#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2011 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε ΚούβαΤώρα ο κ. Θεοδωράκης βαλτός είναι;

 

Κυριακάτικα - και ενώ εμείς οι άσχετοι  δεν καταλαβαίναμε αν έχουμε πτωχεύσει, αν αναδιοργανωνόμαστε ή ... αν τέλος πάντων άνοιξε το φως να οργανωθούμε - ο κ. Θεοδωράκης ξανάπαιξε στους "Πρωταγωνιστές" την εκπομπή του για την Κούβα του 2009.

Τα εμπεδώσαμε λοιπόν.

Η Κούβα διαθέτει (με κουπόνι} στους πολίτες της μόνο τα βασικά είδη ρύζι, φασόλια, λάδι, σαπούνι..... μοσχάρι κάθε έξι μήνες, ένα λίτρο γάλα για τα παιδιά μέχρι έξι ετών, δύο πακέτα τσιγάρα το μήνα ο συνταξιούχος, ο μέσος μισθός στην Κούβα είναι 255 πέσος, δηλαδή 9 ευρώ.

Ναι άλλα έχει και αστακούς και γαρίδες, στα ξενοδοχεία για τους ξένους.

Ανακουφίστηκα!

Δε πα νάρθει η πτώχευση, η πείνα, ο αφανισμός. Σιγά μη κάτσω να σκάσω.

Πάω Κούβα.

Δέκα - είκοσι ευρώ σύνταξη θα έρχεται.

Θα περισσεύουν και κάτι τις για αστακό.

Αντί να με γηροκομήσει Ουκρανή θάναι Κουβανέζα, τόπε και ο Τσέ, την δικαιούμαι.

GS*Cuba arriba:Κούβα πάνω απ' όλα (υπεράνω)

* Τουλάχιστον ο κ. Νταλάρας η κ. Τσόκλη σε γέμιζαν με μια αισιοδοξία στα δικά τους video.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 04/04/2011 12:51:00

  Εκπομπή 93 [ Η "κρυμμένη" πολιτεία ] της 13/03/11
  λέει ένας παππούς για τις καταπατησεις των σπιτιών των νομιμων ιδιοκτητων
  από τους λαθρομεταναστες και ο γιγαντας θεοδωρακης - κάνοντας την πάπια -τον ρωτάει αν ξερει κανενα μικρασιατικο τραγουδι !!!!!
  από το 27:30 και μετα
  ( βιντεο η κρυμμενη πολιτεια )
  http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693

 2. jkr avatar
  jkr 04/04/2011 12:53:14

  Δείχνουν που οδήγησε το άλλο μοντέλο, δλδ στα ίδια σκ...
  εδώ με τον καπιταλισμό θα παίρνουμε όλοι όχι 9 ευρώ αλλά 300 ολόκληρα ευρώ και μετά 2.000 πληθωρισμένες δραχμές...

  Η ψυχολογική βία σε όλο της το μεγαλείο κι απενοχοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων που "έσπρωξαν" την παρούσα κατάσταση λόγω γραμματίων, ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν στην ΕΡΑ από τα 80ς, με τι πτυχία ήθελα να ξέρω...

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ jkr 04/04/2011 16:22:15

   Δείχνουν που οδήγησε το άλλο μοντέλο, δλδ στα ίδια σκ…

   Τα ίδια σκατά επειδή δεν καταναλώνουν αρκετά (σκατά);

   Υπάρχει μια διαφορά: έχουν εξασφαλισμένες δουλειές και συντάξεις, έχουν ιατρική περίθαλψη πρώτης τάξεως, έχουν σπίτια. Έχουν επίσης ένα εμπάργκο νααααααα ―που δεν βοηθάει για κάτι περισσότερο. Έχουν και αξιοπρέπεια. Και δεν έχουν το άγχος να φάει ο ένας τον άλλο να επιβιώσει.

   Τώρα, όποιος δεν μπορεί χωρίς κρέας κάθε μέρα, αιρκοντίσιον και λάπτοπ, το βαρκάκι του και απέναντι στο Μαϊάμι. Και όποιος δεν ξέρει κολύμπι και θέλει οπωσδήποτε να βγάλει κάνα έξτρα μπικικίνι, υπάρχει και η πορνεία. Ορίστε, όλοι ευχαριστημένοι...

