31/01/2008 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε για εκλογές

Θυμάστε που λέγαμε εδώ ότι οι «οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν και θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο και μετά πάλι τον Απρίλιο»; Όχι τόσο σύντομα βέβαια, αλλά ο κύβος ερίφθει. Πάμε για νέες εκλογές, με λίστα αυτή τη φορά. Οι εξελίξεις προδιαγράφονται, σεμνά και ταπεινά, ως εξής: 

Προκειμένου να μείνει στην ιστορία ως ένας ακόμα πρωθυπουργός που έπεσε από τα σκάνδαλα, ο Καραμανλής θα προτιμήσει να τελειώσει την θητεία του στο Μαξίμου με φυγή προς τα εμπρός. Θα πει ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» (δηλαδή «δεν εκβιάζομαι») και θα πάει για πρόωρες εκλογές 
Θα ακολουθήσουν διάφορες επικεφαλίδες του τύπου «δεν εκβιαζόμαστε», «οι εκβιαστές στην πυρά», «τι να κάνω μ΄ αυτούς που έχω» κτλ.
Το κώλυμα του Συντάγματος που απαγορεύει την διενέργεια νέων εκλογών εντός 18μηνου, θα ξεπεραστεί με την διαγραφή δύο βουλευτών της ΝΔ και γι αυτό όλοι φωνάζουν τώρα εναντίον του Κουκοδήμου και του Κεδίκογλου. Μπορεί να βρεθεί και τρίτος με τον Τατούλη για να φαίνονται όλα πιο κανονικά. 
Έτσι ο Καραμανλής θα απωλέσει την «δεδηλωμένη» και θα φωνάξει τον γίγαντα του κοινοβουλευτισμού Σιούφα για να γράψουν μαζί τη σχετική επιστολή. Μετά ο Σιούφας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα του πει «δεν έχουμε κυβέρνηση». 
Στη συνέχεια το παιχνίδι θα είναι «φορσέ». Ο κ. Παπούλιας θα πάρει τηλέφωνο όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, η μπορεί και να τους καλέσει να περάσουν από το Προεδρικό Μέγαρο για καφέ. Εκεί θα τους δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για τα μάτια του κόσμου. Εκείνοι όμως θα έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και θα πούνε με τη σειρά «α πα πα , απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». 
Έτσι, θα ξεπεραστεί «κοινή συναινέσει» η διαδικασία των διερευνητικών εκλογών και ο Πρόεδρος θα προκηρύξει αμέσως εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα στις 30 Μαρτίου, ή τον Απρίλιο.  Το σενάριο αυτό επιλέγεται από πολλούς ενδιαφερομένους (πολιτικούς αρχηγούς, δελφίνους, δελφίνες, διαπλεκομένους) επειδή έχουν γίνει κουλουβάχατα και πρέπει οπωσδήποτε να βρουν μια ομαλή διέξοδο στην κρίση, αλλιώς τους πήρε και τους σήκωσε όλους. Τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς πάνε πίσω μέχρι το 2000 και μπλέκονται  όχι ένας και δυο, αλλά …«εννέα υπουργοί» (θυμηθείτε το αυτό). Η άλλη λύση είναι να συνεχισθεί η σκανδαλολογία και να λυθούν οι διαφορές με πολιτικό αίμα. Αυτό είναι το «έργο» που παίζεται και μην ακούτε όλα τα άλλα ότι ο Καραμανλής θα βγει τάχα πάλι πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος το πριμ των 40 βουλευτών κλπ κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NS avatar
  NS 31/01/2008 21:13:20

  Αφού υπάρχει το πριμ, τι εννοείς "μην ακούτε" και "ταχα"? Έχεις καμία πληροφορία που σχετίζεται με το πολιτικό "αίμα" (ελπίζω ότι τα εισαγωγικά εξυπακούονται)?! είναι προτιμότερο το "αίμα" ως λύση από τη λύση με τις εκλογές και την "ομαλή διέξοδο"? τί θέλεις να πείς ακριβώς? Κι εγώ θέλω να τους πάρει και να τους σηκώσει αρκετούς από δαύτους όπως λές αλλά ας μη γινόμαστε και (πολιτικά) "αιμοβόροι". Εκτός εάν πάμε στην "περίεργη" λογική του όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν, όλα είναι σάπια, δεν υπάρχει τίποτα, όλα "τελείώσανε-σβήνει το καντήλι μου" κλπ. (το "έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης" θυμίζει κάτι?) Μήπως με το κλίμα που καλλιεργείται ποτίζεται και το "άντε να τους ξεφορτωθούμε τους απατεώνες/σάπιους - να 'ρθει κάποιος να μας σώσει"? Απλά θα θυμίσω για τους παλαιότερους ότι κάποτε τα κόμματα και τους πολιτικούς κάποιοι τους λέγανε "φαύλους" και καμάρωναν ότι δώσανε τέλος στη "φαυλοκρατία" και ότι έκλεισε ο κύκλος της φαυλοκρατίας...Καλό ε?

