να σταυροκοπιούνται, άλλοι να μαρσάρουν και να εξαφανίζονται και άλλοι να μας κάνουν νοήματα και να μας φωνάζουν έντρομοι: “Πίσω κοιτάξτε πίσω!” Δεν μπορώ να σας μεταφέρω το τι έγινε!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 07/03/2012 22:21:21

   Ἀφοῦ δέν ἂνοιξε ἡ πίσω πόρτα νά κυλίσει στό δρόμο καί νά τόν κόψει καί κάνα ἀμάξι!

  • Nick avatar
   Nick @ Δαναός 08/03/2012 00:02:57

   Λιώνω!!!!! :lol:

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/03/2012 23:20:33

  Μ.Ο...με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω νέα πονήματα εκ μέρους σου..''κίνημα της χήρας, της χείρας, και της ζωντοχήρας''...
  Thank's in advance

  • airman avatar
   airman @ ΕΥΑ 08/03/2012 00:00:16

   Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσουν το κίνημα έξω από τα γραφεία του Κινήματος. Σύντομα θα έχει μπόλικη δουλειά εκεί. Άσε που θα πλαντάξουν στο κλάμα οι χήρες και τα ορφανά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.