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ Λάμπρος 04/04/2011 17:20:47

    Όταν ένας λαός στερείται την ελευθερία του σε όλες της μορφές της και όταν ζεί σε τέτοια εξαθλίωση και σε κατάσταση καταστολής, δεν μπορεί να έχει αξιοπρέπεια, γιατί αξιοπρέπεια είναι η ελεύθερη και συνειδητή επιλογή του σκέπτεσθαι, επιλέγειν και πράττειν.Την ανταλλαγή της ελευθερίας τους οι πολίτες της Κούβας, με τα στοιχειώδη υλικά αγαθά που προσφέρει το δικτακτορικό καθεστώς τους, την πληρώνουν πολύ ακριβά.Αυτοί βέβαια δεν το ξέρουν, από πού να το μάθουν άλλωστε;

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/04/2011 13:11:15

  Ακριβώς το ίδιο κάνει κι ο Στούπας, ο κορυφαίος αρθρογράφος του capital.gr. Κάθε τρεις και λίγο κοπανάει το παράδειγμα της Κούβας και της Β.Κορέας ως καταστάσεις στις οποίες θα φθάσουμε εαν ΔΕΝ ακολουθήσουμε το μνημόνιο, το οποίο και μας γλιτώνει με τις μεταρρυθμίσεις του από τους κακούς Δ.Υ., το αργό δημόσιο, το σπάταλο κράτος κτλ. Τι κι αν του τα χώνουν καμια φορά στα σχόλια τους οι αναγνώστες του..(όχι συχνά, είναι από τους πιο έξυπνους αναλυτές, και ακόμα και ως υμνητής του μνημονίου ξέρει να καλύπτεται). Τελικά ο πιο κτηνώδης νεοφιλελευθερισμός φαίνεται ότι έχει και πολλούς θαυμαστές. Από επιτυχίες δε, άλλο τίποτα

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 04/04/2011 15:16:38

  Ο σοσιαλισμός οδήγησε στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα πληρώνει τις σοσιαλιστικές πολιτικές της δεκαετίας του 1980 με την διόγκωση του Δημοσίου, την άκριτη παραχώρηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους και την λογική της ήσσονος προσπάθειας, το κράτος-τροφό, την ισοπέδωση της παιδείας, την κατάργηση της αξιοκρατίας. Αυτή η λογική ξεκίνησε εν μέρει από την δικτατορία και έγινε επίσημο δόγμα από το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980.
  Όσες χώρες εγκατέλειψαν τον σοσιαλισμό, προόδευσαν (Κίνα), όσες εφάρμοσαν σωστά έναν δυναμικό καπιταλισμό, προόδευσαν (όλη η δυτική Ευρώπη και οι ΗΠΑ), στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει ιδεολογική σύγχυση λόγω της αριστερόστροφης κυριαρχίας. Έτσι χώρες-γελοιογραφίες με γραφικούς δικτατορίσκους, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα ή η Βολιβία, εμφανίζονται ως εναλλακτικά πρότυπα. Ας καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μετά το 1989 δίλημμα καπιταλισμός ή σοσιαλισμός. Υπάρχει μόνον καπιταλισμός και οι αναπροσαρμογές του (κευνσιανισμός κτλ.)

  • jkr avatar
   jkr @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 04/04/2011 15:22:05

   ο υγιής καπιταλισμός...εάν υπάρχει...προϋποθέτει ελεύθερο ανταγωνισμό και κανόνες λειτουργίας της αγοράς...αυτή τη στιγμή με τα ολιγοπώλια έχουμε μια σύγχρονη φεουδαρχία.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 04/04/2011 15:51:31

   Αν υπάρχει ιδεολογική σύγχυση λέει...

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 04/04/2011 16:27:07

   Ο σοσιαλισμός οδήγησε στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα πληρώνει τις σοσιαλιστικές πολιτικές της δεκαετίας του 1980

   Η Ελλάδα πληρώνει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

   Και του '80 και του '90 ―αλλά κυρίως του Σημίτισταν.

   Καμμία σχέση με το «σοσσιαλισμό». Τα πιο «σοσσιαλιστικά» σκανδικαβικά κράτη είχαν ―και έχουν― ακόμα γενναιότερες κοινωνικές παροχές. Έχουν επίσης ακόμα μεγαλύτερο δημόσιο τομέα (32% των εργαζομένων δημόσιοι υπάλληλοι στην Δανία π.χ., έναντι 11% στην Ελλάδα, για τον οποίο δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ τους).

   Και είναι στις δέκα πρώτες πιο ανταγωνιστικές χώρες του κόσμου ―σύμφωνα με έγκριτα δυτικά μέσα (στις λίστες του Economist, WSJ κλπ).

 5. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 05/04/2011 13:29:59

  γαμιστερή η δεύτερη φωτογραφία της Κούβας!
  Εμένα με έπεισε! 8)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.