  Στην τελική γιατί να μην πεί ο ίδιος λαός τι θέλει και όχι να το πούν γι' αυτόν τα 100% κατευθυνόμενα ΜΜΕ? Γιατί κάποιος να μη θέλει να γίνουν εκλογές? Ποιοί έχουν να κερδίσουν από την "ανώμαλη" κατάσταση και το πολιτικό "αίμα" ή αίμα (αυτή τη φορά με ή χωρίς εισαγωγικά)?

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 31/01/2008 21:17:38

  Εκλογές έχουν νόημα αν αυτές σημάνουν πλήρη αλλαγή προσώπων και νοοτροπιών. Ο Καραμανλής δε μπορεί ούτε το ένα ούτε το άλλο να επιβάλλει.

 3. Δασκαλάκος avatar
  Δασκαλάκος 31/01/2008 21:34:00

  Και ποιος θα κυβερνήσει; Κυβέρνηση συνεργασίας; Οικουμενική; Back to the future ολοταχώς... :(

 4. NS avatar
  NS 31/01/2008 21:55:38

  Συμφωνώ ότι οι εκλογές δεν οδηγούν σε πλήρη αλλαγή προσώπων και νοοτροπιών. Αν θέλεις και τη γνώμη μου αυτό ούτε είχε γίνει ποτέ ούτε μάλλον και θα γίνει (Ξέρεις τι λένε για τις εκλογές σε μια αστική δημοκρατία: Αν μπορούσαν να τα αλλάξουν όλα αυτά θα ήταν παράνομες!!!). Συμφωνώ λοιπόν και στο ότι ο Καραμανλής δε μπορεί ούτε το ένα ούτε το άλλο να επιβάλλει.

  Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ όμως το λογικό συμπέρασμα της πρότασης αυτής? Οι εκλογές δεν έχουν νόημα... άρα τί? Αρα δεν ωφελούν και είναι άχρηστες? Να μην τις κάνουμε? Είναι κάτι κακό? Είναι κακό να πάμε σε εκλογές και να πεί η πλειοψηφία ποιους θέλει ή να μαζευτεί μια ισχυρή μειοψηφία και να μπλοκάρει μια μονοκομματική κυβέρνηση?

  Όλο το "πράγμα" (ότι δηλ. έχει απομείνει από τη δημοκρατία και τις σχετικές διαδικασίες) στηρίζεται στο ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις εκλογές να επιλέξει μια λύση: στη δική μας περίπτωση π.χ. εάν θέλει μονοκοματική κυβέρνηση ή θα την μπλοκάρει (οδηγώντας την κατάσταση σε άλλους σχηματισμούς) ψηφίζοντας τα άλλα κόμματα. Επίσης στηρίζεται στο ότι ανεξάρτητα ποιά λύση προτιμάει ο καθένας μας θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα. Έτσι δούλευε και έτσι δουλεύει αυτό το "πράγμα". Δεν είναι σοβαρό επιχείρημα η η αποχή για να αμφισβητήσει το όποιο αποτέλεσμα. Έτσι όπως έφτασαν τα πράγματα όποιος θέλει να ρίξει το δικομματισμό γιατί δεν αντέχει άλλο την κατάσταση έχει τώρα μοναδική ευκαιρία: σηκώνεται και πάει και ψηφίζει μικρά κόμματα. Άν υπάρχουν αρκετοί σαν κι αυτόν΄, τότε η απόφαση του λαού είναι να πάμε για άλλα (δεν ξέρω καλύτερα ή χειρότερα αλλά σίγουρα για σημαντική αλλαγή). Αν όχι, τότε η απόφαση του λαού είναι να μην αλλάξει η πολιτική κατάσταση. Απλά. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Εκτός εάν το πράγμα (εκλογές) αυτό δεν μας κάνει. Τότε για να είμαστε σωστοί αντί να λέμε "οι εκλογές δεν έχουν νόημα", να πούμε και τι θέλουμε στη θέση τους. Εκτός εάν κατά την άποψη αυτή οι εκλογές δεν έχουν νόημα γιατί αυτοί που συμμετέχουν δεν ψηφίζουν "σωστά" (π.χ. γιατί δεν μπορούν να κρίνουν τι είναι σωστό, είναι ανώριμοι κλπ.), οπότε - ώπα !!! - μπήκαμε σε βαθιά νερά ψιλο-φαιάζουσας ιδεολογίας. Αυτά.

 5. Frixos13 avatar
  Frixos13 31/01/2008 22:31:30

  Με τον νέο εκλογικό νόμο για να βγάλει 152 βουλευτές η ΝΔ πρέπει να πάρει 39,5%. θα το πάρει; φαντάσου δηλαδη τι θα γίνει με τον ισχύοντα

 6. factorx avatar
  factorx 31/01/2008 22:33:31

  "Πολιτικό αίμα" σημαίνει να βγουν ποιοί πολιτικοί τα πήραν (οχι μόνο τώρα , αλλά και παλιότερα απο Γερμανία μεριά) και να κριθεί με αυτό και άλλα σκάνδαλα η σύγκρουση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.